Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Z.É.T.
őstag
Persze, mert amikor csak a propaganda-számokat nézzük, még én is tudok "lelkesedni".
Ha viszont egyre több helyről hallod, hogy 10-20-30 fős kontaktokból egyetlen egyet sem tesztelnek le, akkor rájössz, hogy milyen egyszerű alacsony számokat produkálni a statban.Ettől függetlenül bizakodó vagyok, de aki elbízza magát, akár rosszul is járhat.
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
Z.É.T.
őstag
Valószínűleg sosem tudjuk meg.
A hozzám befutó információk alapján szeptember óta bűvészkedés van és aki azt hiszi, hogy "felfelé torzítanak" az adatok, az rendkívül naiv. Nincs az a kormány, amelyik rosszabbnak akarná mutatni a saját védekezési hatékonyságát a valóságnál.
És sajnos olyat se sokat láthattunk, ahol a gazdasági mutatók ne lettek volna fontosabbak néhány ezer-tízezer-százezer ember életénél, milliók egészségénél.
Na, mára inkább offolok, jobb lesz mindenkinek...https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
HÁZIGAZDA
mit mondasz régóta? minden, a mi éghajlatunkon divatos fertőzés jellemzően visszább szorul nyáron, mert:
- többet vagy szabadban
- több napot kapsz, több gyümölcsöt, zöldséget eszel, jobb állapotban van az immunrendszered
- szünet van a suliban
de ez nem azt jelenti, hogy a cucc szezonális, hanem azt, hogy mások a terjedési körülmények.dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ringman
nagyúr
sajnos nem tudni hogy a kettőnek mi a közös metszete.
van egy tippem, hogy ugyanúgy szarnak bele mindenbe, mint tavaly nyáron.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
ami biztos, hogy megint nagyobb probléma lesz, mint amekkora szükségszerűen lehetne.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz radi8tor #19115 üzenetére
nem idealizálás az, hogy képtelenek kontaktkutatni, ami eddig is emberéletekbe került, meg sajnos ezután is abba fog kerülni.
-
attiati
veterán
válasz Z.É.T. #19096 üzenetére
ez így nagyon durván hangzik, sajnálom
milyen szívbetegséget eredményezett húgodnál?
Rokonságban tavaly tavasszal előfordult ájulás, rosszullét, hányinger, hirtelen 200-ra megugró vérnyomás. Kivizsgálás után szívizom vastagodás és magas vérnyomás lett a diagnózis.
Nem hinném, hogy ez korona lenne, akkoriban nem is gondoltunk rá. Azóta meg kimutathatatlan lenne már az antitest.[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
"ugyanis a topik "tudósai" csak adatokat látnak."
Miért, miből induljunk ki, ha nem adatokból? Hinni a templomban kell!
Most ismét tettél egy kijelentést, miközben 3 sorral korábban Te magad ismerted el, hogy nincsenek adataid ahhoz, hogy kijelentéseket tegyél. Ennek így tényleg nincs semmi értelme, ez lazába való minőség.A tudomány a valóság költészete!
-
Ringman
nagyúr
alapvetően a klímaváltozás miatt publikálták ezt a 12 oldalas irományt, de szerintem itt is hasznos lehet:
Az összeesküvés-elméletek kézikönyve
Stephan Lewandowsky, John CookEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
mostanában semmi energiám fordítani, szóval alább a pfizer mutatói a kockázatos csoportokban dán számok alapján: [link]
Vaccine efficacy of Pfizer-BioNTech in Denmark for >=7 days after 2 doses:
53% in Long Term Care Facilities
86% in >=65 years needing homecare
77% in >=85 years old
80% in frontline healthcare workers
73% with #COVID19 high risk factors.
For hospitalization admissions overall, 93% efficacy with 2 doses. But 75% efficacy for hospital admissions among those living in long term care facilities.
For #COVID19 mortality, 94% efficacy with 2 doses after 7 days. For long term care facilities residents, 89% efficacy against covid mortality. 97% for >=65 needing homecare.
Also interesting 49% efficacy against all-cause mortality!jó lenne látni ilyen más vakcinákkal is.
[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
Ferenci Tamás: Egyre biztosabb, hogy a koronavírus szezonális
Megszabadul Magyarország valaha is a koronavírustól? - Portfolio.hu
Na de akkor a braziloknál milyen szezon van?
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Z.É.T.
őstag
válasz bigdady #19118 üzenetére
Nem, dehogy, szerencsére. (néhány évig járványstatisztikához volt vékonyan közöm még a 90-es években, már akkor sem volt ritka a lefelé "kerekítés") Már írtam, de a teljesség igénye nélkül: először is nagyon nagy és ahhoz képest összetartó, vagy inkább egymással kapcsolatot tartó a család, alaposan szétszakítva területileg országosan is, de Felvidék, Erdély, aztán sétpriccelve Svédországtól Kanadáig mindenfelé. A családban sok orvos is. Aztán: rengeteg különböző meló. Fodrászkodás, online marketing, televíziós produkciók, közszereplők mellett is dolgoztam, fesztiválokon is, rengeteg zenész haver elektronikus zenében, pop-rockban, hazai és nemzetközi vizeken, de komolyzenében is néhány, meg persze az éjszakai életből is maradtak haverok. Szerveztem önismereti táborokat, barátom OGYÉI-s, családtagja főmufti volt korábban, de maradt néhány ismerős 2 éve elhunyt egyetemi prof társaságából, van laboros havercsaj, van tanár-természetgyógyász barát, ja, dolgoztam audieszköz forgalmazóként, besegítettem több hazai hifi-fejlesztőnek, ezen körökben is szert téve néhány cimborára, egy időben jártam a hazai ökofalvakat (cikk és interjúsorozatot tervezve wannabe újságíróként), van haver, aki alapítója is volt ökofalunak, segédkeztem könyveknél (táplálkozástudományinál is) mozifilmnél, tagja voltam "ezoterikus" köröknek (boszniai piramisok ásatásánál), van barát világhírű író asszisztenseként, ismerek néhányat a hazai egészségbiznisz szélhámosai közül, részt vettem néhány "természetgyógyász" rendezvény szervezésében (ezek között párat ma konteós-fesztiválnak mondanám :D ) volt amatőr küzdősportos múltam, vannak itthon és nyugaton karriert csináló labdarúgó cimborák, volt szövetségi kapitány családi barát, vannak politikai pályán ismerősök, van EP-nek dolgozó, eü-s és nemzetközi bűnügyekben szaktolmács barát, meg még hosszan sorolhatnám, de a lényeg, hogy elég vegyesen mindenféle ember szerte a világban és jó "kapcsolattartó" vagyok, a járvány alatt ezres nagyságrendű emberrel társalogtam közülük. Abszolút szerénytelenül állíthatom, hogy érzésem szerint megfelelő rálátásom van a járvány szinte összes területére és vetületére, csak nagyon nem szeretek nyilvános fórumra bennfentes infókat hozni, mert maga a bennfenteskedés is taszít és nem a GDPR miatt, de senkinek nem akarnék rosszat, ha véletlenül túlzottan felismerhető lenne a forrás.
a saját tapasztalatom alapján nem zárnám ki ott sem a covidot. Húgomnál nem tudom, mert elég komoly veszekedéseink voltak a járványról a konteó-idióta férje és annak családja miatt, amikor elkapták megegyeztünk, hogy elássuk a csatabárdot és nem beszélünk a covidról akkor sem, ha valami szövődményük lesz. Csak anyunktól tudom, hogy gyógyszert írtak fel rá és 2 havonta jár kontrollra... és felajánlottam, hogy ha segítségre van szükség, szóljanak, de nem akarok beszélni róla, mert csak dühösen "én előre megmondtamozni" tudnék. A CFS-em miatt igyekeztem meggyőzni őket korábban, hogy legyenek óvatosabbak... No, hirtelen ennyi, nem szeretnék ezekről többet, ennyire sem szerettem volna terhelni a topikot ezekkel, de rendkívül frusztráló, amikor a mainstream és/vagy "alternatív" médiából, meg a néhány tucat emberből álló mikrokörnyezet alapján von le valaki következtetéseket és azt tényként kezelve, lekezelő stílusban osztja az eszet
Elnézést mindenkitől, ha néha kissé arrogánsan kommunikálok, nem szándékos, csak néha elpattan a cérna.[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
A 2021 június 7-i hír szerint csak a láz- és köhögéscsillapítók maradtak. Ugyanakkor az Indiai Orvosi Kutatási Tanács, az ország vezető egészségügyi kutatási testülete a COVID-19 járvány elleni küzdelemben még nem hagyta jóvá a frissített irányelveket.
Az újabb ajánlások szerint tünetmentes fertőzés esetén nem szükséges gyógyszeres kezelés. Enyhe tünetek esetén önmegfigyelés (lázmérés, légszomj jelentkezése, oxigén-szaturáció mérése) ajánlott.
Az irányelv a remdesivirt csak oxigénnel kezelt közepesen súlyos/súlyos, kórházban ápolt, szelektált betegeknek ajánlja 10 napon belül a betegség jelentkezésétől számítva. Használata kapcsán óvatosságra inti az orvosokat.
A tocilizumabot csak súlyos, illetve kritikusan súlyos betegeknél ajánlja alkalmazni.
A szteroidokat hasonlóképpen csak súlyos vagy kritikusan súlyos betegeknek ajánlja. A szteroid öngyógyszerelést kerülendőnek tekinti.
Végül, az új irányelv hangsúlyt fektet a maszkhordás, a fertőtlenítő-használat és a szociális távolságtartás szabályainak betartására.
A COVID-19 tüneteit észlelőknek telekonzultációt ajánl igénybevenni.
Hivatkozás: https://www.indiatoday.in/coronavirus-outbreak/story/revised-health-ministry-guidelines-stop-usage-of-ivermectin-doxycycline-in-covid-treatment-1811809-2021-06-07https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
-
-
mpo
veterán
Ez nekem is megfordult a fejemben, hogy miért így védekeztek és mi volt a cél.
[link]A 4. hullámnál mit fognak csinálni?
Aki nem kérte a vakcinát, magára vessen, mi mindent megtettünk, nem vagyunk felelősek semmiért.Ha érted, akkor már elavult.
-
Ezekiell
veterán
válasz daneel_hu #19130 üzenetére
Leszámítva azokat, akik nem tudják magukat oltatni orvosi indokból, meg a 12 év alatti gyerekeket ugye... Ők is magukra vessenek?
Mielőtt ilyeneket leírunk, gondolkozzunk kicsit. Értük igenis felelősek vagyunk, és őket nekünk kell megvédenünk. Nyilván nem teljes zárással, de az se megy, hogy "magukra vessenek".
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ringman
nagyúr
válasz Ezekiell #19131 üzenetére
meg azokat a gyerekeket, akiknek a szülei nem engedik, hogy oltást kapjanak, minek születtek oda.
szerk: meg akiket sinoval oltottak be, de nincs antitestjük, de minden a legnagyobb rendben, nem kell az.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Ezekiell #19131 üzenetére
Gondolom - logikusan - itt azokra kell érteni akiknek JOGÁBAN ÁLLT felvenni a vakcinát (tehát a gyerekekre ez nem vonatkozik mert egy része még most sem veheti fel az oltást más részéről pedig nem a gyerek hanem a szülei döntenek.)
A másik része aki valamilyen speciális betegséggel küzd vagy állapotban van és erről van HIVATALOS ORVOSI AJÁNLÁS hogy neki nem ajánlják, vagy egyenesen nem szabad felvennie.
Ezt a jogszabályokban is úgy szokták, hogy van az általános szabály "akik nem vették fel az oltást) és van egy rész ahol a kivételeket, speciális rendelkezéseket írják le és ott fel lennének sorolva a fenti két csoportba tartozók.De aki sem az első sem a második csoportba nem tartozik (pl. egészséges felnőtt ember) akkor az MAGÁRA VESSEN.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Akkor lenne igazad, ha csak neki lenne baja, de a fertőzést terjeszteni is képes.
Okozhat halált, maradandó fogyatékosságot másnak, a BTK szépen leírja az elkövetési módokat, a vírus még nincs benne.
A nem kívánt magatartástól meg kell védeni másokat, ezért vannak a törvények.
Ez nem bungee jumping, hogy csak ő halhat bele.Később jutott eszembe, hogy a dohányzókat (engem is) kitiltottak sok helyről, a város egyes részein csak a kijelölt helyen gyújthatnék rá, mindezt a nemdohányzók védelmében.
Ha étteremben lehetne dohányozni, mint régen, abba a nemdohányzó az 1 órás ott tartózkodásba nem halna bele, ellenben a vírusnál ez nem mondható el.
Lehet olyan szabályokat hozni, hogy beoltassa magát.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Ringman
nagyúr
válasz bigdady #19136 üzenetére
Az 1 db mérés volt, messzemenő következtetést nem lehet levonni belőle, de azt is ki kell vizsgálni és ha szükséges, kapnia kell másféle oltást.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Egyet tudnek erteni, ha mindenki a variansokkal szemben biztosan hatekony vakcinat kapott volna. Ez egyelore sajnos az erosen ketseges kategoria. Hatha minden oltasunk jo lesz majd a legujabb hullam variansai ellen. De nagy penzben nem mernek ra fogadni. A problema meg az, hogy - remelem csak latszolag - nincs is ezzel kapcsolatos felkeszules idehaza. Az, hogy allitolag lesz egy vakcinagyarunk allitolag 2022 vegen, az rovid tavon nem strategia. Uj hullam joval hamarabb lesz, ha lesz. Erre viszont joval nagyobb penzben mernek fogadni, mint hogy hatasos lesz az azt kivalto varians ellen az itteni osszes felhasznalt vakcina. Hatasossag alatt en meg nem azt ertem, hogy jobb mint a semmi. Hanem azt, hogy kurvajol ved.
I am having fun staying poor.
-
Ringman
nagyúr
válasz Drizzt #19138 üzenetére
a vakcinagyárnál a legutolsó szempont az, hogy vakcinát gyárt, a dzsucse-eszme a lényeg, meg a közbe'szerzés
-
t72killer
titán
Múltkor posztolta ZÉT kolléga a longozó másfélévest, ő miről tehet?
#19133: ha neadjisten beüt az imprinting jövő ősszel, akkor én is mondhatom a modern, koktéloltást elsőként felvéve, h aki szétcseszte az immunrendszerét korábban, magára vessen? A hibáztatás legalábbis egyelőre nem járható út, túl sok a kivétel és a bizonytalanság: ez nem egy bevált kanyaróoltás.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
_Atesz
addikt
HVG cikk, több a szívizomgyulladás a vártnál a fiatalok körében: [link]
A fiataloknál eleve nem szokott lenni szívizomgyulladás. Mégis ezek után ki az, aki odaengedi a gyerekét "oltakozni"? -
t72killer
titán
válasz _Atesz #19141 üzenetére
Ilyen hírek között megy a "magára vessen" duma... Sztem egy kicsit el van dobva az a bizonyos sulyok mind2 oldalon. A gyerekek ugyebár igen-igen messze vannak a "2%-os mortalitástól", ráadásul egy éles fertőzés nem valami elavult változattal, hanem a legfrisebbel immunizálja őket, akár egész életre. Szóval fennáll a dilemma, karácsonyra tutira nyomatni fogják az oltást a 4éves ovisoknak is, 98%-ban csak azért, hogy a felnőtt szabadon sörözhessen.
#19142: gyerekeknél milyen arányban? Ismeretségi körben három 10év alatti kapta el, egy full tünetmentes, másik kettő 2-3napig volt lázas, ennyi volt náluk a betegség. Igaz, valszleg vuhani, mert tavalyi esetek voltak.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Z.É.T. #19144 üzenetére
Pont a számok fiktív volta itt a kérdés. Illetve ott volt a cikk, hogy az éles koronafertőzés az oltásokkal ellentétben megdolgozza a memóriasejteket, így a szervezet nem csak egy "féléves bérletet" kap, aminek a lejárta után újra mehetünk a kasszához.
#19146: gyerekekről beszélünk. Tabu volt a tesztelésük, de hóttziher, hogy soktízezer magyar kisiskoláson átment a cucc, többségükön tünetmentesen.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz t72killer #19147 üzenetére
Meg ott volt korábban másik tucatnyi cikk, amelyikben arról volt szó, hogy az éles covid milyen trükkökre képes, hogy addig tompítsa az immunrendszert (bocs, hogy nem szabatosan fogalmazok), a minél hatékonyabb szaporodásért, amíg súlyosabbá és kiterjedtebbé válik a betegség.
(kezdesz szerintem kicsit háttal ülni a lovon, de lelked rajta!)
-
mpo
veterán
BTK.
[link]Járványügyi védekezés akadályozása
322/A. §
Ezt kell kiegészíteni úgy, hogy aki a saját hülye feje miatt nem kéri a vakcinát, mégis kérje.A hivatalos kommunikációra, közte az elhíresült vakcinatáblázatra ezt ráhúznám.
A Btk. 337. § (2) bekezdése - ÚJ törvényi tényállás!
Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel,
amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa,
bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.Ha érted, akkor már elavult.
-
t72killer
titán
válasz Z.É.T. #19148 üzenetére
Én a magam részéről ebben a körben maradok az oltás nélküli védekezésnél. Legalább egy mutánskoktélis vakcinát pls...
Hálistennek 2 hét és nálunk nyári szünet, úgyhogy csak a bevásárlásokra kell odafigyelni majd, és mire újra suli lesz, addig az indiai mindenkit kinyír a környéken. (Egyébként is, ha el is mentem volna, a második dózist már 3héttel sulikezdés után kapnám, szval kb mind1)
Ha emberek közé járnék, más lenne a képlet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest