Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#8627) #31757056 válasza Dany007 (#8624) üzenetére


#31757056
törölt tag

Hát sajnálom, ha csalódást okoztam. :) Pedig tényleg sok mindenben hasonlít az elképzelésünk, vagyis inkább a részpontokat illetően.

Én tényleg úgy gondolom, hogy az Isten mint mindenek felett álló, lehet egy kiindulópont. Na de miért? Ugyebár az logikus, hogy minden származik valahonnét, mindennek van kiindulópontja, de kell hogy legyen akkor egy abszolút kiindulópont, amiből végülis minden egyéb más kiindul... Ez tényleg akkora hülyeség? :)
Jó, igaz, mondhatjuk azt is, hogy "Istent is valaki teremtette" de eddig fokozni már nem lehet ezt. Olyan ez, mint amikor a 100-at elosztod 3-mal, 33.333333333333333333333333333333 és végtelen 3-masok lesz a végeredmény... Ha úgy döntesz, hogy minden áron papírra akarod vetni a helyes eredményt akkor soha nem hagyhatod abba a 3-masok írását, örökké kell élned hozzá, és 3-masokat írnod mindvégig. :)

Az a baj, hogy az Isten szót, mint tulajdonnevet, fogalmat, annyira elcsépelték, hogy sokszor szégyelljük kimondani is, nehogy bolondnak nézzenek. Meg egyébként is, mindig másoknak akarunk megfelelni.

De térjünk vissza a lényeghez, szóval számomra logikus a fentiek miatt, hogy Isten áll mindenek felett, és mivel maga az intelligencia, és a személyiség mint megismert, létező fogalmak amik ránk jellemzőek, ezeknek szintén származniuk kellett valahonnét, így muszáj belátnunk, hogy Isten mindenképpen intelligens lény, és sokkal intelligensebb és okosabb bármelyikünknél. Tudom, szar beismerni, hogy tőlünk még valaki lehet okosabb, de ez van. :D Ezért aztán számomra értelemszerűbb az a bibliai idézet (pedig nem vagyok vallásos), hogy "Isten megalkotta saját képmására az embert", mint az az állítólag "tudományos tény", hogy az ember és minden vele járó tulajdonsága a vak véletlen eredménye.

ui.: a világ legkeményebb tudósai, köztük például Einstein is, aki talán a valaha legmegbecsültebb minden tudósok között, is úgy vélte, hogy Isten az abszolút totál full góré. :D

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.