Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-09-08 22:04:37

LOGOUT.hu

Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4992) Blizzardking


Blizzardking
őstag

mpierre:
- Ha sok 3 tűs ventid van arra valóban jó.

joshi:
- Nem tudom szabad/illik-e ide árakat írni, de elég sok megkeresés ért, szóval talán egyszerűbb. Ha ezzel megsértek valami szabályt akkor bocs mindenkitől.
A legnagyobb ami 2 csatornás az 8 rugó lenne, az egy csatornás ami csak a pumpát/ventit vinné az 6000. Az eddigi előlapról szabályozhatóak / kézi potival szabályozhatóak is 6. Egyszóval egy csatorna 6000 két csatorna 8000. Gratulációdat köszonom szépen! :) Ennél lejjebb sajnos nem tudok menni, mivel nem egy elektronikai gyártó konszern vagyok, csak egy srác aki délutánonként forrasztgat, hobbiból / buliból.

HUfantom:
- az rpm továbbító csatit külön bejelölöm a leírásban amit küldök hozzá, jó hogy mondod. Egyébként a 3 db venti csati simán párhuzamosan van kötve, csak azért van három, hogy ha valakinek sok ventije van, könnyebb legyen osztani. Megteheted, hogy a rpm-es csatira rádugod a pumpa rpm-es vezetékét, ahogy rajzoltad. Ebben az esetben a pumpa fordulatszámát monitorozza, viszont abban igazad van, hogy így a ventikét nem adja tovább semmi. Megpróbálok helyet szorítani mégegy csatinak, és akkor lehet az amit rajzoltál. Vagy egy elosztó kábellel rá lehetne küldeni egy másik csatlakozóra a lapon, talán ez a legegyszerűbb.

Ha van egy PWM-es pumpád, azt egy sima pwm elosztó kábel segítségével mellé tudod dugni a szabályzónak, együtt fognak gyorsulni-lassulni. A következő alapesetek lehetnek

- a pumpád is és a ventijeid is pwm-esek - megúsztad a szabályzó vásárlást
- a pumpád pwm, a ventijeid nem - egy egycsatornás szabályzóra rákötöd a ventiket, és a pwm jelet elosztod egy elosztókábellel a pumpának is. A pumpa úgy jár ahogy a gyárban kitalálták, a ventik fordulat-tartományát a szabályzón lévő potival hozzá tudod igazítani a pumpához.
- semelyik nem pwm - egy kétcsatornás szabályzóval hajtod a pumpát és a 3 tűs ventiket, és 2 potival beállíthatod melyik mennyire lassuljon le a lap által kiadott minimális érték esetén.

- ha jól értettem amit írtál 2 csatornás szabályzó 2 külön bemenettel, 2 kimenettel - igen, simán megoldható, azoknak jönne jól, akiknek a lapja kezel külön legalább két 4 tűs csatit, (pl ház és proci venti elnevezésekkel) így külön biosból vagy programból paraméterezhető lenne a ventik és a pumpa fordulatszáma. Egyelőre azért egy bemenetest csináltam, mert egyrészt ez az egyszerűbb, másrészt talán többeket érint, harmadrészt innen továbblépni egy újabb lépcsőfok, a fejlődésüket tekintve ez következett.

Megpróbálok valami frappáns és egyszerű módszert kieszelni a fordulatszámok monitorozására, például jumperrel tudod megadni melyik csatlakozóba melyik fordulatszám-jelet továbbítsa.
Az amit rajzoltál, az jelen esetben egy elosztó kábel közbeiktatásával oldható meg, de a cél az, hogy semmilyen kábelek ne lebegdéljenek ide-oda, mindent rádugsz a helyére, és 2 fordulatot láss a programban. Ez meglesz, köszi a rajzot! :)

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.