- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
(II) LoadModule: ''GLcore''
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libGLcore.so
dlopen: /usr/lib/xorg/modules/extensions/libGLcore.so: undefined symbol: __glXLastContext
(EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/extensions/libGLcore.so
(II) UnloadModule: ''GLcore''
(EE) Failed to load module ''GLcore'' (loader failed, 7)
valamint
ngabor@lizard:/var/log$ dpkg -S /usr/lib/xorg/modules/extensions/libGLcore.so
xserver-xorg-core: /usr/lib/xorg/modules/extensions/libGLcore.so
szükséges (?) csomagok:
root@lizard:/home/ngabor# apt-get install linux-restricted-modules-2.6.15-25-386 xserver-xorg-driver-ati xorg-driver-fglrx
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése... Kész
linux-restricted-modules-2.6.15-25-386 már a legújabb verzió.
xserver-xorg-driver-ati már a legújabb verzió.
xorg-driver-fglrx már a legújabb verzió.
0 csomag frissítve lesz, 0 új csomag lesz telepítve, 0 el lesz távolítva és 26 nem lesz frissítve.
az easyubuntu szerint is megvan minden.
ennek ellenére:
ngabor@lizard:~$ fglrxinfo
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
OpenGL version string: 1.2 (1.5 Mesa 6.4.1)
kérdés: hogyan tudnám végre a 3D gyorsítást belőni?
ja, a kártya egy radeon9550 -
ngabor2
nagyúr
én úgy tudom, hogy export után frissül. és direkt abból a terminálból indítottam, amelyikben exportoltam (máshonnan nem sok értelme lett volna...)
de újabb probléma: a feliratok is rosszak lettekmindenféle hülye karakterek, meg szóössze-esések vannak benne. régebben ez is jó volt. próbáltam, nem a fontok miatt, mert újonnan az mplayer oldaláról leszedett fontokkal se megy. valahol a nyelv-beállításokkal lesz itt a gond, még keresgélek.
mod: megvan a megoldás, ha beválik, leírom.
elvileg az újrafordítás megoldotta... csak épp az xv output nincs benne. anélkül meg elég érdekes. a nyelveet ugyanis fordításkor kell megadni
mod2: fééélelmetesen elszúrták a feliratkezelést... most már csak ttf fontot fogad el a gmplayer, az mplayer megy tovább a ''rendes'', hozzá készített fonttal is. de legalább pár dev csomag feltelepítése után megy rendesen a mplayer is.
költői kérdés: mi a túróért szedi le az apt-get dist-upgrade azokat a csomagokat, amik semminek nincsenek útban? -
ngabor2
nagyúr
(process:3863): Gdk-WARNING **: locale not supported by Xlib
(process:3863): Gdk-WARNING **: cannot set locale modifiers
ha csak hu_HU van, akkor nincs ilyen hiba, de angol. mintha a megfelelő locales hiányozna. se a honlapon nem találtam erre utalást, se az apt-cache search nem talált semmi kapcsolódó cuccot. -
ngabor2
nagyúr
mplayernél hogyan tudom visszahozni a magyar nyelvet? az előző verzió magyar volt, a dist-upgrade után angol lett. konfig file-ok között nem találtam eddig nyelvre utaló dolgot.
-
balmag
csendes tag
válasz
kisgyerek85 #2689 üzenetére
Szia
Ha jól értem akkor a szomszéd csinált neked egy VPN hálózatot és te azon keresztül érheted el a netet.
Mert ha így van, roppant egyszerű a dolog.
Telepítesz egy vpn klienst linux alá.
sudo apt-get install pptp-linux
majd helyesen beállítod, név-jelszó stb.
Ha nem akarsz karakteres módban a beállításokkal foglalkozni ajánlom figyelmedbe a kvpnc csomagot is.
Egy próbát megér. -
Sianis
addikt
válasz
kisgyerek85 #2686 üzenetére
Akkor úgy kérdezem, Windows alatt hogyan csatlakoztál?
Sianis -
T. Almeida
senior tag
válasz
rokefeller #2683 üzenetére
Nem...
1éb 5let? -
kisgyerek85
senior tag
-
Sianis
addikt
válasz
kisgyerek85 #2684 üzenetére
Ez most kb olyan csatlakozás, mint egy ADSL esetében? Mert akkor konzolon kiadod a sudo pppoeconf parancsot és szépen beállítható mindez.
Sianis -
kisgyerek85
senior tag
sziasztok!
kb. 1hónapja raktam fel az ubuntu linux-ot, de már ott elakadtam, hogy a netet nem tudtma beállítani. Most ismét próbálkoznék vele, de elötte kérek egy kis segítséget.
Szóval a hálókártyát jól beállítottam szerintem, de nem tudom, hogy hol lehet kapcsolatot létrehozni. Mikrohullámos netem van. Tehát azt nem tudom ahol be kell írni a felhasználónevemet jelszavamat és a kapcsolatnál megadni az állomás címét, hogy tudjak netre kapcsolódni. Vagy esetleg a konzolban is kell valamit bepötyögni.
Esetelg egy két oldal címével is megdobhattok amit jónak véltek, mert én tök kezdő vagyok. Jah, angolul nem tudok (nagyon minimálisan). Egyszer a Wikipedian találtam egy helyet ahonnét lehetett letölteni linuxhoz programokat. De azóta nem találom akárhogy keresem. Külföldi oldalt ismerek ilyet, de hát az angol itt pedig szépen le volt írva, hogy mit mire lehet használni.
Nagyon hálás lennék, ha segítenétek, és végre akkor a régi op rendeszeremet le tudnám végre cserélni egy jobbra. -
rokefeller
senior tag
nem lehet hogy a betütípus amit az mplayer használ, nem tartalmazza az ékezetes betűket?
-
T. Almeida
senior tag
Egy up a 2. kérdésnek...bárhogy állítottam, nem OK.
-
nubuk
csendes tag
A kernelből kivettem a device drivers/sound/oss-t de az alsa-t benne hagytam, az pedig tartalmaz ilyeneket: OSS Mixer API, OSS PCM API, OSS Sequencer API. Ezeket használja.
Egyébként nálam az volt a baj, hogy új kernelt kellett kellett fordítania videókártyám miatt, az pedig nem tartalmazta a nethez tartozó drivert (vagy csak én nem vetem észre) -
GD
őstag
ha az mplayer alól kiütötted az oss-t, akkor most min játszik hangot? mert azt írtad, nem lát sem esd-t, sem alsa-t?
én mikor fordítom az mplayer-t, felrakom előtte az alsa, esd dev stb..csomagokat és kapcsolóként megadom a ./configure-nak hogy --enable-alsa --enable-esd
bár lehet ezek alapból is engedélyezve vannak.. de így tuti lesz minden és lehet válogatni..
pl notebook speakeren az egyik sokkal halkabb volt,alig lehetett a halkra rippelt filmeket érteni, hiába toltam a 100%hangot, aztán váltottam és 2X akkora hangerőm lett..
másik témához: nforce4-em van és nálam is minden alapból ment, hang, lan,miegymás -
Sianis
addikt
Az ALSA is többcsatornás működésre van tervezve. Szerintem ez megintcsak OSS probléma lehet, mivel OSS egyszerre csak 1 hangot tud kezelni és ALSA-val hajbakapva általában ütközéseket ad. Tehát OSS-t meg kell szüntetni és csak ALSA-t használni mindenhol, mivel ALSA képes emulálni a csak OSS-t ismerőrégebbi programokat úgy, hogy mégis többcsatornás lesz a dolog.
Sianis -
ngabor2
nagyúr
-
nubuk
csendes tag
Sziasztok!
Abit AN8-as alaplapom van. (nForce4-es chipset). A hálókártyát sikerült belőni az nVidia oldaláról letöltött driverrel, ellenben az audiót nem. Van valakinek tapasztalata a dologban? Mit kell ahhoz a kernelbe fordítanom, hogy működjön? Esetleg van 2.6-os kernelben már driver hozzá? (Én nem találtam) A válaszokat előre is köszi! -
GD
őstag
azureus hibákra: le kell szedni a legújabb beta jar file-t és kicserélni az eredetire, nálam az eredeti amit az automatix rakott fel, innetől nem volt bug-om, megszünt
bár, a böngésző meg hüje lett mert az 1.4-es java sdk-t kezdte el használni a jre 1.5.0.7 helyett... amit persze meg lehet oldani a már említett alternatives módszerrel csak még nem volt kapacitásom rá -
ngabor2
nagyúr
nem tudom, hogy ubuntu, vagy azureus bug-e a következő, mert 2 hasonló rendszeren is előjön:
- az azu van, hogy nem hajlandó a filelistát megjeleníteni. ezt első körben azu-hibának venném.
- nincs tálcaikon... pontosabban a frissített rendszeren van egy ''üres'' kocka, ami reagál is, csak épp nincs benne a kék béka. viszont a frissen telepített dappernél semmi nincs. ha elmegyek az adott asztalról, egyszerűen eltűnik, de működik. elővarázsolni meg nem tudom sehogy. próbáltam terminálból is indítani, ott is fut tovább, semmi hiba, forgalom is van, csak épp felület nincs.
- ha valamiféle hiba van, akkor ugyebár jobb alsó sarokban előjön az üzenet az elrejt gombbal, amit be lehet nyomni. kb. ennyit is csinál, benyomódik. de nem rejtődik el az üzenet.
a próbált rendszerek: frissen telepített ubuntu dapper, netről frissítve, sun-os javaval (make-jpkg-val csinált csomagból), valamint egy breezy-ről updatelt kubuntu. breezy alatt nem volt ilyen gond. -
GD
őstag
3. kérdéshez: eltávolítás csomag-ot:
dpkg -r csomag neve
vagy
dpkg --purge csomag neve
amúgy man dpkg elég sok okosságot kiír neked, érdemes elolvasni 1x..
vlc= én nem nagyon használom, fent van ugyan, de mplayer-t sokkal jobban preferálom
a kilépés oka lehet pl ha nincsennek fent multimédáis codec csomagok sztem..
ubuntu wiki oldalt nézd át ez ügyben:
[link]
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
válasz
dr_strange #2654 üzenetére
BG már több, mint a vagyona felét eljótékonykodta. Feleségével biztosan mondom, hogy a világ legnagyobb pénzösszegeit ajándékozó Alapítványt vezetik.
Sianis -
gyurman
tag
Srácok, most frissítettem az ubuntu-mat. Nagyon meglepődtem, amikor ujraindulás után nincs kedve belépni. Lefut a hardverkereső, vagy minek hívják, és megáll a betöltés.
Szerintetek mit tegyek?
Hallottam, olyat, hogy lehet, valami nvida gond van. De hogyan szerzek egy hibaüzenetet, vagy mit, hogy tudjam, mit csináljak?
Légyszike! -
ragazzo
őstag
válasz
dr_strange #2650 üzenetére
Mindenesetre szép dolog tőle.Bill Gates is milliátrdos,de mégsem osztogatja az xp-t ingyen.Bár az nem nyílt forráskódú szoftver.
-
Sianis
addikt
válasz
dr_strange #2648 üzenetére
De igen! 10 millió USD-val indult az egész...szép summa
Sianis -
dr_strange
senior tag
válasz
ragazzo #2647 üzenetére
mert nem egy dél-afrikai milliárdos pénzéből működnek?
mellesleg szerintema legtöbb disztribúció terjeszt telepítőcd-t, baráti áron, ott meg még az a jó érzésed is meglehet, hogy támogatod a neked kedves disztribúciót
nem kéne már ennyire ubuntu-fetisisztának lenni
flame off -
ragazzo
őstag
Tegnap megkaptam a rendelt ubuntu cd-ket.Nagyon tetszik ez a fajta hozzáállás.Vajon a többiek miért nem követik az ubuntu példáját?
-
GD
őstag
néha bekavar, mikor nem a telepítőkészlettel hozod létre a partíciót, hanem esetleg partition magic és társaival, illetve, telepítéskor mikor kijelölted a root partíciót, formáztást kértél e?
és, telepítéskor mikor rákérdez hová szeretnéd a grub-ot mit mondtál neki? -
snowflake
tag
Érdekes hiba...
[...]
16 : Inconsistent filesystem structure
This error is returned by the filesystem code to denote an internal error caused by the sanity checks of the filesystem structure on disk not matching what it expects. This is usually caused by a corrupt filesystem or bugs in the code handling it in GRUB.
[...]
Valamiért sérültnek tekinti a filerendszered...
Bootolj be live cd-ről és próbáld felcsatolni a root partíciót (az a partíció ahova installáltad korábban a linuxot)
egy kis mankó ehhez: [link]
Illetve ennél több infó kellene, hogy mit hova telepítettél, hogyan etc... -
ragazzo
őstag
Tudja valaki, hogy a tuxracer telepíthető-e ubuntura?Mert én rákerestem,de nem hoz ki semmit.
-
GD
őstag
válasz
ngabor2 #2638 üzenetére
ja hogy ez csak frissítés óta van..az gáz.. lehet egy tiszta dapper install helyre rakná a dolgokat, csak ugye akkor ugranak az eddigi beállítások, bár a fontosabb conf file-okat ha elrakod akkor nem biztos hogy akkora meló lesz, persze a kézzel forgatások újra jáccósak..
-
ngabor2
nagyúr
épp ez a poén... frissítés előtt minden gyönyörűen ment, rádugtam, nem kellett a memkártyával külön foglalkozni. van kártyaolvasó, csak nem szeretem.
tehát én a problémát szeretném megoldani, nem workaroundot keresni (mert azt tudok).
hmmm... most nézem, már a 3d se megy. egyre inkább úgy érzem, hogy nem volt bölcs döntés ez az apt-get dist-upgrade -
WN31RD
addikt
válasz
emitter #2635 üzenetére
A /dev/hda az egész vinyót jelenti, tehát ha ezt adod meg a GRUB-nak, akkor az MBR-be települ (neked valószínűleg erre van szükséged), így rögtön az fog aktiválódni a gép indulásakor.
A /dev/hda1 az első partíció, ide is települhet a GRUB, de akkor kell egy másik bootmanager az MBR-be, amely elindítja. Ez lehet akár a Windows által telepített is, de kényelmesebb, ha inkább a GRUB-ot használod elsődlegesnek.
Vinyó blokk eszköz elnevezések:
/dev/hda: primary master IDE vinyó, /dev/hdb: primary slave, /dev/hdc: secondary master, /dev/hdd: secondary slave, és így tovább, ha van még több IDE vezérlő.
Új kernelek esetén (te valószínűleg csak ilyennel találkozol):
/dev/sda: első SATA vinyó, /dev/sdb: második SATA vinyó, és így tovább
(Ha vannak a rendszerben SCSI vinyók, akkor jellemzően ezek is az előbbi sorba állnak be, illetve az USB-s háttértárak, pl. pendrive-ok, is.)
Partíciók:
/dev/hda, /dev/sda, stb.: teljes vinyó
/dev/hda1, /dev/sda1, stb.: első elsődleges partíció
/dev/hda2, /dev/sda2, stb.: második elsődleges partíció
/dev/hda3, /dev/sda3, stb.: harmadik elsődleges partíció
/dev/hda4, /dev/sda4, stb.: negyedik elsődleges partíció
/dev/hda5, /dev/sda5, stb.: első logikai partíció
/dev/hda6, /dev/sda6, stb.: második logikai partíció
és így tovább...
A logikai partíciók akkor is 5-től indulnak, ha nincs 4 elsődleges partíció. -
emitter
őstag
nem, már van live-CD-m, két napja jött meg
úgy látszik, nem volt egyértelmű a helyzetleíásom.. szóval minden ubi CD-n kötelező a grub. akkor nincs krdésem, pontosabban csak annyi, hogy mit írjak az 'akármi' helyére?
grub-install /dev/akármi
Ilyen a fájlrendszerem:
emitter@LAPTOP:/dev$ df
Filesystem 1K-blokk Foglalt Szabad % Csatl. pont
/dev/hda1 37582848 25499920 12082928 68% /
tmpfs 253832 0 253832 0% /dev/shm
tmpfs 253832 12588 241244 5% /lib/modules/2.6.12-10-386/volatile
/dev/hdc 714594 714594 0 100% /media/cdrom0
ebből kiderül, hogy hova kell telepítenem a grubot?
köszi! -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #2628 üzenetére
sztem a modulok ami alapból illik, jók, ohci, uhci stb.. lehet hasonló nyavaja mint az én notimon az usb egér eldobálása..
a fényképezőm belső memóriáját sose tudtam elérni linux alatt, a kártyás rész is macerás volt, bemondtam az unalmast és vettem egy 20in1 kártyaolvasót ~2,5E, legalább kímélem az aksikat..azóta nincs ilyen bajom -
GD
őstag
válasz
emitter #2629 üzenetére
ha visszaolvasol le van írva pár hsz-el régebbről általam a grub install módja
[link]
ha ilyen nagy gond lehúzni egy 700megás ubuntu-t akkor elküldöm neked postán anyagárba(30ft + pkg)
persze kis csibész, naponta lehúzol nemtom mennyi warezt mi?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
válasz
ngabor2 #2627 üzenetére
hmm, akkor megfontolom, hogy felrakjak-e xp-t az ubi mellé...
mert ugye xp install után kéne egy dapper (6.06 LTS) live cd, hogy a grub-ot felrakhassam
de mi van, ha nem lesz olyan egyértelmű a grub felrakása, és mondjuk innen szeretnék helpet kérniés nem megy a net, ahogy neked sem ment elsőre...
szóval azért belevágjak? -
ngabor2
nagyúr
no, kibukott még egy hiányosság
azelőtt a gtkam-mal egyből tudntam menteni a fényképezőről a képeket, most nem...
Listing files in '/'...
Initializing camera...
Looking for USB device (vendor 0x4a9, product 0x30c2)... found.
Detected defaults: config 1, interface 0, altsetting 0, inep 81, outep 02, intep 83, class 06, subclass 01
Loading '/usr/lib/gphoto2/2.1.6/libgphoto2_canon.so'...
Opening USB port...
Could not query kernel driver of device.
Setting key 'width' to value '1272' (gtkam)
Saving 16 setting(s) to file ''/home/ngabor/.gphoto/settings''
Setting key 'height' to value '996' (gtkam)
Saving 16 setting(s) to file ''/home/ngabor/.gphoto/settings''
ezt a gtkam írja debug módban.
ezek az usb-s modulok vannak benn:
root@lizard:/home/ngabor# lsmod | grep usb
usb_storage 64704 0
usbhid 30688 0
usbcore 104188 5 usb_storage,usbhid,ehci_hcd,ohci_hcd
scsi_mod 124872 5 usb_storage,sr_mod,sbp2,sd_mod,libata
ide_core 125268 5 usb_storage,ide_cd,ide_disk,ide_generic,amd74xx -
ngabor2
nagyúr
mivel úgyis ki kellett kapcsolni a gépet, ezért frissítettem dapperre. hááát...
ami a breezyvel alapból ment, itt kézzel kellett heggeszteni:
- hang
- net
- automatikus bejelentkezés
- egyes eszközök
- egyes csomagokat leszedett (k3b, kopete, azureus), de hogy miért...
tegnap este elég fáradt voltam ahoz, hogy ne tudjam a hálót életre kelteni, se dapper, se sid alatt (ott elfelejtettem a szolgáltatót átállítani...)
most már nagyjából megy minden, és ismét megfogadom azt, amit már vagy 5x megfogadtam (és sose tartottam be): stabil rendszerre nem engedek többé apt-get dist-upgrade-et... -
emitter
őstag
válasz
rokefeller #2624 üzenetére
tök ingyér adják őket, pk nélkül! Kár h matricából csak egyfajta méretet adtak, eléggé nagy ~10cm hosszú téglalap alakú logó, alig fér rá a thinkpademre
köszi mindkettőtöknek a linkeket! -
emitter
őstag
azt tudja valaki, hogy melyik cég pénzeli az ubit, vagy méginkább miért teszi ezt? Tehát mi az, ami miatt megéri neki ennyi pénzt beleölni a fejlesztésébe, mikor ingyenes? Ha linket adtok, az is ok
egyébként kb 3-4 hét után megérkeztek az ubi-CD-krögtön kértem 5-öt, h legyen kinek adni, ajánlani (tök jó, adtak hozzá ubuntus matricákat is)
-
Sianis
addikt
válasz
paramparya #2620 üzenetére
És mikor elhal nyomsz neki egy ctrl+c -t nem lép tovább? Ha reagál az újraindításra akkor erre is reagálnia kell!
Sianis -
paramparya
őstag
Mé' hal meg indításnál a ''Checking battery status'' résznél? Win XP tökéletesen megy a gépen, mikor utoljára (jópár hete) indítottam az ubuntu-t, még tökéletesen ment...
Annyira nem hal meg, hogy ne lehessen vele semmit csinálni, de pár perc alatt semmi sem történik, viszont ctrl-alt-del-re szépen, TERM, KILL, és újraindul.. -
gyurman
tag
Köszike! Bocsi, csak most tévedtem ide. Nem küld értesítést, hogy új üzim van.
sudo ps -A | grep arts
5238 ? 00:00:02 artsd
5593 ? 00:00:00 artsd
Akkor miért nem szól jól, vagy rosszúl próbálom ki? Hogy próbáljam?
Esetleg valakinek van olyan hangbeállítása emu10k1-re, ami neki nagyon jó?
Megosztod velem?
Köszike! -
_Petya_
őstag
válasz
emitter #2614 üzenetére
Üdv!
Dapper alatt forrásból fordítottam mplayer-t, és így az adept-updater frissíteni akarja az mplayert, ugyanarra a verzióra, ami már fent van. Ha dpkg-vel hold-ra rakom, akkor is megjelenik, hogy upgradeable, de már alapból nem akarja frissíteni. Azt hogyan tudom megoldani, hogy ignorálja teljesen az mplayer csomagot?
Más: mplayerben nem látszanak a feliratok, pedig fent van az mplayer-fonts csomag. Mi lehet a baj?
Petya -
emitter
őstag
már egy fokkal jobb, csak ennyi apacs fut:
emitter@LAPTOP:~$ ps aux | grep apache
root 7513 0.0 0.4 4656 2272 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7514 0.0 0.4 4656 2264 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7515 0.0 0.4 4656 2264 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7516 0.0 0.4 4656 2264 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7517 0.0 0.4 4656 2264 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7518 0.0 0.4 4656 2264 ? S 11:56 0:00 /usr/sbin/apache
emitter 7862 0.0 0.1 3884 616 pts/0 S+ 11:58 0:00 grep apachemit szedjek még le? lőjem ki őket?
-
emitter
őstag
Köszi!
Ha ezt látom
root@LAPTOP:/home/emitter/Letoltesek# /opt/lampp/lampp start
Starting XAMPP for Linux 1.5.3a...
XAMPP: Another web server daemon is already running.
XAMPP: Starting MySQL...
XAMPP: Starting ProFTPD...
XAMPP for Linux started.
mit csináljak? ilyen apache-folyamatok futnak xampp indítása előtt:
root@LAPTOP:/home/emitter/Letoltesek# ps aux | grep apache
root 7508 0.0 0.4 4656 2272 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7509 0.0 0.4 4656 2444 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7510 0.0 0.4 4656 2432 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7511 0.0 0.4 4792 2516 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7512 0.0 0.4 4656 2264 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 7513 0.0 0.4 4656 2264 ? S 09:45 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 9351 0.0 0.4 4656 2292 ? S 11:05 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 9352 0.0 0.4 4656 2292 ? S 11:05 0:00 /usr/sbin/apache
www-data 9353 0.0 0.4 4656 2292 ? S 11:05 0:00 /usr/sbin/apache
root 9607 0.0 0.1 3884 600 pts/0 R+ 11:13 0:00 grep apache
ezek maradhatnak, vagy mit csináljak velük? ezek auto indulnak bootoláskor?
Index of /
Name Last modified Size Description
[DIR] Parent Directory 18-Jun-2006 17:31 -
[DIR] apache2-default/ 18-Jun-2006 17:31 -
Apache/1.3.33 Server at localhost Port 80
ezt kapom http://localhost-ra.. pedig egy xampp-os dolognak kéne bejönnie, nem? (a linkelt xampp-oldal szerint)
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- ASUS routerek
- Drón topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3103
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest