- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Pánikbetegség, szorongás
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Nos, megpróbáltam az XGL felrakni, ez alapján:
[link]
De hiába adtam meg neki a source-okat és dist-upgrade-eltem, nem voltak meg a szükséges fájlok, és ha próbáltam külön telepíteni, függőségi hibákra hivatkozva leállt.
Kéne a teljes Dapper Drake ahhoz hogy fel lehessen rakni? De ha igen, akkor mi értelme a fentebb leírt megoldásnak?
Nagyon megköszönném ha tudna valaki segíteni, illetve úgy is jó lenne, ha egy más leírást tudna adni. Köszönöm -
ngabor2
nagyúr
másnál működik a qmp3cut? nálam ubuntu alatt nem csinál semmit, deb alatt pontosan ugyan olyan paraméterekkel meg teszi a dolgát.
ubu alatt érvénytelen paraméterre hivatkozik, holott mindent a manualból írok ki.
ez elég zavaró, mert ezt az egyszerű progit igen hatékony mp3-darabolónak ismertem meg. -
ngabor2
nagyúr
válasz
meoindil #1594 üzenetére
badblocks a te barátod. van csak olvasásos ellenőrzése is, de az írásos (destruktív) ellenőrzés hatékonyabb.
ha van egy linux boot cd-d, akkor valahova kimásolod a rendszert (cp -ax), ellenőrzöl, majd visszamásolod, cd-ről bebootolsz, az új partíciót felmountolod (chroot /mnt), és mehet a grub-install. fog múködni, az én rendszerem már pár vinyó- és gépcserét átélt. -
meoindil
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Néhány kérdésem lenne:
Milyen merevlemez ellenörző/javító programot ismertek ami Ubuntu alá elérhető?
Most a rendszer egy kis 4,7 gigás vincsin van, hogy tudnám ezt később átmásolni egy nagyobb vincsi egy particiójára, úgy hogy működjön a rendszer újratelepítés nélkül, ha lehetséges? Ehhez kapcsolódóan, ha át lehet másolni a GRUBot hogy tudom újratelepíteni (az gondolom az MBR miatt szükséges lesz)?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Sianis
addikt
válasz
Cathfaern #1592 üzenetére
[link] Itt van a nagy modul-tár.
Többcsatorna egyszerre. A zenelejátszót és a Gnome-ot is, illetve minden egyéb programot állíts át ESD csatorna használatára. Tehát nem ALSA nem is OSS hanem ESD. Egyrészt programok hang beállításánal, másrészt Gnome - > Rendszer -> Beállítások - > Multimédia rendszer válaszótnál az alpértelmezett kimenet legyen az ESD. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
ngabor2 #1589 üzenetére
Kipróbáltam az átlinkelést, de sajna így csak oss alatt lett jó, alsa továbbra se. Hol tudom megnézni mi a modulja, illetve hol tudom állítani hogy ne töltse be?
A másik kérdés ugyancsak a hangkártyával kapcsolatban:
Ha bármi használja a hangot, mellette semmi más nem tudja. Így pl. ha hallgatok mp3-at, nem hallom ha írnak msn-en. Ezt meg lehet oldani valahogy? -
Sianis
addikt
Hát nem tudom. Régebben nekem jól működött, bármi lehetséges amúgy. Viszont komolyabb ISO-knál tényleg érdemes használni az MD5 ellenőrzést, az tévedhetetlen, ha két fájlt kell bitenként összehasonlítani, ha az érték nem egyezik, akkor bizots lehet az ember, hogy az a két fájl, ha méretre ugyanakkora, valahol bizony hiba van benne.
Örülök, hogy megy a dolog, ha van kérés, persze Ubuntuval kapcsolatban, akkor jöhet... -
mimóza
tag
Helló,
köszi a tippet!Ellenőriztettem a progival, már a letöltött iso sem egyezett...
(Flashgettel töltöttem). Leszedtem mégegyszer(most Getright-al), és OK, feltelepült gond nélkül.
Vajon van-e összefüggés a letöltőprogi és a hibás iso között? Mindenesetre a Flashgetet a jövőben messzire elkerülöm. -
Jester01
veterán
válasz
wassermann #1587 üzenetére
Biztos az van beállítva, hogy a cmos óra GMT szerint jár.
Debian alatt az /etc/default/rcS fájlban az UTC érték. Valószínûleg Ubuntuban is. -
wassermann
addikt
Segitsetek az Ubuntu Windows hasnalat utan minden alkalommal 2 oraval elorebb nyomja nekem a rendszeridomet. ???
-
Cathfaern
nagyúr
Hogy lehet linux alatt valamilyen hardvereszközt letiltani? Esetemben az integrált hangkártyát kéne, mert hiába állítom be a másikat defaultnak, néhány program nem foglalkozik vele és a 0-sat (azaz az integráltat) használja. Viszont BIOS-ból nem akarom tiltani, mert néha meg kéne, szóval jó lenne ha oprendszerből tudnám kapcsolgatni.
Illetve valszeg az is megoldás lenne, ha vhogy át lehetne írni a számozásukat. -
zsommi
senior tag
válasz
Forest_roby #1583 üzenetére
A /etc/fstab-ba ird:
/dev/hdxx /media/xxxx ext2 umask=0222,nls=utf8 0 0
Az x-ek helyén nyílván a Te géped cuccai vannak, szal az csak minta..
Jah, és örölnék ha vki segitene az ftp-s bajomban...
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
Hi!
Hogyan csatolhatok fel Linux partíciót (ext2) induláskor automatikusan, minden felhasználónak engedélyezve az írást és olvasást?
Előre is köszi -
Forest_roby
őstag
válasz
dr_strange #1509 üzenetére
thx
-
zsommi
senior tag
Nem tud valaki a Proftpd-hez valami magyar nyelvű leírást?
Mert angolul nem igazán tudok..
Vagy ha esetleg valaki válaszolna pár kérdésemre az ftp-vel kapcsolatban, azt megköszönném... -
Sianis
addikt
Hmmm...úgy tűnik, hogy MBR-be nem tudta magát rendesen betenni. Install cd betesz, intása rescue kulcsszóval...[link]
df parancsal kiírathatod a szabad helyeket, ezen látni fogod, hogy hol van a boot jegyzéked, lényeg az eszköz, hogyha /dev/hda(szám) akkor a grub-install mögé /dev/hda kell semmi szám nélkül! Lényeg, hogy oda kell telepíteni ahol a fő boot szektorod van... -
Sianis
addikt
# 800x600 @ 60.00 Hz (GTF) hsync: 37.32 kHz; pclk: 38.22 MHz
Modeline ''800x600_60.00'' 38.22 800 832 912 1024 600 601 604 622 -HSync +Vsync
Ezt kell beírnod, pl enyém ilyen...:
Section ''Monitor''
Identifier ''Generic Monitor''
HorizSync 30-86
VertRefresh 50-150
Option ''DPMS''
# 1024x768 @ 100.00 Hz (GTF) hsync: 81.40 kHz; pclk: 113.31 MHz
Modeline ''1024x768_100.00'' 113.31 1024 1096 1208 1392 768 769 772 814 -HSync +Vsync
EndSection
Természetesen neked csak a fenti részt kell beillesztened....remélem műköszni fog... -
Cathfaern
nagyúr
válasz
emitter #1565 üzenetére
A wine szerintem, ahogy írod is, windows emulátor, így dos-os programokat nem fog futtatni. És igen, a wine a win98/ME-t emulálja.
Nekem is lenne egy kérdésem:
MSN pótlónak eddig a gaim jött be legjobban, csak egy, elég nagy, bajom van vele: nem mutatja semmillyen felugró ablakkal, hogy belépett valaki, illetve nem is írja sehol ki lépett be, csak a partnerlista-t villogtatja a tálcán. Nincs valami megoldás? -
wassermann
addikt
Hú de jó hogy ezt most itt pont tárgyaljátok, mert én a XORG-nak valamilyen konfiguráló varázslóját indítottam el és mindig az ott ajánlott értékeket írtam be, amivel jól elszúrtam a dolgokat, mert most 85Hz-en indítja az LCD-m, ami ilyenkor egy ídő után lekapcs, mondván ''not supported mode''... most le is fáradtam, így ezt már a Wixp-ről irom.
-
Sianis
addikt
Valami ilyesmid van?
SubSection ''Display''
Depth 24
Modes ''1024x768''
EndSubSection
Section ''Monitor''
Identifier ''Generic Monitor''
HorizSync 30-86
VertRefresh 50-150
Option ''DPMS''
Itt be kell állítani kézzel a megfelelő HorizSync és VertRefresh értékeket, ezt monitorod papírjában megtalálod. -
emitter
őstag
szasztok, a wine ugye az a win-emulátr
mert nekem nem igazán akar megnyitni wines egy wines progit - a heroes1-et próbáltam, csak tölt pár mp-et, aztán semmi
egyáltalán melyik wint emulálja? a 98-at?
-
Sianis
addikt
Xorg.conf-ból ki tudsz mindent olvasni! Driver ''xxxx'' a neve az xxxx helyén van, persze a VGA szekciónál. A felbontások is így vannak, ott van pl Depth ''16'' vagy ''24'', ugye ezek a bitek, és alatta meg a felbontások vannak. Ha kicsit jobban értesz hozzá, akkor a dpkg-reconfigure xserver-xorg egy frankó kis beállító.
-
zsommi
senior tag
Ja, köszi, azota már megtaláltam, csak az volt a gáz, hogy ez előtt nem volt ubunutum, hanem uhu, meg debian, aztán azokban máshol keresendők az ilyen beállitások..
Mint kiderült, az volt a gaz hogy 24 bit-es felbontással nem ment, de már megvan, és megy..
Már csak az a géz, hogy a 640x480-as felbontásnál nem tud nagyobbat..
Erre mondhatnál vmit, ha tudsz, mert én már kifogytam az ötletekböl... -
zsommi
senior tag
Hali!
Lenne egy sűrgös kérdésem.
Hol tudom az Ubuntuban az X felbontását konzolosan konfigolni?
Most raktam egy Ubuntut S3-as kártya mellett, és nem igazán akar menni a grafikus része a dolgonak..
Pls irjatok gyorsan!!! -
Sianis
addikt
Kérlek, inkább az i386-os verzióval próbálkozzunk! ubuntu-5.10-install-i386.iso a neve...én még mindíg nem hallottam, hogy remekelne a 64 bites verzió, az bizots, hogy a i386-os verzióval nem lesz sok bajod! Legalábbis több nem, mint max nekem
...és amúgy is segítünk...
...és nagyon köszi, hogy ilyen segítő kész vagy -
Sianis
addikt
Hali! Őszintén szólva én nem foglalkozom UHU-val. Próbálkoztam vele, de annyira furcsán viselkedik, plusz a csomagok is elavultak, hogy nem érdemes. Annak jó, akinek elég ami alapból rajta van. Telepítéshez csak 1 cd kell, a másodikon csomagok vannak csak, amit netről úgyis le lehet szedni. Ezért mondom, hogy inkább egy Ubuntu-val próbálkozz(unk), abból elég a x86-os install cd, kiírod, telepíted, az is magyar, érthető. Telepítésnél két fajta partíció kell. Egy partíció amire megy a rendszer (4-5 GB) és egy swap (cserehely, lapozófájl) ami általában a fizikai memória 2x-ese. Ezeket beállítod, kiírod a változásokat, és mehet tovább a telepítés. Utánna már minden értelemszerűen megy.
-
laci80
tag
tegnap próbáltam telepítni az uhu linux-ot, de nem jött össze csináltam egy 120as vinyon 2*10es partit+ meghasgytam a maradékot egyben ( ezt win xp telepítővel követtem el)
utánna bootoltattam a cd-ről ( ami nekem 2 cd-s, majd gondolom kéri a 2es lemezt)
kiválasztottam, hogy hova tegye, meg, hogy az összecs csomagot és utánna meg állt minden azt írta, hogy lemez hiba
na most, szarul irtam meg a lemezt, vagy ez, mi lehet a baj, azon kivűl, hogy nagyon láma vagyok ehez az op rendszerhez -
Sianis
addikt
Hali!
A hely elvileg elegendő egy rendszernek. Lehet, hogy maga a cd kiírása nem volt tökéletes. Mikor leszeded az ISO-t, md5sum nevű programmal érdemes ellenőrizni az ISO ''értékét'' és ha egyeznek, akkor kiírni, lehetőleg kis sebességgel, hogy biztosan egyezzenek. Ez a program létazik Win alá is, az ellenőrző összeg pedig ftp-ken megtalálható az iso mellett. -
mimóza
tag
Sziasztok,
Ubuntu telepítés végefelé a csomagok beállításánál restart után, mikor már a cd is kikerült a meghajtóból, ubuntu-desktop csomagnál a ''telepítés hibába torkollott'' kb 60%-nál. Felajánl mindefélét, hogy javítsam ki kézzel, vagy telepítsem újra, stb... Az újratelepítés mellett döntöttem, gőzöm sincs hogy lehet kijavítani. Második telepítésnél ugyanez. Ubuntu-desktop csomag. Ha folytatom a telepítést, akkor a többi csomaggal már nem is foglalkozik, a rendszer megpróbál felállni, és váltogat a grafikus és a konzolos mód között kb 5 másodpercenként...Valakinek valamit ötlet?
Mekkora hely kell neki? 5 gigás partícióra raktam, fél gigás swap partíciót is csináltam neki.
Ubuntu 5.10 ''Breezy Badger'' kiadás. -
wassermann
addikt
Tegnap kíváncsiságból felraktam az A64-es verziót és tényleg kedvezőek az eddigi tapasztalataim. A PPPoE-vel kicsit szenvedtem, de ennyi kell. Most már csak a MATROX-karimhoz kell drájver meg az Mplayert kell felhegesztenem.
-
Sianis
addikt
Ha sikerül tárgyalnom PHix kollégával (it.news), akkor hamarosan lesz pár cikk az Ubunturól, nem történelem (max egy kicsi), de főleg Linux kezdőknek témával foglalkozok majd benne. Ajánlott disztró az Ubuntu, könyebb kezdőknek megismeri benne az alapokat (csomagkezelés, repok, terminál, windowsos progikat kiváltó alkalmazások Linux alatt, esetleg némi részletezéssel is), mint bármelyik másik disztrónál szerintem, mondom én ezt úgy, hogy majdhogynem én is ezzel a disztróval kezdtem, sőt komolyabb Linuxos tanulményaimat tényleg ezen a rendszeren végeztem. Tehát a helyzet adott, jelezni fogom, ha olvasni való irányban a közeljövőben elérhető lesz valami, és persze lehet kérdéseket is feltenni nyugodtan itt is!
-
Sianis
addikt
Szia!
Van ehhez egy nagyon jó angol leírás, abból tényleg szépen ki lehet jönni, vagy ha nagyon nagy bajod van, akkor akár MSN-en, vagy IRC-en is megbeszélhetjük, volt már ár példa. Szerintem felesleges lenne így feladni, mikor lehet, hogy csak 1 parancsnyira vagy a megoldástól. Hogy jelent-e valamit? Nem tudom...valószínűleg nem azért írták, mert felesleges. -
laci80
tag
köszönöm, mindenkinek, emélem menni fog, már nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen ez op rendszer.
-
Rufusz
tag
Nekem olyanok voltak, hogy el sem jutott a bejelentkezésig miután feltettem a drivert, annyira meg nem vagyok penge, hogy tudjam mit kell ilyenkor csinálni...szal reinstall... Másodszor megpróbáltam másik driverral...ugyanez...
Ezekután ha megtréfál az 1.0.6-os is, asszem abbahagyom linuxos kalandozásomat
Szerinted jelent valami előnyt a driver, ha így is működik? Pl nagyobb érzékenység, ilyesmi... -
Rufusz
tag
Egyszerű felrakni, de előtte sztem csinálj egy 6-7gb-os partíciót a linuxnak, meg mondjuk egy 1gb-os linux swap-et partition magicben, az egyszerűbb mint telepítésnél variálni.
A végén szól hogy talált vindózt, le kell okézni, és akkor csinál indítómenüt ügyesen
Ahonnan letöltheted:[link]
Okosságok magyarul:[link] -
Sianis
addikt
Igen én kicseréltem. ipw2200-ra keress rá, kidobja a sourceforges-net-es címet, ott van driver, firmware meg minden. Viszont csak óvatosan! Én 1.0.6-os drivert használok, a későbbiek mintha nem akarnának menni, de feleslegesnek is tartom, mert működik, minek bolygassam...
-
laci80
tag
Sziasztok!
Ha életemben nem láttam még működés közben semelyik Linux verzót, de hajt a kíváncsiság és szeretném ki próbálni, akkor melyiket ajánlanátok, és honnan tudom leszedni?
Egyszerű fel rakni, nem vagyok kezdő, de csak XP-t használtam. -
Rufusz
tag
olyan programot keresek, amivel részletesen látom a környező hálózatokat (mint az intel 2200bg -hez kapott windowsos progiban)
a kwifimanager eddig a legjobb, de ott mindig csak az adott hálózatot látom részletesen.
Driverem nincs külön a 2200-hoz, régebben sokat szívtam vele, de végülis alapból felismeri az ubuntu, szal nem piszkálom inkább. Egyetlen gáz ezzel, hogy nem tudom állítgatni az érzékenységet, ''agresszivitást'', meg ilyen marhaságokat, amiket az inteles cuccal tudok, néha pedig jól jönne... -
Rufusz
tag
#1508-ra valaki?
-
meoindil
aktív tag
A CD/DVD író programok közül melyik tudja a kiírt adatok ellenőrzése opciót a K3B-n kívül? A Gnomebakernél és a Gravemannál nem találtam ezt a lehetőséget.
-
GD
őstag
válasz
T. Almeida #1525 üzenetére
vegyük rá az ms-t hogy használjon utf8-at
elvileg az ilyen problémák leváltására találták ki ha jól tudom
én beérném kevesebb betűtípussal, nem vagyok egy design megszállott ember, európai nyelvekben meg nincs olyan sok rettenetes +extra karakter, max ha 100-al növelné a szükséges kódtáblát
hozzánemértő kis agyamban én elképzelnék egy olyan kódtáblát amiben benne van minden latin betűs európai nyelv, és a rendszerben meg kiválasztom hogy épp milyen bill-vel nyomulok, a többit elrakja félre és jóccakát
lenne 5 betűtípus, akinek az nem elég az meg küszködjön..
ŝŠŤŴŘĹ szegény cseh és szlovák linuxos-ok ... -
GD
őstag
válasz
meoindil #1523 üzenetére
a fat32-őt vfat -nak hívja a linux, ahol az alap rendszer az fstab-ba ext3-at ír, ott te a saját sorodban írj vfat-ot
ntfs-nél ugyan ez a helyzet
a mount és fstab kulcsszavakra számtalan magyar doksi is van a neten, wiki oldalak, miegymás
ékezetnél a karakterkódolást iocharset=8859-2 vagy utf8 ra kell opcióként állítani, a 8859-es kezeli leginkább a hosszú ékezeteket
ajánlom hogy ne írj dvd-t ékezetes file-okkal, ha nem sok munka, tedd meg hogy átírod, így átjárható lesz több OS-ben és beállításban továbbá a nyelvi verziók között is..
egyébként default-ként a mount parancs fstba szerkesztés nélkül is használható ''röptében''
pl : mount -t vfat /dev/hda1 /mnt/win
-t a filerendszer kapcsolója, -t ntfs stb.. -
meoindil
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Tanácsra lenne szükségem. Sajnos úgy fest döglődik a vincsim, már be sem tud a gép bootolni róla. Egy régi kis vincsire felraktam az Ubuntut, de a nagyon a particiókat amik tele vannak lementendő adattal azt nem csatolta fel automatikusan. A kérdésem az lenne milyen opciókkal írjam be az fstab fájlba a hiányzó partíciókat (ntfs és fat32 is van), hogy amit még lehet, ki tudjak írni dvd-re és az ékezetes fájlnevek se okozzanak problémát a dvdírás során.
Előre is köszönöm a segítséget. -
GD
őstag
hiba nélkül felment a vmware, azonban elindulni semilyen módon nem megy, ötlet, tapasztalat?
parancssorból, futtatásból, kis nagybetűk satöbbi
rpm-ből rakva fedora alatt van ikon, ha tar-ból rakom fel, nincs..
alap könyvtárait létrehozza -
ngabor2
nagyúr
válasz
Dilikutya #1518 üzenetére
a suse és az uhu ''bekapcskor'' megnézi, hogy milyen partíciók vannak. ezeknek csinál is mount pointot. tehát vannak mount pointok, csak oda tudja csatolni. monnyuk nekem a házamon égnek áll a szőr, mikor mindent a /media-ba akar csatolni. azért van ott a /mnt, hogy abba mountoljon. azértis mindig megcsinálom a saját szám íze szerint a /mnt-be a saját kt-kat, és kegyetlenül törlöm a /media-t
nekem ne önállóskodjon az oprendszer, csak ha én mondom!
a 100-paraméteres dolog pedig linux-sajátosság, ''ez a lényege'', mindent meg lehet, és mindent meg kell neki mondani. vagy frontendet csinálni. -
Dilikutya
félisten
Nem számítok régi motorosnak
Suse alapból csatlakoztatta... vagy az Uhu, már nem emlékszem. Azt tudom, hogy egyikben ezzel, a másikban a nettel volt gondom.
Ezen a parancssoros, 100paraméteres dolgon még lehetne javítani ilyen alapdolgok esetében szerintem. -
ngabor2
nagyúr
válasz
Dilikutya #1514 üzenetére
a <>-kat hagyd el...
ja, és szerintem mindenki feltétlelezte, hogy a mount pointokat létrehoztad... legalábbis a ''régi motorosoknak'' ez magától értetődő.
a másik kérdésre: az ubuntu alapból, jogi problémák miatt nem támogatja az mp3-t. de fel lehet telepíteni, pl. a lame és liblame csomagokat. hogy mi a pontos nevük, azt most nem tudom, valaki biztos kisegít.
[Szerkesztve] -
-
Dilikutya
félisten
válasz
Dilikutya #1504 üzenetére
A tököm kivan már ezzel a lommal komolyan mondom... kellett nekem ingyen hozatni Belgiumból ezt a szart. Mi a francért nem megy a mount... Suse magától megcsinálja, de az UHU-ban is pöccre megy. Meg mi az, hogy az ADSL beállítást csak parancssorból érem el... ami nem lenne baj, ha egységes parancsok lennének, de neeem, ebben olyan van, amit még sose hallottam.
-
dr_strange
senior tag
válasz
Forest_roby #1507 üzenetére
gdesklets megfelelő pluginokkal
-
Rufusz
tag
Köszi!
Az airsnort nem működik sajna, nemtom miért... Tudtok valami hasonló használható progit, vagy trükköt hogy hogy kell belőni ezt?
Intel Pro Wireless 2200BG-re létezik valami állítgató program? Érzékenység, ilyesmi. Device managerben próbáltam eddig, és a thinkpados csomagokkal, de sikertelenül -
Forest_roby
őstag
megen én, már régebben akartam kérdezni!
[link]
a kép jobb oldalán lévő dolgokat, hogy lehet feltelepíteni és beüzemelni, vagy ha az egyszerűbb mi a neve a programoknak?
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #1505 üzenetére
no, most mégiscsak feltünt a cd-rom és a dvd-írom, de most nem tudom újraindítani a gépet, úgyhogy nem tom tartos lesz -e a siker.
-
Forest_roby
őstag
hi!
hülyeséget csináltam és nem tudom megoldani v. legolábbis így könnyebb, hogy megkérdezem ( és biztosabb ).
No, wiki alapján próbáltam az újraírható dvd-met törölni és ennek eredménye képpen a cd-romomat és a dvd-romomat se mountolja be a gép induláskor, sőt én még indulás után se tudom (nem azért mert nem lehet, hanem mert nem tudom, hogy kell.).
ílyeneket írtam be:
$ sudo umount /dev/cdrom
$ cdrecord dev=/dev/cdrom blank=fast
a dev/cdrom helyére másokat is irtam, gépemnem megfelelően. hatására nem törlődött az újraírható, de legalább most nincs is felmountolva : ( /fanyar humor
ilyeneket próbáltam most:
forest@forest-gep:/media$ ls
cdrom cdrom0 cdrom1 c_meghajto d_meghajto windows
forest@forest-gep:/media$ cd cdrom
forest@forest-gep:/media/cdrom$ ls
forest@forest-gep:/media/cdrom$ cd
forest@forest-gep:~$ sudo mount /media/cdrom0/ -o unhide
Password:
mount: Adathordozó nem található
forest@forest-gep:~$ sudo mount /dev/cdrom /media/cdrom0/ -o unhide
cdrom cdrom1
cdrom cdrom1
mount: you must specify the filesystem type
hogy lehetne ezt a problémát megoldani?
Előre is köszi -
Dilikutya
félisten
Köszönöm mindkettőtöknek, kipróbálom. Suse Live-ban volt olyan, hogy a beállításokat elmentette egy fájlba, itt úgy láttam, ilyen nincs.
Beállításokkal egyébként nincs sok tökölés, amint feláll a rendszer, már mehet is a műsorNagyon konyhakész.
[Szerkesztve] -
CsY
aktív tag
válasz
T. Almeida #1499 üzenetére
értettem én h mire gondoltál, de nem birtam ki
föleg miutan belegondoltam h mennyit szivna iptables el
Aktív témák
Hirdetés
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Xbox tulajok OFF topicja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- CPU léghűtés kibeszélő
- OLED TV topic
- World of Tanks - MMO
- iPhone-t használók OFF topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest