Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
HalasKYO
aktív tag
Ó bocsánat Elnéztem, csak a D-tek is középen és sarkon csatlakozik abból gondoltam , de igazad van köszönöm az infót.
Igen a vízhőmérsékletről ezt tudtam
Még 1 kérdés. Ki hogy oldja meg a leeresztést ? Van e T ág a rendszeretekben ?
A feltöltés nem gond mert tody féle tartályom van , de a leeresztést nem tudom hogy hogyan oldjam meg.
Adnátok pár tippet ? ( házon kívül van (lesz) a radi és a feltöltőtartály)Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo
-
jones965
Modder
válasz HalasKYO #34901 üzenetére
Megoldható T csatlakozóval is a leeresztés, bár igazából nincs rá szükség. Mindíg a legkönyebben hozzáférhető helyen célszerű megbontani a rendszert.
Fel jól írta: Enzotech sapphire blokkom van.
Az hogy milyen házat választottál, az egy dolog, csak tudod én a gyári házakkal nem vagyok kibékülve. Számomra azok csak félkész megoldások.[ Szerkesztve ]
-
ThodEE
őstag
Jó estét!
Olyan problémám van, hogy a Pc pure fekete folyadék, átment átlátszóba
Erről mi a vélemény?
2hetes a folyadék, és nemvolt még 40fok fölött.http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Fel
addikt
válasz ThodEE #34903 üzenetére
Az igen... Szét kellene nézned, hogy hol rakódhatott le és jól kipucolni onnan (szerintem az összes blokkot és a radit is takaríthatod). Egyébként tisztán csak az a lötyi volt benne, vagy esetleg kevertél még hozzá valamit? Lehet, hogy reagált valamivel a benne lévő adalék.. Esetleg még az is lehet, hogy csak egyszerűen régi volt. Dátum van a flakonon?
-
ThodEE
őstag
válasz shteer #34906 üzenetére
Nincs. Szürkés, áttetsző lett a víz, radiátor egyenletes eloszlásban meleg, víz hőfoka most 36.2, 27fokos szobába. CPU tokja 55fok, ez eddig is ilyen eloszlásban volt. Most Intel Burn teszt fut épp a gépen, ezért ilyen magasak a hők. (3.96GHz, HT-ON,Turbó-ON)
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
HalasKYO
aktív tag
válasz jones965 #34902 üzenetére
Igen ezt tökéletessen megértem , és csinálnám én csak pl nincs dremelem és nem tom hogyan is kéen elkezdeni , pl a tetjét kivágni (tudtommal maszkolószallggal leragasztani és úgy kell vágni akkor nem kell újrafesteni, és nem lesz sorjás)
Illetve néhány dolgot szeretnék benne átalakítani magam is.
Tudnál estleg ezekben nekem tanácsot adni? mit hogyan stb?
üdvHalas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok!
Radiátorokkal kapcsolatban tudtok segíteni?
Szétnéztem, hogy mik vannak, s elég sok félét találtam. Van ami teljesen réz, van aminek csak a csöve és a bordák alumíniumok, aztán vannak ilyen "csőradiátorok", illetve a direkt számítógépes vízhűtésre kaphatók. A kérdésem, hogy mi a különbség köztük, melyik, hogy épül fel, s melyik a legjobb?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AzŐsgén
tag
Üdv Mindenkinek!
Karácsony alkalmából jómagam is csatlakozom a "vizesblokk"-hoz
Ez lesz az első, ezért arra gondoltam, szettet veszek, annyira még nem értek hozzá, hogy darabogból vásároljam össze, pénzről nem is beszélve.
Szóval ezt néztem ki magamnak, úgylátom itt a fórumon is jónak tarják, csak megerősítés képpen: elég az, ami a szettben van, vagy kell esetleg még valami pluszba?Már nagyon várom a Mars-expedíciót. Honvágyam van...
-
AzŐsgén
tag
-
OC
őstag
válasz Erdei88 #34916 üzenetére
Nem csak Neked Erdei...
Csak kíváncsiságból: Miért is húzzuk le ennyire a "plexi" cuccokat?
Igazából én megértem, hogy régi berögződéseket hurcolunk még magunkkal, de most őszintén: hány törött EK "plekós" blokkot láttatok neten? VGA blokkot? CPU blokkot?
Mert én nem sokat.
De igazából Danger Dan-t sem sokat, meg még sorolhatnék gyártókat.
Azt hiszem az általánosítást részben itt is a csudajó Thermaltake cuccoknak köszönhetjük...
-
OC
őstag
válasz Erdei88 #34919 üzenetére
Értem, az más.
AzŐsgén: Igazából a zajszinttől függ, hogy kell-e nagyobb radi.
Az alapból 2200RPM-es YateLoon-okkal nem lesz hőmérséklet problémád, az biztos.
Kérdés az, hogy az általad tolerált zajszintre csökkentve a fordulatszámukat, még mindig megfelelően hűtenek-e.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nekem a rendszerben maradt Zalman ZM-G300 csodalötyi maradéka egyedül a plexit ette meg(tartál).
Minden más ellenállt neki.A Koolance blokkom is "plexi tetejű" csak van rajta egy lemez, amikor szét szedtem rengeteg kis repedés volt a csati körül, mert meg lett erőltetve.
Proci blokkom nem volt plexis, ez igaz, de nem hiszem, hogy szeretnék. : )
Lehet az általánosítás nagyban a TT cuccoknak köszönhetőek, de máshol sem alaptalanok.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Tud valaki valamit erről a pumpáról: [link]
(jó/rossz, hangos/halk...)Eladó cuccaim: -
-
HalasKYO
aktív tag
Ez nem pumpa, hanem áramlás mérő, hogyha jól látom
[ Szerkesztve ]
Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo
-
AzŐsgén
tag
Még nem tudom, pontosan mennyit tuningoljak, mivel elsősorban munkára használom a gépet (vágó vagyok), a stabilitás az elsődleges szempont, de ha van egy kis tartalék a prociban, miért ne használjam ki?
Erdei88 : a zajszint másodlagos szempont, ha éppen nem melózom, szól a zene, vagy a TV, vagy mittudomén.. szóval nálam ritkán van csend
Végül is az Acetal verziót rendeltem meg, két ünnep között neki fekszem, remélem nem lesz gond, sokat olvasgattam a fórumot, asszem felkészültem...
Köszönöm a válaszokat!
Boldog Karácsonyt minden fórumozónak!
[ Szerkesztve ]
Már nagyon várom a Mars-expedíciót. Honvágyam van...
-
félisten
Alig bírom ki, hogy ne tegyen be a 2 blokk eredményeit.
Érdekel valakit?
(címoldalra kb. karácsony környékére kerül ki..)"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
T56 rev 2 AM3 vs. EK Supreme HF
AMD Phenom II X4 955@3,71 1,55V
System:
ASUS CrossHair III Formula
2x2GB OCZ AMD Black Edition Ready
Sapphire HD 4890 OC
Samsung F3 1 TB
CoolerMaster Silent Pro 600WH2O:
Laing DDC1-T + EK-DDC X-RES 100
MasterKleer 16/10 white
XSPC 240 + 2X S-FLEX SFF21D 800 RPM
Alphacool Nexxxos Extreme II + 2X Englide N.Zero 1000 RPMΔT:
T56:
Idle: 14
Load: 39Supreme HF:
Idle: 11
Load: 30"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
danati
senior tag
válasz D1Rect #34931 üzenetére
Nem semmi!
Nálam a k.mamut féle blokkra vert rá a t56 v1 kb 5 fokot loadban. A v2 Tody elmondása szerint kb 3C°-al jobb a v1-nél. Tehát egy gyári és egy home made blokk között több mint 15C° különbség is lehet. Ezért valószínűleg hamarosan átváltok egy Supreme HF-re.
Köszönjük a tesztet!
[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
válasz D1Rect #34931 üzenetére
Jó kis teszt lett, köszönjük!
-----------
Mindenkitől kérdezem:
Alphacool Nexxxos Extreme III 360 Méretek: 415 x 135 x 46mm
vagy
Magicool Xtreme Quad 480 Méretek: 243 x 260 x 35mmMelyiket válasszam, melyik a jobb?
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
HalasKYO
aktív tag
Nem rossz mondjuk egy D-tek Fuzionra még kiváncsi lettem volna
Nekem kb akkora radim van mint neked.
480 as magicool.
cső ugyanaz lesz, DDC plus.
a rendszerben lesz még egy 7900GTO heatkiller blokkal.
Majd meglátom milyenek lesznek a hőfokok.[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
-
HalasKYO
aktív tag
Egyébként később talán Sandy re gondolkodom egy EK HF Supreme acetal vagy full nikket/full copperen
Hűtési teljesítéményben tud vmit az hogy full réz ?Csak egy teszt miatt vegyem meg ? na azt azért nem
Miért adtad el ? nem volt elég jó ?
Néztem hogy megveszem de akkor már eladtad...Nekem a stabilitás 3ds max rendreknél elsődleges. volt már nálam X2@X4 es de hibázott ami egy 52 órás render közben történt... mondanom sem kell nem kicsit nyomta fel a vérnyomásom...
Így inkább megveszem az X4 et és ha azn műlik nem is tuningolom (habár BE nél nem nagy mutatvány) inkább jól alulfeszelem és deltaT egyéni rekorod töntökCsak modnom 20 fokos szobában 27-28 fokos IDLE
render alatt meg 38... ami szerintem léggel elég jó. így a víznek fel lessz adva a labda
talán ha 1-2 fokot javulni fog szerintem.. IDLE tanál nem is ,de szerintem LOAD 35 fok fölé nem fog menni .
Jah ezek az eredmények AMD 3800+X2 89W TDP Widsdor magos.alulfeszelve 1,1V IDLE 1,3V LOAD fesszel.[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
válasz HalasKYO #34940 üzenetére
Nálam így megy a HF
W3530@4200 -
HalasKYO
aktív tag
Nem tudjátok "véletlen" hogy a Mora 3 ból az LT az ami "csupasz" a pro az amire pakolhatod a ventket ugye ?
Vagy pontossan mia különbség ?
Nem tudok németül...:S, De egy Mora 3 csupaszra passzívan simán beneveznék
Szerintem egy 965 BE t alapon alul feszelve egy 7900GTO val röhögve elviszJah persze 9x140 esre gondolok nem ám arra a csöppnyi kis 9x120 asra:d
Mi lesz a következő ? 9X180 vagy 9x220 ???:[ Szerkesztve ]
-
Fel
addikt
válasz AssAssynn #34933 üzenetére
A 3x120-as nagyobb hőleadó felületet kínál a vastagsága miatt.
A quad 4 ventije viszont jól jöhet magas légszállítású ventik esetén.
Szerintem eléggé körülményfüggő, hogy melyik a hatékonyabb. A tippemet a triplára tenném. Csöndes (alacsony fordulatú => kis légszállítású) ventikkel jobban dolgozhat.Ajánlanám, hogy keress teszteket a neten, biztosan találsz róluk.
Megkérnélek arra is, hogy ha felteszel egy kérdést a fórumban, akkor azt ne ismételd meg priviben! A szakmai topikok erre a célra vannak. Ha valaki látja, olvassa, hozzá tud szólni, akkor valószínűleg válaszra is méltat.[ Szerkesztve ]
-
HalasKYO
aktív tag
A quad is vastag (45mm+) Legalábbis ami nekem van,
Így szerintem hőleadó felületben az nagyobb
De a triplát jóval egyszerűbb szépen elhelyezni.
Nekem se lesz egy gyönyörűség, de ha lesz lóvém Mora 3 420 csupaszra cserélem
Az már csinosan fog mutatni a stacker oldalán[ Szerkesztve ]
-
8800gts
tag
Sziasztok
Régen írtam akkor még a terv a gép tetejének kivágása volt (triplaradi mintára)
Azóta változott az elképzelés, és a kivitelezés is. A gépház kivágása igen körülményes lett volna, elrontani meg nem akartam. végül a kívülre került a radi.
Konfig: adatlapon
Vízzel hűtött:AMD Phenom2 X4 955BE @3670mhz
4870 512 DDR5OC
Vízhűtés: EK-Supreme lt amd plexi cpu blokk, Phobya DC12-260 pumpa, Alphacool Nexxxos Extreme III 360 radiátor, Swiftech Mcres-Micro rev2 tartály, Tody Féle VGA blokk,
csövezés 10/8-as, Coolink swift 2 120mm 3* (ilyet soha senki ne vegyen botrányosan gagyik!! 0 légszállítás!)
tapasztlatok: a gép hangja gyakorlatilag semmi, stabil a rendszer, a hőfokok kielégítőek.
cpu: idle: 30°
load 44°vga: idle. gpu:40° vrm:44°
load gpu:48° vrm:65°Mindez chieftec dragon-ba zsúfolva XD
köszönet a subcooling-nak a gyors alkatrészküldésértképeket nem mellékelnék mert nem szépségdíjas de tuti a rendszer
csak ha érdekel titeket[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest