Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52751) Parci válasza koncsik (#52750) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem innentől évente fel kell venni az aktuális oltást, ha meg beteg valaki, otthon maradni. ennyi. nem kell méricskélni, stratégiát gyártani, variánst vadászni boosterként, kutyafüle. lassan le kéne jönni a témáról és felelősen, de haladni előre.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#52752) koncsik válasza Parci (#52751) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

EMA egyetért veled :K :K
Jan 11 (Reuters) - Az Európai Unió gyógyszerügyi szabályozó hatósága kedden kételyeinek adott hangot a COVID-19 vakcina negyedik emlékeztető adagjának szükségességével kapcsolatban, és azt mondta, hogy jelenleg nincsenek olyan adatok, amelyek ezt a megközelítést alátámasztanák, miközben további adatokat keres a gyorsan terjedő Omicron-változatról.
"Bár a további emlékeztető oltások alkalmazása része lehet a vészhelyzeti terveknek, a rövid időközönként megismételt oltások nem jelentenek fenntartható hosszú távú stratégiát" - mondta Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség oltási stratégiáért felelős vezetője egy sajtótájékoztatón.
Az EMA tisztviselője aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a négyhavonta történő emlékeztető oltások beadásának stratégiája feltételezhetően azzal a kockázattal jár, hogy túlterheli az emberek immunrendszerét, és a lakosság kifáradásához vezet.
Cavaleri azt is elmondta, hogy több adatra van szükség az új variánsnak az oltóanyagokra gyakorolt hatásáról és a jelenlegi hullám kialakulásának jobb megértésére annak eldöntéséhez, hogy szükség van-e Omicron-specifikus vakcinára.
"Fontos, hogy a vakcina összetételének megválasztása körül jó megbeszélést folytassunk, hogy biztosak lehessünk abban, hogy stratégiánk nem csak reaktív... és megpróbáljunk olyan megközelítést kidolgozni, amely alkalmas lesz egy jövőbeli variáns megelőzésére" - mondta.
Az EMA közölte, hogy jelenleg tárgyalásokat folytat a vakcina fejlesztőivel arra az esetre, ha szükség lenne egy frissített vakcinára, de hozzátette, hogy minden ilyen változtatást globálisan kellene koordinálni.
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/eu-drug-regulator-says-more-data-needed-impact-omicron-vaccines-2022-01-11/

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#52753) mpo válasza Parci (#52751) üzenetére


mpo
veterán

Igazad van.
Az antivaxerekkel mi legyen, nem kéne már sarokba szorítani őket?

Ha érted, akkor már elavult.

(#52754) Parci válasza koncsik (#52752) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

így van, nem is reális 4 havonta oltatni, egyszerűen folyamatában már nem az. drága, koordinálhatatlan, ráadásul csak akkor lehet szükséges, ha a vakcina nem elég jó. legyen jobb és ne kelljen ilyen gyakran.

az "alapimmunizáció + booster" (= 3 szuri) még tök oké, elég tipikus is jópár oltásnál. és persze ha kell, akkor kell még bárhány. de ne kelljen. :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#52755) Izland` válasza fatal` (#52747) üzenetére


Izland`
tag

+1.

Nem véletlenül volt jó darabig az is általánosnak mondható dogma, hogyha külföldre mész dolgozni, arra figyelj, hogy ne magyarnak dolgozz, mert jó eséllyel át fog verni, de legalábbis megpróbál.

(és nem, nem azért, mert a magyarok, románok, ukránok, etc rosszabbak lennének, mint más népek, hanem egyszerűen a sok ügyeskedő miatt rengetegen kényszerülnek belesimulni ebbe a világba, és szinte ez válik természetessè. Ha haladni akarsz, lépj át másokon, ne nézz hátra, hiszen "ő is ezt tenné fordított esetben." )

[ Szerkesztve ]

(#52756) Parci válasza mpo (#52753) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

de, de szerintem az a vonat elment, túl sokáig húzták, ők közben túl hangosak és túl agresszívek lettek, és nem reális sarokba szorítani őket. inkább átzavarják a lakosságon az egészet.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#52757) mpo válasza koncsik (#52752) üzenetére


mpo
veterán

annak eldöntéséhez, hogy szükség van-e Omicron-specifikus vakcinára.
Bourla (Pfizer) szerint meg márciusra elkészül.

Ha érted, akkor már elavult.

(#52758) SOAD19 válasza #32839680 (#52746) üzenetére


SOAD19
addikt

Az emberi hülyeség határtalan. :D Hasonló sztorit én is tudok. Egy amerikai elektronikai cégnél voltam shipper pár éve. Egyik nap az egyik kollegina, kollega észre vette, hogy az egyik terméknél, egy könyvnél, amihez gratisként tartozott egy fülhallgató ( a könyvhez volt zsugórfóliázva) ki volt szedve, hiányzott. Kamerán visszanézték a raktár adott sorát, és kiderült, hogy egy 10-15 éve a cégnél lévő 50-es raktáros csávó lopta el. Nem tudom hogy gondolta, hisz tele van a raktár kamerákkal. Lehet úgy volt vele, hogy majd azt hiszik, hogy véletlenül valahogy kitépődött, és elveszett a füles, és majd selejtezik, vagy újracsomagolják. Természetesen, azonnali hatállyal ki is b@szták a hülyéjét. :D
Illetve mesélték a régebbi kollégák, hogy korábban a kézmosó automatákból előszeretettel lopták az emberkék haza a folyékony szappant. Így idővel kicserélték a folyékony szappant ilyen habra, hab jött ki az automatából.
Meg egyszer az évnyitó/évzáró bulin a város sportcsarnokban este 10 környékén bejelentette a vezetőség, hogy ingyen pia. Üveg számra kérték is ki a piát az emberek, haza is került persze. Volt a bulin wc-ben dugás, csonttörés, a csarnok, a küzdőtér, budik úsztak a hányásban. Soha többet nem is lett ilyen ingyen pia, gondolom azóta sem. A magyar virtus..... :D

[ Szerkesztve ]

(#52759) Parci válasza mpo (#52757) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

már gyártják saját költségre. de azért onnan még idő, amíg vállba kerül. és nem tudjuk még, hogy pontosan milyen szuri lesz, annyit már most mondott, hogy nem csak omikron.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#52760) [CS]Blade2


[CS]Blade2
addikt

Nálunk most kerültek kontakt személyként karanténba ketten melóba. Most kezd itt elindulni, már régóta nem volt senki karanténban és nem volt fertőzöttünk sem.
Aki átesett a covid-on a 2 év alatt, az 31 emberből 3, szóval 10% alatt vagyunk még mindig.
Az országos átlag 13% körül van.
Omikron miatt én úgy tippelem, hogy 1 valaki szinte biztos, hogy elkapja az 5. hullámban, de lehet akár 2-3 munkatársam is.
A nyájimmunitáshoz ez kevés. Úgy néz ki az UK-s adatokból, hogy amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan el is megy az omikron egyenlőre.

(#52761) t72killer válasza mpo (#52757) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Valamire ősszel mindenképp szükség lesz - abszolút minimum a felnövő generáció első oltásaira. Az meg ne legyen már a rég kihalt vuhani...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#52762) Rive válasza Parci (#52759) üzenetére


Rive
veterán

... annyit már most mondott, hogy nem csak omikron.

Hát, azt nem tudom, hogyan. Ha most az omikron jól tarol és kiszorítja a többi törzset, akkor a következő is csak valami omikron++ lesz.
Másrészt ugye mire ez kijut az utcára, az omikronnak ~ vége is.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#52763) Rive válasza [CS]Blade2 (#52760) üzenetére


Rive
veterán

A nyájimmunitáshoz ez kevés.

Ilyen tempós drift mellett ezt a nyájimmun-dolgot ideje végre elengedni. Már az őseredetinél is necces volt, ezekre az ultraturbó variánsokra pedig teljesen irreális.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#52764) tisn válasza Parci (#52740) üzenetére


tisn
addikt

8 éves lesz és totál aránytalan volt a hiszti, de már mindegy. kérdeztem a dokit, hogy jó-e a minta, azt mondta, hogy olyan 70%-os kb. tök fasza lesz ennek fényében dönteni, hogy szétfertőzünk-e egy komplett hotelt. :(((

8 eves az meg nem tul nagy, legyel megengedobb, o hus a husodbol, ver a veredbol :)

ha mindenki jol lesz a csaladbol menjetek, ha valaki tunetes, akkor meg ne, ennyi.

(#52765) tisn válasza SOAD19 (#52743) üzenetére


tisn
addikt

Nyert, 0.

valahogy gondoltam. az ember kis kockazatot is elkerul a gyerekkel, ahol lehet. es az, hogy felno, az egy cseppet sem valtoztat az aggodalmon, feltesen, szereteten.

valammenyi kockazata egeszseges 18-65 kozotti fiatalnak is volt, meg a wuhanival is.

(#52767) Rive válasza #32839680 (#52766) üzenetére


Rive
veterán

Ugyan már, csak egy kis kultúrsokk :B

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#52768) Mr K válasza koncsik (#52752) üzenetére


Mr K
senior tag

"a négyhavonta történő emlékeztető oltások beadásának stratégiája feltételezhetően azzal a kockázattal jár, hogy túlterheli az emberek immunrendszerét"
Hogyan lehet túlterhelni egy ember immunrendszerét? (Én pl. már egy csomószor voltam náthás. Kezdjek félni?)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#52769) SOAD19


SOAD19
addikt

(#52770) Mr K válasza Rive (#52762) üzenetére


Mr K
senior tag

:F A Delta jól tarolt, kiszorította a többi törzset, és a következő mégsem valami Delta++ lett, hanem az Omikron.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#52771) SOAD19 válasza Rive (#52763) üzenetére


SOAD19
addikt

Anno még a járvány elején én azt gondoltam, hogy akkor kellett volna mondjuk egy hónapos kőkemény karantén, pause világ szinten, mint ami a kínaiaknál volt. Akkor még nem terjedt ilyen szinten, és lehet sikerült volna eltűntetni a francba, mert nem tudott volna terjedni, aki addig elkapta nem fertőzte volna tovább az embereket, max a legszorosabb háztartásában lévőket. Ehelyett már 2 éve szívunk, és ki tudja meddig fogunk még, aztán, csak reménykedni tudunk, hogy nem alakul ki olyan fertőző variáns, mint a mostani omikron, de sokkal veszélyesebb. Mi lesz itt, ha egyszer valami tényleg komoly, még a fiatalokra is kifejezetten veszélyes nyavaja üti majd fel a fejét? Remélhetőleg, akkor képesek lesznek kemény lépéseket meghozni, bár most se tették. Emlékszem, ahogy legelőször láttam, hogy az olaszoknál 50-60 beteget azonosítottak egyik napról a másikra, akkor mondtam magamnak, hogy na, most kellene azonnal lezárni mindent, keményen fellépni. Ehelyett napokig ment a tanakodás, lehetett jönni-menni, gyorsan még elutazni máshova a térségből. Jött is a sok román olaszból, mentek haza.

(#52772) zilazil válasza #32839680 (#52766) üzenetére


zilazil
senior tag

Megfertőződnek mind, aztán mi nyerjük az EB-t. Van itt gógyi!

[ Szerkesztve ]

(#52773) Chesterfield válasza SOAD19 (#52769) üzenetére


Chesterfield
senior tag

ezzel a verzióval jár jobban?

(#52774) Rive válasza SOAD19 (#52771) üzenetére


Rive
veterán

Mi lesz itt, ha egyszer valami tényleg komoly, még a fiatalokra is kifejezetten veszélyes nyavaja üti majd fel a fejét? Remélhetőleg, akkor képesek lesznek kemény lépéseket meghozni...

Egy ilyen derekasan elk*rt maszatolás után ehhez minimum utcán heverő hullahegyek kellenének, de még akkor is lenne aki - mittudomén - a bolhaporra esküdne a 8G gyíklények ellenében.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#52776) [CS]Blade2 válasza Rive (#52763) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

UK-ban nem akarták megfogni intézkedéssel, de csökken az eset szám. Ha nem is nyájimmunitáshoz, de arra akarták használni, hogy kiszorítson ettől keményebbnek tűnő variánsokat, és gyakorlatilag oltatlanok is kerüljenek kapcsolatba ezzel egy variánssal.
Úgy néz ki, mintha minimális korlátozásokkal is megszakadnának a fertőzés láncok. 3 hét alatt tetőzött az omikron hullám UK-ban.

(#52779) mpo válasza SOAD19 (#52769) üzenetére


mpo
veterán

Ezért otthon kaphatna 3 évet vagy pénzbüntetést, de ha rábizonyítják, hogy a pozitív PCR hamis, akkor ott kap 5 év börtönt. Ha csak a rossz ikszelés az utazásról lesz a bűne, akkor 3 évre kitiltják.
Holnap várható döntés.

Ha érted, akkor már elavult.

(#52782) Rive válasza [CS]Blade2 (#52776) üzenetére


Rive
veterán

UK-ban megvan ehhez a tőke (átoltottság) de nézd meg, mi megy az amcsiknál.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#52783) tisn válasza attiati (#52780) üzenetére


tisn
addikt

ema szakertelem, a remdesivirrol nem kiderult mar, hogy hatastalan?
:D

https://twitter.com/EMA_News/status/1480920715721330700

(#52790) Ringman


Ringman
nagyúr

Itthon: Tíz évre “titkosítják” az operatív törzs minden döntését és dokumentumát | hvg.hu

Milliókat érintő járványügyi korlátozásokat és döntéseket hoz, illetve javasol a kormánynak a csaknem két éve működő operatív törzs, ám az, hogy mit mérlegel és mi alapján dönt a testület, legkorábban 2030-ban derülhet ki, mivel az ülések dokumentumai tíz évig nem nyilvánosak.

(#52791) [CS]Blade2 válasza [CS]Blade2 (#52776) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Az európai lakosság több mint fele várhatóan megfertőződik a koronavírus omikron variánsával a következő hetekben - figyelmeztet Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai részlegének vezetője.

Némelyik grafikon szerint benne van, de az UK-s nem ilyen. Ha franciáknál, olaszoknál visszafordul az esetszám, akkor szerintem az a fele végül lehet, hogy csak pár % lesz.

Olaszok:
60.326.026 lakos
A szükséges fertőzött, hogy meglegyen a felénél több, az 30.163.014. Ebből le kell vonni a 7.774.863-at ma. Az 22.388.151.

Napi 200.000-el jó 3 hónapig tartana, szóval a WHO olyan napi 600.000-700.000-es csúcsra számít olaszoknál.
Szerintem megint rekord halálozás lenne az olaszoknál ennyinél. Napi 1000 feletti.

(#52794) t72killer válasza Rive (#52762) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A briteknél még mindíg napi 10k+ deltaplusz eset van, nem temetném a törzset.

#52791: valószínű 2-3ból 1 eset derül ki/kerül regisztrálásra, de még így se tűnik úgy, hogy pikpakk megfertőzné a fél lakosságot. Esetleg egy elhúzódó hullámban.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#52796) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

urak, töröltem egy nagyobbat. kanyarodjatok on.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#52797) t72killer válasza [CS]Blade2 (#52776) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, szakadnak a fertőzési láncok: aki átesett az omikronon, már tuti nem adja tovább, és ez milliós nagyságrend, ráadásul a legmozgékonyabb populációból.

Másik a régiók fizikai szeparációja, ami az ingázók átfertőződése után akadályt jelent.

A delta fertőzés + 2-3 oltás is lehet visszafogja a terjesztést is - illetve itt a téli-tavaszi időszakban divat a vírusgyalu orrsprayk használata.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#52798) Parci válasza t72killer (#52794) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

attól is függ, hogy omikronon átesés után el lehet-e kapni a deltát. ha nem, akkor leelőzheti. talán le is fogja.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#52799) nobela válasza Parci (#52796) üzenetére


nobela
senior tag

Bocs, de szerintem teljesen ON volt a francia kézilabda válogatott véleménye.

Elmondták hogy több országban is jártak a közelmúltban, de a védekezéssel kapcsolatban sehol sem tapasztaltak olyan viszonyokat mint itt.

Teljesen érthető ha egy elszigetelten készülő profi sportoló elképed azon hogy vadidegen emberek mászkálnak körülötte maszk nélkül.

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#52800) Rive válasza Parci (#52798) üzenetére


Rive
veterán

...attól is függ, hogy omikronon átesés után el lehet-e kapni a deltát ...

Biztos, hogy nem százas a keresztimmunitás de a delta látványos visszaszorulása arra utal, hogy versenyeznek. Illetve, hogy a delta (meg a többi még meglevő alap-közeli variáns) veszít.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.