Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8801) Kephamos válasza Gaben01 (#8798) üzenetére


Kephamos
addikt

Én végigpróbáltam vagy 10 rendszert a médiamarketben és arra a következtetésre jutottam, hogy a 1255-öss Genius a legjobb a megfizethető kategóriában. Megvettem és nem csalódtam.

(#8802) schawo válasza J97 (#8800) üzenetére


schawo
titán

Valószínű kondi.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8803) J97 válasza schawo (#8802) üzenetére


J97
tag

Még egy gyors kérdés. Poti csinálhat ilyet? A hiba jelentkezésétől már órák óta nyüstölöm a hangfalat és most semmi. A hangerő poti állításán kívül más nem változott. Bár én még ilyen jellegű poti hibával nem találkoztam, még csak nem is hallottam róla. A cucc mióta megvan kb. egy poti állásban van használva, fél hangerő alatt egy kicsivel és gépről szabályzom a hangerőt. Most, hogy megmozdítottam recsegett is egy kicsit, de mozgatás után a recsegés eltűnt. Hangkari egy xonar dx, ez azért nem került gyanúba, mert a hangfal visszakapcsolás után normálisan szólt, és egy fülest is csatlakoztattam hozzá és ott sem volt jelen az említett jelenség. Ez a legrosszabb hiba, ami időnként előjön aztán még sem. Hogy vigyem így vissza gariba? :F A boltban kipróbálják és rámondják, hogy jó!

Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!

(#8804) sklopp válasza J97 (#8803) üzenetére


sklopp
őstag

Már miért ne csinálhatná? Ezekbe a boxokba nem a minőségi potikat rakják, gagyi szénréteg ellenálláson mozog a csúszó érintkező, a szén tisztasága megkérdőjelezhető, kontakthiba előfordulhat. Amikor megtekergeted, elkenődik egy kis por, megint érintkezik rendesen. Nem érdemes a hangerőt ezen állítgatni mert kopik a szénréteg, előbb-utóbb végleg sercegőssé válik.

(#8805) J97 válasza sklopp (#8804) üzenetére


J97
tag

Nem tudom. Talán azért nem gondoltam a potira, mert ahhoz pl nem nyúltam mióta meglett. Egyszer beállítottam és ennyi. Plusz nem tudom, hogy okozhat-e olyan hibát, hogy a mélyközép nem szól hanem helyette búgás sistergés jön belőle. Kikapcsolás után újra bekapcsolás és a hibajelenség megszűnik egy időre. Ez nekem inkább kondi hibának tűnt. De most már fél napi nyüstölés után nem jön elő az átkozott hiba és csak annyi volt a változás a rendszeren, hogy eltekertem a hangerőpotit. Valahogy nem áll össze a kép. A hibajelenség nekem nem utalna poti hibára, ha recsegés, eltérő hangerőszint jelentkezett volna azt mondom poti hiba. Viszont ha kondi hiba lenne akkor már elő kellett volna jöjjön újra ennek a hibának. Az a gondom, hogy most nem tudom mivel vigyem vissza gariztatni. Bekapcsolják esetleg szólaltatják fél órát és visszaadják azzal, hogy ennek semmi baja.

2000A nál a hiba tiszta sor. Kiment a jobb oldali magas, az egyértelmű volt, de itt nem értem, hogy mi van.

[ Szerkesztve ]

Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!

(#8806) sklopp válasza J97 (#8805) üzenetére


sklopp
őstag

Pedig ezt a poti okozza. Ki-be kapcsoláskor kap egy kis áramlöketet, a rossz kontakt átmenetileg összeheged, szól rendesen, de segít egy tekergetés is. Használd picit más állásban. Ezt nagyon nehéz lenne produkálni a szervízben, ennyit a garról.

(#8807) Gaben01 válasza schawo (#8799) üzenetére


Gaben01
őstag

Köszönöm,akkor a Genius-t veszem.

Kephamos: neked is köszönöm. :R

http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.

(#8808) J97 válasza sklopp (#8806) üzenetére


J97
tag

Remélem! Egyelőre használom most más állásban és figyelem mi történik. Időnként érdemes áttekergetni a potit, hogy kontakt rendben legyen? Gondolom a por eléggé ellensége ezeknek a gyenge potiknak, mert abból a szobába van bőven, hiába takarít az ember, 2 nap múlva már áll a por mindenen.

Gaben01: A hangjával szerintem is elégedett leszel, nekem is nagyon bejövős, jobban szeretem, mint a 2000A -t. Ennél már az Edifier R1600T plusz lehet jobb következő lépcsőben, az már tartalmaz hangváltót is. Viszont az 1255A árának majdnem a duplájába kerül.

[ Szerkesztve ]

Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!

(#8809) J97


J97
tag

Végre megoldódott ez a rejtélyes hiba! A sok szívás a 2000A -val és az ebből fakadó előítélet elterelte a figyelmemet egy lényeges dologról ami még okozhatta a hibát. :B Az a szerencsétlen gép-hangfal összekötő kábel kontaktos, attól gerjedt össze. Előbb is ellenőrizhettem volna! Most legalább megnyugodtam. Tanulság, fontos a jó hangkábel! :D Érdemes a gyenge minőségű gyári kábeleket jobb minőségűre cserélni!

Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!

(#8810) Slownz válasza J97 (#8809) üzenetére


Slownz
senior tag

Nekem is ugyanilyen hangfalam van és nekem is valami minősíthetetlenül szar kábelt adtak hozzá. Konkrétan ha kicsit hozzányúlok vagy recseg, sistereg, vagy az egyik oldali hangfal nem szól :W és még rá is írják a kábelre, hogy genius :(

(#8811) Kephamos válasza Slownz (#8810) üzenetére


Kephamos
addikt

Nem elég, hogy sz@r, még büszkék is rá! :DDD
Nekem mondjuk semmi bajom nincs a kábellel. Se!

(#8812) sklopp válasza J97 (#8809) üzenetére


sklopp
őstag

Remélhetőleg megoldódott a gond. Azért amit előszörre írtál, a poti tekergetésre recsegett, majd rendbe jött, elég gyanús, feltéve hogy közben a boxot nem mozgattad.

(#8813) J97 válasza sklopp (#8812) üzenetére


J97
tag

Igen! A hangpoti fél évvel ezelőtt be lett állítva egy állásba azóta ott volt. Gépről állítok hangerőt. Valószínűleg leporosodott ennyi idő alatt és tekergetésnél ezért recsegett.

Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!

(#8814) Gaben01


Gaben01
őstag

Ma elhoztam iponból a 1255A-t,itthon ki is próbáltam és egy kicsit felemás érzéseim vannak.A hangja tényleg nem rossz,bár a nem túl high-endnek számító X-210-em nem cserélném le rá.
A problémám az összeszerelés minőségével van. Volt régebben Genius SW-5.1-em és a mélynyomója hasonlóan volt "minőségi",mint a 1255A.Hiába van reflex nyílás hátul,mindenhol tolja ki magából a levegőt elöl a potmétereknél,amit néha hang is kísér. :(((
A másik ami nagyon nem tetszik,az a gép be/kikapcsolásakor jelentkező reccsenés/pukkanás.Megint példálózhatnék a Logitechemmel,de nem teszem.
10.250-ért nem volt rossz vétel,de ha csak a 2 éve éve 10K-ért vett X-210-mel hasonlítom össze,akkor azt mondom,hogy erős közepes.Szerencsére unokaöcsémnél valami műanyagdobozos vackot fog leváltani,valószínűleg elégedett lesz vele.Én viszont újra meggyőződtem arról,hogy Genius-t mégegyszer nem veszek.
Minden estere mindenkinek köszönöm a segítséget. :R

http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.

(#8815) Jézus1969 válasza Gaben01 (#8814) üzenetére


Jézus1969
tag

sokan dicsérik a 1255 A tipust. én valamiért maradok a logitech x-230 nál. :U

komolytalan gyerekek kiméljenek!!!

(#8816) sklopp válasza Jézus1969 (#8815) üzenetére


sklopp
őstag

Én is maradok. Mikor piacra került, akkor vettem, azóta is kifogástalan.

(#8817) dudika10


dudika10
veterán

Valamiért akik komolyabban otthon vannak a témában egytől-egyig sokkal többre tartják a geniust mint a logit. Talán mert a Genius zenél a Logitech meg puffog. Ha valakinek a puffogó hangzás kell hát szíve joga, de a hallás és ízlés fejleszthető és hozzá lehet szokni a normális hangzáshoz.
Összeszerelés minősége tényleg sokkal rosszabb, ez tény.

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#8818) Gaben01 válasza dudika10 (#8817) üzenetére


Gaben01
őstag

Ahogy írtam is,nem a hangzással van a problémám,hanem a bosszantó részletekkel.Pedig nem sokon múlik,hogy tényleg hibátlan legyen.Meglepően szép és erős mélye van,de az előlap berezonálása meg a körülötte kiáramló levegő eléggé lerontja az addigi pozitív összképet.

http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.

(#8819) sklopp válasza dudika10 (#8817) üzenetére


sklopp
őstag

Hogy a Logitech puffogna, az súlyos tévedés, úgy tudom elképzelni, ha maxon van a mélyszabályzó + földön fal mellett van. A fülemmel és az ízlésemmel nincs baj, elég régen hallgatok a nívós zenéket (főleg jazzt) komoly berendezésen. Ennek alapján mondom, legalábbis az X230, még zenén is hosszan elhallgatható, jó hangzást produkál.

(#8820) schawo válasza sklopp (#8819) üzenetére


schawo
titán

Az x230 márpedig puffog és búg, akármennyire letekered a szabályzót. Maxon teljességgel hallgathatatlan. Ma is meghallgattam.

(#8814) Gaben01
A 150k-s monitoraim is kattannak bekapcsoláskor. Na és? Ettől rosszabb lett valami?

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8821) sklopp válasza schawo (#8820) üzenetére


sklopp
őstag

Akkor ott mással vannak bajok, pláne ha búg is. Nálam nem jelentkezik ilyesmi. Egy PC mellé bőven elég játékra, zenét meg nem ezen hallgatok.

(#8822) Gaben01 válasza schawo (#8820) üzenetére


Gaben01
őstag

Engem idegesít a kattanás.Nem vagyunk egyformák.
Az,hogy az x230 maxon teljességgel hallgathatatlan nem túl meglepő,az x210-em félhangerőnél feljebb tekerve sose volt,nekem az is bőven elég.A geniust se próbáltam ki maxon (nem is fogom).Annó a genius sw-5.1-em max 1/3-ad hangerőig próbáltam,utána már kezdett torzítani.Engem speciel csak a még elviselhető hangerőn belüli használat érdekel.
Mégegyszer mondom,alapjában véve nem rossz a 1255A,de a minőségre fektetettek volna egy picit nagyobb hangsúlyt,a logitech meg nem egy etalon,csak jobban odafigyeltek az összeszerelésre.
Azt hiszem ez már eléggé off,úgyhogy én be is fejezem. :R

[ Szerkesztve ]

http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.

(#8823) schawo válasza sklopp (#8821) üzenetére


schawo
titán

Akkor ott mással vannak bajok
Mással? Ki van zárva.

A gond az, hogy nem csak játékra használják a Logi 2.1 hangszórókat. A legtöbb ide érkező mindenesnek akarja használni. Játékra sem igazán optimális, mert sokkalta szűkebb és zavarosabb a térérzet a mélyládából fölböfögött közép tartomány miatt.

De tulajdonképpen játékra meg majdnem minden jó, eddig én is egy Yamaha 2.1-t használtam (ami simán megeszi ebédre az X230-t). Viszont most, hogy felszabadult a monitorpárom, rádöbbentem, hogy ezek átkozottul jól szólnak játékok alatt is, hihetetlen, hogy mennyivel jobban, mint a 20k alatti Yamahák.

(#8822) Gaben01
Nem off, és megértem a véleményed, valóban gáz a Genius anyagminősége és az összeszerelés. Ezt írtam is már párszor.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8824) sklopp válasza schawo (#8823) üzenetére


sklopp
őstag

No igen, csak az árak között is van különbség. Mondjuk a 230-as 10k. alatt volt anno. Ha néha játszom, ahhoz elegendő.

(#8825) schawo válasza sklopp (#8824) üzenetére


schawo
titán

Az X230-t 14k-ért vettem anno, persze a hülyeboltban, ahol akció nélkül minden túl drága :( Az 1255-t 2 hónapja lett meg, rögtön teszteltem is, és neki is jóval jobb a tére a játék alatt.

A másikat csak azért írtam, mert korábban azt hittem, hogy játékra nem érdemes komolyabbat használni, mert úgysincs különbség. Most viszont azt mondom, hogy fölfelé bármeddig van különbség, még játéknál is.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8826) sklopp válasza schawo (#8825) üzenetére


sklopp
őstag

Egyértelmű hogy van különbség.

(#8827) Puma K


Puma K
veterán

Hali!

Genius SW-HF 2.1 1200

Mi a véleményetek erről?

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#8828) CHIPman


CHIPman
nagyúr

Valaki tud 1255A-ra valami olcsó, de biztos helyet? 10k körül látom a boltokban, múltkor volt egy bontatlan 9k-ért aprón, csak mire kapcsoltam, elvitték.

Eladó Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition - hardverapro.hu/tag/chipman

(#8829) J97


J97
tag

Most bukkantam rá [erre]. Mit tudhat ez ennyi pénzért? Gondolom nem lehet versenyképes a külön erősítő + hangfal rendszerekkel, pláne ha abból is játszik a használt.

Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!

(#8830) sklopp válasza CHIPman (#8828) üzenetére


sklopp
őstag

Itt? [link]

[ Szerkesztve ]

(#8831) schawo válasza J97 (#8829) üzenetére


schawo
titán

100k-ért már egész komoly cuccokat lehet kapni, ez az Edifier kicsit drágának tűnik elsőre. Ettől függetlenül lehet, hogy átkozott jól szól. Ez csak meghallgatás útján derülhetne ki, ha visz magával valaki referenciát is.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8832) Tothgera30 válasza CHIPman (#8828) üzenetére


Tothgera30
Ármester

...pedig elég sokáig ott volt. Szerintem kayman-nak dobj egy privit, ő szerezte nekem is a 2000A-t, úgy hogy meg se hirdette csak szólt hogy van.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#8833) CHIPman válasza sklopp (#8830) üzenetére


CHIPman
nagyúr

Rendelhető... :R
Tothgera: :R

Eladó Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition - hardverapro.hu/tag/chipman

(#8834) Puma K válasza Puma K (#8827) üzenetére


Puma K
veterán

Valaki?

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#8835) csimpok válasza schawo (#8823) üzenetére


csimpok
aktív tag

Hát igen, bár a T20 hangjával nem vagyok maradéktalanul elégedett (pedig egy olcsó Genius 2.1-ről tértem át), de kétségtelen kellemes, hogy eltűnt a bekapcsolást követő bazinagy kattanás, illetve a hangerő tekerésekor keletkező recsegés. Abból is lejön a minőség, hogy sokkal nagyobb különbség érződik a rossz és jó minőségű források között, mint a Geniusnál (meghálálja a Flac-ot, míg a Geniusnál vígan hallgattam Youtuberól zenét :).

(#8836) schawo


schawo
titán

A második PH fejhallgató találkozóról

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#8837) st6rbuck


st6rbuck
csendes tag

Vettem egy pár Creative Gigaworks T40 II hangfalat, régi 2.1-es rendszeremhez képes ég és föld a hangzásbeli különbség, nagyon tetszik.
Falra szeretném őket felszerelni, tudnátok hozzá konzolt javasolni? Sajnos a hangfal hátlapján nincs függesztő nyílás kiképezve, a hangfal alján van egy csavarhely egy 5,6 mm-es csavarnak, ehhez lehet a gyári műanyag talpat csavarozni, ha ezt felrakom, akkor a hangfalak nem függőlegesen állnak, hanem egy néhány fokos szögben hátrafelé dőlnek. A mellékelt fotókon ezt próbáltam szemléltetni. Emiatt gondolom olyan konzol lenne megfelelő, amely forgatható, szabályozható. Megmértem, hogy a rögzítő csavar közepe és a hangfal hátlapja között 75 mm a távolság, de ahhoz hogy a hangfal kábele is elférjen, kb 95 mm kellene a fal és a csavar közepe között.




(#8838) PuMbA válasza Puma K (#8834) üzenetére


PuMbA
titán

Ez biztos jobb.

(#8839) Puma K válasza PuMbA (#8838) üzenetére


Puma K
veterán

Az igazsághoz hozzátartozik az, hogy van 2 db 45W-os Videoton hangfalam, de az "erősítőm" elég gyatra és jó ha 20W-os képes kihozni a dögökből... nézegettem aprón erősítőket, de nem igazán tudom melyik lenne számomra a legmegfelelőbb...

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#8840) CHIPman


CHIPman
nagyúr

Valaki legyen szíves elmagyarázni nekem, hogy hogy lehet jobb az 1255A, mint az 1800A! Mert az árkülönbség nem túl nagy, viszont utóbb mégiscsak +2 hangszóró.
:R

Eladó Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition - hardverapro.hu/tag/chipman

(#8841) PuMbA válasza Puma K (#8839) üzenetére


PuMbA
titán

Az 1255A-t én jobbnak mondanám a Videotonnál ami +15dB-t emel ki például 12kHz-nél.

CHIPman: A kulcsszó a nagyjából hasonló ár. :)

[ Szerkesztve ]

(#8842) Tothgera30 válasza CHIPman (#8840) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Olvass vissza pár hsz.-t. Az 1800A 3 utas, míg az 1255 2, viszont egész más a hangzásuk, illetve ennyi pénzért 3 utasok csak "játék" kategóriában vannak.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#8843) Cannabis7


Cannabis7
senior tag

üdv, raphez mennyire jó választás az 1255a?

(#8844) Slownz


Slownz
senior tag

Úgy néz ki sikerül potom áron hozzájutni egy Logi x-230-hoz, érdekel valakit egy Genius 1255A-val való összehasonlítás, esetleg 2.0, 2.1 mizéria?

[ Szerkesztve ]

(#8845) Cannabis7 válasza Slownz (#8844) üzenetére


Cannabis7
senior tag

engem érdekel:) ha lehet 1-2 rap számot is vegyél be a tesztbe

(#8846) dodie válasza Tothgera30 (#8842) üzenetére


dodie
tag

Ma voltam mediamarktban és kíváncsiságból meghallgattam az általuk 24000 Ft ért :)) árult 1800A Geniust. Nekem összességében tetszett a hangja, pedig elég vájtfülűnek tartom magam. Alapos meghallgatás után a mélyek nagyon rendben voltak, még nagy hangerőn sem puffogott, a mellette lévő 323-as Logitechet simán a padlóra küldte. Szerintem a magas hangok nem voltak megfelelőek, a közép meg átlagos. Aki elektronikus zenét hallgat, annak megfelelő választás. Nekem speciel nem tetszik kinézetre, nem bírom felfogni, hogy a genius miért nem tud valami igényes kinézetű hangszórót gyártani , mert hogy hangzásra rendben vannak, az 100%. Ha így nézne ki a 1255A, rohannék a boltba. Azt hozzáteszem, hogy 1255-öst még nem hallottam és örülök, hogy a mai napig nagyon erős az Altec Lansing VS4121-em :)

[ Szerkesztve ]

(#8847) Zanik válasza dodie (#8846) üzenetére


Zanik
addikt

Nem az a gond az 1800A-val, hogy rosszul szólna, mert szerintem is egész kellemes (bár vannak hibái). A fórumtársaknak elsősorban az a problémája, hogy egy 3 utast hangfalat ilyen árkategóriában nem lehet komolyan venni, amiben persze igazuk is van. És lehet, hogy drágább az 1255A-nál, meg +2 hangszóró van benne, de azért az 1255A szebben szól! :K
Nincs rossz hangja az 1800A-nak sem (én legalábbis nem találtam bántóan nagy hibát a hangjában), de ár/érték arányban nem tudja felvenni a versenyt az 1255A-val.
Természetesen azok, akiknek bejön a hangja, nyugodtan vegyék meg. Ez már sokszor ízlés kérdése, szerintem.

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#8848) Tothgera30 válasza dodie (#8846) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Hát igen... otthon kellene beüzemelned egy ilyet és egy 1255-at és nem a Mediamarktban hallgatni. Teljesen más lesz a végeredmény, míg ott nagy térben és zajban az 1800-ast kipróbáltad, mindez otthon csendes környezetben, normálisan elhelyezve és egy 1255-el összemérve meglepő lesz számodra is. Tehát ez így egyáltalán nem mérvadó, mivel nincs mihez viszonyítani, a Logi Z323-as meg nem ellenfele.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#8850) dodie válasza Tothgera30 (#8848) üzenetére


dodie
tag

Teljesen egyetértek azzal, amit írtál. A rengeteg pozitív hozzászólás miatt nagyon kíváncsi vagyok egy 1255-ös hangjára. Amúgy én is gondolkodtam rajta, hogy veszek egyet, de meghallgatás nélkül nem veszek hangszórót. Márpedig egész Debrecenben erre nincs lehetőség. Kár.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.