- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
cucka
addikt
úgy tűnik, nem tudod, mit jelent az a kifejezés, hogy ''fordító''. a gcc meg pont eléggé menő és komoly. (a megjegyzésedből meg pont eléggé kiderül, hogy nem vagy tisztában alapfogalmakkal
).
gondolom valójában egy ide-re van szükséged, ami pedig mondjuk a kdevelop , ez szép színes, klikkelgetős, meg jó a szövegszerkesztője. -
_Petya_
őstag
Üdv!
Kubuntu Dapper alatt egyik napról a másikra nem tudok bejelentkezni KDM-ből, jelszó megadás után visszadob a KDM képernyőre. Mintha hallottam volna valami bug-ról ami ezt okozza, de már levették az ubuntuforums.org címlapjáról. Eseteg tudja valaki, mi lehet ez?
Petya -
ballington
addikt
egér mutató ikon témát h tudok felrakni?
-
Jester01
veterán
válasz
ballington #3995 üzenetére
-
ballington
addikt
senki sem akar linkelni a desktopjáról képet?
-
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #3993 üzenetére
mod: + a képernyő közepén jelenik meg a kép kicsiben, nem az egész monitoron nagyban....
-
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #3989 üzenetére
HI!
gericom hummer notebook, Integrated Graphics i810 -es videokártya, xorg.conf -ban szépen benne van.
A képernyő felbontást nem lehet 640x480 -nál nagyobbra felrakni.
Vmi ötlet?
Előre is köszi a segítséget! -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3991 üzenetére
Nekem egyelőre működik!
Sianis -
Forest_roby
őstag
Sianis! ( más is válaszolhat!
)
Volt vmi negatív tapasztalat az NTFS fs.-re való írás közben? Egyszóval: megbizható? -
Forest_roby
őstag
Hi!
Notebook, nem tudom a márkáját, de bízom benne, hogy nem is kell.
Fel ment rá az ubuntu, nem tom melyik, gondolom 6.06 és nem megy az 1024x768 -as felbontás. vga vmi intel graphics something.
Vmi ötlet?
Mod: GD kösz az infókat.....
[Szerkesztve] -
GD
őstag
vmi ötlet arra hogy a cd-dvd automount miért lesz ratyi? tele van a lemez felkiáltójelekkel és óarámi írásjelekkel...
ha kézzel le és felcsatolom, megjavul..csak kicsit uncsi az eljárás..
a notimon ugyan az az fstab sor mint a mainpc-n, ott működik jól -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3979 üzenetére
nekem ilyen 2003-as ghost.exe-vel volt dolgom /ng8/ (persze nekem nincs mert fizetős
)
és tapasztalat szerint általában működik, de volt amikor err.txt lett a vége
sok munka kárbaveszett, ha tutira akarsz menni ,akkor csinálj dd-vel mentést meg ghost-al is, ez legroszabb esetben két rw dvd lemezre rámegy (~500HUF)
dd-s mentéshez van 1-2 jó trükk ha érdekel megosztom veled
pl notimon a ghost szépen mentett, de a visszaállítás elhalt...
mindenképp azt javaslom hogy NE csak a ghost-al ments
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3985 üzenetére
Azt is lehet telepíteni, lekezeli szépen, nem kell aggódni!
Sianis -
ballington
addikt
-
ngabor2
nagyúr
válasz
én tar-ral mentettem a cuccot, és azzal állítottam vissza. akkor csak egy grub-install kellett rá a boot cd-ről, és ment. kivéve legutóbb, de ott máig nem tudom, mi volt a gond. mindegy, arra már ment friss rendszer is, meg win is, tehát nem tudom kideríteni a hiba okát.
de alapból menni kell a másolt rendszernek is.
nekem 5.10-ről 6.06-ra se sikerült tökéletesen a dist-upgrade. előtte mindenképp mentsd le, ha nagy csalódás lesz neked (is), akkor vissza tudd állítani. én a friss telepítést javasolnám, eddig csak az jött be nálam. -
Finwe
őstag
Hali!
Valaki tud seígeni a fagyásban: #3856 ?
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
válasz
Menni fog az update, csak meg kicsit szivatos, jo par szivason keresztulmentem mig osszeallt, most mar kezd jo lenni
Ha nem vagy tapaztalt, inkabb vard meg a veglegest, a haverom pofara esett miatta, es meg en se tudok segiteni
-
válasz
sima ghostal mennie kell. tudtommal az kezeli az ext3 at is nem? aztán mennie kell max raksz egy grubot újra.
-
Forest_roby
őstag
szerintetek tartják az időpontot az ubuntusok és okt1-én megjelenik a 6.10?
az 5.10 -et fel lehet frissíteni 6.10-re? /átírva a sources.list -et, stb..../
Ja mégvalami, mondjuk, hogy most az ubuntum 100%-os és le szeretném menteni, hogy ha vmi gáz lesz akkor simán vissza tudjam tenni. Ezt hogyan kell - lementeni és visszarakini?
Előre is köszi a válaszokat!!! -
igazad van teljes mértékbe. nemszeretem az írásjeleket mert lassú
valaki. xgl -t hogyan van 3d meg minden csak elinditani kéne. másik intel gma 950 alá drivert hogy ubuntu 6.06.
Valaki!
Xgl -t hogyan? Van 3D, meg minden csak elindítani kéne. Másik: Intel gma 950 alá drivert, hogy? Ubuntu 6.06.
most érthető? -
Sianis
addikt
Lekéstem a MOD gombról, de azért leírom...
Pajti, kegyetlen a fogalmazásod. Jópár percig tartott mire kigoboztam a mondanivalót, de még most is csak egyes kulcsszaakat ( xgl, hogyan, 3d, intel gma 950, ubuntu 6.06 ) értek, a nyelvtanhoz, talán én nem vagyok elég részeg. Tudom én, hogy mindent meg kell érteni, de ez tényleg akkora gáz, hogy egész télen fűthetnél vele.
Picit rakjuk már rendbe, hogy mit is akarsz pontosan...köszi!
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3971 üzenetére
Rendszer->Beállítások->Témák->Telepítés ... itt kiválasztod a fájlt és telepíti ...
Én szoktam csinosítgatni, majd linkelek...
Sianis -
valaki. xgl -t hogyan van 3d meg minden csak elinditani kéne. másik intel gma 950 alá drivert hogy ubuntu 6.06.
-
ballington
addikt
csinosítja valaki az ubuntuját? mert én is akarom, csak nem tudom. a gnome-look.org-on vannak jó dolgok, leszedtem egy icon theme-t: OSX 3.1, meg egy curor theme-t, de nemtom őket felrakni.
aki elégedett a rendszere kinézetével az belinkelhetné.
b -
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #3968 üzenetére
ha readme nem volt, akkor az oldalon volt leírás, ahonnan töltötted.
az nvclock-hoz: a csomag még valszeg megvan a cache-ben (/var/cache/apt/archives), ott belemész a csomagba, és megnézed, hogy mi van a /usr/bin-ben. nagy valószínűség szerint oda pakolja a futtatható cuccot.
mod: megnéztem: nvclock_gtk a parancs neve. -
ballington
addikt
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #3966 üzenetére
ezek mellett a .run .bin file-ok mellett szokott lenni README. azt illik elolvasni. a chmod meh sokkal inkább linux-kezdős.
milyen dvd rw? +, vagy -? mert ha +, akkor nem kell újraírás előtt törölni. -
ballington
addikt
válasz
ngabor2 #3965 üzenetére
köszi a kimerítő választ
az azureus-al lehet .torrent filet kreálni?
más: sztem beírhatnád azt is az 1. hsz-be, h egy interneten lévő filet hogyan lehet letölteni a linkről, azt futtathatóvá tenni és telepíteni. gondolok itt a .run, .bin és egyéb kiterjesztésű fájlokra
felkeresi a fájlt, kimásolja a file linkjét, majd terminálba beírja: wget -d ''link''
ezután futtathatóvá kell tenni: chmod +x ''filenév''. ezután már mc-ben simán elindítható. akkor futtatható, ha mc alatt a színe zöldre vált.
megint más: kipróbáltam ezt a gnomebaker-t, de az újraírható dvd-met nem törli. van folyamatjelző és kiírja h befejezve, azonban látom, h a meghajtó meg se nyikkan. ez mitől van? unmountolni kell előtte?
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #3964 üzenetére
a k3b-nek ''mindössze'' a kde-s libek kellenek, és fut szépen gnome alatt is. elég sok cdíró progit kipróbáltam, de mindet verte a k3b. a függőségeit felhúzza megának, tehát apt-get install k3b.
ngabor@lizard:~$ apt-cache search nvidia | grep overclock
nvclock - Allows you to overclock your nVidia card under GNU/Linux
nvclock-gtk - Allows you to overclock your nVidia card under GNU/Linux
nvclock-qt - Allows you to overclock your nVidia card under GNU/Linux
tehát apt-get install nvclock-gtk, az nvclock-ot, mint függőséget fel fogja húzni.
bittorrent: én az azureust használom. erőforrás-igényes, kell neki a java (a sun java, nem az ubuntus szemét), de nagyon baráti.
(a módszert (végre) betettem az 1. hsz-ba.) -
ballington
addikt
egy most előjött probléma...mondjatok normális cd/dvd írót gnome alá, mert k3b az csak kde alatt fut..nem?
mod: ez a gnome-baker jó? meg látom van itt nautilus-cd-burner....ezt hogyan indíthatom el? olyan kellene, aminek van kezelő felülete.
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
még mindig kérdés: milyen driver van egér alá, amivel 5 gombossá válik az egerem, nem csak 3.
egy új: nvidia tuningoló progit keresek.
ja és abittorentet hogyan tudom én magam elindítani? leszedtem hozzá ezt a bittorrent-gui-t. hol találom meg ezeket a progikat?
[Szerkesztve] -
GD
őstag
most fedeztem fel egy jó dolgot, ha leviszem a kurzort a tálcára és görgetek az egérrel,akkor szépen Alt+TAB-olja a megnyitott ablakokat
[Szerkesztve] -
GD
őstag
azért sír be mivel alapból a gnometerminálban akar futtatni grafikus progit, nemtudja hogy azt,
átkellene adni a gnome-nak, vmi display 0:0 vagy ilyesmi kell neki, egyszer régen már rátaláltam a megoldásra vhol..
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #3958 üzenetére
az xhost elvileg megoldja. userként se enged? tehát ha csak simán parancssorba beírod, hogy krusader, akkor azt elindítja?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #3955 üzenetére
ennek oka igen egyszerű: az X a useré. erre más nem írhat, a root se. engedélyezni tudod egy xhost + paranccsal, amit userként adsz ki. utána rootként is menni fognak a grafikus dolgok.
-
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #3955 üzenetére
mod: a terminálban futatható progik mennek.......
-
Forest_roby
őstag
Hi!
Azt hiszem, hogy ez mostmár nem elöszőr van.
Cannot open display hibaüzenetet küld a gép, ha vmi-t terminálból próbálok elindítani - minden progira igaz!
Ha meg simán ikonnal akarom elindítani, akkor egy ideig ugy néz ki mindha elindulna aztán hirtelen eltünik...... / azok a progik amik már el vannak indítva - működnek, ezért is tudok most üzenetet írni. A restart biztos segítene, de nem akarok restartolni akár hányszor ilyen hiba lesz.....
Hogy lehet, ezt megoldani?
Előre is köszi a válaszokat!
mod: most ezt dobta:
forest@forest-gep:~$ sudo krusader
Password:
krusader: cannot connect to X server :0.0
forest@forest-gep:~$
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
megy valakinek ff-hez az imageshack toolbar és a könyvjelző eszköztár mappa?
mert nálam egyik sem. utóbbi csak úgy h ha ''jobbklikk rajta'' helyezek el site-t. de ha a könyvjelző menedzser-ben helyezek át egy honlapot a könyvjelző eszköztár mappába, akkor az az eszköztáron nem jelenik meg.
tud ebben valaki segíteni? -
emitter
őstag
Komoly?! Ha tényleg működik vele, nagyon hálásan köszönöm!
Igen, PPD-fájlt kell megadni neki, ha saját drivert akarok telepíteni..
(amit a lexmark hivatalos oldaláról leszedtem, azzal annyi ''csak'' a gond, hogy nem tudom elindítani sem a telepítő-scriptet...)
Szóval nagyon örülnék neki, ha el tudnád küldeni a ppd-t! -
Sianis
addikt
válasz
emitter #3949 üzenetére
Hi!
Talán sikerült elkészítenem a Z600-as PPD-t, a Red Hat meghajtót használtam, abból nyertem ki, kb 3 csomagolással. Ha gondolod elküldöm, ha időközben nem tudtad megoldani.
Közben utánnaolvastam, hogy hova is kell az ilyesmit tenni, később elárulom, ha gondolod, mert most nem ugrik be rögtön.
Sianis -
emitter
őstag
cups.org-ra gondolsz? nem találtam semmi infót az én szériámról...
ellenben kísérletezgettem, és a Z32 driverével már annyit csinál, h behúzza a lapot, megáll, és kb fél perc után kitolja üresenszóval lehet h csak az összeset végig kell próbálnom..
amúgy ha usb-s nyomtató, akkor mit válasszak:
-local printer (automatkusan felismeri, h Z600 series)
-network printer, ezen belül CUPSitt kér egy URI-t...
eddig a helyi nyomtatót választottam
mod: statusban ezt írja ki: Printing: No %%BoundingBox: comment in header!
ez mi lehet?
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3947 üzenetére
Nem igazán értek a hibernálás témakörhöz, de az tuti, hogy inkább kernel dolog, semmint hdparm!
Sianis -
ballington
addikt
hibernálás is csak ezzel működik?
mert múltkor próbáltam, erre kikapcsolta. mikor újraindítottam, akkor visszahozott mindent ahogy leállt...írta, h nem működik a hibernálás, de az ablakot hamar be iscsukta, nem tudtam végigolvasni.
amúgy próbáltam az imageshack toolbart, de csak egy üres tér volt az alján...és a könyvjelzők eszköztár sem működik. -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3945 üzenetére
hdparm! Nem lesz gyorsabb a vinyód!
Működést lehet vele beállítani ( DMA, energiagazdálkodás ). Pl: 5 perc tétlenség után leáll a lemezek forgatása, ilyesmi.
Sianis -
-
Sianis
addikt
válasz
ballington #3940 üzenetére
Ha Gnome-t használsz, akkor a munkamenetekben felveszed és még csak kattintani sem kell. ( Produktív lustaság ).
Sianis -
Finwe
őstag
válasz
Simi121 #3941 üzenetére
ismered az mc-t? ha nem akkor is azzal csináld valahogy így:
(parancssorba) # sudo mc -a
kérdezi a root jelszót (ha nem adtál meg külön akkor ugyan az amvel te is belépsz)
megjelenik a midnightcommander, megkeresed a file-t, F4 kitrölöd amit kell és asszem F2-vel lehet menteni de ha nem oda van valahova írva.
Ha nincs mc akkor ezt kell beírni:
# sudo apt-get install mc
(ha így sem megy, mivel pont ezt a file-t akarod megváltoztatni)
akkor
# sudo ''valamilyen szövegszerkesztő ami fönt van a gépeden''
Nah, asszem sok hülyeséget sikerült összehordani de az 1iknek menni kell -
Simi121
aktív tag
sziasztok! most raktam fel elöször Linux-ot, természetesen egy Ubuntut. Felakartam rakni egy codek-et de a megadott hiatkozás nem volt jó vagy rosszul csináltam valamit. Egy leirás alapján probáltam, mert sajna még nagyon kedző vagyok. A lényeg az, hogy most kiir egy hibát, hogy a list/etc/apt/sources.list fájl-ba hiba van. Meg is találtam és elvileg tudom is mit kellene kitörölnöm, de sajna nem engedi menteni a modositott fájl-t, mert nincs jogom az irására. Mit tegyek? Elöre is köszi!
-
ballington
addikt
valami hd parameter analyzer vagy mi, ott volt a bum-ban, nem indul bootoláskor de be lehet állítani...mindegy, du. küldök róla képet, mire gondolok.
újraindítás: tehát ha xp használat után boot-olok linuxba, akkor nincs netem. de csináltam egy ikont a következő paranccsal: sudo /etc/init.d/networking restart
ez lefut, utána már van net.
ha ez után restartolom a gépet (tehát vissza ubuntu-ba), akkor egyből van net. -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3938 üzenetére
hd paraméter izét pontosítsd kérlek!
Keveredik a fejemben a problémád. Leírnád akkor, hogy mi is a gond az újraindítások körül?
Sianis -
ballington
addikt
wifi nincs az alaplapon...asszem
amúgy ha ubuntu-ból újraindítom a gépet és ubuntu-t indítok, akkor egyből van net. de ha xp-ből indítom újra, akkor nincs.
más: a bum-ban találtam vmi hd parameter izét, ami állítólag gyorsabbá teszi a systemet. ez igaz? érdemes ezt bekapcsolni? -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3936 üzenetére
Akkor meg mennie kéne a hálózatnak ugye, de ha mégsem akar a drága menni, hát tegyél fel neki egy NetworkManagert. Ez érzékeli, ha kábel van a gépben és automatikusan DHCP-zni kezd rajta. Plussz persze vinné a wifi-t is ha lenne....
Sianis -
emitter
őstag
Hi!
Lexmark Z602 nyomim van, egyszer régebben már sikerült ubuntu alatt (igaz, akkor még breezy) működésre bírnom. Most dapperral nem igazán megy.. Pedig automatikusan felismeri, h Z600 Series a nyomtató, viszont utána drivert kell neki választani. Na itt jön a baj, mert pl. a Z sorozatból csak Z82-ig vannak driverek, ez meg 602... több drivert is próbáltam, egyik se volt jó...
Statusnál ezt írja ki:
Ready: /usr/lib/cups/filter/foomatic-rip failed
Lexmark oldaláról csak egy Red Hat drivert lehet ehhez a Z600-sorozathoz leszedni, amit persze nem tudok felinstallálni... -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3921 üzenetére
Milyen neted van pontosan? Egyszerűen csak egy DHCP kérésre van szükséged?
-
cucka
addikt
válasz
ballington #3927 üzenetére
valószínüleg ez egy egyszerű bináris. letöltöd amivel szeretnéd (grafikus böngésző, links, wget, ízlés kérdése), majd futtathatóvá teszed chmod +x filenév és elindítod ./filenév
-
ballington
addikt
hogyan tölthetem majd telepíthetem .run kiterjesztésű fájlokat az internetről?
[link] erről lenne szó konkrétan.
mod: a letöltés már megy, már csak a telepítésre leszek kíváncsi.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
igen, pénz. tudod, a rendszergazda fizetésből él, nem pedig hálából és szeretetből.
egyébként ha az illető nem keni-vágja a sambát, kerberost, stb., akkor elég sokat el lehet pöcsölni a feladattal, többet mint pár óra. ugye júzer autentikáció is kell (megoldható NIS-el), jogok kezelése, satöbbi.
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
xion_81 #3899 üzenetére
mit tud a w2k3 fileszerverként amit a linux nem? vagy már ki van fizetve és használni kell?
fileszerver alatt én nyomtató ás háttértárolót értek, ezt samba, ftp tökéletesen tudja feltéve hogy nem vmi extrém nyomtató van hálózatban
mert ha nem használsz tartományt, nemsok értelmét látom, ahogy annak sem hogy routered legyen a proxy+fw előtt, sztem csak nehézkesebb managelni a hálózatot
de ez csak az én személyes kivetelezési elképzelésem, úgyis úgy lesz ahogy te akarod -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3919 üzenetére
Bocsi! Gentoo alatt létezik a parancs, nem tudom Ubuntuban melyik csomag lehet. Tedd fel a bum -ot ez a csomag neve! Ebben is meglehet nézni, hogy a különböző futási szinteken mik indulnak el. Amúgy kérdés: DHCP-t használsz?
Sianis -
Sianis
addikt
-
_Petya_
őstag
Üdv!
Valaki próbált már Xgl-t Kubuntura telepíteni? Nekem nem megy, nincsenek ablakkeretek..
Petya -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3911 üzenetére
Oh bocsánat, elfeledkeztem róla!
Máris megválaszolok neked mindent, de előtte lenne egy két kérdésem természetesen.
rc-update show
Látsz-e itt olyat a networking mellett, hogy boot vagy default?
Lehetséges, hogy boot szinten van és át kéne tenni defaultra. Ezt is leírom majd, ha megmondod, hogy melyik szinten indul a networking jelenleg!
Sianis -
Sipi16
őstag
Helló!
Most telepítettem az ubuntu-t a gépemre és nem tudok belépniu mert az instalálásnál csak egy jelszót kért felhasználónevet nem
Milyen felhasználónevet írjak be hogy beengedjen? -
Jester01
veterán
válasz
xion_81 #3899 üzenetére
Mivel a jelenlegi felállásodból úgy tűnik a routered megcsinálja a natolást, így a linuxodon azzal nem kell foglalkozni (csak ha valami különleges indok van rá). Oda elég lesz a proxy+firewall. Egy egyszerű echo 1 >/proc/sys/net/ipv4/ip_forward után már látniuk kellene egymást a két alhálónak.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Óra topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Szólánc.
- YouTube
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest