Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8901) liksoft válasza Kezdő vagyok (#8900) üzenetére


liksoft
Topikgazda

[link] :B Vagyis úgy tűnik, a DHKDSK futott.

OFF-ba tettem az egész beszélgetést, mert nem adatmentés a célja, hanem sima szervizes kérdés.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8902) Wardog012 válasza liksoft (#1) üzenetére


Wardog012
csendes tag

Szia.
Nekem lenne egy adatmenteses kerdesem.

Kulso HDD-n van az osszes adatom amiket szeretnek visszaallitani. A kulso HDD-rol ha megprobalom felmasolni valahova az irja, hogy az eszkoz nem olvashato. EaseUS Data Recovery nevu programot erdemes lenne megvasarolnom, az meg tudna menteni a kepeket, fajlokat?

(#8903) Wardog012 válasza Wardog012 (#8902) üzenetére


Wardog012
csendes tag

Kerlek privatban valaszolj, azt hamarabb eszreveszem. Koszonom.

(#8904) King Unique válasza Wardog012 (#8902) üzenetére


King Unique
titán

Itt először a külső merevlemez állapotát kellene lecsekkolni Windowsnál pl. a HDS programmal. Valamint azt, hogy magával a rajta lévő kötettel és fájlrendszerrel mi a helyzet. Illetve világosan leírni, hogy most csak bizonyos fájlok / mappák nem olvashatók, vagy magával az eszközzel van gond és már hozzáférni sem lehet a tartalmához. Na meg az eszköz pontos típusa sem ismert, ahogyan az sem, hogy maga az USB-kábel rendben van-e, valamint egy 2,5"-os típusnál a tápellátás, ki volt-e próbálva másik USB-portban és másik gépen stb. Továbbá akár még screenshot is jöhet a hibáról, azaz pl. fájlkezelőről, lemezkezelőről.

Az előbbiek letisztázása nélkül addig felesleges nekiállni otthon a mentésnek és bármelyik programot is megvenni. Na meg, ha egy komolyabb hibáról és pótolhatatlan adatokról van szó, akkor az otthoni mentés helyett lehet hivatásos adatmentőhöz kell fordulni.

[ Szerkesztve ]

(#8905) Wardog012 válasza King Unique (#8904) üzenetére


Wardog012
csendes tag

Köszönöm a válaszodat.
Leellenőriztem ahogy mondtad, és az eredmény igencsak kritikus.

KÉP

Az adathordozó: LG 2.5" External HDD HXD5 500GB
Van kb 3-4000 kép rajta, mappákba rendezve.A mappa tartalmát nagynezen megnyitja. Ezeknek kb a 60% tökéletesen megnyitható, de a maradék megnyitáskor homályos marad, és nem másolható. (sima Windows a forráshely nem olvasható hibaüzenet.)

Más gépen, más USB porton szintén ez a probléma jelentkezik

(#8906) King Unique válasza Wardog012 (#8905) üzenetére


King Unique
titán

Ha a program szerint ennyire kritikus a lemez állapota, akkor nem meglepő, ha gondok vannak a fájlok elérésével. Amelyik fájlok elérhetők, azokat esetleg meg lehetne próbálni átmásolni a fájlkezelőben egy másik fizikai lemezre. De az ilyen állapotú meghajtókról amúgy lemezképet / fizikai másolatot szoktak készíteni egy hibátlan fizikai tárolóra, majd utána arról folytatni a mentést. Nemrég említve is volt ilyen célra pár spéci program. Viszont amikor ennyi szektorhiba van egy lemezen, akkor korántsem biztos, hogy ez otthoni módszerekkel menni fog (példa). Valamint túlságosan nyúzni sem érdemes a drive-ot, mert még tovább romolhat az állapota és azáltal a későbbi mentési esélyek is csökkenhetnek!

Szóval most kellene megfontolni, hogy mennyire fontosak a rajta lévő adatok! Ha nagyon és megérnek annyit, akkor egy adatmentéses cég, illetve szakember biztosabb megoldás lenne az otthoni mentésnél.

"Kulso HDD-n van az osszes adatom"

Ha ezekről nincsen máshol, másik online / offline tárolón biztonsági másolat, akkor az nagy hiba... Ugyanis ez alap dolog lenne, sőt inkább kötelező, amire már a topik első hozzászólása is felhívja a figyelmet!

[ Szerkesztve ]

(#8907) Wardog012 válasza King Unique (#8906) üzenetére


Wardog012
csendes tag

Megpróbálom az általad mutatott programokkal megmenteni. Ha nem járok sikerrel, mindenképp adatmentőhöz kell forduljak, vagy van esetleg valami házi megoldás, ezen túl?

Ismét köszönöm a válaszod és segítséged.

Szerk: Valóban, nem egy jó dolog egy helyen tartani. Többnyire családi képek vannak rajta, aligha foglal pár GB-ot. Nem gondoltam volna, hogy pont ennek a merevlemeznek lesz baja, sajnos.

[ Szerkesztve ]

(#8908) King Unique válasza Wardog012 (#8907) üzenetére


King Unique
titán

OK, de egy ilyen állapotú meghajtónál a nemrég említettek után az otthoni mentés és a további próbálkozás már saját felelősségre történik! Jó esetben talán sikerül lementeni a képeket, pláne ha csak kis adatmennyiségről van szó és rendesen hozzáférhetők a fájlok. De lehet, hogy nem, illetve csak egy részüket, pláne ha a többi a nem / nehezen olvasható lemezterületen helyezkedik el. Amúgy nem hiába volt javasolva az adatmentő szakember, mert az otthoni mentési lehetőségek korlátozottak. Viszont azt már nyilván neked kell eldöntened, hogy mennyire fontosak azok az adatok és ha úgy adódik, akkor mennyit lennél hajlandó szánni a profi mentésre.

[ Szerkesztve ]

(#8909) Wardog012 válasza King Unique (#8908) üzenetére


Wardog012
csendes tag

Mint mondtam, megpróbálom az általad ajánlott módszert.

Unstoppable Copier látszólag jól másol, persze néhány hibás fájl kihagyásával.
Amennyiben sok kép veszik oda, mindenképp elviszem szakértőhöz.

(#8910) Wardog012 válasza King Unique (#8908) üzenetére


Wardog012
csendes tag

Eddig sikerült kb 500 képet megmentenem a programnak hála, viszont 100 hibás képet nem tudott eddig másolni. Ami itt hibás képként átugrásra kerül, azzal tudok valamit kezdeni? Van arra is ehhez hasonló program?

Ha azzal kész vagy, és vannak átugrott fontos fájlok, készíthetsz lemezképet WinHex vagy ddRescue programmal (ezek tolerálják a CRC hibás olvasást). Az elkészült lemezképet betöltheted már adatmentő programba és visszahozhatod a maradékot.

A belinkelt hozzászólásban ez állt. Esetleg ebben is tudnál segíteni? Ebben a hozzászólásban javasoltakat szeretném megpróbálni mielőtt szakemberhez vinném a HDD-t.

Előre is köszönöm a segítségedet.

[ Szerkesztve ]

(#8911) Doky586 válasza Wardog012 (#8910) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"..azzal tudok valamit kezdeni?"
Te nem. De ha továbbra is kínzod a lemezt akkor már a szakember se.. :((

(#8912) Kezdő vagyok válasza liksoft (#8901) üzenetére


Kezdő vagyok
őstag

Köszönöm a választ!

Ezt a mappát törölhetem-e?
Okozhat-e problémát?
Hol tegyem fel a fentebbi kérdésem?

(#8913) liksoft válasza Kezdő vagyok (#8912) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ez file, nem mappa. Alig foglal helyet, míg mindenről nincs 2 biztonsági másolatod, addig nem tartom a törlést jó ötletnek sehol a drive-on. Ha viszont több kópiában vannak meg az adataid (1-1 kópia más-más fizikai eszközön!) ezen kívül, onnantól nincs tétje már a törlésnek.

Esetleg.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8914) liksoft válasza Wardog012 (#8910) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Láttam a Sentinel képet. Csak azt nem láttam rajta, milyen drive is ez eredetileg. Jó lenne tudni. Az 1% nagyon nem jó állapot. Létezik, hogy előlapi USB csatlakozást használsz? Az ugyanis kevés teljesítményt biztosít a legtöbb esetben a HDD-nek, és ilyenkor nem csoda ez az állapot. Asztali gép esetén a hátlap alaplapra forrasztott USB csatlakozó használata ajánlott.

További ötletek csak pontos típus ismerete után.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8915) King Unique válasza Wardog012 (#8910) üzenetére


King Unique
titán

Ha azokat átugorja, akkor nem nagyon. A normál programoknál pedig jó eséllyel nagyon belassulna, vagy teljesen leakadna azoknál a másolás egy ilyen állapotú (külső) merevlemeznél. A lemezkép készítésénél a teljes felületet végigolvassa a program, ami megint problémás lehet ilyen szempontból, ha mégsem tolerálja annyira a hibákat. Na meg ki tudja, hogy meddig bírja a HDD az igénybevételt...

(#8914) liksoft:
A pontos típust már említette, azaz egy 2,5"-os LG XD5.

[ Szerkesztve ]

(#8916) liksoft válasza King Unique (#8915) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az LG nem gyárt HDD-t. Vagyis a Sentinel kinek is ismeri fel? Mi ami benne van? De ezt azt hiszem Te pontosan tudod, hogy ilyen esetben arármelyik gyártó (WD, HGST, Toshiba, Seagate) lemeze lehet a tokon belül. Lehet, nem pontosan kérdeztem. Ezért sorry.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8917) King Unique válasza liksoft (#8916) üzenetére


King Unique
titán

Az más, ha a benne lévő merevlemezre vonatkozott a kérdés. Ami az ilyeneknél eleve lutri, pláne hogy a gyártók időnként váltogatni is szokták. Ráadásul ez az XD5 nagyon nem egy mai darab. Az pedig megint előfordulhat némelyiknél, hogy a diagnosztikai program nem a merevlemez pontos típusát, hanem magának a terméknek a nevét jeleníti meg.

(#8918) kmisi99


kmisi99
addikt

Sziasztok mai nap samsung 32gb os kártyám a semmiből corrupt lett a telefon és a Windows is formázni akarja. Persze nem mentem rá. Van valami program ami kifejezetten memória kártyára való és adatmentő? Akár fizetős is jó.

(#8919) kmisi99


kmisi99
addikt

A get data back fat kínlódott meg lefagyott, de a photo recovery nevű kis 6mb os "szaros" program darálja le róla mind a 6000 fotómat. :C Nagyon ajánlom másnak is ha memóriakártya lehal és fontos fotók vannak rajta. Bár nálam valószínű a partíciós tábla halt be azért tudtam lementeni róla a dolgokat.
Viszont az eredeti fájlnevük elveszett, a program kezdte számozni őket, jó most hogy DCIM2017xy helyet 0002567 lett, nem nagy érvágás, de mégis a rendszerezést kissé fölborítja.

(#8920) liksoft válasza kmisi99 (#8919) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Valóban szerencsés vagy. Először is, hogy nem az egész halt meg, csak a FAT egy része. Második, hogy nem titkosítva voltak az adatok a kártyán. A szortírozáshoz egy kis segítség: [link].

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8921) kmisi99 válasza liksoft (#8920) üzenetére


kmisi99
addikt

Köszi, ez a kis program nagyon király ezzel már a nevük is normális lett. Igen eléggé ideges voltam, mert lustaságból vagy 3 hónapja volt biztonsági mentésem, pedig mindig időzített backup töltötte fel a szerveremre naponta az új fotókat de már 3 hónapja változott a szerver címe és csesztem átállítani.

(#8922) herrobst


herrobst
újonc

Üdv! SSD beszerzését követően a régi HDD-t betettem a CD-ROM helyére és hosszú ideig így használtam a laptopom. Az eredeti vinyón Windows 7 Home volt, amihez nem nyúltam, nem babráltam... egészen néhány héttel ezelőttig. Akkor Aomei-jel töröltem róla a rendszer partícióját és a szabad területet hozzácsaptam a másikhoz, amelyen adatok vannak. Sőt, még a rendszer számára fenntartott parányi kis partíciót is töröltem, habár ez nem ment végbe teljesen (7.85MB a mérete most). Ezt követően az SSD-ről átmásoltam fájlokat a HDD-re, rendszereztem, töröltem, stb. amikor arra lettem figyelmes, hogy néhány fájlnak nem a bélyegképe jelent meg, hanem a társított program ikonja. Ezeket a fájlokat azóta nem lehet megnyitni, méretük egyöntetűem 0 bájt.

Igen, tudom, több sebből is vérzik a dolog, nem kellett volna dilettánsként piszkálnom azt a meghajtót. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy kb. a fájlok 10%-a érintett csak és azok jelentős része is olyan nagy méretű .avi, ami már nem fontos. A többi fájl megnyitható, bár az incidens óta nem használom a meghajtót.

Van valamilyen módja dokumentumok visszaállításának? Tegnap szkenneltem getdataback-kel, de a 0 bájtos fájlok ott is 0 bájtosként jelentek meg és megnyitni sem lehetett őket.

(#8923) liksoft válasza herrobst (#8922) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!
Szerintem egy CHKDSK is futhatott, annak a szokása a 0 hosszú file "legyártása". Mivel egy folyamat nem fejeződött be, így az adminisztráció és az adatterület nincs teljesen szinkronban. Az adminisztrációs hibákat (keresztbe linkelések) szokta a CHKDSK 0 hosszal jutalmazni. Sajnos nem csak a file hosszát nullázza, de belenyúl az elhelyezkedési adatokba is! Így név szerint nem hozható vissza. A másik gond, hogy mire ezt észrevetted, a felszabadított terület egy részét szinte biztosan felülírta a rendszer. Ha meg a defrag a háttérben már dolgozott, akkor szerintem szinte semmi esély.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8924) herrobst válasza liksoft (#8923) üzenetére


herrobst
újonc

Köszönöm a gyors választ! Ez vonatkozik azokra a fájlokra is, amelyek már a partíció piszkálása előtt is ennek a vinyónak az adat partícióján voltak?

(#8925) liksoft válasza herrobst (#8924) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Partíciók egyesítése során adatterület mozgatás is történik a legtöbb esetben, így tehát nagy valószínűséggel igen a válaszom. Persze ez csak feltételezés, szinte nincs két egyforma mentés. Vizsgálat nélkül pontosat nem lehet mondani.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8926) Szotyi25


Szotyi25
tag

Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Adott egy qnap ts251 nas egy 3 és egy 2 TB-os merevlemezzel. Sajnos tudatlan voltam és a nasra bíztam hogy miként kezeli a lemezeket. Tömbösítette a 2 lemezt egynek. 3 éve még azt hittem ez nem fog betelni mivel poresz nincs rajta csak képek, videók, filmek. De nem így lett!
Vettem egy 8TB lemezt bele. Egy informatikus a cégnél azt mondta a leggyorsabb linux alatt átnyomni egy gépbe, Ő így csinálta magának a lényeg hogy ext4 re legyen formázva az új. Átmásoltam és beraktam a 8TB lemezt a nasba ami természetesen formázta magának. Na akkor másolás újra de nincs meg a nas. Rákérdeztem a qnap fórumban hogy kéne másolnom Ők az usb másolást javasolták megpróbáltam, de a nasba visszarakva a 2 és 3 TB lemezeket nem tudja beolvasni azokat. A lemezek megvannak a foglalt helyet felismeri de nem tudom átmásolni, nem tudja beolvasni. Van remény és valami módszer hogy visszanyerjem a rajta levő adatokat, vagy ezt elbuktam? Adatmentésre elvinni nincs értelme, mert a 90% az mese és film.
Köszönöm a válaszokat!

(#8927) liksoft válasza Szotyi25 (#8926) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Őszinte leszek, ilyen szinten nem ismerem. Nekem látnom kéne, de akkor az adatmentés, így sajnos nem tudok ötletet adni. Hátha valamelyik kollégának van nagyobb ismerete.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8928) kmisi99


kmisi99
addikt

Ha már sikerült adatot menteni, van valami program ami meg próbálja vissza állítani a memória kártya partícióját?

(#8929) liksoft válasza kmisi99 (#8928) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nincs. Te felvállalod, hogy sérült eszköz vagy adminisztráció után egy FELTÉTELEZETTEN helyreállított dolgot használj? Tökéletesen hibátlan lett? Az eszköz is hibamentes? A "ciánt is bekapod rá"?

Én nem használnám. Lehet benne még nagy bukta.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8930) Doky586 válasza Szotyi25 (#8926) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ugyan a qnap -ot nem ismerem, de azt felejtsd el hogy nason belül másolj bármit a régi lemezekről az újra. Vagy USB -vel másold át (vagy hálózaton PCre) egy ideiglenes helyre az adatokat, utána a meglevő hddket kivenni, újat berakni (amit újra fog particionálni és formázni, ezt manuálisan irányítva egyedi tömbre irányítsd, semmi raid se jbod), majd adatokat visszamásolni (usb v utp), ezután az egyik régit visszarakhatod ha akarod de valószínű azt is formáznod kell használat előtt.

(#8931) Szotyi25 válasza Doky586 (#8930) üzenetére


Szotyi25
tag

Köszönöm a válaszotokat liksoft és Doky586!

(#8932) kmisi99 válasza liksoft (#8929) üzenetére


kmisi99
addikt

Inkább csak azért akarom hogy még utána hátha eredeti nevükkel tudjam visszahozni az adatokat utána menne garanciális cserére.

(#8933) S. Szabi


S. Szabi
őstag

Helló!

A következőben szeretnék segítséget kérni:

Két meghajtó van a gépben, a "C" SSD, amin mindig csak a Windows van, meg telepített programok. A másik a "D" HDD, amin a cuccok van, meg telepített játékok is.
Most tervben van, hogy lecserélem a HDD-t végre SSD-re, de nem tudom, hogy Windows 10 újratelepítés nélkül mi hoz 100%-os eredményt?

Elképzelés: kiveszem a HDD-t, beteszem az új SSD-t, particionálás, plusz "D"-re nevezés. A HDD-t rákötöm harmadik SATA csatlakozóra az alaplapon, ilyenkor ugye nem lesz gondja vele, hogy közben már nem ő a "D" nevű meghajtó? Ha ez meg van, simán Total Commanderrel átmásolok mindent, a "D"-re telepített játékok mappáit is, utána azoknak ugyanúgy működni kell, nem lesz vele gondja a Windowsnak, illetve a Steamnek, Uplay-nek?

Esetleg, SATA csatlakozó helyett külső házba is tudom tenni, majd úgy vissza másolni.

A Total Commander jó ilyen célra, és nem kell cél szoftver?

Vagy ez így nem lesz az igazi, és inkább telepítsem újra az egészet, hogy a két SSD van a gépben, majd utána a HDD-ről vissza másolni az adatokat, és a játékokat is újra telepíteni? Ez az amit szeretnék elkerülni :)

(#8934) King Unique válasza S. Szabi (#8933) üzenetére


King Unique
titán

Azért nem kell ezt annyira túlbonyolítani! Ha csak a jelenlegi HDD tartalmát kell átmásolni az új SSD-re, akkor nyilván megoldható a beépített / külső fájlkezelővel, vagy akár klónozással is, ha ráfér a rajta lévő kötet. A meghajtóbetűjelet pedig szükség esetén lehet utólag is módosítani. De, ha csak 1-1 db kötet lesz mindkét fizikai meghajtón, akkor a betűrendbe sorolás alapján elvileg amúgy is a D-t kapná.

Egyébként ez nem kifejezetten adatmentéses probléma és kérdés, szóval lehet inkább egy másik topikban kellene tovább fejtegetni.

[ Szerkesztve ]

(#8935) S. Szabi válasza King Unique (#8934) üzenetére


S. Szabi
őstag

Nem tudtam melyik topikban lenne jobb helye, gondoltam inkább itt, mint a "HDD probléma"-ban vagy a "Flash SSD"-ben, de akkor átmegyek vele az utóbbiba :)

[ Szerkesztve ]

(#8936) Josi válasza kmisi99 (#8932) üzenetére


Josi
aktív tag

És miért lenne garanciális cserés?
Ha nincs hibás szektor a kártyán azt nem fogják az oprendszer esetleges hibája miatt cserélni.

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

(#8937) kmisi99 válasza Josi (#8936) üzenetére


kmisi99
addikt

hát igazából még nem próbáltam újra formázni, de szerintem van rajta hibás szektor, mikor a get data back próbálta feltérképezni, elég sok IO errort dobott, illetve a vissza nyert fotók kb 1% a hibás lett.

(#8938) Josi


Josi
aktív tag

Sziasztok!

Egy érdekes adatmentési problémába futottam bele, amire egyenlőre nem tudok megoldást. :(
Adott egy win7 home számítógép.
Arra telepítettek egy virtualboxot, amiben egy Debian linux fut.
Ez tölti be a fileszerver szerepét. Létrehoz egy hálózatos Z: meghajtót, amire a többi gép csatlakozik és dolgozik.
Innen sikerült pár dolgot letörölniük.
Van-e valami esély, hogy meglegyenek a letörölt fájlok?
Ami adatmentő programokat próbáltam, azok nem tudnak ezzel a felállással mit kezdeni.

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

(#8939) liksoft válasza Josi (#8938) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Sajnos én még olyan programot ami Linux alól stabilan hozott volna vissza törölt állományt, nem találtam.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8940) Saltwater válasza Josi (#8938) üzenetére


Saltwater
aktív tag

"Létrehoz egy hálózatos Z: meghajtót, amire a többi gép csatlakozik és dolgozik."
Ez a hálózatos meghajtó egy virtális lemez fájl, vagy egy fizikai lemez egyik particiója?

https://hdd-adatmentes.hu

(#8941) liksoft válasza Saltwater (#8940) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ya......... :C

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#8942) Josi válasza Saltwater (#8940) üzenetére


Josi
aktív tag

Sajna az egy virtuális. Ha fizikai lenne, nem lenne semmi gondom vele.

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

(#8943) Szabi2121


Szabi2121
tag

Sziasztok

Van egy nagy problémám. Remélem jó helyre irom. Van egy kb 8 éves sony laptopom 965 chipset-el. Csak a teljesség kedvéért. Egy 256gb Hynix ssd vel megy win7 . Leszerettem volna menteni és kicserélni egy nagyobb vinyóra. Nem tudom miért senki ne kérdezze, kivettem a notiból és bele tettem egy külső házba majd rákötöttem egy win 10- es gépre. Ami lassan de be is olvasta a vinyót, de úgy, hogy közben kiirta, hogy nem válaszol de a mappákba bele bele tudtam lépegetni. Majd kilépett a mappából bezárta a sajátgépet is, ezek után mikor újra bele néznék a mappákba akkorra a c és a d meghajtó is üresen diszeleg. Gyorsan vissza a notiba, természetesen hiba hiba hiba. Csináltam egy újra telepitést, és már ott is üresnek irta a particiókat. Majd a felügyeleti eszközökben megnézve azt irja korábbi d meghajtóra, hogy üres. Viszont ami nekem fura, hogy RAW ba rakta a c meghajtó mögé, nem külön sorban van a partició. Nem merem beaktiválni nehogy még nagyobb bajt okozzak.

Esetleg valaki tud segiteni, hogy most mindent buktam vagy van remény????

Az összes fényképünk a gyermekeinkről sajnos ezen vannak. Engem holnap kinyirnak ha el mondom.

(Bocsánat a helyes irásért de angol billentyű)

(#8944) Saltwater válasza Josi (#8942) üzenetére


Saltwater
aktív tag

Mindent vagy semmit alapon én betölteném azt a virtuális lemez fájlt egy r-studio-ba....

https://hdd-adatmentes.hu

(#8945) King Unique válasza Szabi2121 (#8943) üzenetére


King Unique
titán

Most SSD, vagy HDD volt a notebookban, mi került a külső házba? Az utóbbi rendben volt, maga a ház, kábel, megfelelő tápellátást biztosító USB-porthoz volt csatlakoztatva? Azon a meghajtón telepítetted újra a Windowst, amiről menteni kell...? Ha igen, akkor az adatok melyik partíción voltak, csak a C lett újraformázva? Aztán a lemezkezelőben ez a külön sor sem éppen világos, screenshot sem lett mellékelve. Ha külön fizikai meghajtó, akkor az nyilván "külön sorban" jelenik meg, de ugyanazon háttértáron lévő másik kötet értelemszerűen lehet a C után. A mentendő drive állapota milyen, pl. a HDS mit mond rá?

Egyébként a RAW kötet még nem feltétlen akkora gond, arról adatmentő programmal (példák) jó esetben le lehet menteni egy másik fizikai meghajtóra akár otthon is az adatokat. Persze jó lenne tudni, hogy jelen esetben pontosan mi is a helyzet.

(#8946) Szabi2121 válasza King Unique (#8945) üzenetére


Szabi2121
tag

Szia, bocsánat ha egy kicsit szedett-vedett voltam.

Tehát 256Gb SSD van a notiban, és szerettem volna egy 2Tb HDD re cserélni. Az ssd-t vettem ki a gépből és raktam egy külső HDD házba ami USB 3.0. Átvittem a nagy géphez amin az USB 3.0 csatlakozójára kötöttem és beolvastattam az SSD-t, ami úgy sikerült ahogy. Lassan de megjelenitette az SSD-t. AMikor megjelenetek az SSD-n lévő dolgok (2 particióra volt bontva az SSD (tudom nagyon nem jó ez sem) C: Rendszer és a D: adatok) akkor a nagyon lelassult a gép kiirta, hogy nem válaszol, majd amiket megtudtam nyitni az SSD-n léő mappák közül azt be is zárta és már nem láttam semmit csak üres meghajtó jeleket amiket már meg sem tudtam nyitni, azt irta sérült vagy üres, formázzam.

Vissza raktam az SSD-t a notiba és már disk error-t irt. Ujra telepitettem a Win7 et a c: re. A d: t nem is piszkáltam. Miután a win települt ezt láttam amiket mellékeltem képeket. A d: n vannak az adatok.

Remélem igy már ok: :))

(#8947) King Unique válasza Szabi2121 (#8946) üzenetére


King Unique
titán

Itt az mondjuk továbbra sem derült ki, hogy az USB-s csatlakozásnál pontosan miért volt az említett probléma. De maga az USB 3.0 port pl. a stabil tápellátás tekintetében nyilván rendben van. Igaz egy SSD energiaigénye kisebb lehet valamivel, mint egy mobil merevlemezé, de azért az előbbinél sem teljesen mindegy. Adatmentéses oldalról nézve az egy általános szabály, hogy a mentendő drive-ot ilyenkor nem piszkáljuk, nem írunk rá semmit! Tehát nem éppen a legjobb ötlet volt az újratelepítés, még ha csak a rendszerpartíció lett is újraformázva. De jó esetben a D-ről az előző válaszban említett adatmentő programok valamelyike még vissza tudja a fájlokat. Az adott programtól függően lehet akár csak a kijelölt partíción futtatni a teljes keresést (deep scan), de általában célszerűbb inkább a teljes fizikai lemezen. Tehát otthon max. ezt lehetne megpróbálni.

Egyébként a gyors SSD lecserélésének nem sok értelme van egy lassú HDD-re, pláne ha rendszermeghajtóról van szó. Ráadásul egy 2,5"-os 5400 RPM-es típus amúgy is lassú nemhogy Windowshoz, de más desktop OS-hez is. Ha csak a kevés tárhely a gond, akkor ennyi erővel plusz adattárnak be lehetett volna tenni a merevlemezt az ODD helyére caddy-s megoldással, már ha van erre lehetőség. Vagy esetleg USB-s külső házban használni.

[ Szerkesztve ]

(#8948) Szabi2121 válasza King Unique (#8947) üzenetére


Szabi2121
tag

Szia

Sikerült végül is a Get data back el visszanyerni szinte mindent, viszont a fényképeket nem lehet megnyitni. Nem írja, hogy sérült vagy bármi, csak egyszerűen nem nyitja meg őket. Valami gondolat?
:R

(#8949) Szabi2121 válasza Szabi2121 (#8948) üzenetére


Szabi2121
tag

Mégy egy kép a vissza mentett képekről. Hátha segit.

(#8950) King Unique válasza Szabi2121 (#8948) üzenetére


King Unique
titán

Teljes keresés (deep scan) történt? Ez pl. az új Simple verziónál a level 4.

Belefutottam amúgy már RAW-nál én is ilyen hibába, hogy a házilagos mentésnél a lementett fájlok egy része hibás volt és nem lehetett őket rendesen megnyitni. Ezért fontos visszaellenőrizni a lementett tartalmat, na meg inkább megelőzni a bajt és több helyre menteni! Ilyenkor esetleg meg lehet próbálni egy másik adatmentő programmal, vagy a hibás képeknél valami JPEG recovery-t, de a siker nem garantált. Illetve az otthoni mentési lehetőségek eleve korlátozottak és nagyobb esély értelemszerűen a profi mentésnél van a sikeres eredményre.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.