Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34401) Kvazár válasza jones965 (#34400) üzenetére


Kvazár
őstag

Oks. Thx.

Eladó cuccaim: -

(#34402) jones965 válasza Kvazár (#34401) üzenetére


jones965
Modder

Cserébe a MTH-n jössz egy sörrel. :D

(#34403) niklebi válasza jones965 (#34397) üzenetére


niklebi
senior tag

A félreértések elkerülése végett amire azt írtam "sókat" az csak a jó magyar emberek egyszerűsített meghatározása. Azok csak átvitt értelemben azok. Azért adják a keverékhez,hogy pont megakadályozza a különböző lerakódásokat+megakadályozza hogy a különböző fémek amikkel találkozik ne lépjenek reakcióba egymással. Nem fogom most leírni az egész rendszer működését,de több tucat különböző típusú gép hűtésére használják nálunk,van ahol 200-240 fokról hűtenek másodpercek alatt 70-80 fokra,és ugyan az a folyadék hűt más gépeket ahol csak 4-5 fokot von el a rendszerből. Több ezer liter kering egy zárt rendszerben az egész gyárban. Igaz a hőlépcsőre nem gondoltam mivel eszembe sem jutott összehasonlítani az ottani hűtési rendszert a saját gépemben lévővel. Csak azt tudom hogy az induló folyadék hőmérséklete 12-15 fokos és amikor visszaér csak kb. 8-10 fokkal melegebb. Ezért szerintem megfelelő áramlást feltételezve semmi gondom nem lenne a Pc-ben sem. Ha sikerül szereznem végre azokból a különböző adalékokból ígérem beszámolok hogy vált be. Addig marad a desztillált víz+ fagyálló keveréke.

(#34404) DigitXT válasza nyunyu (#34378) üzenetére


DigitXT
félisten

Mi számít "átlag" rendszernek? Nem is a vízhőfoknak kell javulnia,
mivel az kevéssé függ a térfogatáramtól, hanem az egyes blokkok
dT-je csökken nagyobb térfogatáram hatására, különösen terhelés
alatt. (Ezt amúgy leszabályozott pumpával is lehet tesztelgetni.:K)

Nekem nincs ilyen speciális csati igényem, illetve ami mégis lenne,
azt meg OC megoldja az Aquatuning-ból rendelve. (Igaz, hogy nem
egy sarki bolt: nem is másnapra van itt a cucc, de kivárható...:R)

Amúgy tudom (!), hogy nincs "szükségem" HF csövezésre, hiszen a
mostani 11/8-ason is teljesen jól / stabilan megy a rendszer (i7@4G
GTX285SLI-vel együtt).:K Ettől függetlenül nemrég be is rendeltem jó
adag 16/10-es csövet, csatikat és egyebeket, mert kicsit átalakítom
a rendszert. Általánosságban növelem a hatékonyságát/biztonságát,
jó esetben esztétikai értékét is. Ill. lesz lehetőségem a Reserator XT
dobozát végre máshova elhelyezni, ezzel csökkentve a pumpa zaját.

(#34405) universiti


universiti
csendes tag

Sziasztok!
Sürgős segítségre van szükségem mert behalt a hydorl20-as pumpám! :((
Az a kérdés mien pumpa éri meg az alábbiak közül ,mik a tapasztalatok ezekkel a pumpákkal(technikai adatokat már láttam):

Laing DDC Plus P12,ez ugyanúgy fordulatszám visszajelzéses mint a DDC 1PlusT?

Laing D5 fém ford. szab.

vagy elég egy

ThermalTake P500?
Még egy kérdésem lenne,hogy a 12v-os szivattyúk melegszenek vagy nem?
Előre is köszönöm a válaszokat. :F

WC:D5-öt és Mazda hátsó fűtés radi 2*120mm (full v.réz 10/9mm csövek alkotják),házi készítésű CPU blokk 2000Ft-ból + sok meló,A csend volt a lényeg nálam!!

(#34406) jones965 válasza universiti (#34405) üzenetére


jones965
Modder

Amennyiben olcsón akarod megúszni, és biztos megbítható szivattyút szeretnél, akkor javaslom a DDC 1T-t. Apróban olcsón megkapod.
Az a 10-15W teljesítmény felvétel mindennek nevezhető, csak melegedésre okot adónak nem. Ráadásul fölötte ott kering a hűtővíz.

(#34407) Fel válasza universiti (#34405) üzenetére


Fel
addikt

Egy DDC-vel, vagy ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor egy D5-el jól járnál. Mindkettő tartós szerkezet. A DDC Plus verzió csak az esetben indokolt, ha sok/nagy ellenállású blokkod van a rendszerben, egyéb esetben csak fölösleges zajforrás. Úgyhogy inkább a sima, DDC-1T-t válaszd. A P12 nevű változat egy Zern tetőt visel "gyárilag", egyébként - ahogy írtad - megegyeik az 1T-vel/1PlusT-vel. Ennek köszönhetően, nem 10-es csonkjai vannak, hanem 2db G1/4" menetes furata, amibe tetszőleges csatit tekerhetsz.

A fém tetős D5 a legtöbb rendszerhez elegendő (2-3 blokk, 1-2 radi, de 10+mm-es belső átmérőjű csővel érzi magát jól) (gyengébb, mint a DDC!!). Nagyon halk. Nagyon drága.

Tt P500-ról nem tudok objektíven nyilatkozni, mert sajna zsigerből utálok mindent, ami Tt (és Xigmatek) :U Én nem venném meg...

Nem a működési feszültség határozza meg, hogy egy pumpa melegszik-e, hanem a teljesítménye/fogyasztása (egyébként mindegyik melegszik, mint elektromos fogyasztó). De mivel az általuk keringetett folyadék hűti is őket, ezért nem érdemes ezzel foglalkozni. (Legalábbis a Laing-ok esetében ez így van, az egyedi felépítésüknek köszönhetően.)

(#34408) Ghandi válasza Fel (#34407) üzenetére


Ghandi
aktív tag

Ezt most jól olvasom? A DDC erősebb mint a D5? Igaz a D5-öm még nem volt csak sima DDCm,de hogy a D5 gyengébb lenne?

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#34409) DigitXT válasza Ghandi (#34408) üzenetére


DigitXT
félisten

Más a karakterisztikája.:)

(#34410) Delta-Laca


Delta-Laca
aktív tag

Nem tudom, nekem volt DDC-m is (a Nyugdíjas-féle VC), és már lassan 3 éve D5-öm, én valahogy nem érzem gyengébbnek, de a grafikonok alapján elfogadom, bár érdekesnek tartom...

Üdv.: Delta-Laca

(#34411) nyunyu válasza Fel (#34407) üzenetére


nyunyu
félisten

De mivel az általuk keringetett folyadék hűti is őket, ezért nem érdemes ezzel foglalkozni. (Legalábbis a Laing-ok esetében ez így van, az egyedi felépítésüknek köszönhetően.)

Erdemes ezzel foglalkozni, mert a D5 Vario 5-os fokozaton ~20W-tal tobbet zabal, mint 1-esen.

Egyszer mericskeltem hosszabban, vajon hogyan valtozik a passziv rendszerem teljesitmenye, ha feltekerem 5-osre a pumpat: a tartalyom aljatol a tetejeig tarto tolcser alaku orvenyt+brutalis hangerot leszamitva semmi extra nem tortent, viz hofoka 2 fokkal nott :W

Azota nem eroltetem az 5-os fokozatot, max ujratoltesnel hasznalom a bubik korbekergetesere...

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#34412) jones965 válasza nyunyu (#34411) üzenetére


jones965
Modder

-"Azota nem eroltetem az 5-os fokozatot, max ujratoltesnel hasznalom a bubik korbekergetesere..."

Légtelenítésnél gyorsítja a folyamatot a max sebessége, nekem is csak akkor ment 5-ös fokozaton. Ott már zajos is, legalábbis nekem.

(#34413) Destructo


Destructo
aktív tag

Sziasztok!Egy kérdéssel fordulnék hozzátok!A hétvégén a koolance házam gyári tartály+pumpályát likvidáltam...:( Most vettem egy Eheim 1046 ost Innovatek tartállyal,Simán ha a pumpa a tartályba nyom kb semmi hangja, ha a rendszerben használom óriási hangja van..elvieg légtelenítős dolog,de valójában nem kellett volna automatikusan ennek a problémának megszűnnie?Vagy tegyem a pumpát az egész rendszer felé és úgy járassam?Ötletek? Pár kép a configról : [Kép1] [lKép 2] ,előre is köszönöm a segítséget!

Üdc mindenkinek! Destructo!

(#34414) Destructo válasza Destructo (#34413) üzenetére


Destructo
aktív tag

Üdv**

(#34415) Destructo


Destructo
aktív tag

Pontosítok,most volt időm megnéztem..ha simán nyom vagy akárhogy akkor is eléggé hangos..kb a szobámban és a fél folyosón hallható h rezeg..ez így nem hinnám ,hogy normális..szétkaptam úgy kb szemre rendben van minden..de ez elég hangos..nem hinném,hogy gyárilag is ilyen lenne..ötlet?

(#34416) LBandi válasza Destructo (#34415) üzenetére


LBandi
aktív tag

Tegyél alá szivacsot ami elnyeli a rezgést. Az hogy rezeg teljesen normális, lehet azért is tűnik olyan hangosnak mert ugrál amin áll.

"Az igazi EMO-s halva születik."

(#34417) Destructo válasza LBandi (#34416) üzenetére


Destructo
aktív tag

Tettem gumit..erre gondoltam..kb semmi :D amúgy nem ilyen kés izi-bizi renzgés ez szabályosan ordít..szóval szerintem vissza a feladónak szisztéma :/

(#34418) Fel válasza Destructo (#34417) üzenetére


Fel
addikt

Használt volt a 1046? Lehet, hogy el van kopva a tengelyének a végei el vannak kopva. A megoldás a csere: [link]
Egyébként szép, ha ilyesmiről nem tájékoztatott az eladó... :U

(#34419) Ghandi válasza Destructo (#34415) üzenetére


Ghandi
aktív tag

Hát alap a rezgéscsillapítás,legjobb tényleg a tömörebb szivacs.
Én a mai napi egy 1046-ost használok,érdekes módón nekem pont a hangja miatt jött be jobban mint a DDC.Nekem is a Nyugdijas féle Dlephis változat volt,mondhat bárki bármit azt sehogy sem tudtam lehalkítani,bármire raktam akkor is rezgett.Az én Eheim-emnek megvan az az érdekessége hogy feltöltés után olyan recsegő hangja van mintha pl homok darálna :DDD Én sem tudtam rájönni a pontos okára,de ha egymás után ki be kapcsolgatod a szivatyút akkor egyszer csak elhallgat(hál istennek emiatt nem kell a PCt is ki-be kapcsolgatni) Még elöfordulhat párszor új hütöviz esetén,de utána soha többet nem adja ki ezt a hangot,legalább is nálam.De ha el van kopva a tengelyed akkor az nem fog elhallgatni :((( Akkor nincs más esély új tengely kell.Ahogy nézem rotorral együtt szép ára van,de lehet kapni külön tengelyt a két gumikupakkal aminek már barátságosabb ára van,olyan 1000-1500Ft. Nézd meg pl ITT vagy ITT
Igazságszerint szinte mindegyik diszállatos be tudja szerezni aki forgalmaz Eheim pumpákat(ugyanis eredetileg az Eheim akvárium szivattyú) de lehet ők többet raknak rá.

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#34420) jozef72


jozef72
tag

Elnézést kérek mindenkitől az offért,nem szeretnék ingyen reklámot,és megválni sem szeretnék hőn szeretett gépemtől amiben több hónap munka fekszik,és több mint egy éve hibátlanul teszi a dolgát.Csupán egy értékbecslő beárazást kérnék a hozzáértő uraktól.Természetesen nekem többet ér minden pénznél.
Chieftec Matrix
Antec Phantom
Gigabyte EP45-Extreme / NB blokk Hibrid hűtés Intel Core2 Duo E8500 @4,0 Ghz H2o / T56 775 v3. Extrem
Hd 4870 1024Mb Golden sample H2o / EK-Water-Blocks-EK-FC4870-GS-Acetal
OCZ2B1150LV4GK 2x2 Gb @ 1200 Mhz
Samsung 500GB 16MB SATAII
Nec AD-7203S
A vízhűtés további tartozékai: 1 db Thermochill PA 120,3,1 db Black ICE Radiator GT Stealth 280 - black,1 db XSPC Single or Dual Bay Reservoir,1 db Laing DDC-Pumpe 12V Pro, 2,20 méter tubing PVC 15,9/11,1mm UV-active blue,HF csatik.

Képekben:[link]
Köszönöm,és mégegyszer elnézést az off-ért

Aranyszabály,akié az arany,az hozza a szabályt.

(#34421) jones965 válasza jozef72 (#34420) üzenetére


jones965
Modder

Szerintem ne várd senkitől, hogy beárasítsa a dolgaidat, lévén, hogy egy esetleges adás-vétel mindíg az eladón és a vevőn múlik.
Viszonyítási alap lehet a beszerzési új ár, ennek lehet venni reálisan az 50-60%-át. Ennyiért el lehet adni, csak sajnos a pc vízhűtés nem egy elterjedt dolog, tehát hónapokig lehet árulni egy-egy terméket. Korábban így tettem én is, aztán beleuntam, és a garázsomban már egy teljes full vízhűtési alkatrész pihen.

(#34422) Szotyi47


Szotyi47
csendes tag

Sziasztok!
Még kezdő vagyok a vízhűtéses témánál ezért kérném a segítségeteket :D
Egy olyan listát írnátok nekem hogy mi kell egy Komplett vízhűtéses rendszerhez, árral együtt :)

Előre is köszi!
:R

(#34423) jones965 válasza Szotyi47 (#34422) üzenetére


jones965
Modder

Általános kérdésre általános válasz:
-Blokkok- csövek-csatlakozók-szivattyú-hőcserélő, valamint ezek gyártótól függően olcsóbb és drágább kivitelben.
Vissza kellene olvasni, van kicsi hazánkban is nem egy webáruház, ahol beszerzik neked a szükséges dolgokat.
Hopp!! -szükséges dolgok, azt sem tudni, miket szeretnél hűteni, milyen hardvereket.
Autós boltban sem tudják, ha bemész kérni mondjuk vezérmű ékszíjat, hogy neked milyen kocsid van.
Pontosítani kellene a hardverek megnevezését.
Ez a kiindulási alap.

(#34424) Ghandi válasza Szotyi47 (#34422) üzenetére


Ghandi
aktív tag

Na ez az! jones965-nek teljesen igaza van.
Milyen konfig és mit akarsz hüteni? Árakról csak utána lehet beszélni,de akkora a választék hogy 20-csillagos ég az ár.Egy használt Ordasi CPU+GPU blokk egy akvárium pumpával és mittom én milyen autóradiátorral olcsón kijön,csak kérdés elég a gépedhez,na meg az esztétika......

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#34425) universiti válasza Fel (#34407) üzenetére


universiti
csendes tag

neked is köszönöm jones965 és Fel kollégának,végűl egy d5 mellett döntöttem és teljesen megvagyok elégedve vele,csodálkoztam ,hogxy míg csak kipróbáltam nyitott rendszerben zörgöt csörgött meg minden baja volt pedig vízet kapott márr indításnál is,de zárt rendszerben verhetetlennek tűnik most mert csak a víz mozgásából tudom hogy megy(5-ös fokozaton is) :DD

WC:D5-öt és Mazda hátsó fűtés radi 2*120mm (full v.réz 10/9mm csövek alkotják),házi készítésű CPU blokk 2000Ft-ból + sok meló,A csend volt a lényeg nálam!!

(#34426) DigitXT válasza DigitXT (#34366) üzenetére


DigitXT
félisten

Amúgy közben kicsit utánakerestem, és úgy találtam, hogy nagyon
sokan szívnak ezzel a jelenséggel gyári állapotú Reserator XT-vel is:
általánosságban a dolognak köze lehet ahhoz, hogy a rendszer már
nagyon alacsony áramlást érzékel, és talán azért, mert a csodakék
Zalman lötyiből kb. fél év után kezd durván kicsapódni a kék trutyi...

Az első pár hónap használat után én semmilyen lerakódást nem
láttam a szétszedett WB5 blokkban, ezért is nem cseréltem le a
vizet az i7-es rendszeremre és az EK Supreme HF blokkra váltva.
Viszont legutóbb, amikor egy kis desztvizet töltöttem után (mert
néha bejelezte, hogy kevés a víz), azt láttam, hogy az eredetileg
kék keveréknek már alig van színe... Van egy tippem, hogy hova
lett a kék szín: ha megjön a HF csövezés, alaposan kitisztítom a
cuccot. Komoly eredményre számítok, lehalkított pumpával is.:K
Természetesen most már csak desztvíz+fagyálló lesz bekeverve.

(A másik típushiba meg maga az áramlásmérő: azt olvastam, ha
egy picit is levegős a rendszer, képes gyakran fennakadni, aztán
egyrészt ez okoz egy fojtást a rendszerben, másrészt persze az
ellenőrzés meghülyül tőle: nincs jel, így azt hiszi nincs áramlás.)

(#34427) LBandi válasza DigitXT (#34426) üzenetére


LBandi
aktív tag

Csoda hogy eddig is bírta a Zalman adalék... Nekem már 2 hét után simán látszódott. Az áramlásmérő amid van az HF? Mert amiket én néztem azok eléggé leszűkűlnek, persze jó pénzért van HF fajta.

"Az igazi EMO-s halva születik."

(#34428) DigitXT válasza LBandi (#34427) üzenetére


DigitXT
félisten

Igen, emlékszem arra a hosszú távú tesztre, ezért
csodálkoztam, hogy nálam nincs vele gebasz.:R

Az áramlásmérő a Reserator XT gyári felszerelése,
szóval szerintem nem HF.:( Viszont hasraütve azt
nem merem kicserélni, mert mi van, ha az új "nem
jó" jelet ad, amit a vezérlő elektronika nem tolerál?

(#34429) Ghandi


Ghandi
aktív tag

Hi!
Sikerült feltennem az EK 8800 blokkot a 9800GT-re! Igaz a VRM hűtő része nem passzol a kártyára ezért azt le kelett szedni,de a GPU-t és a memóriákat lefedi rendesen.Ami kicsit furcsa hogy ha a GPU alsó két csavarját meghúzom rendesen akkor kicsit meggörbíti a kártyát,de a PCIex csati azért még egyenes marad.Csak úgy érzéssel huztam le azt a két csavart,remélem még jó lesz igy.Egyébként ez normális?
A másik meg a desztvíz és GlycoShell tapasztalat! Idén április óta megy ez a rendszerben,eddig a csövekben nem tapasztaltam furcsaságokat,de most hogy meg kelett bontanom a rendszert mindent szétszedtem.Szétkaptam a CPU blokkot is és sehol semmi vízsperma,semmi lerakódás,egyszerüen tökéletes a tisztaság! Hála istennek én tettem a radiátor mindkét csonkjára egy-egy szűrőt,ezen fennakadt nagyon kevés szenyeződés,biztos a szerelés közben keletkezett,vagy a csövekben volt ennyi gyárilag,ki tudja,abszolút nem vészes mennyiség.Én mindenkinek csak ajánlom a szűrőt,inkább itt ragadjon az esetleges kosz mint a CPU blokkban vagy a pumpában.Sima egyszerü univerzális benzinszűrő amit az autókban használnak,szinte filléres dolog,de hasznos lehet!
Ami érdekes lehet a GlycoShell-el hogy a müanyag alkatrészeket beszinezheti töménységtől függöen! A csöveimet nem szinezte el,de ezek a benzinszűrők szép kékek lettek tőle.Hiába öblitettem ki alaposan vizzel kék maradt.Nekem nincsen plexi tetős blokk a gépemben,de lehet azokat is beszinezné.

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#34430) Ghandi


Ghandi
aktív tag

Na faja! Most szereltem volna be a VGA-t az uj blokkal a gépbe,de a déli híd blokkjával ütközik :( Mivel ez az EK blokk hoszabb mint a régi igy összeér a blokk vége a déli híd csonkjával :(
Ez egy Asrock G41-es lap és gyárilag elég viccesen kicsi alublokk van rajta,ezért tettem arra is vízhűtést.Nem vagyok egy nagy PC guru,öszintén szólva azt se tudom pontosan mi is az a déli híd? Mi van ha azon hagyom a gyári passzív alu bordát? Mi változhat?Nem lehet majd huzni annyira? Egyálltalán van köze a CPU vagy a GPU huzásához?

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#34431) Fel válasza Ghandi (#34430) üzenetére


Fel
addikt

A "déli híd"? Az egy I/O vezérlő. A SATA, PATA, USB és egyéb eszközöket, csatornákat vezérli. Melegszik, de csöppet sem vészesen, úgyhogy bőven elegendő rá a gyári borda, nem szükséges a víz.

Az viszont érdekes, hogy egy fc blokk alatt görbül a kártyád... biztosan jól fekszik fel mindenhol?

(#34432) Ghandi válasza Fel (#34431) üzenetére


Ghandi
aktív tag

Akkor megnyugodok,vissza teszem rá a gyári alu hűtőbordát,de lehet van itthon valami magasabb a gyárinál.Amikor a lapot még léghűtéssel használtam akkor úgy éreztem hogy ez eléggé melegszik,azért is ment rá víz.De lehet csak én éreztem melegnek és az nem is vészes.
Én sem tudom hogy miért görbül a VGA,rá probáltam pasztázás elött,minden lyuk stimmelt,a magasságok is látszólag ugyan azok,én sem értem
Végül is ez egy 8800GT/GTS-re való blokk,én meg egy 9800GT-re aplikáltam rá

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#34433) Ghandi


Ghandi
aktív tag

Jaaaaaaj most jut eszembe valami! Gyárilag a léghűtésnél az aluborda alján vannak müanyag távtartók a GPU körül! Az elözö vízblokkhoz azokat nem használtam,mert az a GPUhoz közelebbi furatokon keresztül lehetett csavarozni,a távtartó meg a kiljebb lévő furatokhoz illeszkedik(2 csavarhoz tartozik egy távtartó)
Na akkor szedhetem le az EK blokkot a kártyáról és teszem már alá a távtartókat

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#34434) DigitXT válasza Ghandi (#34432) üzenetére


DigitXT
félisten

Vigyázz ezzel a görbítgetéssel, mert nagyon hamar ki lehet nyírni a VGA-t.
Szerk: na most látom a távtartós HSZ-t, na hát az a nem mindegy.:))

[ Szerkesztve ]

(#34435) Ghandi válasza DigitXT (#34434) üzenetére


Ghandi
aktív tag

Gyors voltam,pikk-pakk alatta is a távtartó!
Valamivel jobb a helyzet,de még igy is görbiti kicsit.Még nem kapcsoltam be a PCt ezzel a blokkal.Ha beindul és 2D-ben és 3D-ben is müködik akkor gondolom siker,utána már baja nem lehet.Vagy igen?

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#34436) DigitXT válasza Ghandi (#34435) üzenetére


DigitXT
félisten

Ha viszont eleve nem ad képet, akkor meg kakukk.:R
(Sajnos a NYÁK elég érzékeny jószág, ha megpattan...)

Szerk: ha jónak is néz ki (pl. van kép), de a NYÁK még
mindig görbe, én a helyedben azt nem erőltetném... Az
is lehet, hogy nem kell tökig húzni a csavarokat, vagy a
távtartók nem éppen tökéletesek az adott blokkhoz...:B

[ Szerkesztve ]

(#34437) Ghandi válasza DigitXT (#34436) üzenetére


Ghandi
aktív tag

Bakker mennyi az idö! Észre sem veszi az ember ha nekiáll gépet szerelgetni :)
Összeraktam,feltöltöttem és kiprobáltam.Eddig minden ok! Játszottam is egy kicsit,de minden ugyan olyan hála istennek.A hőfokok is normálisak.
A kártya nyákja tényleg görbe kicsit elismerem,de szerintem nem olyan vészes.A csavarokat nem tépem meg,csak ugy kicsit jobban lehuzom.Mindig attól félek hogy ezeket a kicsi kb 3-as csavarokat megszakítom,ezért csak érzéssel!

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#34438) LBandi válasza Ghandi (#34437) üzenetére


LBandi
aktív tag

Hello!

Ez a szűrős téma érdekelne tudnál képet linelni hogy hogyan tudtad beépíteni a radi csonkjához, mert sehogy se tudom elképzelni. A szűrőről is ha tudnál képet mutatni az is jó lenne, esetleg az adatait is pl átmérő stb. Köszi!

Ma kezdem el takarítani a rendszert (első beüzemelés előtt ajánlották átöblíteni, ezzel ha maradt benne vagy esetleg került bele szennyeződés az kijöjjön. Ha jól haladok akkor lehet ma estére eljutok a Leak testig, de lehet csak holnap lesz belőle.

"Az igazi EMO-s halva születik."

(#34439) Ghandi válasza LBandi (#34438) üzenetére


Ghandi
aktív tag

Szia!
Semmi ördöngősség nincs a beszerelésben,el kell vágni a csövet ahova a szűrőt akarod rakni és oda beteszed.Én 8/10-es csöveket használok,abba elég húzósan lehetett ráhuzni a csövet.Még bilincset sem raktam rá ugyanis alig lehet lehúzni a csövet róla.
A logoutomban vannak képek erröl a gépről,a legutolsón látszik a két szűrő a radiátornál.Igazából bárhova rakhatod a szűrőket ahol a hely engedi,de mivel én olyan szűrőt vettem aminek a tetején 90fokban van a csonk igy a radiátorhoz tudtam rakni.Létezik olyan szűrö is ahol egyenesen megy be és egyenesen jön ki a csonk azt bárhova be lehet szerelni.

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#34440) LBandi


LBandi
aktív tag

Üdvözlet!

Szeretném megkérdezni hogy Leak-test (szivárgás teszt) mennyi ideig érdemes futtatni, tehát amikor már biztosra lehet mondani hogy ha eddig nem eresztett, akkor már nem fog.
A rendszer mosási fázis most lett kész holnap reggel kezdem a Leak tesztet és megköszönném ha tudnátok időt mondani. Köszönöm!

"Az igazi EMO-s halva születik."

(#34441) Kvazár válasza LBandi (#34440) üzenetére


Kvazár
őstag

Én 1 hétig futtattam a rendszert a tesztpadon üresen úgy, hogy alatta géppapír volt, így ha szivárgott volna, és fel is száradt volna, azon akkor is hagyott volna nyomot.

De, ha erre van szakszerűbb módszer, akkor azt szívesem megismerem. :)

Eladó cuccaim: -

(#34442) Ghandi válasza Kvazár (#34441) üzenetére


Ghandi
aktív tag

Levegövel és nyomásmérő órával? :) Felnyomni pl 2bárra és nézni az órát hogy lemegy e a nyomás.Na jó ez csak elméletben működik,hisz kinek van otthon erre felszerelése?
Vagy tisztítás elött erösen szinezett vizzel? Akkor rögtön meglátszik hogy hol ereszt.

[ Szerkesztve ]

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#34443) LBandi válasza Kvazár (#34441) üzenetére


LBandi
aktív tag

Hát én egy hétig nem szeretném futtatni. 24 óra nem elég?
Amúgy mennyire baj ha egy kicsi citromos desztvíz marad a rendszerbe amivel kitakarítottam (csak a radi alján össz visz kb 1-2 deci) A citromos víz max 10% lehetett.

"Az igazi EMO-s halva születik."

(#34444) jones965 válasza LBandi (#34440) üzenetére


jones965
Modder

Nekem addig szokott teszt üzemmódban futni, míg feltöltöm. Ha valami nem kóser, akkor már csöpög, később nem szokott.
Remélem ez után sem!

(#34445) Kvazár válasza LBandi (#34443) üzenetére


Kvazár
őstag

Azért ment pont 1 hétig, mert a hűtőrendszerem már megvolt, de az alaplapra még várnom kellett. :DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccaim: -

(#34446) Fel


Fel
addikt

Miért szeretitek megbonyolítani az életeteket..? :U
Szerintem ott a pont jones-nál. Ha feltöltéskor nem szivárog, akkor csekély a valószínűsége, hogy később fog.
Nekem soha nem volt kedvem sem az időt, sem az energiát (áramot) pazarolni efféle "mókára". Külön tápról feltöltöttem a hűtőrendszert, légtelenítésig keringettem, kész. Majd mehetett is élesben a vízhűtéses számítógép :) Megesett, hogy volt szivárgás (sőt egyszer kicsit úszott is a gépem), de mivel ilyenkor a PC nincs áram alatt, egy kis szárítgatás után már ment minden rendben.

[ Szerkesztve ]

(#34447) SzlobiG válasza jones965 (#34444) üzenetére


SzlobiG
félisten

Szintén ennyi szokott a teszt időszak lenni és még szerencsére (kopp-kopp) nem volt szivárgás feltöltés után, leszámítva az első vizes cuccom, de az olyan is volt...

(#34448) LBandi válasza jones965 (#34444) üzenetére


LBandi
aktív tag

Akkor ezek szerint pár óra is elég?
A rendszerátmosás is elég nehézkesen indult:
Össze van rakva a rendszer mondom akkor fogom az egészet és átmosom egy gyenge citromos desztvízzel. Kezdem feltölteni aztán kapásból 4 helyen elkezdett csöpögni :Y :((( . Najó víz leereszt és 2 szorítót jobban be kellett tekerni 2-nél pedig tömítési gondok voltak, érdekes mivel pont az EK tartályból kijövő csatinál és a tartály másik lyukát lezáró szelepnél engedett. Nem tudom mi a pontos neve de olyan vékony fehér ragasztószalaggal oldottam meg szépen. Újra neki futtotam a feltöltének, már a pumpát is beindítottam erre látom a proci blokknál lávő csatinál csöpög, ráadásul elég szépen, pont rá a vidkarira :Y . Megint leereszt, szétszed és húztam a csatin, ekkor már az agyvérzés kerülgetett és végighúztam az összes csatit,kis fogóval, azért azt hittem a kézi meghúzás elégnek kell lennie( úgylátszik tévedtem). Aztán feltöltöttem 3.jára és végre nem volt csepegés seholt feltoltam a pumpát 5-be és hadd szóljon. Hagytam kavarni kb 1 órát aztán leengedtem és kétszer átöblítettem sima desztvízzel, de szerintem még maradhatott a citromosból egy kevés benne mert még mindig volt egy halvány kék színe.
Holnap azért még egyszer átöblítem aztán rakom bele a valvoline.os vízet.

Kvazár:Jól megszívattál már tényleg kezdtem elhinni hogy egy hét is kellhet hogy tutira ne follyon a rendszer.

Aprópó akor nem gáz, ha marad a rendszerbe egy kis citromos víz vissza? (ez már nagyon minimális)

Ja és bocsi a hosszú regényért, próbáltam rövidre fogni.

[ Szerkesztve ]

"Az igazi EMO-s halva születik."

(#34449) niklebi


niklebi
senior tag

Egyet kell értenem jones965 -tel :K Én is feltöltés közben figyelem a rendszert és ha akkor oké utána már semmi gond. :C Úgy hogy a 24 óra szerintem bőven sok is.
Látom nem csak én gondoltam így.

[ Szerkesztve ]

(#34450) LBandi


LBandi
aktív tag

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat! :R
Így akár már holnap elkedzhetek telepíteni, illetve lehet lövök pár képet ;)

[ Szerkesztve ]

"Az igazi EMO-s halva születik."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.