- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Stephano_
csendes tag
megpróbáltam. az eredmény, hogy el akarja távolítani a kubuntu-desktop és xubuntu-desktop csomagokat (és függőségeiket), amit érthető módon nem szeretnék
valami javaslat?
itt a forráslistám:
deb cdrom:[Kubuntu 5.10 _Breezy Badger_ - Release i386 (20051012)]/ breezy main restricted
deb cdrom:[Ubuntu 5.10 _Breezy Badger_ - Release i386 (20051012)]/ breezy main restricted
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu breezy-updates main restricted universe multiverse
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu breezy universe main restricted multiverse
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu breezy-security universe main restricted multiverse
deb http://kubuntu.org/packages/koffice-15 breezy main
deb http://archive.czessi.net/ breezy stable-updates review
deb http://kubuntu.org/packages/kde35 breezy main -
Stephano_
csendes tag
sziasztok,
meg tudjátok mondani, hogy mennyire stabil az aktuális dapper? Én most breezy-n vagyok kubuntu/ubuntu/xubuntu egyaránt van. Mi a legjobb módszer az upgrade-re? -
GD
őstag
kérdés, hogy most béta állapotban még foltozható rendszerként mennyire nézik a hivatalos ubuntu fórumon felmerülő problémákat a fejlesztők? van esély rá hogy ami most még nem megy, a final-nál már jó lesz?
gondolok itt önző módon a saját ati chipset-es bajomra..
vagy, mi a módja hogy ''kérést'' küldjön az ember fia az ubuntu felé? volt ilyen whis-list, nem tudom még van e, meg hogy azzal foglalkoznak e?
a breazy-ben volt vmi olyan is hogy a hw-en végigment és lehetett kometezni hogy működik vagy sem, végül küldött egy riport-ot az ubuntunak, ezt mintha nem látnám a drapper-ban most
[Szerkesztve] -
GD
őstag
mi van a magyar ubuntu oldallal? mi az hogy frissítsem az engine-t? legújabb firefox-al nézném.. tegnap még működött
-
Sianis
addikt
Mai frissítés jelentés: Acpi support frissült, javították az elvalvási algoritmust. Végre megszűnt egy komoly problémám, ami abból adódott, hogy elalvás ( készenlét ) után visszatérve a Xorg nem működött rendesen, Firefox-on belül pl a görgetés funkció csak az oldal alsó részét vagy felső részét változtatta, a közepe változatlan volt. Ez most megjavult.
-
Eszleny
aktív tag
Üdv. Nem tudom ,hogy sikerült összehoznom, hogy nem tudok magyar billentyűzet kiosztást használni. A következő a helyzet: beállítom, hogy legyen magyar billentyűzet s erre a tálcán egy ''err'' felirat jelenik meg. A panelen a ''KDE keyboard layout''-nál szerepel a magyar kiosztás , de nem tudom kiválasztani, marad az angol kiosztás és folyamatosan az ''err'' jelenik meg. Mit kellene újra tennem?
-
GD
őstag
-
GD
őstag
aki drapper-on van már:
a wiki szerinti nvidia telepítésnél sudo nvidia-glx-config enable parancsra azt mondja hogy nincs.. ilyenkor mivan?
ha kézzel írom bele az xorg-ba nv helyett hogy nvidia, az x behal -
ragazzo
őstag
Bocsi a kérdésért,de az fstabban mit is kell átírni, hogy tudjak upgradelni dapperre?Vagy van olyan hely, ahonnan betudom másolni a listát?
-
zLegolas
őstag
Clam AntiVirus
A Clamav népszerű, hatékony antivírus szoftver, amely letölthető a projekt honlapjáról (www.clamav.net), illetve a http://prdownloads.sourceforge.net/clamav címről. Számos konfigurációs lehetőséggel bír, képes automatikus adatbázis-frissítésre az internetről. A program specialitása e-mail -ek továbbítása során történő vírusellenőrzése, vagyis ideális eszköz lehet egy levelező szerver forgalmának automatikus tisztítására. Pillanatnyilag többek között a SuSE 8.2 és 9.1-es kiadásához bináris (vagyis .rpm) csomagok találhatók a www.ispservices.com/clamav.htm lapon.
Egy rövidke kis írás található az UHU Linux alatti alkalmazására a http://www.linuxace.linuxuser.hu/e107/news.php?extend.134 oldalon. A vírusadatbázis frissítések több magyar oldalon is elérhetők, ilyenek a www.clamav.crysys.hu , a www.clamavdb.ikk.sztaki.hu és a www.clamav.elektrotech-ker.hu portálok. A Clamav-ot a magyar fejlesztésű, nagyszerű UHU Linux is tartalmazza, folyamatos frissítéssel. A program telepítése a szokásos módon, például lokálisan a felhasználói könyvtárunkba történhet:
./configure –disable-clamav majd: make és root-ként: make install
A Clamav futtatható terminálból a következő utasítással:
~/clamav/bin/clamscan ~
vagy:
clamscan -r /
Igény szerint grafikus felületettel (avscan-0.1.2.tar.bz2) is alkalmazható, amely a http://wolfpack.twu.net/Endeavour2/contrib/index.html címről tölthető le. () -
Nedudgi
aktív tag
-
Magic
tag
Valaki talált már hasznos útmutatót ClamAV upgrade-elésére? Próbáltam már sok féle módszert, de sehogy sem jön össze. XP-t használok mellette és azért szeretném feltelepíteni.
-
gege71.hu
addikt
válasz
ngabor2 #1855 üzenetére
Volt tavaly még i875p-vel volt furmányos problémám.
2SATA+1IDE vinyóval.
Egy szál üres SATA-ra telepítettem az UBUNTU-t, a másikon volt egy windóZikszpé, az IDE vinyó csak tárHDD volt.
Na már most Telepítés során minden oké volt, feltelepült a kijelölt sata meghajtóra, de a grub-ot vmiért(akárhogy is búvészkedtem) mindig az ide hdd-re rakta. Tehát az ubuntu csak akkor indult, ha az IDE vinyót jelöltem meg a HDD boot-sorrendben elsőként a BIOS-ban. Ha azt a SATA-t raktam első helyre amelyikre az UBUNTUt raktam kiállt vmi grub-os hibaüzivel. Ha az ide volt bejelölve akkor szépen a SATAról bootolt az UBUNTU.
Remélem érthetően fogalmaztam...péntek van már
Ja..nem akartam, hogy a windózos bootsectorba betegye magát, attól teljesen függetlenül akartam kezelni. -
válasz
Nedudgi #1860 üzenetére
köszönöm a tippet,lehet hogy jó is lett volna,de akkor lol voltam,h fényképezni kellett volna.mcedit-et használtam világ életemben itt viszont nem volt olyan.Nah emlékeztem volt vi editor jó használjuk azt,de nem engedte felülirni,elmentjük másik fileba és majd átnevezzük.Meg is történt aztán utána látom,hogy nem tom hogyan,de a vi helpjét mentettem ki és azzal meg felülírtam a sources.list-et so annak lőttek.
Gratula magamnak
Megyek be suliba ott van installva hüle qt
LOOOOOOL -
Nedudgi
aktív tag
válasz
tomazin #1858 üzenetére
sudo make install
De ha elszáll a make hibával akkor ez nemigazán fog menni. Dappert használsz? A /etc/apt/source.list -ben azt nézd meg hogy vannak-e olyan sorok amik deb kulcsszóval kezdődnek, utánuk cím van, és előttük meg egy # jel. Ha vannak ilyenek akkor vedd ki a # jeleket. Utána: sudo apt-get update és úgy az install.
[Szerkesztve] -
válasz
Nedudgi #1857 üzenetére
Hát ezt dobja:
szalontai@szalontai:~/Desktop/qt-x11-opensource-src-4.1.2$ sudo apt-get install qt3-designer
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez talán azt jelenti, hogy
egy lehetetlen állapotot kértél vagy ha az unstable disztribúciót
használod, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Mivel csak egyetlen műveletet kértél, ez nagy valószínűséggel arra utal
hogy a csomag egyszerűen nem telepíthető és egy hibajelentést kellene
kitölteni a csomaghoz.
A következő információ talán segít megoldani a helyzetet:
A következő csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
qt3-designer: Függ ettől: libqt3-mt (>= 3:3.3.4) de az nem telepíthető
E: Törött csomagok
Mellékesen annak amit letöltöttem,ha megcsinálom vele a ./configure-t majd a make-t utána még kellene azzal valamit tenni,h működjön?
Köszi a segitséget -
Nedudgi
aktív tag
válasz
tomazin #1856 üzenetére
nedudgi@kerberos:~$ sudo apt-cache search qt designer
pyqt-tools - pyuic and pylupdate for Qt3
qt3-apps-dev - Qt3 Developer applications development files
eric3 - PyQt based Python IDE
kde-devel - the K Desktop Environment development files and modules
libqt4-designer - Qt 4 Designer libraries
qsynth - fluidsynth MIDI sound synthesiser front-end
qt3-assistant - The Qt3 assistant application
qt3-designer - Qt3 Designer
qt4-dev-tools - Qt 4 development tools
eric - full featured Python IDE
kuiviewer - viewer for Qt Designer user interface files
juic - The Qt Java UI Compiler
nedudgi@kerberos:~$ sudo apt-get install qt3-designer
Szerintem így ennek mennie kell
Most nézem, gondolom Kdevelopozni akarsz...akkor:
nedudgi@kerberos:~$ sudo apt-get install kdevelop3
[Szerkesztve] -
válasz
ngabor2 #1852 üzenetére
nem apt-getel próbáltam,mert mind említettem full hüle vok a linuxhoz.Van a alkalmazások/alk. telepítése,de ott kiírja,h telepitsem a a kdev3-at.
Fogom a synapticot,de ha ott telepíteni akarom ezt kiirja,h meg kell hozza libpcr3,megkeresem,felrakom,próbálom megint a kdev3.at,és ekkor kidobja,h:
kdevelop3:
Függ ettől: kdelibs4c2 (>=4:3.4.2) but it is not installable
Függ ettől: libqt3-mt (>=3:3.3.4) but it is not installable
Függ ettől: autoconf but it is not installable
Függ ettől: automaken but it is not installable
Függ ettől: kdebase-bin but it is not installable
Függ ettől: kdevelop3-data, de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: kdevelop3-plugins, de az nincs telepítésre megjelölve
Jah de töltöttem is le a,és azzal eljutottam odáig,hogy a ./configure szépen lement.Aztán a make is ment egy darabig,majd elkezdte kiirogatni,h bizonyos változók nem láthatóak,nem megfelelő típusok etc. és meghalt.Hát gondolom nem fog nekem igy működni a qt.. -
gege71.hu
addikt
Hali mindenki.
Utoljára egy éve szórakoztam linux-szal.
Ma viszek haza egy új üres vinyót szal lehet megint elbajlódok vele.
A KUbuntu nagyon tetszett már tavaly is.
Konfigváltásom volt azóta ezért van pár kérdésem:
Mennyire kezeli az Intel i955X csipszetet, csak SATA vinyókkal? ATi X1800XT-t támogat már normálisan?
Emlékszem a 9800pro-val is sok szöttyögés volt mire rendesen kihasználta annak fícsörjeit.
thnx
gege -
ngabor2
nagyúr
válasz
tomazin #1851 üzenetére
feloldhatatlan függőség. gondolom ennél többet is kiírt, az apt-get install után kiköpött outputot ha bevágod, könnyebb segíteni.
amúgy egy apt-get install -f ilyenkor elég gyakran szokott segíteni. egyáltalán szabályos repository-ból próbálod feltenni? tehát a /etc/apt/sources.list-ben benn van az elérhetősége a csomagfile-nak?
ha a make-et is keresi, akkor nincsenek feltéve a fejlesztői dolgok. apt-get install make gcc cpp
asszem fel lehet minden fejlesztői dolgot egyben is pakolni, van rá egy meta-csomag, csak én nem tudom (viszont valaki biztos tudja fejből, ugye, Sianis?)
-
Sziasztok!
''Hatalmas'' linux mágus vok,so nem kell majd kinevetni:
Haverom adta nekem ezt az ubuntut,h ez jó.Naon szép is volt minden,amig el nem jött az a kritikus pont,hogy felrakjam a qt designert.A csomagkezelője nem teszi fel,mert ''feloldhatatlan függőség'' van. Ohh gondoltam majd leszedem trolltech oldaláról.Le is szedtem,de mikor elindítom a configure-t akkor kidobja,h valami make-t is be kell irni.Hat jó megnézem a readmeben próbálom is,de azt irja,h make ismeretlen parancs.
Segitsetek pls,h mi lenne az
köci
szerk.:masszivan olvasom a fenti linket,csak már kellene csinálni a progot,sé itt hátha hamarabb segit valaki
[Szerkesztve] -
Eszleny
aktív tag
Kösz szépen a gyors válaszokat. Kipróbálom a jótanácsokat.
-
snowflake
tag
válasz
Eszleny #1847 üzenetére
1. Igen, ctrl+alt+f7 -el lehet általában a graf. felületre váltani. Nálad valószínűleg az X confja nem oké és nem tud elindulni az X server, ezért visszadob a konzolra.
Ha korábban ment az X, akkor nézzd át az /etc/X11/xorg.conf-ot.... valami gáz lesz ott..
2. Igen sajnos ez egy elég döcögösen működő feature még... elvileg abban a felugró ablakban van lehetőség a kikapcsolására... ha nem akkor passz...
3. Felteszed a kde-i18n-hu csomagot, ha még nem lenne fent, szintén felteszed az xfonts-biznet-* csomagokat, kde vezérkőpulton beállítasz valami ékezetes betűket is tudó fontot...
4. Biztos van olyan repo amiben az is benne van, de szvsz nem gáz az sem, ha leszeded pl. a firefox.hu-ról kicsomagolod (tar xzf firefox-x.y.z.tar.gz) és ha van root jogod, akkor akár bemásolhatod a kicsomagolt firefox könyvtárat, pl az /opt/ alá. Ezután csinálsz egy symlinket rá: ln -s /opt/firefox/firefox /usr/local/bin/
5. passz
6. lásd 3.
cdíráshoz: nézzd meg, hogy a kernel dma-val kezeli-e a háttértárakat:
pl: sudo hdparm /dev/hda (1. ide vez. primary hdd)
illetve azt is amelyiken a cd-író lóg. (hdb, hdc, hdd ???)
Ha nincs dma üzemmódban, akkor próbáld meg bekapcsolni:
pl: sudo hdparm -d1 /dev/hda
A fent leírtak nincsenek kőbevésve, csupán ötletek, ''jótanácsok''..... -
Eszleny
aktív tag
Üdv. Most ismerkedek az Ubuntuval. Hát barátkozásnak még nem lehet nevezni. Lenne egy pár kérdésem:
1. Mitől fordul elő, hogy bebootol a kubuntu de parancs sor jön elő a grafikus bejelentkező képernyő helyett? Talán valami billentyű kombinációval vissza lehetne váltani?
2. Hogyan lehet letiltani az automatikusan felugró Konqueror ablakot, ha CDt teszek be?
3. Hogyan lehet megtanítani a Konquerort ékezetes betűkre?
4. Miért nincs fent az 1.5ös Firefox a csomagok között? Csak elég körülményes úton tudom felrakni.
5. Hogyan lehet beállítani billentyűkombinációt a billentyűzet kiosztás váltására?
A KDE keyboard toolnál beállítottam a CTRL+SHIFT-et de nem működik.
6. Ha a Konqueror használata esetén ékezetes betűket írok a PH keresőjébe akkor valami érthetetlen karakterek jelennek meg a keresésre kattintás után.
A keresésre kattintás után felugrik egy ablak Network Transition címmel és kérdi, hogy igazán elakarom küldeni stb stb. Be x-szelem, hogy többet ne mutassa, de nem hallgat az x-re.
Kiprobáltam a CDírást a K3B-vel és 10szeresen írtam egy újraírható CD, de így belassult a gépem, hogy még az egér is szagatott pedig egy 1.73 GHzes notebook 512MRammal és a merevlemez is 5400rpm-s.
Előre is kösz a jótanácsokat. -
GD
őstag
legújabb frissítés után nagyon csecse lett a drapper, bejön a design
már mindenki várja a véglegest mint a messisást -
GD
őstag
üdv!
ötlet kellene: asus laptop ati rs480 chipsettel ati isx ac97 hangkártyával
ubuntu drapper flight 6 legújabb frissítésekkel
hangkártyát felismeri jól, modult betölti (ráadásul azt amit a chipset problémáira egy magyar wiki oldal javasol) gyári kernelben alapból benne is van
sem oss, sem alsa módban nem ad gnome hangokat, xmms egyik verzióval sem,
némítva biztos nincs..
audio, mp3 -al próbálva
ilyenkor mivan? -
ngabor2
nagyúr
válasz
ragazzo #1838 üzenetére
a breezy -> dapper átállás? akkor ott valami nem volt teljes...
dat: nem is a hely felszabadításával volt nekem gondom, hanem azzal, hogy itt a dist-upgrade valóban a teljes rendszert lecseréli. deb esetén még nem távolodott el annyira a 2 kiadás, hogy ez megtörténjen. lehet, hogy hamarosan én is megcsinálom, csak legyen egy üres órám (a letöltés után). -
lipizoli
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, mert most vettem egy pc line PCL-NW400 tipusú PCMCI foglalatba való ethernet kártyát, és működésbe szeretném hozni, mert telepítésnél nem ismeri fel. valami Realtek rtl8139 tipusszámú chip-pel rendelkezik.
Nagyon-nagyon fontos lenne, mert holnaptól, nem birok netezni, mert a másik gépet elviszik. -
Sianis
addikt
válasz
ngabor2 #1835 üzenetére
ngabor2: Főleg azért, mert a verziószámok egészen mások a breezy-ben meg a dapper-ben, plusz azért, mert csak...
dat: Én CVS verziót tettem fel NM-ből, abban is kell egy kicsit hackelgetni, de nekem szépen működik. Amúgy ubuntuforums alapján tettem fel, ha van angol tudásod akkor: [link] Nekem ez alapján szépen megy, mondjuk ha ipw2200 karid van akkor szólj, mert kell bele egy kiegészítés.
Sianis -
dat
senior tag
válasz
ngabor2 #1835 üzenetére
Hát nekem kb 700 megát szedett le
Eltartott egy darabig. De utána egy ''apt-get clean'' fel is szabadította a helyet. Érdemes dist-upgradelni egyébként, csak lehet hogy elszáll 1-2 dolog. Én megúsztam egy kis magyar betű problémával, de haveromnál elszállt az egér, a háló...
Úgyhogy csak óvatosan -
ngabor2
nagyúr
apt-get dist-upgrade-del nektek is a full rendszert akarja cserélni? mondjuk én utoljára friss woody-t dist-upgradeltem sid-re, és az nem cserélt le ennyi mindent.
mivel többen mondtátok már, hogy érdemes lecserélni, ezért lehet, hogy hamarosan nagy levegőt veszek és megy a cucc. -
charlie54
csendes tag
Sziasztok,
hogy lehet azt elérni, hogy a már letöltött (egy másik gépről áthozott) frissítéseket ne akarja az Ubuntu újra letölteni, hanem megtalálja a disken. (Az apt-get Synaptic párosra gondolok.)
Sehogy sem bírom megadni a Synapticnak, hogy a harddisken van a telepítendő dolog.
Pedig az /usr/lib/apt/methods-ban látom, van olyan, hogy ''file''.
De hogy lehet beetetni vele? -
Sianis
addikt
És a laptop módok is nagyon pofásak lettek. Pl lehajtom a tetét, 3 mp és kikapcsolja a monitor-t, így sokkal jobban spórol, mintha csak a világítást venné el...nagyon sok apró dolog változik, ezt is meg kell majd szokni, de nekem ezzel a NetworkManager-el nagyon sok gondom bajom megszűnt. Mondjuk nem volt a legegyszerűbb a dolog, de hát nem is ezért szeretem...
-
Sianis
addikt
Daily Dapper + IPW2200 + NetworkManager olyan szépen mennek, hogy öröm ránézni!
Még annyit kell megoldani, hogy ne kérje mindíg a titkosított kulcshoz a jelszót, de ezen felül tökéletesen megy. Ha rádugom a vezetékes hálót egyből veszi, ha nincs semmi, akkor megnézi a wifi-t.
-
sanyixXx
senior tag
na egy utolsó kérdés még megfogalmazódott bennem:
van nekem egy 30GB D: partícióm és ebből akarok egy 9GB rendszer és egy 1GB swap partíciót levágni a linuxnak
először partition magic-kel akartam, de felvilágosítottak, hogy kell róla azé biztonsági mentés. gondoltam, mivel úgyis csak 3-4 GB van eddig rajta, így átrakom a cuccot egy másik vinyóra és teljesen újraparticionálom ezt a D: -t. a bibi az, hogy minden program ide van telepítve (nem ez a windows meghajtója, de ide teszem a progikat, mert ha a windows elszáll a progik fontos file-jai itt vannak). ha én most ezt teljesen törlöm és csinálok az egy D: -ből 3 partíciót, amelyek közül az egyik ugyanígy D: névre fog hallgatni és arra visszateszem az összes programot, ahogyan leszedtem, akkor azok működni fognak rendesen?
remélem jól írtam le amit akarok -
sanyixXx
senior tag
válasz
paramparya #1824 üzenetére
nyomkodok mindent, mint a hülye, mégse reagál
-
sanyixXx
senior tag
valamit elronthattam
nero-val megírta a live cd-t (igaz cd rw-re, de szvsz az nem számít), bootoláskor ki is írja, hogy boot from cd, de aztán mégis csak a windóz jön be
nem boot cd-nek írtam, mert ahhoz .ima file kellett volna, hanem sima cd (iso)-nak írtam -
Nedudgi
aktív tag
válasz
sanyixXx #1816 üzenetére
Szorry...
Kicsit kutyafuttában írtam...látom már el is magyarázták. Remélem megteccik a Kubuntu...Én 3 hete indítottam el a windowst utoljára, mert akkor vettem új winyót és fel kellett rá rakni azt is. De nem hiányzik, sőt ha odaülök a win elé akkor nem értem mért gondolkozik a grafikus felület mielőtt valamit megjelenítene, és állandóan terminalt akarok nyitni...
Kérdés: artsdsp -m skype Segfaultot dob ha hang esemény történik. Írták is a skype honlapján h full duplex üzemmódot engedni kell az arts-ban megengedtem de így is...valami ötlet? Google nekem nem mondott semmit. -
sanyixXx
senior tag
kösziköszi
512 mega ramom van, szal akkor egy 1 gigás swap partíciót csinálok, meg egy 9 gigásat a linuxnak
ez így jó lesz? -
Cathfaern
nagyúr
válasz
sanyixXx #1816 üzenetére
ext3-as partíció: a linux ext3-as fájlrendszert használ, nem fat-ot vagy ntfs-t (pq magic tud ilyenben formattálni)
swap (azaz lapozófájl): a linux a swap-nak külön partíciót használ, nem pedig a jelenlegiből szedi el, mint a windows. Úgy szokás mondani, hogy a memóriád méretének 2x-ese legyen a swap mérete (szóval 1GB ram esetén 2GB). De szerintem, ha van legalább 1GB ram, nem kell swap (nekem nincs, sose volt belőle gondom, 1GB ramom van). -
dat
senior tag
válasz
sanyixXx #1816 üzenetére
Szóval a linuxnak 2 partíció kell:
-Kell egy, amin a rendszer lesz. Ennek a fájlrendszer-típusa általában ext3 (úgy mint ahogy a winnek FAT32 vagy NTFS). Ez legyen mondjuk 9,5giga
-Kell egy swap partíció, amit swap területként használ. Ennek a fájlrendszere: swap. Ez legyen mondjuk 512Mega.
Csináld meg ezt a két partíciót partition magiccel, aztán ess neki a telepítésnek -
sanyixXx
senior tag
válasz
Nedudgi #1810 üzenetére
na ebből kb. annyit értettem, hogy tud magának partíciót csinálni
szóval:
ext3-as partíció az mi?
swap partíció az mi?
meg ez a memória méret sem tiszta
10 gigát akartam a linuxnak lecsípni partition magic-kel a már meglevő partíciómból, majd arra ráereszteni a (k)ubuntu telepítőjét
vagy ez így nem jó? -
ngabor2
nagyúr
válasz
Cathfaern #1813 üzenetére
köszi, úgy tűnik, ezzel nekem is megy felfele. csak a dist-upgrade volt egy ''kicsit'' elrémisztő, úgyhogy azt kihasztam, mert a full rendszert le akarta cserélni
most már megy a cuccos, csak gyakorlatilag nem csináltam semmit (upgrade szinten).
hopp, megvan a hiba elsődleges oka: ''csak'' a main rész maradt ki az enyémből -
emitter
őstag
Ha ezt a hibaüzi jelenik meg konzolon (miközben hangot akarok lejátszani), mit csináljak?
Write to audio interface failed (Broken pipe)
Újraindítottam már az X-et, nem segített, amúgy máshol szól a hang, csak a saját progimban nem...
Alsa-t hogyan tudom resetelni?
thx -
ngabor2
nagyúr
no, dist-upgradeltem dapperre... lehet, hogy nem kellett volna. most nincs gkrellm-em. nem akarok disztribeket keverni, ezért nem hozom be ismét a deb repókat, ahonnan feltettem. érdekes, hogy a dapper main/binary listájában van benn a csomag, de a függőségei nincsenek sehol.
A következő csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
gkrellm: Függ ettől: libgcrypt11 (>= 1.2.2) de csak 1.2.1-3 telepíthető
Függ ettől: libgnutls12 (>= 1.2.5) de az nem telepíthető
Függ ettől: libpango1.0-0 (>= 1.11.0) de csak 1.10.1-0ubuntu1 telepíthető
ötletek? jó kis progi, nem szívesen mondanék le róla, ha máshogy nem megy, forgatok egyet, de azt nem szeretnék. -
dat
senior tag
válasz
sanyixXx #1802 üzenetére
Live CD: Beteszed, bebootolsz róla, és többé kevésbé rendesen működik az oprendszer, mintha fel lenne installálva, de semmit nem tesz fel a vinyóra, minden cd-ről illetve a memóriából fut. Arra jó, hogy kipróbáld működik-e, tetszik-e. Nyilván lassabb lesz, mintha rendesen fel lenne telepítve úgyhogy a sebességet ne abból ítéld meg.
Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Synology NAS
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Trollok komolyan
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest