- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
- 25
Aktív témák
-
Forest_roby
őstag
hi!
Hallotatok vmit a 6.10 Knot-2 (edgy) -ről? Szerintetek érdemes már kipróbálni? -
ballington
addikt
ok....újraindítottam, azzal kezdte, h először nem töltötte be az X-et. na mindegy, lefuttattam a dpkg-reconfugure xserver-xorg-t, aztán elindítottam és most megy. viszont a képernyőfrissítés nem lett az igazi. 1280x1024-ben csak 75Hz, eddig 85-ön volt. 1024x768-ban is csak 75, ezelött 87
volt a max, amúgy meg 100Hz-en kellen működnie.
na bazze..közben véletlenül eltűntettem a fenti panelsort...hogyan hozhatom vissza? -
GD
őstag
válasz
ballington #3697 üzenetére
a settings csak akkor lesz elérhető ha parancsikont is csinálsz, lásd ubuntu kalauz, amugy minden jó defaulton, nálam legalább is
ha ezeket felraktad és megy a 3D + a 2. lépésben engedélyezted lásd előző hsz-em, akkor panelhoz hozzáadsz egy alkalmazás futtatása ikont, katt, beírod hogy glxgears, szépen pörögnek a fogaskerekek, akkor van 3D -
GD
őstag
válasz
ballington #3695 üzenetére
válaszd a könnyebb és teljesértékű utat:
1.
apt-get install nvidia-glx-legacy nvidia-xconfig nvidia-settings linux-restricted-modules-`uname -r`
2.
nvidia-xconfig -
Jester01
veterán
válasz
ballington #3693 üzenetére
... és ott adtad ki a parancsot is?
-
Jester01
veterán
válasz
ballington #3691 üzenetére
Akkor biztos nem oda töltötted le
-
Jester01
veterán
válasz
ballington #3689 üzenetére
STEP 3: Install
Type ''sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-8774-pkg1.run'' to install the driver. -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3685 üzenetére
Mit mivan? Forráskódot letöltötted és azt hogyan kell telepíteni?
Sianis -
ballington
addikt
a netről manual letöltött .rar/és más tömörített csomagokat hogyan tudom manual telepíteni?
-
dat
senior tag
Ajánlom minden kedves érdeklődő figylemébe:
''Magyarországi Ubuntu Konferencia 2006
Az FSF.hu Alapítvány és a Magyar Ubuntu Közösség közös szervezésében kerül megrendezésre első alkalommal a Magyarországi Ubuntu Konferencia. Több neves külföldi fejlesztő vállalta a felkérést, így előadást tart a konferencián többek között Jani Monoses a Xubuntu vezető fejlesztője. Az angol nyelvű szekció mellett természetesen magyar nyelvű előadásokkal is várjuk az érdeklődőket sok témával, kezdőktől a haladókig.''
Link: [link] -
dat
senior tag
Amikor beállítod először a POP3 postafiókot, megkérdezi hogy a leveleket a Globális Gyűjtőbe tegye-e (azaz egy közös mappába, ez a ''Helyi mappa''), vagy saját mappába. Válaszd a sajátot és akkor szépen csinál hozzá külön mappát.
Ha már beállítottad a fiókod, akkor a következő képp tudod elérni hogy külön saját mappája legyen a leveleknek:
Szerkesztés --->Postafiókok beállításai ---> Kiszolgáló beállításai --> Haladó ---> Beérkezett üzenetek mappa
u.i.: ennyi szóismétlés után már gyűlölöm a 'mappa' szót -
ballington
addikt
válasz
ballington #3681 üzenetére
[link]
ezt találtam nvidia drivernek...ez jó? -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #3679 üzenetére
nos, sajna kell a kép meg sok a html hírlevél is.. meg, üdv a 21 században
amúgy, ha csak maga a szöveg információ a lényeg, akkor tényleg elég lenne a karakter
personal notes
ui: project nincs felejtve csak most álláskeresés ezerrel..
ui2: a kmét ph-ra nem értem volna vissza..
respect -
GD
őstag
tökömkivan a thunderbird-el
nem értem az egész mappa rendszerét, helyi mappák, meg a fiókoknak megcsinált vagy nemcsinált mappák..
[link]
az evolution nekem túl sokat tud, nem használom ki, továbbá szeretném áthelyezni a mappát egy másik partícióra ami a levelezés alapmappája, ezt nem találtam az evolutionban
szal, ötlet, javaslat vmi értelmes pop3 levelező kliensre?
lényeg hogy ne zagyválja össze a fiókokat, minden fiók levele saját magához érkezzen, tárolódjon..
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
egy kis ubuntu
[link]
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #3668 üzenetére
apt-get install kubuntu-desktop
ez egy metacsomag, tehát az összes szükséges csomagot hozza magával, viszont remove-nál semmit nem szed le. asszem nem fér össze az ubuntu-desktoppal, legalábbis 5.10-nél leszedte előbb azt, utána ment fel. -
ballington
addikt
válasz
dr_strange #3667 üzenetére
na ez utóbbi érdekelne.
egyébként én a rendes KDE alatt értettem azt, h az ubuntu kde-vel (tehát amit utóbb írtál) olyan, mintha a kubuntu lenne. -
dr_strange
senior tag
válasz
ballington #3666 üzenetére
atól függ, mit értesz ''rendes'' KDE alatt
természetesen teljes értékű KDE van rajta, mint ahogy a Gnome-os Ubuntura is fel lehet telepíteni a teljes értékű KDE-t minden sallangjával -
GD
őstag
válasz
ballington #3663 üzenetére
ubuntu linux kde ablakozóval= KDE
-
Sianis
addikt
válasz
ballington #3661 üzenetére
Ezért született a Kubuntu!
Ott is csak emberek dolgoznak, igyekeznek a legjobbat kiadni a kezük közzül, hidd el nekem! Aztán úgy sikerül, ahogy sikerül, ha van benne hiba, arra való a hibajelentő.
Sianis -
ballington
addikt
válasz
ngabor2 #3659 üzenetére
köszi, még1x.
és akkor ezt a terminál-ba írjam be...
más: azért bosszantó, hogy alap esetben csak a gnome-t támogatja az ubuntu, mégis a cd tartalma 75%-ban KDE-s progikból áll.
mindenesetre nagyon tetszik a linux eddig, minden működik...egyenlőre. aztán később ki tudja, milyen problémákba ütközöm. -
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #3657 üzenetére
1. hsz-t olvasgass néha, illetve benne a linkeket.
ahogy tegnap is mondtam msn-en: az apt-cache search a te barátod, ha valamit fel akarsz telepíteni
apt-cache search hungarian
és válogatsz a magyarítások között. asszem van egy metapackage is, azt tedd fel, az minden szükségeset felhúz.
telepítésre meg apt-get... de olvass egy kis topikot meg manualt. -
ballington
addikt
nemtom mitől, de néha feljön egy ilyen hülye hang....lehet az xmms-ből, hogy számot váltott?
-
Magic
tag
válasz
ballington #3655 üzenetére
Xmms, szerintem... Mivel sokan Winampot használtunk ''azelőtt'', de van még pár jó kis audio program!
-
ballington
addikt
melyik progi a legismertebb mp3-ak lejátszására?
-
ballington
addikt
válasz
ballington #3653 üzenetére
mégegyszer újraindítottam, most van net.
-
-
GD
őstag
válasz
ballington #3650 üzenetére
talán nem jól adtad meg a hálózati beállításokat? én értem..
kicsit kevés az info a netedről ha segítséget akarsz, vagy csak betoltál egy hsz-t hogy tudjuk? -
ballington
addikt
sikerült felraknom a 6.06-t, de nem onnan írok, ugyanis nincs net.
bezzeg livecd alatt volt. ki érti ezt -
ballington
addikt
válasz
ballington #3648 üzenetére
bezzeg az nvidiaval egybol elindul a livecd normal modban.
mod: ja es vegre sikerult irni a menu.lst-t.
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
na megvan az nvidia kari, lehet megpróbálom akkor a 6.06-ot felrakni.
kérdés: ha leformázom a linux-os partíciókat és rárakom a 6.06-t, akkor a grub op menüje ugyanolyan lesz, mint most? -
GD
őstag
egy használható mp3 ide3 tag progit találtam, easytag a neve, azonban a file átnevezés és a cddb használata nekem kicsit idegen, vki használja, ismeri? pár tanács jól jönne
-
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3641 üzenetére
ja látod ezt livecd-n nem próbáltam...mármint a sudo su -t
-
Forest_roby
őstag
válasz
ballington #3640 üzenetére
sudo -nál live cd -n eddig se kérte.
Ez is egy sudo parancs. -
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3639 üzenetére
de a jelszot nemtom mi.
-
Forest_roby
őstag
válasz
ballington #3637 üzenetére
sudo su [enter]
pass: *****
egybe -
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3635 üzenetére
su-t már próbáltam, írtam h nem jó, mert jelszót kér.
különben sem gáz mindig beírni a sudo-t. -
Magic
tag
Tudna e valaki nekem forrást mutatni h milyenek a rendszerigényeik KDE-nek és GNOME-nak?
-
Forest_roby
őstag
válasz
ballington #3634 üzenetére
pedig érdemes lenne!
próbáld: sudo su
és utánna nem kell sudo-zni. -
Jester01
veterán
válasz
ballington #3631 üzenetére
Ez jó.
Ugye szerkeszteni rootként (avagy sudo-val) próbálod és a chmodot is úgy akartad kiadni? -
ballington
addikt
válasz
Jester01 #3629 üzenetére
ey j0tt ki:
rootfs / rootfs rw 0 0
none /sys sysfs rw 0 0
none /proc proc rw,nodiratime 0 0
udev /dev tmpfs rw 0 0
/dev/hdc /cdrom iso9660 ro 0 0
tmpfs /cow tmpfs rw 0 0
/dev/loop0 /rofs squashfs ro 0 0
unionfs / unionfs rw,dirs=/cow=rw:/rofs=ro,debug=0,delete=all,copyup=preserve 0 0
/dev/loop0 /rofs squashfs ro 0 0
unionfs /dev/.static/dev unionfs rw,dirs=/cow=rw:/rofs=ro,debug=0,delete=all,copyup=preserve 0 0
tmpfs /var/run tmpfs rw 0 0
tmpfs /var/lock tmpfs rw 0 0
usbfs /proc/bus/usb usbfs rw 0 0
tmpfs /lib/modules/2.6.15-26-386/volatile tmpfs rw 0 0
devpts /dev/pts devpts rw 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs rw 0 0
tmpfs /var/run tmpfs rw 0 0
tmpfs /var/lock tmpfs rw 0 0
tmpfs /tmp tmpfs rw,nosuid,nodev 0 0
/dev/sda6 /tmp/disks-conf-sda6 ntfs ro,noatime,nodiratime,uid=0,gid=0,fmask=0177,dmask=077,nls=cp437,errors=continue,mft_zone_multiplier=1 0 0
/dev/sda7 /media/sda7 reiserfs rw 0 0
/dev/sda9 /media/sda9 reiserfs rw 0 0 -
Jester01
veterán
válasz
ballington #3627 üzenetére
cat /proc/mounts és nézd meg ro vagy rw.
-
emitter
őstag
mivel válasszak le a mostani reiserfs-partíciómból az XP-nek? Próbáltam már GParted-ot, az nem engedett semmiféle műveletet végezni (se resize, se new)
QTparted enged átméretezni, de miután leokézom, h na válasszon le 7GB-t, dob egy kis ablakot, amin csak egy információs ikon van (i), semmi magyarázó szöveg, és csak okézni lehet. Persze nem csinál utána semmit..
mivel szabdaljam a winyómat?
thx!! -
ballington
addikt
válasz
paramparya #3626 üzenetére
a mountolás így volt:
sudo mount /dev/sda7 /media/sda7 .... -
paramparya
őstag
válasz
ballington #3625 üzenetére
nem úgy kell rá hivatkozni, amilyen néven mountoltad? (tehát nem amit, hanem amiként...)
-
ballington
addikt
szal az a gondom hogy a menu.lst file read-only. mondtak itt nekem:
chmod 750 file nev
de liveCD-rol ay sda7-t mountoltam, ott a grub/menu.lst
de mindig azt irja ki h No such file or directory
mit kell eleirnom?
mod: megvan, csak elirtam a helyet. de most ezt irja ki:
changing permissions of `/media/sda7/grub/menu.lst': Operation not permitted
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3621 üzenetére
az mplayernek van vmi kapcsolója hogy dvd-t hogy játszon mappából, olvasd el a doksit a weblapon, vagy xine-al sztem playlist-ből lenyomja egyben
-
Forest_roby
őstag
hi!
Winyón lévő video_ts mappa tartalmát, hogy tudom lejátszani?
(nem akarom egyesével nyitogatni a fileokat)
Előre is köszi a válaszokat! -
GD
őstag
válasz
T. Almeida #3619 üzenetére
vagy wine-al telepíti a poweriso-t ha lehet és akkor a win kimarad a mókából..
-
derossi
aktív tag
Sziasztok!
remélem tudtok segíteni, .daa fájlból kéne egy iso fájt csinálni.
tudnátok segíteni hogy ubuntu alatt hogy lenne ez lehetséges? -
emitter
őstag
ha jól tudom, ezek csak a csomagfrissességben különböznek: ha breezy alatt rendszeresen frissítetted őket, sztem nem érdemes átállni, én sem teszem..
Ha lesz egy kis szabadidőm, lehet h kérek egy kis tanácsot az apache beállításában, mert már próbáltam nemrégiben, de nem ment vmi miattfeltéve, h tudsz segíteni benne
-
ngabor2
nagyúr
ja, akkor azt is kellett volna mondani, hogy a pri slave 3. partícióján van az ubu... én alapból feltételeztem, hogy az első partícióra megy az oprendszer, 2.-ra a swap, a többi adat. ezexerint rosszul feltételeztem nálad. a lényeg, hogy működött.
írd le egy papírra a megoldás menetét, és tűzd ki valahova, ahol bármikor elérheted. jól fog ez még jönni, nekem egy parafatábla tele van ilyesmi címkékkel. igen hasznos szokott lenni... -
ngabor2
nagyúr
ha a sec master az ubuntu, akkor a következőképp alakul a cucc:
sudo mount /dev/hdc1 /mnt
sudo chroot /mnt
sudo grub-install hd0
felesleges egy szem mount miatt kt-t létrehozni, a /mnt úgyis azért van. mount esetén ha felismeri a fs-t, akkor nem kell megadni. a grub-install meg az első vinyóra tegye az indítócuccot. és mivel ubuntu alatt vagyunk, ezért sudo, nem kell a root jogokkal játszadozni, +3 szó 3 parancs helyett... kényelmesebb szerintem. -
Magic
tag
Udv.
Kovetkezo a problemam, Ket merevlemez a gepben, a primary-n egy ntf-ses particio rajta win, secondary - rajta ubuntu. A windows ujra lett telepitve es eltuntette grubot. Hogyan lehetne ezt ujratelepiteni?
Most Live CD-n vagyok...
[Szerkesztve] -
GD
őstag
ha wifi kártyánál ASCII-t állítok grafikusan a kulcs típusára, azt hogy hívja az interfaces?
wireless-keymode ??? -
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #3601 üzenetére
sikerült! reboot után is műxik - ezek szerint nem zavart be a másik Apache.
-
Forest_roby
őstag
válasz
paramparya #3600 üzenetére
ha a sima Apache -ot eltávolítom, ami most fut, akkor a következő indításnál már automatikusan el fog indulni az apache2 !?
Ez itt a kérdés ......
próba - szerencse!
Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Revolut
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD 750GB HDD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN ZM-T7 Chieftec 400W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman N5 MF ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest