Hirdetés
-
LOGOUT.hu
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
shotika
őstag
válasz forceberg #104325 üzenetére
Biztos van, aki azért mondja, mert "kedvezőek a tévedések", én viszont arról beszélek, hogy megtöri a mérkőzés hangulatát. Az európai futballhoz hozzá tartozik a játékvezető/ partjelző tévedése is, ne csináljunk már amerikai focit belőle, hogy egész idő alatt áll a meccs, mert mindenki videobírózik.
És hogy miért is nem kellene? MErt ez a foci. Ha kiindulok abból, hogy diákéveimben mennyit fociztunk, ott is mindenki utálta, ha áll a mérkőzés. Be lehetne vezetni a videobírót? Be. Azonban ha ez megtörténik, a mérkőzések jelenlegi képe teljesen megváltozik, sőt az is meglehet, hogy a játékosok vagy akár a közönség is szépen leszokik az örömködésről, mert azt várja/ várják, hogy akkor meddig matekoznak. Valaki linkelt is régebben egy szitut, hogy videobíró dönt, közben sakkoznak a pályán, megadják a gólt, és néma csend a stadionban. Tényleg ez kell?
A tegnapi szitunál (az elsőnél) nem láttam, hogy odarohantak volna a német játékosok reklamálni. Tény, szerintem is befújhatta volna, de lehet a bíró úgy látta, hogy összegabalyodtak. Elég sok láb volt ott. De az is tény, hogy Ramos a labdára ment, el is rúgta, a visszajátszásnál látszik.Marcelo esete szerintem nem egyértelmű tizenegyes, ilyenkor azért szerintem mérlegelnek, hogy mennyire volt szándékos az adott mozdulat. Befújhatta volna, de nem tette.
Szerintem is, ahogy már írták előttem, talán a legnagyobb probléma a focival, hogy egy-egy szabály nincs konkrétan lerögzítve. Ítéltek már tizenegyest leszorított kézért is.
"Az utóbbi években minden alkalommal a reál segge felé nyúlik a bírók nyelve."
- Nyílván ez a vélemény, ha az aktuális, illetve évek óta legjobb eredményeket hozó csapatról van szó, és nagyítóval van nézve minden másodperce minden mérkőzésnek, hogy mikor történik valami hiba. Nem azt mondom, hogy nincsenek kedvező döntései a bírónak, viszont legtöbbször mindkét csapat javára próbálja egálba hozni a mérkőzést. Illetve, az is előfordulhat, hogy pénzt kap a bíró a meccsért, volt már ilyen is - bár ennyi erővel mondhatnám a Barcelona pár évvel ezelőtti sikerhadjáratát, amiről felraktak egy kb 20 perces videót, kb 40 tök egyértelmű esetettel, amikor a játékvezető a számukra hozott kedvező ítéletet (vagy nem tett semmit).A Bayern kapott 6 percet, hogy kiixelje a hosszabítást, nem élt vele.
[ Szerkesztve ]
Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs