Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz #97544192 #33850 üzenetére
Köszönöm szépen!most néztem GTA4 15perc játék,60fok...és az ssd mennyit segített a játékon...huuu de ez más téma!
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
törölt tag
Sziasztok tudom hogy ez nem apróhirdetéses topig bocsi DE lenne Egy AM2 blokom [link] eszt cserélném egy 775 ös blokra esetleg + még némi kp
-
molnartibor
tag
Sziasztok!
A VGA full cover hűtés az mit takar? csak GPU+RAM?
Köszi előre is
-
Kvazár
őstag
válasz molnartibor #33853 üzenetére
A teljes vidakrit takaró blokk, ami nem csak a gpu-t, de a körülötte lévő ram-okat is hűti. (Esetleg a fesz. szab. ic-ket is. )
Eladó cuccaim: -
-
molnartibor
tag
válasz Kvazár #33854 üzenetére
Az a fesz szab ic hogynéz ki? csakmert ahpogy nézem a VGA-m (XFX radeon 5770) nem olyan vészes emgoldanom a ramok plusz gpu hűtését, Plsu azon gondolkodtam h lehet lesz még egy dual radi is a rendszerben emrt azt mondtátok h kevés lehet az 1 tripla ha midnent vizezek.
[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
-
Kvazár
őstag
válasz molnartibor #33857 üzenetére
Hát azért illik hűteni, de nem szükséges, ha nem akarod húzni.
Így néz ki a vidakrid, és ilyen a hűtése is? [link]
Mert, ha igen, akkor szvsz kéne azokat is hűteni, hisz a gyári légáramából közvetlenül részesültek előtte. Ha azt kihagyod a vizezésből, akkor felette teljesen meg fog szűnni a légmozgás.
[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
válasz Kvazár #33858 üzenetére
Lenne egy kérdésem nekem is.
Ha nem akarom kiszedni, és a boltba elvinni a vidkarimat, honnan tudom meg, hogy az ref model-e? Asus EN9800GT/DI/512MD3-om van.
Most egy zalman gpu blokk van rajta, és rengeteg alu pogácsa, de ha át szeretnék térni a hf rendszerre akkor egy fc-s blokkba be kéne ruháznom.molnartibor: Azért egy pár alu pogácsát nyugodtan tehetsz majd rá.
[ Szerkesztve ]
-
Fel
addikt
válasz Kvazár #33860 üzenetére
Ez nem referencia nyákos vga (ugyanilyen az enyémé is).
A ref. karikon megtalálható az nV, vagy az AMD logója (valamint, a NYÁK verziószáma), az egyedi áramkörökre pedig partner logója kerül (ASUS, Sapphire, stb...).Egyébként kimondottan 9800GT-hez nem volt nV tervezésű NYÁK, a 8800GT-hez készült tekinthető esetleg annak (mivel gyk. megegyeznek).
Általában az szokott előfordulni mostanában, hogy az AMD/nV egy vga piaci bevezetésétől egy bizonyos ideig megköveteli a partnerektől, hogy ref. modelleket "gyártsanak", majd szabadjára engedik őket és ki-ki a saját elképzeléseik szerinti karit gyárthat (minél olcsóbbat). Tehát ha valaki ref. vga-t szeretne, mert vizezné pl., akkor érdemes minél előbb rárabolni...Ez az oldal sokat segít a megfelelő vga/alaplap/vizesblokk kiválasztásnál: [link] (Igaz, csak EK blokkok..)
[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
Kár érte, mert a CM-ben 6-ért lenne rá FC-es EK blokk.
molnartibor: Min 10-es körkeresztmetszetű belső fölött számít HF-nek.
Szerk.: Megnéztem az oldalt, köszi. Hát se vga, se lap. Kell keresnem egy CNC-st, ha azokat fullra vizezni akarnám.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Kvazár #33860 üzenetére
Nyugodtan megveheted a blokkot nekem is ilyen van a nem referencia Xpertvision 8800GT kártyámon.
Annyi a lényeg hogy a mosfet bordát nem tudod felszerelni a vizesblokkra és egy kisebb átalakítást kell eszközölni. Ez abban nyilvánul meg hogy a kártyán lévő hangszórót kiforrasztod(én ezt tettem) és a blokk jobb oldali széléből lemarsz ~1mm-ert, de a blokkból is kimarhatod a hangszóró helyét csak ez több munka. Simán átalakítható a blokk nem kell megijedni. Én használtan vettem 5k-ért a blokkot és nagyon szuper.
Itt a kártyád, a jelölt részeknél kell a blokkot átalakítani.
Sajnos képeket nem tudok készíteni mert most nincs itthon a gép, de ha kell akkor a jövőhét elején dobok fel párat.
[ Szerkesztve ]
-
DaveJr
őstag
válasz Kvazár #33863 üzenetére
Én a napokba vettem a gigabyte 9800GT-mre FC-s EK blokkot. Nekem még az is kérdés volt h az 1 gigás kártyára jó lesz e az 512-esre való blokk. Én bevittem a boltba a kártyám mert tudtam hogy nem rev hűtő. Sajnos egy alkatrész miatt nem fekszik fel rendesen, de kb egy 1.5x1.5x1 mm-es kis darabot kell majd ki dremmeleznem a blokkból szóval megvettem. A FET hűtő részről meg lemondtam mert abszolút nem olyan a kártya azon része mint a rev
Én azt mondom vidd el a kártyád a CM-be és ott nagyon segítőkész lesz a srác
Ha csak annyi "faragni valód lesz mint nekem akkor sztem érdemes megvenned.[ Szerkesztve ]
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
Kvazár
őstag
válasz DaveJr #33865 üzenetére
Thx. Srácok!
Most még csak tervben van a HF rendszerre való áttérésem, de ez jó hír!
Pár hőfokot tudtok mondani?
Az enyém a HF közelében sem jár, de alapon terhelés nélkül 40-42 fokos, és a ramok meg (+érzékelő) 40-43 fokosak.Külön csak vidkari terhelést nem néztem amikor a gépet össze raktam, de a teljes rendszer terhelésnél sem ment a gpu 50 fölé.
A ram meg 79 fölé. (A másik víz hőfok.)Szerintetek megérné váltani?
[ Szerkesztve ]
-
DaveJr
őstag
-
Kvazár
őstag
válasz DaveJr #33867 üzenetére
Én Noctua hátsó keretet használok.
Van egy Zalman blokkom, vettem hozzá egy másik keretet, + a Noctua hátsó merevítőt, és így van fent a 1156-os procin.
[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
válasz danati #33870 üzenetére
Thx. És hőfokra milyen?
(Valahogy tartok a vidkarin történő forrasztgatástól. Csinálok én mindenféle átalakító kábelt, mindent vezetéket megvagdosok, a gépházat is teljesen átszabom gond nélkül. Összerakok erősítőt, fesz vezérlőt, de az, hogy a vidkarin forrasszak, hát...)Eladó cuccaim: -
-
Joshi
titán
válasz Kvazár #33871 üzenetére
Nyugodtan forraszthatsz mert a kártya azon részénél nincs semmi olyan amibe kárt tudnál tenni. De ahogy mondtam a blokkból is kimarhatod azt a részt ugyanis ott elég vastag az anyag, viszont az acetal tetőből is ki kell marni a férőhelyet.
A hőfokokat tekintve hiába mondok neked bár mit is nem egyforma a rendszerünk gondolok itt pumpa hőleadókra.
Nálam Idle jelenleg 25 C°-os szobában ventik 500rpm-en víz 29 C°-os:
VGA 41 C°-os
CPU 40 C°-os
Ugyan ez terhelve szigorúan játéknál +5C° mindenre.
Annyi még hozzátartozik hogy ez az Idle hőfok több órai használat után ennyi, mert közvetlenül bekapcsoláskor kb 4 C°-al alacsonyabb értékek vannak.
A ventik a CPU PWM csatlakozójára vannak kötve és a Bios-ban 46 C°-os határérték van megadva, csak ekkor kezdi el emelni a venti fordulatát. Eddig még nem pörgött fel még játéknál sem, Prime95-nél már igen. Hozzáteszem hogy nekem egy tripla és egy dual radim van tehát a te rendszered egy dual radival vga rákötésével biztosan rosszabb lenne.[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
Hát igen, nálad radiból jóval több van, így a te értékedet tuti nem fogom megközelíteni vele, viszont a mostanim sincs annyira lemaradva tőle, hogy az már jelentős legyen, így ennek a tükrében kell eldöntenem megéri-e nekem ez a fejlesztés.
Thx. a választ.Eladó cuccaim: -
-
molnartibor
tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy AMD 955 (3,2GHz) alapórajelen de később szeretném majd huzni meg egy XFX 5770 viszotn mindent vizezni szeretnék (még a RAM nem dőlt eld e ha megoldható sztem akkor azt is) és azon gondolkodtam lehet kevés lesz neki az 1 tripla mit gondoltok? legyen inkább 2 tripla nexxxos extreme?
Köszi előre is
-
Joshi
titán
válasz Kvazár #33873 üzenetére
Figyelj, egy dual radi max egy CPU-t tud normál hő és zajszint mellett elvinni, ha ezt még kipótolod egy vga-val akkor már elég kevéske lehet. Egy Tripla radi a nyerő ez esetben mert az már megbirkózna a hőleadással. Nekem se kellett volna ennyi radi de én túlméreteztem az esetleges bővítés miatt. Ami nálam mumus az a D5 pumpa mert ekkora rendszernél 5-ös fokozaton is csak pisál, jobb lenne egy DDC azok jobban bírják a fojtást.
A vízhűtés nem csak a hőmérsékletek miatt jobb a légnél hanem a zajszint is sokkal jobb lehet, ez csak akkor érhető el ha a hőleadás mértéke megfelelő sőt enyhén túlzott is. Ilyenkor nagyon ritkán kapcsol feljebb a venti fordulata ezért halk marad a rendszer.
Idle hőfok nem nagyon számít az lehet akár 45 C° is cserébe nagyon halk lesz a PC, a lényeg hogy ez víznél nem fog sokkal több lenni még terhelés alatt se.molnartibor: első körbe használj csak egy tripla radit aztán majd meglátod, szerintem ha húzni is akarod a procit 4 maggal akkor kevés lehet a tripla radi. A két tripla radi elhelyezését meg tudod oldani gond nélkül? Csak azért kérdezem mert a tripla+dupla is elég lehet.
-
molnartibor
tag
Hát az egyik tripla megy a ház tetejébe a másikatmég nemtudom
Sok helyem nincs de nem akarok házon kívülre építeni meg szeretem ezta házat és az lenne benne a kihívás h beleférjen
A dupla meg a tripla között 120mm a külömnbség köbö szal akkormár inkább egy másik tripla
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Igen ott..
nagyon sokat.... ahol eddig nagyon észrevettem a játék töltési idején kívül /mert azt mindenhol/, az a GTA4 és a STALKER
Direkt ezért is vettem 128-ast,hogy az a 4-5 játék is beleférjen![ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Kvazár
őstag
Hát igen, én is ezt vallom. Túl kell méretezni és akkor nem lesz hangja.
Most ez nem igazán valósul meg nálam, mert az i5 750-es procit, és a 9800gt-s karit 2 db 1*12-es radi viszi. Igaz hangja nincs, de a hőfokaim sem eget rengetőek, olyan átlagos szinten van. Hangban, pedig az eco-s HDD-k azok amiket hallani lehet, meg közelről a DDC-t.Majd ha bővítek, akkor HF-re térek át (csati, cső csere, ahol kell ott blokk is) és lesz még egy innova 2*12-es radi rendszerbe téve.
-
Joshi
titán
válasz TTomax #33878 üzenetére
Van egy X2O 450-em de még nem próbáltam mert a HTPC még darabokban van, szerintem nem olyan rossz habár a DDC-t és a D5-öt isteníti mindenki. Utóbbitól azért többet vártam, hangjával nincs is semmi gond de a szállítási teljesítménye lehetne jobb is.
Nálam a pumpa nem a radik miatt van lefojtva hanem a CPU blokk és a Nagytorony miatt, azaz túl magasra kell felnyomni a vizet.[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
az egyik kedvenc márkám egyébként az xspc, jók a radijai, blokkjai, pumpái, nem ma kezdték, tudják mit csinálnak szvsz, csak néha túlárazzák talán ez miatt a cuccaikat, volt nekem is x2o 450.. teljesen korrekt 5v-ról hangtalan cucc.. de persze az sem egy erőművész.. ahol sok nagyellenállású blokk van oda DDC-kell..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
meg kell próbálni, nekem mondjuk nem ez az újabb fajta fullplexi van/volt, hanem ez: [link] lehet nem x2o 450-en a neve de ez tuti megy 5v-ról.. a jóöreg zalman vf700-féle molex@ 2db 5v / 2db12v-os átalakítóval szépen beindult mindig is..
hőfokokban talán 1-2fok eltérés lehetett amikor legutóbb be volt fogva egy körbe, de csak 1 T56-am2-es blokk volt rajta 2db single radival.. ráadásul 12v-on eléggé habosodott is, így jobb volt ha az 5v-osra volt rakva...
ma elvileg megjött az új singleradim, amivel egy külön vga-kört fogok csinálni a 9800gx2-re, akkor tudok majd friss eredményeket is mondani..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Delta-Laca
aktív tag
Hoztak nekem ma egy dobozkát, íme a tartalma
Watercool Heatkiller 3.0 Cu, és némi finomság
A blokk nagyon durván néz ki, közel fél kiló réz, a hátlapi merevítője (sajnos külön kapható csak hozzá) brutálisan erősnek tűnik, és már nagyon kíváncsi vagyok a legendás MX-3-ra, valóban olyan jó-e, mint amilyennek tartják Úgy néz ki, hogy minden összeáll, hogy lehűtsem a forrófejű i7-860-ast
A szereléssel úgy döntöttem, hogy várok még egy kicsit, még bejön majd pár alkatrész (GMR áramlásjelző, és vízhőmérő), és együttesen kerülnek beépítésre, de már alíg várom, hogy összerakhassam.Ezúton is nagy köszönet a cuccokért és az ügyintézésért OC-nak
szerk.: a képek minőségéért elnézést kérek, de nagy volt az izgalom, az akksi meg erőben kevés, és úgy tűnik lesz egy jóárasított Swiftech-blokk eladó...
[ Szerkesztve ]
Üdv.: Delta-Laca
-
törölt tag
válasz Delta-Laca #33890 üzenetére
nagyon jó cucc ez a heatkiller, kár, hogy régen nem ilyenem volt...
tényleg elég brutálisan néz ki -
pottyantós
aktív tag
Szerintetek érdemes lenne egy ilyenre beruházni? Csábítóan olcsó!
!!!!Més que un Club Barcelona!!!
-
jones965
Modder
válasz pottyantós #33893 üzenetére
Gondolkodás nélkül. Igaz OC azt írja, más a blokk kialakítása, viszont csekély lehet szerintem az eltérés- ha egyáltalán van. A legjobb blokkok egyike jelenleg a piacon.
-
Delta-Laca
aktív tag
-
törölt tag
válasz Delta-Laca #33895 üzenetére
drágább az előállítása a jobb verziónak, vagy ilyen smucik vannak a watercool-nál?
[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
válasz Delta-Laca #33895 üzenetére
Köszi a kiegészítést, így már egyértelmú az oldalon olvasott utalás.Viszont így már az ajánlott kategória egy kicsit hátrébb sorolódik.
Esetleg erről teszt, mert OC-nál linkelt az a Cu-ra vonatkozik, ha jól olvastam. -
pottyantós
aktív tag
válasz pottyantós #33898 üzenetére
Delta-Laca küldött egy tesztet:[link]
!!!!Més que un Club Barcelona!!!
-
Ferdzsoo
addikt
válasz jones965 #33897 üzenetére
Nekem a sima van, nem az LC. Ez nagyon üt, a húzott Q6600-omat pár fokkal tartja idle-n szobahőmérséklet felett...
Terhelve sem láttam még 55 felett..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest