Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Pajac: száz pí
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
Azt mar utolag irtad, hogy az AMD-hez kepest, de az sem all fenn, hiszen az RDNA2-3 szamok nem ezt tamasztjak ala.
"A sokkal nagyobb AMD gaming bevétel tavalyhoz képest, az eladási listák. "
Ami szinten nem jelent semmit, illetve ebben benne van a konzol/semi-custom is."Sosem állítottam ennél többet. Te hoztad aztán fel az RDNA3-as kitalációdat, hogy fogynak, ami nagy agyszülemény volt, hiszen az eladási listákon sehol nincsenek."
Hazugsag. A multkor azt haluztad, hogy az RDNA2 mar nincs piacon, aztan szepen koppantal, hogy RDNA2 es az RDN3 is kaphatoak a mai napig, boltbol, tobb orszagban.
Ezek utan meg kepes vagy leirni ezt?Az RDN4-hez kepest launch utan volumenben sokszorosat szalitotta az AMD RDNA2-bol, miert kell teljesen egyertelmu tenyt tagadni?
"Még mindig az RTX3060 a második, szóval ez nem pillanatnyi adat, mint ahogy gondolod
"
Ez lehet pillanatnyi adat, hiszen attol fugg, hogy egy termeket X ido alatt mennyien vesznek. Tehat ha 3 evig ott van Amazonon a 3060 es 1 het alatt hirtelen rengetegen vesznek, akkor feljebb lesz rangsorolva a TOP 10-ben.
Nem kell nekem hinned, ott a hivatalos leiras, hogy mukodik az algoritmus."Ennyire nem tudta megmozgatni a piacot az RDNA3 közép és alsókategória, miközben az RDNA4 erősen emelte a bevételeket."
Most mar csak azt kellene ehhez bizonyitani, hogy az AMD mennyiert adta az RDNA3-at vs RDNA4-et es a Gaming bevetelbol mennyi csak az RDNA3 es mennyi az RDNA4.Mert ezek nelkul szetesik az erved es a bevetel teoria.
Ugye ha eladok semi-custom/konzol nelkul 100 RDNA3-at 100 dollarert, RDNA4-bol meg 100-at 180 dollarert, az gaming bevetelben 80%-al tobb vs RDNA3.
Egyszeruen ugy szorod a hasrauteseket az eterbe, hogy semminek nem nezel utana es akkor csodalkozol, hogy objektiven, szamokkal meg vagy cafolva.
-
PuMbA
titán
Az RDNA3 középkategória, tehát a 7800XT és 7700XT 2023 Szeptemberben jelent meg (az alsókategória, a 7600 már 2023 májusában), majd tehát ha az RDNA4 megjelenéséhez képest megegyezően (2024 Q3 - 2025 Q3) nézem az előtte - utána időtávot, akkor 2023 Q1-et és 2024 Q1-et hasonlítom. Első esetben 1.8M volt a bevétel [link] , második esetben 922 millió [link] , azaz 48%-os esés YoY. Ennyire nem tudta megmozgatni a piacot az RDNA3 közép és alsókategória, miközben az RDNA4 erősen emelte a bevételeket.
-
PuMbA
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Azt meg fogom nézni, hogy az RDNA2 és RDNA3 megjelenése előtt és után hogy változott az AMD bevétele, mert most az RDNA4-gyel 181%-ot nőtt Year on Year bevétel
Így tisztább képet kapunk. -
Dragon3000
nagyúr
A bevétel és az eladás nem minden, mert ha azt nézzük, hogy az előző csúcsot megközelíti teljesítményben a 9070xt, eladási ára közel azonos a 7900xtx pályafutásának végével, viszont a 9070xt majdnem feleakkora gpu, így magának az amd-nek egy sokkal olcsóbb megoldás, amin valószínűleg sokkal nagyobb profitja is van (így az egész szériát nézve), így bevétel ügyileg lehet jobb az rdna4 indulása, viszont a jobb profit miatt nem biztos, hogy az eladások is nőttek.
-
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
"A globalis JPR es Steam statisztika sokkal kozelebb van, ha csak a Blackwell/RDNA4-et nezed..."
Értem, de én továbbra is csak annyit mondtam, hogy az RDNA4-ek jól fogynak az AMD-hez képest, hiszen minden jel erre mutat. A sokkal nagyobb AMD gaming bevétel tavalyhoz képest, az eladási listák. Ott vannak a Top 10-ben folyamatosan bármelyik országban, miközben az előző genes kártyák sehol, mert az RDNA4 végre egy jól sikerült AMD kártya
Sosem állítottam ennél többet. Te hoztad aztán fel az RDNA3-as kitalációdat, hogy fogynak, ami nagy agyszülemény volt, hiszen az eladási listákon sehol nincsenek."De ezt is mondtam mar es ignoralod, keress ra, hogy tudsz a konyveddel best seller lenni par trukkel."
Még mindig az RTX3060 a második, szóval ez nem pillanatnyi adat, mint ahogy gondolod

"Az elejen meg te tartottad jo peldanak, csak aztan amikor jott a hidegzuhany, hogy a Blackwell/RDNA4 aranyt kellene nezni, nem pedig az osszes hardvert es nem jott ki a narrativa, akkor szepen valtottal, egybol nem jo a Steam."
Ja, 2-3 éve tudok róla, hogy a Steam nem pontos és narratívát váltottam...érdekes teóriákat gyártasz az biztos.
-
Busterftw
nagyúr
"A Steam ahogy említettem már statisztikaliag nem releváns"
Azt irtad az elejen, hogy a Steam relevansabb, mint JPR, viszont az overall statisztikat nezed, amiben minden benne van!
A globalis JPR es Steam statisztika sokkal kozelebb van, ha csak a Blackwell/RDNA4-et nezed...A generaciok alatt beigazolodott trendekkel egyszeruen nem tudsz mit kezdeni.
A Steam saccperkabe mindig lekovette a JPR-t.
Nezd mar meg a Blackwell adoptaciot egy 135 millios aktiv mintanal vs RDNA 4."Amazon US-nél a mai nap legtöbbet eladott VGA jelenleg az RTX3060, ott a kiírás, hogy based on sales, tehát eladási adatok alapján
Szerintem kijön a matek"
Amazon top 10 based on sales :ranked by the number of units sold over a recent time period — often updated hourly or daily.
De ezt is mondtam mar es ignoralod, keress ra, hogy tudsz a konyveddel best seller lenni par trukkel."Te terelsz, mert a Steam statisztikát veszed megcáfolhatatlan bizonyítéknak, mikor tudjuk, hogy erre nem felhasználható:"
Az elejen meg te tartottad jo peldanak, csak aztan amikor jott a hidegzuhany, hogy a Blackwell/RDNA4 aranyt kellene nezni, nem pedig az osszes hardvert es nem jott ki a narrativa, akkor szepen valtottal, egybol nem jo a Steam."Más, lokálisabb, de pontosabb forrást pedig teljesen elutasítasz, amiket én mutatok"
Elutasitom, mert ott van a neveben, ez egy lokalis lista, koze nincs a teljes, globalis kephez, amit a JPR es a Steam korrelacio, ahogy eddigi generaciokban is, megmutat.
A JPR es a Steam mutatja meg a trendeket, erre hivatkozik a tech media 20 eve.
A legnagyobb gond a peldakkal az, hogy ezekbol az 1-1 bolti adatokbol csinalsz egy altalanos hasrautest.
"Sosem állítottam, hogy pontosan megmondja"
Senki nem mondta, hogy pontosan. Viszont aranyaiban boven korrekt valaszt ad."Trendeket meglehet mondani a segítségével, de ennyi. Elemezgetni, hogy X kártya 3.45 % meg ezek, ott totál szétesik."
Nem esik szet, mert a megjelenesi idopont es 1-1 szazalek adott kartyanal pontosan megmutatja az adoptaciot es a nepszeruseget. Ha a 5070 launchutan ket honap utan mar megjelenik es havonta duplazza a %-ot, mikozben a 9070 meg oktoberben jelent meg par tized %-al, az eleg jol megmutatja azt a trendet, amit aztan JPR piaci reszesedesnel is latni, hogy 10 userbol 9 Blackwellt vesz. -
PuMbA
titán
Amúgy tök érdekesek ezek az eladási listák, érdemes nézegetni
Amazon UK-nál RTX3050 a 4., RTX3060 az 5. és 12., GT710 11. helyen. Eközben a Radeon 7000-res (RDNA3) széria elsőnek a 34. helyen, szóval az előző generációs kártyáknál gigantikus az NVIDIA előny.
Német Amazonnál szintén. RTX3060 a 2. helyen, GT1030 a 7. és RTX3050 a 9. helyen. Az első RDNA3 kártya a 35. helyen RX7600 személyében.

-
PuMbA
titán
Igen, a JPR tűpontos a teljes eladási számokban és market share-ben
Amire ugye gondolok, azt te is leírtad: "maximum azt nehéz megmondani, abból mennyi került valóban játékra", tehát ebből a nézőpontból szerintem a Steam AMD vs NVIDIA számok pontosabbak, mert a Steam felhasználók biztosan játékosok, de valahova a JPR és a Steam számai közé tenném a valós market share-t. -
Ezt mire alapozod amúgy. hogy pontosabb a JPR nél? JPR a teljes eladást nézi Steam stat meg szúrópróba szerűen kimarkol egy szűk kört,.Szerintem nehéz azt megmondani.
Véleményem szerint épp a JPR pontosabb,mivel az AIB partnerek jelentéseit is kezeli de csak külön pénz ellenében kérhető le. valószínűleg cégeknek aprópénz,de JPR adatbázisa akkor is tartalmazza az AIB eladásokat így látják pontosan mennyi RTX/ RX gaming kártyát adott el mondjuk az Asus, MSI stb.. maximum azt nehéz megmondani, abból mennyi került valóban játékra,de azért feltételezem nem feltétlenül kutatók veszik az RTX 5070 kártyákat.
-
PuMbA
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem-nem. Csak azt írtam, hogy a Steam közelebb van a játékos VGA market share pontosságban a JPR számaihoz képest
Sosem állítottam, hogy pontosan megmondja főleg nem kártyákra lebontva, pont azok miatt amikről most beszélek, hiszen már 2-3 éve elhangzott más topikokban, hogy miért nem pontos a Steam statisztika. Trendeket meglehet mondani a segítségével, de ennyi. Elemezgetni, hogy X kártya 3.45 % meg ezek, ott totál szétesik. -
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
Te terelsz, mert a Steam statisztikát veszed megcáfolhatatlan bizonyítéknak, mikor tudjuk, hogy erre nem felhasználható:
3 things I wish I knew before trusting Steam’s hardware survey data
"The Steam Hardware & Software Survey is a useful, but not definitive, resource for understanding PC hardware trends among gamers. It's good for identifying general trends. However, it's not perfect because it has sampling biases and relies on voluntary participation, so it should be used as a reference point rather than a definitive source,"
Más, lokálisabb, de pontosabb forrást pedig teljesen elutasítasz, amiket én mutatok
Szóval trendeket megnézni jó a Steam statisztika, de másra nem jó. -
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére

Amazon US-nél a mai nap legtöbbet eladott VGA jelenleg az RTX3060, ott a kiírás, hogy based on sales, tehát eladási adatok alapján
Szerintem kijön a matek, mindenhol csomó előző generációs NVIDIA VGA-t adnak el még....A Steam ahogy említettem már statisztikaliag nem releváns, hiszen amikor 3-szor számolta bele az internet kávézókban található gépeket, akkor az hülyeség, mert hogy egy gépen 3 Steam user lépett be. Az AMD GPU-k jövője topikban Abu még kifejtett pár problémát vele, de rá lehet keresni, de asszem hogy egyes régiókat nem kérdez meg évekig.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Pontosan, ilyenkor ott vannak az "Others" alatt.
Viszont egy nagyobb cserelesi/vasarlasi hullam meglatszik, ez csak pelda volt arra, hogy az overall Steam reszesedes "nem ad" jobb kepet, mert abban minden benne van es a 7800XT/7600XT megjelenese peldaul nem jelenti azt, hogy az RDNA4 "jol fogy".Eleve launch utani szamokrol beszelt, hogy launch utan az RDNA4 jobban szerepel mint az RDNA2-3, ami szinten meglett cafolva.
De hat ez van, amikor hasrautve marhasagokat szorsz a forumra, amit egy egyszeru Google kereses megcafol. -
Busterftw
nagyúr
Nem jon ki a matek. Amit te csinalsz, hogy kiragadsz 1-1 bolt peldajat, amire ezer mas faktor vonatkozik, megszorod hopiummal es abbol altalanositasz, mikozben a globalis szamok masszivan, minden ketseget kizarolag megcafolnak.
A globalis lista es a 135 millios aktiv useres Steamnel ezek nem lesznek soha nagyobb mintak, barhogyan probalsz terelni.
-
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
Nincs semmiféle narratíva. Az általam beszúrt ausztrál eladási adatos cikkben leírják, hogy az NVIDIA-nál sok még az előző generációs pl. 4060 eladás is van és csak a Blackwell - RDNA4 arány 56-44%
Ha mindent beleszámolnának, akkor nagyobb az NVIDIA előny, mert a 7000-res széria gyengén fogy, de ezt én is mondtam eddig, csak valamiért nem hitted (MindFactory adatok is alátámasztják). Ja és NVIDIA-ból 6x annyi VGA modell van, mint AMD-ből, ez még egy jó infó a cikkből. -
hapakj
őstag

wow. 8.5 GB VRAM használat, pedig vagy csak 60 böngésző oldal és a Warcraft III Reforged van megnyitva. -
PuMbA
titán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Igen, Lisa Su nyilatkozata elárulja, hogy mi mennyire nőtt. A semi custom nőtt, viszont a VGA eladásoknál szignifikáns növekedésről számolt be, amit az RDNA4 mozgatott:
""In gaming, revenue increased 181% year-over-year to $1.3 billion. Semi-custom revenue increased as Sony and Microsoft prepare for the upcoming holiday sales period. In gaming graphics, revenue and channel sell-out grew significantly driven by the performance per dollar leadership of our Radeon 9000 family," she says."
Ezek pedig az ausztrál számok, amiknek 1 hónappal ezelőtt járt utána a Hardware Unboxed:
GeForce RTX 50 holds 56% share of new-generation GPU sales in Australia, Radeon RX 9000 at 44% -
S_x96x_S
addikt
Lehetnél együttérzőbb is.
Az nvidia gaming - Steam share -e
folyamatosan csökkent az utolsó 3 hónapban.
74.9 -> 74.1 -> 73.9.
És ha ez a trend folytatódik,
akkor az sok nvidiás számára rémisztő lehetőség.
( főleg most hogy a Szuper esélye lecsökkent ) -
PuMbA
titán
Természetesen a "sokat ad el" az nálam az AMD-hez képest értendő, mert az NVIDIA összességében jóval többet ad el, de az AMD saját magához képest sokat ad el és az RDNA4 egy jól sikerült kártya lett, jóval jobb mint az előző két gen és méltó alternatíva az 5070-ekkel szemben. Az AMD végre jó irányban van az eddigi évek gyengülése után, de az RDNA4 ugye csak fél termékkör, mert nincs felső és legalsó kategória sem azaz RTX5080, 5090 és RTX5050 ellenfél.
-
Busterftw
nagyúr
Ami irrelevans, nem globalis szam, nem akkora minta, mint a Steam 135 millios aktiv user bazisa. De azt is mar mondtam, hogy az Amazon bizonyos algoritmus szerint rankel...
Ezt is ignoraltad.A top10-be szamit az ertekeles is, adott ido alatt mennyi ment el stb, nem csak a volumen.
"Szerinted a közvélemény kutatások hogy működnek? Megkérdeznek 1000-2000 embert és belőle nagy pontossággal megjósolható több millió ember választása. Itt sincs másképp."
LOL a Steam pont igy mukodik csak 135 millio aktiv mintaval! Ezert is van korrelacio a globalis es a Steam kozott... Istenem ekkora ongolt... -
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
"A Mindfactory 1 nemet bolt, illetve ez nem bizonyitek arra, hogy a Steam %-ok nem hasznalhatoak."
Nézz még Amazon, Newegg Top10 listát is és látod, hogy ugyanez a minta
A HardwareUnboxed 5 nagy ausztrál boltot kérdezett meg és kétszer több 9070XT-t adtak el, mint 5070-et március és október között.Az általam folyamatosan mondott adatok ott vannak, de egyszerűen elnézel felettük. Szerinted a közvélemény kutatások hogy működnek? Megkérdeznek 1000-2000 embert és belőle nagy pontossággal megjósolható több millió ember választása. Itt sincs másképp.
"LOL a Steam pont igy mukodik csak 135 millio aktiv mintaval!"
A Steam mintavétele totális káosz, nem használható statisztikaként, hiszen nem statisztikailag elfogadott módszerekkel gyűjtenek adatot. Ezt már Abu is elmagyarázta tízezerszer, hogy hol vérzik több sebből.
Nekem az általam felsorolt adatok elegek, neked nem. Maradjon is így, megférünk a különböző látásmódunkkal egymás mellett

-
Busterftw
nagyúr
A Mindfactory 1 nemet bolt, illetve ez nem bizonyitek arra, hogy a Steam %-ok nem hasznalhatoak.
Tehat megint ott tartunk, hogy beletoltal valami hasrautott hopiumot az eterbe.
Egyszerubb lenne nem hasrautve, barmilyen utananezes nelkul kommentelni, sok ongolt megusznal."Szerinted alig adnak el RDNA4-et én szerintem meg sokat adnak és ez legyen így."
Ezt sehol nem irtam. En csak azt cafoltam meg, hogy az RDNA 4 sikeresebb launch utan mint az RDNA2/3 es kifejtettem tenyekkel, hogy miert van korrelacio a JPR es a Steam kozott.
Az Nvidiahoz kepest igen, alig adnak el RDNA 4-et.
De latod, ez sem egy szamszerusitheto dolog amit irtam, mit jelent, hogy "sokat"?
Csak amikor ezeket megemlitjuk, hogy nincs igazad, vagy erre semmilyen alapod nincsen, akkor meg jon a magyarazkodas es a felrebeszelses, majd eltunsz.
Persze mashol folytatod tovabb. -
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
Utoljára mondok még számokat, hátha elfogadod bizonyítékként
MindFactory heti eladás: 9070XT 685 darab, 9070 30 darab és ez így megy hónapok óta, hiszen a két kártya közel azonos áron megy. Ki ne venné a 15%-kal gyorsabb modellt közel azonos áron? A 9070 egy niché szelet, akiknek fontos a minimális fogyasztás és a kis méret.Ne írj többet nekem,, mert én se fogok már válaszolni neked. Szerinted alig adnak el RDNA4-et én szerintem meg sokat adnak és ez legyen így.
-
Busterftw
nagyúr
Akarod mondani ujabb hasrauteskent irod le.
"ami lehetetlen, mert 9070XT-ből sokkal nagyobb a készlet"
Es? A keszlet nem jelenik meg Steamen. Mi a bizonyitekod arra, hogy ilyen aranyban fogynak a kartyak?Nyilvan senki nem torekszik pontos darabszamra, de a trend es a korrelacio egyertelmuen latszik a JPR es a Steambol is.
"Ami biztos, hogy Steam jóval alulszámlálja az új RDNA4 AMD kártyák számát, ezért másból kell kiindulni."
Johet a masik forras ekkora mintaval. -
PuMbA
titán
Ami biztos, hogy Steam jóval alulszámlálja az új RDNA4 AMD kártyák számát, ezért másból kell kiindulni. A 238-as hozzászólásom felül a neten sokan számolnak be, hogy a 9070-ük AMD Radeon Graphics-ként megy be a statisztikába:"Yep I have a 9700x and 9070xt and my submission showed both AMD Radeon(TM) Graphic and AMD Radeon Graphics."
"7800X3D and 9070 XT Also got AMD Radeon(TM)"
"This was happening to me on Linux "
-
S_x96x_S
addikt
A lényeg, hogy egyre több RDNA4 fogy!
Bízonyíték
:
============
2024 : 0. db RDNA4
2025 : Rengeteg RDNA4 ( és még nincs vége az évnek ! ) -
KAMELOT
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Én sem értem mit kínlódnak itt.
Ha valaki 50/50 használja játék/ munka vagy 30/30/30 munka/ játék/ DL-ML ???
Akkor ők hova írják be magukat???
Busterftw: Chatgtp + fordító + szövegszerkesztés = válasz

-
PuMbA
titán
Még azt leírom információként, hogy a Steam-en a kártyánkénti bontás biztosan rossz úgyhogy ezt ne nagyon nézegessétek
A sima 9070 rajta van a Windows-os DX12 listán 0.11%-kal, a 9070XT viszont nincs, ami lehetetlen, mert 9070XT-ből sokkal nagyobb a készlet, az AMD szerint olyan 1:10 arány körül van és sokkal többen veszik is az online ranglisták, fórumok és a MindFactory adatok szerint is. -
PuMbA
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
"Így igazából a semmiről vitatkoztok egy ideje."
Ezt mondom, minek vitatkozni azon, amiről nincs pontos infó
Ha ő se tud pontosabb értéket mondani, akkor minek ellenzi a meglátásom."Ezt neked kellene bizonyitani, jo reggelt, mert te hoztad fel az "AI PC-ket", meg kezdtel magyarazkodni, hogy de hat nem is jatekra veszik biztos."
Ez igaz is, hiszen az NVIDIA egyben számolja az AI VGA-kat a gaminggel, benne van a pénzügyi jelentésében.
-
Busterftw
nagyúr
Mert keptelen vagy szoveget ertelmezni.
Te osszefoglalva azt irtad, a globalis JPR nem relevans, a Steam statisztika jobb kepet ad, az RDNA4 nagyon nepszeru, lasd az Steam reszesedesben az AMD jobban all.Ezt kerdezted: "Akkor hogy növekszik az AMD kártyák részesedése Steamen, ha a JPR szerint az NVIDIA eladások jobban növekednek, mint az AMD-k?
En erre irtam, hogy itt ket dolgot keversz. Az AMD kartyak reszesedese novekszik/tartja magat Steamen, mert MAS kartyak miatt is novekszik, lasd a 7800XT es a 7600XT, amik epp iden jelentek meg a statisztikaban.
A Steam statisztika alatamasztja a JPR statisztikat, csak ehhez a Blackwell es RDNA4 szamokat kell osszevetni! Ki kell venni minden mast, a ket piaci reszesedes (JPR/Steam) sokkal kozelebb lesz!
De ezt irtam is, csak szepen kihagytad:
"amit a Steam is alatamaszt, ha osszegzed a Blackwell - RDNA 4 aranyat."Tehat az overall Steam statisztika nem relevans, mert abban regebbi hardverek is vannak.
"Most erről van szó, hogy az új eladások hogyan látszanak a Steam-ben...hát nem igazán látszanak, ha 2 évvel később jelennek meg RDNA3 kártyák."
Egyedul az RDNA4 nem latszik, ami epp eleg valasz, hiszen a Blackwellek launch utan hamar megjelentek, pont azert mert sokkal tobbet vesznek belole, ezt magyarazza a 94%-6% globalis AIB adat is."Mondod te akinek szintén fogalma sincs, hogy mennyi RDNA4 fogy"
Hat ember szamolj mar, ha egy negyedevben az AMD leszallit 760ezer darabot az Nvidia meg 8.4 milliot, akkor szamolj mar utana mi a piaci kereslet arany.
Az RDNA4 ott van Steamen, csak nem ert el akkora aranyt, hogy a topban megjelenjen!(mellesleg Linux alatt Steamen ott a 9070/9070XT/9070GRE ID es combined listaban van egy 1.83% nev nelkuli adat en ezt szamolom RDNA4-nek, tippre ez az arany)
8.4 milliot szallit az Nvidia -> az userek veszik -> Steamen ezek egybol megjelennek a jo adoptacio miatt -> a Blackwell nepszeru
760ezret szallit az AMD -> az userek valamennyit vesznek -> Steamen csak Linux alatt jelent meg -> lassu az adoptacio -> az RDNA4 nem olyan nepszeru.Mellesleg itt nincs semmi uj, minden AMD generacio kb 1-1.5 evvel launch utan jelenik meg Steamen. Ha te ebbol azt szurod le, hogy az RDNA4 jobban fogy, akkor sulyos gondok vannak.
"Tehát mik a pontos számok? RDNA2, RDNA3, RDNA4 az első 1 évben mennyi került a játékosokhoz"
Ezt neked kellene bizonyitani, jo reggelt, mert te hoztad fel az "AI PC-ket", meg kezdtel magyarazkodni, hogy de hat nem is jatekra veszik biztos. Akkor hozzal forrast, ha ez igy van.
Mit csinalsz azzal, aki AI-ra vette es jatszik este? A 5060-5070-5080 nem kifejezetten AI-ra van, megis dominal Steamen launch ota. A 5090 aranya sokkal kisebb, mint barmelyik mase. -
Dragon3000
nagyúr
Se az nvidiat se az amd-t nem érdekli, hogy mire veszed a kártyát, aki meg 8-16GB-os kártyát használ AI-ra, az valószínűleg csak otthon szórakozik vele, mert elég harmatos a memória méret hozzá, elvégre ezen kártyák ennyi rammal rendelkeznek.
Azért hülyeség, mert nem lehet semmivel sem igazolni az ilyen állításaid, mert senkit nem érdekel, hogy X kártyából mennyit használnak játékra és mennyit másra... Így igazából a semmiről vitatkoztok egy ideje.
-
PuMbA
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
"Szerintem el kellene engedni ezt a hülyeséget, hogy játékosok körében, mert teljesen lényegtelen, "
Öööö....maga a hír és a topik is a játékok támogatásáról szól, így teljesen lényegtelen az AI felhasználás. Az NVIDIA nem nekik csinálja a Game Ready drivert meg a day 1 játékoptimalizációkat
Itt a PH-n a legtöbb felhasználó játszik és a legtöbb hír játékokhoz kapcsolódik, tehát miért lenne hülyeség? Szerintem pont az a hülyeség, hogy ideveszünk mindenféle mást. -
Dragon3000
nagyúr
A mondataid ütik egymást:
Nem ütik egymást, mert ha nem csak a mondat egy részét idéznéd, hanem az egészet, akkor máris értelmes lesz az egész, ez ilyen politikusi módszer...
#228 PuMbA
Szerintem el kellene engedni ezt a hülyeséget, hogy játékosok körében, mert teljesen lényegtelen, a játék kiadók sem foglalkoznak ezzel és senki sem, ezért sincs ilyen statisztika. -
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
"Szoval teged cafol meg masszivan, mert
1. globalis statisztikad nincs, forras nulla"Mondod te akinek szintén fogalma sincs, hogy mennyi RDNA4 fogy, mert nem írsz be egy darabszámot, hogy figyelj nézd itt van ennyi és azt se tudod ezzel összehasonlítva megmondani hogy például mennyi RDNA2 fogyott a a játékosok körében a bányától eltekintve. Tehát mik a pontos számok? RDNA2, RDNA3, RDNA4 az első 1 évben mennyi került a játékosokhoz
Így felesleges belemenni a beszélgetésbe... -
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
A mondataid ütik egymást:
" tehat ezert nem relevans az, hogy a Steam statisztikaban nagyobb"
", amit a Steam is alatamaszt,"Most akkor releváns a Steam vagy nem? Én egyáltalán nem értem

"Marhasag, foleg a retro buildek koraban."
Boltban újonnan nem tudsz kapni 15 éves hardvereket
Most erről van szó, hogy az új eladások hogyan látszanak a Steam-ben...hát nem igazán látszanak, ha 2 évvel később jelennek meg RDNA3 kártyák. -
Busterftw
nagyúr
"Attól hogy megjelenik valami a Steam statisztikában az azt jelenti, hogy akkoriban vették? Nem hiszem"
Pontosan, tehat ezert nem relevans az, hogy a Steam statisztikaban nagyobb az AMD reszesedese es nem bizonyitek arra, hogy az RDNA4 milyen jol fogy!
A JPR viszont friss szamokra vonatkozik az globalisan mutatja meg a reszaranyt, amit a Steam is alatamaszt, ha osszegezed a Blackwell - RDNA 4 aranyat.En csak hoztam bizonyitast, hogy a kovetkeztetesed teves.
"Biztosan állíthatjuk, hogy ezeket nem most vették"
Marhasag, foleg a retro buildek koraban. Es pontosan errol van szo, ez a bizonyitek, hogy a jobb AMD Steam statisztikat nem CSAK az RDNA4 miatt van."Szóval ez így sajnos semmit nem mond, hogy mi mikor jelenik meg a Steam statisztikában"
Azt mondja, hogy az RDNA4 allitolagos sikeressege es a Steam statisztika csak akkor relevans, ha csak az RDNA4 GPU-kat listazod.A Steam statisztika nagyon hasonloan ugyanazt mutatja, mint a JPR statisztika, hatalmas korrelacio van.
A JPR consumer gaming AIB kartyakat nez. Ezek vannak Steamen is...Szoval teged cafol meg masszivan, mert
1. globalis statisztikad nincs, forras nulla
2. szubjektiv reszeredmenyekbol krealsz egy hopiummal teli teves megallapitast, masszivan altalanositva -
PuMbA
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Így van, pontosan ezért nincs ilyen statisztika, amiről én beszélek
De a játékfejlesztőknek nem a JPR market share-t kell nézniük amikor játékot készítenek, hogy milyen VGA-kat támogassanak vagy gyártófüggő technológiákat rakjanak bele, mert a JPR nem a játékosbázis kártyaállományának összetételét mutatja meg. Itt a PH-n játékosok vagyunk, játékokra ajánlunk a Milyen videókártyát vegyek topikban, szóval nekünk ez a rész számít. -
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
"Tehat akkor nem tudod es teves a kovetkeztetes, mert a tobbi, tenyleges globalis statisztika masszivan megcafol."
Engem biztosan nem cáfol meg, hiszen előbb írtam le, hogy amiről én beszélek, pontosan olyan statisztika nem létezik, tehát hogy mekkora az amd, nvidia, intel kártyák aránya a játékosok gépében, amit játékra biztosan használnak
Én meglévő, különböző helyeken fellelhető adatokból következtetek arra, amiről beszélek. Erre írtam, hogy a Steam statisztika jár ehhez a metrikához közelebb, nem a JPR-é, mert a Steam játékra fókuszáló platform, míg a JPR minden kártyát néz. -
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
Attól hogy megjelenik valami a Steam statisztikában az azt jelenti, hogy akkoriban vették? Nem hiszem. Engem 6 évig egyszer nem kérdezett meg a Steam, a 7. évben igen. Ezért van az, hogy most 11%-kal növekedett a DX8 GPU-k száma, ami természetesen nem azt jelenti, hogy DX8 VGA-kat vettek a felhasználók

-
Busterftw
nagyúr
"Nem létezik pontosan ilyen statisztika. Több külön számból, adatpontból és statisztikából raktam össze a következtetésem."
Tehat akkor nem tudod es teves a kovetkeztetes, mert a tobbi, tenyleges globalis statisztika masszivan megcafol."Ezeket mind külön megemlítettem a hozzászólásaimban"
Hat nem tudom, inkabb altalanossagban beszelsz errol, eros hopium mellett, mikozben a matek nem jon ki."Akkor hogy növekszik az AMD kártyák részesedése Steamen, ha a JPR szerint az NVIDIA eladások jobban növekednek, mint az AMD-k? Ennek"
A 7800XT iden jelent meg. A 7600XT nyaron jelent meg. Ez nem RDNA4, de megis noveli a reszesedest. A Steam statban benne vannak minden hardver valtozasa, benne vannak a laptopok, handheld is.
Csak ugye ha egyszer kommenteles elott utananeznel valaminek, akkor nem kellene az ongolokat allandoan beszedni.Ha JPR-hez akarod hasonlitani a Steam statisztikat, akkor nezd a Blackwell es az RDNA4 szamokat. Ezt par honapja en kiszedtem peldakent, ott 85% koruli volt az Nvidia aranya, ami sokkal kozelebb all a JPR-hez.
-
PuMbA
titán
válasz
Busterftw
üzenetére
"Mar csak a globalis statisztika es forras kellene, ezt alatamasztani, mert addig ez marad egy wishful-thinking poszt, ervek nelkul."
Nem létezik pontosan ilyen statisztika
Több külön számból, adatpontból és statisztikából raktam össze a következtetésem. Ezeket mind külön megemlítettem a hozzászólásaimban, hiszen nem létezik olyan statisztika, hogy "konzumer kártyák részesedése játékosoknál". Érted már?"Csak ugye a JPR statisztika friss szamokat kozol, nincs benn a regi hardver ami ott van Steamen."
Akkor hogy növekszik az AMD kártyák részesedése Steamen, ha a JPR szerint az NVIDIA eladások jobban növekednek, mint az AMD-k? Ennek
-
Busterftw
nagyúr
Mar csak a globalis statisztika es forras kellene, ezt alatamasztani, mert addig ez marad egy wishful-thinking poszt, ervek nelkul.
"a Steam statisztika, ahol jóval nagyobb az AMD részesedés."
Csak ugye a JPR statisztika friss szamokat kozol, nincs benn a regi hardver ami ott van Steamen.
En a multkor kiszedtem a Blackwell/RDNA4 szamokat, a reszesedes sokkal kozelebb volt a JPR szamokhoz. De hat ezt az alap konkluziot es korrelaciot is magyarazni kell. -
Busterftw
nagyúr
Regebbrol emlekeztem erre a kepre, most csak hirtelen google-bol itt talaltam meg, ami a Semi Engineering-et jeloli meg forraskent.
De szerintem ez teljesen logikus, minel kisebb a node, annal dragabb a fejlesztesi koltseg, R&D, beleertve a gepeket, ezt csak ugy tudjak logikusan visszakapni, ha dragabb az adott wafer. -
Dragon3000
nagyúr
Az AMD-nél ténylegesen nincsen felsőkategória. Ezt most elengedték, és jól is tették mert az emberek többsége nem a csúcskategóriás kártyákat veszi meg.
Igen ezt tapasztaltuk az 5700xt esetében is, ahol elég szépen megzuhant az amd vga részesedése, akkor is az volt, hogy nagyon kevesen vásárolnak felsőkategóriás kártyákat, viszont marketing szempontból nem jó, ha nincs felsőkategóriában versenyződ...
-
Tinya
csendes tag
Az árazás dönti el hogy melyik kategóriába tartozik az adott GPU, nem pedig az hogy ki minek nevezi el.
az nvidia is nevezhetne az 5070-et belepokategorianak
Nem, nem nevezhetné annak, mert túl drága ahhoz hogy belépőszintnek nevezzék. A 9070XT és az 5090 meg nagyon nem egy árban van szóval egyáltalán nem mondható el az hogy egy kategória lenne a kettő. Az AMD-nél ténylegesen nincsen felsőkategória. Ezt most elengedték, és jól is tették mert az emberek többsége nem a csúcskategóriás kártyákat veszi meg. -
hapakj
őstag
válasz
Heroes fan
üzenetére
Már gondoltam, hogy lecserélem 4070 Super-re vagy 5070 Ti-ra, de mivel most annyira úgy sincs időm bármilyen gaming-be belemélyedni még várok, hátha lesz 24GB-s 5070 Ti Super. Az már igazán méltó utódja lenne.
A 3070/3080 széria még abszolút nem győzött meg, hogy értelmes upgrade lenne, főleg úgy, hogy ezt az 1080 Ti-t még megjelenéskor nagyon jó áron (250e Ft) szereztem be, utána meg a bányászláz miatt elszálltak az árak

-
KAMELOT
titán
Így rákényszerítik a vásárlókat, hogy vegyenek új terméket.
Nincs is ezzel semmi gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAID
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch
- Autós kamerák
- Nintendo Switch 2
- Háztartási gépek
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Gainward Phoenix 3080 10G golden sample
- PC bontás - Thermaltake ház, Fsp 650W, GIGYBYTE AB350M, AMD RYZEN 5 1600x, 16GB DDR4 3000, GTX 1080
- PowerColor HellHound AMD Radeon RX 6700 XT 12GB GDDR6
- Hp NVidia RTX 2070 Super 8Gb Videokártya - HP L84981-001
- 27% - GIGABYTE RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X GAMING Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P PRO i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB CM TD500 700W
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293, 100% Akksi
- Apple iPhone 17 Pro Deep Blue ProMotion 120 Hz, titán dizájn, USB-C 256 GB iStyle Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3611, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
"

Ami biztos, hogy Steam jóval alulszámlálja az új RDNA4 AMD kártyák számát, ezért másból kell kiindulni. A 238-as hozzászólásom felül a neten sokan számolnak be, hogy a 9070-ük AMD Radeon Graphics-ként megy be a statisztikába: