Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Már 3 éve van vízhűtéses gépem.A mostani rendszer pumpája 230 V-os, amit úgy használtam, hogy a gép indítása előtt bekapcsoltam, majd a gép kikapcsolása után vártam egy kicsit, majd csak utána kapcsoltam ki, ezzel kímélve a rendszert.
De, hűtő rendszert most lecserélem, és az új pumpa 12 V-os, ami majd a tápból fogja kapni az áramot.Az új rendszerből összeraktam egy "teszt padot" és úgy látom, hogy a táp bekapcsolásától számítva kb. 3-4 sec is eltelik mire a víz megindul a rendszerben. Ebből nem lesz gond??
És még egy, az hogy a gép kikapcsolása után most már a pumpa is azonnal ki fog kapcsolni, ettől nem lesznek hőmegfutások?Thx. Sziasztok.
Eladó cuccaim: -
-
Kvazár
őstag
válasz SimonYana #30340 üzenetére
Thx.
Jó tudni mert nekem is olyan pumpán van, csak EK tető van rajta, de a srác rendes volt akitől vettem, és adta mellé az eredetit, szerinted érdemes lenne vissza tenni?
Thx. Üdv.( Eddig Eheim-et használtam, de a hangja kezd zavaró lenni (, este amikor már az akvárium sem megy a szobában).)
-
-
Kvazár
őstag
válasz jones965 #30350 üzenetére
Sajna az esetemben is tévedsz.
Amikor megkaptam repedt volt. Amikor vettem rá másikat, azt ott bent a boltban kézzel rátekertem, majd itthon 1 hetet pihent a dolog a polc tetején, majd levettem, hogy most beleteszem, és az is repedt volt. Majd eléggé morcos lettem, hogy van egy 10e-s papírnehezékem, mert én többet nem költök rá az tuti. És azóta nézek minden müanyag dologra félszemmel.Thx. Üdv.
-
Kvazár
őstag
válasz somasz #30368 üzenetére
Nem, én máshogy mondtam, de nem biztos, hogy rám kell hallgatni, ez csak 1 féle lehetséges kötés:
tartály -> pumpa -> 1. kör -> blokkok -> 2. kör -> blokkok -> tartály-> ...
Ha te is erre gondoltál és csak nem tudod, melyik lyuk melyik, akkor bocsi.
Üdv.Eladó cuccaim: -
-
Kvazár
őstag
válasz somasz #30370 üzenetére
Igen, csak akkor semmi értelme, annak hogy két köröd van, és ha úgy csinálod, ahogy mondom, az olyan mintha 2 radid lenne. Igaz csökken a teljesítmény, de sok blokk esetén, szerintem csak ez lenne a megoldás, mert már félúton túl meleg lenne a víz a hűtéshez.
De, ha csak 3-5 db-od van akkor mindegy.
Ha meg csak azt szeretted volna tudni melyik csati melyiké, akkor tedd a csap alá, és folyass vizet az egyik csatiba, és amelyiken elkezd kijönni, na az tartozik hozzá.
Thx. Üdv.Eladó cuccaim: -
-
Kvazár
őstag
válasz Kvazár #30379 üzenetére
[link] Ugye erről a radiról beszélünk?!
A másik 2 csati a másik oldalán van ugyan úgy mit a képen látható oldalán?
Mert szerintem, akkor ez azt jelenti, hogy csak kedveskedni akartak a gyártók, hogy mindenhova csatit tesznek rá, tehát ezt úgy tudod használni, hogy 2 mindig zárva van, és a másik 2 meg i/o.
Üdv.Akinek van ilyen, az javítson ki, ha tévedek.
-
Kvazár
őstag
válasz somasz #30384 üzenetére
A hőlégfúvó szerintem kicsit erős.
Én ezt úgy szoktam (mikróban) vizet melegítek, és abba mártom bele. Itt gyorsan kell dolgozni, mert ha közben kihűl, akkor vághatod le ollóval. Arra is figyelni kell, hogy ha így teszel fel csövet, hogy az bizony felpuhul, és utána a kanyarodási szöge romlik. (Magyarán sokkal hamarabb törik, amikor elkezdesz kanyarogni vele.)
Tudom, mert nekem is ez van, és tapasztaltam.
Üdv.Eladó cuccaim: -
-
Kvazár
őstag
válasz nyunyu #30387 üzenetére
A síkosítót én is hallottam már, de ki még nem próbáltam. Aki mondta nekem hozzá tette még: lehet még a kedvesed testápolójával is helyettesíteni. ( Neki bejött.)
( Nekem rendesen felmelegítette, igaz a víz iszonyat forró volt, de ettől függetlenül tényleg gyorsan kell vele dolgozni, mert a (nálam pl.) a réz csati elég gyorsan lehűtötte, és mint már írtam, ha rosszul szorul rá, jöhet a szike.)
-
Kvazár
őstag
Azt próbálta valaki, hogy a csatit hűtse le? Mert akkor nem puhul fel a cső, és nem is kell semmi plusz kemikália, és mégis rajta lesz.
Ezt természetesen fém csatikra értem, nem a DDC műanyag kupakjára.[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
válasz danati #30393 üzenetére
10/8-as innova is ilyen, igaz még csak próba padon teszteltem, szerintetek nem fog csöpögni a hőtől élesben, ha csak úgy simán használni akarom? Vagy tegyek rá gyors-kötözőt/cső bilincset?
Thx. Üdv.(Most élesben innova csatikat és asetek gyors csatikat használok)
-
Kvazár
őstag
Még egy voks SimonYana csatijára. Én is azokat kedvelem, de a HF- is jó.
Nekem csak a gyors csatikkal van rossz tapasztalatom.Eladó cuccaim: -
-
Kvazár
őstag
válasz adamka16 #30409 üzenetére
Nekem pont ilyenből van 2-m [link]
Nem csöpögnek, csak ha rendszer teljesen fel van töltve, össze csatlakoztatáskor piszok gyorsan kell összenyomni.
Toby56-on keresztül rendeltem, a linkelt boltból.Ezen csati előnye:
-olcsó még Németországból is
-nem kell hozzá pluszba még csatlakozót is venniHátránya:
-sokat kell várni mire megjön
-sok dolgot érdemes 1x-re rendelni mert akkor tényleg olcsóbban jössz ki mintha itthon vennéd meg, még a postaköltséget is beleszámolva
-a csati nem cserélhető rajta, így ha idővel a 8/10-es rendszered le akarod cserélni nem elég a viszonylag olcsó csatit, hanem a drága toldót is cserélni kellRemélem tudtam segíteni.
Ha nem akarsz rendelni, akkor computermode.hu, és ott helyben megkapod, igaz nem ennyiért, de azt hiszem nekik cserélhető csatis van. (Ami azt vonja maga után, hogy csatit külön kell hozzá venni.)Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
válasz SimonYana #30411 üzenetére
Olyan rendszert rakok össze, amit a gépházban lévő radik önmagukban még éppen le tudnak hűteni, de van egy külsőm is, ami akkora plusz többletet ad, hogy ha az is rá van kötve, a gépházban lévőkön a ventiket nyugodtan kikapcsolhatom, így halkabb lesz a gép.
És mégis szállítható. Mivel szállításkor a nagy passzív tornyot leveszem és otthon is hagyom, mert nem létszükséglet.Így a rendszer olyan lesz mint a legó. Csak a csatik megfelelő darabját a megfelelő helyre kell tenni.
Na ezért kell ez a csati.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
Én a darabonkéntira adnék egy voksot.
Egyéb tanács:
-vastag csöveket használj
-gyors csatlakozót ne használj
-pumpából, és ventiből csak újat vegyél, a többi lehet használt
-én a plexis dolgokat is kerülném, mert idővel szétreped
-a radiátor legyen a legnagyobb aminek még helyet tudsz biztosítanikb. ennyi, de a többiek, majd talán részletesebbek lesznek.
-
Kvazár
őstag
válasz SimonYana #30435 üzenetére
Nem te írtad, hogy szanaszét repedtek a plexy pumpa tetejeid?
Én meg azt, hogy az én EK-m még egyben van.Azt kívánom, legyen mind a kettőnknek igaza:
-az EK legyen szuper minőség
-és ne repedjen meg a tetőd
Más:
Lenne csak egy részben ide vágó kérdésem. Adott egy videó kártya. Aminek csak a GPU-ja hűtött egy marha nagy réz bordával, de a ventije valami álom, olyan halk. Szerintetek elég lesz neki ez a blokk, és egy marék hűtő pogácsa a ramjaira?[ Szerkesztve ]
-
-
Kvazár
őstag
válasz adamka16 #30444 üzenetére
Toby56-tól egyéb vizes cuccokat rendeltem cirka 22-ért, és minden abszolút rendben ment.
Azon a német oldalon kiválasztottam mit kérek, ő megrendelte majd amikor megérkezett hozzá felhívott, és megint egyeztettünk, majd utánvéttel tovább küldte.
1 dolog volt ami negatívan is elsülhetett volna, de ez a futár cég hibája, mert úgy volt telefonálnak, hogy mikor jönnek, de nem tették, és én nem is voltam otthon, amikor jöttek, szerencsére más hozzátartozóm igen, és ő átvette.
De, összességéden abszolút segítőkész rendes fazon.SimonYana:
Nem kötözködésből, de akkor sem értem. Eddig abszolúte semmi hűtés nincs a ramokon, max. annyi ami a borda melegéből a szűz felszínükre jut. Akkor miből gondolod, hogy túl melegednének , ha még a gyárihoz képest, teszek pluszba hűtést?
Ha az megtörténik amit írsz, azt honnan fogom észre venni, mert nekem csak a GPU-ban van termosenzor. Ha tényleg túl melegszik, akkor akár tönkre is mehet? Nincs valami hővédelem benne?
Most jut eszembe, talán külső hőmérést meg tudom oldani. Ekkor már csak az a kérdés, hogy mennyi a jó, és a közepes hőmérséklet amin járatni érdemes.helkis
A képen milyen videokártyát látunk?Thx. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
válasz SimonYana #30457 üzenetére
Hát én sem tudom, csak nekem a GPU blokk tömege tűnik kicsinek.
Mert pl, az olyan mint neked is van hatalmas, nagy, és a víz is jó hosszú úton kering benne.
Arra nem is gondoltam, hogy a semmi nélküli ramokra fújt langyos levegő érne valamit.A mostani vga-mon is így csinálom, de az egy FX5700-es, ami..., hát... nem igazán említhető egy lapon a 9800GT-vel.
Ezért gondoltam arra, hogy az azzal szerzett tapasztalataimra nem igazán alapoznékHelkis kolléga gépében is így van megoldva, ahogy mondom, csak ott nem blokk van a gpu-n, hanem egy zalman aktív hűtő. A fene , most gondolok bele, az keveri ott a levegőt rendesen.
De, ha a gyárilag azon netán valami nagy egybe hűtő volt, akkor arra alapozva, hogy neki elég, az a sokkal kisebb teljesítmény, akkor nekem is talán elégnek kéne lenni.
Thx. Üdv.Eladó cuccaim: -
-
Kvazár
őstag
Sorry mindenkitől eme hsz.-omért, de az ittlévőkből kinézem, hogy valaki összefutott már ezzel a problémával.
Van 1 hőmérséklet mérő eszközöm 2 db szenzorral. Az a kérdés, hogy hogyan rögzítsem őket? Nincs hozzá semmim, mindent házilag kéne megoldani.
Azt hittem ki fogom hagyni a gépemből, de a vga ramjaihoz csak betenném őket.
Van valakinek valami 5lete.
A ramokra passzív pogácsa fog kerülni.Thx. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
válasz Sándor -P20- #30465 üzenetére
Hmm. Tetszik az 5let.
Csak alu lapot kéne még találnom.
Jobb, és több bordát mint nekem van, most találtam egy másik srácnál.Ahogy mondod, akkor tuti nem lesz gáz. Szerinted tegyek hűtést a fesz szabályozó
IC-kre is? Mint egy másik típus esetén láttam.Thx. Üdv.
BÚÉK!!A linkelt hővezető fólia, öntapadós?
[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
válasz Sándor -P20- #30467 üzenetére
Thx.
Úgy néz ki a kérdést nem kellett volna off-ba rakni.
Nem látom a termék leírásnál, de hátha tudod. A hővezető lap, amit ajánlottál, öntapadós?
És elbírná vajon a egész szerkezetet?
Vagy csavarozni kell, mert akkor elég a réz/alu lap és a ramok közé egy kis szilikon paszta is.Thx. Üdv.
Ilyen hőmérőm van: [link] Nem egy profi cucc, viszont olcsó.
De, hőmérséklet értékeket nem tud mondani senki? Hogy mi lenne az ideáli/ajánlott, vagy tűrhető?
[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
válasz gabipaci #30487 üzenetére
Én is inkább azt javaslom, hogy DDC, de az új legyen, a többi meg mehet használtan, ami megtetszik.
Ha jó vastag csöveket használsz, az annál jobb, de a plexis dolgokat kerülném. A vga-dra is láttam már 7e alatt full coveres blokkot, tehát nem kell itt megállnod
Ha, van kereted, én radi esetén azt javaslom, legyen ez is, az is. Tehát legyen egy Passzív radid, és pl. egy 2*12cm-es ventised, + valami venti szabályozó/vezérlő.
Így el tudod, érni azt, hogy amikor teljesen alap dolgokat csinálsz a gép teljesen halk legyen, ha meg játszol, akkor feltekered, és akkor lesz a hang egy átlagos léghűtéses gépével összemérhető, viszont nem számít, mert a puskaropogás úgyis mindent elnyom, vagy a motorhang.
Tartálynak, szerintem minél nagyobb annál jobb, több víz, nagyobb tehetetlenség.
A halkságra visszatérve, a DDC-hez lehet kapni hangszigetelő dobozt is.
Ha pedig kattansz, akkor már a vinyóidat is hangszigetelős, vízzel hűtött dobozba teszed ( ezt is lehet kapni).Ha gondolod küldök linkeket.
Üdv.Csatit, ma már semmihez sem adnak (a képeken természetesen azzal vannak), és némely blokkhoz lefogatót is külön kell venni.
[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
válasz gabipaci #30492 üzenetére
Hát a hasonlat pontos, olyan mint a drog!
3 éve van vízhűtéses gépem. Enyém a 43-as, nem egy nagy ász, de az enyém. (Igaz, pont most cserélem. )
Ősszel gondoltam, egy kicsit frissítek, hát a vége, egy komplett másik rendszer, mindent cserélek, mert az elején nem jártam rendesen körbe a dolgokat.
Már a 2. rendszerem is megvan, csak össze kéne raknom.Élesben HF csatit még nem használtam, de tesztpadon igen, és meggyőzött. A gyors csatit, amibe csak bele kell dugni a csövet kerüld el messzire.
-
Kvazár
őstag
Valaki tud, nagy kiszerelésű (min 10g), jó minőségű, és olcsó hővezető pasztát itt Pesten?
Simán csak jót én is tudok, de az nem olcsó, és főleg nem nagy kiszerelésű.
Mi a véleményetek erről?
Olyat pls. ne írjon senki, hogy annyit is ér.
Vagy, ha már vessz az ember, akkor már vegyen ilyet? Csak ennek nem tudom a kiszerelését. Vagy ilyet? Ez meg drága.Thx. Üdv.
-
Kvazár
őstag
2 gépet kell majd teljesen lepasztáznom, és lesz közte egy elég komoly passzív vidkari hűtő is, ami már múltok is megevett vagy 3g-ot, és teljesen újra kell kenni, mert most szárazon van a polcon, de használva lesz az is.
És jó, ha van alapon .Egyszer vettem Artic Silver 5-öt, hát sajna már elfogyott, de nem igazán váltotta be az elképzeléseimet, ezért nem szeretnék megint egy csomó pénzt kiadni.
-
Kvazár
őstag
válasz SimonYana #30520 üzenetére
Igazából ezt is le lehet szabályozni, hisz 8 V-ig működik, 9V meg csak az induláshoz kell.
Ez egy jó topic, érdemes végiglapozni, és a képeket megnézni, ha van időtök.
-
Kvazár
őstag
válasz FoBCRaistlin #30525 üzenetére
Köszönöm, neked is , meg a többieknek, is! Már meg is rendeltem.
Himym: Előbb néz utána jobban, mert ha mi állítjuk össze, akkor a gatyád is rámegy viszont, halk és bivaly erős lesz.
-
Kvazár
őstag
válasz SimonYana #30535 üzenetére
Én úgy hallottam a színező ráadásul pár fokot ront is.
Tartályból keres valami ilyet pl. . Vágsz a gép tetejébe egy lyukat, és máris szuper kinézetű géped van.
Vagy valami ilyet. Ekkor csak pá lyukat kell fúrni, és kész. Ezeket mondjuk jobb kívülre tenni.
Üdv.De ezek sem tűnnek rossznak.
Vagy ezek.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Lenovo Legion 5i 15 notebook: légiós fegyverzetben
- Elemlámpa, zseblámpa
- LEGO klub