Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7551) laci06


laci06
senior tag

Sziasztok!

Lehetséges, hogy csináltam egy baromságot.:)
Az egyik particiómat titkosítani szerettem volna. A titkosítást fájlszintűre szerettem volna megoldani az Exlade Crypting Disk-el. Mivel 3 óra lett volna, ezért éjszakára hagytam a gépet bekapcsolva, és abban a reményben feküdtem le, hogy reggelre minden oké lesz.
Tévedtem sajnos. Nekem úgy tűnik, hogy volt a titkosítás közben egy restart, mivel reggel be kellett újra jelentkeznem a WIN-be a jelszómmal, illetve az ikonok is teljesen át voltak rendezve, vagyis valami biztosan félrement. A partició nem rendszerpartició volt, csak adatok voltak rajta, most is arról a gépről vagyok.

Viszont elérni a sajátgépbe a particiót nem tudom, az Exlade nem jelöli a particiót titkosítottnak (de a fájlrendszerét nem látja, ami fura, mivel ha titkosított akkor is azt ki kellene írnia még), de kér hozzá jelszót, amit beírva elérési hibát ír ki (nem használtam hozzáférési kulcsot, csak egy nagyon egyszerű jelszót, mivel csak ki akartam próbálni, hogy mi a fene fog történni, vagyis én biztosan nem adtam meg kulcsot, és az exlade sem mondta nekem, hogy figyeljek oda, és mentsek valamit). A "Disk Management" viszont úgy jelöli, hogy a fájlrendszer az RAW.

Mit próbáljak meg tenni? Most az R-Studio network scanneli éppen, mivel alapból az sem tud mit kezdeni ezzel a RAW-val.

Esetleg ezzel érdemes egy próbát tenni?
http://www.m3datarecovery.com/raw-drive-recovery/

Köszönöm!:)

(#7552) liksoft válasza laci06 (#7551) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

A file szintű titkosítás azt jelenti, hogy a file tartalma kerül titkosításra, így a RAW programok nem tudják értelmezni. Akár az is lehet, hogy a program végigfutott, titkosított mindent, és a végső lezáráskor a drive adminisztrációba szerette volna ezt bejegyezni, ami nem sikerült akár jogosultság miatt. Ha igen, akkor van egy drive titkosított adatokkal, és titkosítás nélküli bejegyzéssel. Mivel a titkosítást külső program végezte, így annak a metódusa segíthet csak a dekódolásban. Vagyis most csak azt az egy utat látom, hogy a titkosító program valamelyik segéd utility része talán tud segíteni. Ha nem, akkor sok-sok szimulációval kell megkeresni a "leszakadás" helyét, és a hiányzó adatokat kell pótolni, hogy titkosított drive-nak ismerje fel. Persze ezeket csakis másolatokon, mostantól az eredeti drive bármilyen írása további problémát okozhat.

Ami még segíthet, ha adatmentéses cégeket megkeresel a problémával, hátha belefutottak hasonlóba, és van megoldásuk. (Nekem nincs.) Itt azt hiszem az ár már másodlagos.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7553) OddMan


OddMan
őstag

Tönkrement a fej egy eléggé régi WD1200VE-22KWT0 hdd-ben. A kérdésem, hogy szerintetek ebbe a típusba való komplett fejegységet honnan tudnék beszerezni? Esetleg olyat lehet csinálni, hogy egy másik hasonló, de nem pont ugyanilyen hdd-ből átszerelni? Ha egy órát működne még a hdd az már bőven elégendő idő lenne az adatok lementéséhez. Próbáltam használtat keresni itt az oldalon, de működőképes példányt eddig még nem találtam. Vannak 320GB-os és 160GB-os WD sata merevlemezeim, de szerintem az azokban lévő fejek már nem lesznek kompatibilisek ezzel a régebbi típussal, illetve kérdezném, hogyan működik ez a dolog?
Egy használtan vásárolt vagy egy meglévő merevlemezemet beáldoznám az adatmentéshez, csak azért kéne egy kis plusz infó, hogy mely típusokkal kompatibilis ez a típusú WD.
Köszi!

''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''

(#7554) liksoft válasza OddMan (#7553) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Csak saját magával. A WD esetében ebben a korban gyártott drive-ok esetében még azonos típuson belül is volt különbség. Csak ha a teljes kód egyezik, akkor lehet esélyed. Viszont a tiszta tér elengedhetetlen. Ha viszont az eredeti fejszerelvény hibás parkolás miatt szétszakadt, akkor szinte esélytelen bárilyen másik fejszerelvénnyel is. Az meg, hogy "még egy órát", hiú ábránd. Van, hogy sebességben alig lassul mentéskor egy drive, de sokszor a hozott hibák miatt napokig tart egy fizikai másolat készítése. Akkor meg a legapróbb bekerült porszemcse is már sok-sok gondot tud okozni. (Gyakorlatilag másodpercek alatt meg tudja gyilkolni a drive-ot.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7555) laci06 válasza liksoft (#7552) üzenetére


laci06
senior tag

Hmm, úgy néz ki szerencsém lesz.
Az R-Studio egyelőre úgy tűnik, hogy képes volt NTFS-ként felismerni a partició nagy részét, és egyelőre csak 1 mappát próbáltam vele megmenteni, de azt teljes egészében képes volt helyrerakni.
Ahogy nézem pár dolog elúszott, de a lényeget teljes egészében meg fogom tudni vele menteni. Pár óra és kiderül.

Gondolom formázni tudom majd a particiót később.

(#7556) liksoft válasza laci06 (#7555) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Mielőtt törlöd a mentendő drive-ot, MINDEN adatot tartalom szerint IS le kell ellenőrizni! Ugye másik drive-ra másolod az adatokat?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7557) OddMan válasza liksoft (#7554) üzenetére


OddMan
őstag

Köszi az infókat, akkor megpróbálok találni egy teljesen ugyan ilyen típusú merevlemezt, bár nem lesz könnyű, mert sajnos ez már egy baromi régi típus.

"Ha viszont az eredeti fejszerelvény hibás parkolás miatt szétszakadt, akkor szinte esélytelen bármilyen másik fejszerelvénnyel is." Ezt kifejtenéd egy kicsit bővebben? :U

Amúgy a merevlemez leesett működés közben. Egy laptophoz volt csatlakoztatva egy usb-s mobirack-ben és amikor megemelték a laptopot, akkor lerántották vele a hdd-t a szőnyegre. Nem túl magasról, de ez elég volt ahhoz, hogy a fej tönkremenjen. A hiba egyébként az, hogy a lemez megpróbál elindulni, de 3 kattanás után gondolom az elektronika, hogy megvédje magát, leállítja a lemez forgását és utána már nem csinál semmit.
Az adatok amúgy nem kritikusak, tehát komoly pénzt nem szándékoznak költeni a mentésre, de ha megoldható minimális büdzséből, akkor egy próbát azért megérne.

''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''

(#7558) laci06 válasza liksoft (#7556) üzenetére


laci06
senior tag

Sajnos nem tudom másik drive-ra, csak másik particióra. Mi lehet a hátránya a dolognak?
Igen, látom, hogy sajnos pár dolog úgy tűnik sérült, de még mindig úgy tűnik, hogy a fontosabbak nem.

(#7559) liksoft válasza OddMan (#7557) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Eséskor ez a típus sokszor a rámpa mellé parkol. Sajnos el tud indulni, ilyenkor a fejszerelvény a tapadás miatt legtöbbször gyűrődik, szétszakad. A sérült rendszer meg a felületet karistolja.

Csak egyszer javaslom: Ez NEM otthoni munka! 1% alatti az otthoni esély.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7560) liksoft válasza laci06 (#7558) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Iszonyú szerencse. Volt már, mikor a mentendő drive-ot újraformázva arra mentettek. Ilyenkor ugye mentés közben lehet felülírni a mentendő adatokat. Ezt el lehet kerülni másik partícióra vagy drive-ra írással. Mivel az "előélete" sokszor nem pontos egy-egy történetnek, így inkább a fizikailag másik drive-ot szoktam ajánlani.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7561) zoo2


zoo2
tag

Sziasztok!

Adott egy 1TB-os seagate SSHD céges notebook-ban. Rendszergazda szerint motorhibás kezdjek vele amit akarok. Mivel elég sok adatom van rajta ezért egy próbát mindenképp megérne. Tudtok adatmentésben segíteni?

Köszönöm!

(#7562) liksoft válasza zoo2 (#7561) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Szerintem az inkább letapadhatott. Óvatosan kell mozgatni, mielőtt a fejek összekuszálódnak. Lehet esélye.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7563) zoo2 válasza liksoft (#7562) üzenetére


zoo2
tag

Én ehhez tök láma vagyok. Kifejtenéd? Szét kell ehhez csavaroznom vagy elég ha "kopogtatom" a házat?

(#7564) zoo2 válasza liksoft (#7562) üzenetére


zoo2
tag

Az oldaladon látom Dunaharasztit mint lehetséges átvevő pontot, hozzám az nagyon közel van (Bugyi) Elvihetném oda, hogy szakemberre bízhassam a dolgot?

(#7565) liksoft válasza zoo2 (#7563) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nem! Adatmentésre leadod ezzel foglalkozó cégnek.

A mechanika annyira finom benne, hogy a légpárna 70-80 ezerszer elfér 1mm-ben. Ilyen pontosságú a mechanika, és ha bármi kosz belekerül, ilyen pontossággal trancsírozza fel a mágneses réteget. Ha ennek a drive-nak a felülete sérül, nincs adatmentés.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7566) zoo2 válasza liksoft (#7565) üzenetére


zoo2
tag

OK köszi

(#7567) liksoft válasza zoo2 (#7566) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Igen, foglalkozom mentéssel, ha kell, hívj, megbeszéljük.
A nem, az előző írásra volt válasz. Most láttam, az értesítők alapján, hogy újat is írtál.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7568) sztav


sztav
csendes tag

Sziasztok!

Az a problémám, hogy régebbi (pár éves) fájlokat (jpg,doc, pdf..) ugyan lát a win8 de képtelen megnyitni. Mindig sérülésre vagy hibára hivatkozik. Próbáltam win8 es 7 alatt is de ugyan az az eredmény. Próbálkoztam már jó pár recovery programmal de észre sem veszik hogy hibás lenne a fájl. Es így a javítást sem végzik el.,
Van e ötletetek a megoldásra és hozza valami jó segédprogram?

Köszönöm!

(#7569) liksoft válasza sztav (#7568) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ott a tartalommal lesz a gond. Saját tulajdonba volt véve régebben? Váltottál rendszert? Ha igen, elképzelhető, hogy le vannak kódolva. Ebben az esetben ha nincs meg a régi rendszer és benne a kulcs, az adatok elvesztek. Viszont lehet más hiba is, látni kellene.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7570) PTomi92


PTomi92
aktív tag

Sziasztok!
Windows 10 Disk management segítségével egybe szerettem volna olvasztani két partíciót (amiből az egyik régebben az op-rendszert tartalmazta). Sikerült az egész hdd-t RAW állapotba hoznom, de nem formatáltam még, úgyhogy elvileg rajta vannak az adatok. Valaki tudna adni egy leírást, hogy hogyan tudnám visszahozni őket? Letöltöttem egy easeUS nevű programot(trial modban), 2 óráig kereste a fájlokat, most meg nagyon úgy néz ki, hogy lefagyott a következő lépésnél. Segítség! :W

(#7571) PTomi92 válasza PTomi92 (#7570) üzenetére


PTomi92
aktív tag

Elnézést a dupla hsz.ért. Közben kiderült, hogy ez az easeUS nem is ingyenes program..:\ Azt nem írtam bele az előző hozzászólásba, hogy a merevlemez teljesen jól működött, csak az én hülyeségemnek köszönhetően lett RAW, az easeUS program ki is listázta a fájlaimat, szóval remélem valahogyan menthetőek.

[ Szerkesztve ]

(#7572) Saltwater válasza PTomi92 (#7571) üzenetére


Saltwater
aktív tag

Hiren's Boot lemezzel indíts egy mini windows-t, majd a menüjében a Recovery alatt a Disk Geniussal másold ki a fájljaid egy másik meghajtóra, és telepítsd újra a rendszered.

https://hdd-adatmentes.hu

(#7573) sztav válasza liksoft (#7569) üzenetére


sztav
csendes tag

Igen, saját tulajdonban volt/van. Hogy tisztábban láss:
A probléma több felől megközelíthető mert a merevlemez amin voltak a fájlok egy része, egy régebbi win7 es rendszerrel futott, a régi gépemben más hardverekkel. Aztán lecseréltem a gépet, minden uj hardver, a vinyo C paricipójáról lementettem ami kell, és átmásoltam egy másikra. A C-re pedig felraktam az uj op rendszert egy 8-ast. Érdekesség továbbá, hogy nem az összes fájl megnyithatatlan. Többségében a jpg és doc fájlok hibásak.
A másik érdemlésre méltó dolog hogy ugyan azon merevlemez másik partícióján is jelentkezett ez a hiba, bár azt nem bántottam semmilyen szinten a gép cserekor, de ott is pár jpg és psd fájl vált hibássá.
Sőt mondom még egy pluszt. A régi gépen volt/van egy másik régebbi vinyo, ahonnan viszont tömegesen váltak hibássá a jpg-k. Azt sem tudom mire vélni.
Bár lehet az a gond hogy mint rendszergazda vagyok bejelentkezve mindig. Nemtudom.

(#7574) liksoft válasza sztav (#7573) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nem vírust kaptál be?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7575) PTomi92 válasza Saltwater (#7572) üzenetére


PTomi92
aktív tag

Az este sikerült az iCare Data Recoveryvel visszahoznom ami kell. Leformatáltam a hdd-t a windows-ban, ma reggelre megint RAW lett :( Mi történhetett? A Laptop egy probook 450 G1 másfél éves sincs, a hdd az optikai meghajtó helyén van a rufuszban vásárolt kerettel.

(#7576) liksoft válasza PTomi92 (#7575) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Őszinte leszek. Nem tudom. Laptopokkal nem szoktam foglalkozni, csak az adattárolókkal.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7577) Grampy


Grampy
aktív tag

Sziasztok!

Egyik ismerősömnek újratelepítették a gépén a rendszert, Win7-ről 10-re váltott. A lényeg, hogy a C meghajtón volt rengetek adat, és kép, ebből kifolyólag, átmásolták az egész partíciót egy külső HDD-re, biztonsági mentés nem történt, a dokumentumok rész pedig be lett titkosítva. Na most az a gondja, hogy nem fér hozzá az adataihoz. A rendszer olyan hibaüzenetet dob ki neki, hogy hozzáférés megtagadva. Rendszergazdaként kellene megnyitnia, viszont rendszergazdaként is van bejelentkezve, de úgy sem történik semmi jó. Próbáltak már sok mindent, megadni az engedélyt, de közben nem is írásvédett a mappa.
Mi lehet a gond? Vissza lehet még hozni a fájlokat?

(#7578) liksoft válasza Grampy (#7577) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Másik W7 gépen Get Data Back program futtatása meg fogja mondati. Ha ott a képek láthatóak, akkor egyértelmű. Ha nem, és a titkosítás miatt nem látható, akkor kell a titkosítási kulcs is. Vagy ki lett mentve a régi W7 alatt, vagy a mentésben esetleg megtalálható. Ha titkosított és nincs meg a kulcs sem, akkor nagy valószínűséggel annyi, mert vajmi kevés az esély, hogy az újrainstallált gépen még fellelhető lenne. Kulcs nélkül nincs visszafejtés. A teszthez a GDB demo változata is elég.

Azért az jó kérdés, mivel lett átmásolva.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7579) sztav válasza liksoft (#7574) üzenetére


sztav
csendes tag

Lefuttattam egy teljes scant talált is pár trojant és egyebet amit töröltem. De amennyiben igen, akkor is ugyan úgy kuka a fájloknak?

(#7580) liksoft válasza sztav (#7579) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha azok belerondítottak, akkor igen. A gond az, hogy nincs kis gömböcském amibe belepillantva megmondhatnám. Csak tippelni tudok a lehetséges okok között.

Azért a víruskergető oldalán érdemes lenne megnézned amiket talált és gyomlált, azok mit okozhatnak. Hátha ez segítség lehet.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7581) Grampy válasza liksoft (#7578) üzenetére


Grampy
aktív tag

Köszönöm szépen! Átadom az infót Neki!

[ Szerkesztve ]

(#7582) embe


embe
nagyúr

Hali!
Egy külső vinyón az egyik partició RAW -ra váltott, így a gép nem látja. Tudnátok valamit javasolni, hogy hogyan tudnám helyreállítani?
Perpillanat a TotalCommanderrel megtudom nyitni a meghajtót.

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#7583) embe válasza embe (#7582) üzenetére


embe
nagyúr

A TC látta, így kimentetem ami kellett, formáztam, most megmegy vissza ami maradt.

Yamaha RX-A2080 Aventage erősítő, Garmin szíjak eladóak: https://n9.cl/ba3pe

(#7584) Unteroff


Unteroff
aktív tag

Üdv!

Nem tudom, jó helyre írok, de megkérdem.

Új gépet raktam össze, új alaplap, proci, ram került a gépbe, viszont így muszáj volt újrarakni a rendszert (win 10 nem szereti, ha új lappal lepik meg).
Sajnos, valami driver probléma miatt egy driver telepítése után nincs egerem meg billentyűm és csak az újrarakás segít. Már vagy 4x próbálom ma újrarakni. A telepítő lemezt beraktam, és van egy olyan pont, hogy felsorolja a lemezeket, és itt csinálhatsz új particiót, törölhetsz... Most csinált egy olyat, hogy összekeverte a meghajtókat, eddig felül volt az SSD-s rendszermeghajtó, alul a HDD teli fotókkal, zenével, filmmel. Mérgemben nem néztem, mit törlök, így sikerült rányomni a törlésre a HDD-nél. Hiába szakítottam meg a a telepítést, már végrehajtotta...

Szeretném kérdezni, hogy valahogy visszatudom állítani ezeket a dolgokat? Bár lehet, elmentettem valahova a fontosabb részét, de nem emlékszem, mit tároltam rajta.

Előre is köszönöm a választ!

Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius

(#7585) liksoft válasza Unteroff (#7584) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Húzd le a csatlakozókat a HDD-ről. Erre írni a későbbiekben TILOS! Pont ezért a mentés idejére jó lenne már futó OS mellett USB-re csatlakoztatni.

A felülírás miatt adatokat tutira törölhetett. Ez érinthette a nyilvántartást (NTFS), és az adatterületet is. Így kérdéses mit és milyen minőségben lehet visszahozni. A kiderítéséhez a Get Data Back demo változata is jó. Visszaállítás ilyenkor nem lehetséges, így kell egy másik HDD is, amire a megtalált adatok átmásolhatóak a későbbiekben. Vagy a vásárolt GDB-vel, vagy másik programmal.

OS-t MINDIG úgy telepítünk, hogy CSAK az a drive van a rendszerben amire szeretnénk tenni. :B

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7586) Unteroff válasza liksoft (#7585) üzenetére


Unteroff
aktív tag

Köszönöm, majd próbálkozom. Igazából az SSD mellett két HDD van, és mindkettőt sikerült elintézem a fenti módszerrel, de az egyiken volt fontosabb dolgok, a másikon csak játékok. Már rég ki kellett volna írkálnom, vettem is jó egy éve Blu-ray lemezt meg íróm is van... Azóta nem tudom magam rávenni, hogy egy kicsit szelektáljak. :))

A kérdés, akkor lehet ezen a rendszeren is menteni, ha az egyik HHD-ről megpróbálok menteni a másikra?

Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius

(#7587) liksoft válasza Unteroff (#7586) üzenetére


liksoft
Topikgazda

1. A rendszert tedd az SSD-re úgy, hogy senki sincs mellette.

2. Mentő program felrak.

3. A "nem fontos" drive formázása, használatba vétele.
Ez azért lehet veszélyes, mert ha összecseréled a fontossal, akkor annyi a mentendőnek. Amennyiben egy pici szikrányi bizonytalanság van, hogy a fontos adatok hol vannak, akkor mindkét drive mentendőnek tekintendő! Esetleg USB-n keresztül a felrakott programmal le lehet ellenőrizni, melyik a fontos drive.

4. USB pendrive, kölcsön HDD-vel próbafutást célszerű tartani.

5. Mehet élesben. A forrás (mentendő) és cél-drive (ide megy a mentett anyag) a sérülés típusából adódóan fizikailag is másik drive-nak kell lennie!

Végiggondolva értelemszerű finomításra persze van lehetőség, de egy viszonylag biztonságos gerincet írtam le.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7588) Unteroff válasza liksoft (#7587) üzenetére


Unteroff
aktív tag

No, úgy néz ki sikerült elérnem, és már mentek is párat ki, bár őszintén szólva némelyiket annyira nem is hiányoltam...

Viszont, csak simán Minitool Partition Wizarddal megcsináltam a nem mentendő HDD-re egy új partíciót (a fontosos a régi 500 GB, a Játékra az új 1TB), vagyis nem szedtem szét semmit, nem tesztelgettem. Viszont az általad kínált GDB nagyon is jó, bár egy másik khm.. "ingyenes" verzióját szereztem be. Elég könnyen nyerte vissza, azt hittem '90 évekbeli hackernek kell lenni, meg hasonlóan felszerelni a gépét. :D

Köszönöm még egyszer! :R

[ Szerkesztve ]

Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius

(#7589) liksoft válasza Unteroff (#7588) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Örülök, hogy sikerült. Viszont vigyázni kell a "jó áron" beszerzett verziókkal, mert jött visszajelzés rombolóra átírt verzióról is! Onnan meg nincs visszaút! Ezt le szoktam írni, de nem mindig. Ugyanis érdemes kicsit vissza is olvasni néha, hiszen minél több megoldás és ismeret van a tarsolyban, annál nagyobb az esély.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7590) TheProb


TheProb
veterán

Sziasztok!

Van egy beszart laptop vinyó amiről USB-n keresztül próbálgatom, hátha le lehet valamit menteni róla. Amit eddig próbáltam, de nem jött be. Mind win-es, mind linux-os (ubuntu és gparted live) környezet alatt teljesen meghülyül, lefagy, végtelenségig tölt/keresi a particiókat/eszközöket az adott rendszer, amint lehúzom az USB kábelt, azonnal észhez tér mindegyik.

Van még valami amit megpróbálhatok?

u.i.: Ubuntu alatt a HDD-n lévő egyik particiót már láttam, de az pont nem az volt ami nekem kellene.

[ Szerkesztve ]

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#7591) liksoft válasza TheProb (#7590) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Milyen winyó? Mi történt vele (hibát mi okozta)? Mire lett formázva? Mit kellene visszamenteni? Milyen mentési kísérletek voltak?

Vagyis csak kérdéseim vannak.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7592) TheProb válasza liksoft (#7591) üzenetére


TheProb
veterán

Hitachi Travelstar 5K500.B
2. és 3. kérdésre nem tudok egzakt választ adni, mert nem voltam ott amikor megadta magát és mivel nem az én gépem így nem tudom mire lett formázva. De feltételezem ntfs/mbr kombó volt, mert win7 volt rajta és nem egy mai gépről van szó. Képeket, esetleg doksikat lenne jó visszanyerni. A leírtakból kiindulva még semmilyen konkrét kísérlet nem volt recovery-re.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#7593) liksoft válasza TheProb (#7592) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Annyit mindenképp tudni KELL minden mentés előtt, hogy a drive esés, esetleg fenyítés áldozata-e? Ugyanis ilyen esetben tilos nyúzni. Egyáltalán felpörög? Ha nem, akkor tapadt, ilyenkor TILOS minden fizikai ráhatás, még hirtelen forgatás is végzetes lehet, hiszen hajszálvékony rugó tartja a lemezt egy helyben.
Számomra úgy tűnik, a drive képtelen magához térni, és így USB-n keresztül fogja a rendszert. Hiszen az látja, hogy van ott valami, de minden kísérlete ellenére nem tudja kezelni, amit nem hisz, és ismétlésbe fog.
Szakembert tessék vele felkeresni, ha fontosak az adatok. A típust ismerve mechanikán belüli hibára gyanakszom.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7594) TheProb válasza liksoft (#7593) üzenetére


TheProb
veterán

Pörög ez és még csak hangja sincs, mármint olyan ami hallhatóan rendellenes lenne. Amúgy linux topicban írtam, hogy ubunta alatt az egyik particiót láttam szépen és tudtam is mászkálni fel alá a fában. Annyi a "bibi", hogy nekem pont a másik particióról kellenének a képek.

Szakihoz 90% hogy nem lesz elvíve, mert annyira nincsenek rajta fontos adatok (ahogy kivettem a tulaj szavaiból). Csak gondoltam egy próbát megér házilag, ha lehet így visszaállítani vmit akkor király, ha nem akkor ez van.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#7595) fotobolond


fotobolond
tag

Sziasztok!

A napokban az egyik hordozható winchesterem tönkrement melyen sajnos olyan adatok találhatóak, melyek rendkívül fontosak a számomra.

A kérdésem, hogy mely cégeket érdemes felkeresni akik jó ár/érték/visszaállítás aránnyal dolgoznak?

Köszönöm a segítséget, üdv:

Eladó cuccok: LG V10 - RINGKE Fusion Crystal Clear tok - Új http://hardverapro.hu/apro/ringke_fusin_crystal_clear_tok_lg_v10_-_uj

(#7596) Josi válasza fotobolond (#7595) üzenetére


Josi
aktív tag

Fordulj bizalommal a topiknyitóhoz. (Liksoft)

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

(#7597) htc07


htc07
addikt

Üdv, megint én. :DDD

Egy olyan elméleti kérdésem lenne, hogy célszerű-e (vagy megoldható-e) egy mentendő merevlemezről képfájlt készíteni (pl. ghost), és arról "adatmenteni" a HDD kímélése érdekében?

(#7598) liksoft válasza htc07 (#7597) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

Igen, és ez alapvető adatmentések esetén.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7599) htc07 válasza liksoft (#7598) üzenetére


htc07
addikt

Van esetleg erre valami gyakran ajánlott / bevált szoftver?

(itt az előzmény, még mindig ugyanitt tartok vele. )

(#7600) liksoft válasza htc07 (#7599) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Igen, adatmentéses szakemberek használják a firmware-t is kezelő rendszereket. Ezek tudnak nagy toleranciával másolni, és hibás területeket gyorsan kihagyni, hogy ne ott haljon meg az egész.

Viszont a linkelt előzménynél úgy látom, már halálra nyúzták másolat helyett. Inkább szakemberre bíznám.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.