Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8451) dontodent válasza liksoft (#8450) üzenetére


dontodent
csendes újonc

Már írtam korábban hogy a problémák azzal kezdődhettek hogy megszakítottam a file átvitelt magyarul kihíztam a csatlakozót idő elött.Egyébként az usb-vel semmi gond mást is felismer és kezel a pc és a tv.

(#8452) King Unique válasza dontodent (#8449) üzenetére


King Unique
titán

Korábban még azt írtad, hogy a HDS szerint 12% a lemez kondíciója. Az pedig attól nyilván nem fog megjavulni, ha szimplán törlik a rajta lévő fájlokat. Illetve, ha most is ilyen az állapota, akkor a garanciális cserét mindenképpen érdemes megfontolni!

Egyébként az csak egy dolog, hogy működnek az USB-portok és a rájuk csatlakoztatott eszközök. Az már egy másik, hogy egy ilyen 2,5"-os külső HDD-nek működés közben mennyire stabil tápellátást biztosítanak. Az USB 2.0 névleges 5 V | 500 mA | 2,5 W értékei pedig eleve a határon vannak ilyen szempontból... Elég csak megnézni az alábbi teszteket, hogy ott áramfelvétel terén milyen értékeket produkál egy ilyen eszköz: teszt 1 | teszt 2 | teszt 3. Ezért is javasolt ezekhez inkább USB 3.0/3.1 portokat használni, illetve TV-ken az ilyen és ilyen megnövelt áramerősségű portokat. Sőt, egyes jobb készülékeken már USB 3.0 port is szokott lenni ilyen célra.

[ Szerkesztve ]

(#8453) Fényhozó


Fényhozó
tag

Sziasztok!

Eltűntek az adataim a vinyóról. Fizikailag ott van, mert a helykihasználás azt mutatja, de a win10 nem látja.
Volt 3 kisebb vinyóm, (500/500/650GB) amit lecseréltem 2 nagyobbra (500GB/2000GB)
A 2terrás vinyómra, amit ketté particionáltam, másoltam rá adatokat az előző oprendszeremmel, ami ugyanúgy Win10 64bit volt, és az új oprendszer alatt nem látszódnak.
A helykihasználás azt mutatja ott vannak, de nem látszodnak a mappák, amiket rámásoltam. :F

Üdv és előre is köszönöm a válaszokat. :R

Gaming csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCQvXKx_PcvGCAcYzrdxzzcw?view_as=subscriber

(#8454) liksoft válasza Fényhozó (#8453) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

Esetleg live Linux nem lát rá rendesen? Ha igen, akkor ott akár jogosultsági gondok is lehetnek.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8455) honda130


honda130
tag

Sziasztok! Segítséget szeretnék tőletek kérni.
Már két winyóm is tönkrement a z ez előtti időszakban. Kb. 1 éve pihen egy WD 2Tb-os külső meghajtó, és most egy 500Gb-os belső WD HDD-m ment haza. Sajna oda kellett adnom egy ismerősömnek, hogy szerezze vissza az adatokat belőlük. Vettem egy 3 TB-os belső winyót és arra menti a dolgokat.

Kérésem az lenne, hogy amennyiben van itt valakinek türelme és jó indulata ehhez, akkor valahogy írja már le nekem hogy miképp megy ez az adat visszaállítás! Nagyon szeretném megtanulni, mert jó lenne ha az ember ezt inkább magának csinálná. Senki nem szereti ha az adatai más gépén pihenjenek, miután megkaptam az én dolgaimat rendbe hozni.

Szóval, milyen programot kell ilyenkor használni, és mit kell csinálni hogy siker legyen a vége?

Köszönöm!

Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.

(#8456) King Unique válasza honda130 (#8455) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Vannak ilyen célra ingyenes / fizetős adatmentő programok. Az egyikről nemrég a másik topikban megosztotta az illető a tapasztalatait. Valamint egy gyakorta előforduló problémánál pl. ezeket lehet megpróbálni. Egy problémás állapotú lemeznél meg esetleg ezeket. Vagy az otthoni kísérletezgetés helyett inkább egy adatmentő szakemberre bízni a dolgot. Ami főleg az utóbbi esetnél nyilván egy biztosabb megoldás.

Viszont a nemrég említett dolgokat nem árt szem előtt tartani! Tehát először jó lenne tudni a hibát kiváltó okokat, felmérni a meghajtó állapotát és utána mérlegelni, hogy milyen módszerrel célszerű nekiállni a mentésnek. Vagy egyáltalán érdemes-e vele otthon szórakozni és nem-e lenne célszerűbb inkább szakemberre bízni a mentést.

[ Szerkesztve ]

(#8457) Doky586 válasza honda130 (#8455) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Akinek van esze az inkább mentést (másolatot) csinál az adatairól másik fizikai lemezre (amit aztán kikapcsolva a fiókban őriz), még mielőtt az első lemez meghibásodik.. (így baj esetén legfeljebb az utolsó mentés óta beszerzett/módosított pár nap/hét adatai vesznek el)

[ Szerkesztve ]

(#8458) bippeti


bippeti
tag

Egy ismerősömmel történt a következő eset:
Külső meghajtóban lévő 1T-s hdd (sata 3,5"): kb egy hónapja rosszul érintkezett az adatkábel, amit tapasztalás alapján pár dekás súllyal mindig "lenyomott" a megfelelő érintkezés érdekében. A tápkábel is csak bizonyos állás esetén érintkezett. Egy darabig ment így, aztán most se kép, se hang.
Most betettem a hdd-t egy számítógépbe, már a bios sem látja. (másik hdd helyére tettem, tehát alaplapi port és kábel biztosan jó)

Az adatok fontosak lennének, másolat nincs róla. Dilettánsként a fejeken lévő adatoknak szerintem az érintkezés hibától nem lett baja, max az elektronikának. Mit gondoltok így leírás alapján?
Illetve van-e értelme keresni egy ugyanilyen típusú hdd-t és elektronika cserével megpróbálni elérni az adatokat? Ártani lehet ezzel (ha más jellegű a hiba)?

(#8459) liksoft válasza bippeti (#8458) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Felpörög egyáltalán? Ha nem, akkor mechanikus hibája lesz. Ezt csak tiszta térben, megfelelő szerszámokkal lehet menteni, ha a felület még engedi.

Ha felpörög, akkor a gyári adminisztrációs területről nem tud minden induláshoz szükséges adatot felolvasni. Ehhez szintén adatmentéses speciális eszközök kellenek.

Harmadik eset, amikor csak épp meghalt, de nincs köze az érintkezési hibához. Ebben az esetben bármi hibája lehet, szintén szakembert tudok csak ajánlani.

Utóirat: A mai (utolsó 8-10 év) drive-ok olyan mértékben alakultak már át egyéni mikroszámítógépekké, hogy a panelcsere 1-2%-ban old csak meg dolgokat. A firmware és a különböző hardware (ugyanazon mechanikában akár eltérő fejszám és pozíciók is lehetnek) miatt szakember igénybe vétele javasolt minden esetben, mikor nem csak logikai mentésről van szó (törlés, formázás, install, stb...).

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8460) bippeti válasza liksoft (#8459) üzenetére


bippeti
tag

Szia,
Köszi a választ. Nem pörög fel. Az írásod alapján ez mechanikus hibára utal. Keletkezhetett ez szerinted érintkezéshibától (a korábban leírtak alapján)?

(#8461) liksoft válasza bippeti (#8460) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Amikor egy drive össze-vissza kap tápot és utasításokat, egy idő után besokall. Azt sem tudja, hol a feje? Így egyszerűen megadja magát, és megáll. Ilyenkor jöhet létre a tapadás, ami gátolja a lemezek forgását.

Ez olyan, mintha Téged 8-10 ember irányítana egyszerre. A sok egymásnak ellentmondó parancs hatására előbb-utóbb kibuknál, és a kezedből mindent kiejtve leülnél, hogy hagyjanak már békén.

Lehet ettől még túlterhelés miatt elektronikai gond is, de a legtöbb panel gyári számra párosított a mechanikával.

Pontosan csak bemérés után lehet bármit is mondani, addig csak tippelni. Viszont ha rossz úton indul el valaki, az adatok bánhatják.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8462) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Hello!

Most a dolog fordítottja érdekelne: milyen programmal lehet egy HDD adatait véglegesen, visszaállíthatatlanul törölni? Eladásra kerül a gép, és törölnénk menthetetlenül.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#8463) bippeti válasza liksoft (#8461) üzenetére


bippeti
tag

Oké, köszönöm az infókat! :R

(#8464) liksoft válasza Dilikutya (#8462) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A maiakat elég egyszer felülírni. Így bármi ami írni tud rá. Akár videókkal, vagy Ccleaner is tud ilyent.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8465) King Unique válasza Dilikutya (#8462) üzenetére


King Unique
titán

Elég lehet akár egy teljes formázás is neki, ami után jellemzően nem találnak semmit a szokásos adatmentő programok. De vannak ilyen célra spéci szoftverek is, illetve egyes hétköznapi programoknál sem ritka az adatmegsemmisítés funkció.

Egyébként az előbb említett szoftveres megoldások után otthoni környezetben biztos nem fogja tudni az új tulaj visszaállítani az adatokat. Ha esetleg elviszi szakemberhez és megfizeti az "űrtechnikát", akkor... Bár a topikgazda már pár éve is azt mondta, hogy a mai technológiák mellett már egy egyszeres felülírás után sem nagyon lehet. Az újabb válasz alapján pedig ez most is aktuális.

[ Szerkesztve ]

(#8466) Csabee.


Csabee.
nagyúr

Van egy wd 3tb red editionos hdd-m. Egyik napról a másiira elszállt a nasban.
Felpörög de nem látszódik a kötet mert a nas nem lát semmit. Ezzel mit lehet kezdeni? Kizárólag képek és videók vannak rajta. Vissza lehet hozni őket?

Üdv: Csabee.

(#8467) liksoft válasza Csabee. (#8466) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Elképzelhető, a hibától függ. 3TB-os drive mentése viszont nem olcsó. Első körben a mentések átnézését, máshonnan az adatok pótlását tudom javasolni, és utána a maradék hiány ismeretében keresni adatmentéses utat.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8468) Csabee. válasza liksoft (#8467) üzenetére


Csabee.
nagyúr

Árban az kb mit takar? Ismerősömé a lemez, csak tudjak neki mit mondani erre vonatkozóan.

Üdv: Csabee.

(#8469) liksoft válasza Csabee. (#8468) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Privi ment.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8470) WayneGace


WayneGace
őstag

Van egy samsung HHD-m. Vélhetően feszültségingadozás vagy hasonló miatt valami lett vele. Nem érzékelte az alaplap. Ilyen esetben az adatokat valahogy meg lehet menteni, ami rajta voltak?
Kösz.

BestSecret invitációt privátban adok.

(#8471) Doky586 válasza WayneGace (#8470) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Mi az a HHD?

(#8472) WayneGace válasza Doky586 (#8471) üzenetére


WayneGace
őstag

Nyilván HDD. Csak elírtam.

[ Szerkesztve ]

BestSecret invitációt privátban adok.

(#8473) liksoft válasza WayneGace (#8472) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Egyáltalán mit csinál? Milyen feszültségingadozás? Pontosan milyen típus?

Egyébként igen. Ja, nem. Oppá, most jut eszembe, az ériek tudják. De ők biztosan.

----------------------------------------------------------------------
Ha egy tyúk egy nap egy tojást tojik, akkor hány tyúk hány nap alatt hány tojást tojik? :B ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8474) WayneGace válasza liksoft (#8473) üzenetére


WayneGace
őstag

HD103UJ

Nem csinál semmit.
Sercegő hangra figyeltem fel korábban. Ezért gondoltam, hogy esetleg feszültségingadozás okozhatta.

BestSecret invitációt privátban adok.

(#8475) gad192


gad192
csendes tag

Üdv, próbálkoztam az Android szakmai topicban is, ott az egyik fórumozó ideirányított.

Olyan gonddal fordulnék hozzátok, hogy sérült az SD-kártyám, miközben 2 telefon között váltottam.
(Bővebben: A telefonomból (LG G3 rooted gyári 5.1) kivettem a működő SD-kártyám(16GB Samsung Class 6), amit át kellett raknom egy másik telefonba(Samsung Galaxy S3 rooted gyári 4.3) backup készítés(Samsung Smart Switch Mobile)/gyári visszaállítás céljából.
Sikerült is a dolog, kikapcsoltam a készüléket, kivettem az SD kártyát a telefonból, ezután recoveryből nyomtam egy wipe data/factory resetet. Miután elvégezte, bebootoltam a telefont, végignyomogattam a szokásos kezdőkonfigolást (google account, wifi, etc). Kikapcsoltam, beraktam az SD kártyát, bekapcsolás után az S3 azzal fogad, Sérült SD-kártya. Ezután megpróbáltam a G3-ba, ott szimplán csak azt írja, hogy SD-kártya behelyezve (nem ismeri fel) )

Az asztali gépemen próbáltam kártyaolvasóval(regebbi hama, kártyához kapott microSD adapterrel), laptopon keresztül microSD adapterrel, mindkét telefonon keresztül gépre kötve. Sajnos egyik módon se érzékelte a Windows. Még egy dologra gondoltam, venni 1 kártyaolvasót, ami közvetlen microSD-t tud olvasni(pl ez vagy [ez]) adapter nélkül is.

A leírtak alapján van bármiféle módja helyreállítani a kártyát adatvesztés nélkül? Elég sok adatom van rajta + az S3 backupja.

Köszönöm a válaszokat/segítséget előre is!

(#8476) liksoft válasza WayneGace (#8474) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nem mai típus. Ha nem indul el (fel sem pörög), akkor vagy a csapágy állt be, vagy letapadt, vagy az elektronika halt meg. A csapággyal és tapadással nem tudsz mit tenni, a panel cserélhető. Viszont csak azonos típus azonos firmware verzióval (ez még ennyire öreg).

Az a sercegő hang érdekes. A HDD-ből, gépből, vagy a 230-as hálózat felől jött?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8477) liksoft válasza gad192 (#8475) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

Két dolog lehet. Vagy adminisztrációban sérült, vagy a flash chip maga. A flash sérülése esetén ha a 16GB kapacitást a Win lemezkezelője látja, akkor csak egy adatblokk sérült, viszont ha a kártyát csak 0 kapacitásúként érzékeli, az SD vezérlő adatai sérültek. A mentés sikeressége mindhárom esetben kérdéses, hiszen sérült a tároló. Az első két esetben logikai mentés (olcsóbb) elképzelhető, de az utolsó esetében csak ezzel foglalkozó szakember segíthet, hiszen speciális eszközök kellenek a flash eléréséhez, és a titkosításának feloldásához. (Szinte minden flash tároló a felületére titkosítással teszi az adatokat.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8478) WayneGace válasza liksoft (#8476) üzenetére


WayneGace
őstag

Köszönöm a választ.

Mintha a HDD felől jött volna. De nem vagyok benne biztos.
Panelt, hogy kell cserélni illetve honnan szerezhető be?

[ Szerkesztve ]

BestSecret invitációt privátban adok.

(#8479) liksoft válasza WayneGace (#8478) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Csavarhúzó (torx), és használt HDD. HWapró (itt), Aprónet, stb...

Azért érdemes végiggondolni, mennyit érnek az adatok, mielőtt belefogsz. Ugyanis minden művelet okozhat további hibát. Az adatoknak meg egy ára van, olyan nincs, hogy tegnap 5Ft, ma 5000, holnap meg minden pénzt megér. Az tegnap és ma is annyit ért, hogy szakember mentse. ;)

Csak egy példa. Ha letapadt, és sikerül elindítani, ami egy rossz mozdulat csak (szállításkor, szereléskor is előfordulhat - gyors (hirtelen) mozdulat TILOS), akkor a fejek ennél a típusnál képesek kifordulni! Ez viszont felületi karcot okoz, a drive ilyenkor már nem menthető.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8480) WayneGace válasza liksoft (#8479) üzenetére


WayneGace
őstag

Honnan tudom megállapítani a firmware verziót?

BestSecret invitációt privátban adok.

(#8481) liksoft válasza WayneGace (#8480) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Vagy rá van írva a matricára, vagy (mivel nem indul el) adatmentéses eszköz tudja kiolvasni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8482) WayneGace válasza liksoft (#8481) üzenetére


WayneGace
őstag

Kösz.

BestSecret invitációt privátban adok.

(#8483) x_o_n


x_o_n
veterán

üdv
lehet kissé zavaros lesz,most törtem össze magam (munkahelyi baleset) és elég nehéz irni.
Van egy Samsung smart tvm amin egy külső hdd-ről szoktam nézni a filmeket,családi videok stb.
Ma gondoltam rakok rá mást is viszont at fogadott a notebookon hogy: F nem érhető el , hozzáférés megtagadva... és ennyi...adatokat sem,könyvtár se semmit nem mutat.
a karbantartás mutatja hogy ntfs és mennyi a szabad hely stb.jogok vannak,mégsem engedi olvasni.
TV persze látja az egészet...
mit lehet tenni?felvenni nem vettem a tvről soha

(#8484) liksoft válasza x_o_n (#8483) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Esetleg Live Linux segítségével próbálj meg másolatot készíteni (fizikailag másik eszközre). Az minden jogra tojik. Remélhetőleg egyéb gond nincs, hiszen azt írod, a TV látja rendesen.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8485) x_o_n válasza liksoft (#8484) üzenetére


x_o_n
veterán

Szia,ezt konkrétan hogy tudom megtenni?LINUX-al utoljára 15 éve probálkoztam :)
köszönöm a tippet!
Fura mód pont ezen gondolkoztam hogy csinálok egy linuxos netbookot és azon keresztöl lementegetem
az a vicc hogy ha jobb klikk lefufttatom pld a nis-t akkor simán látni hogy ellenöriz mindent,egy adatmentő programmal megnéztem hogy látszik e minden és természetesen látszik csak lementeni nem tudtam hova,meg ugye korlátozott adat mennyiség stb..
elnézést de kicsit nehéz még irni

(#8486) liksoft válasza x_o_n (#8485) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A Live Linux pont azért jó, mert nem kell telepíteni. CD vagy pendrive, és jóccakát.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8487) Doky586 válasza x_o_n (#8485) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

(#8488) King Unique válasza x_o_n (#8483) üzenetére


King Unique
titán

Ha csak a jogosultság a probléma, az még a jobbik eset, mert akkor egy Live Linux alatt valóban simán hozzá lehet férni a meghajtó tartalmához. De pl. az EFS-nél már nem.

Viszont itt a lemezkezelőt is célszerű lett volna megnézni, hogy mit mutat. Mert, ha pl. RAW lett a lemez, akkor annál is megjelenik a fájlkezelőben a meghajtó, van betűjele, ellenben nem lehet megnyitni és hasonló hibaüzenetet dob. Bár annál csatlakoztatáskor a formázás ablakot is feldobja a Windows. Egyébként a RAW partíciót bizonyos esetekben a Linux szintén tudja kezelni, de máskor van hogy felcsatolni sem engedi és hibaüzenetet dob.

A modern TV-ken meg általában Linux-alapú / Unix-szerű operációs rendszerek szoktak lenni és ezért lehet eltérés a drive kezelését illetően egy desktop Windowshoz viszonyítva.

[ Szerkesztve ]

(#8489) Hujikolp válasza Hujikolp (#8035) üzenetére


Hujikolp
őstag

Annyi update van ezen projectben, hogy a rendelt BGA megérkezett. Feltettem volna rá, de annyira pocsék minőségű a forrasztásgátló lakk a BGA alatt, hogy az ón aláfolyt, felemelve a lakkréteget. Letisztítani nem lehetett, így kuka az a panel.
Van még 1 ugyan ilyen SSD, nosza, akkor nekiláttam leforrasztani a memória IC-ket a jóról, és a rosszról is.
Szépen letisztítottam a forrpontokat, az IC lábait, majd a mentendő IC-ket felforrasztottam a BGA-s SSD-re.

Most az van, hogy a BIOS már látja, hogy sandforce, (meg a win is), de SMART nincs, kapacitás 0. A SATA vewzérlőt tettem ACHI-ba meg IDE-be de sajnos nem volt változás. Próbáltam SSD BIOS frissítéssel, a KingstonToolbox-al, meg valami általános Kingstone programmal, de sajnos egyik sem látja.
Adat visszaállító progi meg nem lát rajta területet, mivelhogy ugyebár 0 bites.

Van még valami, amit meglehet próbálni? :)

(Az IC-k kiforrasztása előtt mindegyiket megszámoztam és ugyan ilyen sorrendben lett is beforrasztva. Tehát nem kevertem őket. Igen, a forrasztás megfelelő minőségű, nem, nem kapott hősokkot vagy ESD bajt. Orientáció is ellenőrizve)

(#8490) Doky586 válasza Hujikolp (#8489) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"SSD adatmentéses topikot nem találtam, így itt kérdezem meg"

Nagyon egyszerű hogy miért nem találtál: mert fizikai sérülésnél elvi lehetetlenség az adatmentés SSD-ről, csak logikai hibák javíthatók ami ugyanazokkal a programokkal hozható vissza mint HDD-k esetén. Az ilyen forrasztgatásoknak semmi értelme, mivel a vezérlő tartalmazza az AES-256 titkosítás titkosítókulcsát ami nem kinyerhető, nem pótolható, anélkül pedig a flash-en levő bitek csak össze-vissza bitek. (hasonló mint PC esetén a bitlocker, csak itt a firmware egy kükön 'OS')

[ Szerkesztve ]

(#8491) liksoft válasza Hujikolp (#8489) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Sajnos az előttem szóló pontos választ adott. Ez a vezérlő az adatmentők réme a titkosítása miatt. Azzal, hogy ennyire "szétmókoltad", szinte biztos, hogy az a pici maradék esély is elment. Nem véletlen, hogy az SSD-k mentésének ára egy HDD mentésétől indul! Az ilyen "otthon megoldom" megoldások SSD esetén sokkal kisebb százalékban működnek mint HDD-nél. Pedig a mai HDD-k esetében sem magas ez a szám.

Szerintem eljött az a pont, amikor "el kell engedni". Ha mégsem, akkor vagy KÜRT, vagy nyugaton kifejezetten SSD-re szakosodott adatmentéses cég. Előzőleg célszerű lelevelezni, ki vállalja egyáltalán, és milyen nagyságrend várható sikeres és sikertelen mentés esetén is! (Számolj bele egy kettes szorzót a forrasztások miatt.) Sajnálom, de jobb ötletem nincs.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8492) Peter.70


Peter.70
őstag

Sziasztok,
van egy WD 10EFRX 1 terás HDD. A számítógépben a WIN file kezelője és a lemezkezelő nem látja, a biosban viszont látszik a HDD.

Hogy lehetne a rajta lévő adatokat meg menteni?

(#8493) liksoft válasza Peter.70 (#8492) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Az, hogy látszik, egy dolog. A BIOS is kiadja a teljes kapacitását, vagy csak azt jelzi, van ott egy eszköz? Ha nagyon lassan talál csak rá a BIOS, vagy nincs kapacitása csak neve, akkor adatmentéses céget tudok javasolni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8494) Peter.70 válasza liksoft (#8493) üzenetére


Peter.70
őstag

Esetleg Valakit konkrétan tudnál jó szívvel ajánlani?

(#8495) Hujikolp


Hujikolp
őstag

Köszönöm a segítséget! Az adatokról már lemondtam. Ez leginkább egy kísérlet volt.
Már csak azon gondolkodom, hogy kacsázzak vele, vagy magas ívben röpítsem a kuka felé :)

(#8496) Doky586 válasza Hujikolp (#8495) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Esetleg egy Secure Erase (rajtad talán az enhanced típusa segít hogy az ssd újra működöképes és üres legyen)

[ Szerkesztve ]

(#8497) C. s.


C. s.
addikt

Sziasztok!

Promóciós céllal ingyen osztogatják holnap délelőttig, érdemes lecsapni rá, és reménykedni, hogy nem kell majd használni soha. :)
MiniTool Power Data Recovery 7.0

[ Szerkesztve ]

(#8498) King Unique válasza C. s. (#8497) üzenetére


King Unique
titán

Ez ilyen akcióknak van külön topikja, illetve ott már említetted. Egyébként nemrég az iCare-nek is volt, ami még mindig él ugyancsak hasonló ideig.

De azért köszönjük!

[ Szerkesztve ]

(#8499) C. s. válasza King Unique (#8498) üzenetére


C. s.
addikt

Arra gondoltam, hogy nem mindenki fordul meg ott, akinek ilyen gondja van (nem különféle szoftverek beszerzésére koncentrál, inkább menti, ami menthető), ide viszont jó eséllyel benéz, és ez adott esetben - némi túlzással élve - "életmentő" program lehet. Az iCare fölött elsiklottam.

Azért szívesen! :)

(#8500) King Unique válasza C. s. (#8499) üzenetére


King Unique
titán

Itt sem mindenki fordul meg, mert ide rendszerint az néz be, akinek komolyabb problémája van. Illetve, ha szoftveres adatmentésre kerül a sor, amihez ingyen kellene egy jó program, akkor vsz úgyis megemlítik neki. Feltéve, ha épp van ilyen lehetőség, vagy még nem járt le. Másrészt a linkelt akció eleve rövid időtartamú és attól hogy berakod még egy harmadik topikba is, még nem feltétlen fog eljutni ebben a szűk 1 napban mindenkihez... :N

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.