Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-02 19:05:38

LOGOUT.hu

Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11251) KaraDani válasza akela91 (#11249) üzenetére


KaraDani
addikt

"Ti a kormányon váltotok sebességet (gombbal pl), vagy a váltóval? Gondolom gyorsabb gombbal, de feelingesebb váltóval"

Én ahogy az igazi autót váltani kell, ha mondjuk régi autóval versenyzünk épp, akkor bizony H váltózok és Heal and toezok rFactorban is ;)
Szerencsére az újabb igényesebb szimekben, és az igényesebb rFactorban modokban már jól megvan oldva a dolog. Nem igazán lassabb a váltás akár H váltóval és heal and toe technikával sem ha jól csinálod.

Race 07-ben példaul szinte midennel egyerételműen a szeki lenne az élethű. Kivétel pár extra forma meg sportkocsi ahol pillangó, meg a wtcc bmw, ami akkor még H váltós volt nem szekis.

Amúgy DFGT-n is van pillangó váltó csak gomb és nem fül, meg ott lesz a szekvenciális. Modern versenyautókat ezzel a ketővel lefeded.

[ Szerkesztve ]

(#11252) F4Zi


F4Zi
tag

Sziasztok!
A PTR pedálmodról tud valaki valamit? Úgy értem, hogy kb fél éve próbálkozom, de nem kapok választ se e-mailben sem az oldalukon. Sehol. Nem lehet többet kapni?

(#11253) prtvlogan válasza N€T0X|N (#11244) üzenetére


prtvlogan
aktív tag

Tudom, de régebben nem érdekelt a szimulátorozás, F1 99-et alap beállításokkal játszogattam, és tetszett, hogy rengeteg mindent lehet állítani benne, de gyakorlatilag a guminyomáson kívül máshoz nem nyúltam, nem értettem hozzá..Két-három éve fordult a helyzet, Jelenleg a Race Injection, és a Project Car van fent a gépemen, ezeken szoktam gurulni, ha időm engedi. Bár a Cart mostanában hanyagolom, a friss verziók mindig megkavarnak. A Race 07 rendesen be volt/van állítva nálam, rászántam az időt, átolvastam a fórumot, és mivel nem értek hozzá, kipróbáltam egy-két hozzáértő beállításait. Amelyik a legjobban bejött, meghagytam, majd finomítottam rajta egy picit. Ehhez képest tegnap ugyanazokkal a beállításokkal játszhatatlan.. Persze, hogy bosszant, mivel játszani szerettem volna, nem kormányt állítgatni. :((
Az NFS sajnos már nem köt le, a 4-el játszottam utoljára, ami akkor fantasztikus volt, mostmár jobb szeretek szimulátorozni, bár időhiány miatt csak offline, viszont képes vagyok a beállításokban elveszni, lévén "csak" két, három éve van kormányom is, ami annak fényében, amennyit időben rá tudok szánni, nem sok...

(#11254) Joshi válasza F4Zi (#11252) üzenetére


Joshi
titán

Én is most érdeklődtem és állítólag alkatrészhiány van, egyébként itt a topikja a PTR modnak. Sanszos hogy már nem is lesz vagy ha lesz akkor ki tudja mikor.

(#11255) Joshi válasza prtvlogan (#11253) üzenetére


Joshi
titán

A Race07 autóbeállítása: igazából csak az alábbi beállításokhoz érdemes nyúlni elsőkerekes autónál.
sebességváltó áttétel - mindig az adott pályához igazítani
guminyomás - itt időmérőre magasabb érték kell versenyre alacsonyabb nehogy túlmelegedjen
benzin mennyisége - időmérőre csak néhány körre való
kerékdőlés - időmérőre negatívabb értékre állítani
szárny - Monza 1-re a többi magasabb értékre, minél magasabb annál nagyobb tapadás lesz a hátsó keréken ez jó a kanyargós pályákon viszont alacsonyabb lesz a végsebesség
fékerőeloszlás - általában 58:42 de az a lényeg hogy az első kerék ne blokkoljon
fékerő - 95%
kormányszög(azt hiszem ez a neve) - minél nagyobb szöget használsz a kormányon annál magasabbra kell állítani
kerékösszetartás - esetleg időmérőre nagyobb összetartás de ez nem igazán szükséges mert hamar megeszi a gumit

A fenti értékek általában kis különbségekkel de minden pályára érvényesek, mindenképpen neked kell megtalálni a legjobb beállításokat a vezetési stílusodhoz. Itt olvashatsz részletesen a beállítások miértjéről. Jó játékot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#11256) N€T0X|N válasza Joshi (#11255) üzenetére


N€T0X|N
őstag

A három (4, de szárnyat írtad) legfontosabbat pont kihagytad: rugók, stabik, diffizár... mondjuk nem baj, mert mindenki másképp állítja be az autóját.

Sent from my keyBoard

(#11257) prtvlogan válasza Joshi (#11255) üzenetére


prtvlogan
aktív tag

Köszi a kimerítő választ! Az általad linkelt oldalt még nem ismertem, érdekes lesz átböngészni! Vannak otthon "beállítási segédleteim" kinyomtatva, de olyan szintű tapasztalataim, mint itt is, (illetve szimes fórumokon a kollégáknak) sajnos nincsenek. Állítok valamit, aztán megnézem javulok-e köridőügyileg, ha igen, lépek tovább, ha nem, akkor elindulok visszafele. De hogy mit miért állítok, sajnos sokszor fogalmam sincs! Pl Diffizár, ok, hogy elolvasom, amit írnak róla, csak sajnos nem mond semmit. Pl, ha egyenetlen úton lágyabb rugókat kell használni a jobb tapadásért, azt megértem, tudom, hogy miért állítom, és tudom, hogy mikor kell állítani. Mindenesetre nézegetem már régóta a videókat, olvasom a fórumot, és ha azt mondhatom, hogy az elején semmit nem értettem a leírtakból, mostanra már elmondhatom, hogy valamit már megértek.. Bár az kétségtelen, hogy csak egy kis részét..

Ennyit erről, ne haragudjatok, hogy telioffoltam a fórumot, az eredeti kérdésem a kormányra vonatkozott, otthon megpróbálom beállítgatni!

Köszönöm a segítséget mindenkinek!

(#11258) Joshi válasza N€T0X|N (#11256) üzenetére


Joshi
titán

Én csak azokat soroltam fel amik mindenképpen szükségesek mert enélkül rosszabb időket lehet menni. A diffizáz, rugók és stabilizátorokba most szándékosan nem akartam belemenni. Az köztudott hogy aki jó időket megy annak túl sok mindent nem is kell állítania.

(#11259) F4Zi válasza Joshi (#11254) üzenetére


F4Zi
tag

Oké, köszi a választ és a linket(egyébként már megtaláltam ezt a fórumot is). Úgy néz ki akkor le kell mondjak a PTR-ről... Akkor viszont másik kérdésem, ki mennyire ajánlja az AP Electrix Load Cell termékét G27-hez? Utána néztem, amit össze lehet szedni nagyjából azt összeszedtem, de hosszútávon mennyire tartós a cucc? Mert innen az a kis gumis cucc nem tűnik valami strapabírónak. Van-e valakinek ilyen?

A CSR Elite-ről meg inkább nem kérdezek, az lenne a tökéletes, csak kicsit sok az az 56000 szállítással egy pedálra.

(#11260) KaraDani válasza Joshi (#11255) üzenetére


KaraDani
addikt

"guminyomás - itt időmérőre magasabb érték kell versenyre alacsonyabb nehogy túlmelegedjen"

Ennél picit nem stimmel a magyarázat. Ami nyomás a gumiba kerül a garázsban az a hideg nyomás és ez változik, ahogy melegedik a gumi úgy nő a nyomás. Úgyhogy az optimális meleg nyomást kell megtalálni az adott pályára. Ha ez megvan ki kell tesztelni, hogy versenykörülmények között mekkora hideg nyomással indulva fog erre beállni a gumi pár kör után. Időmérőn azért állítanak általában ennél nagyobb nyomást, mert rövidebb etapból kell elérni az ideális meleg nyomást, nem egy 4-5 körösre koptatott gumin szeretnéd elérni, hanem lehetőleg egy felvezetőkör után a friss gumin szeretnél gyors kört futni.

Itt látszik mért fontos a helyes nyomás, akkor a lehető legnagyobb az aszfaltal érintkező rész.

A fékerőelosztás meg fékerő nagyon szubjektív, nagy mértékben változik, hogy mi az ideális, a vezetési stílustól függően,

[ Szerkesztve ]

(#11261) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Az lenne a kérdésem hogy G27-nél az teljesen normális jelenség, hogyha nincs erősre állítva a középrehúzás, akkor középre állítva a kormányt könnyebb jóval mozgatni mint amikor tekerek rajta pl 90 fokot? Magyarul pl balra jobbra 30 fokot tekerve normális hogy van egy kis FFB lyuk?

Csak mert nincs olyan játék szinte, aminél ne tapasztalnám hogy amikor középen van a kormány, és csak picit kell kormányoznom, akkor ott jóval gyengébb az FFB ereje, mint amikor pl beveszek egy hajtűkanyart.

Fanatec kormányoknál pl van ilyen?

Köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#11262) F4Zi válasza jozsi252 (#11261) üzenetére


F4Zi
tag

Az FFB Lyuk a fogaskerekes motoros ForceFeedbackes kormányok sajátossága. A G27 ilyen(Nekem is az van:). Szokj hozzá, nekem már fel sem tűnik. És igen a Fanatec-nek nincs FFB-lyuk, mivel szíjakat haszál az FFB-hez nem pedig fogaskeretek mint a Logi. A Thrustmaster is szíjas. Részemről a szíjast kedvelem jobban, de már megszerettem a G27-emet így ahogy van. oldalanként kb 20-25 fok nekem, így szemre nehéz megmondani, de ez teljesen normális.

(#11263) akela91


akela91
addikt

Race Injection és Race on csomagok külön vannak ugye telepítve. Ha el akarom indítani az STCC1 és STCC2-őt akkor külön kell elindítanom is. Illetve külön mindkét Race07-et be kell állítanom (user settings). Van rá mód, hogy egybegyúrjam őket?

(#11264) akela91 válasza akela91 (#11263) üzenetére


akela91
addikt

Sikerült...

(#11265) jozsi252 válasza F4Zi (#11262) üzenetére


jozsi252
veterán

Minél nagyobbra veszed a középrehúzást annál kissebb az FFB lyuk. Mondjuk ez értelemszerű. Bár gondolom ezt a "hibát" az újabb szériánál se sikerült kiküszöbölni, semmilyen módon.

Köszi :R

iPhone 13 Pro Max

(#11266) akela91


akela91
addikt

Rally Szimulátorok közül melyiket ajánljátok?

(#11267) neilszab válasza jozsi252 (#11265) üzenetére


neilszab
őstag

Bocsánat, az oké, hogy van egy minimális FFB lyuk, na de az is értelem szerű, hogy minél jobban forgatod el a kereket, annál nagyobb erővel akar visszatérni, tehát szerintem logikus, hogy kisebb fordításnál kisebb az FFB!

Középre húzást meg nem nagyon szoktunk állítani, mert egy szimulátor esetében ha jól van beállítva a futómű geometria, akkor elve középre húz a kormány: Kormány Kalauz - beállítások

akela91:
Richard Burns Rally - nem mai darab, de azóta se jött ki jobb! (nincs is más)

[ Szerkesztve ]

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#11268) roberto211


roberto211
őstag

Sziasztok. Tervezek valami nagyon "alap" kormányt venni,és tőletek szeretnék segítséget kérni.
A lényeg az,hogy mivel néha-néha használnám meg annyit nem játszok,hogy profi kormányt vegyek ezért 8-9 ezer forintig milyen kormányt ajánlotok(pedállal+a kormány mögötti váltó előny) ami ebben az árban a best buy?

Üdv: roberto211 :R :R

Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max

(#11269) likeaRAINBOW


likeaRAINBOW
senior tag

Sziasztok.

Éérdeklődnék, hogy egy fekete logitech MOMO megér 10k-t? vagy inkább keressek másik kormányt, akár a kicsit drágább kategóriából?

Köszi

(#11270) Wartburg84 válasza roberto211 (#11268) üzenetére


Wartburg84
csendes tag

"Sziasztok. Tervezek valami nagyon "alap" kormányt venni,és tőletek szeretnék segítséget kérni.
A lényeg az,hogy mivel néha-néha használnám meg annyit nem játszok,hogy profi kormányt vegyek ezért 8-9 ezer forintig milyen kormányt ajánlotok(pedállal+a kormány mögötti váltó előny) ami ebben az árban a best buy?"

Egy jó billentyűzet. ;)

[ Szerkesztve ]

(#11271) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Haverokkal néha-néha elszoktunk járni Gokartozni, viszont én olyan lassú vagyok mint a csiga az akácerdőben annak ellenére, hogy kitaposom a szemét. Ezen szeretnék kicsit javítani.

Melyik játékot ajánljátok arra, hogy otthon egy kicsit gyakoroljon az ember? Logitech G25-öm van (a főnix)

THX a válaszokat.

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#11272) Jack@l válasza Predator2 (#11271) üzenetére


Jack@l
veterán

A gokart-ot, a való világ nevű oprendszeren fut :) A lényeg hogy a legkevesebbet fékezd kanyarok előtt és a legideálisabb íven menj. Szóval a lehető legnagyobb íven kanyarodj, ne kormányozd túl feleslegesen és driftelj mert attól lelassulsz.
UI: volt pár oldallal hátrébb egy jó gokartos szimulátor kitárgyalva itt

[ Szerkesztve ]

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#11273) Predator2 válasza Jack@l (#11272) üzenetére


Predator2
addikt

Csak az a baj, hogy a pénztárca nehezen töltődik újra ebben a való világ nevezetű op rendszerben.

Most már viszonylag elég régóta követem a topicot de nem találkoztam az általad említett Gokart szimulátorral.
Ha megtalálod vagy esetleg valaki más emlékszik rá azt megköszönném.

THX

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#11274) akela91 válasza Predator2 (#11273) üzenetére


akela91
addikt

Itt

(#11275) Predator2 válasza akela91 (#11274) üzenetére


Predator2
addikt

Köszönöm

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#11276) Exelsior válasza Wartburg84 (#11270) üzenetére


Exelsior
senior tag

Szia kezdésnek ezt ajánlom: [Logitec formula EX]

Én is ezzel kezdtem. kormány mögött is van váltó. Használtan már 5-7 ezer forintért már elég best buy termék.
vagy még a MOMO de ezt én nagyon nem használtam csak ritkán annyira ismerősnél.

Néhány oldalon láttam eladóba.

Üdv.

[ Szerkesztve ]

Samsung galaxy fold 4 12/256 gb ,- Samsung Odyssey G6 S32BG650,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,Ryzen 3600, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 2X16GB,GeForce-RTX-3080-GAMING-TRIO-PLUS-12G-LHR/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,keychron k8,ROG Pugio II/Logitech G935

(#11277) Predator2 válasza akela91 (#11274) üzenetére


Predator2
addikt

Hát nem tudom, hogy vagytok vele, de nem tudom normálisan beállítani G25-höz. Egy picit fordítok a kormányon és rögtön keresztbe áll a Gokart mert annyira hirtelen fordul. Ez minden de nem reális.
Ha valaki tudna képet mutatni, hogyan kell rendesen beállítani azt megköszönném.

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#11278) likeaRAINBOW


likeaRAINBOW
senior tag

Sziasztok.

Jutányos áron hozzá tudok jutni egy Logitech Driving Force GT kormányhoz (17k). Az lenne a kérdésem, hogy mik azok a dolgok, amikre figyelni kell egy használt kormány vásárlásnál? Kapok rá pár nap garanciát, gyorsan végig kééne nézni, hogy lehet-e vele problééma.

Köszi

(#11279) neilszab válasza likeaRAINBOW (#11278) üzenetére


neilszab
őstag

Ez a listát G25-höz írtam, de fenntartásokkal jó ide is:
Checklist használt kormány vásárláshoz

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#11280) leszilaci válasza fagy53 (#11031) üzenetére


leszilaci
csendes tag

Koszonom :)
Kb 1 hete megerkezett a g27. Masfel honapot kellett ra varnom.
Nagy jo elmenyt ad, teljesen mas aspektusbol lehet jatszani a gt5-tel.
Mindenkinek csak ajanlani tudom, aki gondolkodik a beszerzesen :)

ne hajts gyorsabban, mint ahogy az Őrangyalod repül

(#11281) cyberkind


cyberkind
félisten

Megkérdezném a topik lakóit, mi a vélemény Compaku kormányáról ?
Nem akarok várni 2 hetet amíg talán megjön a kormány a boltba, ha megjön ! :W

Paranormal Cocktivity

(#11282) N€T0X|N válasza cyberkind (#11281) üzenetére


N€T0X|N
őstag

Külsőre nagyon szép állapotban van. :K

Sent from my keyBoard

(#11283) cyberkind válasza N€T0X|N (#11282) üzenetére


cyberkind
félisten

És ennyiért jó vétel ?

Paranormal Cocktivity

(#11284) Dr. Gonzο válasza cyberkind (#11283) üzenetére


Dr. Gonzο
senior tag

Néz szét bárhol. Ennyiért jó vétel. Én kb 2 hete vettem ugyanezt a típust 24-ért. Nem sokalltam, helyben volt, személyesen vehettem át.
20-ért nem sok.
Sajnos ebből a típusból (sem) nem kapni újat, csak használtat.

(#11285) neilszab válasza leszilaci (#11280) üzenetére


neilszab
őstag

Pedig a GT5 még kevés is hozzá, hogy igazán kihasználd.

Én most zártam le a kapcsolatom a GT6 demóval, sajnos a konzolos "szimulátorok" minden tekintetben nagy lemaradásban vannak a PC-és címektől. Mondjuk a PS3 kevés is hozzá, hogy kihajtsa a GT-t, talán majd az új konzol generáció masszívabb alapot biztosít a fejlesztőknek.

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#11286) arty válasza neilszab (#11285) üzenetére


arty
veterán

A minden tekintet kissé erős. Lássuk pl. az offline tartalmat. Na, az pécén kvázi a nincs kategória.
De elmerenghetünk a grafikán vagy épp a kuplung-kezelésen is ;)

[ Szerkesztve ]

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#11287) SzegediKrisi


SzegediKrisi
csendes tag

Sziasztok!

Milyen jó minőségű kormányt ajánlotok váltóval 45000-ig bezárólag?

Előre is köszönöm.

(#11288) akela91


akela91
addikt

Elvileg ma hozza a futár a vadi új DFGT-m, 2 év garival. Már tűkön ülök...

(#11289) neilszab válasza arty (#11286) üzenetére


neilszab
őstag

Én elsősorban a szimulációra, az irányításra, a grafikára és a hangra gondoltam, offline tartalom alatt mit te értesz?

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#11290) SLC09 válasza SzegediKrisi (#11287) üzenetére


SLC09
tag

H-váltósból G25. Szekisből DFGT.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#11291) akela91 válasza akela91 (#11288) üzenetére


akela91
addikt

No meg is jött. :DD
Nagyon durván jó cucc. Beállítottam mindent szépen a PH-s leírások alapján, Race07 és GTL -el tökéletes az összhang. Köszönöm az ajánlást. 31K-ért újonnan bontatlanul 2 év garival szerencsém volt. :)

(#11292) Dr. Gonzο válasza akela91 (#11291) üzenetére


Dr. Gonzο
senior tag

Elárulod nekünk honnan vetted?

(#11293) cyberkind válasza Dr. Gonzο (#11292) üzenetére


cyberkind
félisten

Innen, én is rendeltem, de nekem már 2 hetet kellett volna várnom, és akkor sem biztos hogy lesz !
Így lemondtam, és Compaku kormánya jön vagy holnap vagy pénteken !

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#11294) Dr. Gonzο válasza cyberkind (#11293) üzenetére


Dr. Gonzο
senior tag

Megkérdezhetem mikor rendelted?
Onnan többen is rendeltünk, de leráztak minket...

(#11295) cyberkind válasza Dr. Gonzο (#11294) üzenetére


cyberkind
félisten

Augusztus 14-én feldolgozásra került a rendelésem, majd másnap hívtak hogy e hét péntekig megjön, de még hétfőn írták hogy csak 2 hét múlva talán !

Paranormal Cocktivity

(#11296) akela91


akela91
addikt

Azt hiszem meg van a kedvenc autó és pályám. :DDD
Honda Accord R 2008 - Knutstopr 2010

Itt nézem a köridőket: [link], és hát van hova javulni. Olyan 4 másodperccel vagyok lemaradva, de ma van elsőnek kormány a kezemben, lesz ez jobb is.

Apropó, bejönne a Seat TDI is, ha nem lenne leszabályozva annyira a fordulatszám.

[ Szerkesztve ]

(#11297) neilszab válasza akela91 (#11296) üzenetére


neilszab
őstag

Tekintve hogy dízel, ez érthető. Hidd el, húz az úgy is annyira, mint bármelyik benzines... ;)

Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu

(#11298) akela91 válasza neilszab (#11297) üzenetére


akela91
addikt

Persze, látom a köridőkön, de nem visít, és ez zavar :D
Amúgy amit írtam pályát előbb, a hondának az alap váltóbeállítása elég szánalmas erre a pályára. MIvel 6-osba kb nem is kellett váltani a célegyenesbe sem, ezért teljesen megváltoztattam.

Illetve az gáz ha csak a "pillangó" váltót használom? A szekis váltó nem jön be, max rallynál.

[ Szerkesztve ]

(#11299) speter33


speter33
aktív tag

Sziasztok!
Logi Driving Force GT-hez lehet G25/27 váltót és pedált csatlakoztatni?
A gyári pedálok kicsit már gagyinak tűnnek nekem, plusz ott van az a "gyönyörű" váltógomba.
Anno Logi DFP-vel nyomtam, de már anno sem tetszett így a szett.
G27-et gyártási hiba miatt visszavittem tavaly a boltba, de a váltója és pedáljai sztem elég profin vannak összerakva, s jó lenne még használni ezeket a GT-hez is, persze csak ha lehet.
Előre is köszi :R

(#11300) SLC09 válasza speter33 (#11299) üzenetére


SLC09
tag

Borsos az ára, de megoldható átalakítóval.
[link]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.