Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#48565) HUfantom válasza kicsipapucs (#48562) üzenetére


HUfantom
őstag

Szívesen...

Mielőtt talán tovább menne az ember kicsit jobban bele kéne látnunk a fejedbe.
Mik a céljaid a rendszerrel ?
/Halk legyen, erős legyen mert tuningolni akarsz, olcsó legyen/
Fontos tudni ajánlat előtt, hogy mik az anyagi lehetőségek ?
/ Ha jól emlékszem mindjárt 2 gépet is vizezni akarsz. már a blokkoknak és szép summával indulnak még ha mindegyiket meg tudnád szerezni használtan /
Ki tudod-e bírni míg apróból összejön apránként vagy boltból kell ?
/ ez is ugye spórolási lehetőség... /

Hogy a kérdésedre válaszoljak:
A tetejét érdemes-e lecserélnem például egy Phobya DDC tetőre ( a szerelhető csatik és az állítólagos nagyobb erő miatt)?
Ez a gyári tető 8mm átmérővel. A csere talán legnagyobb oka hogy nem tudsz másik csatakit használni illetve átalakítózni kell tetőcsere nélkül. Írtak olyan véleményt, hogy halkabb lett egy nehéz fémtetővel. Nekem eddig 3 DDC-m volt és mindegyiken volt tetőcsere. Lehet apróban már eleve cserélt tetős DDC-t szerválni, de boltban sem katasztrófa egy 5000 forintos full-fém tető.

milyen sorrendben kössem össze
Ahogy jólesik. Egyetlen jó-tanács ami megkönnyíti a életet. Tartály-->Pumpa. Mivel a tartály csak víz alatt képes keringetni a vizet jó ha a gravitáció segít és a tartályból egyből a pumpába folyik a víz. Így lényegesen könnyebb feltölteni a rendszert.
Ha már a feltöltésnél járunk ugye valamikor le is kell engedni a rendszert. Erre jó ötlet egy kis csapocska amit a rendszer alacsony pontján helyezünk el.
"T" elagázással tenném be a radi meg a pumpa közé
A tartályt bekötni a rendszerbe azért talán jobb mert könnyebb a légtelenítés. A levegő mindenképp előbb-utóbb kijut a tartályba, és akkor a víz elfoglalja a helyét. Ha meg lecsökken a szint töltesz rá még folyadékot. Esetleg vannak még pumpára szerelhető tetővel egybeépített tartályok.

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.