Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hadeska22: Fiio x Snowsky Tiny - Megoldás a (mesterségesen gerjesztett) problémára
Aktív témák
-
paramparya
őstag
válasz
Forest_roby
üzenetére
Synapticban megkeresed és eltávolíttatod
-
Forest_roby
őstag
válasz
paramparya
üzenetére
fent van, de megvan a hiba. Telepítésnél volt egy kis kavarás: az Apache/1.3.34 és az Apache2 is fel lett telepítve, először nyilván az Apache2-t használta a gép és simán ment a mysql, most viszont az Apache/1.3.34 -t használja és nem ment. A php.ini -be bemásoltam ezt: extension=mysql.so és most ott is működik a dolog. De akkor most van egy újabb probléma. hogy tudom az egyik Apache servert letüntetni a gépről ugy hogy a másik fentmaradjon és rendesen működjön!?
-
paramparya
őstag
válasz
Forest_roby
üzenetére
tedd fel a php_mysql csomagot
-
Forest_roby
őstag
hi!
Az Apache server amit telepítettem a gépemre, nem megfelelően működik. Telepítés után kipróbáltam a mysql támogatást és létrehoztam egy táblát. tökéletesen működöt.
Most viszont ezt írta ki:
Fatal error: Call to undefined function: mysql_connect() in /var/www/own/dinamikus_tablazat/kiir.php on line 15
Miért, mi a megoldás? -
GD
őstag
broadcom 43xx chip-es wifi tulajoknak jó hír ( mint én
)hogy nem kell ndiswrapper + windwos driver-el barkácsolni /hol ment, hol nem, mint a mesében/, vmi lelkes emberke csinált deb csomagot, backportba is felvehető
[link]
jah, és műxik is!
[Szerkesztve] -
GD
őstag
van a kalauzban az a dolog hogy le lehet menteni az apt helyi tartalmát a már letöltött csomagokkal, meg vissza is lehet állítani.. kérdés hogy ha reinstall, költözés, stb után bemásolom és nincs net, akkor megtalálja az apt a csomagot itt? vagy egyből itt keresi?
-
GD
őstag
válasz
ballington
üzenetére
tedd írhatóvá?
chmod 750 filenev -
ballington
addikt
szal az a gondom, hogy reiserfs partíció mountolása után a /boot/grub/menu.lst read-only, így nem tudom átírni az op-választó menüt.
van esetleg valakinek ötlete? -
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby
üzenetére
error: 'Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)
mysqladmin -u root -p password ...
Mivel már állítottál be jelszót így kell a -p kapcsoló. -
Forest_roby
őstag
hülye vagyok....
vakon követem a wiki-t!
Sikerült beállítanom a jelszót a wiki alapján: mysqladmin -u root password db_user_password
és nem tudom megváltoztatni:
mysqladmin -u root password ************
mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)'
Nem tudjátok hogyan lehet? -
GD
őstag
válasz
Forest_roby
üzenetére
ahhoz elvileg elég ha a böngésző kezeli a php-t (alap) meg fut a mysql szervered
-
GD
őstag
válasz
Forest_roby
üzenetére
ez egy webes felületű adatbázis manager php sql kódok futtatása miegymás
''Effective MySQL Management
BROWSER-BASED • PHP5 SUPPORT • MYSQL 4.1 AND MYSQL 5.0 SUPPORT • OPEN SOURCE'' -
Forest_roby
őstag
adatbázist, táblát ugyanugy lehet létrehozni mint neten?
mod:
pl.:
// create table & ....
$sql = 'CREATE TABLE `tablazat` (
`sor` INT( 3 ) UNSIGNED NOT NULL default 0,
`oszlop` INT( 3 ) UNSIGNED NOT NULL default 0,
PRIMARY KEY ( `sor`, `oszlop` )
)';
mysql_query( $sql );
Ez műxik így is?
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
Forest_roby
üzenetére
apt-get install apache
apt-get install php4
apt-get install php4-mysql
apt-get install mysql-server
apt-get install libmysqlclient10 libmysqlclient10-dev
apt-get install libapache-mod-php4
apt-get install phpmyadmin
így lesz php meg sql és tudod myadmin-on keresztül piszkálni az sql-t
belépés miután fut a mysql és apache is
http://localhost/phpmyadmin
ui. localhost root-nak illik jelszót adni
ui2: az apache elsőre hibát dob, duplázd rá,2.jára jó, nem kell parázni
legjobb a végére hagyni
ui3: sql nézetben miután jelszót adtál írd be és töröld előtte ami bent van:
flush privileges;
végrehajt, kilép, belép, örül
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
Forest_roby
üzenetére
mi kéri vagy mi miatt kell?
mysql-client - mysql database client (current version)
mysql-client-5.0 - mysql database client binaries
mysql-common - mysql database common files (e.g. /etc/mysql/my.cnf)
mysql-server - mysql database server (current version)
mysql-server-5.0 - mysql database server binaries
ezek a mysql csomagok + sokféle lib stb.. -
GD
őstag
olyanba futottam ami felől eddig kételkedtem és user lámaságnak hittem de:
az általam a topikban leírt grub visszarakós módszer ismert hibákkal (google fórum találatok) gyakran behal
alternatív módszerként találtam olyan verziót amikor grub parancs kidadása után kell dolgozni a grub shell-ben, az is besült..
végső megoldásként egy fedora lemez rescue mód segített, viszont, nem generál új menu.lst-t
kérdés: van olyan verzió grub reinstallra ami mindig mindenhol működik? és generál új menu-t is? érdekes hogy pont ubuntu disk nem boldogult sehogy..
[link]
az itt olvasható módszerek absz nem működtek..
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby
üzenetére
talán extra repository-ban van? a multiverse fel van véve?
Olvasd el a ''Hogyan vehetek fel extra repositorykat?'' szekciót. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby
üzenetére
nem ugyan az. legalábbis ahogy én olvasom... az a megoldás ismert offline frissítésre való. GD pedig teljes lokál mirrort akar.
a másik kérdésre: apt-cache search mysql -
Forest_roby
őstag
sudo apt-get install mysqlcc
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
E: Nem található a(z) mysqlcc csomag
help!
-
GD
őstag
válasz
Forest_roby
üzenetére
de durva, absz kezdőknek

-
GD
őstag
lustaságból kérdem, még nem olvastam utána:
fedora alatt ismerem a módszert helyi frissítése tükör létrehozásának
az alap file-ok meg a dvd-ről felmásolódtak, minden kéznél volt nem kellett a mirror lassúsága miatt nyűglődni, hordozható vincsi meg munkahelyen ráért rsync-el firssíteni
kérdés: mekkora hely és mi módon menne ez ubuntu alatt, mert mostanásg kicsit lassú az apt főleg ha nem hu-s a backport...és irritál.. -
szasza_1
senior tag
Sikerült már valakinek Ubuntu alatt Novell Netware 5.1 szerverre belépnie? Minden megoldás érdekelne. Előre is köszi!
-
derossi
aktív tag
Lehet valamit állítani a beállításokban ,hogy működjön a hibernálás?Mert elmenni elmegy ,de mikor használni akarom a gépet nem reagál semmire ,csak 2szeri újraindítás után tudom használni újra....

-
GD
őstag
válasz
Forest_roby
üzenetére
persze, debian alatt ment csont nélkül..ubuntu kicsit megcifrázta..
-
derossi
aktív tag
válasz
Forest_roby
üzenetére
Én a helyedben nem próbálkoznék ,mert egy csomó dolgot elbasz,és az xgl funkcióinak csak egy része használható.

-
derossi
aktív tag
Sziasztkok!
Tudna valaki segíteni quake 3 telepítéshez?
Akár priviben
-
Forest_roby
őstag
Hi!
Gondoltam telepítek a gépemre xgl-t, láttam a neten ubuntus screenshot-okat amiken volt xgl, szóval nem lehetetlen a dolog.
[link]
Ez alapján gondoltam a telepítést, de nem akarok hibákat ( pl: kötőjel gubanc ). Ránéznétek, hogy szerintetek jó-e ez a help v. nem? mit érdemes előtte lementeni, ha vmi balul sül el még vissza lehessen állítani a régi rendszert?
Előre is köszi.
( ubuntu 5.10 full update, upgrade )
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby
üzenetére
Sokszor jó dolgot írnak ott! De senki sem tévedhetetlen. Mi meg egy kötőjelen nem veszünk össze...

Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby
üzenetére
Az lehet, hogy a neten úgy van, de egyetlen netes oldalt kell ilyenkor nézni.
[link]
Sianis -
GD
őstag
válasz
paramparya
üzenetére
nincs előtte mert kiszedtem, de se előtte, se utána nem ment... más ötlet?
-
derossi
aktív tag
apt-get nemtalálja...

-
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby
üzenetére
...mégozzá:
sudo apt-get install libgtk-1.2 -
derossi
aktív tag
gabi@gabi-pc:~/Desktop$ sudo sh alienarena-2006-x86.run
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing Alien Arena 2006: Uranium Edition for Linux..........................................................................................
/home/gabi/.setup22320: error while loading shared libraries: libgtk-1.2.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
gabi@gabi-pc:~/Desktop$
Ilyenkor mi van???
-
GD
őstag
válasz
paramparya
üzenetére
[link]
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
paramparya
üzenetére
hm ez lenne az?
# And for PHP 4.x, use:
#
#AddType application/x-httpd-php .php
#AddType application/x-httpd-php-source .phps
itt kiszedtem a #-eket de nem lett jobb, az gáz hogy php5-ös van fent elvileg?
apache rastart megvolt
van egy szimlink a /usr/share/phpmyadmin mappára a /var/www/-ben én csináltam
és így próbálok rámenni a : htp://192.168.1.x/phpmyadmin cmmel -
GD
őstag
telepítettem:
apt-get install phpmyadmin apache mysql-server php5
ezek után a firefox nem tudja megnyitni a phpmyadmin felületet
http://ip/phpmyadmin
apache fut
megnyitást vagy mentés ablak jelenik meg phtml kiterjesztésre...
ötlet vki?
-
Vangelis
félisten
Kis gubanc
Notiban radeon 7500 as mobil vga van, és tegnap még jó volt a 3D támogatás de felraktam a KDE desk et és ma tünt fel hogy nincs 3d :S az etc/x11/xrg.conf ban mobil 9000 radeonnak ismerei fel. lspci 7500 nak látja.,...
hogyan tudnám visszanyerni a 3D met
és vajon mi lehet a gond, mintha nem is volna 7500 as driver-em 
-
ngabor2
nagyúr
igazad van, nem egy embert hasonló indokkal beszéltem le (!) a linuxról. egyszerűen nem éri meg erőltetni most, mert csak megutálja. ha lesz valódi ok, hogy miért akarja használni, akkor őgyis az alapokat magától, kis segítséggel megtanulja. ha valaki csak azért akar linuxozni, mert ''a vindóz xar'', akkor neki a linux csak nyűg, és nem megoldás.
-
dat
senior tag
válasz
derossi
üzenetére
Igazából az a baj hogy aki így gondolkodik, az nem Linuxot akar, hanem megszabadulni a Windows nyűgjeitől. És a kettő nem ugyanaz.
MSN-ezésre kismillió Linuxos programot találsz, egyik sem lesz tökéletesen olyan mint az MSN. (Ez nem is nagy baj, van amelyik még többet is tud)
-Gaim
-Kopete
-aMSN
-Mercury
...
válogass!
''Lehet aki csak ismerkedni szeretne a linuxal, könnyebben megbarátkozik vele, ha a megszokott programjai elérhetőek rajta.Azán biztos kipróbál más linuxos programokat ,és választ izlése szerint.''
Ha valakinek a megszokott windowsos programjai működnek linux alatt akkor esze ágában sem lesz elkezdeni linuxos progikkal ismerkedni. Szóval ezt a logikát nem értem.
A ''nép'' nem attól fogja magáénak érezni a linuxot, mert wine -nal futtaja a windowsos programjait. Akkor érzi majd magáénak ha szán egy kis időt és energiát arra hogy megtanuljon linuxot használni. Ehhez nem kell ''tudós professzor''-nak lenni, csak akarat kell meg érdeklődés. -
Vangelis
félisten
válasz
derossi
üzenetére
Jó hogy neked minden megtetszik ami nincs linuxon, én pont fordítva próbálom felfogni,megisnerni. Próbálom a linuxban megismert programokat ismergetem.... nem egyszerű de, hát kihívások nélkül, nem lehet tanulni, két napja linuxozom, foglalkozom vele többet, több évi kihagyás után , és jó tanítókkal nem is nehéz ez a dolog

És tetszik. -
derossi
aktív tag
a yahoo messenger live is megtetszett persze ez sem elérhető linuxon..

-
derossi
aktív tag
válasz
Vangelis
üzenetére
A winét meg a cedegát is azért találták ki, hogy elmossa a határokat a linux és windows között.
Lehet aki csak ismerkedni szeretne a linuxal, könnyebben megbarátkozik vele, ha a megszokott programjai elérhetőek rajta.Azán biztos kipróbál más linuxos programokat ,és választ izlése szerint.
Elmúltak már azok az idők ,mikor a linuxot csak tudós professzorok forgatták a kezük alatt ,mint valami szent bibliát ,itt az idő hogy a ''nép'' is magáénak érezze .
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
derossi
üzenetére
Lehet érzéki csalódás csak ,de mintha a bootolás ,és a leállás gyorsabb lenne resier fs nél.
hogy őszinte legyek, nálam ez a legutolsó szempont egy fs-nél. reiser alatt kicsit lassabb a törlés, és akkor eszi a procit... de ez is legfeljebb másodlagos szempont. viszont boot során nem fordul elő, hogy x nap, vagy y újraindítás után elkezdi az egész fs-t átnyalni... 100gb nagyságrendű fs-nél ez igen tetemes időt emészt fel. -
Sianis
addikt
válasz
derossi
üzenetére
Reiserfs valamivel gyorsabb. És? Megvan a lehetőséged, hogy arra telepítsd amire akarod. Valamit ki kellett választani alapértelmezettnek, hát az etx3-at válaszották, ami Win alól írható is akár! Reiserfs viszont win alól tudomásom szerint csak olvasható. Akár ez is beseíthetett, de ebben erősen kételkedem.

MSN téma: Nekem eddig nem volt gond a Gaimmal, a beta verzió kifejezetten jól használható. Ja, hogy nincs benne csilli-villi hang és egyéb küldési funkció? Nekem az MSN még mindíg csak üzenetküldésre alkalmas eszközként lebeg a szemem előtt.
Sianis -
ngabor2
nagyúr
válasz
derossi
üzenetére
erre a kopete is ''képes''...
a gaim eddig nem hagyott cserben ilyen témában.
miért ext3? mert... csak
az régebbi alapokkal rendelkezik, r=1 usernek tökéletesen megfelel, és win alól zargatni kicsivel nagyobb az esélye. vagy mert arra az oldalára esett a pénzérme, mikor dönteni kellett, hogy ext3, vagy reiserfs. -
derossi
aktív tag
Hogy még zaklassalak titeket egy kicsit kiváncsi lennék, miért alapból ext3 fájlrendszerrel települ az Ubuntu, mikor a resier fs újabb ,ha jól tudom .
-
-
derossi
aktív tag
[link]
Valaki bepróbálkozna egy msn messenger 7.0 telepítésével?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én megpróbálnám ,de nem vagyok elég felkészült
, ez azért nekem túl nagy falat.. -
Sianis
addikt
válasz
ballington
üzenetére
Akinél szülik a pénzt....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sianis
[Szerkesztve] -
derossi
aktív tag
nekem sem jött be a KDE-s ubi

-
Forest_roby
őstag
Köszi!
Sajna volt egy nem kívánt mellékhatás, ha belépek a gépbe kde felületen -nagyrésze magyar-, akkor szétesik a kép, vagyis mintha a monitoron látott kép egy hengerre lenne felcsavarva és a hengert elcsavarnák az egyik irányba... a jobb oldalon van a bal oldal tartalma és vissza + középen egy nagy ''szakadás''. Szóval nem igazán műkszik.
De ez nem igazán baj, csak kiváncsi voltam milyen az ubuntu kde alatt -láttam, ennyi elég is volt. Maradok a gnomenál....
-
derossi
aktív tag
Az az igazság, hogy sikerült megint kilőnöm az x-et ,mert mégsem volt olyan jó az a leírás amit belinkeltem
. Természetesen megint elbaszta a billentyűkiosztást,és megint nem indult az amsn meg köpete.asszem többet nem is próbálkozom az xgl-el ubuntu alatt, mert a szenvedésért cserébe csak a funkcióinak egy része működött 
Még jó hogy csináltam visszaállítást
Mellesleg ezen a backup..nevű progin volna mit javítani ,mert kétszer lefagyasztotta a rendszerem is . -
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington
üzenetére
ha a vége teljes, akkor 2 eset lehetséges:
- vagy még azelőtt elhasal, hogy be tudná írni a hibát a logba, ezáltal pont a lényeg nem látszik,
- vagy a driver beteg. bár a kettő nem zárja ki egymást.
a szomorú az, hogy túl sok ötletem nincs, mert nem hiszem, hogy azóta lenne jobb ati/fglrx driver. mással meg nem tudod kihasználni a kártyát. -
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington
üzenetére
ennek a végét levágta.
azt a sok
drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1023
drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card122
drmOpenDevice: open result is -1, (No such device)
drmOpenDevice: open result is -1, (No such device)
drmOpenDevice: Open failed
szakaszt vedd ki belőle, akkor befér. a vége a lényeges
(majd visszaolvasok, hogy mi is a probléma, mert már annyi embernek van itt gondja, hogy félelmetes
)
mod: oké, ati kártya + X hiba. -
ballington
addikt
most látom, behoztam a következőt is:
Xorg.0: [link] -
-
derossi
aktív tag
Ezt nemrég találtam.Ugyan angol ,de jól használható howto a 6.06 oshoz,gyakorlatilag minden benne van.[link]
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
derossi
üzenetére
mivel a kubuntu-desktop egy metacsomag, tehát csak függőségeket tartalmaz, ugyanakkor tőle semmi nem függ, ezért egyben elég macerás lenne eltávolítani. 2 megoldás:
- ha van helyed, akkor hadd maradjon
- ha nincs helyed, akkor megnézed, hogy mik vannak a függőségben, és elkezdeni leszedni.
köztes megoldás: apt-get remove kdebase
ezzel remélhetőleg igen sok cucc lejön.
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3454, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3552,100% Akkumulátor
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition konzol.
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi Mi 2K 27 165Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
)hogy nem kell ndiswrapper + windwos driver-el barkácsolni /hol ment, hol nem, mint a mesében/, vmi lelkes emberke csinált deb csomagot, backportba is felvehető

jóvan ecsém, megjegyeztelek

és vajon mi lehet a gond, mintha nem is volna 7500 as driver-em
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)