Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#38501) MontyCrew válasza csib41 (#38499) üzenetére


MontyCrew
senior tag

Ennyi erővel tojássárgáját is borogathatnád a hűtésedbe :DD

[ Szerkesztve ]

és neked mi az erősséged? hmm, van egy Skyline-om

(#38502) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Na akkor a rendszeremhez remélhetőleg ez már elég kell hogy legyen ugye? :D

[link]

Live-Die-Respawn

(#38503) MontyCrew válasza oriic (#38502) üzenetére


MontyCrew
senior tag

:DD :DD :DD Ehhez meg pláne ezt ajánlom

és neked mi az erősséged? hmm, van egy Skyline-om

(#38504) csib41 válasza ---Lasali--- (#38500) üzenetére


csib41
aktív tag

Nem vagyok ennyire sügér van nekem akvárium pumpám is ami még épphogy megy :DDD és csak a radira menne ami félperc/csepp méretű lyukkal harcol, szóval eltömítené és öblíteném át azonnal.

(#38505) Razermazer


Razermazer
őstag

Sziasztok

Kérdésem a következő lenne mennyire javallott együtt használni réz, és alumínium ötvözetet egy blokkon belül? Innovatek csinált ilyet gtx 295 hydro coopern-él a rev 1 es verziós kártyáknál. Olvastam külföldi topikokat hát vegyes a kép, valaki azt mondja isten ments, mert elindul az ionizáció, valaki azt mondja megfelelő hűtőközeggel elkerülhető a történet.
Csak azért kérdem, mert lenne apróba egy ilyen blokk, és esetleg hozzá egy kártya, érdemes e belevágni nem mai darab a blokk, nem tudom milyen folyadékkal volt használva a rendszer.
Mert lehet hogy tiszta korrózió.ő lenne a blokk Véleményt kérek.
Én Aquatuning előre kevert rózsaszín hűtőfolyadékot használok amióta vizezek, ez a nature Aquatuning folyadék ebben minden benne van algaölő és anticorro.

Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"

(#38506) DigitXT válasza Razermazer (#38505) üzenetére


DigitXT
félisten

Nem javallott.:N Szerk: de igaz, amit írsz, hogy a megfelelő hűtőközeggel, stb.
Ettől függetlenül van némi kockázata, ami miatt nem javallott...:K (Mondom én,
aki simán használta a Reserator XT alu alkatrészeit réz blokkokkal a körben.:DDD)

[ Szerkesztve ]

(#38507) Cybertrone válasza tajcsi (#38492) üzenetére


Cybertrone
veterán

Kicsit az arcból vissza kéne ám venni barátom... Olyan emberekkel beszélsz, akik már akkor vízzel tolrák mikor te még azt sem tudtad hogy milyen propellereket vegyél a hűtőre :((( Meg azért ezt a hangnemet egy olyan embertől aki nem tud a rendszeréhez venni csatlakozót, mert hogy is fejezzem ki szépen nem ért hozzá, és akkor még neki áll fejjeb... Hát ne haragudj :W A jövőben, engem sem, illetve szerintem aki egy kicsit is ad magára azt sem fogja érdekelni a bajod, és ezzel együtt a rendszered sem! :Y :K

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...

(#38508) Razermazer válasza DigitXT (#38506) üzenetére


Razermazer
őstag

Köszönöm DigitXt már nem is érdekes, mert a tulaj akié a blokk gyári evga kártyája kontakt hibás volt, tehát gyárilag vizezett volt, de megcsinálták neki, így elállt a bolttól hogy csak a blokkját vegyem meg. Talán kicsit jól is jártam maradok a 2 db 285 projectnél ;)

Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"

(#38509) DigitXT válasza Razermazer (#38508) üzenetére


DigitXT
félisten

Jó is a GTX285SLI vízzel hűtve.:K

(#38510) MontyCrew


MontyCrew
senior tag

valaki ha tudna egy gyors választ,, még nagyon kezdő vagyok vízhűtés terén, szeretnék szerválni egy univerzális gpu blokkot és azt szeretném kérdezni, hogy milyen csatikat kellene vennem, ha zalman 12/8as a csövem van? cpu blokkom rádugós, és az NB hűtő is rádugós, így csak ehhez kellenek csatik, valami megbízható cucc érdekelne.

[ Szerkesztve ]

és neked mi az erősséged? hmm, van egy Skyline-om

(#38511) tajcsi válasza Cybertrone (#38507) üzenetére


tajcsi
senior tag

Nem vagyunk barátok de kösz. Majd segít valalki, sőtt, segítettek is már, mindenfelé nyalifali nélkül. Nem áll nekem feljebb semmi ezt kikérem magamnak! Nem nyafogtam senkinek sem, és mégis segítettek privátban! Aki meg inkább kérkedik a segítségnyújtással, iöszönöm, az ne segítsen.

Nekem sajnos nincs kidobanó pénzem, hogyha valamit megveszek és netalán nem jó, akkor én nemfogom 4edáron eladni, mert anyucianyuci tömi a zsebem zsebpénzzel, nálam a dolgok sajnos nem így működnek, szeretném, de nekem minden peniért megkell dolgoznom, ezért jobban becsülöm annál a pénzt, minhogy így játszak vele. Látod, van akit idegesít van akit nem - aki nem tesz megjegyzéseket annak én sem teszek, Aki segít annak megköszönöm. Vitázni meg ebbena témában nemtudok, mert továbbra is azt vallom, nem értek hozzzá, attól, hogy viízzel hűtöm a rendszert még nem jelenti azt hogy értemk is hozzá. Jobb kérdezni elvet vallom, hármost ha valakit megsértettem, vagy nemtesztik vmi, akk elnézést.

A vita lezárult, már csak meg kell rendelnem a cuccot. Volt egy kis nemértem dolog a csatik mérete körül, amit sikerült ltszitázni, valamint a gumicsövek mérete körül, és ennyi. Majd küldök képet, ha összeszerelem a cuccot :)

MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...

(#38512) AssAssynn válasza MontyCrew (#38510) üzenetére


AssAssynn
őstag

Üdv.

Mit jelent az, hogy rádugós? :DDD
Ha sima, átlagos egyenes csatlakozókra gondolsz, akkor van kettő 8/12-es csatlakozóm, de nem tudom, hogy a csövedre jó lenne-e. Mindjárt megmondják a srácok. (:

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#38513) Cybertrone válasza tajcsi (#38511) üzenetére


Cybertrone
veterán

Ha nincs kidobandó pénz akkor nem kell vizzel hűteni... Senki nem nyali-falizik, csupán csak a normális hangnemet várjuk el egymástól, és mindenkitől... Neked ez nem megy... Megsúgom hogy azok akikkel összeszólalkoztál meglett emberek családdal, és nem anyuci rakta össze nekik azt amit az adatlapon olvasol,,, Mint ahogy nekem sem!!! Mellesleg itt a rendszer majdhogy nem legolcsóbb dolgáról beszélünk a csatikról... ha ez is problémát okoz kár belefogni... több ember érthetően leírta neked a dolgokat, melyek minden oldalon ahol árusítva vannak ilyen dolgok megint csak le vannak írva... Ha ilyen szinten sem megy akkor csak veszélyezteted a rendszeredet a vízzel, és nem segítesz neki :K És köszönöm hogy szeretnél küldeni képet a rendszerről de én lemondok róla :( Azoknak küld a képeket akik segítettek, illetve próbáltak, csak valami oknál fogva nem sikerült nekik.... Az ok nem biztos hogy a segítő szándékú emberekben volt...! Részemről téma OFF... ha gond van esetleg, és folytatni szeretnéd a bájcsevegést akkor javaslom a privátot :K

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...

(#38514) MontyCrew válasza AssAssynn (#38512) üzenetére


MontyCrew
senior tag

az alaplapi és a cpu blokk is, így ezekkel nem volt problémám, a csőről konkrét infót nem találok az oldalon, de az összes vízhűtős cuccukhoz ilyent adnak

és neked mi az erősséged? hmm, van egy Skyline-om

(#38515) sinya85


sinya85
senior tag

Sziasztok mesterek és a többiek.
720 KCal/h vagy 837 Wh vagy 2856 BTU/h ezek a számok a radiátorom adatai, elég ez kb 120 watt hő leadására?

ஜ۩۞۩ஜ

(#38516) AssAssynn válasza MontyCrew (#38514) üzenetére


AssAssynn
őstag

A blokkokhoz azt írják, hogy jó a 10-es belsejű cső is, szóval ettől nem sokban térnének el az általam kínált csatlakozók sem.
Azért jó lenne pontosan megtudni, hogy milyen csöved van.

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#38517) csib41


csib41
aktív tag

tanácstalan vagyok. A radim kitesz 3db tripla slimet simán mégis felszalad a hőfok 1 óra prime után 80fokra. Igaz 35fok simán van a szobába, de akkor is sokallom a hőmérsékletet. A radi és a csövek is langyosak, akkor a blokkom vesz fel kevés hőt? :F

(#38518) AssAssynn válasza csib41 (#38517) üzenetére


AssAssynn
őstag

Először is: nyisd ki az ablakot, s engedj be friss, hűvösebb levegőt. (:
Azután, tegyél ventilátorokat a radiátorodra. Ha még így is kevés, s a pumpa megfelelően működik, akkor valószínűleg a blokk lesz a ludas, mivel a csöveid elég nagynak tűnnek a képek alapján.

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#38519) csib41 válasza AssAssynn (#38518) üzenetére


csib41
aktív tag

a csövem 14es belsővel van megáldva, a tartályban, mint mindig picit bugyog a víz.Ablakot próbáltam 3fokot jelent kb. A radi mellett van 3db 80as és egy 120as venti:( Gyanítom a blokk lesz a szűk keresztmetszet.
szerk:
Nyitott ablaknál csinálok most is jelenleg egy tesztet, de már 74fok és csak kb félórája megy.

[ Szerkesztve ]

(#38520) AssAssynn válasza csib41 (#38519) üzenetére


AssAssynn
őstag

Igen, az a cső bőven elég.
A környezeti hővel akkor nincs mit tenni, csak azért írtam, mert itt elég hűvös és szeles az időjárás most, de ha ott nem akkor mindegy.
A ventilátorokról nem tudtam, mert a képeiden nem volt, de ha azok is mennek, s a pumpád is jól működik, akkor már csak a blokk maradt. Az is házi gyártmány, ugye?
Lehet nem sikerült a legjobban. Ki kellene próbálnod valami hatásosabbat.

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#38521) csib41 válasza AssAssynn (#38520) üzenetére


csib41
aktív tag

házi gyártmány igen, de ezek szerint nem a legjobb... Pedig hosszban van 8-10 lamella (őskori léghűtésből kreált). Szerintem hegesztés közben a hőtől eldeformálódhatott benne valami vagy a talpát nem csiszoltam eleget (2nap), mert a magok közt is van 6-7fok különbség terhelés közben. Szerintem 1-2hónap múlva mikor összeszedem magam anyagilag, akkor rendelek egy 12es belsőst todytól. Úgy se cserélem a procit legalább 3 évig.

szerk: itt is viszonylag hideg van és ha betéved egy-két szellő lejjebb esik 1-2fokkal a hőmérséklet/mag. Majd átcipelem anyához a gépet, neki úgy is van álló klímája megnézem mennyit jelent a ráfújt 13fokos levegő :))

[ Szerkesztve ]

(#38522) jones965 válasza sinya85 (#38515) üzenetére


jones965
Modder

Bőségesen!

(#38523) csib41 válasza csib41 (#38521) üzenetére


csib41
aktív tag

szerkesztésből kicsúsztam, tehát szerk2: időközben 77foknál járt 40perc körül és kinyomtam ne szenvedjen a bogaram.

(#38524) TESCO-Zsömle válasza csib41 (#38521) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

A magok közti különbség a proci sara.

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#38525) MontyCrew válasza AssAssynn (#38516) üzenetére


MontyCrew
senior tag

112/8as zalman cső ez.

és neked mi az erősséged? hmm, van egy Skyline-om

(#38526) AssAssynn válasza MontyCrew (#38525) üzenetére


AssAssynn
őstag

Írok egy levelet.

Többiektől kérdezem:
A 8mm-es belsejű cső felmegy egy olyan csatlakozóra aminek a legnagyobb külső átmérője 12mm?

[ Szerkesztve ]

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#38527) csib41 válasza AssAssynn (#38526) üzenetére


csib41
aktív tag

ha erőlteted akkor igen. nekem egy 8as belsejű szilikoncsövet sikerült felhúznom egy 16os külsejű rézcsőre. A cső volt vagy 10éves :DDD

(#38528) TESCO-Zsömle válasza csib41 (#38527) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Az már a szakmában is erőszaknak számít. :DDD

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#38529) sg22 válasza TESCO-Zsömle (#38528) üzenetére


sg22
senior tag

:DDD

what should I do about this?!

(#38530) csib41 válasza TESCO-Zsömle (#38528) üzenetére


csib41
aktív tag

Pedobear féle munkásság:DDD

(#38531) TESCO-Zsömle válasza csib41 (#38530) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Jah.

Írtad is, hogy még csak 10 éves... :B

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#38532) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Összeállítottam egy monitoring szettet:

Alphacool Heatmaster
temperature sensor G1/4 van neki csatlakozási hely a tartályban
Flow sensor GMR Acetal incl. electronics G1/2" outer thread - Highflow
2 x O-Ring 19 x 12 x 8 mm flat seal NBR50
2 x reducing socket G1/2 to G1/4 inner thread

Bár elgondolkodtam az Aquacomputer Flow sensor 'high flow' G1/4 áramlásmérőn is. kb. 3500Ft-tal jönnék ki többre

Vélemény a hozzáértőktől?

read-only mode on the forum

(#38533) csib41 válasza TESCO-Zsömle (#38531) üzenetére


csib41
aktív tag

csak a szlogen lemaradt, hogy "I like the little tubes" :DDD

(#38534) matyee


matyee
őstag

Valaki tudna adni egy linket 1155 lefogatáshoz? Az mégjobb lenne, ami egy 775-tel van összevetve, hogy készíthessek lefogatót blokkomhoz. Köszönöm a segítséget!

(#38535) laccczka válasza csib41 (#38484) üzenetére


laccczka
tag

Az én fagyállóm (valami Prevent vagy hasonló nevű) címkéjére is ez volt írva mégis kilyukadt.
Azóta anticorro használó vagyok.

"...mert a víz melegebb mint a hőmérséklet..." egy ismeretlen zseni értekezése a víz felett lévő ködről.

(#38536) csib41 válasza laccczka (#38535) üzenetére


csib41
aktív tag

Színe milyen volt? Mert minden autószerelős és egyéb ismerősöm csak a rózsaszínt ajánlja, mert a többi elvileg szaharát se ér(ők elvileg okosok a témában, mint autók).
Réz radira, csonkokra, stb macerás lenne átállni. A rozsdamentes acél is képes ilyesmit művelni a rézzel vagy az aluval? Lehet tudok egyet szerezni szinte 0 forintért.

[ Szerkesztve ]

(#38537) MontyCrew


MontyCrew
senior tag

ha EZT vagy EZT beiktatnám a cpu és a vga közé kb mekkora javulásra lehetne számítani? ha számít akkor x4 925 + 6870 et kellene lehűteni. melyik lenne jobb? a kis 80as sokkal vastagabb mint a 12es, az uóbbi viszont nagyobb felülettel rendelkezik.

[ Szerkesztve ]

és neked mi az erősséged? hmm, van egy Skyline-om

(#38538) Gyíkac


Gyíkac
aktív tag

Hello, lenne egy kérdésem az összegyűltekhez.
Van két 8 cm-es ventivel hűtött radim, Ideiglenesen bekötöm majd ha már ide ér az alakuló vízhűtésembe.

A kérdés: mennyire számít kicsinek? nagynak a 8 mm-es belső csövezés a radiban? Csak azért h. nehogy nagyobb legyen az ellenállása mint szeretném. Eddig csak a pumpa van nálam. a többi mind postával jön :)
Először csak a vidkarit hűtöm majd köv hóban veszek még radit és onnan a cpu-t is.

Esetleg ha lenne valami alap cikk vagy oldal amit érdemes lenne átböngészni (a fórum végigolvasása munkahelyen kicsit nehézkes:$)

előre is köszönöm a válaszokat!

(#38539) D1Rect


D1Rect
félisten

14 fok load CPU core július végén:

:DDD

(#38538) Gyíkac: egy képet tegyél már fel arról a radiról. ;)

(#38540) MontyCrew válasza D1Rect (#38539) üzenetére


MontyCrew
senior tag

pff,, szép

EZ vagy EZ?

és neked mi az erősséged? hmm, van egy Skyline-om

(#38541) jones965 válasza D1Rect (#38539) üzenetére


jones965
Modder

Hűtőkamrában? ;] :C

(#38542) laccczka válasza csib41 (#38536) üzenetére


laccczka
tag

Ha jól emlékszem talán kékes, de biztos nem rózsaszínű vagy hasonló. Az okosak biztos tudnak ajánlani valamit ami vagy bejön vagy nem. :U
Szereztem egy rézradit amit megcsináltattam de végül az apróban vettem egy dualt így nem került aktiválásra.
Látom a közelben vagy fellelhető, ha érdekel eljuttatom neked. ;)

"...mert a víz melegebb mint a hőmérséklet..." egy ismeretlen zseni értekezése a víz felett lévő ködről.

(#38543) csib41 válasza laccczka (#38542) üzenetére


csib41
aktív tag

Milyen méretekkel van megáldva a kicsike? :D hopp minden ott van a képeken nem kérdeztem semmit:DDD :R :DDD

[ Szerkesztve ]

(#38544) csib41 válasza csib41 (#38543) üzenetére


csib41
aktív tag

Fáradt vagyok és pont a lényeget nem kérdezem meg, hogy a csonkok belső kűlső átmérője milyen? Ilyet még nem b.tam, inkább pihizek.:(
Jonesnak üzenem, hogy grat az írásához.

(#38545) AssAssynn


AssAssynn
őstag

Herceg, akarom mondani: DigitXT:
Ha nem gond, lenne pár kérdésem hozzád. Tudtommal neked is van reseratorod, s a kérdésem (kérdésünk) az lenne, hogy a pumpa ami benne van az mire elég (vagy mire nem)?
Mert egy srácnak is ilyen van (reserator 2), s a CPU, GPU, (chipset?) lenne hűtve nála, s a kérdés, hogy elég-e hozzá a reserator pumpája?
Közben lehet, hogy még egy plusz radiátort is beletesz a körbe a srác, szóval ez is érdekelne, hogy mennyire javallott ez a lépés, s, hogy a pumpa, hogy vinné?
Kell-e oda egy plusz DDC, vagy jó van ez így?

Szerkesztés után:
Ha jól emlékszem, valaki közületek nemrég váltott HF-re, tehát, ha minden igaz, vannak még kisebb méretű csatlakozói. A kérdésem hozzá: van-e neki eladó 8mm-es belsejű (kb. 12mm-es legnagyobb külső átmérőjű) egyenes csatlakozója?

[ Szerkesztve ]

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#38546) DigitXT válasza AssAssynn (#38545) üzenetére


DigitXT
félisten

Nekem Reserator XT-m van: nem tudom, hogy ugyanolyan
pumpa van-e bennük. Mindenesetre nem egy "erőgép". Az
eredeti koncepció szerint CPU blokkot kellett kiszolgálnia:
arra még lehalkítva is elég, de ahogy "nő" a rendszer, úgy
kezd el a vicc kategóriába (~30l/h?:DDD) lemenni az áramlás
kis feszen. 12V-on sem virgonc, de mondjuk 60+l/h megy.
(Halk állapotában 7V-ot kaphat?) Más kérdés, hogy 90l/h
akkor sem túl ütős, ha már csúcsra van járatva... Mivel az
alkatrészek ellenállása változó, nem jósolnám meg, hogy
mire lesz elég az a pumpa: ki kell próbálni.:K Ha túl kicsi
az áramlás, rossz a rendszer teljesítménye, akkor minden
további nélkül be lehet tolni a körbe (sorosan) egy DDC-t...
De az sem hülyeség, hogy az ember magában próbálja ki,
mivel a DDC tényleg egy erős pumpa... (12V-ról szerintem
hangos is, de korábban kifejtettem, hogy ez szubjektív.:B)
Mivel manapság 3K körül utánad dobják a DDC-t (ezt nem
is értem amúgy!), nem túl nagy befektetés kipróbálni sem.

---

Nekem vicces lesz a köröm: holnap berakok egy D5-öt...:DD
Először lemérem, hogy mennyit tol különböző fokozatokon,
aztán megnézem, hogy együtt mire mennek a pumpák... A
D5-öt is halkítva tervezem használni (2-esen), de szerintem
nem tudom kimérni a teljesítményt 3 pumpával, mert már 2
is megfutja a 120l/h körüli értéket, ami az XT mérési határa.

Hogy miért vettem meg a D5-öt? Kíváncsi voltam a hangjára:
külön tartály+blokk kombóval kipróbálva teljesen meggyőző!
Remélem holnap bele fog férni a szerelés, mert a jövő héten
nem leszek, vasárnap már kb. az útra készülök, így ha nem
akarok augusztusig várni a tesztekkel, holnap le kell tolni.:D

[ Szerkesztve ]

(#38547) DigitXT válasza AssAssynn (#38545) üzenetére


DigitXT
félisten

Jah, amúgy én HF-re alakítottam az XT-t:
elvileg maradtak 11/8-as hollandis csatik
valahol a szekrény mélyén. (Ha érdekel,
előkerítem, beszéljük meg PÜ-ben...:K)

Szerk: a miheztartás végett nem az XT
tartozékai voltak ezek a csatik, csak az
egész rendszert HF-re alakítottam - így
maradtak rám. (A derékszögűeket már
elpasszoltam, egyenes van még pár...)

Az XT belső gyári csatlakozói nemt'om
milyen szabvány szerintiek, de egy HF
csati keresztbenyeli őket. Szó szerint.

[ Szerkesztve ]

(#38548) MontyCrew válasza DigitXT (#38546) üzenetére


MontyCrew
senior tag

aha értem, és hogy tudom megnézni, vagy megmérni esetleg a víz áramlását? kell hozzá valami spéci cucc nem?

és neked mi az erősséged? hmm, van egy Skyline-om

(#38549) DigitXT válasza MontyCrew (#38548) üzenetére


DigitXT
félisten

Hát egy áramlásmérő nem árt hozzá. De amúgy nem kritikus: ha
normális értékeket mérsz pl. a procinál, akkor "elég" az áramlás.
(Ha a pumpa begyorsításával, vagy további pumpákkal jelentősen
javulnak a mért hőmérséklet értékek, akkor pedig kevés volt.:R)

(#38550) MontyCrew válasza DigitXT (#38549) üzenetére


MontyCrew
senior tag

aha értem, hát reméljük a legjobbakat, most max meg tudom nézni a reserator elejében van egy pörgő áramlásfigyelő cucc, max azon tudnám megnézni hogy mennyire pörögne, de akkor körbenézegetek, csak sajnos a gépház elég kicsi, kintre emg nemtudok annyi tápot szerválni, hogy mindennek legyen

és neked mi az erősséged? hmm, van egy Skyline-om

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.