- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Aktív témák
-
derossi
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #2898 üzenetére
egy csomagkezelő nagyon hasznos kb 17-18000 csomag van benne ez alapján ha pl beleírod a keresésnél hogy nvidia akkor ki is dobja aa drivereket amit ha megjelölsz telepítésnek már fel is teszi...
-
derossi
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #2896 üzenetére
az ubuntu nekem nagyon tetcik pedig csak egy hete vagyok linuxos..
ezekre tökéletesen jó.
Nvidia driver synapticból simán felmegy(én csak két nap után jöttem rá,lol)
-
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Lámák számára tanulólinuxnak jó az Ubuntu? Van egy csomó 6.06os cd-m, gondoltam felteszem majd egy gépre.
Netezés, filmnézés, zenehallgatás, letöltés. Erre kéne. Nvidia drivert hogy lehet rá telepiteni? -
derossi
aktív tag
válasz
Forest_roby #2894 üzenetére
próbáltam ,így se jó
majd nézek más után...a mikrofont hol is kell beállítani? -
derossi
aktív tag
felraktam synapticból az icecast2-t
viszont nem találom a menük között,ha parancssorba beírom akkor ezt adja :
gabi@gabi-pc:~$ icecast2
Icecast 2.3.1
usage: icecast [-b -v] -c <file>
options:
-c <file> Specify configuration file
-v Display version info
-b Run icecast in the background -
GD
őstag
válasz
dr_strange #2877 üzenetére
ha egy gép és otthoni, akkor a root a tulaj a fontos file-oknak a user csak olvasgasson
amúgy, ami fontos adat és sok munka, az általában kics file, dokumentum, kép, azokat meg archiválni kell és kész... minden más pótolható idővel, film, zene, game,stb..mondjuk egy évek óta gyűjtött mp3 kollekció amit órákon át ID3-tagezel, az tényleg kellemetlen..
-
derossi
aktív tag
van ojan program linux alá amivel mixelgetni lehet a számokat?
-
Sianis
addikt
válasz
derossi #2885 üzenetére
Ez nem operációsrendszer kérdés. Itt az a kérdés, hogy a szóban forgó kereskedelmi rádió lát-e elég hallgatói bázist, hogy elindítson egy interneten könnyen elérhető műsorszórást. Ennyi az egész. Nem azt kell megmondani nekik, hogy egy adott rendszer alól nem megy, hanem, hogy bármilyen rendszer alól mehetne.
Sianis -
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #2882 üzenetére
Ez nem jelenthet mindenre megoldást. Néha nekik is engedniük kéne.
derossi: Próbáld meg leírni, hogy miért rossz az amit ők használnak és azt is, hogy milyen egyszerűen megoldható lenne. Vagy ne is cseréljék le a rendszet, egyszerűen tegyenek mellé egy stream-et, ami kb 0 ft és kb 5 perc. Shoutcast-on bejegyzik és mindenki boldog.
Sianis -
derossi
aktív tag
válasz
Forest_roby #2882 üzenetére
ubuntu.hu szerint jártam el.nemtom nem is az explore lessz a hibás hanem a szar lejátszójuk...nézd csak meg ...www.roxy.hu
-
derossi
aktív tag
jaj van egy gondom...
nagyon szerettem interneten keresztül halgatni a roxy rádió müsorát.viszont csak explorerrel megy.gondoltam sebaj,felraktam az internet ex 6 ot winevel.
gondoltam jó lessz.aztán sajnos ezzel se jó.ötletek esetleg -
derossi
aktív tag
válasz
dr_strange #2877 üzenetére
hát ezaz..
-
derossi
aktív tag
láma a kérdés tudom de hogy lehet a kuka ikont kitenni az asztalra?
-
GD
őstag
válasz
ragazzo #2871 üzenetére
sztem maga a rendszer felépítése sem ad olyan könnyű eszközöket a vírusírók kezébe ez benne a szép, igencsak nagytudású emberkének kell lennie, azok meg nem érnek rá ilyesmivel viccelődni, az m$-re írt vírusok felét szvsz az vírusírtó cégek írják önmaguk életben tartásához..
-
ragazzo
őstag
Igazad van.Konkrét számokat nem tudok mondani.Ezt egy vírushíradó hírlevélben olvastam.Persze nem tojtam magam össze miatta.Tegnap kipróbáltam a tűzfal tesztet ubuntu altt, és tökéletesen megy a firestarter.Frissítéseket rendszeresen letöltöm.Ennyi.Azért annyira még nem elterjedt a linux, hogy tömegesen írjanak rá vírusokat.
-
GD
őstag
elképzelésem sincs mit csinál egy vírus linux-on és hogy hogy jut be?... rendszergazdai jogosultságok híjján főleg egy linux filerendszeren
sztem alapelvek betartása mellett nincs ilyesmire esély
az exploitok meg ha jól tudom csak elavult verziókon tudnak élni, aki rendszeresen frissít az nem futhat bele sűrűn..persze egy lyukas tűzfal és egy rendszergezda jogosultságú szervíz feltörésével már lehet alakítani, de az nem a linux hibája
sztem a legpotenciálisabb veszélyforrás linuxon az emberi tényező...
minden mást városi legenda közé sorolok, de ha van vmi értelmes cikk vagy tanulmány erről szívesen elolvasom, mert ugye, mindig tanul az ember.. -
-
Sianis
addikt
válasz
derossi #2864 üzenetére
Nem igazán ismerem ezeket a vírusírtókat, amikor próbálkoztam vele akkor sem volt grafikus felület, csak parancssor. Megadtam, hogy ellenőrizzen és hol és ő megtette. Tapasztalatok szerint a vírusírtót gyártó cégek nem igazán készítenek grafikus felületű Linux klienst ( pl: Panda ). Tehát lehet, hogy a a te esetedben sincs grafikus felület, csak karakteres vezérlés. Ha mégis van, akkor próbáld terminálból indítani és ha hibaüzenetet küldd vissza akkor azt másold be!
Sianis -
derossi
aktív tag
válasz
dr_strange #2863 üzenetére
na de a probléma még fennáll.. -
derossi
aktív tag
Hali mindenkinek!
Feltettem a mezei avira antivirust a gépemre viszont nemtudom megtalálni a grafikus részét...tudna valaki segíteni? -
Forest_roby
őstag
Hi!
A txt file kodolását, hogy lehet beállítani?
utf8/iso8xxx legyen? -
GD
őstag
five or more nevű gnome-s alapjáték powa!
nem egyszerű eljutni 250 pont közelébe, esténként szoktam nyomni pár kört
-
válasz
Forest_roby #2853 üzenetére
Akkor gondolom nekem tökéletesen megfelel az Ubuntu
-
derossi
aktív tag
válasz
Forest_roby #2853 üzenetére
jah megvan...de pont a mortal combat 3 nem indul....LOl
-
derossi
aktív tag
válasz
Forest_roby #2849 üzenetére
okés van ami elindul de az irányítás nem tökéletes...
-
derossi
aktív tag
hogy kell elindítani a játékot vele? mert nekem nem akaródzik...
-
derossi
aktív tag
válasz
Forest_roby #2845 üzenetére
melyik emu a dosbox?
-
Forest_roby
őstag
Nekem már megy az emulátor. A nehezebb dió, beszerezni a super mario * .smc -t. Le lehet tölteni torrentról, de máshol nem láttam. viszont a lemmings az megy! : )
Nagyon király! -
escie
őstag
válasz
Forest_roby #2840 üzenetére
vagy a vice - commodore emulátort. ezzel szórakozok mostanában.
újra gyerek vagyok, hüpp...
[Szerkesztve] -
derossi
aktív tag
válasz
Forest_roby #2840 üzenetére
és az megy teljes képernyőn?
-
derossi
aktív tag
válasz
Forest_roby #2835 üzenetére
tudtam hogy kapásból a szupertuxot mondjátok...
de neki nemtetcik mer csupa kék..hát mit csináljak...(azért a mario miatt nem rakom vissza a wint
)
amugy meg a cedegat is letöltöttem azzal meg nem ment az install..na jó angolban nem vagyok oly erős...nem egy hi-tech játék kell ha erre gondoltok... -
Sziasztok.Szeretnék felrakni egy linuxot,csak nem tudom melyiket.Eddig Mandrake volt de sajna nem lehetett hozzá letölteni semmit(Wine,játék stb) és kevesen használják.Wine,játék stb.Eddig az Ubuntu,Suse,Uhu linux között gondolkoztam.Elvárásaim:könnyű legyen kezelni,sok játék és program legyen
Valaki tudna segíteni ebben?
-
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #2835 üzenetére
ill. nézd meg ezt:
[link] cedega alatt biztos menne a mario! -
derossi
aktív tag
jajj egy fontos!!!van ojan mario játék ami működik linuxon?
mert kipróbáltam egy csomót(mario,mario forever,super mario war..)és egyik se működik ,még winevel sem...
fontos lenne(nem nekem hanem a kisöcsémnek) -
Sianis
addikt
válasz
#51736960 #2826 üzenetére
1. Erre nem igazán tudok mit mondani. Xubuntunál is van Grafikus és szöveges telepítő? Nekem pl a szöveges telepítő válik be általában az kiforrott nincs vele gond.
2. Igen az egy teljesen más, grafkus felület független alkalmazás. Úgyhogy ha bárhol megy, Xubuntu alatt is fog.
Sianis -
törölt tag
hali, lenne 2 xubuntu kérdésem (6-os verzió):
1, install közben nagyon lelassul minden, a cd egyfolytában tölt valamit. egy idő után nem is megy tovább, tehát nem lehet installálni. a gép egy p2-es compaq 128 mega rammal. (a cd tökéletes, ellenőriztem, dvd-re is kiírtam, de úgy sem megy)
2, a xubuntu alól is a pppoeconf-al kell az adsl-t belőni, mint az ubuntunál?
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
-
derossi
aktív tag
de elindul,igaz nem tökéletes pl nem lehet halványítani a panelokat
a baj hogy azóta nem megy az amsn,nemtom van e köze hozzá..terminálból indítva ezt a hibát adja ki: Application initialization failed: this isn't a Tk applicationunknown color name ''Black''
meg a billentyűzet sem működik rendesen -
derossi
aktív tag
van az ubuntuban ojan hogy rendszervisszaállítás?
-
GD
őstag
válasz
emitter #2811 üzenetére
a felboot-olt virtuális rendszer ''live'' cd root ( /) gyökere nem a vinyón lévő valós rendszer gyökere.. a hdd a cd-s rendszernek csak egy meghajtó
ezért felcsatolod a hdd-n lévő sérült grub-os rendszer állományt az adott partícióról,
/ itt most nem térnék ki a mount parancs szintaktikájára, számos doksit találsz, illetve a man oldalak is segítenek, ubuntu wiki oldal, stb../
a chroot pedig megmondja neki hogy a felcsatolt vinyós állomány legyen most a rendszer gyökere amire a parancsértelmező ezentúl mint root-ra tekint
az azért fontos, mert a grub-install parancs innentől ennek a rendszernek és nem a ''live'' nak telepít grub-ot, ergo, újraboot-kor lesz egy hdd-re vonatkozó megújított grub-od ami neked jó
ettől egyszerűbben nem tudom elmagyarázni..
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
válasz
dr_strange #2813 üzenetére
THX!
Ez gyors volt!
''Mindenhol kerestem, csak ott nem.'' kategória -
dr_strange
senior tag
válasz
Forest_roby #2812 üzenetére
firefox - Tools - Add-Ons (vagy Extensions, ha régebbi verzió), adblock kijelöl, Uninstall
-
Forest_roby
őstag
Hi!
Telepítettem FF -re Adblock nevű progit, ami jó esetben blokkolja a nem kivánatos dolgokat, de nekem nagyon belassította a böngészést. Szeretném eltávolítani, de nem tudom, hogy kellene. A letiltás nem segít, mert akkor meg hibásan jelennek meg a weblapok, a reklámok lejjebb jelennek meg.
So, hogyan tudom letörölni a gépemről ezt az adblock progit?
Előre is köszi!
ui.: asszem ez vmi plugin a ff-ban! -
cucka
addikt
xgl-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
D.R.O.
tag
válasz
emitter #2806 üzenetére
Emitter!
Én mondjuk nem vagyok egy nagy szakértő, de nekem azt mondták hogy először az xp legyen fennt (ne kérdezd az okát mert nemtudom), aztán abban partícionálsz a vinyódon egy részt az ubuntunak és utána felteszed. Az ubuntu felismeri telepítés közben a másik oprendszert, asszem még rá is kérdez hogy bootoláskor betegyen e valami menüt vagy hogyhívjákot. És akkor amikor bekapcsolod a gépet akkor automatice tudsz választani.
Nekem is íyg volt a dolog. Csak nekem nem egy vinyón vannak hanem kettőn. Az elsőn (masteren) az xp, és a másodikon (slave) a Ubuntu, és fájntosan suhan mindakettő. -
emitter
őstag
Sziasztok!
Ubi mellé egy xp-t is szeretnék feltolni, ehhez particionálni kéne a winyót, még kb. 10G szabad hely van.
A kérdésem, hogy milyen progit tudtok erre ajánlani, olyasmi kéne, mint a Partition Magic winen.. Pl. ezek közül vmelyik: [link]
Köszi!
[Szerkesztve] -
D.R.O.
tag
Hello mindenkinek!
Lenne egy kérdésem (elég láma)!
Nemrég tettem fel az Ubuntut, mert sokan ajánlották kezdőknek. Nekem meg őszintén szólva fingom nincs az egész linuxhoz. De elég hamar belerázódtam az alapokban, csak néhány dolgot nem értek:
Mi az az OEM administrátor Temporary user? Valamit kiírt telepítéskor hogy állítsam be az ubuntut aztán indítsak el valami sudo oem-config-prepare-t ha már beállítottam. Ez mi miez az egész?
Másik kérdésem: Amikor ttelepítem a csomagokat a synapticból vagy honnan, egy csomó lib-et, meg ami kell neki nem tudja letölteni az internetről, és azt írja ki hogy ellenőrizzem az internet kapcsolatot. De azzal nem lehet baj mert sok más dolgot le tudtam vele tölteni (csomagok, programok). Gyakran előfordul az ilyen?
Egyébként nagyon tutkó az egész linuxos ubuntu dolog. És ezt egy hardcore windowsos mondja. Igaz egy kicsit meg kell szenvedni mindenért, de utána az működik is rendesen. Már megy szinte minden a gépen, mennek a videók ,meg az mp3-ak, pedig az easyubuntus könnyentelepítem dolog nálam nem működött, és egyedül kellett megcsinálnom, de tök jó volt. Már van blenderem, bluefish-em és már bemountolja az xp-s partíciómat is szal tök jó az egész. -
GD
őstag
ójeah, bentvagyok..
-
Jester01
veterán
Na azt hiszem megvan. Letöltöttem az ubuntu-s csomagot és azt látom, hogy alapból kitörli az összes felhasználót
és létrehoz egy debian-sys-maint nevût random passworddel. Ezt eltárolja az /etc/mysql/debian.cnf fájlba. Onnan nézd ki és csatlakozz azzal majd hozd létre a kívánt felhasználókat.
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest