- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
-
dat
senior tag
-
ngabor2
nagyúr
végig lehet valahogy a telepített csomagokat kérdezni, hogy melyik repoból van feltéve? ugyanis most szívtam/szívok egy órája egy kis ''ballépés'' miatt, egy-két telepítés erejéig benn volt a sid repository is, és egy csomó xart feltett...
-
dr_strange
senior tag
válasz
dr_strange #1093 üzenetére
aha- ahogy nézem, nem lame-t hanem sox-ot használ oda-vissza kódoláshoz
-
dr_strange
senior tag
válasz
dr_strange #1092 üzenetére
a másik: a k3b configure k3b menüpont plugins részében nézd meg, milyen kóderek-dekóderek vannak benne
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #1089 üzenetére
Sianisnak köszönöm ismételten a segítséget, az általa ajánlott postfix egyszerűbb volt, mint az exim.
de hogy ne maradjunk probléma nélkül: msn-kliensekkel vagyok épp bajban.
- a gaim 1.5 majdnem jó, csak ha már folyik egy csevegés, és épp pl. egy teljes képernyős ff mögött van, akkor nem ugrik elő. hiába van beállítva, hogy új üzenet esetén ugordjon elő, semmi. a tálca automatikus elrejtésre van állítva (nem szeretem, ha az asztalon figyel, mindenhol ezt állítom be, és nem szeretnék ezen változtatni).
- a kopete majdnem jó, előugrik, meg figyelmeztet, csak épp file-t nem lehet vele küldeni. hiába választom ki a fileküldést, nem csinál semmit. parancssorból is próbáltam futtatni, de nem ír ki hibát. -
Sianis
addikt
Honlapomon - > Egyéb szekcióban - > Pentium - M nevű dolgot lehet tesztelni, főleg Centrino-sok....
-
ngabor2
nagyúr
az eximmel küzdök. a helyzet a következő: eximconfig-gal akármit állítok be, nem megy a fetchmail-lel fogadás:
ngabor@lizard:~$ fetchmail
3 messages for ngabor2 at freemail.hu (8872 octets).
reading message ngabor2@freemail.hu:1 of 3 (1737 octets) fetchmail: SMTP connect to localhost failed
fetchmail: SMTP transaction error while fetching from freemail.hu
fetchmail: Query status=10 (SMTP)
a ~/.fetchmailrc:
set postmaster ''ngabor''
set bouncemail
set no spambounce
set properties ''''
poll freemail.hu with proto POP3
user 'ngabor2' there with password '**********' is 'ngabor' here limit 25000000
az eximet állítottam már közvetlen küldésre, meg smarthostra is, bár ennél nem tudom, milyen címet kellene megadni smarthostnak.
kifogytam az ötletekből.már csak ez hiányzik az ubuntuból. ha más smtp-t ajánlottok, amit érdemes feltenni, és együttműködik a fetchmaillel, akkor azt is várom.
-
Sianis
addikt
válasz
emitter #1083 üzenetére
Hi! Nekem Pentium M-em van igen! Alapból a powernowd tudja dinamikusan kezelni, de pl mikor nem forgatok programot, akkor felesleges, hogy 1600 MHz-re pörgesse a Firefox a procit, intenzív netezésnél akkor is bekapcsol a hűtő. Viszont ezzel a scripttel megtudom fogni, és állandó 600 MHz-re, viszont akár rakhatom dinamikusra is, ilyenkor ugye a démon lekezeli, vagy rakhatom performance módba is.
Most azon dolgok, hogy kezeljen a config fájlt, ebben beírod, hogy mennyi a procid max illetve min frekvenciája, és akkor pl számot megadva is lehet állítani amire csak akarod, a steppingek számát ki tudja olvasni. Ha van kedved segíteni, akkor küldd el nekem pls a /proc/cpuinfo-dat hhad lássam, hogy hogy is megy a steppingelés... előre is köszi.
Amúgy igen, természetesen megosztom...ez alap -
emitter
őstag
válasz
dr_strange #1079 üzenetére
hogyan tudom megnézni, h van-e telepítve? és ha nincs, pontosan mit kell telepítenem?
mondom, xmms lejátszik mp3-at, szal vmi dekódernek kell lennie
gnome-panel: az nem jó, mert csak egy ikont rak ki, ami mutatja, h éppen van-e kapcsolat, meg a jelerősséget mutatja
de nekem olyan kéne, mint a rendszerfigyelőben, grafikonon mutassa a forgalmat
Sianis: király, nem is tudtam, h ilyet írsz! Ez a script a terheléssel arányosan szabályozza a proci órajelét? Ha nekem PentiumM-em van, ami alapból tud ilyet, akkor nekem jó lenne még valamire a scripted? (feltételezem, h a gnu-licensz alapján megosztod velünk)
-
Magic
tag
válasz
ngabor2 #1080 üzenetére
Ja, enyemen is volt suse 9.2 kde es neha kin volt kivarni valamit. Most van egy kis problemam, feltelepitettem Ubuntu-t de a telepites befelyezese utan betolteskor megall a grub boot loader-nel es nem indul be... Mi lehet a gond? Megjegyzem a szerver gepemen ment rendesen...
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Egész jól haladok a proci kezelő scriptemmel. Elértem már annyit, hogy minimum és maximum érték fixen beállítható, illetve most küzdök, hogy egy adott érték is fixre lőhető legyen, valamint még azt is meg akarom oldani, hogy megkeresse magának az alsó és felső határokat. Ja és persze megy a dinamikus módba való beállítás is.
-
ngabor2
nagyúr
végülis erre is felmehet, csak értelme van-e...
ekkora gépen én használtam kde-t, de egy idő után meguntam, és átálltam gnome-ra, mert az gyorsabb volt (annak idején még a híres enlightenment ablakkezelővel... hol van az már!). mondjuk a kezdet kezdetén még 200mhz-es cyrixen is ment nálam kde meg starofficeinkább te se kínozd se magad, se a gépet egy erőforrás-zabáló (bár nagyon jól integrált) kde-vel.
a 2mb vidkártya meg a felbontást és a színmélységet határozza meg. 1024x768@16bitet elbír elvileg, vagy 800x600@24bit. -
maniac
senior tag
Elméletileg csak az átjárónak kell beadni a windowsos gépet amin megvan már osztva a net. Esetleg DHCP ha van akkor azzal automatikusan beállítja magát. Ha meg akarsz csinálni olyat h filemegosztás akkor meg samba.
-
Magic
tag
Lama kerdesem lenne. Win-os geppel mar csinaltam hallozatot nem egyszer, ubuntuban mashogy megy valami? Win-os geppel szeretnem osszekotni, ugy h a netet win-rol kapjam...
-
emitter
őstag
mitől van az, hogy ha zene-CD-t akarok írni, az mp3-fájlokból nem képes cda-formátumként írni
olyat ír ki a k3b, meg a serpentine is, h a Fomrátum nem támogatott
xmms simán lejátsza az mp3-akat
köszi -
dat
senior tag
Fordítottam forrásból Amsn-t, így működik, de nem értem apt-gettel feltéve miért nem akart elindulni...
Ha jól látom ez már a webkamerát is kezeli, következő lépés ennek belövése lesz... -
cucka
addikt
válasz
ragazzo #1057 üzenetére
alapértelmezésben a /media könyvtárba mountolja be a többi vinyót/particiót. hogy pontosan mit és hogyan, azt az /etc/fstab fileban találod.
mp3 kodek pedig alapból nincs az ubuntuban. mint ahogy filmeknél használatos kodekek sem. [link] - itt gyakorlatilag minden kérdésedre megtalálhatod a választ, howto-k formájában. ha nem akarsz sokat tökölni a multimédiával/egyéb általánosan használt programokkal (gaim, skype, satöbbi), akkor keress rá az automatix nevű szkriptre. -
Jester01
veterán
válasz
Vilmoskorte #1056 üzenetére
Egyik megoldás ha nem fordítasz bele gl output drivert.
Másik megoldás, ha ráveszed, hogy dinamikusan linkeljen. Gondolom te kérted, hogy ne így tegyen mert amúgy ez a default
Egyébként nekem xorg van és az mplayer mindig simán fordult. Azt nem tudom, mennyire sid a rendszerem, de azt hiszem teljesen -
ragazzo
őstag
Megint egy kérédés.Nekem elméletileg látnom kellene a másik winyómat a filekezelőben?Mert én nem igazán találom sehol.Néztem a mediaban, és a devben is.De nincs sehol.A lemezek c. menüben már látszi, de nem enged hozzáférni.Csak egy-két dolgot szeretnék átmásolni a linuxos winyóra.
Most tapasztaltam.Nem játszik le mp3-at sem, mert hiányol valamit, és filmet sem.Ott nem sikerül a csatlakozási pont.Most ennyire béna vagyok, vagy valami nem OK?
[Szerkesztve] -
Vilmoskorte
tag
Kicsit pofátlankodok, ha nem gond, az ubuntu úgyis kistestvére a debiannak
A hiba ubuntu alatt is jelentkezik, ezt egész délutános googlizás közben tapasztaltam. Tehát:
Debian/Sid gépre kell felraknom mplayert. ./configure szépen lefut, de a make kiakad:
/usr/lib/libGL.a(glxcmds.o): In function `glXGetMscRateOML': undefined reference to `XF86VidModeQueryVersion'
/usr/lib/libGL.a(glxcmds.o): In function `glXGetMscRateOML': undefined reference to `XF86VidModeGetModeLine'
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [mplayer] Error 1
Ahogy rákerestem az a baja, mintha az xorg nem tetszene neki debian/sid alatt. Ilyen találatokat kaptam. Valami tipp ezzel kapcsolatban? -
ngabor2
nagyúr
válasz
T. Almeida #1048 üzenetére
a kodekek nem is fognak lefordulni, mivel azokat mindössze a readme-jében leírt helyre be kell másolni, és kész. a kodekek jogi okokból külön csomagban vannak, általában nem része a disztóknak, vagy ha igen, akkor a nono-free, vagy hasonló repóban vannak.
-
cucka
addikt
válasz
T. Almeida #1050 üzenetére
(mplayer-ek a multiverse repository-ban vannak, ami ha jól emlékszem alapból nincs bekapcsolva)
a zárójelben lévő részt is el kell olvasni
itt van egy rövid howto, hogyan kapcsolhatod be a többi repository-t [link] -
maniac
senior tag
válasz
T. Almeida #1048 üzenetére
[link]
Ez alapján szóról-szóra próbáltad már? -
cucka
addikt
válasz
T. Almeida #1046 üzenetére
grafikus felületen van beépített csomagkezelő, azzal pl. lehet keresni az elérhető csomagok között. találatok között van pl. mplayer-386, mplayer-586, mplayer-k6, és egy mplayer-custom nevű is. hogy ez utóbbi miért custom, nem tudom, totem-et használok.
(mplayer-ek a multiverse repository-ban vannak, ami ha jól emlékszem alapból nincs bekapcsolva) -
maniac
senior tag
Próbáltad már forrásból feltenni?
-
T. Almeida
senior tag
Üdv.,
Tom, hogy nem szép a cross-post, de már egy ideje vacakolok ezzel, pls. segítsen, aki tud.
Köszi!
[link] -
emitter
őstag
válasz
emitter #1043 üzenetére
na, asszem sikerült megoldani a feladatot, már globális a változóm
beírtam a .bashrc-be, a .bash_profile-be, és az etc/bash.bashrc-bebiztos ami biztos
tudom, h szőrszálhasogatás, de szeretnék már a végére járni, hogy a boinc mikor projekt/my grid-re nyomok, miért dobja ezt az ablakot[link]
ez van a változólistában:
export BROWSER=''/home/emitter/ProgramFiles/firefox/''
próbáltam már így is:
export BROWSER=''/home/emitter/ProgramFiles/firefox/firefox'' , nem jó
hova irányítsam a változót
a firefoxomban about-nál megnéztem be van állítva a text/html mime
olyan csomagot h mailcap, meg mime, nem találtam -
ngabor2
nagyúr
válasz
emitter #1043 üzenetére
én megrögzött karakteres konzolos vagyok, még x-en is. ezért a levelezőm még egy darabig a pine lesz. nagyon megszoktam, nagyon megkedveltem. szeretem, ha egy program az én igényeimet szolgálja ki, és nem nekem kell egy progihoz alkalmazkodnom.
például a procmailban az a jó, hogy az mindössze annyit csinál, hogy a levelet olyan outputra irányítja, amit mondok neki. járatok 6 HIX-listát. aki ismeri, az tudja, hogy napi digestes listák, tartalomjegyzékkel, benne a cikkek. van egy nagyon jó progi, a hixsplit, ami ezt szétszedi cikkenként, a fejlécben a címet kicserélve a valódi e-mailcímre. ez már procmail alatt jól be van lőve, erről nem mondanék le.
de mivel az smtp szerverekhez egyáltalán nem értek, ezért először majd tájékozódom, hogy melyiket érdemes egyáltalán feltenni, és ha megy, akkor már egyszerűbb a dolog. -
emitter
őstag
válasz
ngabor2 #1040 üzenetére
lehet, h nem jól látom a problémádat (sőt biztos
) de nekem a Thunderbird nagyon bevált
beállíthatod, h percenként szedje le a leveleket, van szűrő funkció is, szóval tudnál vele szortírozni
ragazzo: gnomeban -> rendszer/beállítások/téma -> alapból van egy csomó téma, nekem a Clearlooks jön be leginkább
kijelölöd egérrel amelyiket akarod, és máris átállítja
te talán a téma telepítésére nyomtál, nem? azzal újat tudsz berakni a listába
mod: ha már itt vagyok, megkérdem, h ubuntun hogyan tudom a környezeti változókat beállítani, szerkeszteni, de úgy h tutira globális hatása legyen a változtatásoknak
eddig ugyanis ha export-tal csináltam új bejegyzést, az csak az adott konzolra lett érvényes, nem globálisan
ehhez kapcsolódóan, ugye a set-tel kell megnézni a változókat?vagy van rá más lehetőség is?
[Szerkesztve] -
ragazzo
őstag
Tegnap sikeresen felraktam az ubuntut, és meg kell mondja, az uhu után kellemes csalódás.Rögtön már a képernyő felbontása jobb lett.Meg nem volt elmosódott a közepe mint eddig.Persze sokminden még furcsa de majd megszokom.Először is nem tudom hogyan változtassam meg a témát.Ha kiválasztom a témát, akkor valami könyvtárat akar megnyitni, ami üres.Illetve tud valaki címet belinkelni, ahonnan lehetne letölteni újabbakat?
-
ngabor2
nagyúr
nem, ennél összetettebb a problémám. a szolg nem ad smarthostot. ezért saját smtp-szerver kell. viszont simán onnan nem küldhetem a leveleket, mert sok szerver open relay-nek tekinti. ezért kellett egy no-ip-s cím, amiről ki tud menni. ráadásul a no-ip-s címről freemail-es címmel megy ki... na ennek van megcsinálva sid alatt az exim.conf. csakhogy ez az exim.conf nem múködik ubuntu alatt, újat összehozni meg nem sok esélyem van, mert ezt is régen, sok-sok próbával és listás segítséggel sikerült megcsinálni.
ráadásul nekem a levelek leszedésére csak a fetchmail jó, mert az átadja a leveleket a procmail-nak, ami szépen szétszortírozza (9 levlista, ebből ötöt még fel kell előtte dolgozni, 3 hírlevél... szóval nem lehet csak úgy mindent 1 helyre begórni). nekem ne sikoltozzon, és ne önállóskodjon, akkor szedje a leveleket, mikor mondom. -
ngabor2
nagyúr
lehet, hogy megtaláltam a problémámra a megoldást. holnap kipróbálom, ha valóban megoldja, akkor talán mégiscsak ubuntu...
ubuntuforums rulez!
-
ragazzo
őstag
Még egy utolsó hülye kérdés: az ububan grafikus vagy karakteres a telepítés folyamata?
-
ngabor2
nagyúr
-
ragazzo
őstag
Akkor nem félek tőle, mert ma akarom lecserélni az UHU-mat Ubuntura.Remélem nem bánom meg.Bár eléggé láma vagyok,de bízom benne hogy megbírkózom vele.Nekem az nem tetszett az UHU 1.2 ben, hogy még mindig csak opoff 1.1 van alapból.Ugyan lehet telepíteni újabbat, de nekem az nem ment.
Majdnem elefelejtettem megkérdezni, hogy mennyi időt vesz igénybe az Ubuntu telepítése?
És melyik módot érdemes választani telepítésnél, a simát vagy a kiterjesztettet?
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
ragazzo #1029 üzenetére
Igen! Így kell mennie a netnek... UHU-nál is elég kiterjedt a csomagrendszer, szoktak rendezni csomagoló hétvégét, ilyenkor legyártódik nemkevés UHU-ra készített csomag...
Ubuntunál 6 hónapoként van verziófrissítés igen, ilyenkor előzőhöz képest, igazi látható, érezhető fejlődés van. -
ragazzo
őstag
A net kábelen jön.Azért kérdeztem ezt a témát, mert az UHU esetében automatice ment minden.Tehát nem kellett nyúlnom a nethez sem.Rákatt a mozillára és van net.Szóval így lesz ubinál is?Amúgy javítsatok ki ha nincs igazam, de azért érdemesebb ''nagy'' disztribet használni ,mert gyakrabban frissül, és több csomag van hozzá mint egy kicsihez vagy nem?Gondolok itt az UHU-ra.Most 1.2 van, live-ból meg 2.4.De az 1.2 is eléggé régi darab.Ubinál azt olvastam hogy 6 havonta frissül.Így van ez?
-
emitter
őstag
válasz
ragazzo #1025 üzenetére
bár már kemény 3 hete telepítettem a ubimat, de ha jól emlékszem, megkérdezi a telepítés helyét (persze, hiszen particionálni is tudsz), grubot használ, nekem rajta volt a CD-n, amit a netről szedtem le
mint minden net esetében, chellonál is kell gondolom valamit konfigurálni a hálózaton, nem? usernév, vagy ilyesmiszal ne csodálkozz ha nem fog elsőre menni... izé, kábelen jön a net vagy wlanon?
-
ragazzo
őstag
Üdv! Lenne néhány kérdésem az Ubuntuval kapcsolatban:
-a telepítés során ő is ''megkérdezi hogy mire telepítse ha több winyó van a gépben?
-mit használ GRUBOT vagy LILOT?Ezek rajta vannak a telepítő cd-n?
-Ha már felrakta, akkor automatikusan kellene mennie a chellomnak vagy állítgatni kell valamit? Ugyanis a live cd-jük esetében nem volt netem.
Köszi a válaszokat!
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
emitter #1023 üzenetére
a ttf fontokat szövegszerkesztéskor tudod használni. talán a kde/gnome is tudja használni, de ezek a gtk-s progik nem. most hirtelen meg nem mondom, milyen fontok kellenek hozzá, de nem ttf. asszem konvertálni lehet. hogy oda-vissza-e, azt nem tudom, sose volt rá szükségem.
de: apt-cache search font... talán ad néhány ötletet. -
emitter
őstag
válasz
ngabor2 #1020 üzenetére
na, ez jó cucc, mármint a fontsel, thx
hát akkor viszont lehet, h az én gépem (vga-driver?) a problémás, mert szörnyen néz ki a helveticával [link] [link]
viszont sikerült kikísérleteznem 1 jobb összeállítást [link]
fontset=''-*-dejavu sans-medium-r-*-*-10-*-*-*-*-*-*-*''
asszem ez fog maradni
meg azért megpróbálok áthozni winről pár jó fontot, itt nem sok haználhatót találtam -
ngabor2
nagyúr
válasz
emitter #1019 üzenetére
xfontsel-lel tudod kiválogatni a betűket, hogy milyen van fenn. abban egyenként tudod az egyes tulajdonságokat vltoztatgatni. hogy mi mit jelent, azt nem tudom.
más: vi?inkább nem is kezdtem neki a megtanulásának, mazochistáknak való. inkább joe, vagy pico, esetleg mcedit. bár mostanában a kwrite a kedvencem. oké, erős gépen, grafikusan könnyű.
konzolban a szülőkönyvtárba a cd .. paranccsal tudsz lépni. -
emitter
őstag
válasz
ngabor2 #1018 üzenetére
nem jó, ez nekem nagyon olvashatatlan, a 10-es túl kicsi, de még ha 13-14-re rakom, ami már olvasható méret, akkor is a betűtípusból kifolyólag élvezhetetlen
mondom, nekem az tetszene, ami alapból van neki font, csak kisebb méretben...
nem tudod, mit használ defaultnak?
mod: közben eololvastam a vi tutorialját, és már egész jól/gyorsan mennek az alapműveletek, naon teccik a cucc!ha az ember ráérez, gyorsabb bármilyen grafikus szerkesztőnél (ááá, gedit? - rá se bírok gondolni, olyan lassan nyit meg 1 dolgot...)
közben megkérdeznék egy alap dolgot: hogyan tudok konzolban eggyel feljebbi kt-ba váltani?
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
no, most már 2 működő linux-rendszer van a gépemen. a levelezés miatt inkább a debet részesítem előnyben, bár az ubuntuval sincs bajom. itt legalább előugrik a gaim ablaka, akkor is, ha el van rejtve a tálca
ha lesz lelki erőm, akkor talán ubu alatt is belövöm a levelezést. mostanában úgyis gyakrabban lesz leállítva a gép. tehát nem lettem teljesen hűtlen, csak nincs mostanában időm beállítani. majd ha ismét lesz napi szintem +3 órám, tehát előreláthatólag márciustól. azért ''alap'' dolgokban remélem tudok segíteni
-
Sianis
addikt
válasz
emitter #1013 üzenetére
nana!
Nem olyan egyszerű ez!
Találtam erről is leírást, minő meglepő...
[link]
Itt le van szépen írva, hogy hogyan kell ténylegesen telepíteni fontokat. Elleszel vele egy ideig, de utánna szépen fognak menni a dolgok...olvasd először végig a pontokat, hogy lásd mit kell megcsinálnod, mit nem... -
emitter
őstag
ááá, mondasz valamit
egyébként minden gyárin van, nem raktam fel saját fontokat, ez a Sans benn van a gnomeban, viszont a fonts-ban ezek a családok vannak:
arphic kochi ttf-bitstream-vera ttf-kannada-fonts ttf-punjabi-fonts
baekmuk openoffice ttf-dejavu ttf-malayalam-fonts ttf-tamil-fonts
fonts.cache-1 ttf-arabeyes ttf-devanagari-fonts ttf-mgopen ttf-telugu-fonts
freefont ttf-bengali-fonts ttf-gujarati-fonts ttf-oriya-fonts
úgyhogy akkor ezekből kell mazsoláznomna mind1
szal ha akarok fontot iderakni, akkor win alól csak simán átmásolom ebbe a mappába, és ami a fájlneve, azzal hivatkozhatok rá? Ez a család-dolog hogyan van?
Pl. arialt akarok berakni: csinálok egy arial nevű kt-t a fonts/truetype-ba, majd abba rakom az arial-t, arial-bold-ot, stb?
még annyit megkérdeznék, hogyan tudok egyel följebbi kt-ba váltani konzolban? -
Sianis
addikt
válasz
emitter #1011 üzenetére
Nem tudom, hogy hogyan megy ez... A Sans hol található? Most másoltad be, vagy alapból is volt? Mert lehet, hogy a sor amibe beírod a nevét csak a gnome gyári font könytárából veszi az infót, míg a gnome betűkészletei alatt látoid a magad által csináltat is.
Gyári készlet a /usr/share/fonts alatt érhető el. Akár ide is tehetsz fontokat, csak ügyelj, hogy mindenki olvashassa azt amit te felteszel... -
emitter
őstag
köszi
de még mindig nem jó vmi... pl Rendszer - > Beállítások -> Betű : itt van olyan h Sans
ezt be akarom írni a configfájlomba, erre nem csinál változást a boincban, visszarakja a default fontját, mert gondolom nem ismeri azt h Sans
viszont pl DejaVu Sans-t ismeri, és megy vele
akkor ez most hogyan van?
ngabor2:
a gtkrc.mine-ben mi mit jelent? pl mit írjak h félkövér legyen a font, meg ilyemsik -
Sianis
addikt
válasz
emitter #1009 üzenetére
Alapból nincs arial...
Viszont ha leszeded win-ről, akkor lesz, csak tedd be a /home/$USER/.fonts könytárba és a rendszer te neved alatt látni fogja... ja igen ekkor lesz arial igen. Én pl sok MS fontot átemeltem, és a Firefoxolyan betűkkel és méretekkel dolgozik, mint win alatt. Remélem összejön...
Betűket a Gnome alatt Rendszer - > Beállítások -> Betű... rész alatt találsz...
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
oké, köszi, most jók az ékezetek
viszont boincnál nem tetszik a helvetica font, a default tetszene, csak túl nagy a mérete
nem tudjátok, hogy mi annak a betűtípusa alapból? beírtam arial-t, de nem csinál semmit (linuxon nincs arial?)
egyébként nekem se jön be az ubiforums
mod: meg tudom valahol nézni, milyen fontok vannak a gépen? és hogy mi pontosan az egyes fontok neve? gondolom van arialhoz hasonló font, csak mi a neve
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
nálatok megy az ubuntuforums? épp egy problémára akartam rákeresni (tvtime vs. fglrx), erre csak teker-teker...
a google szerint is van megoldás azon a fórumon, csak ugyebár az se visz odáig... -
Sianis
addikt
válasz
emitter #1005 üzenetére
Így van! Angolok ki és csak a magyar marad. Alapértelmezett ne az UTF-8 legyen...
Ha mc-vel pl bajod van, ékezetek terén ezután is, akkor szólj és mondom tovább...
Ha Gnome-ban nem magyar valami, akkor Beállításoknál van nyelvválasztó, ott kiválasztod a magyart...ha még mindíg nem magyar, akkor megintcsak szólsz... -
Sianis
addikt
válasz
ngabor2 #1001 üzenetére
He-he. Kiforrott rendszer mellett már nincs kihívás, ha nincs benne nehézségi szint, úgy könnyű lesz.
Mondtam én, hogy Ubuntuforums-on, vagy Official Wiki-n, szinte minden fent van, némi angol tudással a fórumon fel tudod tenni a kérdést, és fogsz kapni választ... Jó néha kell uppolni, mert azért van forgalom. Bár én szívesen keresgélek nektek, hát ez a legkevesebb, pláne ha valaki nem is annyira tud angolul...legalább én is tisztában leszek, hogy mit kell keresni ha előjön nálam.
Gondolkodom azon, hogyha felmerül egy ilyen gond, akkor az angol wiki-t átületetem magyar ubuntu-ra. Annyi mindent tervezek vizsgaidőszak után, hogy klasszul el leszek foglalva... -
ngabor2
nagyúr
nem tudom, mit kapcsolt ki, de a megoldásod jó volt
már írtad egyszer ezt a megoldást, csak akkor félreértettem, azt hittem, hogy a kiemelést is át kell írni. aztán most leesett, hogy ''csak'' a font-ra kerestél rá.
köszi szépen az eddigi (és az ezt követő) szaksegítségedet. mint látható, az, hogy valaki mennyi ideig foglalkozik a linuxszal, nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenhez ért.
emitter: nálam a köv. módon lett kultúrált kinézetű a boinc:
2 file-t kellett létrehozni.
a ~/.gtkrc.mine tartalma:
style ''user-font''
{
fontset=''-*-helvetica-*-r-*-*-10-*-*-*-*-*-*-*''
}
widget_class ''*'' style ''user-font''
a ~/.gtkrc tartalma:
include ''/home/ngabor/.gtkrc.mine''
és ezután újraindítod a boincmgr-t.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Revolut
- Gyúrósok ide!
- Lexus, Toyota topik
- Ford topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest