- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- ASUS Transformer Book T101HA
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
Finwe
őstag
Hali!
Láma kérdés: hogyan tudom kikapcsolni az x servert? nvidia driver telepítéshez kellene és nem volt elég neki, hogy nem grafikus felületen léptem be
Köszi! -
Sanyix
őstag
Hi!
Kéne nekem egy tűzfal linuxra, aminél le is van írva mit hogy kell, és lehet programokra is állítani kivételeket, és az se hátrány, ha grafikus felülete is van
Na meg valami víruskereső/blokkoló/irtó se lenne rossz. Tud valaki valami jót? -
GD
őstag
válasz
gege71.hu #3793 üzenetére
avagy az ATI felsőkategóriás és egyéb vga+ chipset tőlük, számít gyenge láncszemnek mivel b@nak kiadni a drivert mintha holnaptól a műhelyben nagy ipari titokként elkezdenék vga-t gyártani...ez a vga gyártók harca az extra-profitért meg a driverek dugdosása már eléggé undorít, kb mint a cpu, de ott legalább nincs driver problem..
-
Cathfaern
nagyúr
Nekem a legjobb tapasztalatom pont az ubuntuval volt ATI terén. Csak egy csomagot kellett feltenni apt-gettel és már működött is.
Ja most látom, így nem lett jó neked
Amúgy ubuntu után próbáltam most 1-2 disztribet (pl. Suse), de meglepő módon, az Ubuntu volt a legfelhasználóbarátabb az összes közül, gyakorlatilag mindent a fenekem alá rakott (amit meg nem, azt nagyon jól leírt wikipediakban meg lehetett nézni). Szóval míg ubuntunál azzal szenvedtem, hogy az XGL menjen, addig más disztribeknél azzal, hogy egyáltalán normálisan tudjam használni... -
gege71.hu
addikt
válasz
ngabor2 #3792 üzenetére
Azt ösmerem...de azután is kell konfigfilet túrni és megvan az a hátránya, hogy azután már bukom a képernyőfelbontás változtatásának lehetőségét.
Rengeteget szívtam ezzel még a 9800pro-val is. Az ubuntu hiv fórumon is felvetették ezt többen, sajna megoldást nem találtam a problénma feloldására.
De mondom...ez most irreleváns. Egy időre most felhagyok a pingvinnel...hiányzik a kitartás...a lelkesedésA többszöri kudarcok hamar elszaggatják a cérnát...aztán vágom a szemétre az egészet
Persze az valóban nagyra értékelendő, hogy sok a linuxtársadalomban (köztük ti is ebben a topikban pl) a segítő szándék..de ezúttal gyenge láncszemnek bizonyulok...
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
köszi a tanácsokat, de most egy darabig nem fogok szenvedni ezzel.
WinXp-t telepítettem többször persze.
A Grub-bal amúgy semmi gondom nincs míg fenn van a Linux a gépen (másik vinyón ofkorz). Miután leszedtem és ott hagyta nyomát a MBR-ban az kicsit idegesítő de mint már írtam megoldottam.
Az ATi driver de legalább az fglrx meg azért jobb ha fenn van mert pl divixet fullképernyőben a sima vesa szaggatva játszott le...és az nemjó.
Mind1...remélem az idő haladtával megoldják ezt a szarakodást.
Majd akkor fogok ATi mellett UBUNTUzni ha lesz már egy ****ati***.deb file amit elindítok...felrak mindent, és kész -
cucka
addikt
xubuntu-t használ valaki? ami érdekelne, hogy ubuntu/kubuntu-hoz képest mennyi memóriát használ?
vmware alatt szeretném használni és (egyelőre) nagyon kevés memóriám van, ezért érdekel pont a mem. használat -
ngabor2
nagyúr
igen, tud bootolni, de ahogy elnéztem, eléggé macerás a win bootmanagerének elmagyarázni. ki kell menteni a linux boot szektorát, meg mittudoén melyik file-ba bele kell írni egy számomra nehezen értelmezhető sort. rég láttam, hogy hogyan lehet ilyet csinálni, de a boot-cs-ről való grub-visszaállítás sokkal egyszerűbb. le van írva párszor a topikban. asszem be is teszem mindjárt az 1. hsz-ba.
-
ballington
addikt
hello. igen, arra gondoltam. sajna még nem sikerült találnom rá megoldást, de ha lesz valami, szólok.
#3786: win alatt nekem is wlm van, és az alatt láttam. csak linux-os gaim alatt nem. és írtam a srácnak, h nem látom, h olyan mintha ki lenne jelentkezve, de azt mondta h pedig be van. -
válasz
ballington #3764 üzenetére
lehet neki pl windows live messengere van. (8 as msn messenger) ott van olyan funkció ,hogy rejtve kapcsolódva dumálsz. ha wlm je van tök normális...
-
válasz
gege71.hu #3756 üzenetére
ati driver mindigis macerás volt. egyszerűen nem csinálnak egy ''rendes'' drivert mint az nvidia esetében. megoldás a hupwikin a hogyan telepítsük fel ati drivert wikije. de azis pl nekem idáig egyszer ment fel rendesen 2.4 es kernelre és x.free 86 ra debian alatt... de ott is fagyott nagyonritkán a gdm...
-
válasz
ballington #3751 üzenetére
hú ez enegem is érint majd! oda - vissza brózergomb ugye! majd pü -be küld el a megoldást lécci!
-
gege71.hu
addikt
válasz
gege71.hu #3778 üzenetére
Közben rájöttem..Winxp cdről indít..javítás
FIXMBR..oszt kész
Talán majd legközelebb több türelmem lesz.
Vagy esetleg ha nvidiás gépet dobok össze
Szerk:
ja látom kollega beírta csak előző indítás után Opera utoljára látott lapon nyitott azt meg nem frissítettem
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Na most rágtam be megint az egészre.
ATi x1800 kártya sokadszori bekonfigolása után most el se indul ez a fos.
Bejelentkező kép: név jelszó beír, utána asztal bevillan majd megint visszabasz bejelentkező képre..név jelszó megint be..megint ua... ez loopolva párszor majd szénné fagy.
Szal most ráuntam erre egy időre.
a GRUB-ot hogy tudom a rendszervinyómról kigyomlálni, mert azé egy Winxp volna rajta, de most egy darabig a grub indítólistájára nem leszek kíváncsi.
Ja és ha lehet win alól szeeretném a rendszervinyóról kiszedni.
thnx
gege -
GD
őstag
valami gixer van a cd-dvd mount-al
sokszor csak akkor látom a lemez valós tartalmártha kézzel umount majd mount újra..
pl egy rw lemeznél ez megzavarja az író progit is
találkozott már vki hasonlóval? -
GD
őstag
jár vmi következménnyel ha most regisztrálok az ubuntu konferenciára de úgy alakul az életem (amit nem látok előre ennyi időben) hogy nem tudok megjelenni?
-
GD
őstag
na jah, az msn az ms gyermeke, őn mondja meg mivan, akinek nem tetszik elmehet a búsba.. opcion B: győzz meg pár millió win usert hogy térjenek át egy platformfüggetlen és minden rendszeren teljes értékkel működő csevegőre ami tud annyit (sok csicsa meg sallang) mint az msn hogy a tiniknek és a nőknek is tetszen.. a webcamera működésről ne is beszéljek..mert ugye az nincs a klónokban meg egyáltalán nem is tudom hogy linux képes e rá..
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Jester01 #3773 üzenetére
Ezek szerint igen
De az MS valószínűleg nem akarja maga alatt vágni a fát, sose fogja ténylegesen megtiltani ezeket. Gondolom csak azért van benne, hogy a 3rd party fejlesztők semmilyen igényt ne támaszthassanak (lásd: árulják már el, offline üzenetek hol vannak tárolva).
-
Jester01
veterán
Erre mit léptek?
Microsoft Service Agreement Last Updated: July 2006
[...]
4. How You May Not Use the Service.
In using the service, you may not:
[...]
use any unauthorized third party software or service to access the Microsoft instant messaging network (currently known as the .NET Messenger service);
[...]
You can find a list of authorized third-party software at http://messenger.msn.com/Help/Authorized.aspx.
Most akkor gaimmal msnezni illegális? -
Sianis
addikt
válasz
Cathfaern #3767 üzenetére
Sajnos ez is egy zárt forrású hiba. Szerintem ha megmondanák, hogy hol és hogyan tárolódnak az offline üzenetek, akkor hamar lehetne Linux alatt is ezt a szolgáltatást használni. Addig amíg ennyire érdekharc, hogy csak az ő termékük legyen ilyen célre használható, sajnos a Linux felhasználók lemaradnak az ilyen üzenetekről. Ezt el kell fogadnunk.
Sianis -
xion_81
csendes tag
IFCONFIG ra annyit ir hogy eth0
[Szerkesztve] -
xion_81
csendes tag
Help- static ip - eth0 - eth1
Adott egy Ubuntu 6.06 server. Belepakoltam 2 hálokartyat telepiteskor kerte is az egyik adatait amit szepen meg is adtam..fix belso ip.. a baj hogy a masik halokartya adatait nem kerte be es nem is mukodik..hol tudom elinditani vagy hogy tudom felismertetni bekonfiguralni ?
Most ezt látom az etc\network\interfaces faljban
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).
# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback
# The primary network interface
iface eth0 inet static
address 192.168.1.239
netmask 255.255.255.0
network 192.168.1.0
broadcast 192.168.1.255
gateway 192.168.1.1
dns-nameservers 192.168.1.1 -
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #3764 üzenetére
hogy a gaim is csak visszafejtett kód alapján tud dolgozni, tehát ms-féle extra feature-ök hiányoznak belőle. lehet, hogy épp egy ilyen cuccba sikerült belefutni. nálam is van így, hogy egy pár usert nem látok, miközben velük beszélgetek. kopetével ugyan ez a helyzet.
ja, meg a színezett nickek nem jelennek meg, ezáltal díszes név helyett tengerikígyó hosszúságú krix-kraxokat szoktam látni. meg az anim avatar se mozog. de ez csak csicsa, az átlag működést nem zavarja. -
ballington
addikt
eszembe jutott alami:
tegnap gaim-el msn-ezek, és az egyik ismerősömet nem láttam a partnerlistában (csak a kijelentkezettek között), holott vele chat-eltem.
ennek mi az oka? -
ngabor2
nagyúr
válasz
gege71.hu #3761 üzenetére
viszont mit veszít vele? szinte semmit, linux alá alig van 3d-s játék (talán épp ezért...). mibe kerülne linux alá is ''normálisan'' megírni a drivereket? sokba. ezért a legegyszerűbb utat választja: kiad valami drivert, ami úgy-ahogy megy, és ennyi. ezért váltottam én is nvidiára.
-
ballington
addikt
válasz
gege71.hu #3758 üzenetére
az sajna nem egy jó dolog.
nekem pölö a monitor frissítésével vannak gondok: 1280x1024-ben használom 85 Hz, ez eddig oké. de 1024x768-ban max 87 Hz-t ad, holott 100-on kellene mennie. a dpkg beállításánál is megadtam a monitorra jellemző értékeket (vízszintes és függ fépfrissítést), de nem segített. igaz ha azt máshogy állítom be, akkor tényleg más Hz-eket ad meg. -
gege71.hu
addikt
válasz
ballington #3757 üzenetére
majd este..v holnap
Asszem tavaly azzal is probalkoztam...de emlekeim szerint az sem segitett ezen...aztan hagytam a francba az egészet, mert a végére már az x-et is leseggeltettem és el sem indult az egész szar.
Most azért szedtem elő megint linuxozást mert reméltem, hogy ezek a sántaságok már javultak ezen az ATi téren...de sajna nem úgy néz ki.
nagyon szép amúgy a linux, szuperül lehet a OS-t testre szabni, de ezek a driverbaszakodások elveszik a kedvem időnként.
Főleg akkor ha fogok egy how-to step by step segédletet és a parancssori bénázásaim közepén vmi kvra nem ugy reagal ahogy a leírtak szerint annak kéne. Ez 1re még ok 2re 3ra is, de mikor már a fél délutánom rámegy hogy egy kva videokartyat belőjek(ill még akkorra se lőjek be mert nem megy) az nem egy lelkesítő dolog. -
gege71.hu
addikt
válasz
ballington #3755 üzenetére
ezzel az xorg configos szarral is megvan/volt nekem tavaj a gondom 9800pronál.
Sajna miután belőttem neki ment faszául a 3d támogatás, glxgears-ben mutatta rendesen, hogy szépen a hardvernek megfelelő értéken nyomja a frame/sec-et, DE! onnantól kezdve nenm tudtam felbontást váltani.
1280x1024ben 85 Hz. Ez maradt.
DivX stb filmeket így nem tuftam full képernyőre rakni, csak kicsiben játszotta le.A rendszereszközöknél a felbontás átváltoztatás lehetősége disabled-en volt
Mondjuk per pill is szar...
1280x1024 60Hz és nem tudom semmi másra átváltani, ATi driver így 3d támogatás sincs fenn. A 60Hz-től meg már a szemem, folyik ki. -
ballington
addikt
-
gege71.hu
addikt
válasz
ballington #3753 üzenetére
[link]
Package: fglrx-sources_8.28.8-1_i386.deb
xorg-driver-fglrxDescription: Video driver for the ATI graphics accelerators More...
Video driver for the ATI Radeon and FireGL graphics accelerators.
This version of the ATI driver officially supports:
* RADEON X1300, X1600, X1800, X1900
* RADEON 8500, 9000, 9100, 9200, 9500, 9550, 9600, 9700, 9800
* RADEON X800, X700, X600, X550, X300 series (AGP and PCI Express)
* MOBILITY RADEON 9000, 9200, 9600, 9800, X700
* MOBILITY RADEON 9000/9100 IGP Series
* FireGL 8700, 8800, E1, E2, X1, X2, X3, Z1, T2
* MOBILITY FireGL 9100, T2
* RADEON XPRESS 200
This package provides 2D display drivers
and hardware accelerated OpenGL for X.Org 7.0.0.
Ez vajom múködik az UBUNTURA? -
gege71.hu
addikt
válasz
gege71.hu #3748 üzenetére
Azt mondjuk mai napig nem ;rtem, hogy az UBUNTU telepítőbe miért nincs alapből beleintegrálva az ATi drivere? Anélkül, hogy baszakodni kéne utólag a a3d aktiválással.
Minden szart felismer amúgy. Szépen nyes az SB Audigy is, a dual Gigabit LAN is (amit pl XP-nél külön kell telepíteni) Múködik az i955x intel chipsetcucc mindenféle külön búvészkedés nélül.
Tehát...akkkor mi a búbánatért nem tudják az ATi és Nvidia szarokat is így megoldani? Nem két ritka hardvertípusról van ugyanis szó. -
ballington
addikt
újabb hülyeséggel fordulok hozzátok:
az egerem két oldalsó (4. és 5.) gombját hogy tudnám aktiválni és programozni?
Microsoft Intellimouse 1.0A...asszem -
A.P.I.
aktív tag
ubuntu 6.06-ban miért nem látszik az egérkurzor? Az egér működik, csak így nehéz elalálni a gombokat.
-
gege71.hu
addikt
[link]
Sziasztok.
X1800XT ATi kártyámhoz szeretném az ati drivert ill a a 3d dolgokat befixálni a fenti link alapján.
De!
Most ott tartok, hogy már 686 kernellel nyomul a gép.
Idézem azt a részt ahol épp tartok és ahol kvára elakadtam. Rohadt rég linuxoztam már és valszeg vmi banális lámerkedés amit művelek de ott tartok, hogy felrúgom a gépet mostmár
Indítsd újra a géped, majd ha a Grub betöltődött indítsd a 686-os kernelt.
A továbbiak már a tulajdonképpeni telepítés és beállítás, ezt feltétlen rendszergazdai joggal kell csinálni, tehát indíts el egy konzolt
# su
# password: (írd be a rendszergazda jelszavát)
# cd /usr/src/
# wget www2.ati.com/drivers/linux/ati-driver-installer-8.21.7-i386.run
Ennek a másik fele rendben is van, már ott figyel az ati-driver**.run a usr/src helyen, de valamiért nem tudok SU-ként működni.
Ezt írja a nyavajás:
gege71@gege71-desktop:~$ su
Password:
su: Authentication failure
Bocs.
gege71@gege71-desktop:~$
Annyi gond is van, hogy találtam egy újabb verziójú ati---**.run drivert de nem tudom bemásolni a usr/src helyre felülírva az ott levőt mert ugye root a tulaj.
Hogy a viharba tudom megtenni?
Krusadert nem tom elindítani rendszergazdai módban mert vmi elérési útvonalra rinyál...
Kezd teleszaladni a tököm ezzel a kva 3d radeon mizériával.
Emlékszem anno a R9800PROval is szívtam sokat.
Plíz help!
gege
Ja a szükséges a link ill segédlet felső részén említett csomagokat már mind leszedtem/felrakattam a synaptikkal.
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3745 üzenetére
Gnome alatt: Jobbklikk a fájlon - > Tulajdonságok - > Megnyitás ezzel
Itt kiválasztod ami kell, ha nincs benne a listában akkor Hozzáadás.
Sianis -
ballington
addikt
hol tudom beállítani, h az egyes fájlokat alapértelmezetten az általam megadott progi nyissa meg?
pölö mp3: xmms; filmeket meg mplayer.
mert ha fájlkezelőből megnyitom, akkor nem azzal nyitja meg. -
Sanyix
őstag
Feltettem egy libntfs8 (Linux-NTFS project) csomagot, de nemtudok linux alól semmit csinálni az NTFS partición, mert aszongya, hogy nincs hozzáférésem. Hogy kéne beállítani a hozzáférést?
Régebben meg hallottam olyan dolgokat, hogy a linuxos NTFS fájlrendszerkezelés nem működik jól, megbízhatatlan, és könnyen elcseszheti az egész fájlrendszert. Ez nem volt igaz, vagy már nem igaz?Vagy működik normálisan megbízhatóan a dolog?
-
Sanyix
őstag
Hi!
Fent van egy ubuntu 6.06 műxik minden. Szóval ki akartam próbálni hogy megy a 3d linux alatt, belebotlottam a Celestia (csillagászati program) linuxos változatába, gondoltam megnézem hogy megy a windózoshoz képest. OpenGL-es a program. Felraktam, elindul. Csillagok helyett piros kockák, a bolygótextúrákon meg szemcsés csíkok vannak, és kicsit szaggat is (nem kéne). Najó, fel az ATi oldalára (radeon 9600 videokártyám van), letöltöttem ezt az ATi preposi..akármi drivert (egy 52 megás run fájl). aztán sudo sh/ blabla elindult az installer, szépen feltelepült. Na próba. Elindul, eltűntek a hibák, minden szép, csak még jobban szaggat mint amikor nem volt fenn ez az ati driver. Na nyomtam egy restartot, hátha beválik a vindózos megoldás, de nem ugyanaz maradt. Megnéztem glxinfo | grep rendering-el, hogy van egy 3d gyorsítás. Azt írja hogy nincs, pedig az ati driver telepítés előtt azt írta van, bár úgy is kicsit szaggatott és tele volt hibákkal. Mit kéne tennem, hogy normálisan menjen?
-
ragazzo
őstag
válasz
Forest_roby #3731 üzenetére
Én csak segíteni akartam.Azért örülök hogy sikerült.
-
GD
őstag
ötletet kérek vmi gui-s ftp kliensre ami tudja folytatni a megszakad letöltéseket és tud job-okat kezelni ha lehetséges..
-
emitter
őstag
Hali!
hiren's/bootCD-ről akartam particionálni a laptop-vinyómat (amin egy partíció volt ubuntuval, + swap), először a Paragon Partition Manager-t próbáltam ki. Rögtön indulás után kiírta, hogy vmi hibát talált, vmelyik szektornál nem egyezik az LBA vmi más cuccalno lényeg, megkérdezte, h javítsa-e? Sajnos igen-t nyomtam neki, gondoltam ha hibát talált, miért is ne javítsa.. ez lett a baj, mert következő bootoláskor az ubuntu elakadt. A root-filesystem ellenőrzésénél fagyott ki, pontosabban fatális hibát talált, gondolom azért mert a Paragon szépen megjavította a ''hibát''
Szóval nem tok bebootolni, sőt a particionálás sem működött a HirensCD-ről, nemtom miért..
Egyetlen ötletem maradt: kimenteni az adataimat egy másik gépre, majd újrahúzni az ubuntut.
A kimentéssel kezdődtek az újabb problémák: a másik (amúgy XP-s) gépen felbootoltam egy dapper-liveCD-ről. Ott tartok, hopgy összekötöttem a két gépet egy hálókábellel, de innentől nem tudom, mit csináljak, hogyan fog létrejönni a hálózattotál nem értek ehhez, pls segítsetek!
Vagy az könnyebb (és gyorsabb) lenne, ha kiszedném a vinyót a laptopból, bekötném az asztali gépbe, és úgy másolnám át a cuccokat? Egy ilyen 2,5''-os vinyónak is uolyan IDE-csatlakozója van, mint az asztaliknak?
Előre is köszi minden segítséget! -
_Petya_
őstag
Üdv!
Tudna valaki linkelni olyan howto-t, amiben le van írva, hogyan kell az XGL-t beállítani ATI kártyán, KDE alatt?
Petya -
ballington
addikt
válasz
ballington #3734 üzenetére
na megoldódott a probléma, már a kari ventije sem zúg annyira....
-
ballington
addikt
mitől van ez és mi a megoldás, mert nem nagyon értem mit is ír:
Error: your X configuration has been altered.
This script cannot proceed automatically. If you believe that this
not correct, you can update the md5sum entry executing the following
command:
md5sum /etc/X11/xorg.conf | sudo tee /var/lib/x11/xorg.conf.md5sum
otherwise edit manually /etc/X11/xorg.conf to change the Driver section
from nv to nvidia.
ezt akkor írja ki, amikor beírom: sudo nvidia-glx-config enable -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3731 üzenetére
killall k3b
ps -A kilistázza az összes élő processzt. Ebben keress olyat amit ki akarsz iktatni.
Sianis -
Forest_roby
őstag
hi!
Rendszergazda joggal elindítottam a k3b-t és egy cd-rw törlése után lefagyott a progi, vagyis semmi egérbaztatásra nem reagál, nyomtam egy ctrl+c -t és még mindig megmaradt az ablak, persze a terminálban ugy tűnik mindha leállt volna.
Lényeg az hogy nem tudom leállítani a progit sehogyan se... és nem akarom ujraindítani a gépet. Tanácsok?
Előre is köszi a válaszokat!
mod:
ragazzo:
Jut eszembe, nem szép dolog egy fórumban egy másik konkurens fórum linkjét megadni segítség gyanánt.......
de azért hasznos volt, lebeszéltem magam a dologról!
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
paramparya #3727 üzenetére
nincs vhol egy wifi a körben mint játékos? mert mint szűk keresztmetszet szóba jöhet
fut vmi szolgáltatás ami esetleg fogja a sávot?
gyári kernel? a fogadó gép mit futtat?
milyen protokolon történt az adatátvitel amivel ezt mérted? ftp, smb, http?
mindenhol ez van?
közvetlen kábelkapcsolat vagy router is van?
kicsit részletezd, csak tapogatózok..
van egy konzolos adatforgalom generátor és mérő progi, netpipe-tcp
használatát olvasd el -
GD
őstag
válasz
xion_81 #3724 üzenetére
debian alapú, igen
apt csomagkezelés igen
source list debian = ubuntu : NEM
annyi hogy az ubuntu úgy gondolja az mc már biztonsági rizikóval járhat vagy az ő ízlése szerint nem alap dolog , így a beállított engedélyezett backportban nem szerepel
ennek leküzdésére bármely módon el kell távolítani kb 6db #jelet a source.list-ből
100 féle módjára született a te leírásod is..
remélem így már nem úgy látod hogy az ubuntu vmi különös viselkedésű féldebian... -
ballington
addikt
válasz
paramparya #3722 üzenetére
ja hogy lan..az más. meg
-
xion_81
csendes tag
válasz
xion_81 #3704 üzenetére
MC - Midnight Commander Ubuntu Server 6.06 alatt !
Koszonom a sok hozzaszolast ami segitett ! Most osszefoglalom ''idiótabiztosan'' hogy sikerult feltelepitenem az mc-t. Remélem segit majd másoknak...Mert mint tudjuk annak ellenére hogy Debian alapú az Ubuntu mégse mukodik az apt-get install mc ...
1.Internet kell hozzá
2.itt állsz: userneved@szerverneved:~$
3.cd /etc
4.most azt látod hogy userneved@szerverneved:/etc~$
5.sudo nano ( a nano egy szerkeszto )
6.beirod a jelszavad
7.bejon a Nano fokepernyoje..
8.ctrl+r ( azaz itt keredes ki mit akarsz megnyitni )
9.ctrl+t ( itt tudod majd kikeresni ami kell neked )
10. neked az APT konyvtar kell és azon belul is majd a sources.list
11. szoval menj bele az apt konyvtarba és nyisd meg a sources.list filet
12. pillanatok alatt meg is nyílik...majd
keresd meg az osszes # deb http://stb stb stb sort és szedd ki elolle a # (komment) jelet
az osszes ugy nezzen ki hogy pl.:
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu dapper universe
13. ctrl+x ( kilépunk )
14. megkérdezi hogy akarjuk e menteni ( pesze ) uss egy Y -ont
14. ctrl+t ( kéri hogy mi legyen a file neve,mivel ugyan az ezert megkeressuk ujra a filet)
15. apt konyvtar benne megint ramegyunk a sources.list -re
16. Y ( kerdi hogy felulirjuk-e)
17. majd ki is lép és oda kerulsz hogy:userneved@szerverneved:/etc~$
18. sudo apt-get update
19. sudo apt-get upgrade
20. sudo apt-get install mc
ÉS kész is. Persze millio 1 féle képpen lehet de nekem igy sikerult.. remélem nagyon részletes volt és tudtam segiteni a hozzam hasonlo kezdoknek !! -
GD
őstag
válasz
paramparya #3722 üzenetére
olyankor szokott előfordulni ha nem fullduplex-ben megy a kártya legalább is win alatt volt ilyen eset, 1 próbát megér
-
paramparya
őstag
válasz
ballington #3721 üzenetére
100mbps/8 kb. = 12 mbyte/sec, ha jól számolom...
Nem netszolgáltatás, egymás közt helyi hálón...
De ha a netszolgáltatás lenne 100mbps, akkor is jönnie kéne 10 megával -
ballington
addikt
válasz
paramparya #3719 üzenetére
nem lesz sok az az 5-10mbyte/sec
az 40gbit/sec-es szolgáltatás -
paramparya
őstag
Debian topicban nem válaszolt senki, felteszem hát itt is, sztem ugyanaz a megoldás
Miért lehet az, hogy 100mbps-es kártyával csak max. 1-1,5 mbyte / sec-kel áramlik a cuccos, pedig 5-10-zel is mehetne? -
GD
őstag
válasz
ballington #3717 üzenetére
vmi értesítési terület vagy mi az ő neve..
-
GD
őstag
válasz
ballington #3714 üzenetére
kell az enyém fele?
-
GD
őstag
gaim-ban keresem azt a beállítást hogy ha partner listát ki-Xelem akkor ne lépjen ki hanem menjen le tálcaikon ''tray'' be... (jobb sarko)
nagygépemen megy, notin vhogy nem... -
ballington
addikt
válasz
ngabor2 #3711 üzenetére
az odáig rendben is, visszaraktam a menüt, a kilépés ikont, az időt, a hangerőszabályzót.
amivel gondom van az a systray vagy mi. itt kellene feltűntetnie, h új frissítések, meg itt kellene látszódnia a chatelő ikonnak is.
ez eredetileg a hangerő ikontól közvetlenül jobbra van. -
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #3708 üzenetére
az alsó panelen jobb klikk, és új panel beillesztése. vagy valahogy így, nagyon rég volt a kezeim között ilyen játékos.
-
xion_81
csendes tag
köszi.. a nano jo lett !
-
ballington
addikt
válasz
ballington #3705 üzenetére
hogyan kell visszahozni a fenti panelra a systray-t?
-
GD
őstag
válasz
xion_81 #3704 üzenetére
leszedsz egy joe nevű szerkesztőt wget-tel
ctrk+k majd h leütése és megjelenik a helpje is
ctrl+k x kilépéskor menti a változásokat
scp-vel áthúzod a listet olyan gépre amin van bármilyen szerkesztő, visszamásolod az újat, felülírod a régit..stb..
ssh: cat-el kilistázod, kimásolod vágólapra, editálod, visszaírod..
korlátlan lehetőségek, ez linux... -
ballington
addikt
mégsem tudom rendesen visszaállítani a panelt.
nemtom mi a neve annak, mint a win-ben a tray.
tehát amikor elindítom a gaim-ot, akkor fönn a hangerő mellett lesz az ikonja. azt nemtom visszarakni. -
xion_81
csendes tag
Sziasztok!
Segitséget kérnék mert elakadtam..feltelepitettem az Ubuntu server 6.06-ot ami nagyon tetszik, le is frissult a netrol mindent szepen feltelepitett és felismert.
Viszont apt-get el nincs MC (midnight commander)..mivel nincs semmi editor benne ezért a sources.list ba se tudom beszúrni a http://archives.ubuntu.com/ubuntu -t ahol elvileg megtalálható lenne az MC majd egy apt-get update upgrade parancsal bekerülne a dselect-be és fel tudnám telepíteni !
Help ! Tudom kicsit zavarosan irtam le de a lényeg hogy valamilyen editort hogy tudok rávarázsolni parancssorból természetesen. A Vim -et ne irjátok az valami borzalom !
köszönöm a segítséget -
ragazzo
őstag
válasz
Forest_roby #3700 üzenetére
[link] Itt keress rá a témára.
-
ballington
addikt
szal letöltöttem ezeket, bár a linux-restricted...-nál vmit gond volt...
nvidia-settings indításnál ez jön ki:
ERROR: NV-CONTROL extension not found on this Display.
ettől még elindul, de csak 4 dolgot tudok állítani:
Enable Tooltips
Display Status Bar
Slider Text Entries
Inculde X Display Names in the Config File -
ballington
addikt
válasz
ballington #3699 üzenetére
help véletlenül eltűntettem a fenti panelt. hogy hozhatom vissza?
mod: megvan
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest