Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7901) liksoft válasza dszabi (#7900) üzenetére


liksoft
Topikgazda

NTFS partícióról FAT32-re szeretnéd másolni. Viszont a FAT32 csak maximum 4GB-ot tud egyben letárolni. Szinte biztos, hogy ez lesz a gond.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7902) dszabi válasza liksoft (#7901) üzenetére


dszabi
tag

Biztos, ami biztos, leellenőriztem: NTFS a fájlrendszer.

(#7903) dszabi válasza dszabi (#7900) üzenetére


dszabi
tag

Közben lefutott a Bad Sector keresés: nem talált hibás szektort. Mi a fene lehet a baja?

(#7904) King Unique válasza dszabi (#7900) üzenetére


King Unique
titán

Tehát a külső HDD NTFS, meg gondolom a célmeghajtó is, ami a gép helyi lemeze? Milyen külső vinyó ez pontosan?

Nem ismerem ezt a PartitionGuru programot, de Windowson eleve a HDS a mérvadó. Utóbbi alól nem ártana egy screenshot a főablakról és a S.M.A.R.T. tábláról, ahol jobb klikk —► decimális adatmező legyen beállítva a könnyebb értelmezhetőség miatt. Illetve lehet benne felülettesztet is csinálni, igaz azt csak a regisztrált verzió engedi. Illetve utóbbira a HD Tune is használható [link]. Viszont azzal nem árt számolni, hogy az ilyen tesztek órákig eltarthatnak, főleg egy 2 TB-os meghajtó esetén...

Ha mégis van rajta szektorhiba, illetve hibás blokk, ami azt a fájlt érinti, akkor nem meglepő az említett jelenség. Amúgy nekem is a CHKDSK jutott eszembe, mert az szokott még megoldani ilyen rejtélyes hibákat. De, ha rendesen lefutott és nem használt, akkor passz. Esetleg a fájl / teljes meghajtó saját tulajdonba vételét lehet még megpróbálni, de nem biztos, hogy köze van hozzá. Illetve ott van Windowsra egy rakás adatmentő program, azok nem tudnak vele mit kezdeni, nem tudják lementeni? Valamint, ha nem hibás a lemez, akkor esetleg meg lehetne próbálni egy live Linux alatt átmásolni a fájlt, hátha ott engedi.

[ Szerkesztve ]

(#7905) dszabi válasza King Unique (#7904) üzenetére


dszabi
tag

A HDS valamiért nem akarja erre a meghajtóra megjeleníteni a SMART táblát, de itt van ugyanaz a CrystalDiskInfo-ból. Ezen látszik a HDD típusa is, ez egy 2TB-os WD 3.5-es USB külső drive.

A célmeghajtó szintén külső drive, egy 3TB-os WD 2.5-es USB drive.

A Linux-os ötlet tök jó, holnap megpróbálom bent a cégnél!

Mivel egy .iso fájlról van szó, megpróbáltam mountolni egy virtuális drive-ra, ami sikerült. A filmlejátszást el tudtam indítani és tudtam előre-hátra ugrálni a filmben, de a fájl átmásolása továbbra is elakad egy ponton.

[ Szerkesztve ]

(#7907) béke


béke
aktív tag

sziasztok megpróbáltam segítséget kérni [link] adat mentésileg de nem kaptam segítséget és nekem sem ment 8 fajta progival próbálkoztam ezekből kb. 4 látta is a memória karit de sajnos nem sikerült semmit lementeni sőt z is lehet hogy már formálódott és már üres.

Viszont ha 8-4 progi látta a memóriakártyát akkor még lehet esély a megmentésére?
Formázó progikkal is próbálkoztam de be sem töltenek a memóriakártya be helyezését követően.
Sajátgép is percekig fut a csík, számítógép kezelés sem tölt be.... mindennel próbálkoztam de lehet hogy valaki tudja mit kell csinálni.
köszi előre is.

Memókari: Sandisk ultra 32GB MSDHC.

Alá írás :)

(#7908) dszabi válasza King Unique (#7904) üzenetére


dszabi
tag

Ahogyan javasoltad, megpróbáltam Linux alatt csatlakoztatni a külső HDD-t és lemásolni a fájlt, de már a csatlakoztatásnál elakadtam, mert a Linux kiír egy hosszú hibaüzenetet és nem hajlandó csatlakoztatni a HDD-t. Sajnos annyira nem vagyok otthon Linuxban, nem tudom eldönteni hogy ez valami Linux-kompatibilitási hiba vagy a HDD-vel kapcsolatos hiba? Windows alatt továbbra is használható ugyanez a HDD. Íme a Linux hibaüzenete:

Error mounting /dev/sdb1 at /media/net/Filmek 01: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1001,gid=1001,dmask=0077,fmask=0177" "/dev/sdb1" "/media/net/Filmek 01"' exited with non-zero exit status 12: Failed to read last sector (3907027119): Invalid argument
HINTS: Either the volume is a RAID/LDM but it wasn't setup yet,
or it was not setup correctly (e.g. by not using mdadm --build ...),
or a wrong device is tried to be mounted,
or the partition table is corrupt (partition is smaller than NTFS),
or the NTFS boot sector is corrupt (NTFS size is not valid).
Failed to mount '/dev/sdb1': Invalid argument
The device '/dev/sdb1' doesn't seem to have a valid NTFS.
Maybe the wrong device is used? Or the whole disk instead of a
partition (e.g. /dev/sda, not /dev/sda1)? Or the other way around?

Mit tegyek???

(#7909) liksoft válasza béke (#7907) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ha jól értem, akkor a kártya meghibásodott. Utána se gép, se telefon nem látta. Ezután visszakerült a telefonba, ahol inicializálásra került. Majd több ismeretlen (jó lenne tudni mely programok próbálkoztak) programmal próbálkoztál.

Ez eleve nem jelent jót, ha így volt. Ugyanis a hibát sikerült tovább növelni. Formázás során van, hogy a teljes tartalmat törli a rendszer. Innen nincs visszaút, hiszen az elektronokat ismeretlenül hogyan lehetne vissza tuszakolni nyom nélkül a megfelelő helyre? Nincsen rendszámuk az elektronoknak, és nyilvántartás sincs róla, hol voltak.

Ha csak nincs égi szerencséd, ezekre az adatokra keresztet lehet vetni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7910) liksoft válasza dszabi (#7908) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A drive fizikai paraméterei és az NTFS bejegyzések a Linux szerint nincsenek összhangban, így letiltja a drive használatát az adatok biztonsága érdekében. Ez egyre érdekesebb. Az egész drive egy partíció? Nem voltak módosítások, esetleg összevonások benne?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7911) King Unique válasza dszabi (#7905) üzenetére


King Unique
titán

Tehát a jó kis Green és gondolom a 3,5" egy My Book, a 2,5" meg egy My Passport Ultra lehet. A 3 TB utóbbiból már komoly. :K

A CDI S.M.A.R.T. nem jelez adatátviteli, illetve szektorhibákat, de igazán csak egy alapos teszt után derülne ki, hogy tényleg nincsen probléma a lemez felületén.

A (live) Linux natívan kezeli, írja és olvassa az NTFS fájlrendszert. Normál esetben nem kéne ilyen hibaüzenetet dobnia, de ezek szerint valami probléma mégiscsak van a fájlrendszerrel. Illetve dinamikus lemezeknél szokott még problémázni, de gondolom ezen a külső meghajtón alaplemez van. Bár valami konkrétum, pl. Windows alatt egy lemezkezelő screenshot nem ártana. Valamint nem tudom a CHKDSK mit csinált, javított-e (avagy rontott) valamit rajta? Továbbá Windows alatt az NTFS hibatűrése vsz többet megenged és ott azért nem problémázik. Vannak Linux alatt is különféle javítási és helyreállítási lehetőségek, de ebben az esetben nem feltétlen érdemes vesződni velük. Maximum a fentebb linkelt cikkben néhány diagnosztikai infót lehetne megnézni az adott terminálos parancsokat és grafikus alkalmazásokat használva.

Ha maga a lemez nem hibás, akkor egy opció lenne Windows alatt lementeni róla mindent, aztán egy teljes újrapartícionálást csinálni. Majd utána visszamásolni az adatokat rá. Persze, ha erre nincs mód, akkor ez nem játszik.

A fájl átmozgatására még az Unlocker program jutott eszembe, ami megmutatja Windows alatt egyrészt a zárolásleírókat, másrészt képes kényszerített fájlműveletekre is.
Viszont figyelni kell a letöltésénél és a telepítésénél, mert van benne egy PUP (Delta Toolbar), de utóbbi közben az ignorálható.

[ Szerkesztve ]

(#7912) béke válasza liksoft (#7909) üzenetére


béke
aktív tag

Szia köszi a választ, nos először úgy kezdődött hogy a telefon (Telefonban volt a kari) el kezdett meghülyülni nem nyitotta meg a képeket és folyamatosan eltűntek a hátterek alkalmazások fotózást sem mentette el.
Kivettem a karit a telefon megjavult rögtön gondoltam hogy a kari hibádzik, bele tettem a kártya olvasómba majd gépre dugtam utána már nem lett vissza rakva a telóba.. Elkezdtem googlezni majd találtam ezeket a progikat: Mini tool data recovery,File recovery,Easeus recovery,Memory card recovery,ZarX,Hirens boot Doson belül is próbálkoztam be sem töltött még a dos progi sem egyszerűen lefagyott, egyik progi sem tudta amit kellet volna, majd miután kiderült hogy a 3/4 kép meg van a gépen (Hála asszonynak mindig leszedi mindenhonnan) és ahogy láttam, a (Mini tool,Memory card,ZarX egyből látta a karit tudta mit kell csinálni de nem tudta előcsalni az adatokat, minden valószínűség szerint formázva lett)

Utána gondoltam nem probléma legalább akkor mentsük meg valahogy, itt leszedtem az:
undelete sdcard pro,Sd formatter,card test 1.2, Ezek a progik el sem indultak lefagyasztotta a memokari a gépet, de amikor kihúztam a gépből egyből el indult mind a 3 progi :), vissza dugtam de ugyan úgy csődöt mondott mindegyik :) És ez volt a vég megnéztem én is a fotókat és tényleg csak pár darab hiányzott szóval jött a vég megnéztem a karinak a belsejét hogy is néz ki persze nem sokat láttam csak szálakat de megnyugtató volt miután fél órán keresztül csak töröltem a progikat a gépemről :)
Köszönöm a segítséget azért szerintem ez már tuti menthetetlen volt.

UI.: Olyan wincsi-ről ami kattog,bios látja de a win nem, (Hitachi HDD 2,5" IDE) Lehet esélye? Ez haveré megkért hátha tudunk kezdeni vele valamit.

[ Szerkesztve ]

Alá írás :)

(#7913) Josi válasza béke (#7912) üzenetére


Josi
aktív tag

Adatmentő cég valószínűleg tud róla menteni.
Kérdés ér-e több 10-100 ezer forintot ami rajta van?
Házilag ne kísérletezz vele.

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

(#7914) liksoft válasza béke (#7912) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Egy nagy csokor rózsát vigyél az asszonynak!

Pontos modellszámot kérek a HDD-ről. Sajnos ezek sokszor felületi anyagleválással haltak meg, és ilyenkor nincs tovább. Ha nem ez a hibája, akkor menthető legtöbbször, de számolni kell sikeresség esetén nettó 80-110 ezer forint nagyságrendű összeggel. Ha a tulaj ezt nem tudja vállalni, akkor le se adja.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7915) béke


béke
aktív tag

Meglesz!
Azt a mindenit hát szerintem tuti nem nyögne ki ennyi zsét a cuccai-ért, csak azt nem értem a bios miért látja ha egyszer hibás?!
Hitachi travelstar HTS541040G9AT00 40GB

[ Szerkesztve ]

Alá írás :)

(#7916) liksoft válasza béke (#7915) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha szektorhibás és nem kell szétszedni tiszta térben, akkor az ár a fele lehet. De igen, ez is a felülethibásak közé sorolható. Vagyis versenyfutás lesz az idővel, mert a felület percek alatt végletesen is meg tudja adni magát.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7917) toni_145


toni_145
csendes tag

Sziasztok,

Volt egy meghalt 2,5-es rendszer vinyó, amit a gép már nem simert fel, de lennének rajta fontos adatok. A Kürt megvízsgálta a vinyót és 360+Áfát mondott az adavisszanyerésre. Sajnos ennyire nem fontosak az adatok. A probléma pedig a olvasófej meghibásodását írták.
Olcsóbb megoldáshoz folyamodva vettem egy típusazonos vinyót, és átraktam a tányért majd az elektronikát az új vinyóba. Ez így egyszerűbbnek tűnt, mint csak a fejet átrakni.
Ezekután már a Windows legalább annyira látja a vinyót, hogy van, de a típusát és a méretét nem mutatja, csak annyit mond, hogy nincs inicializálva. Egyelőre nem mertem inicializálni, mert utánaolvasva az csak rontott volna a helyzeten. Kipróbáltam már egy tucat adavisszanyerő szoftvert, többek között a GetDataBack Simple-t, amit itt is láttam, hogy ajánlottátok, de egyik sem tudta működésre bírni.
Szerintetek van még esély rá, hogy az adatokat le lehet olvasni valamilyen módszerrel róla?

Köszi

(#7918) liksoft válasza toni_145 (#7917) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Nincs! A lemezeket az átrakáskor a mágneses középpontból elmozdítottad. Így a felírt jelek excentrikusak lettek. Ilyen esetben a KÜRT is, és minden adatmentéses cég a sikerességi árát alapban 2-3 szorosára veszi.

Tulajdonképpen gratulálok, mert ezzel a "tuninggal" valóban eldöntötted, hogy az adatok olcsóbban nem lesznek elérhetőek, ha egyáltalán van még szikrányi esély is.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7919) béke válasza liksoft (#7916) üzenetére


béke
aktív tag

Valójában a kattogást mi okozza? Amelyik winya kattog az már kuka?

Alá írás :)

(#7920) liksoft válasza béke (#7919) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Legtöbbször ha nem tud szervo jelet olvasni, így azt sem tudja a fej hol jár, akkor kattan. Vagyis parkoló pozícióba rántja a fejet, és újra próbál pozicionálni. Ez egy reset folyamat. Vagyis, nem egészséges. Ott már valami gubanc van a rendszerben. Ilyen drive-ot még ha sikerül is kicsit korrigálni, ki akar napi szinten használni?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7921) béke


béke
aktív tag

Nem hiszem hogy használatos lenne már több éve a fiokban lapulnak ezek a motyók...
Csak kiváncsi vok hogy mitől hogyan hiszen ezekhez a tányérokhoz senki se nyúl hozzá vagy karcolja meg ugyebár, szettem már szét winyót de makulátlanok voltak szóval tényleg nem értem mitől lesz egy winya sector vagy akár ilyen totál hibás mert csak egy lehetséges ok lenne ez pedig az elektronika.
Viszont van egy asztali winyóm cuccaim rajta, 100/100 kb. 80napos hibátlan hangtalan VOLT! 1-2-re Hangosabb lett, erőteljesen dolgozik a gép is lassabb lett és 100/99-re esett a teljesítménye... na igazából ez érdekel hogy mi az vagy melyik dioda romlott el vagy mitől?! Azonnali hatállyal had cseréljem kifele. :D
Szóval gondolok én egy összeesküvés elméletre mint mondjuk a jútyúbon lévő nyomtatós storyra! Szándékosan időt adnak egy egy elektronikai résznek?!

Alá írás :)

(#7922) liksoft válasza béke (#7921) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az oxidáció nagy úr.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7923) junior11 válasza liksoft (#7922) üzenetére


junior11
veterán

Vagyis az sem jó egy merevlemeznek ha ritkán van használva (pl. külső HDD-k fiókban 3-5x bekapcsolva adatmentésre egy hónapban)? Mi a véleményed? Köszi.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#7924) liksoft válasza junior11 (#7923) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha heti 1-2 alkalommal használja az ember, és legalább addig míg beáll hőmérsékletben is, akkor a az valószínűleg elég neki. Persze a tápellátás legyen korrekt (főleg USB esetén).

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7925) danii14


danii14
tag

Sziasztok!
A mai nap folyamán meghibásodott a notebookomban lévő merevlemezem... Az alábbi történt: éppen adatok másoltam le a gépemről, mert az operációs rendszer újratelepítése előtt álltam, amikor is teljesen lefagyott a gép, ezért manuálisan a power gombbal kényszerültem leállítani. Miután megpróbáltam újraindítani a gépet, a windows már nem töltött be. A probléma ott kezdődik, hogy csak egy partíció volt a gépen (tudom, hülyeség...), de nagyon fontos kb. 10 gigányi adatom is odaveszett, viszont a merevlemezre amúgy is szükségem lenne a későbbiekben, ezért megpróbáltam menteni a menthetőt. A Windows 7 javítására cd-n keresztül nem volt lehetőségem, mert hibaüzenetet írt ki, amikor ezzel próbálkoztam. Kipróbáltam két Linux rendszert is "live cd-n" keresztül, az Ubuntut és Knoppixet, mindkét rendszer észlelte a hdd-t, sőt a méretét és a szabad, illetve használt területet is elérhető volt. Viszont akárhányszor bemountoltam a merevlemezt ezekben a rendszerekben, egyszer se jelenítette meg a rajta lévő fájlokat. Most sikerült egy külső hdd-ről elindítanom a windowst a laptopomon és így is érzékelte a belső merevlemezt, szintén mérettel és használt, illetve üres területekkel együtt, de nem tudom megnyitni a partíciót, ezt a hibaüzenetet írta ki: fájl vagy könyvtár sérült vagy nem olvasható. Ezek után elindítottam a windows-os ellenőrző és javító programot(a partíció tulajdonságai menüpontnál található), ami kb. már 50 perce megy és most már a merevlemeznek a méretet se írja ki csak azt, hogy NTFS kódolású és most már csak annyit ír ki, hogy hozzáférés megtagadva. Kipróbáltam a recuva programot, ami azzal az üzenettel dobott vissza, hogy nem tud hozzáférni a hddhez, jelenleg a getbackdata programot futtatom, ami rendszeresen találkozik hibákkal, de úgy tűnik működik. Valaki tud adni valami tanácsot, hogyan férhetnék hozzá a hdd tartalmához vagy már kuka? Sajnos nem ellenőriztem le a Hard Disk Sentinel programmal, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy elfekvőben volt már, szerencsére garancia még érvényes egy évig, de 10 giga szellemi terméket nem szeretnék kidobni a kukába. :(
Köszönöm a segítséget!!

Szívesen adok-veszek piros pontokat sikeres üzlet esetén! :)

(#7926) liksoft válasza danii14 (#7925) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A GDB-vel tetted a legjobbat. Azt várd ki, mert itt már más nem segít (csak adatmentő program). Sajnos a CHKDSK nem javított a helyzeten, mivel valószínűleg az íróáramkör halhatott meg a drive-ban. Így amit javított a chkdsk, azzal újabb hibát csinált. Mostantól ha lehet, ne állítsd le a drive-ot. Ugyanis leálláskor ő is ír a lemezre, és ha nem tudja legközelebb felolvasni, akkor onnan már csak adatmentéses szakember tud tovább lépni.
Remélem nem a felület adta meg magát, mert akkor nincs tovább. Egyébként a GDB-vel jó úton jársz.
Ami fontos még, hogy a mentett adatokat TILOS a mentendő drive-ra írni! Mivel itt az nem is látható, így ebben az esetben ez nem állhat fenn, de jó tudni.

Sok sikert!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7927) béke válasza liksoft (#7922) üzenetére


béke
aktív tag

Na igen, mivel kenjem le a nyáklapot oxi ellen :)
Köszönöm a válaszokat.!
Mentem is a cuccaimat lemezre amíg csak lehet, ha bár a lemez is tud oxidálni de az 5-10 éves cuccaim is lemezen vannak és hibátlanul mükszenek Nagy találmány ez is az bizonyítja ;)
Minden jót.

Alá írás :)

(#7928) lanw


lanw
aktív tag

Sziasztok! GDB pontosan,hogy működik a visszaállítás? Most így állok!

|Asus Z790| i7-13700k|Arctic freezer 360|32gb ddr4|RTX 4070|- To be or not To be

(#7929) liksoft


liksoft
Topikgazda

Szia!

Először analizálja a felületet, majd javaslatot tesz a talált variációkra. Azokból kell kiválasztanod a jót, és utána a legális kifizetett példány fizikailag is másik drive-ra (ajánlás) másolja amit talált és kiválasztottál.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7930) lanw válasza liksoft (#7929) üzenetére


lanw
aktív tag

Köszönöm szépen! :R Egyébként egész jól vissza lehet vele szedni az adatokat,csak az a fránya raid,és egy rossz gombnyomás :O

|Asus Z790| i7-13700k|Arctic freezer 360|32gb ddr4|RTX 4070|- To be or not To be

(#7931) Dokibá


Dokibá
aktív tag

Sziasztok

Adott egy lian-li ex503-as raid ház raid5-re konfigurálva.
OsX alatt dolgozom tehát HFS-re van formázva, az oprendszer nem ismeri fel, formázni akarja csatlakoztatáskor.

Jmicron raid vezérlő van benne, a rebuild-et megcsinálta, de nem javult semmi, data rescue a nyers fájlokat megtalálja de az eredeti struktúrára van szükségem….

any idea?

Köszi

Dokibá

(#7932) liksoft válasza Dokibá (#7931) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A rebuild vasalja az állapotot, szerintem inkább a mentést kell elővenni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7933) Dokibá válasza liksoft (#7932) üzenetére


Dokibá
aktív tag

Köszi a gyors reakciót

Ez volt a mentés :DDD
Alapból egy belső Raid 0 tömbön dolgozom, ezen voltak a biztonsági másolatok…

Dokibá

(#7934) rostiron


rostiron
őstag

Szia liksoft

Talán nem ide tartozik, de a másik topikba nem igen kapok választ. Mi a véleményed erről.

Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,

(#7935) Silenzio


Silenzio
addikt

Sziasztok.

Van egy Seagate B 7200.12 3 TB-os vinyóm, pontosabb típust majd csak később tudok írni. Ma kipurcant. Kerreg bootoláskor, 4-5x, a bios és a win nem látja, lemezkezelő sem. A fél életem rajta volt, és nem mindenről volt backupom. Mit javasoltok? Gondolok itt adatmentő cégre, valami szakira, vagy olyan dongle applikációra, ami enged hozzáférni a lehalt HDD-hez. Létezik ilyesmi?
Ha szakemberrel csináltatnám (tegyük fel, hogy működne), milyen költségre készüljek?
Előre is kösz a választ!

Üdv

[ Szerkesztve ]

https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR

(#7936) Josi válasza Silenzio (#7935) üzenetére


Josi
aktív tag

Ha kerreg és a bios sem látja, akkor a házi praktikák nem segítenek.
Javasolt egy adatmentős céget, szakembert megkeresni. (pl Liksoft :) )
A költség a művelet bonyolultságától függ, de olyan 80-100 ezer ft-tól indul többnyire.

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

(#7937) syler123


syler123
veterán

Sziasztok!

Nekem lenne egy Windows 7-el kapcsolatos technikai problémám. Adott volt egy pc 2db hdd-vel (500gb + 1,5tb). Az 500gb-oson volt egy WIndows xp. Ezt szerettem volna Win7-re cserélni. Biztos ami tuti alapon lehúztam a 1,5tb-os hdd-t, hogy az adatok tutira megmaradjanak. Miután felment a Win7 rácsatlakoztattam a gépre, de nem jelez semmit a hdd-n, mintha formázatlan lenne, csak megjelenik a sajátgépen 0/0byte. A Windows 7 nem ismeri a Windows xp fájlrendszerét? Legközelebb szerdán leszek a gép közelében, csak a megnyugtatásotokat várom, hogy ez így természetes és mondjuk Linux Live cd alól már látni fogom az adatokat? Sajna erre már nem volt időm hogy csekkoljam, de ez ott fog motoszkálni bennem szerdáig, mert fontos adatok vannak azon a hdd-n, csak nem vesztek el igaz?

Mivel érdemes kimentenem az adatokat?

Köszönöm a választ előre is!

[ Szerkesztve ]

(#7938) liksoft válasza syler123 (#7937) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Valószínűleg rajta lesznek, hacsak nem fűzted össze őket.
Sajnos viszont a kérdésed hasonló ehhez:
Ha 1 tyúk 1 nap alatt 1 tojást tojik, akkor hány tyúk, hány nap alatt hány tojást tojik?
Pontos információ nélkül (hány és milyen partíció volt, stb...) csak ötletelni lehet.
Igen, a live Linux jó lehet.

Sok sikert.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7939) syler123 válasza liksoft (#7938) üzenetére


syler123
veterán

Szia!

Eddig nem csináltam semmit vele, rákötöttem a Windows 7-es gépre és ennyi, kiírta hogy formázzam-e, természetesen a nem-re mentem. 1 partició volt ezen a hdd-n és 1 a másik Windows xp-sen. Ntfs partició volt.

De ezzel megnyugtattál, hogy rajta kell lennie az adatoknak. Az a baj hogy el kellett jönnöm és addig csak nyugtatom magam, hogy minden megvan...

[ Szerkesztve ]

(#7940) TonTomika


TonTomika
aktív tag

Szia!

Történt velem, hogy csinálnom kellett volna egy Win telepítőt, miközben rá volt dugva egy USB külső diszk a gépre. Nem tudom, hogy kapkodás, vagy figyelmetlenség miatt, de nem az pendriveot, hanem a véletlenül az 1TB-os HDD-t formatáltam és kezdte rá felírni az adatokat a bootcamp, de végül valamiért megállt. Ezután vettem észre a hibát.

OS X-et használok, feltettem a Wondershare Data Recovery programot, file recovery, deep scan. Futott vagy 4 órán keresztül, megtalált mindent. Lementettem egy mappát, de egyetlen fájlt sem tudott olvasni. Fájlnév, méret, kiterjesztés stimmelt, de minden program sérült fájlra hivatkozik. A program "Validaty" oszlopa szerint minden fájl Good státuszt kapott.

Mit tudnál javasolni az adatok visszanyerésére? Milyen más programmal próbálkozhatok? Csak egy autorun.inf van a lemezen, meg egy mappa, szóval elvileg felül még nem íródott semmi, max az eleje. Ellenben ez most MBR - NTFS drive, eddig meg maces GUID - HFS partíció volt. 1TB-os lemez, 601GB adattal.

Az is jó ha valami windowsos vagy linuxos programot ajánlsz, csak valahogy vissza tudjam nyerni a fájlok egy részét.

Előre is köszönöm a válaszodat.

[ Szerkesztve ]

(#7941) liksoft válasza TonTomika (#7940) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ötletem sincs, mivel lehetne biztosan. Ilyen esetben a több program használata segíthet, hátha az egyik jól találja el a partíció elejét. Ott lehet ugyanis a gond.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7942) odrif


odrif
MODERÁTOR

Üdv!

Windows 7 telepítés 1 lépéseként véletlenül az SSD, helyett figyelmetlenségből a HDD-t formáztam meg amely kb. 200GB adatot tartalmazott.
Azóta a Recuva programmal próbáltam meg visszaállítani az adatokat, de a nagy része hibás (főleg fontos word dokumentumok, pdf-ek.)
Mit tudok tenni?

20 éve a Prohardveren

(#7943) liksoft válasza odrif (#7942) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A Get Data Back programmal is érdemes megnézni. Leginkább azért, mert a Recuva a mostani partíción keres, míg a GDB a régin. Mivel feltételezhetően a kettő eleje nem esik egybe, így rossz helyről olvas a Recuva. Ugye nem a mentendőre mentetted az adatokat? Mert akkor már nincs visszaút.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7944) odrif válasza liksoft (#7943) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

"Ugye nem a mentendőre mentetted az adatokat?"
Nincs vissza út! :O
Ez a szűz lányok élete! :W

20 éve a Prohardveren

(#7945) TonTomika válasza liksoft (#7941) üzenetére


TonTomika
aktív tag

Köszönöm a válaszodat!

Közben gondolkodtam, három kérdésem lenne még:
Érdemes-e esetleg megpróbálni újra formatálni a diszket a régi felállásra (GUID - HFS)? Így a logikám szerint a régi felállásban nézne ki a partíció eleje. Vagy ezt sürgősen felejtsem el, mert még több kárt okoz, mint hasznot?

Érdemes-e Windowson próbálkoznom a GDB-vel, ha úgy tudom ahogy a neve is fémjelzi FAT32 & NTFS, a kérdéses partíció meg HFS?

Milyen programokat ajánlanál erre a feladatra? Jöhet windowsos, osx-es és linuxos is akár.

Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#7946) liksoft válasza TonTomika (#7945) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Minden írás a lemezen adatok törlését jelenti. Nem javasolt.
Egy kisrepülőgép hátsó szárnya a BNV hátsó hídja helyett nem lesz jó. Pedig közlekedési eszköz mindkettő. HFS+ -t tudó program helyett másik nem lesz jó. Csak Win alatt tudom, de ott ezek keményen fizetősek.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7947) liksoft válasza odrif (#7944) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Amikor az adatmentő program a szabad területen megtalálja a mentendőt, azt az OS nem látja. Mivel a terület szabad, így oda ír. Miközben a mentő program onnan másik file-t olvas. Így nagyon gyorsan pasziánsz szerűen sikerül felülírni a még nem mentett adatokat, melyek már később a felülírás miatt nem olvashatóak (mint eredeti, csak a ráírt). Világos, hogy ilyenkor tartalmi változás történik, a file használhatatlan.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7948) Pörp


Pörp
senior tag

Hi!

Van egy Western Digital 640Gb-os HDD-m. WD640AAKS, WD blue. Az elektronika tönkrement. Van valakinek ötlete, hogy hol lehetne szerezni, vagy van olyan szerviz ahol ilyen problémával foglalkoznak?
Köszönöm!

(#7949) liksoft válasza Pörp (#7948) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Honnan tudod, hogy az elektronika ment tönkre?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7950) Pörp válasza liksoft (#7949) üzenetére


Pörp
senior tag

Szia!

Jogos, pontosabban remélem hogy csak az elektronika, az viszont biztos hogy tönkrement.
A pirossal jelzett chip szétégett. 2060-701537-003 REV A elektronika. A képen nem az enyém van, de ilyen tipus.

Remélem a HDD motorja megúszta, de ezt valóban nem tudom... :(

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.