- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
T. Almeida
senior tag
UHU alatt volt egy nagyon jó (angol-magyar) szótárprogi, Xqed volt a neve, hasonlóan működött, mint a Windowsos MobiMouse.
Létezik ez Ubuntu alá is? Csak qed-et találtam a neten, de az csak konzolos alatt működik.
Köszi! -
ragazzo
őstag
Elfelejtettem megkérdezni, hogy javat hogyan tudok felpakolni, mert a firefox vinnyog, hogy neki kellene.
-
ragazzo
őstag
Most a dapper bétám nem mindenhol beszél magyarul.Vajon ez a sok frissítés miatt megváltozik majd?Mert a magyar nyelvi file telepítve van.Szal az nem hiányozhat.
-
kett
csendes tag
Hello!
az a gondom , hogy nem sikerül beállitani a hálózatott a gépem. tudna valaki segiteni ?
meg köszönném, ha e-mailben elküldené a beállítás pontos menetét és hogy mit hogyan kell beállitani és hova kell irni
köszike:kett! -
ragazzo
őstag
Ahogy már írtam, gyári sources list van. Ehhez még hozzáraktam a régi wikipedian talált extra reposítorykat is,de hiába az update, nem olvassa be őket.Mindegy, nekem csak ez a két progi kellene, a többi mind fent van amit használok.Egyébként mi a különbség a main és a restricted tároló között?
-
dat
senior tag
válasz
ragazzo #2190 üzenetére
valszeg az mc és a vlc nem a main tárolóban vannak hanem a restricted vagy universe -ben
Nézd meg a sources listedet és a #deb kezdetű sorok elől vedd ki a # -t.
Egyébként nekem is elég gyakran frissülnek a dolgok, napi 50-60 mega biztos lejön. Hiába, finis van, lassan itt a stable változat, bele kell húzniuk -
ragazzo
őstag
Nem tudja valaki, hogy az ubuntuhoz milyen gyakran adnak ki frissítéseket?Mert én akármikor bekapcsolom a gépet, és kiadom az upgrade parancsot, mindig frissít vagy 100 megát.És érdekesnek találtam, hogy a gyári sources listtel sem a vlc-t nem találja se a mindnight commandert.Pedig szeretném őket felpakolni.
-
_Petya_
őstag
Üdv!
Kubuntu breezy alatt hogyan tudom beállítani, hogy PrintScreen megnyomására a KSnapshot csináljon egy képet?
Petya -
GD
őstag
miután felment az ati driver és a ndiswrapper be lett írva az induló modulokban (wlan), az usb-s egér elhal ahogy indul a gnome, ötlet? itt az új lsmod-om
[link]
nem értek ezekhez a modulokhoz komoly szinten, de nem lehet hogy vmi-n összeakadnak? mint pl irq szokott
[Szerkesztve] -
GD
őstag
''for conffile in /etc/ndiswrapper/bcmwl5/*.conf; do
sudo cat $conffile | sed -e 's/RadioState|1/RadioState|0/' > $$_tmp
mv -f $$_tmp $conffile
done
''
ezt így beküldtem neki, restart és lááááásd wifi)
maradt két dolog amiből 1 tuti nem fog menni, az a beépített webcam
a másik a card reader.... lassan ubuntu képes lesz a noti..jeah -
GD
őstag
a végén még beindul a wifi a laptopban, tegnap végre hang is volt linux alatt nagy küzdelmek meg fórumozások után..
kérdés: az alsamixer beállításainak mentéséhez elég e az alsa.conf elrakása avagy az egész /usr/../alsa mappát mentsem le?
mivel a jövőben egy reinstall után nem szeretnék 3 hétig keresgélni hogy miért nincs hang.. -
snowflake
tag
válasz
dr_strange #2177 üzenetére
Teljesen igazad van, nem kell a macska, csak nem akartam nagyon átvariálni az eredetit. Így is menne:
sudo sed -e 's/RadioState|1/RadioState|0/' $conffile > $$_tmp -
ngabor2
nagyúr
válasz
snowflake #2175 üzenetére
a javasolt csomag az, ami nem függ, de ajánlott. a pythontól az OOo függ, mert vannak részei, amik használják. de a dpkg-nak vannak --force kapcsolói, azzal talán le tudod szedni. olyan sok helyet foglal a python, hogy nem fér el a gépen? ha az ooo fenn van, akkor valszeg nem fog annyit, hogy ne tűrd meg.
-
snowflake
tag
Abban a howto-ban az általad is beidézett sor szvsz hibás.
erre gondolok:
sudo cat $conffile | sed -e 's/RadioState|1/RadioState|0/' > $conffile
Mivel tudomásom szerint ugyanazt az állományt, amit megnyitunk olvasásra nem nyithatjuk meg egyidőben írásra is, mert gyakorlatilag le fogja 0-zni azt.
Ezért itt én egy ideiglenes állományba írnám ki először a sed-en átzavart és módosított file-t. Az általad említett 3. pont pl. így nézne ki nálam:
for conffile in /etc/ndiswrapper/bcmwl5/*.conf; do
sudo cat $conffile | sed -e 's/RadioState|1/RadioState|0/' > $$_tmp
mv -f $$_tmp $conffile
done
Egyébként ha jól értelmezem, akkor ez a rész annyit tenne, hogy az /etc/ndiswrapper/bcmwl5/ könyvtárban lévő *.conf file-okban ahol RadioState|1 rész szerepel ott azt RadioState|0 -ra cseréli.
ps. és pl. egyszerűen egymásután beírod a konzolba a sorokat...
[Szerkesztve] -
GD
őstag
üdv ubuntu népek!
megtaláltam a noti wireless bajomra egy lehetséges megoldást
[link]
a böki hogy a 3. pontnál nem vágom mit akar
eddig megvagyok hogy ''sudo ndiswrapper -m''
aztán nemtom mit akar:
''for conffile in /etc/ndiswrapper/bcmwl5/*.conf; do
sudo cat $conffile | sed -e 's/RadioState|1/RadioState|0/' > $conffile
done''
ebből most mi az amit én írok parancssorba? vki fejtse már vissza plíz hogy mi van ilyenkor?
re5pect -
Dilikutya
félisten
válasz
snowflake #2150 üzenetére
Igazából nem lenne nehéz megszokni (sőt nem is izgatna), ha nem csak ez a mostani 2Gb helyem lenne feltenni és kipróbálni
.
Tulajdonképpen igazad van, a windows-ban is sok a fölösleges dolog, de ott az összetevők telepítgetésénél tudni lehet, mi micsoda (bár némi pontosabb angoltudással itt is szerintem).
Tulajdonképpen nem probléma, csak a hellyel kísérletezgetésnél zavart nagyon. -
QuarK
senior tag
Három különböző ''tutorial'' lépcsőfokain is végighaladtam; és amennyire az éjszakát átvirrasztó agyammal képes voltam felfogni a dolgokat, nem szabtam el sehol... De leginkább egy fogalmam-sincs-hogyan-de-működik-örülök-a-fejemnek-nem-piszkálom állapotban vagyok most
Szóval de, lehet -
emitter
őstag
hmm, megoldódott
[Szerkesztve] -
QuarK
senior tag
Ööö... A linkelt lapon volt egy link valami online generátorhoz, és ott lefutattam 75 Hz-re, majd 85-re, és a HorizSync és VertRefresh max. értéknek az xorg.conf-ban megadtam egy olyan számot, ami nagyobb, mint amit a 75-re dobott ki, de kisebb, mint amit a 85-re; restart után már műküdik is... Nem kellett végül semmilyen modeline... Frász se érti
Semmi mást nem kellett változtatni, csak ennyit:
HorizSync 28-60 50-ről
VertRefresh 43-75 60-ról -
QuarK
senior tag
Összenyűglődtem én mindent, beírtam a monitor frekvenciáit, csináltam modeline-t, újrakonfiguráltam többször is az X-szervert, de sose tette be a listába a 75Hz-et, mindenütt csak a 60-at ajánlja fel továbbra is... Plusz, párszor a gdm is azt mondta, na jó, ő most nem hajlandó elindulni, olyankor mindig vissza kellett másolni az eredeti configot.
Nincs szerencsém
De abban legalább sikerem volt, hogy már fut a quake3, hanggal, mindennel, pöpecül -
QuarK
senior tag
Ubuntu 5.10...
Egyik kérdés: a képernyő frissítés. Minden áron 60Hz-en akar maradni a drágaszág... Átírtam a monitorszekcióban a VertRefresh max értékét 75-re (ennyit bír a régi Siemens-Nixdorf 14 colos, sok mindent megélt öreg monitorom...), próbálkoztam Modeline trükkel is; de a Screen Resolution csak azért is a 60Hz-et ajánlja fel opcióként, semmi mást. Hol és hogy tudnám végre helyrepofozni?
Másik: Ugye, a kernel gcc-3.4-el fordult, az Ubuntu pedig már a 4-essel települ, és már nem először botlom abba az esetbe, mikor modult próbálna fordítani egy telepítő, majd jajveszékelve leáll, hogy bizony a kernelt fordító gcc-nek meg kell egyeznie a jelenlegi gcc-vel, vagy a régebbivel fordítani a modult. Fenn van mind a 3.4, mind a 4.0; milyen környezeti változót kell megbúbolnom, hogy a 3.4 legyen az alapértelmezett?
Harmadik: 512MB ram van, és, mivel egyelőre nem akarom primér rendszerként használni a linuxot, ráhagytam 8 gigát, és nem készítettem külön swap partíciót, úgyhogy most swap nélkül megy a móka -- kicsit lassúnak érzem. Hogy állítsak be egy swap fájlt neki? -
GD
őstag
a linux-ot egyvalami tudja csak lenyomni még, és ez maradni is fog ahogy látom:
ez pedig a hw gyártók és az m$ lobbija a driverekkel..
ennek áldásos hatását nyögöm a notebook-omon is perpill
... -
ngabor2
nagyúr
tőlem szokatlan módon konkrét kérdésre konkrét választ adok...
- ha ext2/3 a partíció, akkor tune2fs -L label
- ha reiserfs, akkor reiserfstune -l label
- ha fat, akkor arra eddig nem találtam teljesen linuxos megoldást. de pl. dosemu, vagy wine segítségével, label parancs? ez csak tipp.
ja, és rootként -
charlie54
csendes tag
válasz
charlie54 #2104 üzenetére
Na, akkor válaszolok egy saját kérdésemre, amit megoldottam (hátha mást is érdekel?
)
Előszőr is a konfigurációszerkesztőben (bár az szerintem defaultban úgy van) be kell állítani, apps>nautilus>preferences: itt a preview sound kulcs local_only legyen.
Ha ez így van, akkor ha a fájlkezelőben az egér kurzort egy mp3 file fölé mozgatod, egy kis hangjegy jelenik meg. Na, ekkor kellene lejátszani a zenét, amit nem tesz meg egyik ubuntu sem, a gyári konfiggal.
Azért, mert hiányzik egy csomag. Telepítettem az ''mpg123-esd'' csomagot, és hipp-hipp:
szól a zene az előbb leírt egér akcióra. Ez Breezy és Dapper alatt is így működött.
A repo-khoz fel kell venni az universe-multiverse-t is, csak akkor lesznek meg ezek a csomagok. -
-
GD
őstag
21122-re valaki?
-
snowflake
tag
válasz
Dilikutya #2149 üzenetére
Ez a függőséges dolog viszont továbbra is zavar...
Majd megszokod vagy... Ez a világ így működik, ez egy kicsit más mint a zárt bináris világ. Itt a programok felhasználhatják és használják is egymás erényeit.
Persze belátom, néha ez a függőségi viszony bosszantó is tud lenni, de azért nem kell hozzá gyógyszer...
Rengeteg fölösleges dolog van ám egy Linux disztribben.
Kérdés, kinek mi a felesleges?
Egyébként a win alatt is bizonyára akadnak olyan dolgok, amik nem biztos, hogy mindenkinek kellenek ill. használnak, ilyen pl: a Microsoft Management Console (MMC) is. Ennek ellenére az XP-ben már alapban benne van, pedig nem biztos, hogy mindenki használni is fogja. (egyébként egy hasznos dolog)
Python pl abszolút nem kell nekem, de ha full le akarom ganajozni, már vinni akarja az OpenOffice-t is.
Van rá mód, hogy le szedd a Pythont, de nem ajánlott. Ez egy platformfüggetlen OO programnyelv amiben sok alkalmazás,utility írodott/írodik.. ezért sosem tudhatod mikor lesz rá szükséged..
lásd pl az openoffice is használ pythonos toolt valamire. (Ennek ellenére leszedheted, mert lehet, hogy azt a funkcióját sosem fogod használni az office-nak)
Én pl. legutobb a torrentflux kapcsán kerültem kapcsolatba a pythonnal, ami a bittornadot használja, amit pythonban írtak. -
Dilikutya
félisten
válasz
Nedudgi #2148 üzenetére
Akkor lehet, hogy én szerencsétlenkedtem csak
.
Ez a függőséges dolog viszont továbbra is zavar, nem törölhetek le nyugodtan egy programot, mert valaminek biztos, hogy kell. Esküszöm, ez rosszabb, mint a Windows, ott kizárt, hogy letöröljek olyat, amiről nem tudom, mi az, vagy valami más használná. Rengeteg fölösleges dolog van ám egy Linux disztribben.
Python pl abszolút nem kell nekem, de ha full le akarom ganajozni, már vinni akarja az OpenOffice-t is.
Ráadásul valami több helyen is fel van tüntetve.
Mondjuk most épp a suse telepítőjét bűvölöm, de az Ubuntu csomagkezelőjében is ugyanez volt/van.
[Szerkesztve] -
ragazzo
őstag
Még mindig nyavajgok ezzel a daperrel.Nekem teljesen az van, reinstallra volt szükségem, és nem akartam a régit feltenni.A fő probléma az, hogy egyik nap van net, a másik nap meg nincs.Win alatt mindig megy.Betudható ez a béta verzió miatti bugoknak?Vagy más jellegű lesz a dolog.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Dilikutya #2145 üzenetére
Utólag törölgetni is macerás. Elég undorító ez a csomagos rendszer, pl a Python-t letörölném, de vinni akarja az Open Office-t, a bittorrent klienst, meg még jópár dolgot. Ezt a függőséges dolgot nem igazán értem. Kísérleteztem a suse telepítőjével is, ott kijelölgettem ami nekem nem kell, de ott is panaszkodott.
Azért az abszurd, hogy az Ubuntu csomagkezelőjében még a Passziánszt sem törölhetem le...Mert az neki kell.
[Szerkesztve] -
Bero
aktív tag
Köszi, torrenteket próbálom. Firefox tényleg nincs a Kubuntuban, most már tutira tudom mondani. Konqueror van egyedül, külön telepítés után van fent.
Találtam egy hasznos oldalt: [link] Igaz gyenge az angoltudásom, de talán tudok lesni pár dolgot.
Köszi a segítséget, időközben már megy is torrent.
Viszont akkor a partíciós kérdés még mindig áll.
Üdv: Bero -
Dilikutya
félisten
Ubuntu telepítőjében nincs olyan, ahol ki tudom választani, mely csomagok települjenek? Szerintem találnék párat, ami fölösleges.
-
GD
őstag
nehogy már ne legyen firefox kubuntu-ban mert nekem is volt fent és az az alap böngészője..
kezdők kérdéseit szivesebben válaszolják meg ha előtt azért némi utánajárás nyomai érezhetőek..csak jó tanács
java és bitorrent telepítést megtalálod a magyar ubuntu wiki oldalon (breazy)
a sima ubuntu alapból 2 féle bittorent klinest tartalmaz, az azureust pedig az automatix nevű csomag telepítése után tudod menüből feltenni
[Szerkesztve] -
Bero
aktív tag
válasz
Dufresne #2134 üzenetére
Igen, Ubuntuban valóban, de kubuntuból sokminden hiányzik/hiánycikk.
Szóval pár kérdés összegezve:
1. Meg lehet-e oldani, ha igen hogy, hogy a 80 gigás ext3 partítiónak (amin a kubuntu van) végéről leveszek 40 gb-ot, és fat32-re konvertálom.
2. Kubuntuban hogy tudnék telepíteni Java-t, és Flash Player-t? (Ha lehet akkor ilkyen szájbarágósan)
3. Ha a pendrive-ot csatlakoztatom ezt írja: ''Hiba történt media:/sdb1 betöltése közben: Nem létezik media:/sdb1 nevű fájl vagy könyvtár.'' hogy lehet kiküszöbölni?
4. Firefox, és Bittorent telepítés hogy?
Bocsi fárasztóságomért.
Előre is kösz!
Üdv: Bero -
Dilikutya
félisten
Semmi, rájöttem
.
[Szerkesztve] -
Bero
aktív tag
válasz
dr_strange #2131 üzenetére
Köszi, megvan Kate az.
Újjab kérdések:
Firefoxot szertnék telepíteni, ennek hogy áljak neki, és mit csináljak?
Ugyanígy Java, és Flash player-rel is
Előre is kösz!
Üdv: Bero
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
válasz
Cathfaern #2126 üzenetére
Nem akarok sok helyet neki, csak alapdolgokra, ismerkedésre, netezésre használnám, esetleg letöltésre, de az meg mehetne az adatpartícióra (úgy tudom, ír-olvas NTFS-t).
A swap partíció mérete 2Gb, amibe nem szeretnék belenyúlni. VmWare-ben feltettem az Ubuntut, ott is 2Gb-ot adtam neki, és a virtuális gép összesen 1,8Gb-ot eszik meg (+256Mb virtuális memória, de ez emulált, éles rendszernél kiesik), és még ezen belül is van 300Mb szabad terület.
Tehát elvileg gond, baj és idegeskedés nélkül felrakhatom így a másik rendszer és az adataim mellé? A bootolással sem lesz semmi probléma, az Ubuntu vagy az XP bootmanagere felismeri majd őket? -
Bero
aktív tag
válasz
dr_strange #2128 üzenetére
De-de, tökéletes lenne. A Kubuntu vmilyet gondolom alapból rak fel. De milyent?
(Bocsi a nagyon fárasztó kérdésekért, dehát így tanul az ember) -
Bero
aktív tag
Nos, sikerült a Kubuntut felraknom újra. Egy gyors kérdésem lenne is: hogy tudom telepíteni a Gedit-et? Illetve ami az Ubuntus Wiki-s lapon írva van azok a parancsok megfelelőek Kubuntu alatt is?
Előre is kösz!
Üdv: Bero
Szerk.: Hogy tudok partíciót megfelezni? Lenne egy 80 Gigás partíció, amin most van a kubuntu. Ennek a végéből szertetnék levenni 60 Gb-ot, és FAT32-re formázni. Lehetséges ez?
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Bátorság, hülyeség, vagy meg lehet csinálni?
Van 3 partícióm: Windows XP, swap fájl, és a nagy, amin a szemét (mp3, egyéb data) van. A swap partíció fölösleges, semmi gyorsulást nem jelent az XP-nek külön partícióra téve, így az jutott eszembe, hogy a lapozófájl visszamegy a rendszerre, ide pedig raknék fel Ubuntu Linuxot. A kérdésem az, hogy meglehet-e ezt csinálni anélkül, hogy éjszakába nyúlóan törjem a fejem könnybe lábadt szemekkel, hogy hozzam vissza a másik két partíció (főleg a data) tartalmát?
[Szerkesztve] -
Bero
aktív tag
válasz
ragazzo #2121 üzenetére
Persze, tudnék, Ubuntut is raktam már fel, csak most ahogy akartam újra hibát jelez, és végtelenszer újrakérdezi a nevem, felh. nevet, és jelszót. Na mind1, most leszedem a Kubuntut, azzal sookal jobban meg vagyok elégedve, és meglátjuk sikerül-e akadálymentesen feltolni
-
GD
őstag
kérdés hogy a lemezcímkét, azaz hogy hogyan jelenjen meg az adott partíció a nautilus file böngészőben, miként lehet átírni?
-
Bero
aktív tag
Viszonylag gyors segitsegre lenne szuksegem!
Most Suse live cdrol netezek, mert ujra syerettem volna telepiteni ay ubuntut, de problema adodott. Nem fogad el semmien jelszot, nem enged tovabblepni telepites kozben. Semmit nem ir, csak visszadob, hogz ujra irjam be a nevet, es jeszot. Mit tegyek? Mindent probaltam szinte, szamokat, betuket, ekezeteseket, minden felet, de viszadob.
(Megorulok ettol az angol kiosztastol) -
ngabor2
nagyúr
válasz
dr_strange #2110 üzenetére
továbbra is mindennemű kötözködés nélkül (leginkább mert igazad van): egy partícionálás miatt még egy linux-cd-t leszedni nem túl kifizetődő. persze ha van kéznél, az más téma. mint látható, van alternatíva bőven.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
charlie54 #2107 üzenetére
a mime-types-nál nézz körül. most konkrétan nem találom kde alaltt, hogy hol lehet beállítani, gnome meg nincs fenn, hogy az alatt megnézzem.
nedudgi: igazad lenne, ha már lenne fenn egy linux. de mivel ahogy írta, max egy win van fenn, és most fog települni, ezért a gparted/qtparted nem jáccik. hacsak máshol fenn nincs.
[Szerkesztve] -
charlie54
csendes tag
válasz
ngabor2 #2106 üzenetére
Azt hiszem, félreértettél. Letudom játszani az mp3-akat. Nekem az kellene, hogy a fileböngészőben megjelenő ikonja fölé mozgatva az egérkurzort, kezdje el lejátszani. Mint írtam, az .ogg fileokkal ezt tudja is. Mp3-al nem csinálja.(Mandriva tudta).
Valami beállítást kellene valahun megtenni, de nem találom, mit. -
ngabor2
nagyúr
egy vinyón max. 4 elsődleges, vagy kiterjesztett partíció lehet.
az egyik kialakítási mód:
elsődleges: 5gb xp-nek (hda1)
elsődleges: 10gb linux (hda2)
elsődleges 1gb swap (hda3)
kiterjesztett (hda4), ezen belül
logikai: 20gb fat32 (hda5)
logikai: a többi (hda6)
ezeket pl. a linuxos fdisk-kel tudod megcsinálni. ha hazaértem, tudok partíció típusszámokat is mondani, azzal még egyszerűbb.
ha winen van partition magic, azzal grafikusan, kattingatva is meg tudod csinálni. -
charlie54
csendes tag
Hol lehet azt beállítani, jogy ha egy pl. mp3 file fölé mozgatom az egér kurzort, akkor elkezdje lejátszani. Ez az .ogg fileokkal működik is, de mp3-nál nem. Mit kell beállítani hozzá?
Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Subaru topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen routert?
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Samsung Galaxy A20e // Számla // Garancia // Ajándék töltő //
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest