Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25801) Gubek-Einste válasza sbe561 (#25797) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

EZT ha 2,4 GHz a használt sáv.
5 GHz esetén pedig EZT.
Annyira nem értek a kültéri AP-khoz, tedd fel a kültéri AP beszerzéséről a kérdésedet ITT.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#25802) ethrnz77


ethrnz77
csendes tag

Sziasztok,

Van egy Cisco kábelmodem/router (UPC hozta). MAC szűrést állítottam be rajta, ami valamiért nem működik. Az alábbiak szerint jártam el:

1. Routert bekapcsoltam
2. Minden szűrést protectiont kikapcsolatam
3. Minden eszközt (TV, laptopok, telefonok) bekapcsoltam és csatlakoztattam a hálózatra
4. A MAC szűrés menüben lekértem egy Client listet, megjelent mindegyik eszköz MAC address-e, amit hozzáadtam a listához
5. Beállítottam, hogy a csak a listában szereplő eszközöket engedje be

Voilá, minden működik... Mindegyik eszköz működött.
(Titkosítást nem állítottam be egyáltalán)

Majd egyszer csak a laptop eldobta a netet, és nem is tud újra csatlakozni. Mindeközben például az Androidos telefon igen. A másik laptop a lakásban igen. De most pl. az sem. Aztán van olyan, hogy eltelik egy kis idő aztán minden műxik... Nem értem...

Mi lehet a probléma???

Köszönöm előre is a segítséget.

(#25803) Gubek-Einste válasza ethrnz77 (#25802) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Inkább titkosítás állíts be mint MAC cím szűrést használj.
Próbálj ki más/minden csatornát hátha az ütközés is közre játszik a gondban.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#25804) wulfgar


wulfgar
csendes tag

Sziasztok!

A következő problémára keresek megoldást. Van nekem egy linksys routerem, amin keresztül kábelesen van a net elosztva a gépekre. Tökéletesen működik. Emelett működik a router wifi "szolgáltatása" erre szoktam telefonnal kapcsolódni. Járt már iPad is a házba, az is simán tudott a wifire csatlakozni, tehát a wifi is teljesen jól működik. De. A napokba vettem egy Samsung galaxy tab 2 10.1 es táblagépet és a következő a probléma: ahogy rá akarok csatlakozni az itthoni wifi hálózatra megöli a netet, elmegy mindenhol a gépeken is és a wifi is eltűnik. Csupán 5-10 secig van a hálózaton aztán bumm elmegy a net mindenhol. Kipróbáltam a pároméknál is, a helyzet kb ugyan ez csak más netszolgáltató és router de ott semmi se történik a nettel, simán tudok wifin bogarászni a táblagéppel (ergo a tablet nem hiszem h hibás). Esetleg router beállításokkal kéne állítgatni valamit hogy befogadja a tabletet? Régen ipaddal nemvolt baj, sőt most a telommal sincs soha.. de vhogy ez a tablet megöli a netet mindig. Elég zavaró h nemtudom itthon wifin használni, szóval ebben a témában kérném a segítségeteket!

Nagyon szépen köszönöm előre is!

Gergő

Gergő

(#25805) kali válasza wulfgar (#25804) üzenetére


kali
legenda

esetleg próbáld ki a kapcsolatot más csatornán, hátha a jelenleg használtat a tab nem szereti valamiért!
milyen titkosítás van beállítva?
az ssid és/vagy a jelszó nem tartalmaz véletlenül ékezetes betűt, vagy nagyon speciális karaktert?

[ Szerkesztve ]

(#25806) wulfgar


wulfgar
csendes tag

Az a helyzet, hogy a routert nem én állítottam be, elég buta vagyok hozzá, de már így böngészgetve eljutottam eddig h betudtam lépni a router menüjébe, azzal a lelkesedéssel, hogy talán valamit találok amit bepipálok és működik, de mégse. Sajnos se a csatornákat se a titkosítást nemtudom , hogy hol keressem, esetleg ha valami kiindulópontot adnál megköszönném, és megnézném.

Gergő

A jelszó nem tartalmaz semmilyen speciális karaktert

[ Szerkesztve ]

Gergő

(#25807) kali válasza wulfgar (#25806) üzenetére


kali
legenda

leírnád a router pontos típusát?

(#25808) wulfgar


wulfgar
csendes tag

Linksys Broadband router , wireless-b 2,4 Ghz 802.11b
model: befw11s4

remélem mindent leírtam,

köszönöm szépen

Gergő

Gergő

(#25809) x_o_n


x_o_n
veterán

Üdv

Van lehetőség a gépbe bejövő lan netet usbs vagy pcie wlan kártyával megosztani?
Mint az Xperia teloknál pld.

(#25810) kali válasza wulfgar (#25808) üzenetére


kali
legenda

ez egy elég régi típus, wifi esetén csak b szabványt támogat!
itt egy leírás hozzá; link
még erős angol sem szükséges, csak nézd meg a 22. oldalon a képet, ott a wireless channel értéke módosít, majd save setting!
esetleg még a 23. oldalon nézz rá a security mode értékére, hogy wpa legyen, mert a wep sok újabb típusú eszköznek nem tetszik!

[ Szerkesztve ]

(#25811) wulfgar


wulfgar
csendes tag

Nagyon szépen köszönöm a segítséget, kipróbálom most azonnal, hogy működik e. Ha nem működne ezekkel a beállításokkal, akkor megoldást jelenthet egy újabb router beszerzése?

Köszönöttel

Gergő

Gergő

(#25812) wulfgar


wulfgar
csendes tag

Kipróbáltam de sajnos még mindíg nem működik. Levágja a netet kb azonnal. Próbáltam több csatornán és mind a kettő WPA titkosításon is (radius, meg valami key-es).
Akkor marad a router csere :( Remélem segíteni fog.

Köszönöm a segítséget még1x!

Gergő

Gergő

(#25813) kali válasza wulfgar (#25811) üzenetére


kali
legenda

igen, nagy valószínűséggel megoldást jelent, ha lecseréled a régi routert, akár már 5 - 6 e ft környékén is lehet venni olyan routert, ami már n szabványos kapcsolatot hoz majd létre az arra képes eszközeiddel, és így kapcsolat is sokkal gyorsabb lesz, mint a b szabvány esetén!
leírod majd ide, hogy milyen gyors a neted, illetve mennyit szánsz a routerre, és kapni fogsz konkrét típusokat, hogy biztosan megfelelőt vásárolj, és esetlegesen ne sózzanak rád régebbi, vagy nem megfelelő típust a boltokban; link
nem mindenhol jellemző, de sajnos akadnak még olyan üzletek, ahol a már régebbi szériás típusokat tukmálják rá a gyanútlan, és kevésbé hozzáértő vevőkre!

a radius titkosítást nem jó neked, csak a psk!

[ Szerkesztve ]

(#25814) Tesztelo.hu


Tesztelo.hu
senior tag

Van két routerem. Egyikbe jön be a net, és innen lövöm át access pointtal a másik routernek a netet (itt is ap veszi a jelet, az van a routerre kötve). Mi lehet az oka annak, hogy az egyik routerről (ahonnan a netet átlövöm) elérem a belső hálózaton a access pointokat, a másik router felől viszont egyiket sem. Természetesen a net működik mindenhol. Mi lehet rosszul beállítva?

(#25815) wulfgar


wulfgar
csendes tag

Közbe találtam egy ilyen leírást, a tabrol:

"Adott továbbá az a/b/g/n szabványú Wi-Fi, a WLAN hotspot és Wi-Fi Direct funkció, a Bluetooth 3.0 támogatás"

Ergo akkor kell kezelnie a B s szabványt is, úgyhogy elvileg mennie kéne ezzel a routerrel is :(

Gergő

(#25816) kali válasza wulfgar (#25815) üzenetére


kali
legenda

elvileg igen, de valamiért nem szeretik egymást, ez sajnos nem ritka - pláne, ha egy nagyon régi eszköz is van a képben... :(

[ Szerkesztve ]

(#25817) Winne válasza Melack (#25796) üzenetére


Winne
nagyúr

Erre gondoltam, csak mondom mégis csak megkérdezem. Elvileg ezt cserélte a kábeltv-s pali, de rákérdezek azért biztosra. :R

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#25818) Melack válasza Winne (#25817) üzenetére


Melack
veterán

Ezt igazából te is tudod szerelni, csak egy snitzer meg egy kés kell hozzá. Meg persze egy jó csatlakozó :)

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#25819) Octopus21


Octopus21
aktív tag

Sziasztok

A segítségeteket szeretném kérni. Otthon szeretnék már egy normális vezeték nélküli hálózatot kialakítani. MOst egy D-Link DI-524 routerem van. Ne is vagyok benne biztos, hogy router gondom van e, inkább leírom a jelenségeket.

3 szobában van 3 laptopunk, mindegyik vezeték nélkül kapcsolódik a routerre. Ha mindegyik gépen neteznek akkor nálam pl akadozik a kapcsolat, belassul, pedig én vagyok a legközelebb a routerhez, az én szobámban van. Néha a legtávolabbi szobában lévő gépen is lassú lesz a net, akkor is ha csak az e gép van bekapcsolva.

Akkor van egy olyan érdekes problémám, ami már a gépem hibájára utal, hogy amint a szobámon kívülre viszem a gépem, megszűnik az internetkapcsolat, de a jelerősség maxon van::) Ezt egy vadiúj routerrel (TP-Link) is kipróbáltam és azzal is ugyanezt csinálta.

Hogy lehetne elérni azt, hogy mindegyik gép gond nélkül tudjoin vezeték nélkül netezni nagyjából ugyanazzal a jelerőséggel és sebességgel?

A TP-Link 3 antennás routeren be lehet állítani, hogy az antennákat külön-külön egy-egy gép használja? Nem kisebbek a 3 antennás routeren az antennák mint egy 2 antennáson?

Köszi előre is.

(#25820) Ferink


Ferink
tag

Sziasztok!

Albérletben lakunk hárman és ups-s netet osztunk meg tplink wifi routerrel. A másik két srác laptopot használ abban a szobában ahol a router van. Nekem a másik szobában asztali gépem van egy szintén tplink wifi kártyával.

A probléma az hogy itt nálam két falon keresztül a jelerősség az 5 csíkból mindössze 2. A gépházam a földön van sarokban. Mennyit számít az, hogy a gépet hova teszem a jel szempontjából? Tettem egy képet is.

?

A kártyához ugye csak az a kis gyári rövid antenna van. Láttam a neten ilyen kis talpas antennákat vezetékkel, ami elérne akár az íróasztalra is. Szerintetek így mennyivel lenne jobb a helyzet? Azok sugárzásra is alkalmasak?

Előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#25821) adamka16


adamka16
őstag

Mennyire jellemző az Intel wifi adaptereire, hogy válogatósak lennének a processzormárkákat tekintve? Egy AMD alapú notim van, de a routeremre sehogy sem tudok csatlakozni mikor 40mhz-re van állítva a csatorna szélesség. 20mhz-en tökéletes...

Mi a franctól lehet? már mindent kipróbálok, de semmi... valaki ötlet? vagy csak én vagyok ennyire lúzer, hogy kifogtam egy rossz darabot?

(#25822) Buster17 válasza kali (#25800) üzenetére


Buster17
addikt

erre már én is rájöttem mert nem lett jobb a net.... és ezért kérdezem hogy mit vegyek helyette???

(#25823) Winne válasza Melack (#25818) üzenetére


Winne
nagyúr

Tudom, szoktam is, csak mondom azt mondta, hogy az oszloptól újra lett húzva. :R

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#25824) kali válasza Buster17 (#25822) üzenetére


kali
legenda

írtam is, hogy a range extender/expander megfelelő lehet!
olcsóbb példa; link vagy link

(#25825) duduati


duduati
aktív tag

Vettem egy Tp link 722n-es usb-s wifi vevőt, de sajna még mindig nem elég erős. Ablakból mostmár ippen látja, de sokszor elengedi a netet.

Szerintetek javít a dolgon, ha veszek hozzá egy nagyobb antennát?
Pl ezt: [link]

(#25826) czgabi76 válasza duduati (#25825) üzenetére


czgabi76
tag

annak az antennának kamu a nyeresége.
8dbi-t is alig tud.

igen,ha veszel hozzá egy jó fajta körsugárzó vagy irányított antennát az segít.

A felhasználó nevem csak kitaláció!

(#25827) duduati válasza czgabi76 (#25826) üzenetére


duduati
aktív tag

Esetleg tudnál ajánlani valamit hozzá?

(#25828) localhost válasza Ferink (#25820) üzenetére


localhost
Közösségépítő

"Mennyit számít az, hogy a gépet hova teszem a jel szempontjából?" nagyon, akár 5 cm-el feljebb, lejjebb, közelebb, távolabb is számít. De te ezt már amúgy is kipróbáltad.
Mit értesz azon, hogy a talpas antennák " Azok sugárzásra is alkalmasak?" .
A talpas antennák mozgathatóbbak, mint a géped.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#25829) czgabi76 válasza duduati (#25827) üzenetére


czgabi76
tag

mennyit szánsz rá?

A felhasználó nevem csak kitaláció!

(#25830) duduati válasza czgabi76 (#25829) üzenetére


duduati
aktív tag

Igazából párezer lenne a legjobb.

Havernak egy 8-9k ba, ha beleférne most hirtelen de akkor a komplett vevő.

Nekem ugye megvan a 722n, és egy pár ezret érne szintúgy meg hogy jó legyen, mert van mobilnetem is itt melóhelyen, otthon meg van adsl, csak mégis gyorsabb lenne ha befognám havert velem szembe, vagy a környék 2 free wifi-jét ami légvonalban max 50 méter, de ugye van ház, fa, kerítés, meg ugye vályog házban ülök. Főleg az a baj, az nagyon megfogja.

(#25831) czgabi76 válasza duduati (#25830) üzenetére


czgabi76
tag

[link]

ez megfelel arra a célra.

A felhasználó nevem csak kitaláció!

(#25832) Ferink válasza localhost (#25828) üzenetére


Ferink
tag

Köszönöm a választ.

Azt hittem van valami különleges ezekben az antennákban mert a legtöbb leírásnál az volt, hogy routerhez ajánlják, tehát jeltovábbításra.

Én meg pont hogy fogni akarok vele. Mivel ez egy 1m-es kábellel ellátott antenna így lenne lehetőségem kitapasztalni hol jobb a vétel.

(#25833) And válasza Ferink (#25832) üzenetére


And
veterán

(Mivel minden antenna kétirányú szerkezet, a hatásossága megmutatkozik vételnél és adásnál egyaránt. Ráadásul a wifi-router - természetesen - éppen úgy ad és vesz is, mint a kliens eszköz. Routerhez viszont azért ajánlható egy hatásosabb, nagyobb nyereségű példány, mert annak a jótékony hatását minden kliens megérzi /ha a hálózatban több is van/, amely arra a routerre csatlakozik. Ha az egyik kliensre tennéd, akkor abból a többi kliensnek semmi haszna nem származna, hiszen a router / AP az, amely minden klienssel kapcsolatban áll egy strukturált hálózatban, míg az egyes kliens/ek/ kizárólag az routerrel / AP-vel kommunikálnak.)

[ Szerkesztve ]

(#25834) duduati válasza czgabi76 (#25831) üzenetére


duduati
aktív tag

Ez ilyen irányított cucc?

Ez csak akkor megy, ha a célra irányítom, vagy működik akkor is, ha felteszem, és csak nagyából lövöm be az irányt, esetleg van még ház is közben? Ugye az ablak fölé feltudom tenni a tetőre, de a tető gerinc még ott lesz, gerincre nem tudom feltenni. Azt úgy foghatja?

Lerajzolom mire gondolok.

[link]

A másik ismerős messzebb van nekem, de arra szinte telie rálátok. Max 80 méter.

(#25835) Ferink válasza And (#25833) üzenetére


Ferink
tag

Értem értem. A sajátomra fogom tenni, ugyanis a két másik gépnél (laptop) a routerrel azonos szobában kiváló a jel.

Nálam lehet gond a sarok és a földön lévő gépház miatt. Magyarul a wifikártya antennája egy teljesen zárt zugban val. Ezzel a madzagos megoldással az új mobil antennát feljebb tudom hozni szabad térbe.

[ Szerkesztve ]

(#25836) adamka16


adamka16
őstag

-

[ Szerkesztve ]

(#25837) Buster17 válasza kali (#25824) üzenetére


Buster17
addikt

azt hittem, hogy én "szutykomra" írod ezt de így már világos hogy mi az a range extender és tényleg, nem is drága. Köszi! :)

(#25838) wulfgar válasza kali (#25816) üzenetére


wulfgar
csendes tag

Köszönök minden segítséget, egy új router megoldotta a problemat. Végül egy tplink 740 es lett, egy azok közül amit ajánlottál. köszi még1x !!

Gergő

(#25839) kali válasza wulfgar (#25838) üzenetére


kali
legenda

igazán nincs mit, használd egészséggel! :)

Buster17; nincs mit! :)

[ Szerkesztve ]

(#25840) sanzi89 válasza czgabi76 (#25826) üzenetére


sanzi89
addikt

És tudnál linkelni olyat, aminek biztosan annyi a nyeresége, mint amennyit feltüntetnek rajta lehetőleg hasonló árkategóriában?

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#25841) czgabi76 válasza duduati (#25834) üzenetére


czgabi76
tag

ez egy yagi antenna valós yagi nyereséggel.
ha van akadály akkor nem biztos hogy működni fog,de lehet tudod valamennyire venni.

kültérre kell tenni.(ablakra kívülre,vagy egy árbócra...stb

A felhasználó nevem csak kitaláció!

(#25842) czgabi76 válasza sanzi89 (#25840) üzenetére


czgabi76
tag

tessék:
[link]
vagy ha nagy nyereségűt akarsz:
[link]

A felhasználó nevem csak kitaláció!

(#25843) sanzi89 válasza czgabi76 (#25842) üzenetére


sanzi89
addikt

Én valami beltéri cuccra gondoltam, mint ami az eredeti linkben is szerepel. :DDD

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#25844) czgabi76 válasza sanzi89 (#25843) üzenetére


czgabi76
tag

beltérivel te nem fogsz tudni csatlakozni a hálózathoz,főleg ha van egy akadály közte.
beltérivel (50 méter esélytelen)+akadályal.

A felhasználó nevem csak kitaláció!

(#25845) sanzi89 válasza czgabi76 (#25844) üzenetére


sanzi89
addikt

A cél az volna, hogy a teljes házban legyen megfelelő erősségű WiFi, amit adott esetben telefonnal is lehet fogni. Ez most egy G-s routerrel aminek 2dbi-s az antennája nem megy.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#25846) Wind-Storm válasza czgabi76 (#25844) üzenetére


Wind-Storm
őstag

Nem kéne ilyen megalapozatlan hülyeségeket szajkózni, hogy így akadály úgy akadály... ha kedvezőek az adottságok, működhet bármi.
Én egy WRT54G v7-es router firmware-ét updateltem egy biquaddal a ház sarkát nem kikerülvén, több szomszéd lakásán keresztüllőve teljesen stabil linken keresztül.

(#25847) F.B.I.


F.B.I.
veterán

Üdv!

Lehetséges, hogy egy routert csak bizonyos szolgáltató szeret? TP-Link WR642G UPC-el megy, DIGI-t nem akarja de eddig ment azzal is vagy 2 évig most már nem szereti, többi router megy a DIGI-el is.

Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!

(#25848) kali válasza F.B.I. (#25847) üzenetére


kali
legenda

ilyenről még nem hallotam, csak olyanról, hogy bizonyos modem és router nem fér össze!
reset volt a upc után, és úgy bekonfigurálva digi alá?
esetleg firmware frissítés/újrahúzás?

(#25849) F.B.I. válasza kali (#25848) üzenetére


F.B.I.
veterán

megvolt minden még hard reset is volt (30/30/30). :(

Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!

(#25850) mrlt


mrlt
tag

Üdv!

Nem tudom mennyire illik ide, de egy egzotikus wifi problémával fordulnék hozzátok.
Ha a laptopomon elindítok egy játékot (pl. UT3), akkor az történik hogy a wifi adapter lekapcsolódik a netről, aztán egyből jelzi hogy új hálózatok érhetők el -többek közt a sajátom is- de nem csatlakozik vissza. Amint a játékot bezárom szó nélkül visszamegy a hálózatra. COD:MW3 alatt a menüben még van net, de pályán kb. 3 másodpercet töltök lagolva, majd kivág lost connection-el. Kábellel összekötve semmi gond nincs tehát a routerre nem gyanakszok. A Win7 friss, laptop gyári lemezéről vannak fent a driverek.
Pár napja kezdett el így szórakozni, kikapcsoltam minden wifi adapterre vonatkozó energiagazdálkodást, beállítottam fix ip-t, letiltottam a vezetékes adaptert, nem segített.
Vírusra gyanakodtam először, azért telepítettem újra gépet. Több helyen utánakerestem már a problémának de megoldást nem találtam. Én arra gondolok hogy még mindig valami energiagazdálkodási gubanc lehet mert ugye miért csak akkor kapcsol szét a wifi amikor a játék futtatása miatt megnő a gép teljesítménye? Netán közületek összefutott valaki hasonló dologgal?
Köszönöm a segítséget előre is! :R

Konfig: Lenovo B470, i3-2330m, 2x2GB ddr3, 500GB hdd, Geforce 410m (optimus), Broadcom bcm 43xx wifi adapter.

Go Pack Go!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.