Hirdetés
Aktív témák
-
sinya85
senior tag
válasz madaraszf #38699 üzenetére
ha valahol megtud ragadni a levegő akkor mind1 hol a tartályod, de természetesen oda rakja mindenki ahová akarja ez csak egy ötlet volt, nekem is igy van. fekve van a tartály 1ik felén be másik felén alul ki onnan megy lentebb a pumpába ugye hogy feltöltéskor feltudja kapni a vizet onnan a cpu onnan felfelé radi és lefelé tartály. tökéletesen müködik. a radiátorban biztos van egy kis levegő mert vízszintesen helyezkedik el és a be illetve ki ág is az alján van.
igy a levegő megtud szorulni a felső részében és ha a tartályom felette lenne ugyanugy megszorulna ......ஜ۩۞۩ஜ
-
Cybertrone
veterán
válasz madaraszf #38709 üzenetére
Szerkeztés gombot 5 percig megkérlek hogy használd
Nem azt monduk hogy a trippla nem elég, csak azt hogy egy idő után limitál az is... 3.4-re elég szesz... 3 ventivel
Nálam meg a xeon 4.2-őn halad... és van hőtermelése Mobil paks a cucc... léggel be se vállalnám szerinrtem[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Cybertrone
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz madaraszf #38720 üzenetére
Nem arról van szó hogy nem tudja lehűteni, hanem az hogy mennyire? Meg hogy akarsz e a jövőben tuningot. Pl én procim a tripla radival meg vga-val együtt alapból 28-29 fokos, full leterhelve olyan 57fokos kb. És csak 95w-os. Na most ha tolok neki tuningot olyan 4.3ghz-is, akkor simán beveri a 130w-ot,plusz ugye vga is húzva van meg feszelve, szal nem csoda hogy kevés. Neked elég lesz, de gondolj jövőre is.
Cybertrone:
Lehet már kérdeztem de milyen ventiket használsz? Én valami olyat akarok ami olcsó is, de azért szállít is levegőt, de mégsem olyan hangos.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
-
Cybertrone
veterán
válasz madaraszf #38743 üzenetére
Oda van írva a vidi címébe... Mineral oil= Ásványi olaj! Szerintem mindenhol beszerezhető!
Csak 1 a gond az olajokkal hogy igaz hogy faszán hűtenek egy darabig, de kérdem én mivan akkor ha az olaj felmelegedik? Mert az bizony annyira gyorsan nem hül vissza mint a víz[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
djcsefa
tag
válasz madaraszf #38701 üzenetére
a triplára se kötelező három ventit rakni. pl ha kettőt raksz 1 triplára akkor egy duplához képest még mindig több ( egy singel passzívval!!
:i7 8700k -Asus Maximus X hero-Corsair dominator platinum 16Gb ddr4 2400Mhz EVGA Hydro copper-GTX1080ti-Ocz revodrive 3 x2+ 1x Samsung 850 evo 500gb - EVGA 80+ gold 750ws táp - Corsair 800D ház+ 2L víz :D
-
madaraszf
aktív tag
válasz madaraszf #38747 üzenetére
djcsefa: köszi már ezen is gondolkodtam. De ha már ott a tripla szépen mutat rajta a három venti+ egy ford.sz. szabályzóval meg is oldom a dolgot...
Már megint rosszra nyomtam! Igyekszem nem duplázni!!!!
Ja és egy tripla radi rendel!!!!! Ha esetleg lenne valakinek eladó!!!!!
[ Szerkesztve ]
madaraszf felhasználónak 58 pozitív és 0 negativ értékelése van a (régi) fórumon!
-
niklebi
senior tag
válasz madaraszf #38747 üzenetére
Szerintem a tripla radiátor egy processzor hidegen tartásához bőven elég, még akkor is ha például mást is akarsz hűteni még akkor is elégnek kell lennie. Nekem ilyen tripla van a gépemben, és ilyen ventilátorok vannak rátéve amik 800 rpm-mel pörögnek és igaz most nem pont így néz ki a gépem belülről, de ugyanazokat a részeket hűtik. (a csöveken már nincs rajt az a fehér akármi mivel ezek elég régi képek) Jelenleg 24 fok van a szobában és a proci 34 fokos. Pár kép arról, hogy tuning alatt milyenek voltak a hőfokok. tuning A lényeg,hogy szerintem ha később bővíteni akarsz akkor is elégnek kell lenni egy tripla radinak.
Más! Én most vásároltam egy csomó új dolgot a vízhűtésemhez mert nekem még ezek a hőmérsékletek sem az igaziak. Főleg mivel idővel venni akarok egy új videokártyát és ahhoz már nem lesz elég a tripla radi. Lesz új proci blokk+2db 240-es Phobia radi+4 venti+tartály. Persze a házat is nem kicsit átalakítom. Csináltam egyedi radiátor rácsokat, két pumpa lesz a rendszerbe+ még pár apróság Az elkövetkező hetek evvel fognak telni
matyee: szerintem a radiátorban szorul meg a levegő! Próbáld mozgatni,hogy a pumpa ki tudja hajtani a bubikat.
[ Szerkesztve ]
-
djcsefa
tag
válasz madaraszf #38754 üzenetére
hááát.. nálam a 90fok azért má sok volt. ( bár ez a tartály bekötéseinek helyével függ össze + hogy mennyi víz van a tartályban.)
:i7 8700k -Asus Maximus X hero-Corsair dominator platinum 16Gb ddr4 2400Mhz EVGA Hydro copper-GTX1080ti-Ocz revodrive 3 x2+ 1x Samsung 850 evo 500gb - EVGA 80+ gold 750ws táp - Corsair 800D ház+ 2L víz :D
-
Razermazer
őstag
válasz madaraszf #38763 üzenetére
Szerintem(bár az olaj biztos speciális) idővel kikezdi a nyáklapot lepotyognak a kondik.
Ezért kell a 3-év garanciát mindenképpen bejelölni egy ilyen kvalitású gépnél.
Hátulütő hogy semmit nem cserélhetsz hardverhiba esetén, még ha nem is evvel a drága játékkal szórakozik az ember. Nyakig olajban turkálni nem nagy élvezet . Jól meg kell gondolni, hogy milyen alkatrészeket rak bele az ember, mert nem fogja cserélgetni, magyarán sohatöbbet .
Az otthoni plexis megoldásnál csak passzív hűtés leadás lehetséges(akvárium teteje nyitva berácsozva, ott szublimál a hő) vagy speciális radin(lehet hogy jó a vízhűtésre való is)(de ekkor megint ott van a zajforrás venti terén még ha minimális is, akkor jó erős pumpa kell neki, szintén speciális, mert az olajat meg is kell keringetni)
A htpc hűtése szerintem nem rossz ötlet evvel a módszerrel, mivel minimális a hibafaktor, és az alkatrész is kevés. Már csak utána kell számolni mennyibe jön ez ki.
Meg elég elvetemültnek lenni[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
-
Pero
senior tag
válasz madaraszf #38760 üzenetére
nem a pumpára kell építeni a tartályt hanem pont fordítva én most csinálom az új rendszerem és nálam beválni látszik baromi gyorsan kijöttek a bubik a rendszerből.
ami az olajos mókát illeti oda sima mineral oil-t ajánlanak ha jól tudom mert az nem vezeti az áramot és ennyi a nagy tudása, viszont amit egyszer beletettél az el kell felejteni gari szempontból mert nem lehet letakarítani róla rendesen.
-
ThodEE
őstag
válasz madaraszf #38794 üzenetére
Én is egy ilyen radival kezdtem, 3db Noctua P12es volt rajta 1300RPM en, 3,96GHz+HT és egy 5870es VGA t tartott hűvösen, ha olyan volt az időjárás, mert bizony 32-35fokos szobába már felment a víz 40fok fölé :/
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
ThodEE
őstag
válasz madaraszf #38796 üzenetére
Igaz hogy elégé megkéri a feszt a procim, és ilyen 1.3V körül megy 4GHz en, de igen sokszor kapcsolt le a Biosban beállított 70fokos korlát miatt.
nem kell aggódnod, a plexi tartály pont annyi hőt fog el disszipálni, mint a csöveidhttp://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
djcsefa
tag
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz madaraszf #38824 üzenetére
Nem tudom igazából, nem akarok hülyeségeket írni ezzel a melegedéssel kapcsolatban, de nekem többen mondták hogy nem lesz baja, nah meg árulnak ilyen dobozokat gyárilag is. Elméletileg hűti a víz ami átmegy rajta, mondjuk minél melegebb a víz annál rosszabb lesz a pumpa hűtése is. De elméletileg a víz adna annyi hűtést neki, hogy ne menjen tönkre, a másik meg, hogy egy villany motor van benne, mi a franc tudja tönkre menni? Ahhoz hogy egy villany motor bekrepáljon ahhoz kell legalább 100 fok, tekercsekről a lakk le égjen stb... annyira meg tuti nem melegszik fel. Amikor múltkor felszereltem rá az új tetőt, akkor igaz állt egy darabig a gép, volt ideje hűlnie, mondjuk ebbe a dobozba nem hiszem hogy még állásába is nagyon ki tud hűlni, de nem volt annyira forró, meleg volt igen, eléggé, de nem úgy hogy égeti a kezem, szóval 60-70 fok alatt lehetett, nem hiszem hogy ez érdemben károsítja. Most keresgettem gyári leírások közt, de nem találtam olyat, ahol írnák hogy körülötte szabad helyet kéne hagyni, mint pl egy asztali eszköznél.
Ha azt akarod hogy az alja ne legyen leszigetelve, de a feltámasztás szivaccsal legyen megoldva. Én máris kitaláltam neked a megoldást.
Mivelhogy a pumpát a gyári manual szerint, nem lehet oldalra döntve, felfordítva használni, csak az aljára állítva, ezért pl fogsz egy acél lemezt, felcsavarozod a pumpa aljára, mivelhogy ott van rajta két saru, távtartva, az már a te ízlésed hogy csinálod meg, csővel, anyával-alátéttel stb, el emeled pár centivel a lemezt. Aztán a szivacsot rá ragasztod lemezre alulról, és kész. -
ThodEE
őstag
válasz madaraszf #38828 üzenetére
Nálam semmi rögzítés nincs a pumpán, a két cső tartja hogy ne essen be a VGAra, az aljára fel van ragasztva egy gumilap, amit a tetőhöz kaptam, különben is olyan nehéz az új tetővel hogy nem is akar mozogni
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
niklebi
senior tag
válasz madaraszf #38833 üzenetére
Képek nem lesznek , de egy előző hsz.-ben írtad milyen tartályod van. Egy saját káromon szerzett tapasztalat, hogy az alján meg a tetején lévő záró fedeleket csak finoman húzd meg mert úgy jársz mint én hogy alul is meg felül is elrepedt a tartály, mivel nagyon megsikerült húznom Én úgy éreztem, hogy jó ha meghúzom, mert akkor biztosan nem fog folyatni de nem kellett volna. A tartály minőségét bizonyítja, hogy csak nagyon kis folyás fordult elő így megúsztam az elázást. Úgy hogy csak vigyázva
-
niklebi
senior tag
válasz madaraszf #38835 üzenetére
De csak azért mert ennyire kíváncsi vagy ilyen lesz a proci blokk, ezekből lesz kettő és ilyen tartályt hoznak. Ezek közül lesznek a csatlakozók, a csövezés ebből lesz és ezek a ventik kerülnek a tripla radira. A mostani 3 venti meg megy az új radiátorokra amire nem kaptam ugyan olyant mert pont elfogyott és mivel előre fizettem ezt választottam helyette , de ezt ha tudom el akarom cserélni a jelenlegiekre ha sikerül. Meg egy csomó mást is hoz a postás ha minden igaz mert már feladták Amerikában.
Ez az új projekt de csak neked privátban elküldöm a régi közben készült képeket -
madaraszf
aktív tag
válasz madaraszf #38839 üzenetére
Ja és még csak 1 pohár bolt ittam! Ráadásul úgy volt, hogy szétborítom a gépem és beteszem a Sabertoth-ot továbbá beültetem a szivattyút szivacságyastól a helyére. De ez sokkal jobb annál, látni mások hogyan boldogulnak és milyen extreme ötleteik vannak, ez eszméletlenül jó dolog.
Na majd holnap nekiesek a gépnek, most iszom még egyet és ahogy kedvenc kollégám szokta mondani "kive..m és lefekszem a ge..be"! Csak hülyéskedtem!!!!
Jó éjt mindenkinek!!!
madaraszf felhasználónak 58 pozitív és 0 negativ értékelése van a (régi) fórumon!
-
niklebi
senior tag
válasz madaraszf #38837 üzenetére
A procinál valamit elnéztél, az nem plexi tetős, sőt tiszta réz az egész. A ventit meg azért akarom elcserélni mert a másik 3 ilyen és ezek mellé nem igazán jó. Szerintem
Amcsi nagybácsi meg nekem sincs, csak mikor összehasonlítottam az ottani és az Európai árakat akkor kiderült, hogy még a sokkal többe kerülő szállítással is több mint 50000 Ft-tal olcsóbban megúszom az egészet. Hát ezért rendelek onnan mindig
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest