Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8801) liksoft válasza minek?:S (#8800) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ennyiből nem lehet megmondani. Ugyanis ha a BIOS-ba bejelentkezik, és így tovább megy a gép, akkor a HDD feléled, és így "menthető". De a gond az, hogy fizikailag tutira sérült, és a sérülés csak romlik. Így ez egy versenyfutás az idővel, amint előre nem lehet látni. Kérdéses az is, hogy a fontos anyag a sérült terület közelében van-e, vagy onnan messze? Ha USB-n keresztül néztél rá, akkor akár tapadt is lehet még. Vagyis sok hibalehetőség van erre. Egy biztos, küzdelmes mentés vár arra aki kapja, így nem lesz várhatóan olcsó.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8802) minek?:S válasza liksoft (#8801) üzenetére


minek?:S
őstag

Tehát akkor itthoni berkeken belül teljesen esélytelen? Mit tesz az idő? Nem olyan, hogy puff elromlott és akkor csak úgy van? Folyamatosan romlik közben és csökken a lehetőség? rendesen rádugtam gépre Sata-n.

Üdv.:M.

(#8803) liksoft válasza minek?:S (#8802) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A fizikai sérülés exponenciális sebességgel romlik. Vagyis minél többet fut úgy, hogy nem a mentés történik, rohamosan csökken a menthetősége. Fontos adat esetén sokszor eleve mechanikai alkatrész cseréjével illik kezdeni. Persze ez már az árat is meghatározza. Így az adatok árát az elején KELL pontosan meghatározni, és ezután eldönteni a további utat. Olyan nincs, hogy "jó ha meglenne", egy hét múlva "nagyon fontosak", majd kicsit később már "minden pénzt megér"! Az az elején is "minden pénzt megért", így nem a "szomszéd jókezű Pistikéje" a cél, hanem profi adatmentéses cég. Persze nyugodtan választható Pistike is, ha a "jó lenne" kategória csak.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8804) Unbaised-Ben


Unbaised-Ben
senior tag

Tiszteletem,
Első alkalommal írok ide...
Adott egy terrás merevlemez egy laptopban, ma újra akartam telepíteni a windows-t de az előző telepítő személy valamiért komplikáltan telepítette fel a windows-t mert megkaptam ezt az üzenetet a particióknál: "A windows nem telepíthető erre a lemezre, a kijelölt lemez nem GPT particionálási stílus szerinti.
(2db partició volt a gépen, és csak a C-t akartam törölni és arra telepíteni.)

Na erre én ügyesen bepipultam, elkeztem SHIFT+10 után Diskpart parancssorozni amit sosem csináltam még. Béna módon a partíció választás után beírtam hogy clear, ami szerintem törölt mindent ami az egész merevlemezen van, az az sikerült a barátnőm teljes gépét lepucolni, minden emlékével, tanulmányával együtt, előtte nem csináltunk biztonsági mentést mert úgy se formázom a másik particiót :/ Erre szinte azonnal rájöttem, nem is nyúltam utána hozzá, most próbálom GetDataBack-el visszahozni. Sokáig tart és már megőrülök :W
Van esetleg egyéb más ötletetek?
Végső esetben szakember lenne akihez vinném a merevlemezt hátha valamit varázsol (ha igen hova?), mekkora az esélye hogy ez totál bukta? :o

[ Szerkesztve ]

(#8805) King Unique válasza Unbaised-Ben (#8804) üzenetére


King Unique
titán

Ha "csak" törölve lett a lemez a clean paranccsal, akkor jó esetben egy teljes keresés után a GDB és társai adatmentő szoftverekkel lementhető másik fizikai lemezre a korábbi tartalom. Illetve mivel szerencsére nem lett feltelepítve rá az OS és ezáltal a fájlok egy része felülírva, ezért ebből fakadóan is van esély a mentésre. Ha házilag nem megy a szokásos programokkal, akkor viszont profi adatmentéses céget érdemes felkeresni, már ha pótolhatatlan adatokról van szó. Ez ügyben akár itt a fórumon is lehet érdeklődni (példa).

A Windows GPT lemezre csak UEFI boot módban telepíthető. Nálad azért problémázott a telepítő, mert Legacy BIOS mód szerint futott, az volt beállítva. Tehát, ha UEFI-s a laptop, akkor csak az UEFI BIOS-ban kellett volna beállítani a megfelelő opciót a bootolásra vonatkozóan... A DiskPart egyébként eleve destruktív, azaz az egész lemezt törli! Adatvesztés nélkül pl. külső particionáló programok tudják megoldani az MBR / GPT átkonvertálást, illetve rendszerlemezeknél a Windows 10-ben megjelent MBR2GPT program. Az pedig eleve nagy hiba volt, hogy nem készült a rendszerről és az adatokról mentés...Van ilyen célra beépített backup a Windowsban is, de pl. a Macrium Reflect még jobb választás ilyen célra.

[ Szerkesztve ]

(#8806) Unbaised-Ben válasza King Unique (#8805) üzenetére


Unbaised-Ben
senior tag

Hát igen, igazi amatőr vagyok, elismerem. Nagyon köszönöm az információkat. :R
Most éppenséggel ott tartok, hogy minden látható mi volt a lemezen, de amikor copy-val átmásolom egy másik tárhelyre az összes adat, pdf, jpeg, mov, bármi sérült. Ezt mi okozza? :F minden fájlnak normális mérete van, mégsem tudok semmit se megnyitni rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#8807) Unbaised-Ben válasza Unbaised-Ben (#8806) üzenetére


Unbaised-Ben
senior tag

megvan, a sok (kb 70db) külön particiók/fájlrendeszek(?) közül megtaláltam azt ahonnan ép módon lehet visszanyerni a fájlokat

(#8808) #21743872


#21743872
törölt tag

Sziasztok!
Három napja átmásoltam pár mappát külső HDD-mre (LG External HDD HXD7), ami másnap is a HDD-n voltak. Azonban a mai nap folyamán mikor újra meg akartam nyitni, az 5 átmásolt mappából csak 1-t láttam, a többi valamilyen módon eltűnt. Azóta nem írtam rá semmit, így gondoltam lehet véletlen kitöröltem, így a Recuva nevű programmal megvizsgáltam a HDD-t, hátha vissza tudom állítani őket. Hosszú vizsgálat után, 3 évvel ezelőtti törölt fájlokat is talált (igaz „Helyreállíthatatlan” módon), de azt a 4 eltűnt mappát és annak tartalmát nem találta meg. Viszont a csavar számomra itt jön: Vannak olyan törölt fájlok, amelyek „Helyreállíthatatlanak”, viszont megjegyzésben oda van írva, hogy „Ez a fájl felül lett írva, ezzel: ”F:\xy””, pont azokkal a mappákkal és tartalmakkal, amik eltűntek a HDD-ről. A HDD Sentinel szerint 100/100 és alig 27 nap a működési ideje. Win7-t használok. Rejtett mappák megjelenítése bekapcsolva.
Kérdésem pedig az lenne, hogy mit tudok csinálni annak érdekében, hogy az eltűnt mappákat és azok tartalmukat újra helyreállítsam? Van valami más program, ami jobb a fent említettnél? Esetleg adatmentés sikerrel járna?
Előre is köszönöm a segítségeteket!

(#8809) liksoft válasza #21743872 (#8808) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Get Data Back mit lát?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8810) #21743872 válasza liksoft (#8809) üzenetére


#21743872
törölt tag

Köszönöm szépen a segítséged, szerencsére látta azokat az elveszett fájlokat, gyorsan át is másoltam megbízhatóbb merevlemezre!
Persze távolról nehéz lehet megítélni, de van bármi ötleted, hogy ez az egész miért történhetett?

(#8811) liksoft válasza #21743872 (#8810) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Tartalmat is leellenőrizted?

Akár jogosultsági gond is lehetett.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8812) #21743872 válasza liksoft (#8811) üzenetére


#21743872
törölt tag

Igen, szerencsére minden megvan, és nem sérült semmi sem.
Ahogy látom van jogom az olvasásra, és 5-ből 1 mappa megmaradt, amit a többivel egy időben másoltam. Mind az 5 mappában csak képek, és dokumentumok voltak. Meg akkor felveti bennem a kérdést, hogy a másolás utáni napon miért láttam őket, és ma miért nem.. Megpróbálom kideríteni.
Köszönöm még egyszer a segítséget! :R

(#8813) zabos404


zabos404
újonc

Sziasztok

Egy elég fura dolog történt, a másodlagos winyómról eltünt egy mappa amiben minden személyes, meg egyéb
hasznos programok stb.. voltak. Na most egy 1Terás winyóról beszélek amin 249MB szabad hely maradt akkor is amikor ez a mappa elérhető volt, ezért nem értem az egészet.Mert ha törlődött volna akkor felszabadult volna még 250gb kb.

Esetleg valami ötlet, hogy hogyan hozzam vissza ?Mert az tuti, hogy még a merevlemezen van, csak nem tudom hol.Olyan mintha a rejtett fájlokat még egyszer elrejtették volna.Elég nehezen viselem ezt mert kb 10 évnyi adat volt abban a mappában.

Esetleg valami ötlet, hogy miket próbáljak meg?

hiren boot lemezzel már próbálkoztam, de nem mentem semmire.

(#8814) King Unique válasza zabos404 (#8813) üzenetére


King Unique
titán

Ha Windowsról van szó, akkor a rejtett fájlok és mappák megjelenítését célszerű lenne bekapcsolni, valamint akár külső fájlkezelővel is ugyanilyen módon megnézni a meghajtó tartalmát. Aztán pl. NTFS fájlrendszernél lehet akár jogosultsági probléma is, ahol szükség esetén a hozzáférési jogok rendbetétele és a saját tulajdonba vétel megoldható parancssorban és grafikus felületen egyaránt.

Ha más gond van, akkor bizonyos esetekben akár a CHKDSK is megoldhat ilyen rejtélyes problémákat. De ugyanakkor lehetnek a használatának veszélyei is, ezért a biztonságos módszer adatmentő programmal (példák) lementeni a meghajtó tartalmát egy másik fizikai lemezre! Majd utána, illetve szükség esetén egy újraparticionálás után visszamásolni az eredeti meghajtóra a fájlokat.

[ Szerkesztve ]

(#8815) Gabor1092


Gabor1092
tag

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem!
Adott egy Samsung HD103SJ HDD. A mai nap folyamán elkezdett kattogó hangot adni, majd néhányszor a bios nem tudott bootolni róla, most már viszont egyáltalán nem is látja. A kérdésem az hogy lehetséges valahogy az adatmentés róla? Mivel sajnos nem csak a Windows volt rajta, hanem 1-2 fontosabb dolog is. Házilag is megoldható, vagy inkább keressek fel egy számítástechnikai boltot?

Köszönöm a válaszokat.

(#8816) liksoft válasza Gabor1092 (#8815) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Nem mai darab, és sajnos előfordulhat, hogy már a felülete kezdi megadni magát. Ha igen, akkor nagyon kicsi az esély a mentésre. Adatmentéses szakembert keress, és ne nyúzd, minden indulás ronthat az esélyeken.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8817) zabos404


zabos404
újonc

Sziasztok

Egy elég fura dolog történt, a másodlagos winyómról eltünt egy mappa amiben minden személyes, meg egyéb
hasznos programok stb.. voltak. Na most egy 1Terás winyóról beszélek amin 249MB szabad hely maradt akkor is amikor ez a mappa elérhető volt, ezért nem értem az egészet.Mert ha törlődött volna akkor felszabadult volna még 250gb kb.

Esetleg valami ötlet, hogy hogyan hozzam vissza ?Mert az tuti, hogy még a merevlemezen van, csak nem tudom hol.Olyan mintha a rejtett fájlokat még egyszer elrejtették volna.Elég nehezen viselem ezt mert kb 10 évnyi adat volt abban a mappában.

Esetleg valami ötlet, hogy miket próbáljak meg?

hiren boot lemezzel már próbálkoztam, de nem mentem semmire.

(#8818) King Unique válasza zabos404 (#8817) üzenetére


King Unique
titán

Ugyanez a kérdés nemrég 1x már fel lett téve és akkor válasz is ment rá. Tehát inkább azt kellett volna elolvasni és nem a topikot telespammelni, pláne hogy a kérdést illetően bizonyos információk most sem lettek megadva...

(#8819) UFO1


UFO1
senior tag

Sziasztok!
Vettem egy másik telefont és próbaképp feltettem a viber-t be is állítottam ugye kérte a telefonszámot és küldte a kódot beírtam, a régi telefonra jött meg a kód mert abban volt a SIM kártya. Az a gondom, hogy az összes beszélgetésem elveszett a régi telefonról is. Sajnos nem tudtam, hogy nem lehet 2 telefonon egyszerre.
Valahogy vissza lehet ezt állítani? Elvileg meg kell lennie mert 159MB-ot ír ki összes adatként.
PC-n is fent van ott az összes beszélgetésem megvan, hogy tudom átmásolni vagy visszanyerni a beszélgetéseket?
Másik fórumon olvastam van rá megoldás csak én nem értek hozzá.

Nagyon fontos lenne akár fizetnék is érte kérem segítsen valaki. :R :R

[ Szerkesztve ]

(#8820) tamasago


tamasago
csendes tag

Üdv! Segítséget szeretnék kérni!
Van egy 500 GB- os sata samsung laptop winyóm.
Sajnos bele tettem egy kamera DVR-be ami kérdés nélkül átírta az mbr-t.
Elvittem egy pc boltba ahol az általam két fontosnak jelölt mappát vissza is állították (32.000 fájl, fényképek főleg, 98 GB) majd kértem a szakikat, hogy véletlenül se írjanak a nevezett winchesterre, mert még a maradékot nekiállok magam visszanyerni. Erre amikor érte megyek...
Nagy boldogan-elégedetten közlik, hogy kész, az adatok visszamásolva a hdd-re (98GB). 🤢🤢🤢🤢😵😵😵😖😖😖
Kérdés, valamivel visszahozható még a többi kb 30-50 GB adat? Videók... aki tud kérem segítsen! Köszönöm!

(#8821) liksoft válasza tamasago (#8820) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Egy adatmentés ott ér véget, mikor a Tulaj jelz, hogy kész, vagy nem fizet többet, illetve a szaki azt mondja, innen nincs tovább (technikailag). Ennek az időnek a végéig az eredeti állapotról egy fizikai másolatnak kéne lennie. Erre rávilágítva, azt kéne elkérni első menetben. Ha ilyent nem tudnak adni, akkor a gondosság megkérdőjelezhető számomra.

A felülírt területről előző anyag nem olvasható ki. Így a maradékon ha van még valami, annak lehet esélye. Persze ez már csak az utolsó esély. RAW recovery típusú mentést tudsz csak majd készíteni ebben az esetben.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8822) King Unique válasza tamasago (#8820) üzenetére


King Unique
titán

PC bolt adatmentéses cég!

Ha az előbbinél meg egy másolatot sem voltak képesek készíteni az eredetiről egy másik fizikai meghajtóra, illetve a mentendő drive-ra írtak vissza minden adatot úgy, hogy a tulaj előre jelezte a további mentési igényét, akkor az jól tükrözi az ottani hozzáértést és színvonalat... Amúgy meg valószínűleg nem csináltak semmi extrát, csak ráengedtek egy home adatmentő programot (példák), amit akár magad is meg tudtál volna otthon oldani.

[ Szerkesztve ]

(#8823) Doky586 válasza tamasago (#8820) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Hogy eggyeztetek meg amikor otthagytad ?
- ne írjanak rá semmit de
- a visszanyert párszáz GB adatot DVD-n kéred, vagy egy ajándék HDD-n kéred amikor értemész? :D

(#8824) tamasago válasza Doky586 (#8823) üzenetére


tamasago
csendes tag

Nem, ott vigyorgott a zsebemben egy 3,5- ös sata HDD!
Erre közli a szaki, hogy amúgy sem tud olyat rákötni a laptopra! Ez asztán komoly szaküzlet, sajnos már későn jöttem rá!

(#8825) tamasago válasza tamasago (#8824) üzenetére


tamasago
csendes tag

Ráadásul 10.000 ft akartak kérni, mert, hogy sokáig dolgozott rajta a gép, meg hogy pont lett volna vevő arra a laptopra amire rá volt dugva... Aztán a szemem láttára bejön a vásárló és rákérdez, hogy az az ő külső rack-je ( amiben ott figyelt a winyóm!)? Néha még meg is babrálta az USB csatlakozót, mert hogy az is jól érintkezett... Igazi dilettáns banda! Örüljenek, hogy nem nevezem nevén őket! :o

(#8826) liksoft válasza tamasago (#8825) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ezeket olvasva nem is merek rákérdezni a biztonsági másolatra. :W

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8827) King Unique válasza tamasago (#8825) üzenetére


King Unique
titán

Aha, tehát elvállaltak egy ilyen adatmentést úgy, hogy valójában a megfelelő hardveres alapeszközök sem voltak hozzá rendesen biztosítva és úgy kellett mindent összelegózni. Valamint a leírtak alapján szoftveres oldalról is az lehet, amit mondtam. Vagyis, hogy csak túrtak gyorsan valamilyen normál adatmentő programot és azt eresztették rá. Tipikus fillér**szó hely, ráadásul ugye eleve nem adatmentésre specializálódva... :U Szóval ezért aztán teljesen felesleges volt odavinni és még esetleg fizetni is érte, mert ezeket akár magad is meg tudtad volna oldani otthon.

Egyébként hogyan áll most a dolog, sikerült a korábbi adatokat lementeni, vagy azok már felül lettek írva és nem találják meg az adatmentő szoftverek őket?

(#8829) Doky586 válasza tamasago (#8824) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Szóval odaadtad a sarki Pistikének.. :O :DD

(#8830) t.imi


t.imi
addikt

Sziasztok!

Következő lenne a gondom.

128gb 840 Samsung SSD, win10-el. Rendszer ssd, rajta többek között egy mappa. Azon belül 4 almappa.
Háromban Nikon képek dátum szerint. A maradék egyben Canon képek további almappákban, szintén dátum szerint.
Tegnap este nézem és az összes kép eltűnt. 12 üres mappa figyel, kép egyikben sem.
Vasárnap még meg voltak.
Kaspersky IS van a gépen, természetesen hivatalos.

Két programmal próbáltam. Ashampoo get foto back és Get data back for ntfs.
Első lefagyott 2x kb 8%-nál, Get Data nem talál semmit a kb 8-900 képből, még a mappák nevét sem.
Nikonét látja, pl 08.24, etb., Canon sehol 11.25, 01.10, stb
Merre mozduljak szerintetek?
Előre is köszönöm!

(#8831) liksoft válasza t.imi (#8830) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!
A legelső, hogy a drive-ról szektor-szektor szintű másolatot készítesz vagy file-ba, vagy másik drive-ra. A mostani állapotot rögzíteni kell, hogy ne legyen további romlás. Ezután a másolatra lehet ráereszteni az adatmentő programokat.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8832) t.imi válasza liksoft (#8831) üzenetére


t.imi
addikt

Köszönöm a gyorsat, este megpróbálom. Get data ntfs megfelelő a feladatra?

(#8833) liksoft válasza t.imi (#8832) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ezt nem tudom előre megmondani. Az esetek többségében a legtöbb hasonló program azonosan hozza vissza az adatokat, de a "speciális" hibáknál nagy lehet a szórás. Első lépcsőnek minden esetre jó lehet.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8834) t.imi válasza liksoft (#8833) üzenetére


t.imi
addikt

Meglátjuk mi lesz belőle. Számomra érthetetlen, hogy egyik típusú kép megmarad, többi meg szőrén szálán..
Nem kergetek más szoftvert, ha kb egyformán dolgoznak.

(#8835) liksoft válasza t.imi (#8834) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Te tudod, a sérüléstől függ melyik oldja meg, és melyik hasal el.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8836) King Unique válasza t.imi (#8832) üzenetére


King Unique
titán

Tud lemezképet készíteni a FAT és az NTFS verzió is is, ahogyan a Simple szintén. Viszont az gondolom megvan, hogy ezek fizetős adatmentő szoftverek és ingyen (licenc nélkül) max. szkennelni és lemezképet készíteni engednek! Tehát normál esetben eleve meg kell vásárolni és akkor már egyértelműen a több fájlrendszert kezelő Simple változatot érdemes. Bár a weboldaluk alapján az egyes GDB-verziókat nem is lehet külön és eleve "All-in-One" csomag van.

[ Szerkesztve ]

(#8837) Edorn


Edorn
aktív tag

Van egy jópár éves Samsung HD103UJ 1TB külső merevlemezem.

Filmet néztünk róla, amikor egyszer csak megállt a filmlejátszás. Mint kiderült, a merevlemez hibája miatt.

Innentől nem látszódott fileböngészőben.

Többszöri gép újraindítás, más usb-re átrakás után sem. Viszont a kis ledje világít, áramot kap. :-)

Van valami módszer/program, amivel érdemes próbálkozni otthon, hogy legalább pár adatot átmásolhassak róla?

ui.: Kb 3 éve nem volt elmozdítva a helyéről, tehát fizikai sérülés nem érhette. (hideget leszámítva)

[ Szerkesztve ]

AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE RX580 4GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu

(#8838) liksoft válasza Edorn (#8837) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ez egy parkoló pályás típus. Vagyis inkább egy mechanikán belüli fizikai elhasználódást sejtek, mint egyéb hibát. Sajnos kicsi eséllyel menthető ha a felület elindult. Otthoni módszerekkel valószínűleg nem jutsz előbbre, és célszerű végig gondolni, hogy a tárolt adatok megérnek-e egy tiszta teres mentést. Ha igen, szakembert keress vele, és addig ne nyúzd! Felületi sérülés esetén exponenciálisan gyorsulva romlik az állapota.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8839) Doky586 válasza Edorn (#8837) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

" kis ledje világít"
Legalább a led működik és használhatod.. Világításra. ;]

Kösd PC-re és mutasd a Lemezkezelőt.

(#8840) Edorn válasza Doky586 (#8839) üzenetére


Edorn
aktív tag

Lemezkezelő/partícionáló sem látja. (Csak usb csatlakozó van rajta)

AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE RX580 4GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu

(#8841) liksoft válasza Edorn (#8840) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A HD103UJ 3,5" HDD, soha nem készült USB-s elektronikával tudtom szerint. Egy SATA - USB átalakító panel van rajta.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8842) Doky586 válasza Edorn (#8840) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Vedd ki a dobozából..

Ha satán se látja akkor profi adatmentőhöz vidd, ne a sarki Pistike szervizébe mint itt előtted valaki..

(#8843) Edorn válasza Doky586 (#8842) üzenetére


Edorn
aktív tag

Elkezdtem szédszedni és hát ekkor szembesültem vele, hogy hát ez nem is az a winyó...
Ez egy WD My Passport külsőwinyó, amiben egy WD5000BMVW található... És hát erre nagyon úgy néz ki, hogy eléggé rá van építve az USB csatlakozó.
:-(

AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE RX580 4GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu

(#8844) liksoft válasza Edorn (#8843) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Amikor írtam, hogy 3,5" HDD nem volt furcsa, hogy ami a kezedben van az kisebb? :F

Ez rámpás, és lehet esélye. Viszont szinte minden meghibásodása vagy tiszta teret, vagy céleszközt kíván, így nem otthoni mentés. Gondold végig mennyit ér ami rajta van, és ennek tudatában keress adatmentéses szakembert, ha szükséges (vagyis annyira fontosak az adatok).

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8845) King Unique válasza Edorn (#8843) üzenetére


King Unique
titán

Most nem azért, de a HD103UJ eleve egy 3,5"-os (belső) HDD, míg WD5000BMVW (My Passport) pedig 2,5"-os, tehát nagyon nem világos hogyan sikerült így összekeverni őket... Az integrált USB-s megoldás (példa) pedig csak a 2,5"-os típusoknál jellemző, illetve csak egyes gyártók bizonyos termékeinél. Az ilyeneket pedig teljesen felesleges otthon szétszedni, mert nem lehet normál módon SATA-n csatlakoztatni a bennük lévő merevlemezt. Némi trükközéssel ugyan elvileg meg lehet oldani az átalakítást, de azt is max. szakembereknek javasolt próbálgatni. Illetve esetedben adatmentés céljából pláne szakemberhez kellene fordulni és nem otthon kísérletezni vele! Már, ha valóban annyira fontosak és pótolhatatlanok azok az adatok, mert ellenkező esetben kb. kuka az eszköz...

[ Szerkesztve ]

(#8846) Edorn válasza King Unique (#8845) üzenetére


Edorn
aktív tag

Az adatlapomról másoltam a nevét. Nem néztem meg nagyon a ketyerét iylen szempontból, pláne, hogy az asztalom mögött van. Csak megigazítottam a kábeleit, mikor még próbálgattam, hogy tényleg gond van-e. Aztán mikor írtam ide, csak copy-paste...

Elvileg nincs rajta nélkülözhetetlen adat (nagyon remélem), mert a tényleg fontos dolgokról több biztonsági mentésem is van (dropbox, mega, backuptárhely, sugarsync [ha még működik]).

De van rajta egy rahedli olyan adat, ami nem életbevágó, de azért sajnálnám, ha elveszne... De lassan kezdek belenyugodni, mert a szakemberes adatvisszaállítást tuti nem bírná a pénztárcám...

AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE RX580 4GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu

(#8847) moma


moma
őstag

Hú, nem tudom, hogy idetartozik e. De van valakinek valami egyszerű módszertana arra, hogy hogyan csináljak biztonsági mentést képekről, meg szöveges fileokról, amik szerkesztve is vannak időnként. Vettem egy külső vinyát, de valahogy normálisan akarom elkezdeni, mert attól félek különben káosz lesz a vége és követhetetlen file verzók és más tartalmú ugyanolyan mappák több helyen :DDD

Egyrészt laptopról. De ott a telefon is azért... Van akinek meg van már ez oldva valahogy és nem követhetetlen kupi a vége pár év után? :DDD

we all deserve a bit of luck.

(#8848) King Unique válasza moma (#8847) üzenetére


King Unique
titán

Milyen külső HDD pontosan? Egyes gyárilag összeszerelt típusokhoz eleve szoktak mellékelni backup programokat. Például egyes WD-khez egész komoly kis szoftveres csomag jár, amiben többek között backup funkció is van (példa). Aztán, ha Windowst használsz, akkor ahhoz elérhető számos fájlszinkronizáló program, amit az alábbi kérdésre adott válasz is szemléltet.

A favágó módszer meg az, hogy mindig manuálisan másolod át a külső HDD-re a fájlokat, illetve frissíted a tartalmat. Ami, ha nem változik túl gyakran, akkor akár ez a megoldás is opció lehet. Ellenkező esetben célszerűbb inkább valamilyen fájlszinkronizáló programot használni és automatizálni a mentést.

A topik témáját illetően pedig eleve az a lényeg, hogy a fontos és pótolhatatlan adatokról mindig legyen megfelelő számú és naprakész állapotú biztonsági másolat lehetőség több online / offline tárolóm! Erre az első hozzászólás is felhívja a figyelmet. Tehát az eredeti háttértáron kívül a külső HDD = 1 db offline mentés, ami mellé még nem árt legalább 1 másik. ;)

[ Szerkesztve ]

(#8849) moma válasza King Unique (#8848) üzenetére


moma
őstag

Köszönöm. Egy Seagate Backup plus 2TB-ost vettem. Kéket :DDD

És ez így elég tényleg az egyik ilyen progival? wow. azt hittem bonyolultabb.

Arra van még ötleted esetleg, hogy a telefont, hogy lehetne bevonni a képbe? Vagy esetleg egy felhő mappába is feltolni, mint második hely. Azt is tudják ezek? Telefon eleve bonyolultnak tűnik, mert nagyon szétszórt a mappa szerkezet ahol saját fileok vannak, ahogy nézem.

we all deserve a bit of luck.

(#8850) King Unique válasza moma (#8849) üzenetére


King Unique
titán

Itt mondjuk a pontos típus és modellszám kellett volna, mert van többféle 2,5"-os Backup Plus sorozat is a gyártó kínálatában. De pl. az alábbi teszt jól szemlélteti, hogy az Ultra Slim sorozathoz (is) mellékelnek olyan backup programot, amelynél mobile backup opció is van. Illetve ezen a képen látható, hogy 2 évig 200 GB-os OneDrive felhőtárhelyet is biztosít ingyen a gyártó ezen termékekhez.

Az egyéb megvalósítási módok felől viszont inkább az előző válaszban említett topikban, vagy egyéb szaktopikban kellene érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.