Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8601) overvoice válasza liksoft (#8599) üzenetére


overvoice
újonc

Mármint melyik kérdésre nem válaszoltam?

Ha csinálok gdb vel teljes scant c- re d- re abbol tudok neked vmi hasznos adatot küldeni?
Gondoltam rá hogy egy külsö meghajtóra kéne win, hogy a rendes hdd t külön lehessen kezelni.de már nem tudom mi lenne jó. Ki van a cerka ezzel az egésszel,
Három év alatt egyszer akarok win telepiteni akkor is csak a kinlódás van vele.

(#8602) liksoft válasza overvoice (#8601) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Arra, hogy hány GB volt a régi C és D, valamint mekkorák most? Az érdekel ebből, merre történt elmozdulás, milyen mértékben, így mekkora esélyed lehet.
És NEM, NEM C és D scan, hanem arra az EGÉSZ HDD-re scan amin a C és D van.

Az nem segítség, hogy ugyanazt ugyanúgy elmondod. (C és D -- ez ismert tény.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8603) szabolcs77


szabolcs77
tag

Sziasztok!

Adott egy samsung mp portable hdd. Nem volt rendszeresen használva, viszont fontos képek vannak rajta. Ha bedugom a gépbe akkor ismeretlen usb eszközt jelez. Felpörög, szépen világít is, gyanús hangja nincs. Lett egy donor panel (mindenben egyezik, csak 6 hónappal későbbi gyártás), ami nem oldotta meg a problémát, inicializálni szeretné a meghajtót.
Az otthoni próbálkozásokról ezzel le is tettem.
Kérdésem az lenne, hogy ilyen jellegű hiba esetére kit ajánlatok akik meg tudják oldani? Nem volt még sehol bevizsgáláson, de a Kürt-ön kívül nem ismerek más céget.

Tanácsokat előre is köszönöm!

(#8604) The.Bali


The.Bali
aktív tag

Sziasztok!

Adott egy Samsung G2 Portable USB-s külső merevlemez, amit bármilyen géphez csatlakoztatva (hátsó USB portba) a merevlemez házon található LED csak villog és a Windows használhatatlanul lassú lesz. A merevlemez tipusát a Windows felismeri, de rendkívül lassan telepíti a driverét, majd 5-10p elteltével feljön egy ablak hogy formázni kell a merevlemezt. Olyan lassú lesz a Windows a merevlemeztől, hogy a Start menü is a kattintást követően 5mp mulva jelenik meg, alkalmazások is 5-10mp elteltével nyílnak meg.

A HD Sentinel szerint 99%-os a kondíció, 1-2 gyenge szektor található csak a merevlemezen. Sajnos vannak rajta fontos adatok is, ezért kérném tanácsotok hogy mit lenne javasolt ebben az esetben tenni? A merevlemez ahogy olvastam saját USB csatlakozóval (saját samsungos vezérlővel) van ellátva, nincs rajta szabvány SATA port, így nem tudom ház nélkül használni. Az adatok mentését addig nem is tudom megkísérelni helyreállító programokkal amég igy be van lassulva az operációs rendszer a merevlemeztől. Mit kellene csinálnom vele?

Köszi előre is!

(#8605) krealon válasza szabolcs77 (#8603) üzenetére


krealon
veterán

es #8604 The.Bali

Keressetek meg privatban a topikgazdat / Saltwater kollegat.

(#8606) King Unique válasza The.Bali (#8604) üzenetére


King Unique
titán

A lemezkezelőben esetleg el lehetne venni tőle a betűjelet, vagy egy másik szoftverkörnyezetben (Live Linux / WinPE) megpróbálni a közvetlen adatmentést, vagy fizikai másolat / lemezkép készítését. Problémás állapotú háttértáraknál inkább az utóbbi 2 opció javasolt. Viszont akkor első körben értelemszerűen kellene egy másik fizikai meghajtó, ami legalább akkora tárolókapacitású, vagy nagyobb, mint az eredeti drive. Aztán a művelet után arról adatmentő programokkal (pl.) lehetne kimenteni az adatokat egy szintén másik fizikai meghajtóra. Otthon kb. ennyit lehetne vele kezdeni.

Viszont korántsem biztos, hogy sikeres lesz az otthoni próbálkozás, sikerül-e végigolvasni a felületet és pl. lemezképet készíteni stb. Az meg a másik, hogy egy ilyen problémás állapotú háttértárat megint nem ajánlott túl sokat nyekeregtetni, mert tovább romolhat az állapota! Ha fontos adatok vannak rajta és biztosra akarsz menni, akkor legjobb lenne adatmentő szakemberhez elvinni. Ez ügyben pedig az előző hozzászólásban említett fórumtagokkal is lehetne konzultálni.

[ Szerkesztve ]

(#8607) The.Bali válasza krealon (#8605) üzenetére


The.Bali
aktív tag

Köszönöm mindkettőtök segítségét.

(#8608) liksoft válasza szabolcs77 (#8603) üzenetére


liksoft
Topikgazda

The.Bali-nak is.

Szervusztok, elnézést, a napi munka miatt nem vagyok mindig.
Ha a drive Sentinellel elérhető, és annak felülettesztjénél a drive olvasható, akkor nagy hibatoleranciájú másolóprogrammal célszerű először HDD fizikai másolatot készíteni (vagyis nem a logikai drive-ról, hisz elérhetetlen is, hanem a fizikai adathordozóról). A másolat készítésekor már kiderül, hogy járható út ez, vagy nem. Ha kevés hibával (pár szektor) viszonylag jó tempóval másolható, akkor célszerű be is fejezni a másolatot, majd erről menteni. Legismertebb a GDB. Ha viszont elkezd dadogni, sok hibát szór, nem érdemes nyúzni, mert jobb nem lesz, csak..... Ilyenkor kell eldönteni, szakembert érdemes megfizetni, vagy annyit nem ér, és szomorú szívvel kuka.

King Unique! Köszönöm a segítséget!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8609) Hammon Serra


Hammon Serra
senior tag

Sziasztok,
Infót kérnék tőletek, hogy ki foglalkozik HDD adatmentéssel miután a gép csak látja a vinyót, de nem képes kezelni azt.
Hóembert ismertem aki nagy név volt a szakmában, de sajnos 1 éve eltávozott közülünk.
:-(

Itt a vége fuss el vége! 5 év bazározás után........

(#8610) King Unique válasza Hammon Serra (#8609) üzenetére


King Unique
titán

Pont nemrég említettek még 2 fórumtagot, akiknél lehetne érdeklődni ez ügyben.

(#8611) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Sziasztok!

Azt kérdezném, hogy meg lehet a következőt csinálni valahogy:

Lesz egy két lemezes Zyxel NAS326 NAS-om majd, benne két winyóval. A PC-mben lévő meghajtón van egy 120GB körüli mappa, amiben a legfontosabb adatok vannak. Erről kellene a rendszernek valahogy bizonyos időközönként (pl. 3 naponként) automatikusan Backup-ot csinálni a NAS-ban lévő winyókra 1-et-1et mind kettőre. (Az lenne a legjobb, ha nem másolná át mindig a teljes könyvtárat, hanem kiolvasná a "változásokat" és csak azokat mentené át. Pl. új file, vagy ugyan az a file név, csak megváltozott mérettel (pl .doc, vagy .txt esetén )).

Ezt a NAS tudja esetleg valamilyen kiegészítővel, vagy ezt csak Windows alól oldhatom meg a PC-mmel?!
Ez esetben milyen Backup programot használjak hozzá?! Semmi csicsa nem kell, csak, hogy tudja a fentieket.

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#8612) krealon válasza SunMount3r (#8611) üzenetére


krealon
veterán

"Lesz egy két lemezes Zyxel NAS326 NAS-om majd, benne két winyóval. A PC-mben lévő meghajtón van egy 120GB körüli mappa, amiben a legfontosabb adatok vannak. Erről kellene a rendszernek valahogy bizonyos időközönként (pl. 3 naponként) automatikusan Backup-ot csinálni a NAS-ban lévő winyókra 1-et-1et mind kettőre. (Az lenne a legjobb, ha nem másolná át mindig a teljes könyvtárat, hanem kiolvasná a "változásokat" és csak azokat mentené át. Pl. új file, vagy ugyan az a file név, csak megváltozott mérettel (pl .doc, vagy .txt esetén )).

Ezt a NAS tudja esetleg valamilyen kiegészítővel, vagy ezt csak Windows alól oldhatom meg a PC-mmel?!"

Ez egy windows-os, altalanos kerdes, ugyhogy a HDD adatmentes szempontjabol offtopik.

Amit te szeretnel, az az ugynevezett novekmenyes mentes (incremental backup).

Az en gepemen az Easeus Todo Backup Home vegzi el eszt a muveletet. A mentes speci fajlokba kerul, igy siman bongeszni bennuk, nem lehet.
Idonkent elerheto akciosan 0 dollar-ert (giveaway), en is igy jutottam az en peldanyomhoz. ;)

Persze egyeb Backup programok is kepesek incremental backup-ra.

(#8613) liksoft válasza SunMount3r (#8611) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Én ezt szeretem: Sentinel

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8614) SunMount3r válasza liksoft (#8613) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Köszi, ez lehet jó lenne, de ezzel meg lehet csinálni teljesen úgy ahogy leírtam a dolgot?! Nehéz így testre szabni ezt a funkciót vagy van egy külön Backup része is?!

[ Szerkesztve ]

(#8615) liksoft válasza SunMount3r (#8614) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A PRO-ban van, azért jelöltem azt.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8616) Geripapa válasza SunMount3r (#8611) üzenetére


Geripapa
aktív tag

Én duplicati -t használok. Ingyenes és szerintem jó, szinte bárhova tud menteni...

Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;

(#8617) vjoszef


vjoszef
csendes tag

Sziasztok, Badsectoros lett egy seagate barracuda, egyik napról a másikra.
Olyan szoftver kellene, amelyel le tudom menteni azokat a fájlokat, amik nem a hibás területre esnek. Persze ezt úgy kéne, hogy a fej ne is menjen a hibás területre, mert akkor sokáíg próbálgatja a vinyó olvasni, és lelassítja az adatmentést. Tud valaki ilyen szoftvert?

(#8618) King Unique válasza vjoszef (#8617) üzenetére


King Unique
titán

Ha nagyon sok a szektorhiba a merevlemezen, akkor ez otthon nem feltétlen fog menni. Lásd egy korábbi esetnél: kérdések | válaszok.

Továbbá, ha kritikus a HDD állapota, akkor megint nem érdemes sokat nyúzni. Ugyanis fennáll a veszélye, hogy tovább romolhat, ami a későbbi mentés esélyét is csökkentheti. Ha pótolhatatlan adatok vannak rajta, akkor éppen azért nem árt megfontolni az adatmentő szakembert!

[ Szerkesztve ]

(#8619) vjoszef válasza King Unique (#8618) üzenetére


vjoszef
csendes tag

Nem pótolhatatlab, de sok időt spórolna ha lementhetném. Kb 2hónapos a hdd. Megoldhatnám manuálisan is, de nincs kedven annyit írkálni meg böngészni. Azt hittem van már erre sw ami legalább meg mutatja, hogy a hibás területek mely fájlokat érintik.

(#8620) King Unique válasza vjoszef (#8619) üzenetére


King Unique
titán

Vannak ennek felderítésére is különféle opciók. A végén említett HDS-nél viszont csak a regisztrált változattal tesztelhető a felület. Ami nem mellesleg eltart egy ideig, pláne egy nagyobb tárolókapacitású merevlemeznél.

(#8621) liksoft válasza vjoszef (#8619) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz.

Egy olvashatatlan terület leginkább akkor derül ki, mikor olvasni szeretnénk. A drive nem mindig és nem az egész területét ellenőrzi, így még belső adminisztrációjából sem deríthető ki a legtöbb esetben. Sőt, inkább elenyésző. Marad a "ha hibába futott, ugorjon" opció.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8622) Zsigi72


Zsigi72
aktív tag

Sziasztok!

Adott egy ilyen merevlemez. A gazdája elejtette a laptopot.
Semmi sem látja. Van-e rá esély, hogy adatmentést végre lehessen hajtani róla?

(#8623) liksoft válasza Zsigi72 (#8622) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Az a sérülésétől függ. Ha letapadt, és nem pörög fel, akkor lehet a legtöbb esélye. Ha ezután elindult, és összegyűrt fejekkel összekarcolta a felületet, esélytelen. Adatmentéses műhelyben meg tudják mondani. Viszont érdemes felkészülni pénztárcával is rá, mert a mechanikus mentések nem olcsók. Kivétel, ha láthatóan karcos, mert akkor nem menthető (ne nézd meg, bízd a szakemberre, mert a kinyitással az utolsó esély is mehet a lecsóba). Van, hogy akkorát esik, hogy a fejek kiakadnak. Akkor is lehet jó esélye, ha ilyenkor nem tud a lemezek fölé menni. Ha viszont sikálós hanggal csapkod, annak jó vége nem lesz. De ne kapcsold be újra!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8624) Zsigi72 válasza liksoft (#8623) üzenetére


Zsigi72
aktív tag

A tulaj próbálta elindítani, állítása szerint felpörög, hangja nincs, de a gép egyáltalán nem látja, BIOS-ig is nagyon lassan "gondolkozva" jut el. Akkor ez lecsós lesz vagy ha mégsem, akkor drága.
Legközelebb jobban vigyáz, menti a fontos dolgokat több helyre is.

(#8625) kisbub


kisbub
újonc

Sziasztok!

King Unique kolléga irányított át ebbe a topikba, a GDB topikból
A következő problémával kapcsolatban szeretném a véleményetek kérni. Ismerősöm kislánya sikeresen leformatálta Win7 alól, a család WD My passport 750 Gb-os külső winchesterét,bő 300 Gb családi fótóval, adattal. Elvileg azóta nem történt rá írás, sem más egyéb. Megpróbáltam a GDB-vel visszahozni az elveszett adatokat, de csak a Recycle.bin, a System Volume Information és egy Extend mappát talált meg, az elveszett adatokból semmit. A GDB legerősebb beállítása mellett (GDB Simple, Level 4). Próbáltam Raw recoveryt is sajnos hasonló eredménnyel... King Uniqe meglátása szerint nem gyorsformázás történt, hanem teljes. Az általatok eddig leírtak alapján az itthoni lehetőségek kimerültek úgy látom. Azt szeretném kérdezni, hogy van e esetleg valami javaslatotok még, amit a fent vázolt esetben meg lehetne kisérelni (gondolok itt szakemberek által végzett adatmentésre), vagy ez az adatmennyiség végleg elveszett?

Válaszotok előre is nagyon köszönöm!

(#8626) liksoft válasza kisbub (#8625) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A gond az, hogy jó lenne tudni, pontosan mi történt. De az elkövető kora ezt eléggé limitálja.

Ilyenkor csak azt szoktam mondani, látni kéne.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8627) kisbub válasza liksoft (#8626) üzenetére


kisbub
újonc

Szia!

Köszönöm a választ! Ismerősöm a héten nyaral, ha hazaérnek, megpróbálok pontosabb információkat megtudni. Egy ránézést ha úgy adódna, milyen módon lehet megoldani és kb. mi lenne az anyagi vonzata a vizitnek?

Szép napot!

(#8628) liksoft válasza kisbub (#8627) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Privát megy.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8629) trialboj


trialboj
őstag

EGy épp hogy még működő hddről szeretnék még ezt azt lementeni, de max 100kbps el sikerül csak. Nincs már rá semmilyen mód, hogy megpróbáljak kicsiholni egy kis sebességet ebből a hddből?

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#8630) Saltwater válasza trialboj (#8629) üzenetére


Saltwater
aktív tag

Szia!
Offline szkennel a firmware, és azt házi módszerekkel nem tudod "kilőni" a firmware-ből, mivel a szükséges legolcsóbb szoftver is kb 300.000 Ft.

https://hdd-adatmentes.hu

(#8631) trialboj válasza Saltwater (#8630) üzenetére


trialboj
őstag

Lehet buta kérdés de ha pihentetem 1-2 hónapot, nincs rá esély hogy kicsit magához térjen, és télen a hidegebb közegben mondjuk elérjen egy stabil 1MB/s es másolási sebességet?

Vagy az sem biztos hogy ez 1 hónap múlva még el fog indulni? Csak mert van sok olyan cuccom, ami nem létszükséglet, de azért nem válnék meg tőle ha nem muszáj, de napokig sem szeretném másolgatni, ha nagyobb csomagot jelölök ki 10- 100 kb/s között mozog végig a sebesség.

Amúgy az túl nagy elvárás lenne ebben a kva okos világban, hogy a win, jelezze, hogy 1000napnál öregebb a winyó, és javasolja hogy cseréld le vagy a lehető legsűrűbben készíts biztonsági mentést?
Tegnap még gond nélkül működött...

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#8632) liksoft válasza trialboj (#8631) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nincs! Minden ki és bekapcsolás csak ront a sebességen, míg semmit nem tudsz vele kezdeni. Ez időtől független, hiszen digitális adatokat dolgoz fel, és közben "tojik" rád. Amíg még megy légy boldog, és fontossági sorrendben ments. Ha napokig megy, akkor napokig. Ugyanis utána igencsak sokba fog kerülni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8633) King Unique válasza trialboj (#8631) üzenetére


King Unique
titán

Szokta jelezni egyébként a Windows is, ha probléma van a háttértárral és felajánlja a mentést. De ez esetben általában komolyabb gond szokott lenni. Ezért is ajánlott folyamatosan nyomon követni a meghajtó állapotát Windows alatt pl. a HDS programmal! A kondíció meg gondolom nem feltétlen egyik pillanatról a másikra esett le 8%-ra, ahogyan a megannyi szektorhiba szintén nem feltétlen ilyen gyorsan keletkezhetett. Tehát a program valószínűleg idejében tájékoztatott, hogy valami nem stimmel a merevlemezzel.

Ha fontos, illetve pótolhatatlan adatok tárolásáról van szó, akkor eleve a topik első hozzászólása érvényes. Mert ez esetben 1 mentés az nem mentés... :N

[ Szerkesztve ]

(#8634) trialboj


trialboj
őstag

Sokat tanultam ebből az esetből. A telítettebb könyvtárak lassabban töltődtek be, de ezt arra fogtam hogy win10re váltottam, és a 6+ éves alaplapom nem kompatibilis. Sajnos erre fogtam azt is hogy sokszor mikor néztem valami filmet 1 fél mpre megakadt a videó és hang is. Ezek most már egyértelmű hogy azt jelezték gond van a winyóval. A win10 nekem semmit nem jelzett, ellenben tegnap kb 2 órát javította még dosban a winyót, hogy egyáltalán el tudjam indítani a gépet, ezért hálás vagyok a programozóknak.
Az is hasznos tudás, hogy egy caviar black kb 5-6 évet bír ki, és 1000 uzemóra felett érdemes komolyan figyelemmel követni az adatokat.
Ezen információkat azért valahogy az átlag user tudomására kellene hozni, illetve a win is lehetne kicsit erőszakosabb és havonta csesztethetne hogy készíts backupot, vagy valami. Persze tudom aki fontos adatokkal dolgoziik az tudja, de valszeg a legtöbben a saját kárukon tanulják meg, és ezt ki lehetne/kellene kerülni.

Minden fontos adat el volt mentve, viszont sok kevésbé fontos kép stb elveszett, ez persze az én hibám rosszul jelöltem mit hol tároltam, és félreértettem saját magam...

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#8635) Arnestigar


Arnestigar
újonc

Sziasztok
Engem is utolért a 10 perce még működött de már nem jelenség. Seagate ST2000DM001 a beteg és még a bios sem látja, viszont felpörög. Megpróbálkoznék egy elektronika cserével, ezért ha kölcsönbe lenne valakinek megköszönném ha felvenné velem a kapcsolatot, vagy ha van másik megoldás akkor arra is nyitott vagyok.

köszönöm

(#8636) liksoft válasza Arnestigar (#8635) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Hírhedt széria az adatmentők körében, és a panelcsere nem fogja megoldani, ugyanis ez firmware probléma. Vagy béke poraira, vagy adatmentéses szakember. Ne piszkáld, mert attól az ár csak felfelé fog menni!

Ha menet közben halt meg, akkor az lehet még fej és/vagy felületi hiba is. Ez sem otthoni, és a próbálkozások számával arányosan csökkennek az esélyek, és nőnek az árak.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8637) Arnestigar válasza liksoft (#8636) üzenetére


Arnestigar
újonc

Hurrá...

Nem menet közben halt meg, hanem a gépemből kihúzva még ment, de a tv-be bedugva már nem.. utána már a gépben sem.. kb 4 évet bírt.

A kürtöt ismerem csak mint adatmentési pont, de 150k+áfa kicsit húzós... valami olcsóbb javaslat lenne?

[ Szerkesztve ]

(#8638) liksoft válasza Arnestigar (#8637) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Akkor firmware lesz, vagy fej/felület. Ezek együtt járnak (kéz a kézben).

Van több vállalkozás is, de ezt 100+ alatt biztonsággal sehol nem vállalják, és lehet, akkor még keveset mondtam. :(

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8639) Arnestigar válasza liksoft (#8638) üzenetére


Arnestigar
újonc

Akkor ez most kimarad, mert annyi nincs rá... bár nem értem hogy ha a gép nem látja a hdd-t akkor hogy tudják javítani a fw hibát.

(#8640) liksoft válasza Arnestigar (#8639) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Pont ezek az eszközök, és a kezelésük, valamint a felhasznált alkatrész dobja meg ennyire a mentést. A normál SATA parancsokon kívül van még lehetőség, de ezek már nem dokumentáltak, az adatmentéses cégek visszafejtései. Vagyis irgalmatlanul sok munka, vagy horror áron vásárolt tudás, melynek meg kell térülnie.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8641) Vidual001


Vidual001
tag

Szia!

Linkelek egy képet
Amint látod két merevlemezem van, előbbi egy Sata1 256GB-os (mára már csak 232GB) Samsung HDD. Ez 10 éve teszi a dolgát, láthatod, nem kevésszer volt ki-be kapcsolva, mégis szuper :D

A gondom a második HDD-vel lenne. Ő egy Samsung HD204UI, 2TB, 5400RPM - SataII csatis.

Használtan vásároltam úgy 2-3 éve, egy szerverből hoztam el, ahol kevés ki-be kapcs volt, ugyanakkor gondolom rengeteg adat haladhatott át rajta (20-30 ki-be kapcsolása volt, mikor elhoztam).

Na most, én ezt pár héttel azután, hogy elhoztam és beüzemeltem BitLockerrel levédtem.
A windost pedig nagy általánosságban alvó állapotban hagytam, akár 1 hónapon keresztül is (úgy értem, hogy d.u. - este használtam, majd alvó állapot egy fél napra, és ezt 1 hónapon keresztül, újraindítás - kikapcs nélkül)

Aztán pár napja nem látja semmi.. Hiába nyitom meg BitLockerrel, a windows intéző csak pörgeti a betöltést, aztán fél óra múlva lefagy.. A TC UP fél perc alatt összeomlik, ha rákattintok a D merevlemezre. Aztán most nyögve nyelősen a HD Sentinel-lel sikerült rátalálnom (eddig ő sem mutatta) és 0 a kondi. Viszont ha rákattintok a D meghajtóra, akkor a HD Sentinel is összeomlik.. Egyébként hűvös házban van / volt, 36-37 fok fölé sosem ment a hőmérséklete.

Fontos lenne nekem, hiszen a 2TB 10%-a hasznos adat volt.

Van rá mód, hogy valahogy visszanyerjem az adataimat?

Előre is köszönöm a tanácsodat! :R
Vidu

MSI GT62VR 6RD Dominator Pro

(#8642) liksoft válasza Vidual001 (#8641) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ezek mára legtöbben elkoptak a leállások, indulások, meg az érintkezési hibák miatt.
Mentés esetén ezért a hibás elem cseréje/javítása után fizikai másolatot kell készíteni, majd utána lehet a titkosítás feloldásával próbálkozni. Ha nem sérült kulcs fontosságú adat, akkor lehet esélye. Viszont ha igen, lehet, több nap munkája vész oda, amit egy adatmentő sem végez ingyen. Így nem olcsó mentés várható, és kérdéses a kimenetele.

U.i.: Ha kopás, akkor a gyötrése nem jó ötlet.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8643) Doky586 válasza Vidual001 (#8641) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Hogy kell a képet 1:1 arányban megnézni?
Rákattintva csak a homályos és a homályosebb közt válthatok.

(#8644) liksoft válasza Doky586 (#8643) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha valami blokkolja a web címet (NoScript), akkor nem fut az optimalizáló alkalmazás, ami finomítja a képet.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8645) Vidual001 válasza liksoft (#8642) üzenetére


Vidual001
tag

Értem, köszönöm! :R :S

Mi szokott benne elkopni leginkább? Mennyibe kerülhet a sérült elem cseréje, alkatrésszel + munkadíjjal? :S
Milyen árakra számítsak? Esetleg itthon, műszerész szakmával nekiállhatok, vagy bízzam profira inkább?
(Brüsszelben élek, szóval kicsit komplikált hazaküldeni :( )

Többnyire személyes fényképek, videókról beszélünk (nem kell rosszra gondolni, középsulis emlékek, marhaságok amiket megörökítettünk :DD ), illetve az önéletrajzomat sincs kedvem újra írni. Ezek mellett még volt pár GB egyéb cucc is. A maradék 90% film, de azokat elég könnyen be lehet szerezni..

SZERK:
EZ FURCSA Bejött TC UP-al és HD Sentinellel is a 2 terrás hdd, sentinel azonnali adatmentésre hívja fel a figyelmem. A képen pedig az látható, hogy telerakta nekem ilyen Found mappákkal a merevlemezt, amit még rendszergazdaként sem enged törölni. :F

[ Szerkesztve ]

MSI GT62VR 6RD Dominator Pro

(#8646) Wiz Khalifa


Wiz Khalifa
addikt

Sziasztok.

Egyik ismerősöm benyelt egy kis vírust. És a képeit, videóit megpiszkálta a vírus. Tehát nem megnyithatóak sajna.

Lementettem őket a HDD-ről. De van valami esély rá hogy vissza hozzam a fájlok épségét?

Smoke some weed nigga!

(#8647) Josi válasza Wiz Khalifa (#8646) üzenetére


Josi
aktív tag

milyen kiterjesztésűek lettek?

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

(#8648) Wiz Khalifa válasza Josi (#8647) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

Maradtak ugyan azok.

Tehát a fotók .jpeg a videók meg .mp4

De a fotókra a Windows képnézegetője ezt írja:
"A Windows Fényképnézegető nem tudja megnyitni a képet, mivel vagy nem támogatja ezt a fájlformátumot, vagy Ön nem rendelkezik a Fényképnézegető legújabb frissítéseivel."

A videókat meg szimplán nem tudom megnyitni (K-lite Codec Pack lejátszó). Azt írja nem lehet megnyitni őket.

Elkövettem egy hibát sajna azt amúgy hogy lementettem mindent a saját gépem HDD-jére és azt amin voltak azt már megformáztam és feltettem rá egy Windows-t. Jobb lett volna hagyni azt a HDD-t.

Smoke some weed nigga!

(#8649) Doky586 válasza liksoft (#8644) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nincs semmi blokkolás, de a laptop monitora csak 1366 x 768 és ez a kép nagyobb monitoron készült (sajnos körülvágás nélkül), ki kéne nagyítani úgy hogy a jobb és bal oldal kilógjon a képernyőről: lehessen jobbra-balra görgetni (föl-le görgetni lehet), de nem lehet..

[ Szerkesztve ]

(#8650) liksoft válasza Wiz Khalifa (#8648) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Menteni minden esetben CSAK az eredetiről lehet a legjobb eséllyel. Átkódolós vírus mentésével nem foglalkozom, az vírusirtós feladat leginkább. Nagy valószínűséggel amit lementettél nem lesz használható. Vagy rossz helyről lett kimásolva (ebben az esetben a tartalma nem kódolt, de nem az eredeti), vagy a dekódoló kulcs kellene hozzá. Vagy van a vírushoz generál kulcs, vagy a drive-on van vagy volt.

Amennyiben a tulajnak fontosak a képek, ne használja a laptopot, hátha maradt rajta még menthető. Ilyenkor leginkább már csak RAW recovery szokott segíteni. Vagyis töredékek, de több a semminél.

Döntse el, és ha igen, adatmentéses szakemberhez célszerű odaadni, ahol több eszköz is rendelkezésre áll.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.