Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Razermazer
őstag
Pár perc az egész, a gyári tömítést(a gumigyűrűt) ha régi a pumpa illik kicserélni egy újra. Mivel aprós darab a koolance tető kérdezd meg hogy megvan e még hozzá a gumigyűrű. Ha nem akkor rendelni kell egyet, Tody vagy Subcool vagy te magad veszel aquatuningtól.
[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
Sky D.
tag
Valahol olvastam (törölték az emlékeztetöket.), hogy valaki ipari vízköoldót használt a vízkötelenítésre...
A radimat kellen vízköteleníteni..
Fehér por lepte el a csöveket és a radiátorom belsejét., amit csk mechanikusna tudok eltávolítani.
Próbáltma már 20% os ecetel. kisebb sikerrel
Tej szinü lett tölle az ecet.Termék nevet, vagy hogy hol beszerezhetö tudna írni valaki, megköszönném.
[ Szerkesztve ]
Írj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
Sky D.
tag
válasz MontyCrew #38632 üzenetére
Ne panaszkodj
Az enyém se piskóta :S
Gyártatnom kellet rá vízblockot a hütöborda alapján.
A bordát bevittem nagykerben, mert olyan 4 szögletü termáalpadra volt szükségem(mint ami a a borgák alján van), és megkérdezte az ürge:
"csak nem VGA asszív hütését vettem le"Írj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
Sky D.
tag
válasz DigitXT #39255 üzenetére
köszi nagy segítség volt
viszont a radit így vettem
Ne nézz rám csúnyán hogy megengedtem az elvízkövesedést
csak meg akarok a víækötöl szabadulni D:Írj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
Sky D.
tag
válasz DigitXT #39255 üzenetére
A végen túl jóra sikerült a keresésed mert lenne a számodra 1 kérdésem.
[link]
idézet Tölled :
"Konkrétan kettőt nézegettem(szüröt), az elsőben nem tetszik, hogy
szűk csatik (csapoknál) vannak rajta, tehát rendesen fojthat,
a másik viszont nem nagyon fojt tesztek szerint: talán jó."A végén beépítetted a szüröt ?
Ha igen melyiket és milyen hatékonysággal?
Kérlek oszd meg tapasztalataidat ezzel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
Írj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
Sky D.
tag
válasz matyee #38750 üzenetére
Ha nem sikerült lehet nem is fog, mert a pumpád a tömítéseknél ereszthet , és a víz helyet a tömítések mentén levegöt szív be
Jártam már így én is így.
csavarok tömítések ellenörzése a szívó részén, és a fedélnél de föképp a fedélnél..
-
DigitXT
nagyúr
válasz Sky D. #39257 üzenetére
Nem vettem végül szűrőt, most csak a Mo-Ra jön. Átmosom majd a csöveket, aztán minimális fagyállóval keverem be a friss vizet. Valszeg az Innovatek szűrőt fogom megvenni, ha odáig jutok (ill. ha megint lesz ilyen gondom). Gondoltam rá, hogy lecserélem a francba az egész csövezést, de most nem akartam még arra is költeni.
-
DigitXT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #39261 üzenetére
Fejtsd ki: hátha nekem is azt kéne.
-
matyee
őstag
Na tegnap összekalapáltam gépet, de nem felhőtlen az örömöm. Amikor VGA nem volt bekötve 35 fok cpu idle, terhelve 65-68, de az órákig futó prime alatt.
Most bekötöttem 295GTX-et, idle állapotban cpu már 42-45, vga 48-50. Terhelés alatt cpu felmegy 70-re, vga 65-re ami elmegy, viszont terhelés után a cpu 50 fokra áll vissza. Amíg nem volt benn VGA, addig ilyenkor szépen visszamászott 35-re. Most 20 perc után mászott vissza 45 fokra, iszonyat lassan.
Kézzel megfogva videókártya blokkot nagyon meleg, ami egyrész jó, mert akkor vélhetően rendesen felfekszik a magokra, másrészt ez lehet az oka, hogy szétmelegíti a cpu-t.
Mi a véleményetek, hogyan lehetne javítani a rendszeren? nagyon nem tetszik, hogy cpu durván 15 fokkal melegebb idleben mint kellene.
Pumpa: EHEIM hpps+tartály, Dual radi+2x12 venti@5V, Toddy V3@4,5Ghz i5 2500k, Innovatek blokk@295gtx.
Pár gyorsképet csináltam, ma igyekszem megosztani.
Köszi előre is! -
DigitXT
nagyúr
válasz matyee #39263 üzenetére
Mi a véleményetek, hogyan lehetne javítani a rendszeren?
Dual radi+2x12 venti@5V
Nagyobb radi és/vagy 12V-on járó ventik. Nem a VGA fűti a procit, hanem a vizet
fűti fel, amivel a radi szemmel láthatólag már nehezen birkózik meg: lassú ugye
a visszahűlés, és magas az idle hőmérséklet, mivel annyival melegebb a víz is... -
Razermazer
őstag
válasz matyee #39263 üzenetére
Az eihem pumpa szerintem egy kicsit gyengus már szállított vízmennyiség terén.
Ha megtolnád neki biztos jobb lenne a hőmérséklet. A radival nincsen gond szerintem, mivel én is ilyet használok, csak nekem egybe van a kettő tehá quad radi, egy magicool extrem quad 480. A ventik is 5 volton mennek tehát olyan 660 környékén persze hogy felmelegszik. A másik a 295 melegít rendesen ez van ezt el kell fogadni, az i5 2500k sem éppen hűvös 4,5 gigahertzen. Nekem a quad radi elviszi az 570-et + egy xeon i7-et minden gond nélkül, tuningal is. Igen nem dual gpu, igen kevesebbet fogyaszt nem melegszik, de amit a vga-n nyerek azt a cpu behozza mert 95wattos a tpd-je.
Nálam normál használat esetén nem prime(prime alatt nálam is felmegy megahertz és feszültség függvényében 55-re a cpu) 44 cpu max és 42 a vga max terhelés alatt. Idle hőmérséklet függő 29 a cpu 26 a vga.
Tehát pumpának kraft, ventinek picit több kraft, a vége meg az hogy radit kell cserélned mert az nem derült ki hogy slim vagy xtreme.
Jah most látom, hogy nem kettő dual ezt benéztem, csak egy dual hát akkor nincs is mit mondani ahogy a kollégák mondták ez kevés ide. Ide egy triple extrem kell vagy olyan mint az enyém.A mora project elmarad sajna mivel elvitték az orrom elől, így nem is lesz belőle semmi veszek todytól egy novat egyből egy 20-al olcsóbb, lehet hogy gyengébb a mora-nal, szerintem nem sokkal, de nekem tökéletesen megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
matyee
őstag
Azért engem kicsit meglep ez, a 4870x2+Q6600-tal nem volt ilyen gondom, pedig azok sem a hűvösségüktől híresek...
-
DigitXT
nagyúr
válasz matyee #39271 üzenetére
Egyértelműen kevés: a GTX295 zabál, mint a disznó, és ez meg
is látszik a hőfokokon. Persze a húzott proci is ott van a szeren.
Egy tripla már javítana valamit, de ha biztosra akarsz menni, úgy
lehet akár két dupla (quad), vagy akár két tripla is a befutó.
Én amúgy nemsokára eladom a két triplámat, mivel Mo-Ra lesz. -
oriic
HÁZIGAZDA
-
matyee
őstag
Valakinek van esetleg eladó dual v. tripla radija? Ma vinném
-
madaraszf
aktív tag
válasz matyee #39278 üzenetére
Bocsi, de ahogy a kolléga is mondja semmi jégre utaló jel! Én is ilyen árban kaptam meg yakuza.tora kollégától!. Ha vissza olvasol a topicban egy páran írtak ezekről véleményt és igen jó tapasztalataik voltak a tripla extrem-el. Sajnos én még nem tudtam kipróbálni, de amint sikerül egy kb. 150W terhelés mellett meg tudom mondani mit mutat...
madaraszf felhasználónak 58 pozitív és 0 negativ értékelése van a (régi) fórumon!
-
DigitXT
nagyúr
válasz matyee #39278 üzenetére
Ha kicsit vársz*, lesz kettő is (extreme). Lásd adatlapomon.
(Akár Noctua S12-es ventikkel, Sharkoon rezgéscsillapítókkal, stb.)*: mondjuk ha sürge a csere, akkor necc, de tudsz olyan ajánlatot
tenni, amiért azonnal kiszedek egy radit a vízkörből... (Egyelőre
nem nagyon van időm játszani, a netezést meg egy radi is elviszi.)[ Szerkesztve ]
-
madaraszf
aktív tag
-
-
madaraszf
aktív tag
válasz matyee #39285 üzenetére
Inkább várj egy kicsit!!! Ne kapkodj! Megéri kivárnod. Én már 1 hónapja szeretném összerakni, minden megoldás érdekelt volna, de türelmes voltam és spóroltam 10k-t ráadásul mindenből olyat találtam ami kifogástalan! Pedig be vagyok sózva én is rendesen. Ha visszaolvasol tettem fel képeket a Skeleton-ról. Nézd meg, szerinted én mennyire ülök tűkön??!!!
Megéri kivárni!!!
[ Szerkesztve ]
madaraszf felhasználónak 58 pozitív és 0 negativ értékelése van a (régi) fórumon!
-
Razermazer
őstag
válasz madaraszf #39284 üzenetére
Nem jegelek nagy időintervallumra magam, és a pénz ellensége nem leszek ugye. Aki jegeltette volna a fizetését várja, ha marad belőle akkor veszi ha nem erre nagyobb az esély akkor marad, és jópár kp-ben fizetős vevőtől elesek. Megbeszéltem vele, és lemondott róla ez a tiszta sor Matyee viszi azonnal így az övé. Pár napra jegelek természetesen, de hetekre nem. Azé volt ez így.
A triplám nekem elvitt lazán egy 9550-et 4 gigán egy 5970 társaságában vígan szépen makulátlan állapotban van, nem jár vele rosszul 2 -éve a csak a polcon állt most tettem bele a nagy meleg miatt a körbe, de már nem kell megint mert 40 fok meleg nem lesz. Meg úgyis novára cserélem a quad 480-at is radiállvánnyal együtt megy fel apróba hamarosan.[ Szerkesztve ]
-
madaraszf
aktív tag
válasz Razermazer #39287 üzenetére
A korrekt kolléga! Páran példát vehetnének rólad!
Tripla Extreme radi határfeszegetésről valaki?
[ Szerkesztve ]
-
InHell
senior tag
Sziasztok!
Pár napja olvasgatok ebben a topicban, és szeretnék átállni vízhűtésre.
Ahogy olvasgattam itt, jól gondolom, hogy egy komplett vízhűtést, nem lehet megoldani gépházon belül úgy, hogy az 2 darab, esetemben gtx460-at, egy i7 860 procit, és az alaplapi feteket is le bírja hűteni?Nekem ami fontos lenne az a processzor hűvösebben tartása.
Most egy NoctuaNH-U12p-vel hűtöm, 2 db. 12-es noctua ventivel, nem is volt eddig problémám vele, de pár hete vettem még egy VGA-t, és bizony 6-7 fokkal így melegebb a processzor a megnövekedett hőtermelés következtében. Most nyáron, huzamosabb ideig 4GHz-en nem is tudnám használni, mert nem szeretem látni a 70+ fokos proci hőmérséklet adatokat.Mit ajánlanátok a processzor hűtésére, ami hatékonyabb lenne a mostani noctuámnál, és mindenképpen a házba beférjen?
CM 690 advanced ii házamba pl. felülre szépen beférne egy Magicool Xtreme Dual 240, megvan neki a hely.
Szivattyút és tartályt milyet ajánlotok?
Láttam olyan tartályt, amit előre lehet betenni, az számomra nagyon praktikus lenne, pl. ilyet.Illetve egy másik megoldás pl. egy Corsair H100 is elég, vagy azzal nem lennék előrébb a mostani hűtésemhez viszonyítva?
Üdv.[ Szerkesztve ]
< béna duma helye >
-
madaraszf
aktív tag
válasz InHell #39289 üzenetére
Csak egy vélemény! Ebbe vagy belevágsz és végigcsinálod, vagy el se kezd! A dual radiról máris lebeszélnélek mivel esetemben is ezzel kezdték a srácok! Tripla Extreme (még akkor is ha egyenlőre csak procit akarsz hűteni)!!!! Nem lesz egyszerű sem olcsó a dolog arra készülj fel!!! Én is elég sokat olvasgattam, kértem tanácsot másoktól és azért nem is olyan egyszerű ez a dolog, mint rájöttem. Megfelelő szivattyú, csatik, radiátor pumpa, folyadék, bilincs stb. Ha belevágsz légy nagyon körültekintő, olvasgass eme hűtési módról és ne szégyelj tanácsot kérni!
Ha nem akarsz igazából babrálni vele akkor a H100 is bőven megfelelő lehet a számodra!
Amit én melegen ajánlok az a tripla radi tripla radi!
[ Szerkesztve ]
-
Razermazer
őstag
válasz InHell #39289 üzenetére
Tessék én anno így oldottam meg[link] tökéletesen elég volt mindenre a tripla, és ugye mindent elmondhatunk az 5970-ről csak azt nem hogy hideg, a quad 9550 sem egy forró fejű, de azért jólesett neki a víz(még egy tripla be volt tervezve a fenekére a háznak, de nem valósult meg). Látod én is lehűtöttem anno mindent, de ez még egy p45 ami rendesen melegedett, egy i7-nél már a déli híd alig melegszik, a fetek meg pláne nem, én nem is bajlódnék velük de ízlés dolga. Ezek a kártyák pláne együtt már tekintélyes hőt adnak, a proci is meleg fajta szóval összeadódik. Ide már kettő tripla ajánlott, vagy egy quad, vagy egy tripla és egy dual.
A h100at felejtsd el nem hatékony, és hangos csapágyas is lesz 1 hónapon belül. Praktikusnak praktikus és ebben ki is merül.
Ja igen és rendesen a pénztárcába kell nyúlni, megtervezni mindet ahogy a kolléga mondja.
A triplát mondjuk egy ilyenre a házad fenekére rakod[link] vagy kiváltod költséghatékony módon egy használt venti kiszuperálásával, és azt rakod a házad fenekére rá a radit. Ventiket a túloldalra megfelelő méretű csavarokat használva azt hiszem30-35mm kell, a házhoz való rögzítéshez meg kell vagy 45mm hogy átérjen. Irány a csavarbolt lemérés után persze. Így a triple radi megoldva a dualt meg beépíted és kész.[ Szerkesztve ]
-
Gaabbaa
aktív tag
Hali!
Lenne egy olyan kérdésem hogy a 6,4mm belső átmérőt ajánlott használni vagy egy normális hűtőrendszer az 8mm-nél kezdődik? Azért kérdezem mert jelenleg vegyes csatikkal, ill. radival rendelkezem (van egy single TT radim, ill egy dual), továbbá a csatlakozók is vegyesfelvágottból állnak, van 6,4-es és van 8-as is...Amit hűteni akarok az ott van a névjegyemnél (cpu,vga)
köszi
Csak a JÁTÉKOK! :-))))
-
madaraszf
aktív tag
válasz Razermazer #39291 üzenetére
Csak proci hűtésre azért elég kell, hogy legyen a tripla radi nem? A 2 gtx 460-at bevizezni már horribilis összeg lenne!!!! Abban én nem igazán gondolkodnék!
Nekem volt H50-em (fél évig) és semmi bajom nem volt vele 775-ös quadot hűtőtt majdnem 4 ghz-en. Egy barátomnál több, mint egy éve megy és hangtalan a cucc, hogy az egy hónapon belül tönkre menne??!!
-
DigitXT
nagyúr
válasz Gaabbaa #39292 üzenetére
6,4-es nem nagyon ajánlott: csak szenvedni fog a pumpa.
Meg aztán ott van egy kazán 480-as az adatlapodon, szóval
alapvető lesz, hogy minél jobb térfogatáramot érjél el. Szvsz
ha úgyis összevissza csatik vannak, akkor kuka az összes,
és HF csatikat szerezz be (10 mm-es belső átmérő).madaraszf: az jó választás, a 16/10-es cső jól kezelhető.
[ Szerkesztve ]
-
madaraszf
aktív tag
válasz Gaabbaa #39292 üzenetére
Én 10/16 csövet fogok feldobni és HF-es 10mm csatlakozókat. Nekem ezt ajánlották a jó teljesítményhez.
DigitXT: azért lassan csak belejövök....
InHell ha egy jó vízhűtést szeretnél az szerintem nem fog elférni a házadban.... ha csak a procira akarod akkor az talán...
[ Szerkesztve ]
-
madaraszf
aktív tag
válasz DigitXT #39294 üzenetére
Köszönöm. Víztiszta és minőségi a cucc, ráadásul az egyik legnagyobb falvastagságú a jobb terhelhetőség (hajtogatás) érdekében. Igaz a HF csatira úgy kell ráerőszakolni, de szerintem akár bilincs nélkül is simán elmenne. Az sosem baj ha "feszül" legalább is az életben eddig így tapasztaltam
-
Razermazer
őstag
válasz madaraszf #39293 üzenetére
Kinek mi, nálam volt egy próba erejéig, soha többet és beadta a kulcsot, én hasztalannak nyilvánítottam(ugyanazt a hőfokot hozta mint a egy mugen 2 akkor meg minek). Mivel ha a procihűtést le is csendesítettük valamennyire, akkor már a többi komponens lesz hangos, és megyünk végig szépen a végére úgy is oda lyukadunk ki, hogy mindent levizeztünk.
De ahogy gondolja, próbálja ki majd eldönti hogy megelégedett e vele.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
madaraszf
aktív tag
válasz Razermazer #39297 üzenetére
Én is inkább a tripla radis vizet javaslom (ha csak a procira kell) a H100 helyett, de az már neccesebben fér el a házban .../a kollégának ez kritérium volt!/ baberásabb és drágább is, ha jó cuccokat szeretne venni! Szerintem...
-
InHell
senior tag
Hmm.
Mondjuk a VGA vízhűtéséről már lemondtam, egyébként egy ismerősöm gyártott hozzá mind a kettőhöz, 4k/darab emiatt jöttem lázba, hogy hmm, az elég jó ár érte, csak ugye nem teljes cover, csak a gpu-n van a blokk, memokat, vrm nem kap így hűtést, szóval nem biztos, hogy okos megoldás, így arról lemondtam.
Ezen viszont meglepődtem, hogy egy xtreme dual radiátor kevés egy i7-nek?
Nem volt még vízhűtésem, de azért ennél többet kinéztem egy vízhűtésből.Tripla radi nem fér be a házba ahogy nézegettem. Házon kívülre meg nem akarok rakni semmi esetre sem.
Pénz nem akadály, de nem akarok feleslegesen sok pénzt sem kiadni érte.Gondoltam egy olyan 35-45k körüli összeget, így mostmár csak a proci hűtésére.
Alaplapi fetekre is tudnék olcsón blokkokat, de akkor az felesleges, mert az én esetemben úgysem melegszenek annyira?
Fura, ezt azért nem gondoltam volna, hogy házon belüli megoldással, nem tudok vízhűtéssel sokkal hatékonyabb hűtést eszközölni a mostani léghűtésemnél.< béna duma helye >
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz DigitXT #39294 üzenetére
TT P500-as pumpát vettem, és azon a kiömlő csonk (belső) 10mm-es. Viszont a TT radira hiába teszek 10-es csonkot, mert annak a csövei, ami a lamellák között fut, csak 6mm körül van, vagy még annyi se...
Szóval akkor a TT kiesik a körből, és marad a dual, amire már fel lehetne pattintani G1/4-es 10mm-es HF csatikat, viszont akkor az az 1 radi kevés lesz...
Tehát egyenlőre amíg nincs meg a gpu blokk, gondolom elég lenne a dual radi, aztán meg be kell szerezzek egy társat mellé...
Másik dolog meg ami zavar az hogy a Dual radinál vékony lapított "csöveken" megy végig a folyadék,(talán 3db-on oda, és 3-on vissza), amik összesíett keresztmetszete szeintem nem éri el egy 10-es csati kesztmetszetét....szóval hiába van rajta a 10-es cső ha az nem képes ekkora vízmennyiséget átnyomni magán... tévedek?
Csak a JÁTÉKOK! :-))))
Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest