- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
Dorian #25041 üzenetére
hát amit olvastam szakmai oldalakon ott mind azt irják hogy a pilzeni is a lagerek közé tartozik mégis ha iszok a klasszik lagert azokon érzek valami erős sürü(élesztős?) ízt, nem tudom megfogalmazni mi az, mig ha egy plizenit ha keserübb is picit, nem érzem azt a tömény valamit (mint ami anno régen az alap magyar sörökön volt érezhető
-
Dilikutya
félisten
válasz
Dorian #25041 üzenetére
Igazából van a laher, ami az alsó erjesztésű sör, meg van az ale, ami felsőerjesztésű. A pils az a komlósabb, Plzen-hez kötődő sörtípus. Mint Münchennek a helles és a märzen, csak a pilseni mint típusnév ismertebb, meg felénk helles-t nem is igazán főznek, csak a kraftok néha. Mondjuk pilsenit se sokan.
De amúgy a legtöbb nagyüzemi sörünk nincs is így kategorizálva, világos sör és kész. -
Jhonny06
veterán
válasz
Dorian #24975 üzenetére
Egyébként pont ezek a szupermarketes kraft sörök a legrosszabbak ár/érték arányban (Monyo és társai), a legtöbb már 1000ft felett van és alig tud többet, mint egy Lidl sajátmárkás IPA. Közben a Brew Your Mind-nál olyan IPA-t veszel 1500-ért, hogy ledobod a hajad. De abban egyetértek, hogy ezek nagyon drágák nyárra, ivósörnek, amikor lecsúszik egy este 2-3 üveg. Arra én általában Pilsner-t tartok.
-
looser
addikt
válasz
Dorian #24977 üzenetére
Jogos, bár szerintem a szupermarketekben kapható kraftok is mintha megint emelkedtek volna (Monyo, Horizont, MS). De abszolút megértelek. Én már hosszú ideje nem járok ilyen helyekre, de a 2010-es évek elején, amikor indult ez az egész, elég nagy zsivaj volt körülötte és az külön klassz volt, hogy betársulhattál egy üveg vásárlásába, amit egyedül nem vettél volna meg, így lehetett sokfélét kóstolni. Emlékszem, Armando még 600-ért adta a korsó Grabancot...szép idők :-)
-
looser
addikt
válasz
Dorian #24975 üzenetére
Ööööö...szerintem az már a múlt és ezt elég szomorúan mondom. Kinéztem a cseh sörfesztre és a nagyüzemi lágerek 1200-1600 Ft /4-5dl körül mentek, de egy pultnál 2000-2200 Ft volt a 4dl sör. Azt sajnos nem néztem, hogy kisüzemi-e, mert mondjuk a Matuska, Permon, Sibeeria kraftokért ez elfogadható ár (mondjuk Hetedik lépcsőben még jobb, de hát ez fesztivál), de nagyfőzdés sörökért nem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Dorian #24692 üzenetére
Nincs bajom vele, de kit érdekel ott mennyi? Feltételezem ott eddig is elérhető volt.
Alapból nem az ár miatt írtam, hanem, hogy Auchanon kívül is kapható.
Ennyi erővel leírhatnád közvetlen a sörfőzdében mennyi.Vagy kötekedni akarsz vagy nehéz értelmezned, akárhogy is mostantól görgess tovább.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Dorian #24690 üzenetére
Én ugyan nem csak amikor beírod máshol mennyi arra nem gondolsz, hogy például a Dunántúlon konkrétan nálunk még megyeszékhely közelében sincs Auchan. (Igen, vannak akik szándékosan nem BP-n élnek, főleg nem az agglomerációban.
)
Én örültem, hogy találtam, gondoltam másnak is segítek vele. Alapból nem az ár a szempont ilyen söröknél, hanem a beszerezhetőség szerintem.Ennyi erővel külföldről is be lehet böfögni mennyi ott egy sör, pont nem illett ide..
-
galervin93
addikt
válasz
Dorian #24672 üzenetére
Mostanában Beerselection-be járok helyben fogyasztani, szóval még örültem is a 800-nak a Tescoban...
De valóban, nem néztem hogy ez most az abszolút skálán hol is helyezkedik el.
Bár ahogy nézem a Houdini nagyon más ligában játszik, nem igazán összehasonlíthatóak szerintem (igaz én nem vagyok annyira oda a barley wine-okért). -
-
Frod
addikt
válasz
Dorian #24465 üzenetére
Ízlésről ugye nehéz vitatkozni, mert szubjektív, de a Turbid nekem is jobban ízlik, mint a CB.
(A legújabb neipa-juk a Time Out is a hűtőben van már otthon)Sőt, alapvetően, hogy a Monyo-t már nem is tartom ilyen kísérletezős főzdének, szerintem nincsenek izgalmas söreik, igazából van egy alapszortiment, és csak azt nyomják, szal ilyen 'kisnagyüzemi'. Szerintem.
-
looser
addikt
válasz
Dorian #23943 üzenetére
Auchanban éppen akciós a négyes pakk pohárral, szerintem így elég jó áron van. A quad, tripel és dubbel látható a képeken, gondolom a blonde lesz a negyedik, pedig van még 1-2.
La Trappe sörválogatás 4 x 330 ml + pohár - 3899 Ft
(azért írok bele ennyi infót a hsz-be, hogy később összehasonlítható legyen, de visszaemlékezésnek sem rossz
)
-
Dilikutya
félisten
válasz
Dorian #23780 üzenetére
Egyszerűségében zseniális a HP Kellerbier.
Remek alternatívája a fekete dobozos Warsteiner, olcsóbb, de nem sokkal marad el. 400 Ft környékén is jó vétel, de a Sparban volt a közelmúltban 300-ért akciós, vettem akkor belőle párat.
Hacker-Pschorr-t mifelénk csak az Auchanban lehet kapni, de pont a Kellerbier gyakran készlethiányos. -
galervin93
addikt
válasz
Dorian #23435 üzenetére
Inkább relatíve volt jól behűtve, egy meleg nyári nap után... Polcról vettem le ugye boltban, utána kb. másfél órát volt hűtőben, szerintem tizenfok lehetett kb., meg hát mire elszopogattam engedett persze. Jó kis anyag volt, illatban a citrus mellett mintha barack jött volna még át, pont jó volt egy hosszú nap után levezetésnek.
Szerk.: X. ker. Familiy Center, Interspar, van egy külön dizájnos sörös polcuk, mindig akad egy-két jó tétel. -
galervin93
addikt
válasz
Dorian #23394 üzenetére
Nem vagyok nagy spíler, nem tudom hol helyezkedik el a "skálán" ez a sör, én mindenesetre szívesen iszom, bár alap áron ritkán veszem. Én szeretek mindenféle savanyú, erjedt cuccot (nem csak sörben, pl. számomra a horgászatra házilag erjesztett vajsavas kukorica is kellemes illatú, sőt meg is szoktam kóstolni, az íze sem rossz), és ez az IPA-s keserűséggel együtt nekem kifejezetten szimpatikus.
-
tranceplanet
addikt
válasz
Dorian #23346 üzenetére
Egyéni ízlés. Azt vártam, hogy ellaposodik, de akárhányszor bontok egyet, mindig megjegyzem magamban hogy ez egy kiváló sör. Múltkor társaságban ittam egy Borsodi alap lágert, akkor pedig azt gondoltam hogy bírtam annyit meginni belőle. Mellesleg elég hamar átálltam Sopronira, ha ivósörről volt szó. Az alap láger Soproni is sokat változott mondjuk.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Dorian #23326 üzenetére
Ezzel en is igy vagyok. Nekem tobb mint egy honap kene egy talca sor bedaralasahoz. Meg hat nekem unalmas is lenne mindig ugyanazt inni, ritkan veszek tobbet ugyanabbol.
Nem mondom azt, hogy mindenki tegyen igy (en a kraft soros spektrum extrem vegen vagyok), de szerintem sok elmenyrol maradnak le azok, akik legalabb alkalmankent nem vallalnak be egy dragabb sort, amihez hasonlo olcsobban nem kaphato.
@Grave444
A 300-350Ft kategoriaban maximum lager es buza sort kapsz, ami jo. De ittal mar jo IPA-t, stoutot, portert, sourt? Ezekbol nincsen ebben a kategoriaban (vagy vergagyi), teljesen mas izvilag es elmeny. 1000Ft egy lagerert sok, de pl egy stout-ert tok atlagos ar. Hasonlitani sem erdemes, mert egy 10%-os stoutot akar ket oran at szopogat az ember, ami alatt 2-3 lager is lecsuszik (i.e. arban ugyanott vagy). Csak ajanlani tudom, hogy egy picit mozdulj ki a komfortzonabol es kiserletezz. -
looser
addikt
válasz
Dorian #23221 üzenetére
Jól hangzik! A többi Warsteiner, amelyeket szintén az Aldi hozott (láger, barna, hidegkomlós?...) nem igazán voltak jók. De ezzel most kíváncsivá tettél
Sörfigyelő is írt róla. -
[CsuCsu]
őstag
válasz
Dorian #22808 üzenetére
A felhabzas onmagaban nem hiba. A pasztorozetlen kraft sorokben aktiv eleszto van, ami peldaul magasabb homersekleten aktivabb, igy erosebb a habzas. Akkor hiba ez, ha a sor tulerjedt ahhoz kepest, amilyennek szantak - ami lehet a gyarto, vagy a rossz tarolas hibaja is.
-
-
törölt tag
-
Dilikutya
félisten
válasz
Dorian #21300 üzenetére
Már tudni lehet, hogy 800 lesz a stout? Nem hiszem, mert az teljesen kraft ár, 800-ért meg nem Dreher stout-ot fogok venni, akkor se ha a Mad főzi, max kóstolónak.
Ha stout, nekem most a jászapáti Guri Keresztapája a favorit, egy kellemes csokis-kávés beütésű milkshake stout, kis alkohol, csapról 750Ft/5 deci.
A szűretlen blog 400-at tippel a lagernek, 500-600-at a stout-nak.kökény: maga a Kőbányai szerintem a legjobb szar sör, ha élhetek ilyen paradoxon kifejezéssel.
-
válasz
Dorian #21197 üzenetére
7kor mentem le lidibe és 4-5 karton brúdog volt kirakva.
Nna megpattintottam. Próbálom úgy leírni a véleményem, hogy ne gázoljak senki lelkébe. Szerintem egy nagyon túlhypeolt teljesen középszerű sör. Komolyan mondom a 200 forintos Duff sört többre értékelném mint ezt. De mivel nem vagyok IPA fan így a véleményem valszeg kevésbé számít. Én erre a sörre untappd pontozást figyelembe véve maximum egy jóindulatú 3 pontot adnék.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Dorian #21073 üzenetére
En sessionozni a pale alet szeretem. Egy jo kis Deya Steady Rolling Man vagy Track Sonoma. A lager izvilaghoz nekem kulon hangulat kell. Plusz imadom a komlot. De ritkan van ivosoros alkalmam (pl grillezes).
@mindenki
A kommersz sornek is megvan a helye, ez egy altalanos soros topik. Mindenki mast szeret, es mas prioritast elvez koltes szempontjabol a sor, illetve mas okokbol fogyasztja.En az izgalmat es valtozatossagot keresem, ezert nem nagyon keresek ivosort. Ha iszok valamit, lehetoleg legyen uj es izgalmas. Egy Soproni azert nem erdekel, mert semmi ujat nem tud nyujtani. De ennek ellenere elismerem a letjogosultsagat. Ha nagyon messzire akarok menni, a magyar kraft mezony 99%-a sem zsibbaszt egyebkent. Par BYM vagy erdekesebb Mad Scientist becsuszott, de egyik se hagyott mely nyomot. De ez az en saram, en vittem ilyen messzire, es az en penztarcam banja.
Egy kis illusztracio a high end sor vilagabol, hogy honnan kerul beszerzesre. Fejfajas az egesz. Peldaul be van love egy bot par weboldalra (pl Side Project), ami 5 masodpercenkent szkennel, hogy van-e uj sor. Amikor jelez, van 20 masodperced max vasarolni, kulonben elfogy. Ha sikerult vasarolni, intezheted a szallitast USA-bol, amihez facebook csoportokban keresel embert, mert a fozde nem szallit es szemelyesen kell atvenni. Aztan vannak a titkos adok/veszek Whatsapp csoportok. Ha top belga lambic kell, jobb ha ismered a sorfozot, kulonben eselyed sincs (Bokkereyder) - de ott is szemelyesen kell jelen lenni a vasarlashoz Belgiumban. En mar ilyen szarokbele alapon nyomon, ami osszejon az osszejon, a tobbit meg hagyom a fenebe.
-
kökény
aktív tag
válasz
Dorian #20968 üzenetére
Sparba vettem egy Primator Exlusiv 16-ot, 7,5% alkesztartalommal, az viszont nagyon finom volt,de nyilván ivósörös lagernek nagyon erős. EPA-ja viszont nem ízlett, Dreher Red ale szint kábé. IPA-ja megint oké, jó hogy írtad ezt az Antonint, gondolkodtam h rendelek vagy veszek egy egész primator sorozatot,de most már inkább nem.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dorian #20728 üzenetére
Monyó több söre jobb a Punk-nál, mint rosszabb
ez objektive nem igaz.untappdon a Brewdog Punk 3.76on all, 822.000 check-innel, ebbol 396.000 unique. ez eleg nagy szam, globalisan elerheto, stabil sorrol van szo, amibe jellemzoen sorszeretokent az ember bele szokott futni. hype korulotte mar nagyon nincs.
a Monyo atlagban 3.61en all (80.000+ check-in, 28.000+ unique), 27 sorrel (27et untappd ahogy nezem csak a nem kifutottak kozott szamolja). ebbol 6 all 3.76 folott:
- All together (4.01, 120 rating)
- Nut To Butt (3.89, 559 rating)
- Franky 2019 (3.89, 78 rating)
- Hungarian Terroir: Sopron Blaufränkisch RIS 2018 (3.86, 1438 rating)
- Mange Tak (3.83, 140 rating)
- Dead Rabbit (3.79, 4250 rating)
Ebbol harom sor gyakorlatilag kifejezetten limited release nagyon keves check-innel.---
szubjektive kostoltam toluk parat. a Franky 2017 megfeleloen erlelve gyakorlatilag a legjobb magyar sor, amit ittam es a Boris 2016 is boven nagyon jo volt (kb ket evesen a csucsan). a Bipolar Bear - American Beauty - Schätzi - Sour Rise negyes meg kb az a szint, amit egy nagyuzemi fozde is siman hoz. Flying es Dead rabbitot ugy emlekszem probaltam, de nem talalom a feljegyzeseim, szoval lehet azokba nem futottam bele... vagy csak belekostoltam ismerosebe aztan konstataltam, hogy inkabb kikerek valami erdekesebbet.
Brewdog szinten egyebkent a Franky es a Boris ellenfele nem a Punk, hanem az Abstrakt / Dog szeria, a Franky 17 es a Boris 16 kb arban es tudasaban is abban a ligaban jatszott, ami nagy szo. zarojelben: ABk kozott volt szoras, a csucs AB / Paradox szint azert boven nem volt meg.
-
andor80
senior tag
válasz
Dorian #20708 üzenetére
Butaságot írtál.
A Hoppy egy teljesn vállható nagyüzemi ivő sör.Bár lett volna 20 éve amikor a sárkány ilyenolyan braüok uralták a választás lehetősége nélkül a polcokat.
Vékony kevés benne az anyag de kispénzű szalonnasütögetéskehez tökéletes.Nem mindenki tud 400 + forintért sörbuziskodásos sör szopkodáshozdipákat venni.Van aki pettingezni szeret és vannak akik keményen berakni
Ez a szép a mai világban ,hogy mindenki megtalálja a sajátját.
A Hoppy azért nem a 97 forintos patkánypisin szürt kukoricagrízen hízlalt vizelet -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #20692 üzenetére
rájöttem, h miért izlett annyira a bigfoot múltkor, és miért nem tartják őket igazán jónak.
nekem olyat adtak el, ami sokáig ért, tovább, mint amit általában szokták érni hagyni.
múltkor vettem belőle norálisat, és az nekem se adta. most általánosságban beszélek, 5-6 félét mindig vettem. az alap az jó ár értékű, de semmi extr.hogy miért neked válaszolok: a green zone is tetszik. 499 ért jó vétel. lellén találtam, kedvem lenne visszamenni a maradékért.
-
looser
addikt
válasz
Dorian #20708 üzenetére
Szerintem 10 éve eldobtuk volna tőle az agyunkat, amikor egy szórakozóhelyen a különleges sör az Edelweiss, HB búza, Miller vagy Guinness volt. A helyén érdemes kezelni. Nyugodtan nevezhettek igénytelennek, de szerintem nem rossz sör. A Dreher ipa sem, sőt. Ha valaki most kezdi az ismerkedést, egy nagyüzemi ipl pont megfelelő. Őszintén szólva a legtöbbször pont egyszerű, letisztult sörökre vágyom, szerintem sokan vannak így. 2000 Ft volt a legdrágább söröm, nem tervezek többet költeni, de ez így pont belefér az ismerkedésbe az új dolgokkal, miközben megnyugtatóan vissza lehet térni a hagyományos(abb) vonalhoz. Szerintem ez a két új cucc pont jó :-)
-
Jhonny06
veterán
válasz
Dorian #20329 üzenetére
Valóban sokkal kevésbé ipás, mint az Óvatus Duhaj, de azt azért nem mondanám, hogy semmi ilyen jelleg nincs benne. Az eleje elég jó komlós, kis citrusos/kesernyés befejezéssel. Szerintem jót tesz a piacnak a változatosság. Bár nekem még ott van a Pilsner, amit szintén szeretek és már egy ideje nem ittam, biztos be fog figyelni a nyáron.
Bár jelenleg nagyon úgy néz ki, hogy ha kicsit rendeződik a helyzet, akkor a nyaramat az USA-ban töltöm, szóval esélyes, hogy Bud Light lesz
-
kökény
aktív tag
válasz
Dorian #20077 üzenetére
Az, de beteg egy sör, egy üveg és kísz vagyok
Ezt a bipolart megint benéztem, van benne búza, DE ennél a sörnél olyan szépen eltűntették azt a kellemetlen ízét, ami miatt én a búzasöröket nem kedvelem, hogy le a kalappal. Nagyon kellemes belga ízvilág keveredik az ipa jegyekkel, nagyon harmónikus, nagyon hűsítő, elismerésem, ebben a jó időben tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest