- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
xion_81
csendes tag
válasz
Jester01 #3897 üzenetére
Addig jutottam hogy feltelepitettem a Linuxot bent a 2db hálókártya.. ki szerettem volna próbálni mindkét hálókártyát jó-e de mint irtad valószínuleg azért nem működött a dolog mert 1 subnetben voltak és telepítésnél az eth0 -át állítottam be ''alapértelmezettnek'' vagyis azt választottam ki.
Szóval az ábrán látható módon gondoltam összehozni a hálózatot hogy legyen egy proxym. De még fogalmam sincs hogy a 2db hálókártya hogy fogja ''látni egymást'' mivel router és az eth0 is 192.168.2.x en van a belső háló meg 192.168.1.x en ! Ha pontosan leírnátok a natolást nagy segítség lenne..meg hogy még mit kell beállítanom hogy működjön a dolog.
A squid konfigurálása még messze van
Köszönöm a segítségeket.... -
Finwe
őstag
Az ubuntu szokott balhézni a sata vinyókkal? (nf3-as alaplapom van)
Esetleg a ha sataII-t veszek és átjumperelem sata-ra akkor az jobb? -
xion_81
csendes tag
Help ! ADOTT 2db hálokártya és Ubuntu server 6.06 (semmi grafika
)
A sudo nano /etc/network/interfaces parancsal mindent frankon beallitottam.Majd ujra is inditottam a sudo /etc/init.d/networking parancsal. Minkét hálokártya eth0,eth1 statikus cimeket tartalmaz eth0: 192.168.1.238 , eth1: 192.168.1.239 .
A hiba hogy csak az eth0 cimen jon az internet az eth1 -en semmi sincs. A ping parancsra mindketto frankon valaszol ha kiadom a ping 192.168.1.239-et.
Mi lehet a gond ?
(a gateway, a nameserver és ezek a dolgok mindkettoben ugyan arra vannak beállítva ) -
Forest_roby
őstag
válasz
dr_strange #3894 üzenetére
ok, megnézem.
Az AceHtml 5 pro tud olyat, hogy ha belekattintok egy tag-be, pl: <body> akkor a hozzá kapcsolodó össze kapcsolót beadja, beleártve a css-t is. Tud ilyet bármelyik linuxos html editor? -
dr_strange
senior tag
válasz
Forest_roby #3891 üzenetére
Azért vannak linux alá is kiváló html-szerkesztők, érdemes azokra is vetni néhány pillantást; bluefish, quanta...
-
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #3891 üzenetére
lehet alá betűtípusokat pakolni, különben meg web-szerkesztéshez a 4-5 fajta alap betűtípus bőven elég, ezeket pedig emlékeim szerint benne vannak a wine-ben.
-
Forest_roby
őstag
hi!
Tett ki parancsikont magától.... :)
AktivX -hez meg talltam leírás - majd megpróbálom telepíteni.... /egyenlőre még nem működik jól/
A weblapszerkesztési folyamatban azért elég sokszor használom a preview-t és mivel semmi betűtipus nincs ebben a szimulált windowsban, így lehet, hogy ez felejtős dolog.... :(( -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3888 üzenetére
pl úgy hogy csinálsz egy indítóikont ahol a parancs : wine /home/$USER/.wine/drivec/Program Files/stb_stb lesz. Érdemes a parancsot elkészíteni terminálba, mert a Program Files pl: Program\ Files/ így néz ki.
HTML Editor-hoz nem értek. Melyiket akarod telepíteni? Amúgy meg próbálgatni kell, hogy megy-e, nem tudom.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3886 üzenetére
winecfg
Itt állítsd be neki a dolgokat, párat belő alapértelmezetten is.
Sianis
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
nem vagyok egy nagy wine szakértő ( bár cedegával már szórakoztam ).
Hogy lehet így a wine -t konfigurálni?
hiba:
Warning: the specified Windows directory L''c:\\windows'' is not accessible.
Warning: the specified System directory L''c:\\windows\\system'' is not accessible. -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3883 üzenetére
DVD Shrink simán futni fog wine-al is ( tapasztalatból mondom ) . HTML Editor meg majd meglátjuk, de szerintem is bővel elég a wine.
Sianis -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #3883 üzenetére
wine elég lesz. winesetuptk mindössze egy grafikus eszköz, amivel beállíthatod a wine-t, tehát nem ezen fog múlni, hogy futnak-e az illető programok vagy sem.
-
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3881 üzenetére
És szimplán a wine miért nem elég vagy ez a winesetuptk valami nagyon frankó kis extra hozzá?
Sianis -
Forest_roby
őstag
felmegy mindegyik, csak ha a másikat is fel akarom rakni akkor az elözőt letörli.
egyszerre a kettő nem megy fel...
forest@forest-gep:~$ sudo apt-get install wine winesetuptk
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
winesetuptk már a legújabb verzió.
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez talán azt jelenti, hogy
egy lehetetlen állapotot kértél vagy ha az unstable disztribúciót
használod, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
A következő információ talán segít megoldani a helyzetet:
A következő csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
wine: Ütközik: winesetuptk de csak 0.7-1.1 telepíthető
E: Törött csomagok
forest@forest-gep:~$ -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3879 üzenetére
Simán a wine nem megy fel? Milyen hibát dob? Egy hibakimenettel okosabbak lennénk!
Sianis -
Forest_roby
őstag
hi!
sudo apt-get install wine winesetuptk parancsra nem tudom feltelepíteni a progikat ( külön - külön se )
ha az egyki felmegy - a másik nem. nem tom mért....
Tudtok vmi megoldást? -
sziasztok! valaki fejtse ki nekem bővebben ezt az xgl -t. egy parasz ubuntu lts és egy intel 945 gm es notin menne? többet fogyaszt így az os?
-
sráccok sikerül apt - gettel felrakon egy 27 es kernelt
ez nekem jó?
a másik hogy kell a gnom-xgl beizzitani. van rá wmi wiki? -
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #3874 üzenetére
Újrafuttattad a configure-t? Ugyanis nem linkeli hozzá sem a libXaw-t sem pedig a libXmu-t.
-
Jester01
veterán
válasz
Forest_roby #3872 üzenetére
+++ Warning: the following important X11 libraries were not found: Xt Xmu Xaw
apt-get install libxt-dev libxmu-dev libxaw7-dev
Szabad ám elolvasni a hibaüzeneteket
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
válasz
Forest_roby #3860 üzenetére
xp-n nem csinál ilyet, nem hiszem, hogy a hűtés miatt lenne vagy a kártya ment volna tönkre.
Viszont a drivert mindenképpen szeretném frissíteni, ebben elfogadok egy kis segítséget! -
escie
őstag
válasz
Forest_roby #3869 üzenetére
vice, szerintem ennél jobb nincs.
gondolom ezt próbáltad, csak elírtad...
esetleg beírhatnád a hibaüzenetet, de nem ígérem, hogy tudok segíteni...
(amúgy, nagyon örülnék, ha tudnék írni c64 emut)
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
HI!
Tudnátok írni vmi jól működő c64 emut Linuxra.
a nullától a kész verzióig kellene vmi leírás....
a vine 1.20-at próbáltam fordítani,de hibát dobot ki, ha gondoljátok azt menásolhatomide...
Előre is köszi a segítségeteket
jó 8! -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3861 üzenetére
azureus-al voltak szívásaim, meg a java-ba is belenyúl ha pl automatix-al rakom fel, mert a saját telepített jávát felülbírálja a backportos jávával, gondolom belenyúlkál az alternatives-ba amit én nem nem szeretek piszkálni mert már 1x elb@sztam rendesen..
meg a firefox sem talált magához java ügyben ezek után..
aztán volt még olyan bug is hogy a hibajentés az asztalon maradt és nem lehetett törölni, zárni...
tehát fogtam és szépen áttértem egy apache+mysql alapú ( ftp szerver miatt amúgy is van) webes kliensre, neve torrentflux és akár mhelyről is ránézhetek hogy mi hol tart meg tudok hozzárakni a letöltéshezusereket lehet vele felvenni, szal akár többen is tölthetnek
egyszerűen bazijó
persze megfelelő portforward meg iptables kell hozzá meg némi phpmyadmin sql ismeret
örök hála gekko havernak érte.. -
A.P.I.
aktív tag
ubuntu 6.06-ban miért nem látszik az egérkurzor? Az egér működik, csak így nehéz eltalálni a gombokat.
Livecd-ről megy, naná hogy nem teszem fel addíg, amíg ilyen ''apró'' hiányosságok vannak.
Semmi drivert nem tettem fel, úgy megy ahogy van.
Ja az egér egy copperhead, de kipróbáltam egy mezei logitechel is.
Mit csinálhatok rosszul?
Köszi előre is. Linuxban full kezdő vagyok, tehát nem kellene lebaltázni. -
Sianis
addikt
válasz
ballington #3863 üzenetére
Lehet, hogy nem indul el a networking? Vagy túl hamar indul? Melyik szinten indul el? boot vagy default? Mert ha boot-ban akkor talán át kell tenni defaultba, hogy a megfelelő modulok biztosan elinduljanak addigra.
Sianis -
ballington
addikt
mitől van az, h mikor elindul az ubuntu, akkor nincs net, de ha restart-olom a networking-ot akkor van. mindig be kell írni ezt a terminálba, h legyen net.
erre nem lehet egy indítóikont csinálni? -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #3861 üzenetére
Ha a mozzila nem fut el a gépen, akkor az azureuson már ne is gondolkodj
ennyi erővel felrakhatná a gimp-et és a tuxracer-t is, mert azok is sok erőforrást esznek. valójában az zavart, hogy volt a gépen konqueror, firefox, opera, explorer, lynx, nem volt szükségem még egy böngészőre. ezen kívül egy java-ban írt, majdnem platformfüggetlen torrent kliens mi a túróért függ a mozilla-browser csomagtól?. a hely egyébként probléma volt, letöltések egy fat32-es particióra mentek volna. -
Forest_roby
őstag
''azureus-nál az tett be, hogy feltétlenül szükséges neki a mozilla-browser csomag is. szerintem ez így nevetséges. (igen, ez a teljes mozilla böngésző, mert hát az tényleg elengedhetetlen egy java-ban írt torrent kliens számára).''
Elég hülyeség, de azért van benne vmi. Az azureus hírhetten elég nagygépigényű torrent kliens, szóval egy bármilyen kukából kitúrt gépen nem biztos hogy elfut...
Ha a mozzila nem fut el a gépen, akkor az azureuson már ne is gondolkodj, ha meg a hely a gond akkor minek egy letöltőprogi!? -
Forest_roby
őstag
Nem lehet, hogy a vga-dnak nem megfelelő a hűtése és ezért mossa össze a képeket. ( pár perc kell még tulmelegszik )
Az is lehet, hogyegyszerűen csak rossz. Én a helyedben kipróbálnám egy másik vga-val és ha azzal is ezt csinálja, akkor megnyugodhatsz, nem a vga a rossz..... : ) -
GD
őstag
újabb boldogságok: valahogy éltre keltek a notin a Fn+ segédbillentyűk
és sikerült az IgloFTP-t felrakni ami már kezeli a letölési listákat :-P
egy valamit hiányolok belőle: menet közben ha már töltök nem lehet a queque listűhoz adni csak ha megállítom, illetve nem találok letöltési sávszél beállítást hogy maradjon web-re is kicsi..
nem tudom miért vette le a fejlesztő a weblapról, kár lenne érte ha nem csinálná tovább
[Szerkesztve] -
-
cucka
addikt
2 hónapja repository-ból felrakott wine nem kezelte. pontosabban (ha jól emlékszem) é, ü, ö, ó betűkre jól működött, a többi ékezetes betű helyett pedig ó betűt írt ki. a fő gond a wine+dc kombóval egyébként nem ez volt, hanem hogy nagyon instabil volt, félóránként dobott le a hubról ''unknown error'' hibaüzenettel, ilyen win alatt nem fordult még elő.
cedega-t ofkorz nem vmware alatt próbáltam. civ3 gyakorlatilag bármilyen kukából kitúrt gépen elfut, és így sem működött elég gyorsan, civ4-et (ami ugye már 3d-s) nem mertem kipróbálni.
azureus-nál az tett be, hogy feltétlenül szükséges neki a mozilla-browser csomag is. szerintem ez így nevetséges. (igen, ez a teljes mozilla böngésző, mert hát az tényleg elengedhetetlen egy java-ban írt torrent kliens számára). -
Finwe
őstag
Hali!
Az új drivert végül nem sikerült feltelepíteni mert panaszkodik, h nem jó neki a kernel a synaptic-ban pedig a legnagyobb veziószámú van telepítve.
Viszont van itt egy gond amit nem értek és elég nagy probléma + nagyon régóta van.
kb 10-15 percig hajlandó futni a kde (a gnome is ezt csinálta) aztán elkezdi összemosni a képet ahogyan kattintok az ablakok között és ha elég gyorsan észreveszem még tok nyomni egy ctrl+alt+backspace-t és kezdődik előről. Ha nem akkor a bill is lefagy és restart segít csak
(és a firefox is képes csak úgy kilépni böngészés közben)
Mindig frissítgenem a rendszert, 5.10 ubuntu -> kubuntu -
Fawkes
őstag
Wine támogatja az ékezeteket mostmár default, a régebbieknél is megvolt a trükk, amivel meg lehetett ''hackelni'', hogy kezelje őket.Cedega-val, akadozik.Hát remélem nem wmvareben futtatott linuxon cedegázol, mert akkor megértem ,h. akad.
De tény és szomorú, Linuxra ugyanazt a programot rosszabb minőségben írják meg mint win-re.Pl.:Azureus -
emitter
őstag
superkaramba a jobb, vagy a gdesklets? estleg más ezekhez hasonló desklet-cucc?
gdesklets-et már próbáltam, van 1-2 jó cucc, de amik igazán tetszettek, azok pont nem működtek vmi miatt...
superkarama megy gnome alatt is, érdemes kipróbálnom? -
emitter
őstag
válasz
Forest_roby #3850 üzenetére
közben találam egy dapper-kalauzt, ahol találtam dapper repokat, amiket felraktam, és így találtam egy ilyen csomit: sun-java5-plugin
mingyá fel is tolom -
emitter
őstag
válasz
Forest_roby #3848 üzenetére
nincs ilyen csomag.. neked milyen a sources.list-ed? elküldenéd pm-be?
-
emitter
őstag
köszi a segítséget, felraktam /usr/src-ben, csináltam neki linkeket #2771 alapján (persze eltérő útvonallal).. de nem működik a java, about:plugins-ben sincs bent... hova kéne még symlinket rakni? (mondjuk a régi alternatives/java linket nem töröltem, csak átneveztem, ez nem elég
)
-
GD
őstag
válasz
emitter #3844 üzenetére
1.5.0.07 sunjava leszed
bele /usr/src-be
chmod 775 jreTAB
sh vagy ./jreTAB már nemtom pontosan
sok enter
yes
done..
a bin törölhető ha megy
ennyi, aztán szimlink a firefoxnak és megy
firefox az van ami a backportban jön, talán vmi 1.5xx verzió, nagyon sztem nem kell izgulni, linux +firefox sztem még így is biztonságosabb mint egy win+ie
source list.. nemkizárt hogy megborul a rendszer ha pl régebbi csomag is van ott mint ami a gépen, stb, lehetnek feloldhatatlan ellenmondások, az egészet ne írd át, inkább csak az extra részt add hozzá
ui: utólag is megoldható sztem a teljes alaprendszeri magyarítás ha már elbölted, a nyelvi beállításoknál pipáld a magyart újra meg rakd be defaultnak, hátha magához húz még vmi csomagot
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
sun-javát ti hogyan tettétek fel? Ez alapján próbálkozom [link], de nem sok sikerrel, pl. nem tudom chmodolni (su-ként sem) a binárist, mert azt írja h no such file or dir.
pedig ls-sel simán ott van ugyanazzal a névvel a könyvtárban, ahol állok
szóval aranyos helyzet állt elő..
előző kérdéseimre is várom még a választ! -
emitter
őstag
most már marad így egyelőre, angolul.. legalább rákényszerülök hogy valami újat is tanuljak angolból néha
Csomagban hogyan tudok magyar Firefoxot/Thunderbird-et leszedni? Vagy ezeket csak binárisként tudom kézzel letölteni, majd installolniMeg mintha csomagban nem is a legújabb verziót szedné le, pl. 1.5.0.5-öt találja a newestnek, mikor már van 1.5.0.6 is.. sőt 2.0b
-
dat
senior tag
-Desktop rendszerként tanulásra, netezésre, néha esetleg munkára (Oracle fejlesztés) de arra még mindig jobban beválik a Win.
-Azért az Ubuntu mert könnyen kezelhető, felhasználóbarát rendszer
-Xp és Ubi is fenn van a vinyón, de a win-t most már leginkább ''csak'' munkára használom, minen mást Linux alól intézek -
emitter
őstag
Nem, nem úgy értettem a magyart.. nálam ha HU-t választottam is telepítéskor, a panel menüjeinek 70%-a anagol maradt, úgyhogy ez elég zavaró volt..
egyébként most azóta újrahúztam az angol dappert, most egyelőre minden ok, wifi isde azért leszedem a teljesen magyar dappert..
-
Sanyix
őstag
válasz
T. Almeida #3799 üzenetére
Nemrossz, bár én itt ahogy látom csak portokat, meg protokollokat lehet engedélyezni. És hát a bittorrent protokoll engedélyezve van, de eléggé passzív vagyok :\ most nyissam meg a bejövő portot úgy egészben?
-
GD
őstag
válasz
ballington #3829 üzenetére
a mount ha nincs beírva az fstab-ba addig él amíg újra nem indulsz, vagy kézzel le nem csatolod
-
cucka
addikt
mire használja Ubuntu rendszerételsősorban tanulásra használom, iskolai beadandók írása, stb. megpróbáltam desktop rendszernek is használni, de nekem nem vált be, pl. nincs rá normális dc kliens illetve nem fut rajta a civilization 4
.
miért pont ennél a disztrónál van azért pont ubuntu, mert szobatárs már használta egy ideje, és meg volt vele elégedve, és nekem is megtetszett.
milyen OS-ről váltott rá. jelenleg egy kicsontozott xubuntu-t használok vmware-ben, szóval nem váltottam. -
emitter
őstag
úgy érted, hogy tiltsam le a vezetékes adaptert, és csak a wifis maradjon aktív?
alapból felismert mindent a dapper, még semmit nem állítottam rajta úgymond... tegnap installoltam
De inkább ez a panel dolog idegesít..használhatatlan a rendszer
most letöltöm a magyar dapper-iso-t, mert írták vhol, hogy bár az angol (ship-it-es verzió) dapperban is be lehet állítani magyar nyelvet, az mégsem az igazi, teljesen összevissza - van ami magyar, de a többséget nem sikerült lefordítani.. szóval majd felrakom a hun-dappert, és meglátjuk mi változik..
mindenesetre köszi a linket, asszem még fogom használni -
GD
őstag
válasz
emitter #3828 üzenetére
nincs véletlen egyidőben két interface ugyanazon a gépen és szegmensen aktívban?
pl 192.168.1.2 és 192.168.1.3
mik a típusok a kariknál?a wifit trükkel vagy alapból ismeri? mi módon?
érdemes alap dapper telepítés után egy mentést csinálni és szemmel tartani a rendszert hogy mikor hüjül meg..
amúgy nem sok idő, a linux nem erről szól, de én már annyit faragtam szét szegényt hogy már egy ubuntu telepítés ''mint kurváknak a b@szás'' főleg ha kimented a letöltött csomagokat lásd ubuntu kalauz, meg a /home-ból a fontosabb config file-okat...stb..
legalább gyakorolsz
[link] -
ballington
addikt
hy all.
tegnap rákötöttem egy winyót a gépre, ubuntu start. gondolom ekkor mountolni kell azt, ugyan úgy, mint liveCD alatt is be kellett, ha vlamait meg akartunk nyitni.
ha leveszem a gépről a winyót, akkor unmountolni kell? vagy nem kell, és a restart után azok már nem lesznek benne. -
emitter
őstag
Teljesen begagyizott a Dapperem! Betölti a gnome-ot, de a panelokon nem jelenít meg semmit sem. Az asztalon csak egy felmountolt partíció van, ennyi. Alig bírtam megnyitni a Firefoxot hogy ide írjak
Többszöri reboot után is megmaradt a probléma..
Meg olyanokat is csinált dapper úr, hogy a hálózati adaptereknél, ahol elvileg 1 wlan, és egy ethernet adapternek kéne lenni, berakott 2 ethernet adpatert, így a wlanomat nem is tudtam bekonfirgurálni.. többször újraindítottam, míg végül normálisan felismerte, h mégiscsak van egy wlan-kari a gépben, és berakta a listába
Nem tudom, mi lehet a probléma! Segítsetek!
Az baj forrása lehet, hogy a vinyó 3 részre van osztva, első partíción egy XP, másodikon a Dapper, harmadik (1GB) swap.mondjuk grub simán betölti mind2 Os-t
-
Fawkes
őstag
''Akkor néhány link, szerintem kezdésnek (elolvasni) ez is elég
Szerintem az egyik legjobb kezdő link: [link]
Egy jó tanács (ezt el kellene olvasni) Hogyan kérdezzünk okosan: [link]
Ha ezt nem tartod be, könnyen összefuthatsz mindenféle (csúnya) válasszal.
Ezek a linkek nem a mai állapotokat tükrözik (199X), de elinduláshoz mindenképpen javasolt néhány komolyabb pillantás erejéig megnézni.
Alap weblap: [link]
Itt találsz mindenféle leírást magyarul, pl. hálózati alapismeretek, DNS, kernel. Ha az egészet le szeretnéd tölteni, menj a lap aljára és ott meg-
találod a lehetőségeket.
Ajánlott elolvasni (tudom, nem rövid) [link]
Alapismeretek: [link]
Egy érdekes ismertető: [link]
Egy rövid bemutató: [link]
Egy friss (2006.01.09) leírás kezdőknek (sorozat) [link]
Magyar nyelvű hogyan-ok (howto): [link]
Az egyik legjobb portál(szerintem), ahol érdemes keresni (főleg a fórumokban):[L] http://hup.hu/[/L]
Keresésre egy jó lehetőség: [link]
Elég jó összefoglalás a linux-os linkekkel (nem csak magyar): [link]
'' -
Fawkes
őstag
Sziasztok!
Nekem is van egy kérdésem méghozzá ubuntuval kapcsolatban.
-Érdekelne, ki mire használja Ubuntu rendszerét, miért pont ennél a disztrónál van, és , hogy milyen OS-ről váltott rá.
Örülnék, ha egy kisebbkörű képet kapnánk a felhasználást illetően :- ) -
Sianis
addikt
válasz
emitter #3824 üzenetére
Hogyne lehetne! Egy program nyelvét egyedül az határozza meg, hogy milyen környezeti változóval lett indítva ( LANG='''' ) no és persze az, hogy az adott nyelv pl: .mo fájlja a nyelv könyvtárában elérhető-e. Magyar nyelven futó Gnome alatt is elindítható angolul bármi, csak terminálba beírod, hogy LANG=''en_EN.UTF-8'' program neve. És máris úgy indul. Nincs ebben mitől félni. Hajrá!
MOD: És igen a felhaználó beállításai a /home/$USER mappáan tárolódnak le. A rendszeré persze nem, de gondolom valami ilyemi miatt megy az újratelepítés vagy csak átcsoportosítasz.
Sianis
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
Elkészült a másolás, de eddig csak a home-mappát húztam át. Van még olyan mappa ezen kívűl, amiben számomra fontos fájlok lehetnek, beállítások, stb? (vagy minden ilyen userfüggő dolog a home-ban van)
mod: Ha angol dapper-installerem van, lehet magyar nyelvet is beállítani később, ugye?(ha jól emlékszem, ez csak az ablakkezelő nyelvét jelenti, de hát az is elég..)
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
egyébként kipróbáltam az xubuntu-t és úgy érzem megtaláltam a számomra ideális disztrót. viszonylag könnyen sikerült nevetségesre leszorítani a memóriaigényét, ezen kívül kevés helyet is foglal. valószínűleg a gépemen található kubuntu megy a levesbe, grub-al együtt.
-
emitter
őstag
válasz
Jester01 #3811 üzenetére
Igen, bekapcsoltam.. most jó másfél óra után 7,2G-t tolt át.. háát ez nem sokkal gyorsabb így.. na mind1, ígyis-úgyis marad a gép éjszakára
mod: nem igazán értem: a DMA azt jelenti, hogy a proci kiiktatásával megy a címzés, tehát a másolás, nem? Akkor meg miért lassítja be még így is marhára a gépet(netet is!)
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
vadasy112 #3812 üzenetére
nem a gépet kérdeztem, hasnem a routert..
de látom, annyira nem vágod a témát, így nem lesz könnyű dolgunk.. router admin-felületébe be tudsz lépni? szvsz elég, ha egy WEP-et beállítasz neki, meg letiltod az SSID-broadcastot, innentől még a breezy-ubuntu is könnyen beállítható, majd adom a további instrukciókat!
(Ha mondjuk falun laksz?, akkor nem is kell szvsz semmilyen titkosítás, így a legegyszerűbb
Amúgy a gépen a Rendszer->Adminisztráció->Hálózat menüpont alatt tudod belőni a kapcsolatot.. de ahhoz kell tudni egyet-s mást a routerről, stb. -
zsolo_d
tag
Haligali!
ROOT felhasználóként megnyitod a konzolt és begépeed az ''init 3'' parancsot.
Ekkor lelövi az X-et.
A drájvered *.run?mert akkor...
Keresd meg a a driver-edet és futtathatóvá kell tenned. ''chmod valami.run 777'',
vagy midnájtkommanderben (mc parancs) keresd meg és a kommander menürendszerében be tudod állítani, hogy milyen jogod legyen. Ikszeld, hogy futtathasd. (ekkor zöld színű a fájl)
Ha ez megvan... runehez hasonlít a winfosos telepítés
Ha lefutott akkor ''init 5'' és visszakapod az X-et.
Üdv. -
zsolo_d
tag
Haligali!
ROOT felhasználóként megnyitod a konzolt és begépeed az ''init 3'' parancsot.
Ekkor lelövi az X-et.
A drájvered *.run?mert akkor...
Keresd meg a a driver-edet és futtathatóvá kell tenned. ''chmod valami.run 777'',
vagy midnájtkommanderben (mc parancs) keresd meg és a kommander menürendszerében be tudod állítani, hogy milyen jogod legyen. Ikszeld, hogy futtathasd. (ekkor zöld színű a fájl)
Ha ez megvan... runehez hasonlít a winfosos telepítés
Ha lefutott akkor ''init 5'' és visszakapod az X-et.
Üdv. -
emitter
őstag
válasz
vadasy112 #3806 üzenetére
Milyen wifid van? Úgy értem, van rajta titkosítás, ssid, stb? Én csak a wep-ig tudok segíteni, wpa bonyolultabb (bár dapper lehet h már azt is tudja alapból, nekem a breezy még nem.. de nálam csak wep van)
WPA esetében Sianis-t ajánlom
mod: Jester, ahogy elnézem, ez a másolás még kb. 5 óráig zajlana ebben a tempóban.. (még kb. 25G kell)
[Szerkesztve] -
vadasy112
csendes tag
ibm r50e laptopon h tudom belőni a wifit?
-
emitter
őstag
Sztok!
Sürgős segítségre lenne szükségem, nincs nagyon időm (meg kedvem se keresgélni)
Szóval live-ubiról bootoltam, van a gépben egy 80G-s FAT32 vinyó, meg egy 40G NTFS vinyó. Utóbbi az, amelyiken sikeresen elrontottam vmi LBA-s cuccot (azelőtt ubuntu volt rajta), így nem indult a kernel.. Most át szeretném menteni a rajta levő adatokat a 80G-sra. Ott tartok, hogy gparted-del leformáztam fat32-re a 80-ast, ok. Viszont ez a progi a 40G-s vinyót unallocated-nak ismeri fel, mintha semmi nem lenne rajta.
Hogyan tudom mégis átmenteni róla a fizikailag rajta levő adatokat a 80-asra? Egyik sincs felmountolva még, ezt hogyan kell? Lécci szájbarágósan
kösz!!
Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Google Pixel topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill. 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest