- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Rufusz
tag
A legújabb parám:
Hogy lehet egy partíció attribútumait megváltoztatni?
Konkrétan /media/share -hez van mountolva egy partícióm, amit csak rootként írhatok. File managerből rootként próbáltam az attribútumokat változtatni, de hiába. Kipipáltam az others ''write'' boxot, de egyből el is tűnik a pipa.
fstab-ban kell átírni valamit netán?
az idevágó rész most így fest:
/dev/hda3 / ext3
defaults,errors=remount-ro 0 1
/dev/hda5 /media/share vfat
defaults 0 0[Szerkesztve]
-
Sianis
addikt
Ezzel próbáld légyszíves!
Bővebben: link -
Sianis
addikt
Sajnos nem a legjobb az előre fordított csomag...
Ezért jó, ha te fordítod magadnak, bár ilyenkor nincs mozilla plugin, de van alternatíva! Amíg el nem készül, itt egy angol megoldás, régi, csak a frissebb dolgokat kell letölteni!
Bővebben: link -
Rufusz
tag
Írj! De előtte légyszi világosíts fel, hogy miért mondja néhány filenál az mplayer, hogy
[AO OSS] audio_setup: Can't open audio device /dev/dsp:
Device or resource busy
Hang meg nyilván ilyenkor nincsAz mplayert az ubuntu kalauz szerint tettem fel, kodekek meg minden...
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Írjak egy MPlayer fordítási tanácsadót?
-
GD
őstag
válasz
T. Almeida #383 üzenetére
at home
szóval, /etc/mpalyer/mplayer.conf az nincs
/home/.mplayer/config --> ilyen van, tök üres
szóval, mit kell neki beadagolni hogy jó legyen? -
GD
őstag
válasz
T. Almeida #383 üzenetére
megnézem ha hazaérek.. köszi
-
GD
őstag
betolom ide is hátha vki okos:
már 1X volt ilyen bajom de akkor se sikerült megoldani jól,tehát:
forrásból felment a legújabb stabil mplayer Ubuntu 5.10-re
codec-ek a helyükön
a gondom: csak kicsi képet ad, hiába fullscreen-elek vagy növelem az ablak szélességét..
nVidia kártyám van, de a gyári driver nincs fent..
/etc/mplayer/mplayer.conf lehetséges hogy nincs? mert ott nem találom..
rákerestem, sehol nincs a / alatt..
mplayer -vo -ra lök egy halom ismert kimenetet, gyanítom az kellene átrakni vmi másra..
hol, mit keressek, mit mire írjak át? -
Rufusz
tag
Elég fura... Az tehetett be neki, hogy a user ''.opera'' könyvtárából átmentettem 1-2 dolgot a rootéba. Opera reinstall, most szalad szépen, lehet hogy nem kellett volna 1az 1ben átmásolni
Most rootként belőttem az operát, át szeretném menteni a cuccokat. A legtöbb dologgal nincs is parám, de a mail contactjaim és a newsfeedek nem akarnak átmenni.
Aszongya hogy:Mail directory /root/.opera/mail/
Most akkor az egészet tegyem át vagy mi? Félek hogy ettől megint beszarik az egész...
Ja a másik gikszer: Át szeretném másolni DVDről az mp3aimat, és a hosszú, ékezetes fileokat sehogy sem akarja átrakni. A DVDt anno vindózból irtam, ez lehet a para?
msttcorefonts fennt van, szal más trükk kéne...
[Szerkesztve] -
Rufusz
tag
válasz
T. Almeida #377 üzenetére
nem, egy partíció az egész ubuntu
-
GD
őstag
köszi a tippeket minkét hozzászólónak!
most épp a csodás mikrofos varázsolt egy el partíciómat, ha kiátkoztam, akkor lesz linux hegesztés -
snowflake
tag
Nem kell leszedni a 4-est, felteheted a 3.x-et mellé.
Nem kizárt hogy fent is van (/usr/bin/gcc*), ha nem, tedd fel valamelyik 3.* gcc-t (nem tudom melyiket favorizálja pontosan az mplayer)
Kétféleképpen bírhatod munkára a 3-as gcc-t:
1. vagy átírod az /usr/bin/gcc symlinket, hogy ne a 4-re, hanem a 3-ra mutasson
2. vagy a fordítás előtt beírod ezt: export CC=/usr/bin/gcc-3.* /azt a verziót írd be amit feltettél/
majd
./configure
make -
Sianis
addikt
#deb cdrom:[Ubuntu 5.10 _Breezy Badger_ - Release i386 (20051012)]/ breezy main restricted
deb ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/ubuntu/ breezy main restricted universe multiverse
deb-src ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/ubuntu/ breezy main restricted universe multiverse
deb ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/ubuntu/ breezy-updates main restricted universe multiverse
deb-src ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/ubuntu/ breezy-updates main restricted universe multiverse
deb ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/ubuntu/ breezy-security main restricted universe multiverse
deb-src ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/ubuntu/ breezy-security main restricted universe multiverse
Itt az én sources.list-em, gyors, minden csaomag elérhető... -
GD
őstag
xine-al az a bajom hogy a felírat pozícióját nem tudom neki megmondani.. a képernyő legaljára teszi.. továbbá betűméret is elég macerás..
régebbi gcc, de akkor teljsen leszeded a 4est?
mert akkor minden ami azzal fordult hüje lesz, omlik az egész rendszer..
és hogy mondod meg a fordításkor hogy melyik gcc-t használja ha több verzió is van fent?
[Szerkesztve] -
GD
őstag
köszi, addig kísérleteztem a különböző fórumokon elérhető backport-okkal hogy most mindenki megy, ami meg nem az kapott eg nagy #-et
bár ritka hogy 60k fölött jönne vmi..
mi a legújabb deb csomag mplayerből?
megtalálható az mplayer hivatalos lapján? mert csak rpm-et látok, lehet én vagyok vak, mingyá megnézem mégeccer -
SAMYka
senior tag
-
Rufusz
tag
Frankón nem értem. Most akkor csak rootként nem tudsz belépni grafikusan, vagy felhasználóként se?
Ha be tudsz lépni felhasználóként, akkor csinálsz egy root jelszót (mert alapból nincs), engedélyezed rootként a belépést, azt szevasz.
Ubuntu kalauzt megnézted? ott le van írva minden. -
GD
őstag
forrásból sikerült vkinek felküzdeni bármely mplayer verziót 5.10 ubuntu alá?
még a --disbale gcc version checking opcióval se megy fel..
MIKOR lesz már végre az mplayer gcc4 kompatibilis??
mikor minden új disztro kiadásba ezt a fordítót teszik??
sempron procira meg az írja : mmx nincs benne.. ezé nem is hajlandó szóba álni vele.. -
GD
őstag
-
SAMYka
senior tag
Jelenleg csak szövegesen tudok alakítani. Semilyen egyéb területre nem tudtam még belépni. Az is probléma hogy szövegesen 1 parancsot ismerek : exit.
Valami olyan megoldás kéne hogy közvetlen root-ként bejelentkezek tökmindegy hogy hova csak ott tudja módosítani a felhasználókat. -
SAMYka
senior tag
root -ként be tudok lépni mint rendszergazda szöveges módban. Grafikuson nem enged root-al.
A probléma az volt hogy hiába irtam be bármilyen felhasználónevet és jelszót telepítéskor mindig vissza adta azt az ablakot.
Sianis: ha te megcsinálod nekem én honan fogom tudni?
Most az lenne a kérdés hogy hogyan jelentekezzem be és hol root-ként hogy tudjam módosítani a felhasználókat? -
Petersson
csendes tag
Tegnap leszedtem az 5.10-et de nem akar felmenni. Először CD-rom baja volt, aztan billentyű. Arra gondoltam hogy a szerver túl van terhelve hiszen csak tegnap jelent meg, szal rosszul jött le vagy pedig az írásnál ba... el.
Majd pár nap múlva újra lekapom valami hajnali órában és a megírásnál is finom leszek. -
Rufusz
tag
Hogy mi? Szal egyaltalan nem tudsz belepni, vagy mi? Telepiteskor egy felhasznalonevet es ahhoz egy jelszot ker, ennyi.
Ha sehogy nem enged belepni es nem tudod a jelszot, akkor szerintem bukta, telepitsd ujra.
Ha csak egy felhasznaloval van gondod, akkor nem ilyen veszes a helyzet, olvasd el az ubuntu kalauz idevago reszet! 9.1 es 9.3-as pontok --->Bővebben: link -
SAMYka
senior tag
Na én úgy megkavarodtam ezzel a linuxal hogy nem tudok belépni. Ott kezdődött a probléma hogy telepítéskor kérte hogy adjam meg neki az uj felhasználót. Én meg is adtam meg a jelszavát is de ő nem volt hajlandó elfogadni mert mindig visszadobta ugyanazt a képernyőt. Most jelenleg ott tartok hogy marhára lefárasztott a jelszópróbálgatás és kéne valami trükk hogy hogyan lehetne valahogy root-al bejelentkezni mint rendszergazda törölni a felhasználót (már ha egyáltalán van ilyen) és ujra létrehozni jelszóval meg mindennel.
-
BullSoft
tag
Sziasztok!
Az normalis hogy az Ubuntu Live! CD-vel nem tudtam a netet beloni (ADSL), vagy en vagyok bena? -
GD
őstag
üfv! az 5.10-hez milyen backportokat lehet használni?
azé lassú mer mindenki most nyumol az új kiadással?
még egy mc-t se tudtam apt-get -el felrakni... alig csorognak a bitek a frissítési csatornán.. -
Rufusz
tag
A billentyűzetkiosztással vannak paráim. Telepítéskot véletlenül angolon hagytam, aztán most szívok miatta folyamatosan.
A System-->Preferences-->Keyboard-->Layout-ban variálok leginkább, de érdekes dolgokat művel. ''Hungary 102/qwertz/dot/Eliminate dead keys''- ez a jó nekem, be is állítom, de újraindításkor megint sz@r.
Rootként is és userként is próbáltam. Miközben állítgatom, a menü kerete folyamatosan ''ugrál'', úgy tűnik mintha valami programbiba lenne.
Be lehet állítani a billt terminalból, vagy máshonnan is?
Ja, mellesleg az operával is gondja van az 5.10-nek, indításkor hiányol egy csomagot, amit nem lehet telepíteni, illetve lehetne,de fizetős
Az 5.04-ben nem volt ilyen gond
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
Hi!
Köszi a segítséget neked és Sianis-nak is természetesen, bár sajna mostanra már értelmetlen lett.
Biztos én vagyok a béna, de nem értem:
Próbáltam a wiki alapján feltelepíteni az nvidia drivert a vga-mhoz, de az lett az eredmégye, hogy nem indult el az x-window (már másodszor). Asszem így hivják a grafikus felület.
Most telepíthetem újra, legalább felrakom az 5.10 -et.
Egyébkén kipróbáltam a: root (hd1,0) -t és nem volt jó!
Ha majd ráértek vki leírhatná, hogy kell feltelepíteni a vga drivert, mert elborzadok, amikor beszaggat a képernyővédő.
na, cs -
AlBundy
aktív tag
Megjelent az 5.10-es változat
:Bővebben: link
-
Cat0606
tag
válasz
Forest_roby #321 üzenetére
Próbálj egy apt-get update -t indítani.
Illetve, bocs: sudo apt-get update
Ha erre is anyázik, nem jó a sources.list -
Cat0606
tag
válasz
Forest_roby #326 üzenetére
Szal, ha 2. vinyó 1. partíció, akkor imho:
title Microsoft Windows
root (hd1,0)
savedefault
makeactive
chainloader +1 -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #326 üzenetére
pl:
- root hdb1
- root hd1,0
Valamelyik csak működik, ki kell próbálni, mert most nem vagyok GRUb közelben, a manualjaban le van írva, hogy mit jelentenek a számok... -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #324 üzenetére
Nos!
title Microsoft Windows
root (hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader +1
Ez jó, de csak akkor, ha a windows a hd0,0 eszközön van, ha nem, akkor nem is fog működni!
Plusz! Gondolom, hogy hide be van kapcsolva, ezt bootoláskor egy ESC lenyomásával feloldhatod, így látni fogod a boot menüt...asszem 5 mp-et vár, hogy megynomd, de lehet, hogy csak 3-at lényeg, hogy a grub betöltése után neked esc-et kell nyomni, hogy előhözd a listát, vagy belenyulva a menu.lst-be kikapcsolni a hide-ot. -
Forest_roby
őstag
De én most utólag dugtam a gépre a windowsos winyót! A wiki alapján sikerül bootolással bemountoltatnom, a következő lépés már csak az lenne, hogy a windows-t is el tudjam indítani.
Ehhez kellene segítség!
olvastam a wikiben:
'' Hogyan adjak Windows bejegyzést a GRUB menühöz?''
ezt meg is csináltam:
--------------------------------
$ sudo cp /boot/grub/menu.lst /boot/grub/menu.lst_backup
$ sudo gedit /boot/grub/menu.lst
* Fűzd az alábbi sorokat a file végére:
title Microsoft Windows
root (hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader +1
--------------------------------------------------
De ugyan úgy bootolt a gép, mint eddig. Mit hagyhatam ki(, mit nem tudok)? Vagy az ubuntu indulásakor kell vmit csinálnom, hogy bejöjjön az op-rendszer választó menű? -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #322 üzenetére
Lehet!
Ubuntu telepítésekor automatikusan megy fel GRUB, ha ven fent Windows, már be is lövi... -
Forest_roby
őstag
Hi!
Látom az elöző nehéz kérdés volt, akkor legyen egy másik:
Ubuntu -ban be lehet állítani több oprendszerhez boot-managert?
(Gép induláskor tujak választani, hogy melyik op-t indítsam el!)
Előre is köszi! -
Forest_roby
őstag
Hi!
Mindig ezt írja ki a terminálom progi telepítéskor:
W: Nem lehet a(z) http://ubuntu-backports.mirrormax.net hoary-backports/main Packages (/var/lib/apt/lists/ubuntu-backports.mirrormax.net_dists_hoary-backports_main_binary-i386_Packages) forrás csomaglistáját elérni - stat (2 Nincs ilyen fájl vagy könyvtár)
W: Nem lehet a(z) http://ubuntu-backports.mirrormax.net hoary-backports/universe Packages (/var/lib/apt/lists/ubuntu-backports.mirrormax.net_dists_hoary-backports_universe_binary-i386_Packages) forrás csomaglistáját elérni - stat (2 Nincs ilyen fájl vagy könyvtár)
W: Nem lehet a(z) http://ubuntu-backports.mirrormax.net hoary-backports/multiverse Packages (/var/lib/apt/lists/ubuntu-backports.mirrormax.net_dists_hoary-backports_multiverse_binary-i386_Packages) forrás csomaglistáját elérni - stat (2 Nincs ilyen fájl vagy könyvtár)
W: Nem lehet a(z) http://ubuntu-backports.mirrormax.net hoary-backports/restricted Packages (/var/lib/apt/lists/ubuntu-backports.mirrormax.net_dists_hoary-backports_restricted_binary-i386_Packages) forrás csomaglistáját elérni - stat (2 Nincs ilyen fájl vagy könyvtár)
W: Nem lehet a(z) http://ubuntu-backports.mirrormax.net hoary-backports/main Packages (/var/lib/apt/lists/ubuntu-backports.mirrormax.net_dists_hoary-backports_main_binary-i386_Packages) forrás csomaglistáját elérni - stat (2 Nincs ilyen fájl vagy könyvtár)
W: Nem lehet a(z) http://ubuntu-backports.mirrormax.net hoary-backports/universe Packages (/var/lib/apt/lists/ubuntu-backports.mirrormax.net_dists_hoary-backports_universe_binary-i386_Packages) forrás csomaglistáját elérni - stat (2 Nincs ilyen fájl vagy könyvtár)
W: Nem lehet a(z) http://ubuntu-backports.mirrormax.net hoary-backports/multiverse Packages (/var/lib/apt/lists/ubuntu-backports.mirrormax.net_dists_hoary-backports_multiverse_binary-i386_Packages) forrás csomaglistáját elérni - stat (2 Nincs ilyen fájl vagy könyvtár)
W: Nem lehet a(z) http://ubuntu-backports.mirrormax.net hoary-backports/restricted Packages (/var/lib/apt/lists/ubuntu-backports.mirrormax.net_dists_hoary-backports_restricted_binary-i386_Packages) forrás csomaglistáját elérni - stat (2 Nincs ilyen fájl vagy könyvtár)
W: Próbáld futtatni az apt-get update -et, hogy javítsd ezeket a problémákat
Sztem az a source.list file jól van beállítva!
Mi lehet a baj ill. mi a megoldás? -
Rufusz
tag
Közben találtam egy érdekes csomagot:
airsnort:
WLAN sniffer
''A wireless LAN (WLAN) tool which cracks encryption keys on
802.11b WEP networks. AirSnort operates by passively monitoring
transmissions, computing the encryption key when enough packets
have been gathered.''
Ez az amire gondolok?
Használt már valaki ilyesmit élesben? -
Rufusz
tag
válasz
Vilmoskorte #318 üzenetére
Nem nagyon akar összejönni...
root@dhcppc4:~# apt-get -f install libqt3c102-mt
...
Package libqt3c102-mt is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source
However the following packages replace it:
libqt3-mt
Na, akkor kigyomlálnám a libqt3-mt -t...
root@dhcppc4:~# apt-get remove libqt3-mt --purge
...
The following packages will be REMOVED:
kdelibs-bin* kdelibs4c2* krusader* libarts1c2* libkdegames1* libqt3-mt*
opera* qcad* valknut*
0 upgraded, 0 newly installed, 9 to remove and 1 not upgraded.
Need to get 0B of archives.
After unpacking 73.1MB disk space will be freed.
Do you want to continue [Y/n]? n
Abort.
...inkább kihagynám hogy ezeket leszedje nekemVan más ötleted eseteg?
-
Vilmoskorte
tag
Erre megeresztenék egy apt-get -f install parancsot, lehet vannak függőségi problémák. Azokat rendberakja. A dselect progit nem igazán szeressem, helyette legyen barátod az apt-get. Tehát rákeresel a skype csomagra (apt-cache search skype), ha talált, akkor felrakod (apt-get install skype). Ha nincs, akkor google és rákeresel a forrásra, beírod a sources.list-ba, majd felnyomod. A dselect nem kezeli jól a függőségeket, sokkal fejlettebb szerszám az apt-get.
libqt3-mt: ez része a kde-nek, amivel kavarás van nálad. Leszeded így: apt-get remove libqt3-mt --purge.
Először is én azt csinálnám, hogy az említett doksi felső részén lévő sources.list-et használnám. A mostani ki a szemétbe és csere. Majd apt-get update, apt-get upgrade. Esetleges függőségek rendberakása (apt-get -f install, addig, amíg nem jó!). Ezekután kezdenék foglalkozni a skype-val. -
Vilmoskorte
tag
Mert nem adtad meg a sources listában a forrást. Az elején a doksinak van felsorolva a forrás, azokat add hozzá.
Symlink (példa): ln -s /valahol/valami/fájl /ide/linkelem/a/fájlt
érthető? pl. /opt/java/jre/plugins/java.xxx /opt/firefox/plugins/.
erre a java plugint symlinkeli a firefox plugins könyvtárba egyazon néven, a pont a végén azt jelenti, hogy egyazon néven csinálja. De meg tudod csinálni mc alatt is. -
Rufusz
tag
válasz
Vilmoskorte #311 üzenetére
Naggyon penge vagy, thx!
Synapticban benne volt mellesleg.
Akkor most jöhet a skypes parám:root@dhcppc4:~/Desktop# dpkg -i skype_1.2.0.17-1_i386.deb
Selecting previously deselected package skype.
(Reading database ... 67156 files and directories currently installed.)
Unpacking skype (from skype_1.2.0.17-1_i386.deb) ...
dpkg: dependency problems prevent configuration of skype:
skype depends on libqt3c102-mt (>= 3:3.3.3.2); however:
Package libqt3c102-mt is not installed.
dpkg: error processing skype (--install):
dependency problems - leaving unconfigured
Errors were encountered while processing:
...vagyis kéne neki a ''libqt...mittomén'' csomag.
ok, letöltöm, feltenném:root@dhcppc4:~/Desktop# dpkg -i /root/Desktop/libqt3c102-mt_3.3.4-3_i386.deb
Selecting previously deselected package libqt3c102-mt.
dpkg: considering removing libqt3-mt in favour of libqt3c102-mt ...
dpkg: no, cannot remove libqt3-mt (--auto-deconfigure will help):
kdelibs-bin depends on libqt3-mt (>= 3:3.3.4)
libqt3-mt is to be removed.
dpkg: regarding .../libqt3c102-mt_3.3.4-3_i386.deb containing libqt3c102-mt:
libqt3c102-mt conflicts with libqt3-mt
libqt3-mt (version 3:3.3.4-8ubuntu5) is installed.
dpkg: error processing /root/Desktop/libqt3c102-mt_3.3.4-3_i386.deb (--install): conflicting packages - not installing libqt3c102-mt
Errors were encountered while processing:
/root/Desktop/libqt3c102-mt_3.3.4-3_i386.deb
A libqt3-mt -t meg nem tudom leszedni
Szal skype beállítás hogyan? (az 5.04-es ubuntun sima ügy volt) bocsesz a regényért -
Fawkes
őstag
válasz
Vilmoskorte #314 üzenetére
Nincs benne az alapcsomagomban
Azt írja ki h a csomag nem található
Amúgy én azt már néztem szóval keresgéltem de nem akar működni.Fülteleptve már föl van csak nem tudok symlinkelni álítólag azt kell -
Vilmoskorte
tag
Olvasgatom a hozzászólásokat és elég sok alap kérdés merült fel. Itt egy link, amit mindenki olvasson el, mert elég jól össze vannak szedve a dolgok:
http://www.hup.hu/wiki/index.php/Ubuntu_Kalauz
Ezek után, nem hiszem, hogy kérdés merül fel -
Fawkes
őstag
van valakinek ötlete h tudom beröffenteni a javat ubuntu alatt?Nekem nem nagyon akar működni egy részletes leírást szívesen vennék
De ha nem részletes az sem baj
Köszi -
Vilmoskorte
tag
válasz
.:GoliBali:. #303 üzenetére
Neked talán így a legegyszerűbb:
sudo gedit /etc/fstab
(új sorba/dev/hda1 /mnt/windows ntfs ro,umask=0222,nls=utf8 0 0
ahol /dev/hda1 az első merevlemez első partíciója. Ha nálad más van, akkor átírod értelemszerűen. -
Rufusz
tag
-
Rufusz
tag
válasz
.:GoliBali:. #307 üzenetére
őőő...nem
Közben találtam valamit, asszem ez kell neked:
Hogyan csatolhatjuk fel a Windows NTFS partíciónkat boot során automatikusan, minden usernek engedélyezve az olvasást?
Bővebben: link
Mellesleg nagyon jó kis kalauz ez, egy fórumos arc fordította le, grat
mod: a #306-os problémám továbbra is fennál, próbáltam állítgatni a fontokat, az operában is, a decodingot szintén, de semmi
[Szerkesztve] -
Rufusz
tag
Feldobtam az új ubuntut is, de kissé mintha bugos lenne...
A skype-t nem lehet normálisan feltenni, egy csomagért rinyál, ami nem létezik, de a nagyobb gáz a betűkkel van. Az ''ű'' és az ''ő'' nem látszik normálisan, lehet hogy a fontokkal lenne baj? Sans-on van alapból, melyikre állítsam? -
Rufusz
tag
válasz
.:GoliBali:. #303 üzenetére
Ha jól tévedek, NTFSt nem lehet mountolni ubuntuval, legalábbis windóz xp ntfsét nem, max windóz 2000ét.
Egyébként mountolni legegyszerűbb krusadernből, mountman ikon, kiválasztod a partíciót, jobb klikk->mount
Bály dö vély, miért van az, hogy a wireless egy idő után, ha nincs adatforgalom, lelövődik magától, és sehogy nem lehet bekapcsolni? Kb 10-15 perc után jön elő, susénál nincs ilyen gond, szal gondolom az oprendszer hibája.
[Szerkesztve] -
.:GoliBali:.
aktív tag
jah és a wine-t hogyan lehet előhozni, használni?
-
.:GoliBali:.
aktív tag
Nagyon kezdő linuxos
Hogyan tudom eléeni az ntfs partícióimat linux alól, ha nincsenek mnt könyvtárban?
Azt mondták nekem hogy valahogy ''fel kell mountolni'', az hogyan kell??? -
Rufusz
tag
-Ubuntu volt fennt a gépen, 1 partíció a vinyón.
-SUSE telepítés, +2 partíció
-Ubuntun nem látom az új partíciókat, csak gparteddel, használni meg csak úgy tudom, ha mountolom őket terminálból.
Ezt minden újraindítás után beállítgatni elég macerás, szal van erre valami megoldás? (automount v ilyesmi) -
Forest_roby
őstag
válasz
T. Almeida #300 üzenetére
thx
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- TCL LCD és LED TV-k
- iPad topik
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest