- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
GD
őstag
válasz
ballington #3398 üzenetére
''For Linux Users
The md5sum checksum functionality is built into Linux. To begin the process under Linux, change directories to the wherever you downloaded your .ISO file. Once there, open a ''console'' or ''terminal'' and type this command after the prompt and press Enter:
md5sum {DOWNLOADEDFILENAME}.iso
(Note: Replace the {} and what's inside them with the actual name of your downloaded .ISO file.)''
igazából ez azt nézi hogy tényleg az ellenőrző kódnak megfelelő iso van e, pl ha sérült vagy módosított akkor visít..
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
van vmi progi, ami leelenőrzi, h jó-e az iso fájl amit letölt az ember?
-
GD
őstag
passz, a proxy szerver oldali beállítása is lehet ludas,bár sima http protokol, ami ugye alap dolog, lehet a cache beállítása okoz vmit, de már csak tapogatózok..érdemes lenne vhogy elérni aki manageli a proxyt meg a netet..
mellesleg, egyáltalán nem látod a frissítési helyeket? pl ping, stb?
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
thx ez már rendben van, csak a netes problémá töröm a fejem, szobatársam meg itt szív mellettem,mert nem megy sehogysem az apt-get update,nem ér el kint semmit.
pedig proxy ugyanúgy van belőve mint nálam, szal nem vágom ubuntu alatt a netet,5.10 alatt is volt ilyen gondom vele de nem ennyire durva és szembetűnő. -
GD
őstag
válasz
derossi #3390 üzenetére
nálam ment a dc, bár aktívba nem tudtam átrakni, de az v.színű az én hibám volt, minden esetre töltött, bár csak a kíváncsiság hajtott mikor megláttam az automatix listáján
dc vhogy már nem az én világom, végső esetben fordulok hozzá, meguntam a lassú, megszakad, kilép, hibás, nemtölt, fake, stb dolgokat..
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3389 üzenetére
kiegészítve alapismeretekkel hogy a user hogy tudja meg hogy mi a cél vinyó a grub ügyben..
df -h, fdisk, ls /dev/, mount, és leírás hogy mitől hda,b,c,d egy eszköz, ha benéz a gépe gyomrába mert bizonytalan tudjon mihez tartani.. úgy látom ez a legnehezebb nekik
media check hogy nem a cd-je sz@r..
illetve a grub menü ízlés szerinti beállítása editorral amikor már megy..
default, sorrend a menüben, időzítés, #-ezés vmi alap editorral, joe, mcedit, stb..
kb 1-2 emberes oldal nagyságú lenne az egész sztem -
derossi
aktív tag
nekem nincs parám a 6.06 ossal,és általában az ubuntu.hu leírásai is jók hozzá
egyedül az xgl-t nem sikerült belőni,mert amikor próbálkoztam hazavágta az x-et
meg a shoutcastot sem sikerült belőni...
meg a linuxos dc++ egy fos..,
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
válasz
ngabor2 #3386 üzenetére
igen tudom. thx /pont kikerültük egymást.
a gimp egy másik világ. meg se próbálom megszokni.
mod! GD:
Csak a ''wint telepítettem - elszált a grub'' problémát akarod feldobni netre? / azt össze tudjuk innen is halászni - részletekben már szépen le van írva.
derossi:
az éppen elég és ha használtál volna 5.10-et tudnád, hogy mi a különbség a kettő között.
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3376 üzenetére
hm, itt a végső parancsot látom csak, addig kicsit még rögös az út a mezei ubuntu kezdőnek
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #3383 üzenetére
de gimp van.
amúgy a linkelt kérdésedre a másik topikban válaszoltam. -
Ganger
aktív tag
Felbontás problémában ötlet?
hiába nézem xorg.conf-ot nem találom benne a gondot, upgrade után jelentkezett,vmi ötlet mit nézzek még meg? -
Forest_roby
őstag
válasz
ballington #3382 üzenetére
ahhoz restartolnom kell a gépet, linux alatt nincs photoshop.
Várgyá!! -
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3380 üzenetére
most nézem, foglalkozol avatarokkal. benéznél a Képszerkesztés (PH!Avatarok) topicba?
-
Forest_roby
őstag
válasz
ballington #3378 üzenetére
-
Sianis
addikt
válasz
ballington #3378 üzenetére
[link]
Mindenki: Hazajöttem nyaralásból, lehet kérdezni tőlem is!
Sianis -
ballington
addikt
honnan lehet letölteni az 5.10-est? mert a distrwatch.com-on az 5.10 ISO-jára kattintva is a 6.06-t hozza be.
megvan: [link]
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
nah ujabb gond, apt-get upgrade es restart utan/mar az is meglepett,hogy restartot akart
, a delutani telepitesnel nem volt semmi ilyen/ 640*480 a max felbontasom, 60 hz,hasonlo tapasztalatok? mire szamitsak meg a 6.06-tol pls nemi infot.
a meglepetesekbol elegem van.
nem hiszem el, ez mar vicc. -
ballington
addikt
hát akkor ebből kell valamit kihozni, csak tényleg nemtom, mér nem töltődik be az X server. lehet az ATI kártyám miatt.
-
GD
őstag
válasz
Forest_roby #3371 üzenetére
legalább 2 ember kellene a megíráshoz hogy egymás hibát, hiányosságait kipótoljuk
-
Ganger
aktív tag
-
GD
őstag
válasz
ballington #3368 üzenetére
az alap telepítésben az ubuntu-ban sincs (gnome) mplayer .. kb 3 féle módon tehetsz rá szert , könnyen és vagy ügyesen..
nehezen hiszem el hogy firefox nincs...
a thunderbird 1 parancs és van ha be van állítva a backport
( apt-get install mozilla-thunderbird )
ha jó a megérzésem, alap programokban mindkettő hasonszőrű, + a hozadék ami eltérhet attől függően hogy mit preferál a kde és mit a gnome.. ráadásul a kettő átjárható ha áldozol a másik ablakozó lib-jeinek helyet a vinyódon, így van nekem pl k3b cdíró progi ami alapból kde-es és mégis sima ubuntu-val használom, benyelve hogy kb 100mega hozadékot felrakott.. -
GD
őstag
kezdetben én is sokat szívtam a grub-al főleg fedora és sata lemezek miatt, de mióta ubuntu a fő linux terjesztés a kezem alatt, nincs ilyen gondom, az alapokkal kell tisztában lenni és lehet akár 8 vinyó meg 10 oprendszer is, nem vész el adat és nem kell újra rakni semmit egy xp telepítés vagy másik linux felpakolása után
grub error kódokra érdemes rákeresni, sokszor adnak rá jó hibaforrás megjelölést
akinek esetleg ''ahány vinyó annyi oprendszer'' van és tudja az alaplap a gyors (F8) /asus pl/ boot meghajtó választás mégkevesebb a baja..
legtöbbször az a baj hogy a user nem szán rá időt hogy a saját háttértárának kiépítését értelmezze linux nyelven, hogy mi az a hda,b,c,d, sda,b,c,d... és az ő gépén most melyik micsoda, és hogyan is dolgozik a grub
ez ügyben ha vmi advanced fórumtag hajlamos vmi segédletet összeütni szivesen beszállok képességeimhez mérten..persze minden ott van darabokban a neten, de így csak beszúrnánk a linket hogy ''tanulj tinó ne légy ökör''
mondjuk ez nem orvosság pl rosszul megírt telepítőlemezekre és egyéb bakikra.. -
ballington
addikt
hát ahogy elnézem, maradni kellene az ubuntu-nál, a kubuntuban alig van valami. se egy firefox, se egy thunderbird, se egy mplayer.
mod: szal senkinek nincs ötlete mért nem indul az X szerver? vagy h csökkentett módban is fel lehet telepíteni?
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
válasz
ballington #3365 üzenetére
felteszed majd aztis
-
Forest_roby
őstag
válasz
ballington #3365 üzenetére
no azt én nem ismerem, de ma megtudtam itt, hogy ubuntura is lehet telepíteni kde-t.
sudo apt-get install kubuntu-desktop
-=csak 150Mb=- -
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3361 üzenetére
valamiért nekem a kde jobban teccik, lölthetem kubuntu 5.10-est is?
mod: viszont most nézem, az 5.10-es kubuntuban nincs firefox
csökkentett módban is lehet installálni? egyáltalán mekkora az esély, h ha a live-n nem tölt be az X servert, telepítés után be fogja?
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
nah ubuntu online!
faxom, persze error 17-et megint javitani kellett.
Na de most megy, mingya' tonkre is teszem nvidia driver fel! -
Forest_roby
őstag
Asszem áthozom ide a kérdést! Nem akarom ezzel off-olni azt a topicot.
[link] -
Forest_roby
őstag
válasz
ballington #3359 üzenetére
Sztem töltsed le az 5.10 -et és telepítsed azt, jobban jársz vele. Ha most kezdtem volna az ubuntut, a 6.06 miatt lehet, hogy megutáltam volna....
Nem kell tűzfal és nem kell vírusírtó. Nagyon ritkák az olyan vírusok, amik linuxban kárt tudnának tenni.
mod:
ngabor2!
Már lehet leszedni a 6.10 bétát? Mert ha igen, akkor lehet, hogy én is teszek egy próbát, van egy mobilrackem, lepucolom aztán mehet! Nagy kárt így nem tehetek a másik winyón.
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
válasz
ballington #3359 üzenetére
oops tévedtem, nem csak az miatt indult el a live, hanem mert csökkentett módban startoltam másodszorra. simán b****ik elindulni.
amúgy mi a különbség a desktop cd és az alternate install cd között?
mert én a desktop-t töltöttem le. -
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3356 üzenetére
tehát előbb betölti a live cd-t, ott az asztalon evan egy install ikon, azt kell elindítani?
és ezután jön lehet a partíciókat megcsinálni?
egyébként az első bootolásnál nem tudta betölteni az X-et. Nemtom, lehet az kavart be neki, h beállítottam az elején az 1024x768x32-es felbontást? mert másodszorra hagytam alapon, csak a nyelvet állítottam át, és működött.
amúgy kipróbáltam és már net is volt alatta.
még valami. linux alá nem kell tűzfal v vírusírtó vagy ilyenek?
akkor nekifutok mégegyszer. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Forest_roby #3356 üzenetére
ez volt az automatikus csili-vili cucc. 5.10 esetén volt expert mód, azt szerettem. ez a live cd-s cucc nekem se jött be.
erősen gondolkodom azon, hogy még október előtt a bétákat elkezdem próbálgatni a 6.10-ből. a 6.06-ot már nehéz lenne rontani, ergo csak jobb lehet.
Digital: egészségesebb a swap-nek adni egy külön partíciót. de ha nem akarsz, akkor egyszerűen nem adsz meg neki semmit, majd utólag csinálsz neki image-ből.
ha a billentyűzeted szabványos (miért ne lenne az), akkor valóban illene ékezeteket kiírnia... -
Digital
addikt
Hali
Nagyon megtetszett a Kubuntu 6.06-os verziója,és szerettem volna felrakni,nem live lemezként használni. Csináltam neki partition magic-el egy 10 gb-os particiót. A billentyűzet kiválasztásánál (magyar,a bill. típusa Logitech S510) némely ékezetes betűt pl á-t nem ír
Telepítés közben az 5-ös ponton elakadtam,ahol ki kell jelöli a lapozó,és a gyökér particiót. Azt szeretném ha a komplett ubuntu a 10 gigás M particiómon volna,ezt hogyan tudom megcsinálni?
THX
Hardver konfiguráció az adataimnál! -
Forest_roby
őstag
válasz
ballington #3355 üzenetére
igen live cd. arrol lehet telepíteni a linuxot. sztem van ott egy olyan ikon, hogy install v. vmi ilyesmi.
-
ballington
addikt
letöltöttem, kiírtam újraírható cd-re, és a telepítő egy live cd-t indított el a boot után.
tehát töltések ezerrel, és feláll a linux. akkor ez egy live cd?
most akkor honnan töltsem le? -
Ganger
aktív tag
Najó. Asszem tényleg a tököm tele van már vele.
Grub zsinorban lehal, baszik barmit is csinalni,kozben error 17 ujfent, most mar kurvara nincs kedvem megint helyretenni.
lilo-t kene feltenni asszem,grub te meg rohadj meg.
most elmegyek duzzogok valahol egy keveset
alapbol van amugy lehetoseg lilo-val telepiteni?
gondolom van, csak hogy? a csili vili automata telepiton kivul van ami szemelyre szabhatobb?
ha jol tudom van.
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3350 üzenetére
úgy lesz, az tuti. mindent 2x elolvasok.
-
Forest_roby
őstag
válasz
ballington #3349 üzenetére
nekem is egy winyón van az xp és a linux, rádaásul jol el is b0sztam a particionálást, de nem számít. Tökéletesen feltelepült és tudom használni mind a 2 op rendszer.
Nem lesz baj, csak jol gondold meg mikor mire kattintasz, olvass el mindent, amit kiír a telepítő! -
ballington
addikt
válasz
Forest_roby #3348 üzenetére
thx.
épp töltöm, 61%-nál jár
remélem ha valamit nem jól csinálok, akkor még az xp el fog indulni -
Forest_roby
őstag
válasz
ballington #3347 üzenetére
meglehet!
Elindítod az ubuntu installt és van beépett particionálója. ott felosztod az e-t és kész.
mod: persza a grub feltelepul es benyomja az xp-t is a listajaba, de e miatt ne aggódj.
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
köszi a tapasztatot. amúgy ez kivitelezhető?
eddig így van a rendszerem: c: xp system 10GB, d: adatok 75GBG e: 75GB üres, f: xp swap partíciója. az f: tulajdonképpen a winyó elején van.
szal ebből meg lehet azt csinálni? a mostani c, d, f meghajtóhoz nem nyúlnék, az e-t osztanám fel a linux-nak. -
Ganger
aktív tag
válasz
ballington #3345 üzenetére
Őszintén?
Miután már ezerszer szívtam egy vinyón lévő oprendszerek miatt, így minden oprendszerem más vinyón van. Azóta legalább nem kell mindent egyszerre telepítgetnem meg, az elveszett adataimat siratnom,mint régebben.
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
#3338-ra valaki?
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
válasz
Forest_roby #3343 üzenetére
Hát most téptem ki a kopasz fejemről a maradék pár milis hajamat is.
grub, csak a régi másik vinyón lévő ubuntut észleli, a mostanit azt nem. jah igen, és ez a grub a mostani ubuntu ''alá'' tartozik. Most ez mi? két ubuntut ismer fel, mindkettő /dev/sda1-en,ami a satas vinyomon van. A mostanirol semmi hir. pff
Ezt nagyon nem értem.
Hát nem vagy egyedül, ez verzio nagyon nem tetszik eddig, gentooval nem szívtam ennyit pedig az sem volt egyszerű kör. -
Ganger
aktív tag
válasz
Forest_roby #3341 üzenetére
nah talaltam vmit ami jo lehet, megy a restart.
-
Ganger
aktív tag
Hali!
Na hát az 6.06-os ubuntuval kicsit szopok,semmi sem megy olyan könnyen,mint az ezelőttibe. Éppen nvidia drivert raktam fel gnome ala, aztan szepen X osszecsinalta magat,de izibe, enmeg epp a falat kaparom kinomban. Amugy masnal is produkalta ezt?
Networknel meg miert cikazik folyton a proxy megadása?
Hol jó, ha simán gnome-nal network proxy-nal beirom, hol meg exportalni kell parancssorbólmert cseszik megcsinalni, az update-t. Nem ertem. Érdekes 5.10-esnél nem voltak ilyen gondjaim ott minden fasza volt első lépéstől. Ja igen semmi nem változott hardverileg,csak annyi hogy masik vinyora ment fel.
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
válasz
ngabor2 #3337 üzenetére
és akkor a desktop-ra velót, nem advanced-ost.
és akkor így fog kinézni a rendszerem:
/dev/sda1: windows swap part. ntfs
/dev/sda2: windows rendszer (ntfs)
/dev/sda3: adatok (ntfs)
/dev/sda4: 1 GB linux swap
/dev/sda5: /boot
/dev/sda6: / + minden más.
akkor ez így megoldható? az első három már van, azokhoz akkor nem nyúlok. -
ngabor2
nagyúr
válasz
ballington #3336 üzenetére
nem érdemes egyelőre. működni fog, csak elég sok progi nincs meg 64-bites változatban. akkor emellé kellenek a 32-bites libek is. csak plusz macera, és nem nyersz egyelőre semmit se vele. jó az az i386 verzió.
-
ballington
addikt
Eljutottam odáig (vagy mégse, mert mnkahelyemen vagyok), hogy letöltöm az Ubuntu 6.06-t. érdemes letölteni a 64bites változatot? ez késöbb nem gond a programoknak?
-
Jim Karéj
tag
Sziasztok, tudna nekem valaki segíteni? A probléma az lenne hogy wine-ból inditom a quake 3-mat és az egér valhogy nem akar normálisan mozogni benne, kiprobáltam ablakban futtatni és akkor láttam hogy mozog de csak akkor ha az egér érinti a játék ablakának a külső peremét, és nem akar ''be menni'' a játékba. Hol lehet ezt állítani a wine config-ba vagy a xorg configba;
-
Forest_roby
őstag
válasz
(Kolombusz) #3328 üzenetére
Jobban meggondolva, mégsem volt olyan jó ötlet, hogy odaadjam az xorg.conf fileomat. Nem vagyok irigy, de ez nem csak a vga beállításait tartalmazza, hanem a bill, egér, monitor beállításait is. Valszeg nem egyezik meg ennyire a rendszerünk. Van még lehetőséged csak nem sok. Elküldhetem a file -t és megpróbálhasz rájönni, hogy mit kell kimásolni belőle és a régibe a rossz rész felülírni vele vagy ngabor2 ötletét követve, lefutatod ezt a gyilkos progit:
''dpkg-reconfigure xserver-xorg, és válaszd ki az nvidia modult. ehez kell a megfelelő restricted-modules csomag, ami fenn van, ha az nvidia modult felajánlja.''
Ha ezt végigfutatod, akkor beállítja az xorg.conf fileodat és utánna elvileg mehet is az nvidia driver telepítése.\még mindig terminálos felületről.
sudo nvidia-glx-config enable
aztán restart! /bár nem muszály restartolni a rendszert
azért küldöm a file-t hátha, de ha simán bemásolod biztos nem lesz jó! -
GD
őstag
válasz
(Kolombusz) #3325 üzenetére
felboot-olsz vinyóról, be-root-olsz, a floppyról mc-vel vagy sima cp paranccsal felülírod az xorg-ot, újraboot-olsz és elvileg lesz grafikus felületed
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Forest_roby #3327 üzenetére
A mailcimemre küldd már el plz azt a file-t, úgy egyszerűbb lesz megoldani a problémámat.
-
Forest_roby
őstag
válasz
Megoldódott már a problémás? Mert ha nem, akkor tudlak navigálni, nekem is ugyan ez volt a bajom és kitapasztaltam a dolgot.
-bejelentkezés!
sudo apt-get install mc
/feltelepül
sudo mc
/mc vel odanavigálsz az xorg.conf mappába asszem: /etc/X11/xorg.conf
/ott keresel egy biztonsági mentést, ha nincs megpróbálod fejből visszaírni azt, amit elrontottál. Egyébbként nekem van mentve egy xorg.conf file (alapértelmezetten) lehet hogy az is jó neked.
/a régit kitörlöd, az ujat bemásolod és ctrl + alt+ del
ennyi!
Sok sikert! Ha kell az xorg.conf fileom, akkor szólj! /sztem jó lenne...
mod: mc = midnight commander, hasonló a norton commanderhez.
[Szerkesztve] -
Jim Karéj
tag
válasz
A legkönnyebben az mc-vel su ban tudod szerintem megcsinálni, én most lettem kész vele.(a carmageddon 2 nagyon komoly alatta
)
-
(Kolombusz)
veterán
Szia!
Nem tudom, hogy miket tartalmaz még ez a xorg file, de nem lesz gond, hogy már vagy 180 megányi frissítés van a rendszeren, meg amsn és mplayer?
Tehát az ubuntu live cd-ről bootolok, lementem egy floppyra a xorg.conf-ot, majd bootolok vinyóról. És onnan hogyan tovább?
MOD: dat: Ohh, az szuper lesz, a midnight commanderrel, akkor egyszerűen megoldhatom a gondomat.
Holnap reggel ezzel inditok, de most már fáradt vagyok ilyen koncentráció-igényes feladatokhoz.
[Szerkesztve] -
dat
senior tag
válasz
(Kolombusz) #3322 üzenetére
Egy karakteres gyorstalpaló:
Dir helyett itt ls a megfelelő parancs. ls -la részletesen listáz. Oldalanként pedig ls -la | more
Ha egy fájl tartalmát akarod kilistázni akkor cat a te parancsod (oldalanként cat <fájlnév> | more)
Fájlok szerkesztésére sok lehetőség van, amivel könnyen elboldogulsz az a pico nevű szerkesztő.
A parancsok paramétereiről, lehetőségeiről segítséget találhatsz a man <parancsnév> segítségével.
De legyegyszerűbb ha sudo apt-get install mc -vel próbálkozol. Aztán mc paranccsal elindítod a Midnight Commander -t, ami egy Norton Commander szerű fájlkezelő.
Az általad keresett ''xorg-os fájl''-t a /etc/X11/xorg.conf helyen találod. -
GD
őstag
válasz
(Kolombusz) #3322 üzenetére
nos ha van mentett xorg.conf akkor azt rakd vissza, ha nincs, akkor vond le a tanulságot, fontos conf file, érdemes elrakni az eredetit mielőtt elkezded matatni..
ötlet: menj fel live-al, mentsd le disk-re a live redszer xorg.conf-ját, írd felül vele az lebaltázott xorg-ot
másik: én az ubuntu kalauz/wiki alapján rakom fel az nvidiát és mindig jó, azonban a dapper-ben az utolsó parancs megváltozott
''nvidia-xconfig'' -ra
amúgy a teljes recept:
apt-get install nvidia-glx-legacy nvidia-xconfig nvidia-settings linux-restricted-modules-`uname -r`
nvidia-xconfig
ha akarod a menüben az nvidia beállítós ablak elérést akkor a kalauzban leírtak alapján lehet neki ikont heggeszteni
hajrá! -
(Kolombusz)
veterán
Milyen az ember, szereti az újdonságot, én is megkedveltem az Ubuntut, igy hát miután már rendeződtek a költözés körül a dolgok, rákattantam kicsit.
Elsőként fel akartam tenni az nvidia drivert.
Feltettem synapticcal, majd terminálból inditanám a drivert, mire kiirja, hogy ez és ez nem megfelelő, irjam be az adott parancsot, vagy kézzel is módosithatom a xorg.conf (ez lenne az? valami xorg.xxx fájl volt, az tuti) fájlban a driver résznél az nv-t nvidiára. Na mondom, oks, legyen ez a parancs, amit javasolt (szép hosszú volt, nem is tudom idézni). Lefut, azt mondja, oks kész, X-nek restart kell. ctrl-alt-backspace-el újrainbditom a gnomeot, erre szöveges bejelentkező képernyő és egy hibaüzenet fogad, miszerint nem sikerült inditani a grafikus alrendszert. Részletes jelentés alatt megtudtam, hogy valami PCI sín alatt nem talál eszközt.
Megpróbáltam eltávolitani először az nvidia drivert, de ez nem segitett, gondolom amiatt, h módositotta a xorg-os fájlt. Mit tehetek most? Mert szöveges módban szinte nulla a tudásom, néhány dosos paranccsal tudok navigálni de ennyi. Még a dir-nek az oldalankénti listázása sem megy (dir /p nem müx).
Segitsetek, ha tudtok valamit mondani. -
derossi
aktív tag
válasz
Forest_roby #3319 üzenetére
amelyikre hibát ír ki tömörítsd ki..
valamelyik részét lehet telepíteni -
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #3314 üzenetére
akkor majd a pontos hibaüzenetet és a kimenetet is bemásolhatnád, hogy lássam, mi a porbléma.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #3312 üzenetére
pedig elvileg jó. másoltad a parancssort, vagy utólag gépelted?
(egérrel kijelölöd, majd terminálba középső gombbal beilleszted.) -
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #3308 üzenetére
easyubuntu?
(amúgy kell a restricted-modules meg az nvidia-glx megfelelő verziója, meg egy dpkg-reconfigure xserver-xorg, ha kézzel akarod csinálni)
az mplayer fordításnál mire írta, hogy nincs ilyen parancs? lehet, hogy csak elírás volt.
derossi: jobb-klikk tulajdonságoknál az ikonra kattintva tudsz neki tetszőleges ikont megadni. -
derossi
aktív tag
nah végre rájöttem hogy kell indítóikont csinálni
viszont miért nem választhatok ki egy tetszőleges ikont neki?mondjuk azt amit a netről letöltöttem az asztalra nem látja... -
derossi
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #3308 üzenetére
[link]
nézz körül a hogyanoknál...pofon egyszerű... -
derossi
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #3306 üzenetére
ha már itt tartunk betudtad állítani hogy kijelezze az aktuálian játszott számot?
sajnos akármit bűvézkedem nem akarja az igazságot
más. miért alapból ext3 ra formázza a particiót ?
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
válasz
(Kolombusz) #3305 üzenetére
Nem nagy büszkeség, de az amsn is tökéletesen működik.
Megszerettem a terminált, egy csomó dolgot megtalál, amit a synaptic nem. -
(Kolombusz)
veterán
Nah, terminálból feltettem az mplyert, könnyen és egyszerűen, GUI-stól.
Első igazi sikerem linux alatt.(a délelőtti még félsiker volt a gui hiánya miatt)
-
Majstor
senior tag
Nah...végre sikerült...vagy a CD volt rosz vagy most álítottam be jól a DMA-át.
(Kiírtam egy új CD-ére az Ubuntut)
De azért kössz a segítséget!
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Gaming notebook topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest