- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
Grunya
aktív tag
Újra bemásoltam a repokat a sources fileomba és most minden tökéletesen megy. Úgy látszik csak átmenetileg üzemelt az egyik ftp hely.
(Az Ubuntu-kalauz-ban lévőről beszélek)
Pl. a skype egyetlen paranccsal települt a függőségeivel együtt és tökéletesen működik! Király! -
pampika
őstag
Hogy tudnám azt elérni,hogy ne csak az xmms legyen hajlandó lejátszani a zene file-okat,valamint a cd írók felismerjék az mp3-t,mint kompatíbilis formátumot.Mert jelenleg minden cdíró elszáll azzal,hogy az mp3 nem támogatott formátum,így nem hajlandó zene cd-t írni
-
Sianis
addikt
Rescue módban nem megy? Mert az végülis annyit csinál, hogy betölt egy alaprendszert, de a gépen lévő adatokat használja. Tehát olyan mint egy Live CD, csak mégis másképpen működik, mert ugye irhatsz a winyora. Ott szerintem helyre lehet hozni a grubot, én ''simán'' megcsináltam...röpke két óra alatt
-
ngabor2
nagyúr
Most már tudom
A teljes sztori: kb. 2 hónapja tettem fel a hdd1-re a cuccot. A hda1-en ott figyel a régi Sid, amiről most is írok. A hda-n ott van a lilo, ami alapból behúzza a Sidet, meg a win-t (még van a gépen, de nem jut szóhoz). Az Ubuntu lilo-ját (hogy miért nem grub? mert ahoz nem értek...) a hdd-re tettem. Ugyebár boot sorrend elején ott a hda, Sid bejön, lilo-ja átír, de nem tudja az Ubuntut behúzni valami miatt. Aztán kb. 27 napig úgy is maradt (utána reboot). Próbálgatás, semmi. Aztán észrevettem, hogy a biosban ki lehet választan, hogy a hdd-ről bootoljon, csak annál jobban siettem, hogy megcsináljam. Utána megint vagy 2 hétig nem volt reboot. A napokban ismét le kellett állítanom a gépet hogy ventit cseréljek, tehát itt az alkalom, hogy kipróbáljam/testreszabjam az Ubuntut. De mivel Hoary-t tettem fel, mi lenne, ha egyből a frissebb menne, átírtam a sources.listet Breezy-re. A cd-s sort persze kikommenteztem, ez volt a nagy hibaBoot után leszaladtak a hibaüzenetek, net van (ha a pppoeconfot lefuttattam), de se X, se KDE, se semmi értelmes dolog. Asszem kényelmesebb lesz, ha ismét felrakom a 0-ról a cuccot, leszedem a Breezy 1. cd-jét, majd ha már tényleg nem kéri a lemezt, akkor írom át a sources.listet a netesre.
Lehet, hogy ez hamarosan be fog következni, mert most meg a táp ventije hangoskodik -
-
ngabor2
nagyúr
Asszem sikerült elég korán a lelkébe gázolni szegény kis Kubuntumnak... első boot lett volna, pakolgatásokkal. Csakhogy előtte átírtam a sources.list-et, amit természetesen nem talált meg, semmit nem tudott telepíteni. Feltettem az X-et, meg a KDE-t, de nem tudok belépni. Majd ha lesz pár órám és elég lelki erőm, akkor ismét felteszem a 0-ról, hely az lesz. Végülis most belegondolva nem sok olyan van, ami miatt a Debet le kellene cserélnem (a nyomtatón kívül, amit nem sikerült életre kelteni... de most hirtelen nem ér meg több óra üldögélést...)
Másnak az ~/.xsession-ban mi van? -
-
Grunya
aktív tag
Lenne pár kérdésem:
1. Skype-ot nem talál az apt-get. Ez valami extra repoban van?
2. Letöltöttem a Quake3-hoz a filet, de nem tudom futtatni. Hogyan kell?
3. Hogy lehetne felgyorsítani a bootolást? Nekem nem kell a HP printer driver és hasonlóak.. de ezek nincsenek benne a szolgáltatások menüben.
4. Az essential codec-eket mplayerhez hova másoljam be? Ez tulajdonképpen a w32codecs-nek felel meg? -
ngabor2
nagyúr
Feltettem régebben a Hoary-t, és most szeretném Breezy-re frissíteni. Deb alatt ez apt-get dist-upgrade-del ment, itt mivel? Vagy ez itt is működik?
(és gondolom itt se számít, hogy Ubuntu, vagy Kubuntu, hisz mindössze az alapból feltett csomagokban különbözik...)
[Szerkesztve] -
Grunya
aktív tag
Midnight commander:
Valamiért szétesik, mikor terminálban futtatom ill. F10-re nem kilép, hanem a terminál file ablakát gördíti le. Ezeket hogyan lehet orvosolni? -
Grunya
aktív tag
cron, atd, anacron... ezekből elég csak az egyiket benntartani a szolgáltatások között, ugye?
Ill. a két loggoló közül is kiszedhetem az egyiket, nem? -
Grunya
aktív tag
Ez a két bejegyzés kell a sources file-ba?
# Ubuntu Penguin Liberation Front repository.
deb http://antesis.freecontrib.org/mirrors/ubuntu/plf/ breezy free non-free
deb-src http://antesis.freecontrib.org/mirrors/ubuntu/plf/ breezy free non-free
# Laci repository.
deb http://factory.frugalware.org/~laci/ubuntu/ breezy universe
deb-src http://factory.frugalware.org/~laci/ubuntu/ breezy universe
Mik ezek? A Kalauzból szedtem... -
GD
őstag
válasz
Vilmoskorte #569 üzenetére
igen, egyelőre 32bites ubuntu megy a64 alatt, mivel kollégák óvatoságra intettek 64bites ubuntuval kapcsolatban, mondván hogy nem minden megy.. pl java..stb..
de lehet hétvégén elkap a kíváncsiság és egy rendszermentés után feltolom a 64bits Ubut
jó lenne vmi 64-re upgrade módszer, akkor nem kellene mindent elölről rakni..
másik hsz-edre: igen, biztos van módja hogy a win is túléljen egy ilyen cserét, kérdés mennyivel lesz lassabb? sztem az egész registry és ahogy kivan találva.. az önmaga teleszemetelésével... egy nagy kaki..
mivel az xp oem volt és a régi konfighoz regisztrálva, megváltam tőle, újrahitelesítés úgysem lehetséges már ilyen szintű hw cserénél.. az új tulaj élvezi a tisztaszoftver előnyeit.. -
Sianis
addikt
válasz
Vilmoskorte #570 üzenetére
Erősen ritka eset!
Nekem a 6600 GT szakít ilyen említett módon! -
Vilmoskorte
tag
Van ugye nekem egy ATI R9600 kártyám, amivel kutya sokat szenvedtem. Ide is írtam már sirámokat az üggyel kapcsolatban. Szóval egy vinyóra feltoltam egy fedora3-at, azt frissítettem fc4-re, majd ati driver install. Apám, szakít!!! Doom3 úgy megy rajta, hogy nem hiszem el. Eddig ez az egyetlen diszt, amin tökéletesen megy a kártyám. Van remény tehát
-
Vilmoskorte
tag
Erre azt tudom mondani, hogy érteni kell ehhez is, nem elég egerészni. Alaplapi ide-vezérlő drivert vissza kell rakni default-ra. Ezek után menni fog az alaplap csere gond nélkül. Sőt, célszerű minden drivert leszedni. Következő bootnál az új hardver alatt minden vezérlőt érzékelni fog a win, szépen fel fog állni.
-
Vilmoskorte
tag
válasz
Petersson #558 üzenetére
Mintha erre még nem jött volna válasz... Van erre menüben is alkalmazás, amit biztosan megtalálsz, ha keresed. De ha amolyan ''linuxos'' megoldást keresel és nem akarsz az egérrel bohóckodni és égetni magadat, akkor a ''dpkg-reconfigure xserver-xorg'' voodoo varázslat lesz a barátod.
-
GD
őstag
-
ngabor2
nagyúr
látszik, hogy nem régóta linuxozol (bocs, ha tévednék...). az általam (szét)hajtott Deb Sid egy 500-a K6-II gépem kezdett, ALi chipsettel. Aztán asszem került alá valami VIA-s lap, de az nem volt nálam sokáig. Utána Athlon XP 1600+, VIA KT400 + VT8235, most egy nF3-s Gigabyte lap + A64 3000+. A kernel az cserélődött, egyéb max. frissült, vagy közben vándorolt. Ja, volt egy kis VIA K8T880-as kitérő is, ugyan ezzel a procival. Monnyuk nálam a zikszpé nem deglett meg, végülis ''csak'' az alaplap változott, a többi körítés nem igazán. De azért egy kicsit összerókázta magát.
A vinyók közötti vándorlás még cifrább, egy 1,6GB-oson kezdett, aztán átment egy 40-esre, utána egy 120-asra, most épp egy 160-ason van. Rendszerköltöztetés: cp -a honnan hovaMinek elbonyolítani? Utána a liloval volt egy kis játék, favágó módon, Uhu boot-cd-vel, de meg lehetett volna oldani nélküle is, csak nem tudtam róla.
Én is ezért szeretem a linuxot. Amit nem kell elbonyolítani, azt nem bonyolítja el. -
GD
őstag
akkora kékhalál hogy láccik a kaszája is..
-
GD
őstag
gondoltam beszop@tom mr ubuntu-t .-) szal a hw -ből gép átépítés után szinte csak a meghajtók maradtak.. lap+proci,ram,vga csere, A64
nah gondoltam, mielőtt ledúrom a rendszert, lássuk milyen látványosan fog összebicskázni..
erre a pofátlan linux boot-ol, jön a gnome, mindenki mindenhol jó.. hálókártya beállít, megy a net..hoppá
kis matatás.. és megy a hang is.... vazzzeeee... most megpróbálom mr.zixpé-billgéccel is .-))
ja és a hang állatjó .-))
respect linux -
Petersson
csendes tag
Hogyan lehet X.org alatt a felbontast allitani?
Most 640 x 480 van de 1024 x 768 at szeretnek. -
Sianis
addikt
Úgy látom, hogy escie minden kapcsolatot valami fenyegetéssel kezd...
Na jó, mi nem veszekedtünk, vagy mégis? A csajokon volt egy kis vita!Egyszer csak elfelejtjük nem?
Lehet, hogy csak olvasni tudja, de egy ISO mountolásához ez is elegendő, szóval mindegy...FAT-et nem akarok csinálni, mert öreg is, meg mi kell Win alól Linux számára? Leveleimet weben olvasom...szóval semmi sem kellhet...
Jó lesz ez...még mindíg nem tökéletes megszabadulás, de legalább lesznek napok, hogy nem kell a Win-t szagolni... -
GD
őstag
mc alól ha fentvan a rar, szépen bele lehet bújni a rar file-be ha nyomsz rá egy enter-t
onnét már csak mintha másolnád, átmásolod egy helyre..
ez működik a darabolt rar-oknál is.. pl 01,02,03, stb.. + rar .. a rar-ba belemész ahogy fent írtam, és látni fogod az 1 db nagy file-t pl 700mb akármi.. másolod és boldogság.. többi darab rar-t meg letörlöd ha meggyőződtél róla hogy megy az eredeti file -
GD
őstag
leírom nállam hogy van
1. xp garázdálkodik egy 10 gigás ntfs-en és látám hogy ez jó pl játékra
2. Ubuntu+swap= 7+1 giga
3. sokxirxar= ext3 bazinagy partíció , ezt a win csak TC pluginnal látja és csak olvasni, ha vmi file kell írásra win-nek akkor átdobom addig az xp ntfs-re, ez ritka
4. közösködés: fat32 5 giga, pl ide ment a thunderbird leveleket, akár win alól akár linux alól kell, mindíg ugyan azt a levélfiókot látom, nem kell szarakodni hogy hol is van az a mél, mi alatt szedtem le, ideiglenes letöltési könyvtár is itt van pl ftp-nek,amíg a rar darabok össze nem állnak, utánna megy az ext3-ba
legutóbbi xp adat és partíció elvarázsolós akciója után nem vagyok hajlandó winre bízni az eltárolt nagy adatmennyiségt, márcsak a töredezettség miatt se..
biztos ext3-at akarsz írni win alól?még a saját nyomorult filerendszerét se tudja becsületesen kezelni .-) amúgy hogyan írod? TC?
szóval, javaslatod hogy a 32bites ubuntut-t tegyem fel, vagy a win-re értetted? -
Sianis
addikt
Már nincs mod, de leírom.
Szóval ha berod, hogy rar akkor dob egy nagyon komoly help-et...hát elég sokat tud... -
pampika
őstag
Jah,és még egy dolog:
kéne egy rar kezelő progi.Hiába szedtem le párat,egyik sem ment.AZtán volt vmi 7z,vagy micsodi,ami elvileg hiperszuper,csak épp nem csinálja meg a kifejtést: bármilyen fáljra engedem rá,mindhol elszáll hibával.Parancssorból csinálom,de nem megy -
pampika
őstag
Ha ennyire probléma hiányban szenved a topic,akkor feltennék pár kérdést
Alap telepítéskor ugye kapok jópár multémidiás alkalmazást a rendszerhez.Azonban ezek közül ami tényleg műxik rendesen,az az xmms,mivel pl. a totem,meg az utólag telepített zenejáccódók (amarok,kaffeine,banshee) mind azért sír,hogy nem tudja kezelni a file-okat.Az mpayer fenn van minden codeckel,szal nem tudom,miért nem tud rendesen lejátszani egyik sem.A k3b-nek is az volt a baja audio cd-nál,hogy nem tudja értelmezni az mp3-akat.
Az xmms-nél van olyan bajom,hogy nem csak azt a könyvtárat nyitja meg,amiben vagyok,hanem teljesen máshol lévő file-okat is megnyit ha file hozzáadásával akaor zenét playlistre rakni.Ez a bug havernál is jelentkezik.
Úgyszint zenélős kérdés:miért van az,hogy egyszerre csak 1 progi tudja használni a hangkarit?Ha mondjuk megy a zene a háttérben és benyomnék vmi kis rövid vicces videot,akkor kidobja mplayer,hogy a video mehet,de a hangról mondjak le.A winben ezt meg lehet csinálni.Gondolom,itt is,csak hogy?Meg ha az egyik hangkarit használó progit be is zárom,akkor még el telik egy kis idő,amíg egy másik progi hajlandó lesz hangot kiadni magából (persze csakis úgy,hogy előző bezár és újabb aztán indít).Ezt nem teljesen értem,miért van
Azt hol lehet beállítani,hogy milyen típusú file-okat milyen progival akarok megnyitni alapértelmezésben?Mert a rendszer/beállítások/alapért. alk. csak a terminal,levelező,webböngészőt lehet beállítani.
köszi -
Sianis
addikt
Az új kihívásoknak mindíg örömmel állok elébe! Viszont javaslom, hogy még inkább 32 biteset tégy fel. A sebesség ott is meglesz, én is most készülök feltenni, a Win-t végleg eldobni...max vagy 2 játokhoz hagyom meg.
Terv:
- Csinálok egy szép nagy partíciót Ubuntunak, hogy letöltésok minden mehessen oda
- Készítek egy kb 10 GB-os partíciót Win-nek, hogy mégis ami nem megy az használható legyen.
- Lesz egy 10 GB-os partíció ( Ext 3 ) , amit a Win látni fog, tudja majd olvasni írni, ez lesz a kapu a kát rendszer között.
Remélem, hogy ez így megoldható lesz, illetve beállítható, hogy a Win csak egy partíciót tudjon kezelni, mégpedig a kaput, az Ubuntu rendszert még csak ne is lássa. Ha ez összejön, akkor pöpec a dolog, mert a Linux-al rengeteget valós időben tudok majd dolgozni, mehet a helpdesk. Mindez remélem, hogy holnap elkezdődik... -
Sianis
addikt
Szeretem, mikor nincsen senkinek problémája....
-
GD
őstag
-
Klaymen
tag
Áh, elsőre nem szabad sem guglizni, sem logot nézni.
Home könyvtár lement, utána meg pár gyanúsnak ítélt file töröl. Jé, működik. akkor kezdjünk visszapakolni.
Utána néztem csak logot, akkor lett egyértelmű. Én áthelyeztem, és mielőtt beírtam, akkor gugliztam csak.
Mérd mikróval, jelöld krétával, vágd baltával! -
GD
őstag
honnét jött az ötlet? csak kíváncsi vagyok.. a hibasorokból persze látszik hogy az ICE akármi baxaxik, de kis kommentárt elfogadunk
vagy google volt a barátod?
jaigen
Unable to read ICE authority file: /home/andris/.ICEauthorityígy már érthető, lusta voltam végigolvasni figyelmesen
[Szerkesztve] -
pampika
őstag
Áh,köszi
Adtam neki egy chmod 777-et és azóta megy (ls -a -l )-el nem akarta megtalálni,ha .*-ra,vagy hasonlóra kerestem,a midnight commander meg kissé szét volt csúszva recovery terminal alatt.
De mostmár megyRákerestem a synapticban :
iceauth : X ICE authentication manipulation.
Kell ez nekem? -
pampika
őstag
Jájj,jájj,jájj!
Akadt egy csöpp problémám.Ibm T41 + ubuntu 5.10.Ma mentem pestre picimacis wlan karit venni,vittem magammal a notit is (kocsival).Végülis nem volt idő helyben kipróbálni.Hazafele megálltunk és gondoltam,belerakom a wlan karit,hátha felismeri egyből (elvileg kéne neki,mivel gigabyte kari rt2500 chippel) és akkor lehet hazafele egy kis wardrive-ot(elérhető wlan háló vadászat) csinálni
És amikor kapcsolnám be akksiról a gépet,bejön a bejelentkező képernyő,majd feljön egy ilyen ablak:
A környezet futása kevesebb mint 10 másodpercig tartott.Ha nem magától lépett ki,akkor ez azt jelentheti,hogy valami telepítési hiba történt, vagy megtelt a lemez.Próbáljon meg bejelentkezni csökkenetett módban, hogy lássa, ki tudja-e küszöbölni a problémát.
Részletek megtekintése ( ~/.xsession-errors fájl) ??
Ha megtekintem,ezt írja:
/etc/gdm/PreSession/default: Registering your session with wtmp and utmp
/etc/gdm/PreSession/default: running: /usr/bin/X11/sessreg -a -w /var/log/wtmp -u /var/run/utmp -x ''/var/lib/gdm/:0.Xservers'' -h '''' -l '':0'' 'andris''
/etc/gdm/Xsession: Beginning session setup...
_IceTransTransNoListen: unable to find transport: tcp
_IceTransmkdir: ERROR: euid != 0, directory /dev/X will not be created.
_IceTransmkdir: ERROR: Cannot create /dev/X
_IceTransPTSOpenServer: mkdir(/dev/X) failed, errno=13
_IceTransOpen: transport open failed for pts/pampi:
_IceTransMakeAllCOTSServerListeners: failed to open listener for pts
_IceTransISCOpenServer: Protocol is not supproted by a ISC connection
_IceTransOpen: transport open failed for isc/pampi:
_IceTransMakeAllCOTSServerListeners: faied to open listener for isc
_IceTransSCOOpenServer: Protocol is not supported by a SCO connection
_IceTransOpen: transport open failed for sco/pampi
_IceTransMakeAllCOTSServerListeners: failed to open listener for sco
** (gnome-session: 8300) : WARNING **: Unable to read ICE authority file: /home/andris/.ICEauthority
(andris a felhasználó név,pampi meg a host)
A gyakorlatban annyi látszik,hogy bejön a bejelntkező képernyő,belépek,majd amikor jönne,hogy kis folyamatábrával betölti a gnomeot,nautilust,etc-t,akkor dobja ki a fenti üzenetet.Akksi ki,csak 220v-ról ugyanez.Ha terminálba kimegyek,akkor be tudok lépni,mennek a progik,sőt még a graf dolgok is bejönnek(pl. mplayer is megy,xmms is múxik parancssorból indítva).
Amit ír,hogy vmi telepítés kavarhat be,az elvben lehetésges,mostanában telepítettem rá pár dolgot,de nagy részüket gyári csomagból az egyszerűsítette telepítővel,így nem értem,mi kavarhatott be
Valakinek van vmi épkézláb ötlete?Fontos lenne életrekelteni a notit rendesen,mert kötelező progit kéne írnom rajta,aminek a határideje vasárnap éjfél -
GD
őstag
gyanítom hogy az x beállításait kell kézzel szerkeszteni
azaz beleírni a felbontásokat és a h, vertical frissítést amit a kártya tud az adott felbontáshoz
avagy pontos típust nem tudott belőni csak a vga ''családot'', de ha az eszközöknél megmondod neki akkor talán lesz nagyobb felbontás, nekem Fedora alól volt hasonló bajom
nem mai gyerek a kártyád -
febi
tag
Sikeres Ubuntu install után. Nem engedi a képernyőmet 640X480-nál nagyobb felbontásravenni! (S Trio3d) Miért valaki vmilyen megoldás?? Előre is köszönöm!
-
GD
őstag
akkor jöhet az a történet hogy melóhelyi gépemen mérnem megy fel asus a7v8x-e lapra sata vinyóra.. xp vidáman virgonckodik rajta. húzva nincs.. ott akad elmikor ide csatornákat néz.. lehet valakit lekéne húzni róla.. hm.. erre még nem volt időm..
-
Petersson
csendes tag
Ime egy tanulsagos tortenet.
A minap letoltottem az Ubuntut de valamiert nem sikerult feltelepiteni. Gondoltam rosszul jott le, szoval megint leszedtem es persze ujra megirtam, de meg mindig nem ment fel. Valahol telepites kozben allandoan elakadt. Csereltem CD Rom-ot, adatkabelt, merevlemezt es az isten tudja meg mit ... de nem hatott. Aztan leformaztam a merevlemezt, betettem mint slave aztan master es meg par dolgot muveltem vele. Mindig semmi.
Szoval elkezdtem töprengeni az öngyilkossagon de mielött kifort volna az ötlet eszembe jutott hogy a rendszer telepitese mindig mashol akad el, szoval ez nem szofter hanem hardware hiba es ekkor feny tört elo a sötetsegbol es rajötttem hogy a soltek alaplapom bizony csak 800 Mhz et bir el a manaul szerint de en egy 1000 Mhz es procit tettem bele es a BIOS ban is tulhuztam hogy hozza is ezt az 1000 Mhz et. Ezek utan Sianis nevezeto Ubuntu Mesternek felvetettem ezt a tenyt es akkor O bizony javasolta hogy allitsam vissza a BIOS ba hogy csak 800 Mhz vel menjem a masina. Majdan amikor ezt megettem csodak csodaja az Ubuntu olyan fürgen felment a fent emlitett szerkezetre mint en a padlasra fiatal koromba.
Tortenet vege. -
GD
őstag
nincs normális backport (frissítési csatorna) beállítva a gépeden
ha visszaolvasol pár 10 hozzászólást,nekem Sianis adott egy magyar backport listát
azt editorral beszerkeszted a /etc/apt/sources állományba, ami benne van törölhető
(sudo vagy root joggal)
majd: apt-get update
apt-get upgrade
és utánna póbálkozhatsz az egyebekkel
állományok parancssoros szerkesztéséhez javaslom a joe nevű editort
letölthető a sourceforge.net-ről a deb csomag, telepítése :dpkg -i joe..xxx akármi
használata: joe /etc/apt/source TAB nyomása trükk segít kitalálni mit akarsz megadni
ctrl +k egyszerre majd külön ''h'' = megjelenik a bill segéd tábla, pl: ctrl+k majd x =mentés
ctrl+y = sor törlése
ctrl+c kilépés mentés nélkül..stb.. -
g@ben2
csendes tag
gabor@ubun2:~$ sudo apt-get install autoconf automake libtool flex bison g++ libgtk1.2-dev libpng-dev
Password:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
A(z) autoconf csomagnak nincs elérhető verziója, de egy másik csomag
hivatkozik rá. Ez azt jelentheti, hogy a csomag hiányzik, elavult,
vagy csak más forrásból érhető el
E: A(z) autoconf csomagnak nincs jelöltje a telepítéshez
ezzel most én mit kezdjek? -
g@ben2
csendes tag
és még valami. meg tudom oldani, hogy ne a gnome felület fusson, hanem kde? ha igen, akkor hogyan? így 6 év win. használat után újra lámának érzem magam a linuxszal..
-
GD
őstag
-
g@ben2
csendes tag
ti tudtok divX-es filmet nézni az Ubuntu alól? nekem folyton hibát ír ki..
-
GD
őstag
érdekelne hogy vki sata vinyóra rakott e vissza ubuntu alól grub-ot
(mondjuk win telepítés miatt újra grub-olás)
és hogy akadt e problémája vele -
Vilmoskorte
tag
válasz
Johnny19 #519 üzenetére
Természetesen. Most kipróbáltam az általad említett drivert, előtte leszedtem az előzőt. Most annyi változás van, hogy az opengl vendor mesa(!), és ugye nincs semmiféle hw-gyorsítás. Itt van a jelenlegi xorg.conf: http://alpha.uw.hu/xorg.conf
Azt hiszem felesleges ezzel tovább kínlódni. -
Johnny19
tag
Csomagtelepítés után futattad az fglrxconfig-ot root joggal?
-
GD
őstag
válasz
Vilmoskorte #517 üzenetére
nekem is via lapom van kt880-as és jól megy ubuntu alatt
sata, ide vinyók, dvd író -
GD
őstag
válasz
Vilmoskorte #513 üzenetére
vmi extrabizarr chipset? lehet nincs kernelben támogatva jól
próbálj meg a gyártó oldalán keresni linux drivert
esetleg kábel hiba? mivel másolsz? mc? gnome alól? nautilus?
4000kb/s dvd-ről ha vacak az olvasó vagy a lemez minősége, esetleg az írásé, nem olyan ijesztő.. igaz nekem 11000 körül megy egy verbatimról
nálam ha több ablak van nyitva és file művelet is van, a nautilus szépen elszokott szállni a búsba.. -
Johnny19
tag
Üdv.
Van egy müködő csomag az új ati driverből, nekem tökéletesem müködik.
Vedd fel az extra repositorykat, és azhiszem fglrx-ati-driver a neve.
[Szerkesztve] -
Vilmoskorte
tag
DVD-ről való másolás közben teljesen win3.1 érzésem van. Szinte leáll a gép, böngészés a firefoxban kínlódik, ablakok mozgatása egy csiga sebességével megy. Menüből program indítása homokóra-effektust csalogat elő. DMA beállítva minden ide csatornára, külön kábelen lógnak az eszközök. Maga a másolás is eléri a bűvös 4mega/sec értéket is
Ilyenkor mi van? -
Vilmoskorte
tag
A kalauzban csak nvidiával foglalkoznak. Azzal meg minek? Normálisan van megírva a telepítője, soha nem volt vele gondom eddig egyik gépen sem. Bezzeg az ATI-ról hallgatnak
De lehet, hogy hiába is írnak róla, ha egyszer nem működik
Rohadjon meg az ATI, csak ezt tudom mondani. Ebben az életben nem boltoluk velük többet.
-
Sianis
addikt
válasz
Vilmoskorte #509 üzenetére
Szia!
Át tudom érezni, hogy milyen. Én soha nem tudtam belőni rendesen az ATI kártyámat, bárki mondhatott bármit, akármilyen jó leírással, soha nem üzemelt rendesen. Ezért váltok most nVidiára, ott legalább van támogatása, és elvileg nincs szenvedés... -
Vilmoskorte
tag
Ma feltettem a legújabb ati drivert, minden szükséges cucc előtte telepítve. A varázslós telepítőt szedtem le, végigment rendesen. Megnézem a logot, minden jó, sikeres telepítés. xorg belőve, lsmod kiírja az fglrx modult. Látszólag minden szép és jó. Viszont bármilyen 3D alkalmazást indítok, akár egy képernyőkímélőt is, csontra fagy. 1 éves a kártya, soha nem sikerült belőni. Ennyit soha, semmivel nem szívtam, pedig mozgok egy ideje (>15 év) az informatikai szakmában. Debian kernel beállításokat is néztem, azok alapján forgattam kernelt. Semmi. Egyszer a Lurdi-házban egy W2k szerver kapcsán mondta az előadó, hogy néha csak az segít, ha fekete kakast áldozunk holdtöltekor. Már csak ez van hátra.
Bocs a szómenésért. -
Sianis
addikt
válasz
Vilmoskorte #506 üzenetére
x-window-system-dev
-
Vilmoskorte
tag
Csak marad egyelőre (és nem _egyenlőre_ !!!) a R9600. Használt Titánium nincs, fx6200 meg zsenge nagyon. Viszont van kérdésem
Mi a neve az xorg devel-nek? Mplayer forgatok, de nincs xv kimenet, gondolom ez hiányzik neki. Kerestem a csomagok között, de nem akadok rá -
GD
őstag
INNO GEFORCE 6600 128M AGP 19800 Ft 24750 Ft nettó / bruttó
INNO GEFORCE 6200A 128MB TV 12600 Ft 15750 Ft
GEFORCE FX5200 128MB 64BIT AGP 8500 Ft 10625 Ft
GEFORCE FX5500 128MB AGP 9600 Ft 12000 Ft
utóbbi 3 nem igazán új játék kompatibilis... szvsz gyönge, max régebbi game-hoz -
GD
őstag
válasz
Vilmoskorte #501 üzenetére
ezek elég régi nVidia karik... szvsz vmi új középvonal elérhető ~20E magasságban
-
Sianis
addikt
válasz
Vilmoskorte #501 üzenetére
Titanium olcsób nem?
Amúgy 3D-nek nincs köze az asztali 2D-hez...
-
Vilmoskorte
tag
Off
Eldöntöttem, hogy lecserélem a 9600-at. GF4 Ti4200 vagy FX6200? Mi erről a véleményetek? Szép képe legyen desktopra, videora egyaránt, évente 2 nap játékraMelyiket vegyem?
On
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9380 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest