Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8351) King Unique válasza sweatyy (#8350) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Ilyenkor az a teendő, ami egy korábbi válaszban is le volt írva. Tehát, ha az említett adatmentő program lefutott és megtalált mindent, akkor értelemszerűen át kell másolni a fájlokat egy másik fizikai meghajtóra. Ha netán ingyenes program kell, akkor nemrég említve volt pár opció. De azért a jobbak nem véletlenül fizetősek. Továbbá a művelet után érdemes visszaellenőrizni a lementett tartalmat.

[ Szerkesztve ]

(#8352) szajmon1001


szajmon1001
csendes tag

Sziasztok,
segitsegeteket szeretnem kerni Windows (win10) feltelepiteseben (Asus laptop). Ket napja megadta magát a Windows 10 Bekapcsolas utan fekete kepernyo...a Windows próbálja magát kijavítani...hibakereses stb. Probaltam egy rendszervisszaallitast csinalni...de nem volt egy darab előző verzió sem elmentve....rendszerlemezzel is probalkoztam semmi eredménye. Eljutottam odáig hogy ujra az egesz nem szamit...C meghajtó le új win fel. Na itt amivel meg soha nem találkoztam, nem engedi letörölni a particiokat (hibaüzenet error partíció nem törölhető) ekkor volt három particiom,egy 90 giga a windowsnak,egy par mega 100 mb rendszerfajlok,es egy harmadik ami volt a D meghajtom. A nulla e az egyes partíciót nem engedte torolni a d meghajtót meg nemnis szerettem volna.Ujrainditas utan megprobalkoztam ujra a telepítéssel 0 es 1 particiom nem volt (amit eleve nem is engedett törölni) egy partíció maradt a D meghajtó amit onkentesen leformazott...vagyis gondolom Én mivel 500 gigabol 500 szabad hely van feltüntetve. Akkor erre a maradékra szerettem volna akkor feltelepiteni a wint...termeszetesen nem engedi...se torolni se formázni..semmit.Új partíció létrehozását sem engedi,egybol feldob egy hibakodot Hiba: 0x80070017.megprobaltam shift f10 el parancssorbol kitörölni ezt az egy megmaradt particiomat...termeszetesen sikertelenül.
Valakinek valami ötlete? A Windowst egyebkent pendriverol probalom
telepíteni. Mielőtt beütött a baj, tapasztalható volt melegedés, belassulás...
Köszönöm

(#8353) liksoft válasza szajmon1001 (#8352) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

Első lépés a szerviz. Ott fognak segíteni a hibafeltárásban, és esetleg az install-ban is. Ha viszont az adatok is kellenek, akkor nem értem miért gyötörted ennyire, mert kérdéses ezek után mit lehet még visszahozni.
Második, ha az adatok is kellenek, akkor a HDD-t a szervizből adatmentéses szakihoz viszed.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8354) szajmon1001 válasza liksoft (#8353) üzenetére


szajmon1001
csendes tag

Egyaltalan nem gyötörtem.Pusztán probaltam feltelepiteni egy új Windows-t...a D meghajtóm feltétlen megtartásával...ez volt akkor a masodik számú partícióm.A nullás es az egyes partíciót probaltam törölni,formázni de mindhiába! A Masodik számú partícióhoz(D meghajtó) egy ujjal nem nyúltam...veletlenul sem szerettem volna.Ekkor gondoltam egy nagyot ujrainditom a rendszert, vele egyutt a win installációt. Újraindítás utan nem volt 0 es 1 partíció....a kettes számú meg meg volt formázva....
Ez nem gondolom hogy gyötres lett volna.Ausztriban vagyok 1300 metres csúcsukban ugyhogy ha van jobb ötlete mint a szerviz annak nagyon örülnék.
Köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#8355) liksoft válasza szajmon1001 (#8354) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A 0-ás kell a rendszernek, azt nem is célszerű megbolygatni. Viszont még mindig nem sikerült elárulnod, mit is szeretnél?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8356) szajmon1001 válasza liksoft (#8355) üzenetére


szajmon1001
csendes tag

Szeretnek egy új partíciót létrehozni.Ahova telepiteni szeretnem a rendszerem. A Hibakod amit kiír mar emlitetten. Tehat habramegyek az új partíció létrehozására akkor hibakoddal elküld melegebb éghajlatra. Valamibtipp h mi okozhatja ezt?

(#8357) szajmon1001 válasza liksoft (#8355) üzenetére


szajmon1001
csendes tag

Ez mar a masodik számú vinyó amugy, Az ezelőtti vnyo mar kukaban végezte, annak az volt a baja,hogy soha nem volt kikapcsolva gép es rengeteget jart a vinyó.Na most ennel a folyamatos járás igyanugy megvan...csak annyi hogy decemberben múlt egy eves ez a jelenlegi hdd. Viszonylag új.

[ Szerkesztve ]

(#8358) liksoft válasza szajmon1001 (#8357) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Még mindig nem tudom, a D: partícióról kell-e adatmentés?

Ha igen, akkor azt beszéljük meg, és NE a telepítést, mert minden írás ront a helyzeten.

Ha nem, akkor én nem tudok segíteni, mert adatmentésben utazom, NEM szervizben. A hibakódok meg szervizesnek mondanak valamit, nekem nem. Valamint ebben a pillanatban nem itt van helye a kérdésnek, hanem a HDD témában. Azt más szakik nézik mint ezt.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8359) szajmon1001


szajmon1001
csendes tag

A D meghajtorol kell adatmentes persze. Hogy csináljam?
De emelett kell egy új rendszer is..szoval akkor átmegyek a hdd fórumra is

(#8360) liksoft válasza szajmon1001 (#8359) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Rossz hírem van. A mentéshez nem lesz elég ez az egy drive. Kell egy másik, amin van rendszer, meg ott van az adatmentő program, és elég szabad hely a mentendő adatoknak. Ugyanis ezen NEM szabad semmi írást csinálni, innen csak kimásolni az adatokat (nincs helyreállítás). Formázott partícióra leginkább fizetős programok a jók, például a Get Data Back. De van több is, érdemes visszaolvasni kicsit.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8361) szajmon1001 válasza liksoft (#8360) üzenetére


szajmon1001
csendes tag

Ez a lakótársam gépe..szoval az én gepemre lehet majd tolni az adatokat...ha sikerül vmelyik progival
Köszönöm

(#8362) szajmon1001 válasza liksoft (#8360) üzenetére


szajmon1001
csendes tag

Tehát kiszerelem a vinyojat es megprobalom összekötni a sajat gépemmel, ugy hogy az én rendszerem is lassa a msik hdd.t...ha jol értelmezem?

(#8363) szajmon1001 válasza liksoft (#8360) üzenetére


szajmon1001
csendes tag

Közben eszembejutott hogy van egy külső 500 as HDD-m....es ha kiszerelem a rossz,jelen pillanatban használhatatlan,irhatatlan,formazhatatlan vinyót. Szétszedem a külső hdd házat,beleszerelem, kicserelem a kettőt,akkor csak siman osszedugom az Én gépemmel es lementem az adatokat.Ez igy megoldható, vagy...? Köszönöm

(#8364) JHC


JHC
tag

Üdv!

Egy barátnak van egy WD MyBook Ultra USB3.0 külső vinyója, gondolom egybeépített a nyákja, van esély élesztésre mert csak kattog, de semmilyen gép nem ismeri fel?

(#8365) liksoft válasza JHC (#8364) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

Ha igen, feltételezhetően a tiszta térben alkatrész cseréjére szorul. Ez nem otthoni művelet.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8366) fcb77


fcb77
csendes tag

Üdv!

Egy másik topikban írtam egy hozzászólást ([itt]), egyelőre nem érkezett rá válasz, de az lenne a kérdésem, hogy adatmentési szempontból van arra remény, hogy otthoni körülmények között sikerül megmenteni valamit?
Előre is köszi, ha válaszoltok!

[ Szerkesztve ]

(#8367) liksoft válasza fcb77 (#8366) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

Otthoni szinten szerintem sehogy. Az USB áramkör dolgozik, de mögötte a HDD nem.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8368) fcb77 válasza liksoft (#8367) üzenetére


fcb77
csendes tag

Szia!

Köszönöm a választ! Annyi információt még hozzátennék, hogy a Lemezkezelőben megnyitva is megjelenik a HDD, és azt mondja, hogy inicializálni kellene. Viszont amikor elindítom, akkor hibát dob. Gondolom akkor ez is azt támasztja alá, amit írtál...

(#8369) liksoft válasza fcb77 (#8368) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az inicializálás az formázást jelent. Vagyis utána nehezebb a mentés, illetve hiányosabb várható.
Ha 0 byte kapacitású, akkor nincs mit elérni, a drive nem adja vissza az USB áramkörnek ő mekkora. Ha viszont jó z érték, akkor írásra képtelen. Ebben az esetben esetleg a Get Data Back és társai segíthetnek.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8370) fcb77 válasza liksoft (#8369) üzenetére


fcb77
csendes tag

Sajnos mire újra meg akartam nézni a Lemezkezelőben, már nem jelent meg ott sem, de ha jól emlékszem, akkor ismeretlen lemezként írta múltkor, mindenféle adat nélkül. Azt is csak 1-2 percig, utána már eltűnt, és ugyanúgy nem listázta ki a meghajtót, mint most. Kipróbáltam a Get Data Back-et, de ott sem jelenik meg. Szóval akkor temethetem a HDD-t, igaz?

(#8371) liksoft válasza fcb77 (#8370) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nagy valószínűséggel egyre rosszabb állapotba kerülhet. Ilyenkor ha az adatok nagyon kellenek, további gyötrés nélkül adatmentéses szakemberhez célszerű vinni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8372) fcb77 válasza liksoft (#8371) üzenetére


fcb77
csendes tag

Rendben, értem. Köszönöm szépen a válaszaidat!

(#8373) borg25


borg25
senior tag
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy 2,5" külső HDD-m 320GB, a HDD nem SATA hanem USB csatlakozós.
Az a problémám, hogy szisztematikusan vannak a nem olvasható szektorok. Igaz a HDD Sentinel szerint is van pár ezer hibás szektor, és az élettartalmat is 0%-ra veszi.
Mégis a másolás elején olyan 600e, most 700e blokkonként van egy rosszabb szakasz.
Egy ilyen szakaszban 11(?) hibás blokk van amelyek 16384 távolságra vannak egymástól.

A nagy blokkok ismétlődésében is van rendszeresség, mindig 16384-el nő a távolság.
Szerintetek felület vagy elektronikai (Címzés hiba) bibi lehet az ok.
Ha felület, akkor pusztán kíváncsiságból, az lehet a gond, hogy sugár mentén van benne egy szaggatott vonal szerű karc? Azzal meg az a bajom, hogy ahogy növekszik az LBA szám, úgy megy beljebb a fej a lemez középpontjába, úgy meg csökkennie kellene a számoknak?
Válaszotokat előre is köszönöm.

(#8374) Saltwater válasza borg25 (#8373) üzenetére


Saltwater
aktív tag

Szia!
Az egyik olvasófej rossz benne, és amikor arra kerül a sor, akkor végig hibázza a ráeső szektorzónát.

https://hdd-adatmentes.hu

(#8375) ZP67


ZP67
tag

Sziasztok,

tanácsot, illetve a koncepcióm megerősítését szeretném kérni, remélem ez a megfelelő topik.

Fogorvosi rendelőben adott egy Dell Optiplex 3020 asztali gép, amin előretelepített win7 pro 64bit alatt fut 2 különféle röntgen program. Az adatokat (a felvételeket) több-kevesebb rendszerességgel NAS-ra mentjük.

Rémálmaim szokott előfordulni, hogy megadja magát a gép, a programok szállítói szabadságon vannak, stb, rossz esetben napokig nem tudunk röntgent csinálni, sőt megnézni sem...

Megoldás lehet-e ilyen esetre, hogy a gép HDD-jét klónozzuk? Mekkora az esély, hogy ugyanebben a gépben működni fog a klón, illetve hogy egy másik, célszerűen a lehető leghasonlóbb gépben?

Köszi a tanácsokat!

Üdv,
ZP

(#8376) Josi válasza ZP67 (#8375) üzenetére


Josi
aktív tag

Ha az általatok használt programok nem tartalmaznak olyan védelmet, hogy csak az adott eszközön fut, akkor a klónozás jó megoldás.
Win7 simán klónozható.

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

(#8377) taki01


taki01
őstag

Sziasztok, véletlen töröltem az 1TB-os merevlemezem partícióját és ezt szeretném vissza állítani. Ebben tudna valaki segíteni hogy hogyan lehet?
Előre is köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#8378) King Unique válasza taki01 (#8377) üzenetére


King Unique
titán

Törölt partíciók visszaállításához szokták emlegetni az alábbi programot. Viszont nem feltétlen eredményes minden esetben, amiről korábban volt szó.

A másik megoldás az, ha ráengedsz a lemez 0-ra egy fizetős / ingyenes adatmentő programot, majd lemented a tartalmát egy másik lemezre. Utána pedig újraparticionálod a HDD-t és visszamásolod rá a fájlokat. Ez lehet kissé időigényes, ellenben biztonságosabbnak mondható az első opciónál, hiszen csak olvas a lemezről.

[ Szerkesztve ]

(#8379) taki01 válasza King Unique (#8378) üzenetére


taki01
őstag

Köszi a segítséget. A biztos módszert választottam és tényleg nagyon hosszú folyamat kb 2 óra 30 perc volt hogy feltérképezze a vinyót. Most menti át egy másik merevlemezre fájlokat.

(#8380) TheProb


TheProb
veterán

Sziasztok!

A cégnél az egyik user SSHD-ján úgy fest meghalt a partition table, vagy legalábbis gondolom, mert windows egyből formázni akarja, ahogy rádugom egy gépre USB-n keresztül, valamint másik alkalmazások nem tudják felismerni a file rendszert.
Tovább bonyolítja a dolgot, hogy McAfee drive encryption is volt (elvileg) a gépen, ellenben decriptálni se tudjuk, mert az erre alkalmas környezet nem látja magát a titkosítást sem. HDS szerint 100%-os amúgy a diszk.

Mivel érdemes próbálkozni szerintetek első körben, hogy legalább az email-eket vissza tudjuk állítani? Jelenleg a TestDisk-et eresztettem rá, hátha sikerül visszaállítania a táblát.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#8381) liksoft válasza TheProb (#8380) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Minden írás létfontosságú adatot törölhet a lemezről. Főleg a titkosítás miatt. Pont ezért egy bit-bit másolattal KELL kezdeni egy ilyen mentést!
A Testdisk visszaír a lemezre!
Ezen túlmenően, ha a titkosításhoz ha nincsenek meg a kulcsok, belépési információk, szinte esélytelen.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8382) TheProb válasza liksoft (#8381) üzenetére


TheProb
veterán

Minden megvan a titkosítás "kiütésére", csak éppenséggel az a tool, amivel decriptálni lehetne a diszket, azt írja, hogy nincs titkosítva a lemez. Ez az egyik érdekesség.

Milyen programot ajánlasz bit-bit másolásra? Utána hogyan tovább?

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#8383) TheProb válasza TheProb (#8382) üzenetére


TheProb
veterán

Mod: TestDisk nem is talált particiót, deep scannel sem.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#8384) King Unique válasza TheProb (#8380) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A Windows rendszerint akkor dobálja fel csatlakoztatáskor a formázást, ha pl. RAW lett a lemez. Azt illetően pedig korábban már le volt írva a teendő. Valamint nemrég volt szó más, ehhez kapcsolódó dolgokról is. Lemezkép, illetve fizikai másolat készítéséről pedig pl. ezen hozzászólásban.

Egyébként spéci gyári titkosítással rendelkező külső meghajtóm nekem is van, ami korábban valamiért szintén RAW lett. De az adatmentés annál csak úgy működött, ha előtte a hozzáadott programmal feloldottam a jelszavas zárat. Ha ez esetedben nem megoldható, akkor úgy viszont már problémás lehet a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#8385) liksoft válasza TheProb (#8382) üzenetére


liksoft
Topikgazda

És akkor itt jön az, miért gyártanak titkosítást. Azért, ha valami gond van a meghajtóval, az adatok véletlenül se kerülhessenek idegen kezekbe. Vagyis most pont azt csinálja, mint amire kitalálták. Ezért hívják fel a figyelmet arra, hogy az ilyen drive-ok tartalma mentendő. Az, hogy itt most logikai hiba történt és nem fizikai, az egy dolog. Egyébként biztos vagy benne, hogy logikai? Ugyanis mi van abban az esetben, ha a drive flash része hibázott? Az már fizikai sérülés.

Amennyiben a gyári (titkosítást készítő) visszaállító program sem boldogul vele, legtöbbször marad egy adatmentéses cég. De azok sem minden esetben vállalják el. Leginkább ott van esély, ahova a legtöbb ilyen beeshet, így ott van a legnagyobb tapasztalat. Ebből pedig ma itthon egy cég van.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8386) TheProb válasza King Unique (#8384) üzenetére


TheProb
veterán

RAW-nak látja, igen. De pl icare is csak tök felesleges file-okat talált meg.

(#8385) liksoft: Hagyom is, mert nem látok értelmét több idő beleölésébe. Írtunk a külföldi McAfee-s szakiknak, hátha van még valami tippjük.
Lehet, hogy Kürt lesz belőle, majd kiderül, hogy mennyire találják fontosnak azokat a leveleket, valamint, hogy szánnak-e rá annyit, amennyibe kerülnek a visszaállítás.

Köszi azért a tippeket.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#8387) Vismajor01


Vismajor01
addikt

Formáztam a c-t.
Sajna elfelejtettem, hogy volt rajta egy képek mappa, aminek az eszmélyi értéke rengeteg.
W7ről lett w10.
Most egy recuva nevű progi dolgozik rajta, reménykedjek? Ha ő nem talál semmit van még remény?
üdv

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#8388) liksoft válasza Vismajor01 (#8387) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ez valahogy nem tiszta. Formáztad, vagy újra telepítettél egy másik rendszert? Ha új, akkor a meglévő tetejére, vagy formázás után? Ugye nem ide telepítetted a mentő progit is? Ha az talál valamit, ugye nem ide mented az adatokat? Stb....

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8389) Vismajor01 válasza liksoft (#8388) üzenetére


Vismajor01
addikt

Formáztam az ssdt
Feltelepítettem rá az új windowst
Majd most próbálom helyreállítani a mappát.
Nem ugyanoda, és nem oda telepítettem a progit.

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#8390) King Unique válasza Vismajor01 (#8389) üzenetére


King Unique
titán

Ha csak sima gyorsformázás történt volna és nem piszkálod tovább a partíciót, akkor adatmentő programok vsz simán visszaállították volna a korábbi tartalmat. Viszont, hogy rá lett telepítve a Windows, ezáltal az adatok, vagy legalábbis egy részük felül lett írva. Az pedig problémás...

(#8391) liksoft válasza Vismajor01 (#8389) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ebben az esetben a név alapján lévő keresés szerintem kis eséllyel működhet. Sokkal inkább a jpg-re való keresések. RAW recovery. Persze ez is csak akkor megy, ha egy-egy kép egyben van. Persze SSD-n ez is igencsak kérdéses.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8392) Vismajor01 válasza liksoft (#8391) üzenetére


Vismajor01
addikt

Úgy néz ki memórakártyáról visszaszereztem a római és amerikai kirándulásunk képeit :)
Így az asszony ma este mégse engem szolgál fel vacsorára...

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#8393) liksoft válasza Vismajor01 (#8392) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Hát igen. Onnan sokkal nagyobb volt az esély.

Hopp, a másikra is meglehetett volna..... :D :D

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8394) MarKoo


MarKoo
őstag

Sziasztok!

Van egy WDBU6Y0020BBK-05 típusú 2TB-os WD Elements csodám, ami bemondta az unalmast. Minden adat megtalálható rajta, viszont eszméletlen lassan nyitja meg őket. Másolás 20-25Mbyte/s-el indul Linux alatt is, majd visszaesik 20-25kbyte/s-re. Próbáltam kikapcsolni a gyorsítótárazást, próbáltam 3.0, 2.0 USB porton egyaránt. Mindig ledöglik másolás közben.

1,5 TB adatot kellene róla lementenem, egyelőre nem találtam a környezetemben ugyanilyen winchestert, amiről át tudnám tenni az elektronikát.

Valakinek van valami ötlete?

Előre is köszönöm!

(#8395) liksoft válasza MarKoo (#8394) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Az elektronika cseréjét megpróbálhatod. Ha ugyanolyan firmware van benne, és a gyári száma is megegyezik, ugyanolyan fejszerelvénnyel van megáldva, valamint a gyári adatterület is ugyanazon a fizikai szektoron kezdődik. Ezen felül a lassulás sokszor vagy érintkezési problémából adódik, vagy a számítógépe saját magával van elfoglalva, és nem a kéréseket szolgálja ki!

Vagyis amíg így megy, fontossági sorrendben ments, de gyorsan, mert jobb nem lesz, vagy leadod szakembernek mentésre. ;)

U.i.:
Mindenkinek!
A panel cseréjéhez sor sikert mindenkinek, aki még elhiszi, hogy a mai számítógép alapú drive-ok elektronikája olyan mint egy téligumi, ami egyszerűen nyárira cserélhető.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8396) MarKoo válasza liksoft (#8395) üzenetére


MarKoo
őstag

Mivel nem kevés adatról van szó, hetekig tartana mindent kézzel lementeni. Természetesen ugyanolyan winchestert akartam keríteni, aminek minden azonosítója megegyezik, de sajnos lehetetlen. Mivel mindegyik géppel ugyanezt produkálja, ezért elég valószínű hogy nem azokkal van baj, viszont a winyó 100/100-as és 12 napot ment csak. :(

(#8397) Saltwater válasza MarKoo (#8396) üzenetére


Saltwater
aktív tag

Az ilyen belassulást az okozza, hogy valahol megjelent lassú, vagy olvashatatlan szektor. Ennek következményeként a firmware feltételezi, hogy további gyenge vagy hibás szektorok is vannak, és elkezd a háttérben ezek után kutatni (offline scan). A hibás szektorok után kutató kontroller nem tudja fogadni, vagy csak lassan tudja fogadni az olvasás-írási parancsokat.
Sajnos a lejtőn elinduló merevlemez csak nagyon ritkán áll meg egy ponton, jellemzőbb, hogy egyre csak romlik az állapota, míg végül adatmentő szakembernek is sok sok munkaórájába telik az adatok lementése, ha egyáltalán minden menthető.
Mivel a merevlemez felpörög és detektálható is, a vezérlőlappal egészen biztosan nincs probléma.
Mint tanult kollégám is figyelmeztetett, minden vezérlőlap egyedileg van felprogramozva. Idegen vezérlőlappal a meghajtó nem találja meg saját rendszerterületét, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy működőképes legyen a merevlemez.

Megmondom mi történt.
Instabil tápellátás, szabálytalan leválasztás, vagy esetleg kisebb ütődés miatt hibás, vagy részlegesen hibás szektorok keletkeztek (nem mindig értékeli ki helyesen a Sentinel a SMART adatokat), melynek következtében offline scannel a meghajtó. Ebben az állapotában még jók az esélyek adatmentőnél.
Sajnos találkoztam már olyannal, hogy addig addig nyüstölték napokon keresztül az ilyen állapotba került merevlemezt, hogy végül csak részleges mentést lehetett készíteni róla.
Jah és jut még eszembe, hogy ha végül a mechanika is felmondja a szolgálatot, akkor csak a donor költség 30.000 Ft-tól indul....

https://hdd-adatmentes.hu

(#8398) MarKoo válasza Saltwater (#8397) üzenetére


MarKoo
őstag

Köszönöm szépen a segítséget. Akkor keresnem kell valami céget a közelben, aki tud vele foglalkozni.

(#8399) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

Üdv!
Most van egy kis időm, így tovább foglalkozom a régi hdd-vel. Felvettem a hangját, hogy mit csinál, ez gondolom hozzáértő füleknek többet mond, mint nekem.
Hallható, hogy az elején felpörög, a 8. mp-nél van egy nagy kattanás, és ezután jött régen a sok kis kattanás (amikor jó volt). Ilyen sok kis kattanás most rövidebben a 26-27. mp-ben hallható.
Tudnátok nekem elemezni, hogy mi mit jelent ezen a felvételen?

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#8400) liksoft válasza ArthurShelby (#8399) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A gyári adatterületről a firmware-t nem tudja felolvasni. Vagyis a saját operációs rendszere nem jön fel a lemezről.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.