Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7351) Panthera válasza liksoft (#7350) üzenetére


Panthera
őstag

Szia!

Gyári számra párosít? :Y Ez marha jó, miket ki nem találnak. De Kürthöz azért nem fogja a tulaj vinni, az biztos. :D A hdd 2011-es amúgy. A motor besülés ellen lehet valamit tenni?
A letapadt fej felszabadítása ugye nem célszerű házilag? :) Mostanában láttam már ilyet, egy ismerősöm szétszedte és kézzel segített a fejnek beállni, utána ment egy darabig az adatmentés.

[ Szerkesztve ]

(#7352) liksoft válasza Panthera (#7351) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A Fujitsu '95 óta gyári számos! :D Motor ellen az átépítés, újraszabályozás segít. A fej "kézi" korrekciója a bejutó por mellett felületi sérülést okoz, ráadásul sokszor a fej leszakadásával jár. A lényeg ott van, hogy 20 otthoni mentésből 1 részlegesen sikerül (vagyis SIKERÜLT!), de ugyanezen mentések szakműhelyben fordított aránnyal mennek. Mivel először nincs értéke az adatnak, csak mikor kiderül mi volt még, akkor értékelődik fel. Először a nagyon kell, majd a minden pénzt megér kategóriáig. Igen ám, de akkor már szét lett szedve mikor nem volt értéke. Utána meg már mindegy.... Sajnos ez gyakorlati tapasztalat. Nyugodtan végig kell gondolni mennyit ér, mi honnan pótolható, és a végén eldönteni a további útját. De ez az út később már nem lesz módosítható.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7353) Panthera válasza liksoft (#7352) üzenetére


Panthera
őstag

Köszönöm a segítséget!
Szakműhely alatt mit kell érteni, hány ilyen van az országban - aki pl. kijavítja az említett hibát?

[ Szerkesztve ]

(#7354) liksoft válasza Panthera (#7353) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Adatmentő. :B

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7355) Josi válasza Panthera (#7353) üzenetére


Josi
aktív tag

Az egyik pl akitől kérdeztél. :) (liksoft)

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

(#7356) DuDieHUN válasza liksoft (#7348) üzenetére


DuDieHUN
aktív tag

nagyon szepen koszonom, sikerult
megoldani a hdd capacity restore programmal windows alol

(#7357) djnice


djnice
veterán

Segítséget kérnék! Megállt egy 3TB-os külső WD USB 3.0-ás HDD. WD Green van benne, fél éves múlt.
Felpörög majd megáll és ezt játssza kb 5-6-szor aztán már nem pörgeti fel. A windows nem látja mint meghajtó. Van esély az adatmentésre? Nagyon fontos lenne.

(#7358) djnice válasza djnice (#7357) üzenetére


djnice
veterán

Kiszedtem a házból a HDD-t, WD30EZRX a típusa, ház nélkül is ugyanazt csinálja.

(#7359) djnice válasza djnice (#7357) üzenetére


djnice
veterán

Panelcsere megoldja ezt a fajta gondot?

(#7360) Panthera válasza djnice (#7359) üzenetére


Panthera
őstag

Szerintem hasonló cipőben járunk...
[link]

(#7361) liksoft válasza djnice (#7359) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Nem, mert a felületről a gyári adatokat nem tudja felolvasni. Túlfeszültség okozhat ilyent (voltak villámok mostanában). A külső ház típusától függ, hogy titkosít-e? Ha régebben megjelent SES device a csatlakoztatásakor, akkor egyértelműen titkosítás is van rajta, melyet az USB áramkör végez. Így a felület még titkosított is lehet. A kulcsot is a drive őrzi!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7362) djnice válasza liksoft (#7361) üzenetére


djnice
veterán

A külső ház sztem nem titkosít, sima MyBook. Egy külföldi fórumon azt írták, hogy a fej halott.. Szép kilátások... Megmenthetőek még valahogy az adatok? Ki tud ilyen adatmentést végezni?

(#7363) King Unique válasza djnice (#7362) üzenetére


King Unique
titán

A My Booknál pont, hogy van hardveres titkosítás (USB 3.0 cucc, akkor biztos), ha csak nem vmi régebbi 2.0 modell. Az Elements Desktopnál nincsen.

[ Szerkesztve ]

(#7364) khorvat


khorvat
senior tag

Sziasztok!

Adott egy külső HDD 1TB WD MyPassport, egybe volt particionálva és NTFS-re formázva. Képek, zenék, videók voltak rajta.
Ezután ez a külső HDD hozzá lett USB-n dugva egy MacBook laptophoz, ott történt a MacBook-ról indítva vmi biztonsági mentés, cél az volt hogy a laptopról képek kerüljenek a HDD-re, de eközben vmi miatt a végeredmény az lett ,hogy HFS+ partíció jött létre a külső HDD-n rá kerültek az új képek kb. 5GB és ezzel együtt minden régi adat eltűnt, ami az NTFS partíción volt!
EaseUS Data Recovery Wizard progival sikerült vmilyen szinten adatokat visszanyerni, de kérdésem az lenne, van-e lehetőség más progival akár szintén fizetőssel is visszanyerni az adatok vagy az egész régi fájl rendszert, beolvasáskor még láttam az Easeus-al is a régi mappákat fájl neveket, de a visszaállítás már típus szerint ömlesztve sikerült csak?
Mivel most a képek, videók, zenék, nem a régi fájlrendszer szerint vannak, külön munka ezek szelektálása, mondjuk örüljönk aki ezt elkövette hogy egyáltalán megvan vmi!
Tehát cél az lenne főleg a képek, zenék, doksik eredeti néven és elhelyezésében történő visszanyerése, létezik ilyen szerintetek, vagy marad a mostani adatok válogatása?
Milyen progikat érdemes még kipróbálni? 2-3 napom van még hogy próbálkozzak, illetve az eddigi eredmény is megnyugtató lesz az emberünknek szal óriási tétje már így nincs csupán szeretnék tanulni és tapasztalódni ilyen esetekben milyen progikkal érdemes dolgozni, mivel lehetne maximalizálni a visszanyert adatok %-át?
Most a GetDataBack progit fogom kipróbálni szerintem. De ez is adatokat nyer vissza, ami teljes partíciót tudna visszahozni olyat progit nem találtam, vagy ez én esetemben mivel történt az új partíción adat ráírás is már lehet nincs is ilyenre lehetőség!?

Recuva-t akartam még kipróbálni, de azt nem tudom használni, mert a Windowsban nincs a HFS+ meghajtónak betűjele így nem tudok ott kerestetni a progival!

[ Szerkesztve ]

(#7365) King Unique válasza khorvat (#7364) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Hát itt alapból az volt a gond, hogy az OS X Time Machine szolgáltatása csak HFS+ fájlrendszerre tud menteni és, ha nem olyan a külső meghajtó, akkor arra formázza magának...
Szal nem kellett volna azt használni, de manuálisan sem lehetett volna rárakni a cuccokat, mert az NTFS-t csak olvasni tudja és az írásához külső driverek kellenek neki (OX Fuse / Tuxera / Paragon). Az exFAT viszont egy arany középút lehetett volna, mert azt tudja kezelni minkét OS. Vagy többfelé partícionálni, xy fájlrendszerrel, ha van hely.
Windows meg natívan csak FAT32, exFAT, NTFS fájlrendszereket tudja kezelni, HFS+hoz annak is külső driver kell: pl.Paragon.

Amúgy most mi alól mentesz, visszaformáztad NTFS-re? Mert mind2 adatmentő program többplatformos.
A két , általad említett program való ilyenekre, esetleg partíció visszahozásra még a TestDisk nevezetűt szokták használni, de hogy történt rá írás, az megnehezítheti a dolgot.
De majd az adatmentő szaki bővebben felvilágosít.

[ Szerkesztve ]

(#7366) khorvat válasza King Unique (#7365) üzenetére


khorvat
senior tag

Nagyon szépen köszönöm a választ!
Ebben a történetben én az utolsó esélyként léptem be, ismerősömmel történt az eset így a részleteket is csak annyira ismertem amit elmondott és leírtam. MacBook és IPhone termékeket egyáltalán nem használok és nem is fogok így csak neten olvastam a nehézségekről és az átjárhatóságról a Windows rendszerekkel fájlrendszerekkel, de akkor az exFAT lesz a megoldás laikus számára ez a legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás az adatok átjárhatóságára!

Most a HFS+ fájlrendszer van rajta, de a mentést az előtte lévő NTFS fájlrendszerről csinálom. mivel annak a fájlrendszere szépen látható több programmal is a mentést pedig asztali gép Win10 Pro x64 HUN oprendszerrel csinálom, illetve párhuzamosan egy Win10 Pro x64 HUN laptoppal is! Első lépésként természetesen leklónoztam a kérdéses hibás külső HDD-t és a klónról készítettem el az első adatvisszamentéseket! De most párhuzamosan megyek így időt takarítok meg!

Ez a GetDataBack Simple progi elég meggyőző eddig, gyorsan feltérképezte az 1TB lemezt, igaz a hasznos adat szerinte 2-300GB, majd ezt megkérdezem a tulajdonostól, hogy valós méretet jelent?
De ami külön tetszik, hogy a fájlrendszert megtartva tudok mentést készíteni nagyon jó sebességgel, a már kimásolt adatok egy része megnyitható tökéletes másik része sérült lehet, mert ugyanazon mappában lévő képek, zenék nem mindig játszhatók le.
De azt is lehet így tudni, melyik zene vagy képfájl sérült pótlása így könnyebb lehet, mert látszik pl. melyik év nyaralási képei voltak!

TesdDisk-et megnézem még ha getdataback végzett!

(#7367) King Unique válasza khorvat (#7366) üzenetére


King Unique
titán

Szívesen!
Azt nem is tudtam, hogy GDB Windows alól is képes a HFS+ fájlrendszerű lemezbe belelátni és az előző NTFS cuccokat kinyerni. Mert ugye FAT és NTFS verziója van, illetve külön OS X-re.
A klónozást okosan tetted, mert így nem nyekeregteti feleslegesen, olvassa végig többször a külső meghajtót, bár az azoknál fontosabb, ahol maga a lemez is hibás.
Van, amikor érdemes több programmal is ránézni, mert nekem is van egy NTFS külső vinyóm, ami RAW lett és a híres GBD alig látott belőle vmit, ellenben EaseUS Data Recovery megtalálta a fullos tartalmat és minden mappa és név stimmel. Igaz volt néhány 0 kB-os file, amivel vsz nem lehet mit kezdeni, mert sérült...

Ha Windows és OS X között lesz gyakran használva, akkor valóban nem az igazi az NTFS és a driverek fizetősek általában. Esetleg 2 részre is lehet partícionálni (NTFS + HFS) és akkor a Time Machine csak utóbbit használja, de azért az se automatikusan csinál mindent és ez esetben a user error is benne volt, hogy engedélyezte. Az exFAT valóban jó választás lehet. :K FAT32-t is kezeli mind3 OS, de az meg elavult és ott a 4 GB-os fájlméret korlát...

[ Szerkesztve ]

(#7368) liksoft válasza King Unique (#7367) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Megfelelő jogosultság esetén fizikailag kezeli a lemezt, így formázni nem kell (sőt, tilos!). A két változat azért készült, mert a sérülések esetén más a járható mentési út. Régen meg a memóriába inkább a munkatáblát tették, nem a felesleges algoritmusokat.

Az Úriember jó úton jár.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7369) King Unique válasza liksoft (#7368) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Köszönöm a kiegészítést. Csak ugye kicsit meglepődtem, hogy Windows esetén a GDB a HFS+ fájlrendszerű meghajtóval is képes boldogulni, függetlenül attól, hogy előtte NTFS volt. Mert ugye a támogatásnál nem írják ennél a simple verziónál sem [link], de ezek szerint az a fájlrendszer a lényeg, amit menteni akarunk.
De, ha alapból HFS+ volna mentendő partíció, akkor ahhoz már a Mac verzió kellene, vagy nem?

(#7370) liksoft válasza King Unique (#7369) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Igen. Nem a felülírás, hanem a mentendő számít. Ha MAC lenne a mentendő, akkor a HFS+ változat kéne.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7371) King Unique válasza liksoft (#7370) üzenetére


King Unique
titán

Ok, köszönöm a megerősítést, akkor így már világos. :R

(#7372) Benhill


Benhill
senior tag

Sziasztok.

Van egy WD green 160as sata vinyóm 2 fele osztva. Amin (valószínű a sok állás miatt 1-2hónap) lett 4520 hibás szektor. Nagyon lassú a gép tőle, ha csatlakoztatva van.
Egyik meghajtóról már sikerült lementenem az adatokat, de a másik meghajtó az RAW és tele van adatokkal!

Get Data Back for RAW-t próbáljak keresgetni?!
Vagy gondoltam olyanra, hogy gyorsformázást csinálok meghajtón fat32-re, majd úgy próbálom meg a Get Data Back for FAT32?!

Szerintetek melyiket próbáljam meg inkább? Melyikkel vagy nagyobb esély rá, hogy valamit visszanyerek róla? Van olyan aki már próbálta?

(#7373) khorvat válasza Benhill (#7372) üzenetére


khorvat
senior tag

Mi volt az alapfájlrendszer a RAW-á válás előtt?
Ha NTFS vagy FAT akkor én a GetDataBack Simple progit ajánlom, nálam egész jól teljesített már!
Vagy az Easeus Data Recovery Wizardot pár hsz. feljebb éppen ezekről volt már szó!

(#7374) Panthera válasza khorvat (#7373) üzenetére


Panthera
őstag

Nekem is ez a 2 program vált be a legjobban. Elszállt HDD-re a GDB-t ajánlom. A DRW flash alapú eszközöknél jött be nagyon (persze attól lehet HDD-hez is használni).

[ Szerkesztve ]

(#7375) liksoft válasza Benhill (#7372) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ahogy előttem is ajánlották: a GDB megfelelő változatát célszerű használni.

FONTOS!: Tilos formázni!

Főleg FAT esetén a file elhelyezkedését törli az adminisztrációból a formázás. De minden írás törlést jelent, így egyértelmű, hogy kevesebb adat hozható vissza. A GBD nem igényli a logikai meghajtót! A fizikai drive olvasása a legjobb számára (ehhez megfelelő rendszergazdai jogosultság szükséges), mert így éri el a drive teljes felületét, vagyis az összes adattöredéket tudja használni.

A másik fontos, hogy mentés során a cél drive fizikailag is másik eszköz legyen. Így lehet biztonságosan kivédeni, hogy mentés közben a mentendő drive-on ne legyen felülírás.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7376) vallas


vallas
senior tag

Hali,

Samsung 640 GB -s merevlemez egyik pillanatról a másikra kattog, és nem látja a win, és bios sem.

Bekapcsoláskor felpörög, elkezd kattogni, de utána olyan mint ha lekapcsolná magát.

Szerinted ez külső elektronika, vagy valami belső elektronikai hiba?

Nem volt előjele, HDD hűtőbe volt (scythe himuro), a Kürtöt ismerem, de szerintem nem fér bele a keretbe.
Van valami javaslatod?

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#7377) liksoft válasza vallas (#7376) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Legtöbbször belső erősítő szokott meghibásodni. Vagyis mechanikai szerelés kell. Ez nem a "konyhatuning".

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7378) vallas válasza liksoft (#7377) üzenetére


vallas
senior tag

Köszönöm....én is így sejtettem....

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#7379) djnice válasza liksoft (#7361) üzenetére


djnice
veterán

Szia, panelcserével jó lett a WD, szóval érdemes volt megpróbálni. A Bios chipet is át kellett forrasztani. Igaz a windows RAW-nak látja a fájlrendszert, de GetDataBack-el letudtam menteni róla mindent jól.

(#7380) liksoft válasza djnice (#7379) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Örülök neki, akkor szerencséd volt. (Legközelebb nem biztos! ;] )

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7381) djnice válasza liksoft (#7380) üzenetére


djnice
veterán

Most már megy felhőbe is minden, így nem nagyon érdekel ha legközelebb elromlik :)
10 TB tárhely 5 eurót megér havonta.

(#7382) io78 válasza djnice (#7381) üzenetére


io78
újonc

Szia!
Nekünk most ment gallyra a WD My bookunk. :C
Szeretném megkérdezni, hogy hol oldották meg a problémát (a konyhában semmi sincs amivel bios chipet tudnék forrasztani), és végül melyik felhőszolgáltatót választottad?
Köszönöm a segítséget előre is!

(#7383) djnice válasza io78 (#7382) üzenetére


djnice
veterán

Szia! A cégnél ahol dolgozom van hardverfejlesztés is, ott forrasztották át nekem a chipet. A panelt hozzá a német ebay-ről rendeltem. A felhőszolgáltatók közül a hubiC volt a legszimpatikusabb, API is van hozzá és linux kliens is.

(#7384) io78 válasza djnice (#7383) üzenetére


io78
újonc

Köszönöm, sajnos az adatmentést nem magánszemélyeknek találták ki, úgyhogy valszeg kuka lesz.
50-et simán rászánnék de többet képtelenség.

(#7385) djnice válasza io78 (#7384) üzenetére


djnice
veterán

Egy panel kb 10.000 Ft, annyit érdemes rászánni és megpróbálni.

(#7386) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Sziasztok!

Remélem belefér a kérdésem a topikba.

Régi, talán már akár 10 éves CD-ről szeretnék filmeket lementeni. Ha berakom, akkor a fájlokat még látja, néhányat el is tud indítani, de aztán mindig meghal.

Kellene egy program, amivel meg tudnám menteni.

Tudtok ajánlani valamit?

Előre is köszönöm!

Aquila non captat muscas.

(#7387) khorvat válasza Hegyirabló (#7386) üzenetére


khorvat
senior tag

Szerintem ott fizikailag sérült már a 10 éves CD, az adatréteg kb. kuka, ezt szoftveresen semmilyen programmal nem tudod orvosolni, fizikailag lehetne a réteget javítani de hogy ilyet egyszerű halandóember magának nem csinál meg az tuti. De hangsúlyozom ez az én véleményem!

(#7388) kat10 válasza Hegyirabló (#7386) üzenetére


kat10
tag

A helyedben megpróbálnám "letölteni" vagy máshonnan megszerezni.

Go Pats

(#7389) sz_abel


sz_abel
újonc

Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, elsősorban adatmentés, másodsorban HDD javítás ügyben.
Egy Dlink DNS-320-ban csücsült két 2TB Seagate Barracuda Green HDD, RAID1-ben. Valamilyen okból kifolyólag meghalt mindkét lemez :W (nesze neked RAID1!), ugyanazon tüneteket produkálva.
Vinnyogó, fémes hangot hallatnak, nem nagyon pörögnek fel, mintha erőlködnének valamin. Sokkal többet nem tudok mondani, mivel nem próbálgattam, megelőzvén a további romlást...
Egy kis egyetemi kutatócsoport használja, így mondanom sem kell, az adatok igen fontosak.
A DNS-320-on külsérelmi nyom egyáltalán nincs, ami arra enged következtetni, hogy fizikai bántódás nem érte, sokkal inkább azt gondoljuk, hogy a takarító néni rántotta ki a tápegységet, hogy bedugja a porszívót, ennél vadabb forgatókönyvet egyelőre nem tudunk elképzelni. Szerintetek mit lehet csinálni? Mi lehet az ok? Adatokat mennyire lenne nehéz visszaszerezni? A javítás lehetséges?

(#7390) liksoft válasza sz_abel (#7389) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

Ha a tápellátás elmegy, akkor a drive leparkol. Így én a "tápegységet kihúzták" opciót inkább kihúzom. Sajnos a leverés, hibás tápellátás (porszívó iszonyú zajt generálva a tápvonalon, az elfáradt szűrés) miatt drive "agymosást" kaphatott, megfőzte magát és a légpárna "elfogyott",....

Vagyis szerintem nem túl rózsás a helyzet. Az adatok, mérések pótlását is célszerű végiggondolni már most, az első körben.

Adatmentés szinten meg csak szakember.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7391) sz_abel válasza liksoft (#7390) üzenetére


sz_abel
újonc

Köszönöm szépen a gyors választ!
Tanácsodat követve mindenképpen szakemberhez fogunk fordulni. A porszívós dolog csak egy példa volt, de ettől függetlenül a hibás tápellátás elmélete ettől függetlenül helytálló lehet, mivel mást nem igazán tudunk elképzelni. Köszönöm még egyszer!

(#7392) Hegyirabló válasza kat10 (#7388) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Sajnos saját készítésű, családi felvételek. :(

Egyébként feltehetően rosszul választottam adathordozót (Sony), mert más, ugyanilyen korú lemezeket (TDK) gond nélkül tudom lejátszani.

Azért köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Aquila non captat muscas.

(#7393) fausto


fausto
addikt

Sziasztok,

Le akartam menteni az adataimat egy külső merevlemezre. Másolás közben kaptam egy áramszünetet…
Azóta a belső HDD-nak csak az egyik partícióját látja a gép, de nagyon instabil is lett a windows működése, valószínűleg az a partíció is sérült, amit lát még a rendszer, 1-2 perc után folyton újra indul. A külső HDD-ra lementett adatokat próbálnám menteni, megnéztem másik gépen, a HDD-t felismeri, de semmi nem látható rajta.

Viszont ami reményt ad, hogy rádugtam a tévémre és az lát mindent, könyvtárszerkezetet, file-ok, le is játssza, ami rajta van! Reménykedek benne, hogy egyszerűen vissza lehet állítani.
Mivel most a gépemet újra is kell húzni, nyitott vagyok bármire. Azt tanácsolták, hogy Linux alatt nézzek rá, mivel a tévém látja a külső HDD tartalmát, Linux alatt is van rá esély. Viszont hogyan tudnám úgy helyre állítani, hogy megmaradjanak az adatok? Tudtok valamit javasolni akár windows, akár linux alá? Köszi előre is!

(#7394) liksoft válasza Hegyirabló (#7392) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A tükörfólia oxidációja okozhat ilyent. Olyan másolóprogram kell, ami nem foglalkozik a hibás szektorokkal. Vagy image, vagy file szinten. Lehet, hogy van ilyen free program, de valószínűleg az XP korából, így lehet, nehéz lesz már találni. Sok sikert.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7395) liksoft válasza fausto (#7393) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ha instabil lett, akkor ott más is sérült. Tápellátás, memória, stb...
Új (másik) HDD-re feltett stabil rendszer alatt célszerű a másolást megpróbálni. Akár Linux alatt. Arra vigyázz, hogy a forrás (mentendő) és a cél drive lehetőleg fizikailag is másik HDD legyen! Különben a mentés közbeni felülírás veszélye ott lesz.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7396) kat10 válasza Hegyirabló (#7392) üzenetére


kat10
tag

Én a saját káromon tanultam meg minimum 3 helyre rakd a családi dolgokat.
Nekem a vinyó adta meg magát és noname dvd lemez is amin a családi fotók voltak.
Szerencsére a vinyó még annyit tudott hogy lementsék róla az adatokat és afotók megmaradtak.
Most van egy vinyóm amin csak a képek vannak de csak akkor kötöm a gépre amikor rá másolok + pendrive+ 2 hely a felhőben és még a gépben lévő vinyón is rajta van.

Lehet paranoiás lettem :DD
De mégegyszer az ideg, hogy nincs meg a családi fotók, kösz az nem kell.

Go Pats

(#7397) fausto válasza liksoft (#7395) üzenetére


fausto
addikt

Köszi, majd jelentkezem, hogy ment! :)

(#7398) anorche1


anorche1
őstag

Sziasztok!

Ez lenne a problémám.
Bárkinek bármi ötlete, tanácsa?

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#7399) liksoft válasza anorche1 (#7398) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szervusz!

Itt írtam róla. Ha van még kérdésed, inkább itt szeretnék válaszolni rá.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7400) TheProb


TheProb
veterán

Sziasztok!

Mint nemrég írtam, faternak eltűnt 1 valag képe a külső vinyójáról, mappástól... viszont találtunk .CHK fájlokat amiknek egy részét vissza sikerült állítani, de vannak 2 és 4 GB-os fájlok is amikkel egyik .CHK recovery program se tud mit kezdeni. Van tippetek, hogy mi az istennel lehetne azokkal kezdeni valamit? az összesnek kb-ra pontosan akkora a mérete (mármint a 4gigásak közül, pl).

Maga a vinyó 100%-os HDS szerint, ellenben van, hogy random ledobja a gép a külső vinyót, gondolom ez okozta eme remek jelenséget... Sajnos az eset kiderülése óta szinte már biztos, hogy volt írás a HDD-n, ezzel is rontva az esélyeket...

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.