Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CsuCsu]
őstag
válasz thesound #23200 üzenetére
Van eleg sok. A smoothie sour fajtakbol a jobbfele amerikaiak (pl. Mortalis, ETNYC, Burley Oak), illetve Track UK. Van sok American Wild Ale (pl Bruery Terreux, De Garde, Rare Barrel), illetve a klasszikus belga Kriek es egyeb lambic-ok (3F Oude Kriek, Cantillon, Tilquin, De Cam, stb).
A cukrot altalaban az olcso 'gyumolcsos' sorokbe teszik, a premiumabb darabok kizarolag gyumolcssel keszulnek (illetve a desszert pastry sour vonalon tehetnek bele vaniliat, malyvacukrot, kokuszt, juharszirupot, stb).
-
L4D1K
őstag
válasz thesound #23200 üzenetére
Keress rá a berliner weisse és a sour ale típusokra.
Ezeket rendre gyümölcsökkel főzik le, viszont stílusból adódóan a savanyúbb ízekre törekednek.
Még nem kóstoltam, de ott van most pl a Sparba frissen bekerült Deal breaker - Unconditional Love, maracujas berliner weisse söre. Egy próbát megér.
# ANTAL Tuning #
-
[CsuCsu]
őstag
válasz thesound #23204 üzenetére
Ha meg nem ittal igazi belga lambic-ot (i.e. nem a szupermarketes edesitett fajtak), egy 3F Oude Kriek-et erdemes behuzni. Nem olcso, de egyszeri kiprobalast mindenkeppen meger, hogy legalabb egyszer meg legyen tapasztalva. A belga gyumolcsos lambic a gyumolcsos savanyu sorok csucsa, naluk senki nem csinalja jobban.
-
Dilikutya
félisten
Ne is a 4 és 30 ezres között keresd a különbséget, mert valószínűleg kevésbé lesz feltűnő. De a 4 ezres meg az 500Ft/2L Koccintós között bárki megérzi a különbséget.
Mondjuk sörnél kicsit más, mert alapesetben a lágerek között nincsenek ilyen nagyságrendi különbségek árban, és egy 240 Ft-os Borsodi után a 300 Ft-os Pilsner maga a mennyország. És alapvetően a lágerek között vannak a nagyon szarok is, mivel az a legelterjdtebb kategória.
Whisky szintén az a kategória szerintem, hogy az olcsó Johnny meg a 3-4x annyiba kerülő Blanton's között igencsak kiütközik a különbség (de már egy Jameson esetében is). Ha nem is a 10x árat fogod ízben megérezni, de olykor a 4-5x felár még érezhető, persze kategóriájában az olcsóhoz viszonyítva. A 18 ezer/üveg Blanton's után egy hasonló ízvilágú 200 ezerért valószínűleg nem ad hozzá annyit. Sőt ez 100%.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
proci985
MODERÁTOR
mikor volt palackozva?
ha kicsit keseru volt a lecsengese akkor meg valamennyire friss, kb fel evesen lesz teljesen desszert (foleg a Dugges fozet). mondjuk a Cocoa Cacao az tenyleg csokiszerubb (es ilyen szempontbol kb az extrem veglet), a Lorelei meg siman csak "makosteszta" gejl.
esetleg meg ha valamikor latnal belole rum BAt (legalabb haromfele Noa rum BA akarmi es Perpetual neven is futott) azt meg erdemes lehet beprobalni, altalaban azok a legedesebb variansok es a hordozas miatt a komlo gyakorlatilag eltunik.
viszont koszi a leirast
Dilikutya: lager es pilzeninel nagyon alacsonyan van a szint, ami folott mar nem nagyon lesz jobb. kiveve mondjuk ha nem szempont a tartossag, de ez altalaban csak lokalis mikrofozde szintjen letezik. illetve van szezonalis es BA is, de ezek jellemzoen inkabb kiserleti es egyszeri cuccok, adott esetben talca Sárkány arban.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
perempe
addikt
válasz thesound #23202 üzenetére
De jó ez az aláírás, megtaláltam máshol is.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
thesound
addikt
válasz [CsuCsu] #23205 üzenetére
Felírom. Meglátjuk meddig jutok (remélem nem sokáig ), nem a nagyágyúval kezdek. Benéztem a Sparba és egy Mad Scientistes Tokyo Lemonadedel kezdtem. Könnyen elérhető volt, azonnal ott volt, csak leemeltem a polcról. Nekem tetszett, végre nem az a szirupos cucc, hanem sör és azért ott bújkál a gyömölcs* benne. (*és úgy tűnik hatott is ) A hűtőben figyel még tőlük 2 másik.
[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
[CsuCsu]
őstag
válasz thesound #23209 üzenetére
3F Oude Kriek nem nagyagyu, teljesen alap jo minosegu lambic. Konkretan annyira hagyomanyos, hogy EU eredetvedelem alatt all. Beerselectionnel van is. A nagyagyuk a spec szezonalis kiadasok, illetve olyan nano fozdek, amiket nem is emlitek kiprobalasra, mert ugysem lehet beszerezni
[ Szerkesztve ]
-
Aranypatkány
tag
Ez a sör is frissen ivós, vagy ennél nem lényeg?
https://untappd.com/b/the-veil-brewing-co-the-accomplice/3774415
-
Jhonny06
veterán
válasz Aranypatkány #23212 üzenetére
Ez érdekes kérdés, mert ugye a komló miatt érdemes frissen inni, másrészt a sour olyan, mint pl. egy stout, tehát jól állhat neki az érlelés.
-
jsk
senior tag
válasz Aranypatkány #23212 üzenetére
Múlt héten ittam. Semmi baja nem volt. Finom volt. Inkább gyümölcslé, mint ipa.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz Jhonny06 #23213 üzenetére
Berliner, gose, stb nem all jol az erleles. A sour-ok kozul egyedul a lambic, saison, es wild ale kategoriaknak tud jol allni, de ott sem mindegyiknek. Nemelyikuk mar eleve a csucsan van kiadva.
Stout-oknal is, az adjunktolt stout-ok mindig frissen jok (kokusz, kave, mogyoro, stb hozzaadva). A nem adjunktolt hordoerleltek kozul is sok a csucsan van kiadva, pl a legtobb Side Project stout, amik 2-3 evig allnak a hordoban, es erlelessel akar veszitenek is.
@Aranypatkány
Az egy smoothie sour, frissen kell inni. Ha nem jol van tarolva, a gyumolcs akar meg is buggyan benne. De ha jsk szerint meg jo volt egy hete, batran veheto. Jofele cucc.[ Szerkesztve ]
-
thesound
addikt
válasz proci985 #23211 üzenetére
Egyszer beszerzek egyet kóstolásra, próbálom megtalálni a számomra jó érték/minőség arányt. Lehet még nem tudnám értékelni megfelelően vagy átesnék a túloldalra és utána semmi más nem kellene, arra meg nincs ekkora költségvetés. Szóval elindultam egy irányba (köszönöm a tippeket a cukros löttyök elkerülésére), amit most élvezettel kortyolgatok/próbálgatok, meglátjuk hosszútávon hova fut ki a dolog. Egészségünkre!
[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz thesound #23218 üzenetére
3Fnel van olcsobb is, viszont egyertelmuen az a legjobb a beszerezhetoek kozul. tobbi ami szinten jo meg jellemzoen nem annyival olcsobb.
egyebkent ha tenyleg bejon, akkor sokkal de sokkal olcsobb csomagban venni Belgiumbol.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
looser
addikt
válasz Dorian #23221 üzenetére
Jól hangzik! A többi Warsteiner, amelyeket szintén az Aldi hozott (láger, barna, hidegkomlós?...) nem igazán voltak jók. De ezzel most kíváncsivá tettél
Sörfigyelő is írt róla.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Dilikutya
félisten
válasz Dorian #23223 üzenetére
Hacker-Pschorrnak jó sörei vannak, mondjuk 700 Ft-ért el is várom, hogy egy ászok jó legyen. Nem tudom, miket kóstoltam tőlük, a Kellerbier-t egész biztosan, mert arra emlékszem, hogy nagyon jó.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Aranypatkány
tag
A facebook csopis "ki mit iszik" posztokat csak én nem látom laptopon, kizárólag telefonon, vagy csak én vagyok béna?
-
truefx
aktív tag
Dewla a Panel Brewery-től. Tegnap ittam először ilyen stílusú sört. Nem mondom, hogy megnyert. Ez a Grodziskie, valaki meg tudja ideologizálni, hogy mi ebben a jó? Az én fejemben egy csikkekkel teli pocsolya jelent meg amikor az utóíz elérte a garatomat.
-
jansky1
senior tag
Auchan akciózik holnaptól. A Konrad nálam instabuy pár tálcával. Van közte más is esetleg, amiből érdemes betárazni?
-
-
Dorian
félisten
válasz jansky1 #23228 üzenetére
Ez a Konrád iható?Mondjuk megy Dreher Gold vagy Pilsner szintjét megüti?
Olyan olcsó, hogy sosem mertem kipróbálniDilikutya:
Na akkor én is veszek egy tálcával. Most, hogy elvileg vége a monszun-időszaknak, már nagyon viszket, hogy grillezzek, ahhoz meg szükséges ivósör is[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
olloczky
senior tag
Nekem most jott kupon a tesco clubcard-tól, hogy a soproni óvatos duhajok 90 ft-ért vehetők meg minimum 3 db vásárlása esetén. Hát nem 3 db-ot fogok venni az biztos
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
MODERÁTOR
Múltkor nekiestünk néhány komolyabb tételnek, az Amundsennél beteg állatok dolgozhatnak te jó ég micsoda sörök ezek. A frog nekem nem adta annyira, 15,7-es alkohol azért elég combos, de csak akkor érzed ha lenyelted a kortyot.
A másik kettő pedig folyékony süti, jégkrém. Nagyon komoly miket összekotyvasztnak. Alkoholt csak utólag érezni, el lehet őket kortyolgatni 10-15 percig.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
-
jansky1
senior tag
válasz stickermajom #23244 üzenetére
Nem mondod
Pedig nem akartam elsietni, de akkor belehúzok. -
NoLF
veterán
válasz stickermajom #23244 üzenetére
12es tálca?
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
iatti
aktív tag
válasz stickermajom #23248 üzenetére
én a sparban vetten 240-ért, igen 12-es a tálca. én szeretem a kesernyés, komlós söröket, de ezt jól megkomlózták. azért rámozdulok én is. meddig lesz akcijó?
-
jansky1
senior tag
Melyikben Auchanban kapkodták így el?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs