- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
hcstuning
tag
Bekcsap után, indul a betöltés és ezt dobja ki...
Uncompressing Linux...Ok, booting kernel
Loading, please wait..
/dev/cdrom: open failed : No medium found
Incorrect metada are header checksum
Incorrect metada are header checksum
Unable to find volume group ''Ubuntu''
ALERT! /dev/mapper/Ubuntu- root does not exist. Dropping to a shell!
hcs
[Szerkesztve] -
balmag
csendes tag
Sziasztok
Most készülnék munkahelyi gépemet újratelepíteni eddig debian etch volt rajta, de most gondoltam kipróbálom az úz Ubuntu-t abból is az Xfce-es verziót (Xubuntu 6.06) Na most otthon már felraktam és szépen muxik is, azonban most elgondolkodtam olvasgatva a fórumokat, hogy érdemes e megvárni a stabil verziót júniusban vagy elegendő ha felrakom most és majd akkor apt-get upgrade-elek egyett?
Mit mondtok rá? -
hcstuning
tag
Én sajnos nem tudom nyugodtan zárni a mai napot
Egy reboot után kijön a betöltési csík, és a 3-4 sornál megakad. Nem emlékszem már pontosan mit ír, de vmi /dev/mapper -ben nincsen boot fájl vagy hasonló... És mindig ugyanott akad meg...Mivel el sem jutottam a rendszerbetöltésig...alt+ctrl+f1 nem játszik.
Holnap majd leírom ezt pontosabban ha nem értelmes
hcs -
GD
őstag
-
hcstuning
tag
válasz
hcstuning #2380 üzenetére
Újraraktam. Most zsír. Felraktam drivert, meg egyebeket. Hál'isten elég sok mindent magától felismert. Ami majd még kell, az az, hogy van egy 4,8GB-os formázatlan terület. Megpróbáltam grafikus felületen formázni ex3-ba, meg ex2-be, de nem reagál rá. Katt, aztán visszalép.
hcs -
GD
őstag
mi okozhatja és hol tudok vmi log-ban utána nézni annak hogy miért nem működik a gnome-s:
-felhasználóváltás
-újraindítás
-kijelentkezés
-hibernálás
ami műxik az egyedül a képernyő zárolás és a leállítás
vmi energia gazdálkodás lehet a baj? notebook-on vannak ezek a problemek
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Az nvidia.ko az konkrétan a meghajtó modul. Ha az nincs, akkor biztosan nem fog menni. Mivel próbálkoztál ezúttal?
Xorg: Monitorhoz kell egy ilyen:
Option ''DPMS''
és akkor nincs szükség a másik két sorra...
Section ''Monitor''
Identifier ''Generic Monitor''
Option ''DPMS''
HorizSync 28-51
VertRefresh 43-60
EndSection
Valami ilyesmire gondolok, de ha a
HorizSync 28-51
VertRefresh 43-60
kimarad, akkor is működik a móka! -
ja és a vertit és horizontális frissítést nem tudom beállítani mert a monitoromról nincs ilyen jellegű információm.
ja TFT monitor -
ja és a vertit és horizontális frissítést nem tudom beállítani mert a monitoromról nincs ilyen jellegű információm.
-
na megint nem sikerült. a gondom az, hogy nem találja a nvidia.ko filt. valahol a volatile könyvtárban kellene lennie. De a gond az hogy oda nem bakolja be magát telepítés közben. az nvidia oldalról leszedett telepítő pedig nem települ, mert nem megfelelő a kernel-header asszem. s olyat meg nem szed le amilyen kéne. vagy mi a gondja
tipp?? -
Sianis
addikt
válasz
hcstuning #2378 üzenetére
Bocs, de akkor ebbe most nem megyek bele, egyszerűbb ha újrarakod. Ha nincs értékes doksi a partíción, akkor rakd nyugodtan újra. Kérdés leszedett install cd-t ellenőrizted, hogy jó-e? Telepítés megkezdése előtt is lehet, meg érdemes md5-el magát a képfájlt ellenőrizni
-
hcstuning
tag
Felraktam pár kodeket, programot, egy leírás alapján. Restart.
Próbálok belépni többször, többféleképpen, ugyanaz bejelentkezés után: A GDM nem tud beleírni a hitelesítési fájlba, ez azért lehet, mert vagy megtelt a lemez vagy....
Nem tudom mit b*szhattam el..Lehet format lesz?
hcs
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
Nekem is voltak gondok régebben nvidiával, de soha nem kaptam no signal üzenetet, hanem a Xorg ha nem tud elindulni többszöri próbálkozás után lelövi magát és ad hibaüzenetet. Szerintem próbáld ki az Automatix-ot, aztán lássuk, hogy milyen hibák ugranak ki a bokorból. Monitorbeállíátsok (horzsync, vertfresh) rendben vannak? Nem lehet, hogy ezek miatt ugrott ki, mert nVidia megakarta hajtani, csak éppen olyan engedélyezett beállításokkal amit a monitor nem bírt?
-
az az auto micsoda az micsoda?
-
szeretnék opengles gyorsítást a linux alatt, hogy az xgl-t fel tudjam tenni. alapból telepítés után a linux az nv drivert pakolja be, s azzal megy a grafikus felület, én szeretném ha nvidia drájver lenne a gépen, s akkor mehetne fel az xgl is, de az nvidia driver nem települ, pedig több féleképpen próbáltuk, többször is ...
nvidia 6600gt-m van. -
hcstuning
tag
Hali!
Leendo Linux felhasznalokent irok, most rakom fel egy probavinyora az ubuntut. Alapveto dolgokra hasznalom a rendszert, es eleg regota szivom a fogam a win alatt. DVD iras, letoltes, meg video-zene hallgatas nezes a celpont. Na most letoltesre ott a bittorent gyarilag, video is ok. Amit viszont nem nagyon talaltam, az az Audigy 2-mhoz driverMert ha nem tudom osszehozni a hangkarival akkor lehet nem lesz valtas, vagy legalabbis egy koltseges alternativa lephet fel. Majd jonnek a problemak sztem reszemrol, remelem azert sikerul orvosolnom magamtol...
hcs -
hát szerettem volna normálisan müködő linuxot de az nvidia drájver sehogy sem müxik, de dopper se breezy alatt.
így szerintem maradok a win úton -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Elkészültem a Boot-Up Manager magyarosításával. Még egy utolsó lektoráláson átesik, utánna közzéteszem a fordítást. Illetve kicsit feljavítottam a forrást is, hogy egy friss Dapper rendszerhez jól illeszkedjen és kezeljen minden stringet, ezt elküldtem a progi tulajdonosának. Nem tudom, hogy ismeritek-e a progit, de nagyon hasznos, mivel rengeteg felesleges rc parancsfájlt le lehet vele állítani/tiltani vagy éppen elindítani/bekapcsolni, így gyorsul a boot, és persze könyebb egy GUI-n keresztül ezeket kezelni, mivel átlátható az egész. -
ngabor2
nagyúr
válasz
ragazzo #2349 üzenetére
milyen típusú hp nyomtatót? [link] itt megtalálható? ha igen, ott a leírás is.
az ubuntu oldalán is írják, hogy hetekbe tellik. különösen most, hogy jön az új kiadás. amúgy valóban teljesen free, a disztib jelenleg elég nagy pénzből gazdálkodik. remélem kitart egy jódarabig még. de ha szólsz, megjelenés után én is tudok neked küldeni egy példányt (ingyen), bár annak nem lesz olyan szép a csomagolása, mert én írom ki
(kultúrált keretek között másnak is, de nekem korlátozottabbak az anyagi erőforrásaim. ) -
ragazzo
őstag
Lenne két kérdésem:
1.Valaki tolt-e már fel HP nyomtatót ubuntu alá?És hogyan, mert nekem nem megy.
2. Van-e olyan, aki rendelt ubuntu cd-t, arról a külföldi oldalról, amit néha belinkelnek?Mennyi idő alatt érkezett meg, és valóban teljesen free? -
ngabor2
nagyúr
törött csomagok akkor keletkeznek, ha keverednek a disztók. valszeg nálad is ez van. elég macerás kézzel helyrehozni, automatikus megoldást nem tudok.
kétféle törött csomag van:
- nem talál hozzá forrást
- frissebb van fenn, vagy más disztribből.
az első a macerásabb, valamelyik repository hiányzik a /etc/apt/sources.list-ből.
egyszer sikerült a másodikat orvosolnom, mindig a kiírt (telepített) csomagot leszedtem, majd annak a függőségeit is felgöngyölítettem (egész hosszú sor is lehet, rossz esetben alapcsomagokat is érinthet). idegölő egy meló...
utána rendbetettem a repókat, és újra feltettem, most már a helyes csomagokat.
(most nem tudom azt mondani, hogy este gyere fel msn-re, mert nem leszek otthon. ha addig nem oldódik meg, vasárnap este tudok segíteni.) -
QuarK
senior tag
OK, csak kezdek rájönni... Semmi köze nincs az XMMS-hez, vagy a hangkimenethez. Akkor nem szaggat, ha valamelyik (bármelyik) ablakban folytonos változás van, pl.: XMMS-ben a zene címe folyton mozog, Operában a flash változik... Ha XMMS-t kilövöm, vagy a weblapot olyan helyre görgetem, ahol minden állandó -- előjön a szaggatás.
-
QuarK
senior tag
Öööö... Valakinek van halvány lila elképzelése arról, miért van az; hogy:
Bejelentkezés után az Xgl kicsit szaggat, mikor eleresztem az ablakot mozgatás után. A következőtől jön helyre: Elindítom az XMMS-t, átrakom OSS-re ALSA-ról a sound output-ot; elindítok egy zenét; dob egy hibaüzenetet ''ellenőrizzem, nem foglalja-e le valami a hangkártyát''; vissza ALSA-ra ismét... Zene megy, Xgl folytonos és szaggatásmentes -
GD
őstag
notebook-on nem működik:
- újraindítás
- felhasználóváltás, kilépés
-crtl+alt+backspace grafikus felület újraindítás
beáll,lefagy, nincs konzol se, kaput..
csak hard újraindítás segít, valakinek hasonló tapasztalat? -
jó lenne ha sikerülne, mert ez az első szimpatikus linux diszt. (Ubuntu), de ez se akar nekem úgy müködni mint ahogy kéne.
-
ragazzo
őstag
Kedves Sianis és Ngabor!Ezért szeretlek titeket
, mert mindig oly segítőkészek vagytok. Bármikor elakadok,számíthatok rátok, és nem fogtok lehurrogni, vagy guglit emlegetni.Maradjon meg ez a jó szokásotok!
-
nak0n
aktív tag
Eladó Marcel Gagné: Búcsú a kékhaláltól című könyve. Boltban 3980 Ft, tőlem 2500. Egyszer lett elolvasva, teljesen hibátlan állapotban van.
piros_jelzes KUKAC freemail.hu -
charlie54
csendes tag
Alakulnak a dolgok!
A mai frissítés után eltünt a ''beta'' szó a Dapper bejelentkező ablakából...
Közeleg a június -
Sianis
addikt
-
QuarK
senior tag
Környezet: AMD64 processzor, GeForce 6600 GT. Rendszer: A legújabb leszedhető Dapper, 64 bites AMD processzorokhoz (6.06 beta2).
A probléma pedig a következő. Alapból ugye sima ''nv'' driverrel vagyunk. Hogy ''nvidia'' legyen, legelőször megpróbálkoztam egyszerű apt-get install nvidia-kernel-common és nvidia-xgl telepítéssel; de ez sötét képernyőt eredményezett. A log tanulsága szerint az nvidia modullal van valami baj. Megpróbáltam feltelepíteni hát az nvidia.com-ról leszedett legfrissebb telepítővel; de az meg az előbbi két csomag (kernel-common és xgl) nélkül nem indul, hiányolja mind az xgl, mind az nvidia modult. Ha azokat is feltelepítem, akkor mismatch-ot kiált (az apt-get-esek 8756, az nvidia.com-os 8767). Ekkor megpróbáltam a régebbi (8756) verziót leszedni az nvidia oldaláról (ez egyezik azzal a verzióval/build-dal, amit a kernel-common és az xgl mond magáról); itt ismét sötét képernyőbe futok. Próbálgattam minden varációt, maximális mértékben kigyomláltam hol az egyik, hol a másik, hol az összes csomagot; de sehogy se akar működni.
Hátha valakinek jut valami okos az eszébe
szerk.: A saját gépemen az apt-get-es telepítés első pöccre jó volt. Az Pentium 3, és mezei 386-os Dapper van fenn rajta
[Szerkesztve] -
dat
senior tag
válasz
kisgyerek85 #2316 üzenetére
jó lesz, hajrá
-
dat
senior tag
válasz
kisgyerek85 #2314 üzenetére
jaaaa, hát ahhoz nincs grafikus felület
.
Kapd le gyorsan a ''normál'' verziót -
-
snowflake
tag
válasz
norbiphu #2305 üzenetére
Mivel ma ilyen ati-s napom van, utánnanéztem neked.
Nagyon ne reménykedj, sajnos az ati drivere egyelőre még nem támogatja ezt a kártyát:
Caution: The ATI RADEON™ X800 XL is not supported in this driver release.
És ha jól láttam neked ilyen izzad a gépedben...
Bővebben az ati oldalán:
[link] -
AlBundy
aktív tag
Mivel tudok linux alatt Avi-ból (DivX/XVid) fileokat DVD-be átkonvertálni?
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen széket vegyek?
- Windows 11
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest