Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25251) kali válasza whited (#25238) üzenetére


kali
legenda

mert a router betárcsáz a szolgáltatóhoz, feljelentkezik adott hálózatra, és utána a saját dhcp által oszt ki belső hálózati ip címet a rácsatlakozó eszközöknek, de ahhoz az kell, hogy azon eszközök automatikusan kérjék/fogadják adott ip címet, viszont a korábbi betárcsázós kapcsolat aktivitása esetén, ez - az eltérő kapcsolódási mód/szándék miatt - nem történik meg a munkaállomás részéről.
amúgy nincs mit, használd egészséggel! :)

[ Szerkesztve ]

(#25252) whited válasza kali (#25251) üzenetére


whited
addikt

és az miért van hogy az előbb lekapcsoltam a pc-t és telefonról már nem is tudtam kapcsolódni a router-re, ezzel mit tudok csinálni? :R

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#25253) kali válasza whited (#25252) üzenetére


kali
legenda

a router esetében a dhcp engedélyezve, és képes megfelelő számú ip cím kiosztására?
a pc jelenleg kábelen kapcsolódik a routerhez?
amikor a pc megy, akkor mindig felcsatlakozik a telefon?
a szolgáltatói oldalról esetleges mac clone igény?

[ Szerkesztve ]

(#25254) Gubek-Einste válasza Merula Alba (#25248) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Több antennát támogató eszköz: Olyan amely 300-as vagy 450-es N-es modullal van felszerelve. Kicsit rosszul fogalmaztam meg.
A TP-Link 74x, 84x és a 94x eszközökben 10/100-as switch van így ekkora sebesség használható belső hálózaton, wifi ügyileg a 74x-ben csak 150-es Lite N-es modul van, a 84x-ben és a 94x-ben pedig 300-as, az utóbbi kettő már MIMO képes (több antennát tartalmazó eszköz), a 84x 2 antennás 2x2 MIMO-val, a 94x pedig 3 antennás 3x3 MIMO.
Ha a belső hálózaton nagy lesz az adatmozgatás és a használt eszközökön van gigabites port akkor érdemes lenne elgondolkodni egy TP-Link 1043ND beszerzésén is, ezen az eszközön a WAN/LAN portok már gigabitesek, 300-as N-es 3x3 MIMO wifi-vel szerelt és van rajta még egy USB2.0-ás port is. Itt a fórumon sokaknak van és van hozzá vargalex fórumtárstól egy OpenWRT firmware is.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#25255) Merula Alba válasza Gubek-Einste (#25254) üzenetére


Merula Alba
tag

Jó reggelt!! Ez is jó infó volt! :-) Bár azt nem tudom hogy mi számít nagy forgalomnak!? Ha asszony is rákap az ízére akkor Észbook 1000-rel, képek, videók fel, le netre/ről. Esetleg zene, rádió! Ez úgy rendszeresen, mert otthon csücsül a szentem a gyerekkel! Részemről állandó mókolás a telefonnal, biztonsági mentések, képek videók mozgatása telóról, telóra! Zene, móka, kacagány! B-) Alkalmanként pedig HD videók mozgatása a Tv-re! Asszem ennyi! Ez úgy nekem nagy forgalomnak számít, Heti átlagban úgy 22 Gb pattog ide oda! Kellene szerinted az általad javasolt? Azért nem akarok ágyúval verébre lőni!
Bár azért nem pénz érte a 10-11 matyi! :-)

[ Szerkesztve ]

Ne dumálj, mert nem látok! :-P

(#25256) whited válasza kali (#25253) üzenetére


whited
addikt

Vam elég ip amit ki osszon kábelről megy a pc a klónozasrol nem tudok hogy kellene

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#25257) kali válasza whited (#25256) üzenetére


kali
legenda

pc mellett felcsatlakozik a telefon rendesen, csak nélküle nem?
értem ezt; megfelelő wifi szabvány és titkosítás beállítva (wpa-psk és/vagy wpa2-psk?), nem túl szélsőséges csatorna, az ssid és a jelszó nem tartalmaz ékezetes betűt és/vagy nagyon speciális karaktert?

(#25258) whited válasza kali (#25257) üzenetére


whited
addikt

wpa2-psk van beállítva, és nincs ékezetes karakter, az előbb nem volt net megint és most gondolt egyet és megint van, ezért is tudok írni :D
ha a pc-n lenne 1 tiszta telepítés az megoldaná a gondot, gondolok itt a hálózati "katyvaszra"
8as csatorna van, ssid meg "adi"

[ Szerkesztve ]

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#25259) Chrys_


Chrys_
addikt

Létezik olyan router, amiből kettőt véve repeater bridge-ben át tud vinni full HD 3D tartalmat akadás nélkül? Erre gondoltam, ami talán képes lehet rá.
450Mbit/2 (a két router közötti repeater bridge miatt) = 225Mbit = 28MB/sec. Ez már elég hozzá?
A mostani konfigom a D-Link DIR-825 és Linksys WRT610N routerekkel, DD-WRT firmware-ekkel csak 720p-ig megbízható.
Ha lehet, mindenképpen kerülném a routerek közötti vezetékes összekötést. Csak végső esetben építeném ki így a hálózatot.

Az EA4500 (amihez még nincs DD-WRT) mennyivel lenne jobb az EA4200-hoz képest?

(#25260) adrian4444


adrian4444
csendes tag

érdeklödnék hogy hány Méter általában a Wi-Fi-s routereknek a hatótávolsága?

(#25261) And válasza Chrys_ (#25259) üzenetére


And
veterán

"450Mbit/2 (a két router közötti repeater bridge miatt) = 225Mbit = 28MB/sec."
Ezt rögtön meg is felezheted, hiszen a fizikai jelzési ráta ('450Mbps') jó, ha felét megkapod LAN-WLAN viszonylatban (repeater-mód nélkül), de inkább egy picit kevesebbet. A full HD átvitelhez már elegendő volna 6..8..12 Mbps valós átvitel is, de a wifi közeg annyira sajnos nem megbízható, hogy ezt biztosan, órákon keresztül akadás nélkül biztosítsa (esetleg jó nagy puffereléssel, de ilyesmire nem mindig van ráhatásunk). Ha teheted, inkább a kábelezést válaszd.
#25260:
"érdeklödnék hogy hány Méter általában a Wi-Fi-s routereknek a hatótávolsága?"
Ez így ebben a formában nem megválaszolható, értelmezhetetlen kérdés. Ha a körülmények rosszak, akkor néhány méter, ha meg extrém jók, sokszor tíz kilométer is lehet. Sokkal kevésbé típus-, mint inkább környezetfüggő a dolog, meg persze azon a kliens-eszközön is sok múlik, amely a routerre csatlakozik.

(#25262) atenza válasza And (#25261) üzenetére


atenza
senior tag

Egy kis segítséget kérnék, adott egy wifis modem, ZyXel nevű invitel cucc, és egy MSI RG54SEII 54m wireless router. Mivel a modem wifije elég gyenge, szeretném valahogy növelni a hatótávot, ha lehetséges ezzel az MSI routerrel.

Azt már sikerült megoldanom, hogy külön hálózatként menjen mind1-ről a net, (vezetéken van összekapcsolva a két kütyü) csak így ugye át kell kapcsolni ha a másik hálózaton nagyobb a térerő és azt szeretném használni ( DHCP-t kikapcsoltam illetve 192.168.1.2-es ip-t adtam a routernek, így sikerült megoldani) de az igazi az lenne, ha 1 hálózatként kezelné a kettőt, azaz nem kéne átkapcsolgatni.

Lehetséges ez valahogyan?
Ha kell teszek fel képet a router menüjéről,
előre is köszi a helpet :)

(#25263) And válasza atenza (#25262) üzenetére


And
veterán

Ez megoldható (lenne) WDS-sel, ha az eszközök támogatják, de nagyon csodálkoznék, ha mindkettő ismerné, és össze is lehetne hozni közöttük a WDS-linket. Ráadásul a dolog erősen megvalósítás, azaz szoftver- (értsd: firmware-) függő. Próbálkozhatsz azzal is, hogy a mostani megoldásnál a két AP wifi-beállításait (SSID, kulcsolás) azonosra állítod, de ilyenkor nagyban függ magának a kliensnek a beállításaitól is, hogy mi történik: automatikusan átvált az 'erősebb' AP-re, vagy a jobban preferálttal próbálja meg tartani a kapcsolatot, amíg tudja. WDS nélkül az AP-k közötti átváltás mindig le- és újracsatlakozással jár, tehát nem lesz észrevehetetlen, és az AP-k wifi csatornáit is egymástól jó távolra kell beállítani, hisz WDS nélkül egyik sem törődik a másik, számára 'idegen' hálózattal.
Mod: a repeater (jelismétlő) mód is hasonló célra való, de alapesetben annál sincs a kliens számára észrevehetetlen váltás az első AP/router és a jelismétlő között, valamit a repeaterre csatlakozva a hasznos wifi-sebesség minimum megfeleződik.

[ Szerkesztve ]

(#25264) atenza válasza And (#25263) üzenetére


atenza
senior tag

Hát sajnos WDS nincsen, arra van esély hogy ha upgradelem a firmware-t akkor lesz benne ilyen? Semmi infót nem találok, hogy mi van az újabb firmware-ben...
Azért köszönöm :)

Nagyobb helyeken hogy oldják meg a lefedést? Olyan pici ezeknek a hatótávjuk, kb 2szobával arrébb már 1-esen van a jel...

[ Szerkesztve ]

(#25265) kali válasza whited (#25258) üzenetére


kali
legenda

prbáld ki más/minden csatornán, hátha egy másik - azonos vagy szomszédos csatornán forgalmazó - hálózat nyomja el néha a tiédet!
a pc (hardveresen és/vagy szoftveresen) és például a pc <-> router közötti kábel, csak szélsőséges esetben szólhat bele ilyen szinten, de akkor jobb esetben inkább fordítva lenne, tehát pc nélkül okés lenne, annak beiktatásakor pedig adódna a probléma!

(#25266) pista1235


pista1235
tag

sziasztok! van egy tp-link wr842es routerem.ez a ház egyik végében van és olyan gondom lenne hogy a ház hátsó végében (kb 15-20m) már nem tudom fogni a jelet olyan sok és vastag fal van addig. az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám növelni a hatótávot? [link]ha egy ilyet vennék akkor az tudna annyit? vagy gondolkoztam még egy repeater beszerzésén. van esetleg valami más ötletetek mert nem igazán vagyok otthon a wifi témában? előre is köszönöm!

(#25267) czgabi76


czgabi76
tag

helló.
egy új bontatlan wa901nd-t mennyiért tudnék eladni?

A felhasználó nevem csak kitaláció!

(#25268) finest válasza Gubek-Einste (#25246) üzenetére


finest
őstag

Pontosan, nekem 741N routerem és 25Mbites netem van, a wifi minden további nélkül tolja át a maximumot.

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#25269) kali válasza pista1235 (#25266) üzenetére


kali
legenda

én rápróbálnék például egy ilyenre; link

czgabi76; 5 év garival 10 e ft körül mozog, attól valamivel olcsóbban biztos elmenne, ha a tiéd is 5 év garis! amennyiben nincs rá gari, úgy az még levon az árból, és vevője váogatja, hogy úgy mennyit szán rá...

[ Szerkesztve ]

(#25270) kali válasza finest (#25268) üzenetére


kali
legenda

még a 40/20 digi netet is maximálisan átnyomja wifi útján, ha megfelelő az ellenoldal, jók a beállítások, és a környezeti tényezők is úgy akarják!

(#25271) czgabi76 válasza kali (#25269) üzenetére


czgabi76
tag

köszi
amúgy 5 év garis,még nem is érkezett meg.

A felhasználó nevem csak kitaláció!

(#25272) czgabi76


czgabi76
tag

NMHH nem foglalkozik ezzel?
[link]

A felhasználó nevem csak kitaláció!

(#25273) And válasza czgabi76 (#25272) üzenetére


And
veterán

Hogy egy ISM-sáv szabad szegmensében működő wifi 'zavar' egy másikat? Szinte kizárt, hogy ez érdekelné őket. Ennyi erővel egy csomó más, a sávot ugyanúgy szabadon használó berendezés (BT, RC-távirányító, videojel-továbbító, mikrosütő) is zavarhatná a forgalmad. Ez van. (Te egyébként véletlenül nem vagy azonos az admin4911 nevű felhasználóval?)

(#25274) czgabi76 válasza And (#25273) üzenetére


czgabi76
tag

értem.

ki az a admin4911??:-)
sajnos nem ismerem.

A felhasználó nevem csak kitaláció!

(#25275) jonasbrother válasza Chrys_ (#25259) üzenetére


jonasbrother
csendes tag

Hello!
Nekem Linksys E4200-es van, és ahogy már korábban is írtam pont ezt, simán tudok vele 3d tartalmakat full hd-ban streamleni a tvre. Eddig megnéztem kb 10 filmet és 2 szer ha megakadt egy pillanatra. Úgyhogy bizton állithatom, hogy az általad vázolt konfiguráció müködőképes. A E4500 miben más , arra én is kiváncsi lennék!

(#25276) Chrys_ válasza jonasbrother (#25275) üzenetére


Chrys_
addikt

A 4200 300+450Mbit képes, a 4500 450+450.

De te akkor 1 routerrel csináltad? Én 2 routeres konfigot írtam, amivel And szerint még így is adódhatnak problémák. Nekem 2 router kell, mert az xbox live is használatban van, ahhoz meg nincs wlan adapterem, csak vezetékes csatlakozás megy jelenleg.

(#25277) czgabi76


czgabi76
tag

Sziasztok!
a tp-link szerviz kb hány hétig szokta vizsgálni a meghibásodott terméket?
már 3 hete beadtam.

A felhasználó nevem csak kitaláció!

(#25278) guppy


guppy
őstag

sziasztok !

Melyik USB-s és Nes wifi stick ajénlott ? egy régebbi géphez kéne, tömörítetlen zene streamelésére 15 méterre egy tartófalon és egy emeleten keresztül, ráadásul csak USB 1.1es port áll rendelkezésre. Néztem pcmica portos wifi adaptert is, nem tudom érdemesebb lenne e olyanban gondolkozni, mind 2 esetben tp-link márkáju eszközöket nézegettem, de nem sikerült dönteni, talán ti tudtok majd nekem segíteni :))

ami még fontos lejet jelenleg egy 1034 tplink router a kiszolgáló egység.

üdv :R

(#25279) Maksifül


Maksifül
senior tag

Sziasztok! Adott egy netvadász wifi antenna, amivel vezeték nélküli internetet használok. Az antenna a saját kábelén kívül még egy 12m-es Aktív USB kábellel van összekötve a géppel /win7 64-bit/ A kapcsolati jelerősség 2-3 csík, és a legtöbb esetben teljesen stabilan működik. De teljesen véletlenszerűen csomószor megállás nélkül eldobja, majd újra csatlakozik a hálózatra. És ezt akár 10-15 percen keresztül folyamatosan is képes csinálni megállás nélkül. másodpercenként fel-és le, fel és le... Aztán néha magához tér, és megint jó.. van, hogy az segít, hogy kihúzom és újra bedugom az USB-t. De van, amikor ez sem segít, egyszerűen nem képes a netre csatlakozni.Néha azt írja ki, hogy vezeték nélküli adapter nem található.
Laptopra /Win XP/ kötve is ugyanezt produkálja a cucc.
Érdekesség, hogy ha a 12m-es aktív USB kábelt kiiktatom a rendszerből, akkor tökéletesen hibátlanul üzemel az internetkapcsolat, szakadozásmentesen. Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy biztos a kábel a rossz, kicseréltem, de az új kábellel is ugyanezt a jelenséget produkálja.
Tehát, ha az antennát a 12m-es USB-vel használom, akkor szakadozik, nem ismeri fel az antennát, ha viszont nem használom a hosszabbító kábelt, akkor hibátlan.
Mi lehet a gond? Már teljesen tanácstalan vagyok. :(

Esetleg van mód arra, hogy az antennával fogott jelet valami vezeték nélküli eszközzel továbbítsam a számítógép felé? Vagy más ötlet? :R

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#25280) jNk válasza Maksifül (#25279) üzenetére


jNk
senior tag

A legegyszerűbb egy antennával egybeépített kültéri ap/kliens eszköz használata lenne. Ezek már nagyrészt PoE táppal is mennek, tehát 1db utp kábelen kapja az áramot és a netet is, így a számítógép/router és az antenna távolsága sem limitáló tényező.

(#25281) krealon válasza Maksifül (#25279) üzenetére


krealon
Topikgazda

Az antenna a saját kábelén kívül még egy 12m-es Aktív USB kábellel van összekötve a géppel /win7 64-bit/

Az USB kabelek max hossza 5m, de az 5 meteres hossz kozeleben is szoktak kapcsolati / aramellatasi problemak jelentkezni. Az altalad vazolt 12-13m-es tavolsagon minimum 2 aktiv erositonek (HUB-nak) kene lenni.

A kapcsolati jelerősség 2-3 csík, és a legtöbb esetben teljesen stabilan működik. De teljesen véletlenszerűen csomószor megállás nélkül eldobja, majd újra csatlakozik a hálózatra. És ezt akár 10-15 percen keresztül folyamatosan is képes csinálni megállás nélkül. másodpercenként fel-és le, fel és le...

Ezek a tunetek megerositik a gyanut, hogy az eszkoz nem kap elegendo taparamot.
Csatlakozom jNk javaslatahoz, hogy ilyen tavon PoE eszkozt kene hasznalni.

(#25282) Directors válasza kali (#25201) üzenetére


Directors
senior tag

Szia!

Megpróbáltam más csatornákon is de ugyan az a helyzet. Szétkapcsol néha. Most például olyan csinál,hogy írok ide és egyszer csak nem ír semmit. Vissza kell kattintanom a szöveg mezőre és folytatnom az írást. A facebook-nál is mikor írom a jelszót egyszer csak abba hadja az írást és újra bele kell kattintanom a szöveg mezőbe ahová írom a jelszót,hogy folytathassam. Általában ilyenkor szokott szétkapcsolni is. Néha pedig olyan kedve támad,hogy nem jön be a facebook. De csak az-az egy csinálja. A másik gépnél is ez a helyzet,hogy néha nem jön be a facebook oldala vagy egyszer csak azt írja,hogy nem érhető el az oldal.

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#25283) Maksifül válasza jNk (#25280) üzenetére


Maksifül
senior tag

Köszönöm a választ! Tehát ha jól értelmezem, ez a csodamasina is nagyjából azt tudja, mint a netvadász, tehát feleslegessé tenné a netvadász használatát? Képes távoli /akár km-es távolságból/ wifi jeleket adni-venni és azt megosztani számítógéppel?
A kérdésem az lenne, hogy ezt a kütyüt egy wifi-s routerre is rá lehet kötni, s onnan wifi-n továbbosztani a lakáson belüli számítógépek részére? Vagy csak UTP kábellel lehet összekötni a gépekkel? TP-Link 1043ND routerem van. :R

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#25284) Maksifül válasza krealon (#25281) üzenetére


Maksifül
senior tag

Van egy erősítő a 12m-es USB-n. Kevés lenne neki? Valahova be lehet iktatni még egy másik erősítőt? Egyáltalán olyat lehet külön kapni? Azt olvastam, hogy ilyen aktív erősítős USB kábelekből 5-öt lehet összekötni, s így 60m áthidalására van lehetőség.

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#25285) And válasza Maksifül (#25283) üzenetére


And
veterán

A helyén kellene kezelni azt a 'netvadász' készletet, az ugyanis nem más, mint egy közepes nyereségű (11 dBi-s, akár házilag is könnyedén elkészíthető) antennával megtámogatott, az átlagosnál nagyobb adóteljesítményű kliens. Az adóteljesítmény magas értéke egyébként illegális (bár ez mifelénk manapság láthatóan a kutyát nem érdekli), és pont semmi ráhatása nincs arra, hogy milyen erősséggel veszi a távoli hálózatokat. A távoli AP vétele jobb lesz tőle, de visszafelé ez nem érvényesül, a vételi érzékenység ettől független. A nagyobb antenna persze oda-vissza javíthat a kapcsolat minőségén.
A belinkelt TL-WA5210G is nagyon hasonló ahhoz a 'csodálatos' netvadászhoz: az antennája teljesítőképessége (nyeresége) egy picivel jobb, az adóoldali teljesítménye viszont megfelel a rendelkezéseknek, és a vételi érzékenységére sem lehet panasz. Viszont nem is csodaeszközként reklámozzák.

(#25286) kali válasza Directors (#25282) üzenetére


kali
legenda

ezen leírás alapján, már kevésbé tűnik direkt wifi eszközös/beállítási problémának, inkább valami kényszerített hibára tippelnék, mert például itt fórumon is ha írsz a szövegdobozba, hiába szakad meg közben a wifi/netes kapcsolat, attól még zavartalanul írhatsz tovább, a net hiányát csak a hozzászólás elküldésekor jelzi!
facebook alatt például akkor találkoztam belépési, valamint használat közben adódó kilépési hibával, amikor internet explorer alá települt a google chrome frame!

(#25287) Directors válasza kali (#25286) üzenetére


Directors
senior tag

Az mit jelent,hogy internet explorer alá települt google chrome frame?
Az internet explorert hát alapból telepíti a gép.
Persze a Mozzila van feltelepítve böngészőnek mert az legalább valamennyire használható

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#25288) kali válasza Directors (#25287) üzenetére


kali
legenda

frissítés formájában felkínálta a windows update az internet explorer alá a google chrome frame telepítését, és a frissítés engedélyezése, majd megtörténte után sorban jöttek a hibák, nem - vagy csak sokadszorra - lépett be a facebook, aztán egy hozzászólás megírását követően, annak elküldésekor kidobott a facebook, de néhány más oldalnál is jelentkezett a hiba, sok iemrős megkeresett a problémával - persze elsőre nem tudtuk, hogy mi a hiba, minden másra tippletem, csak hosszas vizsgálódás és elemzés után leltem rá a hibára, de a fent leírt bővítmény eltávolítása, mindenkinél orvosolta a problémát!

(#25289) Directors válasza kali (#25288) üzenetére


Directors
senior tag

Leírod nekem,hogy hogyan tudom ezt eltávolítani?

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#25290) marec1122


marec1122
senior tag

sziasztok!

azt szeretném megkérdezni hogy hogy lehet kikapcsolni(ha egyáltalán lehet) egy wifi routeren a wifi funkciót. tehát csak utp-n keresztül legyen net wifin nem.
egy tp-link routerről van szó.

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

(#25291) czgabi76 válasza marec1122 (#25290) üzenetére


czgabi76
tag

milyen routered van?

A felhasználó nevem csak kitaláció!

(#25292) kali válasza Directors (#25289) üzenetére


kali
legenda

nem biztos, hogy nálad is az a hiba, csak egy példát írtam, hogy szélsőséges esetben ilyen problémák is adódhatnak!
nem tudom, hogy milyen oprendszert használsz, de a vezérlőpultban a programok (hozzáadása)/eltávolítása résznem megtalálod a feltelepített illesztéseket, alkalmazásokat, bővítményeket...stb, ott nézd meg, hogy települt az említett bővítmény, vagy sem!?!?
amennyiben megtalálod, úgy eltávolítás és próba, hátha...
igény esetén újra telepítheted majd, ha nálad nem az okozza a problémát, és szükséged lenne rá!

marec1122; a router adminisztrációs felületén, a wireless szekcióban keress olyasmit, hogy; Enable Wireless Router Radio és vedd ki előle a pipát, majd Save!

[ Szerkesztve ]

(#25293) marec1122 válasza kali (#25292) üzenetére


marec1122
senior tag

köszönöm ez a helyes válasz :R

Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane

(#25294) Wind-Storm


Wind-Storm
őstag

Hi!

Van egy 802.11B-s USB kütyü...
AT76C503A chip van benne.. lehetséges ezt még működésre bírni win7-en?
Valakinek működött alapból a win7-jén, nekem még nem sikerült ez a mutatvány.

[ Szerkesztve ]

(#25295) whited


whited
addikt

Ismét üdv
Feltelepítettem a friss rendszert a gépre, hátha ezért nem tud csatlakozni a router a modem-re, felrakja, beállítok mindent de ugyanúgy kidob
pppoe
username ok
pass ok
channel 2
ssid adam
wpa2-psk van de csak szamokból áll :U

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#25296) kmisi99


kmisi99
addikt

Heló! Szerintetek waln kártya probléma van? Adott egy T-s 15 mbites net. Egy zio router és egy tplink 54mbites wlankártya. Abban a gépben amiben a wlan kártya van rendszeresen szarakodik a net pedig jó a jel. Hol eldobja hol csak simán nem jó aztán magától megjavul. Minden más eszközzel laptoppal kiváló a net. Talán érdemesebb lenne erősebb wlan karit venni vagy talán hibás lehet a mostani?

(#25297) Directors válasza kali (#25292) üzenetére


Directors
senior tag

Köszi. Ha változik valami írok. :R

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#25298) Maksifül válasza And (#25285) üzenetére


Maksifül
senior tag

Köszi!

Az is felmerült bennem, hogy a TP-Link 1043ND routerrel lehetne-e a távoli wifi jelet fogni, ha a három antennacsatlakozó egyikére a Netvadászos 11dBi-s antennát csavaroznám?
Tovább lehet osztani ezzel a routerrel a befogott wifi jelet UTP-vel, vagy wifin? Egyáltalán be lehet fogni? Hogy működik ez? :F

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#25299) Gubek-Einste válasza Maksifül (#25298) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ha cserélsz antennát rajta akkor mind a hármat ugyan olyanra kell cserélni.
Meg lehet oldani a client/repeater módot is de ehhez valamilyen 3rd party firmware-re lesz szükség.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#25300) Gubek-Einste válasza kmisi99 (#25296) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Próbáld ki egy másik gépben, hogy kiderüljön, hogy jó-e a wifi kártya.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.