Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rick4

    félisten

    válasz quailstorm #78778 üzenetére

    De ez nem alternatív, csak más szemszög, másik nézőpont, más prioritások, az ország, és a világ is ugyanaz, a fizetendő összegek is ugyanazok.

    De van erre egy egyszerű példa, vonatkoztassunk el attól, hogy ki hogy él, hogy mennyi pénze van havonta.
    Az árgépen kinézel egy VGA-t, 10%-kal olcsóbb, mint a többi, hivatalos rendes üzlet jó weboldallal, a telefonba kedvesen beleszóló hölgyikével, rendes áfás számlával, nyilván onnan rendeled. Elégedetten használtad másfél évet, majd eladod, jól jártál. Közben nem derül ki, hogy az árelőny azért volt, mert a kereskedő jó kapcsolatokkal rendelkezik, vagy sokat vásárol, ezért kedvezményt kap, esetleg csak átpörgeti a havi cuccot 8-10 cégen, és egy áfányi előnnyel is kínálhatná, de neked az a 10% is elég, hogy őt válaszd. eA gázzal ugyanígy vagy. Tehetsz-e te bármit is, hogy a MET-nek ne csurogjon tőled egy fitying se az 50 milliárdos hasznába, vagy mivel se lehetőséged nincs utánajárni, se kikerülni nem tudod, megveszed, amúgyis olcsóbb, mint 2 éve volt.

    Ami neked a gázár, az lehetne épp a a papírzsebkendő is, van valami, maiért fizetned kell, Te gondolkodsz, mérgelődsz, hogy miért ennyi meg annyi. más meg tudja ugyan, hogy 100Ft az auchaban, mert akció van, de jó lesz neki 150-ért a sarki boltból, mert egyrészt most kell, másrészt nem ér rá szaladgálni, mert azalatt az idő alatt a különbség 10x-esét keresi meg. És te szörnyülködsz, hogy némá, megvehetné 100-ért is, de becsukja fülét- farkát, és drágábban veszi. Mi a különbség? Hogy épp a havi gázszámla szót behelyettesítettük a papírzsebkendővel, meg az összegeket arányosítottuk, hogy ne legyen kirívó..

    Mondtam már sok éve, el lehet az időt tölteni azzal is, hogy mennyi fizetnivalód van, és hogy tudsz belőle 500Ft-ot faragni, miközben töltheted az idődet azzal is, hogy megkeresel 50000Ft-ot. Arányaiban van különbség, időben kb ugyanaz. Alternatív valóság? Nem, csak máshogy van nézve ugyanaz a történet.

    És akkor van még tovább, én pl nagyon szeretnék végre konditerembe járni, de nincs időm, valamiből el kell vennem, és rendszert csinálni belőle, nekem sokkal nagyobb áldozatot kell ezért hozni, mint másoknak, mert nem a délutáni mónika só helyett mennék, hanem ezer más dolgot kell félredobnom emiatt. Egészségügyi okai is vannak, tehát ha nem megyek, baj lesz, van már épp elég bajom így is. A tűzoltók, tanárok oké, hogy szép hivatást választottak, de miért kellene velük beszélnem? A véleményem erről az, hogy ha valaki nem érzi ott ahol van jól magát, akkor bizony nem másokat kell hibáztatni (persze lehet) hanem lépni kell. Én is ezt csináltam, másnak is menni fog. És igen, van egyfajta szemléletem, hogy ha valaki elégedetlen, de a panaszkodáson túl nem tesz semmit, azzal egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Beszélgethetünk róla, kíváncsi vagyok én a másik véleményére, csak ugye ha rögtön az jön vissza, hogy én buborékban élek, meg fogalmam sincs az egészről, hát.. magyarázat helyett így megítélni, és mellé nulla magyarázatot fűzni számomra megmosolyogtató.
    Egyszerűen csak ugyanúgy, ahogy pl a heti esős idővel sem, ezekkel a dolgokkal sem tudok mit kezdeni, pedig az esőt se szeretem, de elfogadom, hogy a növényeknek és a földnek szüksége van rá, innentől mindenki úgy tesz a saját dolgával, ahogy szeretne, nincs ráhatásom.

    49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025

Új hozzászólás Aktív témák