- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
Aktív témák
-
gege71.hu
addikt
Na akkor remek, orulok, ha segithettem.
Ha egy jó grafikus FTP kliens kell(hasonló, de 1xűbb mint a FlashFXP) ajánlom a Kasablanca nevű progit Bővebben: link
Van egy 0.4.0.2 verziója is, de annak a linkje törött és sehol nem találtam eddig, de a linkelt kasablanca_0.3.1-1_i386.deb file is tökéletesen megteszi.
Ha kell SSL , vagy egyéb titkosítás azt Synapticból fel tudod előtte dobni, de asszem a kasablanca telepítéskor amúgy is beszól ha van függőség amikre aztán Synaptic-ban rá tudsz keresni.
Ja a Kasablanca KDE-s alapvetően bár asszem Gnome alól is fut (ez nem tuti). -
Finwe
őstag
válasz
gege71.hu #196 üzenetére
Hát sajna nem tudja befejezni
ezt írja ki:
root@ubuntu.....
(Reading database ... 70754 files and directories currently installed.)
Preparing to replace skype 1.1.0.3-1 (using skype_1.1.0.3-1_i386.deb) ...
Unpacking replacement skype ...
dpkg: dependency problems prevent configuration of skype:
skype depends on libqt3c102-mt (>= 3:3.3.3); however:
Package libqt3c102-mt is not installed.
dpkg: error processing skype (--install):
dependency problems - leaving unconfigured
Errors were encountered while processing:
Mit kell még csinálni elötte? -
gege71.hu
addikt
A Skype oldaláról Innen NI----> Bővebben: link
szedd le a debianos telepítőfile-t a könyvtáradba, majd root terminálba beírod:
root@ubuntu:/home/gege #sudo dpkg --install skype_1.1.0.3-1_i386.deb
a ''home/gege'' nyilván az én példámon bemutatott vaker
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
Más problémám viszont lenne! A skypot szeretném telepíteni, innen Bővebben: link nézem, hogyan kellene de ennél a sornál elakadtam:
nautilus applications:///Internet
Nyílván azért mert magyar verziót telepítettem de ha magyarul írom akkor meg hiányzik neki az a mappa. Sztem onnan olvasná. Valaki tudja mit kell máshogy csinálni? És a monitor felbontást hol lehet átállítni?
Bocs, a sok h*lye kérdésért!
Köszönöm a segítséget! -
Eryck
csendes tag
A kernelek mindegyike x86-ként van jelölve, tehát elviekben jó lenne.
A swap-pal tisztában vagyok, hogy linux alatt partíció és nem fájl, csak rosszul írtam, de a méretfüggetlenségben nem vagyok 100 %-ig biztos, mivel UHU alatt volt olyan, hogy nem pontosan 256 MB volt a swap mérete és nem volt hajlandó települni egészen addig, amíg pontosan annyit nem állítottam be neki.
Azért megpróbálom felrakni üres területre még egyszer, ha így sem megy akkor muszáj lesz valami más disztrib után néznem. -
Finwe
őstag
Hogy milyen az internet az tök 8! Nem az számít hanem, hogy dhcn-n keesztül kapom! Egyébként chello, de semmi extra infó nics benne.
A beállítások rosszak azt látom. Nem találom hol lehet átállítani ezeket, mindenhol csak megnézni tudom de a file amibe ez le van írva bújkál előlem. Enek a helyét keresem, vagy egy parancsot amivel parancssorból át tudom állítani a maszk címet pl. -
Cat0606
tag
Először is, csinálsz a windowsos partició mellé egy üres területet, formázatlan, unallocated. Azt mondod neki, hogy oda. A kernel mizériát nem értem, biztos, hogy x86-os kernelt akarsz felrakni? 386, vagy 686 legyen a vége a kernel nevének, azzal nem lehet baj. Másodszor tisztelettel a swap nem file, hanem partíció, a Linux nem foglalkozik vele, hogy mekkora, használja amennyi van, legfeljebb optimális méretről beszélhetünk.
-
Eryck
csendes tag
Azt tudom, hogy nem bántja, ha én partícionálom a disk druiddal, de úgy nem megy fel a telepítő, bár ez nem biztos hogy összefügg.
Nem tudom hanyas verziójú kernelek, kettőhöz nem írt verziószámot, a harmadik pedig a legújabb nem stabil kernel volt, ha jól emlékszem.
Elképzelhető hogy az a baja, hogy a swap fájl nem pont 256 MB? Az UHU-linuxnál volt egy ilyen malőrön. -
gege71.hu
addikt
Van egy Synaptic nevű csomagkezelője az ubuntunak, az automatikusan leszedi és frissíti a rendszer és a progik cuccait. Én Húsvét óta Linuxozgatok időnként és ez a csomakezelő szvsz egyértelműen kezelhető, nem szorul különösebb magyarázatokra.
A synaptic-or a gnome menü rendszer része alatt megtalálod, de asszem a tálcán is feltűnik egy ikon ha talál frissítenivalót. -
Finwe
őstag
Hello! Telepítettem egy ubuntu linuxot (64bites 600MB-os válozat) de a netet nem sikerült beállítani. DHCP-vel kapom a netet, telepítéskor nem tudta felismerni (tuti működik), a linuxban meg még nem ismerem ki magam. Elvileg ha megadom neki a dhcp szerver nevét akkor megtalálja, de hiába adtam meg neki.
Valaki írja le légyszives részletesen mit kell tennem (és ha windowsból nizem meg a hálózat adatait ipconfig /all-al akkor magyarul mi a pontos neve a dhcp kiszolgálónak)!
Tudom, hogy elég amatőr dolog, de ha nem megy csak kérdezni tudok.
Köszönöm!
(ha megy a net akkor milyen progival tudom frissíteni a rendszert? és ugye létezik emacs és latex a 64 biteshez is?) -
Eryck
csendes tag
Konkrétan nem tudom...
A telepítésnél három kernelt is kínál, de mindhárom elszáll közben. Telepítésnél segédkezett egy hozzáértőbb haverom, de szerinte hibás a hibaüzenet is, a 3-as terminál meg nem ír semmit. A CD jó, nem azzal van a gond. Muszáj fent lennie a windowsnak is, így sajna az automatikus partícionálás nem a legjobb ötlet, ha kisajátítja az egész lemezt. Be lehet állítani valahol, hogy csak az üres helyre települjön?
-
Cat0606
tag
válasz
operator10 #167 üzenetére
Nem tudom hogy nem találtad meg. www.ubuntulinux.org, azon belül download, oszt ott van.
Viszont ne bízd el magad, nekem sincs netem és azt hittem a dvd a megoldás, de azon sincs rajta a universe, meg a multiverse, úgyhogy manual package download, ami elég hervasztó, ha nem szedsz le egy dependency-t. -
Sianis
addikt
válasz
Nincsen DVD-n, mivel felesleges. Az Ubuntu lényege, hogy mindíg a legfriebb csomagokat töltöd le a netről. Ezért felelsleges a DVD, hiszen naponta vannak újítások...
-
gege71.hu
addikt
Próbáltad CSAK a linuxot? Tehát Win helyett, full üres vinyóra?
Vagy másik 5let: Hagyd meg a win partícióját, és azt amit partition magic-kel létrehoztál töröld és hagyj így egy formázatlan szabad tárterültet. Azt a telepítésnél úgyis automatikusan(néhány egyszerű rákérdezés után) elvégzi az ubuntu telepítő.
Van még 1 tipp: talán a telepítőcd hibás -
gege71.hu
addikt
válasz
operator10 #171 üzenetére
Nem tudok ilyesmiről. A Linux nem kifejezetten céloz ilyesmit. Nekem az ATI alap 3d-s dolgainak belövése is eleinte kihívást jelentett. Ja és mágus meg pláne nem vagyok
-
operator10
senior tag
válasz
gege71.hu #169 üzenetére
Te már nagy mágus vagy ubuntuban
az itt feltett kérdésemre nemtudnál válaszolni???Bővebben: link
-
gege71.hu
addikt
válasz
Hát ha a 100 lépés-prg visszafele visz..készülhetsz is
-
gege71.hu
addikt
válasz
operator10 #165 üzenetére
Ez meg a Kubuntu (szintúgy cd. A DVD-s nem csak Live?, az oldalukon úgy értelmeztem...de csak torrentes szarok vannak dvd-ben....nem találtam mást):
Bővebben: link -
Sianis
addikt
válasz
operator10 #165 üzenetére
Hali!
DVD nincs, cd van!
Bővebben: link -
operator10
senior tag
HI.
Kubuntu, és ubuntu dvd-t keresek.nemtudna valaki adni egy linket ahonnan leszedhetném?? De ne torrentet, hanem valami jó gyors kis ftp-ét -
Eryck
csendes tag
Üdv!
Leszedtem az Ubuntu 5.04-es install CD-jét, mivel azt az infót kaptam, hogy ez jó lesz nekem...
Jónak jó is lenne, csak nem tudom feltelepíteni, hogy szakadna rá az ég.
A gép: Clevo M400A, 1,7-es proci, 1GB RAM, 256MG Radeon X700, miegymás nyalánkságok + telepített windows XP home.
Partition Magic-kel varázsoltam a vinyóra 256 MB swap-ot és 4GB Ext2-t a Win elé, majd install.....majd-nem.
Grafikus módban a telepítés kihal a hardverfelismerés után. Szöveges telepítésnél annyival jobb a helyzet, hogy egész a kernel kiválasztásáig elmegy a telepítő és csak ott játsza el a hattyú halálát.
Ha valakinek van valami építő jellegű javaslata a problémára, szívesen fogadom. -
gege71.hu
addikt
K3B-ben hogy lehet a progit ravenni, hogy ''burn image'' iraskor ha 1 db(albumnyi), --legyen a neve mondjuk mixalbum.mp3- zenet akarok Audiocd-nek megporkolni???. Elvben ''burn image'' parancs utan ha kivalasztom a mixalbum.cue filet amely cue fileban megfelelo adatok vannak (mixalbum.mp3 nev megegyezik, tracklista, timecode-ok, azonos konyvtarban is vannak stb), akkor azt meg kene az ironak irnia audioCDkent. (A nero legalabbis megcsinalja windowsban ugyanezen metodust kovetve).
A k3b beolvassa a cue-filet, de mikor irast kezdemenyezek kiall 255-os ismeretlen hibara hivatkozva.
Tud erre vki vmilyen megoldast?
A fura az, hogy a NeroLinux(v2.0.0.6) meg Initialization error-ral all le ugyanezen lepeseket kovetve.
Gyanitom, hogy vagy vmi libfile vagy mittomenmi hianyzik neki. Esetleg az sem mind1 neki milyen a file neve? (bar unix konverzio szerint space-helyett ''_''-ok vannak az filenevben. tehat pl: ''VA_Mixalbum_Lofaszjoska_Zenelget.mp3'' -
Sianis
addikt
Ért valaki a splashy beállításokhoz?
-
gege71.hu
addikt
Be-Be...
fglrx fenn van az ATI 9800PRO-mhoz.
Amire viszont még mindig nem jöttem rá:Ha fglrx-szel meg van támogatva ugyebár a kis rendszerem, nem engedi real-time átmlretezni a képernyőfelbontást.
Az xorg.conf-ban lévő legmagasabb felbontást használja. (1280x1024)
Ha át akarom méretezni azt írja ki, hogy az X nem támogatja RANDR vagy mi(resize és rotate..bla bla.pontosan nem emlékszem)..cuccot
-
gege71.hu
addikt
UT2004-et rakott már fel valaki UBUNTU-ra?
Ha igen, akkor hálás lennék ha vki egy how-to vagy step-by-step ''így telepítsd az UT2004-et linuxra'' jellegű kalauzt küldene/linkelne nekem. Thnx
gege -
gege71.hu
addikt
Akinek sok rutinja van parancssorban annak biztos ment volna a megoldas...
Nekem 1xubb volt ujrarakni mint orakig keresni(a meg ugy is bizonytalan) megoldast.
Most raktam fel harmadszor az UBUNTU-t. A telepites + a szokasos cuccaim belovese nem volt tobb mint 1- 1,5 ora. Ahhoz kepest, hogy Husvetkor kezdtem Linuxozni nem rossz eredmeny szvsz -
gege71.hu
addikt
Van egy ki gondom a snaptic csomakezelővel...
Csomagfüggőség törést fedezett fel. Tette ezt azután, hogy felraktam a Kasablanca nevű letöltött .deb csomagot parancssorból(ftp kliens grafikus felülettel).
Először a csomakezelő azon rinyált, hog van újabb Kasablanca verzió van, majd némi csomagfüggség kapcsán még vmi ssl könyvtárat emlegetett. Sajna viszont a Kasablanca uninstallja közben kiáll error-ral, aztán már a csomaglistfrisstést se tudta megtenni végül teljesen megmammult és már nem csinált semmit csak desktopra kilépett.
Jobban járok az egész ubuntu installjával vagy szenvedjek ezzel?
nincs ötltem és a csomkezelő 22-es csapdájába esett.
(Amíg fennál a Kasablanca ütközés nem tud semmi máshoz fogni, ha le akarja gyalulni az adott defektes progit megfagy...francba!)
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
Csukd be a synaptik csomagkezelőt,..tuti az van nyitva..az fogja az install-t.
nem olyan gáz ez a linux. Én Húsvét előtt kezdtem vele foglalatoskodni..azóta megmaradtam ennél az ubuntunál...(Persze másik vinyón ott az XP, de azért jó dolog tanulgatni újakat is)
[Szerkesztve] -
-
gege71.hu
addikt
sudo dpkg --install opera.deb
Én átírtam a letöltött opera********.deb file-t sima opera.deb-re a parancssorban való könnyebb írkálás miatt.
Tehát lehúzod az ubuntuhoz való opera***.deb file-t=átjrod a nevét opera.deb-bé, indítasz egy root terminal-t
Ott sudo dpkg --install opera.deb
Alapértelmezettként a root terminal-od a ''root@ubuntu:/home/**** #''-helyre nyit, ezért a legjobb ha oda helyezed a letöltött opera.deb-et
A **** a felhasználóneved
Nálam pl így nézett ki az install indítása:
root@ubuntu:/home/gege #sudo dpkg --install opera.deb
eZUTÁN CSINÁLHATSZ EGY INDÍTOIKONT.. aMI ELVBEN ERRE A FILE-RA KELL MUTASSON ÉS..VOILÁ.. opera INDUL
/usr/lib/opera/8.0-20050415.5/opera
[Szerkesztve] -
AlBundy
aktív tag
sudo dpkg -i opera_8.0-20050415.5-shared-qt_en_sarge_i386.deb
-
gege71.hu
addikt
van már opera 8 ubuntu-hoz is (és direkt ubuntuhoz való csomag, tehát nem csak sima debianos!)
-
Cat0606
tag
válasz
operator10 #138 üzenetére
Hát az Ubuntu elsősorban Desktop oprendszer, de persze lehet servernek is használni, bár ebben az esetben egy alap Debian-t javasolnék.
-
válasz
Vilmoskorte #136 üzenetére
nos, kérésed:
nvidia-installer log file '/var/log/nvidia-installer.log'
creation time: Mon Apr 18 21:44:23 2005
option status:
license pre-accepted : false
update : false
force update : false
expert : false
uninstall : false
driver info : false
no precompiled interface: false
no ncurses color : false
query latest driver ver : false
OpenGL header files : false
no questions : false
silent : false
no backup : false
kernel module only : false
sanity : false
add this kernel : false
no runlevel check : false
no network : false
no ABI note : false
no RPMs : false
force tls : (not specified)
force compat32 tls : (not specified)
X install prefix : /usr/X11R6
OpenGL install prefix : /usr
compat32 install prefix : /emul/ia32-linux
installer install prefix: /usr
utility install prefix : /usr
kernel name : (not specified)
kernel include path : (not specified)
kernel source path : (not specified)
kernel output path : (not specified)
kernel install path : (not specified)
proc mount point : /proc
ui : (not specified)
tmpdir : /tmp
ftp mirror : ftp://download.nvidia.com
RPM file list : (not specified)
Using: nvidia-installer ncurses user interface
-> License accepted.
-> No precompiled kernel interface was found to match your kernel; would you li
ke the installer to attempt to download a kernel interface for your kernel f
rom the NVIDIA ftp site (ftp://download.nvidia.com)? (Answer: Yes)
-> No matching precompiled kernel interface was found on the NVIDIA ftp site;
this means that the installer will need to compile a kernel interface for
your kernel.
-> Kernel source path: '/usr/src/linux'
-> Performing CC test with CC=''cc''.
ERROR: If you are using a Linux 2.4 kernel, please make sure
you either have configured kernel sources matching your
kernel or the correct set of kernel headers installed
on your system.
If you are using a Linux 2.6 kernel, please make sure
you have configured kernel sources matching your kernel
installed on your system. If you specified a separate
output directory using either the ''KBUILD_OUTPUT'' or
the ''O'' KBUILD parameter, make sure to specify this
directory with the SYSOUT environment variable or with
the appropriate nvidia-installer command line option.
ERROR: Installation has failed. Please see the file
'/var/log/nvidia-installer.log' for details. You may find suggestions
on fixing installation problems in the README available on the Linux
driver download page at www.nvidia.com.
bocs, kcisit sok, de ez mind. hátha beugrik valakinek valami, hogy mit is kéne a továbbiakban.
a apt-cache... parancsot bepötyögtem, de nem csinált rá semmi látványosat -
operator10
senior tag
Sziasztok.
Server gépet kellen belőnöm, melyen mindenképpen Linux lenne.Mondjuk Ubuntu.Egyenlőre maradjunk annálé a verziónál hogy csak egy gép lenne rákötve.Kérdésem az lenne hogy hogyan is kezdjem? Mik a buktatók, mit hol kell beállítani stb.ugytudom itt pár embernek már van tapasztalata ilyen server, router téren
Előre is köszönöm a segítséget -
válasz
Vilmoskorte #132 üzenetére
csináltam egy remove-ot, majd megint egy installt, és most már sikerült
de még minidg van bajom:
If you are using a Linux 2.6 kernel, please make sure
you have configured kernel sources matching your kernel
installed on your system. If you specified a separate
output directory using either the ''KBUILD_OUTPUT'' or
the ''O'' KBUILD parameter, make sure to specify this
directory with the SYSOUT environment variable or with
the appropriate nvidia-installer command line option.
ERROR: Installation has failed. Please see the file
'/var/log/nvidia-installer.log' for details. You may find suggestions
on fixing installation problems in the README available on the Linux
driver download page at www.nvidia.com. -
Cat0606
tag
-
Grunya
aktív tag
Windowsos gépen honnan lehet letölteni hivatalos ubuntu csomagot? Pl. kellene nekem a Midnight Commander. Jó lesz a Sarge-os deb csomag?
-
MaUser
addikt
Ez alapján próbálj elindulni: Bővebben: link
Egyébként tervezel valami olyat használni, amihez tényleges előnyt jelentene a 64 bites linux? -
hi!
kaptam egy ilyen hibát a vga telepitésénél:
ERROR: Unable to find the kernel source tree for the currently running kernel.
Please make sure you have installed the kernel source files for your
kernel; on Red Hat Linux systems, for example, be sure you have the
'kernel-source' rpm installed. If you know the correct kernel source
files are installed, you may specify the kernel source path with the
'--kernel-source-path' commandline option.
ezt hogy tudnám megcsinálni?? igaziból nem értem mit akar. -
-
snowflake
tag
Akinek mindenképpen kell a root login azt így teheti meg:
If you wish to use the root account in more traditional UNIX fashion, you can set the root password by typing sudo passwd root. This will allow you to use su or login as root on the console.
Tehát: sudo passwd root
[Szerkesztve] -
gege71.hu
addikt
válasz
n0_gAboR #112 üzenetére
Én mondhatni tök kezdő vagyok és egyáltalán nem riaztott el. igaz kell vel itt-ott tökölni, de nekem nagyon tetszik. Sok disztronak nekifeszültem(fél húsvéti szabi ráment) kezdtem az UHU-val, majd Redhat Enterprise, aztán LinspireOS 5.0(ez volt a legprimitívebb...már már winXp jellegű), Debian,Vectorlinux és végül Ubuntu(előbb warty, most már hoary). Eddig ez az abszolút befutó.
párhuzamban használom a Win xp-vel egy külön sata vinyót dedikálva a linuxnak.
Néhány mi npig fura problémám:
Telepítésnél, akárhogy állítom be a hdd-k boot sorrendjét a következő helyzet áll fenn(és szinte mindegik disztrónál ugynez van):
Először is a hdd-im: 1db SATA hdd 80GB(WinXP), 1db ATA hdd 120GB tárvinyó(IDE csatorna 2 cable select), 1db DVD író (IDE cs.1 master)
1db SATA hdd (Linux--ubuntu).
Na már most feltelepül a pingvin--telepítésvége felé ugye ajánlkozik, hogy GRUB-ot(némelik a LILO-t) felobja e a boot vinyóra(eközbenbölcsen megállapítv, hogy van ám eg Winp is , tehát a mellé)..mondom neki OK rakjad..
na ezután már vinyóról boot .
ha a saját SATA vinyó van 1. boot prioritásban akkor starting grub..blabla--error 17
H a winXP-s vinyó akkor indul az XP, és most jön a fura: ha a 120-as ATA vinyó az első akkor elindul a linux..Na többi érdekességet/problémát holnap beírom.
[Szerkesztve] -
n0_gAboR
őstag
azert van benne gnome, mert a fejlesztok kozott csomo gnome/debianos feljeszto van.
pl a gnome oldalan is van egy ilyen link hogy kiprobalhatod a legujabb gnomeot live cd-n, es ha jol emlexem ez egy ubunu liveot takar...de javitsatok ki ha megsem -
gege71.hu
addikt
válasz
MichaelSD #114 üzenetére
A KDE-t simán fel lehet dobni az ubuntura, ...Nekem tökéletesen megy a 3.4-es kde. Synaptic csomagkezelőben ki kell jelölni telepítésre a kde-core-t ami aztán a függőségek alapján még ha engeded neki eg OK nyomatás után kijelöli magának az egyéb szükséges csomagot aztán ''Alkalmaz''..letölti-telepíti-újraindítod és login előtt már választható is a KDE felület...
Természetesen a gnome is maradhat..
A gnome nekem sem gyere be amúgy..elég ''csöves''...bár tudom..ízlés dolga
[Szerkesztve] -
MichaelSD
őstag
Audigy 2 megoldáshoz a link a fenti hozzászolásomba. Az én konfigomnál mindent észrevett, ami a SUSE-ról és Mandrake-ről, elnézést, Mandriváról nem mondhatok el. Különben konfig függő a dolog nagyon.
Nekem tetszik, de mivel KDE fan vagyok és a Kubuntunak csak az első nagy kiadása jött ki, még türelemmel várom hogy csiszoljanak rajta. -
MaUser
addikt
válasz
n0_gAboR #112 üzenetére
Ez a szép benne.
Azoknak tökéletes, akik szeretnének később debian-t használni, de az tény és való, hogy egy xp-t még nem lehetne lecserélni vele. (Mármint úgy, hogy: Tessék Pistike, telepíts!) A forum és a segédletek viszont a legjobbak, amikkel eddig szoftverügyileg találkoztam.
-
n0_gAboR
őstag
elolvastam az alapelveiket...igazabol egy Debiant akartak felhasznalobaratta tenni.
hat lehet hogy a sima debianhoz kepest nagyon felhasznalobarat, de egy csomohoz kepest cseppet sem.
desktop disztronak szantak, pedig egy atlak felhasznalo sztem nem arra vagyik hogy orakat szopjon ojan dolgokkal amik windowsban (meg mas linuxokban is) egy kattintassal (vagy egy csomag felrakasaval) megoldhatok... kezdoket meg vegkepp elriasztja imho...
nah ennyit a flamerol, megyek gyurok meg egy kicsit vele, megtisztelem ennyivel -
MaUser
addikt
Van root felhasználó is természesen (warty esetében neked kell beállítani), ha jó emlékszem olyat pedzegettek, hogy a hoary talán már telepítésnél rákérdez a root jelszóra. A root ''elrejtése'' egyébként szándékos és szvsz nagyon jó ötlet, mert az ember könnyen csinál olyan dolgokat is root-ként, amit nem kellene.
Más.: Audigy 2 zs nekem is kidőlt, de az alsa újrarakása megoldotta a problámát, legalább gyakorlatnak jó volt. -
n0_gAboR
őstag
válasz
MichaelSD #89 üzenetére
Nekem is SB Au2 zs....és no sound!
egyebkent nagyon nem tetszik hogy ennyit kell a disztrot konzolban foltozni....
se java, se flash, se mp3...
mc-t felraktam szet voltak hullva a karakterek:S
az meg a masik oriasi hianyossag, hogy nincs szinte semmilyen hw-nek beallitasi lehetosege. pl nekem most a hangkartyaval nagyon jol jonne.
hol van ez a distro pl a mandrake (manriva) vagy a suse beallitopultjatol.
ennel meg az UHU is sokkalta jobban ossze volt epitve. hogy sok ott a felesleges dolog? hat nem kotelezo mindent felrakni
ott van flash, java alapbol, sokkal jobban magyaritva van a disztro, rengeteg csomag van hozza, van automount, tehat az fstabbal sem kell baszodni, megy a hang nekem alapbol, es van egy rendes vezerlopult is, kicsit kezdetleges pl susehoz kepest, de megteszi.
szoval sztem goto UHU. tamogassuk a magyarokat -
MaUser
addikt
Ha például ''ls'' parancsot akarod futtatni ideglenesen root jogokkal, akkor beírod:
''sudo ls'' (idézőjelek nélkül) utána enter-t ütsz. Ekkor kéri a jelszódat (az aktuális user-ét) és a következő 15 percben (konfigban lehet állítani az időt) újabb sudo-val hívott parancsra nem kéri a jelszót. -
Grunya
aktív tag
Az istennek sem tudom letölteni az 5.04-et!
0,0Kb/s
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Dell G15 5520 Gamer FHD IPS 120Hz i7-12700H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3060 6GB 140W Win11 Garancia
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest