- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #26364 üzenetére
nagyon amerikai es szinten a gyakorlatban doglodik.
-
Torry
addikt
válasz
Aranypatkány #26290 üzenetére
Valószínűleg még a foxpost raktárban vagy később kiszállítás során megsérült a csomag, ilyenkor automatán megy vissza a feladónak.
A webshop ahonnan rendeltél mit mond? -
totesz09
csendes tag
válasz
Aranypatkány #26167 üzenetére
Valami hasonlót sejtettem. Köszi a megerősítést.
-
olloczky
senior tag
válasz
Aranypatkány #26150 üzenetére
Same here. Nálam a night shiftek beváltak, karácsonyra mindig kiválasztok két darabot. Idén a meggyes-mákosat választom én is meg szerintem a sima RIS-t. Ráadásul voltam a jégkertben a héten és volt csapon a kávés, finom volt.
-
válasz
Gyönyörű készlet
-
F-ECT$
titán
válasz
Ha nem jön össze a pihi, akkor szívesen átveszem a pakkot
1 helyről rendelted, mennyi volt?
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány #26135 üzenetére
Vannak azért testesebb söreik, bár nem tudom, mi volt a legerősebb, amit piacra küldtek. Pl. a Tesztandrás szériát nem követem, alkalomszerűen veszek, ha épp olyat látok, ami érdekes lehet. Viszont ami bizonyos, hogy a klasszikusabb stílusokhoz jobban értenek. Nem rosszak az IPA-ik se, sőt egy Sziauram, First, BDPST helyett bármikor azt választanám, de stílusában abszolút nem kiemelkedő. Viszont lager fronton nagyon ott vannak, Ogre, 1993, Mutti, Etalon, Monarchista, ezek remekek szerintem kategórián belül is. Az alsó-felső hibrid Magyar Vándor is egy kitűnő sör szerintem. Feketék közül a Black Rose (duplabak, ebből évjáratos kiadások is vannak), Fekete (egyszer üvegesen ittam egy lejártat, valami zseni aszaltgyümölcsös ízvilága volt), 6:3 (Porter, alapsör, semmi extra, de jó).
Van imperial stout, a Rettegett Iván, az sem rossz, bármikor szívesen választom. A Houdinit (barley wine) még nem kóstoltam, érlelődik valahol egy üveggel belőle.Ale vonalról a Laza Morált szeretem tőlük nagyon. Az ízesítetteket kevésbé, bár általában véve így vagyok vele, az Almás Rétes viszont akkora desszert, hogy csak na, simán elmenne karácsonyi sörnek is, és isteni.
-
válasz
Aranypatkány #26133 üzenetére
Egy 12%-os pastry stoutnak jobban örültem volna.
-
looser
addikt
válasz
Aranypatkány #26097 üzenetére
Jó lenne a búzáikat összekóstolni, Weihenstephaner Vitus nagy kedvenc, bár évek óta nem ittam.
szerk.: tudom, ez nem az alap búzájuk, szóval simán csak kedvenc német búza :-)
-
F-ECT$
titán
válasz
Aranypatkány #26074 üzenetére
Én biztos jelezném a boltnak, küldenék képet is. Elvileg a csomagszállítás biztosított, így a futár cég is állhatja az újraküldés árát.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány #26070 üzenetére
Esthajnal '14 nagyon jó volt anno. Azon a karácsonyon csak ezt ittuk, meg előtte a főzdében csapon is sikerült. És kihányva sincs gyomorforgató savas szaga.
-
.LnB
titán
válasz
Aranypatkány #26019 üzenetére
Kommentek között a BYM egyik sörfőzőjének kommentje elég érdekessé teszi ezt az egész dolgot/videót.
Egyébként is elég nehezen hihető, hogy ennyi év alatt még senki se ajánlott vagy vitt volna neki BYM sört.
Na de lényegtelen is, nem attól lesz egy sör jó, vagy rössz mert a Szabi azt mondja rá.Én még a motoros videóit is nézem, pedig nagyon távol állnak tőlem a motoros témák. Egyedül a Szilárd-os videókat nem bírom. Nem szimpi az a csávó.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány #26023 üzenetére
Szomszédos városból valók, környéken sűrűn előfordulnak mindenféle eseményeken. Elég jól rááraznak ilyenkor a kommersz szarra, hogy véletlenül se akarj Sopronit vagy Drehert inni.
Következetesen jó söreik vannak, tudom, van akinek csak a svéd csúcs stout meg az egyenesen a főzdéből hozott amerikai szűz ipa számít sörnek, de ha igénytelen vagy, akkor az Ugrral nem lehet mellé lőni.
Főznek rendes ivósöröket is, Fake Your Pils pl. nekem bejön. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Aranypatkány #26023 üzenetére
Trailer söreiket ismerem, azok tényleg elég extrák.
Ha lehet választani részemről BYM, egy jó No Memories vagy hasonló bármikör jöhetne. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Aranypatkány #26019 üzenetére
Nem ájult el tőle, nem is lett volna reális, ha már eddig nem volt nála.
Szerintem lesz még folytatás és a többi jobban fog ízleni neki. -
válasz
Aranypatkány #25952 üzenetére
A topic inkább. Ettől eltekintve tényleg
-
kraftxld
félisten
válasz
Aranypatkány #25913 üzenetére
Trillium nagyon jó, mult héten ittam egy dobozost Amsterdamban, le sem merem írni mennyiért
Legalább a srác hozott frisset
Azért még nagyon messze van a rendes cucctól amit a főzdében ittam amikor besokalltam a Bostoni children's museumtól és átmentem 2 sarokkal odébb apás programot tartani
-
F-ECT$
titán
válasz
Aranypatkány #25911 üzenetére
Honnan? Miket?
-
kraftxld
félisten
válasz
Aranypatkány #25755 üzenetére
Jaja, az ilyen 5-6-7 ezer / 0.4-es ki tudja mennyi idős vagy hogyan szállított IPÁk már nekem is az ingerküszöbön túl vannak.
Bostonban, New Hampshire-ben meg San Francisco-ban is olcsóbban ittam ezeket csapoltan -
Gaboren
tag
válasz
Aranypatkány #25637 üzenetére
Már hétfőn lecsaptam rá a Big Lies kíséretében. Holnap megyek érte a Gravitybe.
Ezek mindig jók szoktak lenni. Eddig csak a Peach Please-nél éreztem minőség ingadozást.
-
F-ECT$
titán
válasz
Aranypatkány #25542 üzenetére
Pedig valahonnan az rémlett, hogy ott az alap sörök se rosszak.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #25460 üzenetére
[link] harom uveget probaltam a XIIbol, ket evjaratbol, varialt friss/tartogatottan. ezt kb tovabbra is tartom.
jo az XII, de ennyiert a Chimay es a La Trappe mar a BA varianst adja.
a trippel az viszont total nem eri meg.
-
tranceplanet
addikt
válasz
Aranypatkány #25432 üzenetére
Pacsi!
-
.LnB
titán
válasz
Aranypatkány #25424 üzenetére
Azért az vicces, hogy 5-6 percre van egymástól a csakajósör és a beerselection.
Vicc egyébként, hogy mostanában pont nem nagyon kell mennem Budapestre. Csak ezért meg nem fogok felkocsikázni. Nem is az üzemanyag miatt, hanem elvből. -
jsk
senior tag
válasz
Aranypatkány #25423 üzenetére
Ipát csak a Beerselectionben veszek már. Ott hűtik. A Csakában sok-sok éve a fapolcokon porosodnak a sörök.
-
vatoteam
tag
válasz
Aranypatkány #25426 üzenetére
A komló és a rommá zabozott/búzázott recept ápol és eltakar sokszor.
.LnB: Még a Neked csak Dezsős átvételi pontos időszakban volt olyan sztori is, hogy pár fan írt nekik, hogy ki se rakják a webshopra, mert ők instant felvásárolják. El lettek hajtva.
proci985: Kb. 4-5 éve volt ez még téma, akkor más volt a helyzet, de ma már tény, hogy nem lenne sok értelme.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány #25426 üzenetére
Egyszer egy Monyo söresten mesélték a srácok, hogy az elszúrt alapsört a komló feljavítja, elfedi az ízhibákat. Lehet a fele sör szar a BYM-nál, csak annyi a komló benne, hogy elnyomja.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány #25328 üzenetére
Sajnos a Boris/Franky-t dobták, pedig jók voltak, több évjáratból is ittam.
De szeretem a Flying Rabbit-ot meg a Dead Rabbit-ot is tőlük.Ami nekem nagyon középszerű, és tényleg nagyüzemi kraft, az a FIRST. Bennük tényleg nincs semmi olyan, ami miatt venném, kivéve olykor a Spar akciókat.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány #25307 üzenetére
Vagy 15 éve nem láttam. Jó kis sör volt emlékeim szerint.
-
olloczky
senior tag
válasz
Aranypatkány #25293 üzenetére
Igen már akartam én is írni erről. Az el is kerülte a figyelmemet, hogy nincs új. Vagy csak még nem leplezték le, nem tudom
Én kipróbálnám, mert az első esthajnal amit ittam a 21-es volt a meggy-mákos porter. De a webshopjukban csak 12-es pakkban van, 3 darab mindegyikből, nekem elég lenne egy-egy darab is. Úgyhogy ezt még átgondolom.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #25280 üzenetére
hu, na ezek szepek lesznek.
nemi belga pralinevel vagy marcipanos szaloncukorral tokeletes parositasnak tunnek
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #25256 üzenetére
ha rendszeresen tobben osszejarnak bottlesharere ugy lehet mondjuk egy este kostolni 5-10 sort ugy, hogy az ember nem feltetlenul sokall be. (stilustol fuggoen) ugy 0.2-0.5 decitol lehet velemeny mondani, 1 decit lassan izlelve pedig teljesen stabilan is.
vagy pl kocsmaban dolgozik ahol van 15 forgo csap.
-
válasz
Kb. úgy tudom elképzelni mint a borkóstolást - lötybölgeted a szádban majd köpés. 20k+ check-in máshogy nehezen elképzelhető, hacsak nem az heveny alkoholos állapotban (főleg 8% körüliekkel), de akkor meg korrekt értékelést írni nehéz
-
NoLF
veterán
válasz
haverom jár 3300nál és ő veri rendesen, el sem tudom képzelni hogy a 10-20K+ csekkel rendelkezők miből vannak, vagy hogy csinálják. vagy becsekkolnak mindent, ami előtt elsétálnak?
-
fo_di
őstag
válasz
Aranypatkány #25226 üzenetére
szegeden a sörök házában és a draftban is szokott lenni dobozosban bym, csapon meg a maláta/napfényben és a draftban is szinte mindig van 1
-
.LnB
titán
válasz
Aranypatkány #25226 üzenetére
-
válasz
Aranypatkány #25199 üzenetére
3 darabos limitált szériás vattacukros unikornisos pastry stoutot 20 ezerért
-
.LnB
titán
válasz
Aranypatkány #25200 üzenetére
Igen azt néztem online. Ott nagy választék van.
Csak az viszont nincs itt a "közelben". 40 perc/30 km. Ha megyünk legközelebb, akkor veszek párat biztos ott is.Dilikutya
Az ár majd akkor fog nekem is számítani, ha nem 1-1 dobozzal vagy üveggel veszek kóstolni. Hanem lesz már pár kedvenc. -
looser
addikt
válasz
Aranypatkány #25175 üzenetére
Lepsénybe költözött a feleségével, de egyszer-egyszer mintha főzne, csak amolyan családi-baráti batcheket. A többit meg ahogy vatoteam írta. Én is rég voltam ott, mondjuk már a lezárások előtt sem ők voltak a leg..hm...megérősebb hely :-) Hol vannak már a 600 Ft-os Grabancok :-(
(#25177) Zsolt_16: pont a napokban nézegettem Békésszentandrási helyeket, én mondjuk oda hostolnék be pár napra :-)
-
vatoteam
tag
válasz
Aranypatkány #25175 üzenetére
Az egész üzemeltetéssel járó káoszt (bürokrácia stb.) unta meg, gyakorlatilag Andival ketten vitték a hátukon az egészet. Meg ő többnyire maga ment ki a sörökért külföldre, sokszor alvás nélkül megjárt egy belga kört, szerintem abba is belefáradt rendesen.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #25167 üzenetére
en is, annyi ideig en nem erleltem KBSt
kerdes mennyi maradt meg belole ennyi idosen, technikailag ugye legalabb 4 eve lejart
.
-
Frod
addikt
válasz
Aranypatkány #25150 üzenetére
Egy pár hete megint kapta emiatt a kommenteket a videó alatt, és csinált is egy YouTube Shorts-ot, szerintem még mindig elérhető.
Ebben elmondja, hogy nincs miért, hiszen akik követelik tőle, azok már úgyis tudják, hogy jó.
Ami sokkal meglepőbb volt, hogy elhangzik, hogy még csak nem is kóstolt BYM-t. Mármint videón kívül sem, "civilként".
(Plusz szerintem az is benne van, hogy mivel Szilárd nem visz neki ingyen, így nem is különösebben érdekli a dolog) -
olloczky
senior tag
válasz
Aranypatkány #25152 üzenetére
"..és kifaggatni, hogy miért nem kóstol BYM söröket. Kifejtette, de a lényeg az, hogy nincs szándékosság benne, csak valahogy még nem jött össze. Ami a durva, hogy még tényleg soha nem is kóstolta őket.."
-
F-ECT$
titán
válasz
Aranypatkány #25150 üzenetére
Valamelyik videóban mondta hogy tervben van, csak pl hozzá nincs kiszállítás így nehézkes beszerezni.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány #25071 üzenetére
Tudom, de ott volt kavarás is, talán ketten is főzték egy időben.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány #24970 üzenetére
A Bitburger ráadásul ihatatlan, annyira kiüt belőle az alkohol, mintha valami ipari mellékterméket innál. Életemben szerintem 2-3 sört önthettem ki, ez volt az egyik, borzadvány.
-
NoLF
veterán
válasz
Aranypatkány #24902 üzenetére
van ott azért pár elég érdekes feltörekvő főzde, de továbbra is megértem, hogy van, akinek egyáltalán nem érdekes/nem éri meg.
én sem fizetnék érte, de én meg alapból nem vagyok beergeek és a punkrockot se komálom tehát szerintem abszolút érthető
-
Nunder
őstag
válasz
Aranypatkány #24894 üzenetére
Hadd osszam meg az én véleményem. Eddig kettőn voltunk, 2019 és 2022.
A '19-es maximálisan megérte. Dürer, jó kis árnyékos hely, alig 40 főzde, naponta 2 sörrel. 6 óra alatt kényelmesen végig lehetett menni a kínálaton (akár többször is beállva oda, ahol nem annyira ment a fogyasztás), nem sietett senki, nem is volt még akkora tömeg. A kajálás már akkor is problémás volt, de mondjuk 20 perc sorbanállás után kaptál enni.
Jegy volt kb. 32k a két napra, összesen 70 sört kóstoltunk kinn fejenként a két nap alatt, ez olyan 500/deci, amiben volt a savtól a mead-en át a stoutig minden. Nem láttál tántorgó részegeket, mindenki kultúráltan fogyasztott, persze az estére már megjött a hangulat, de mindenki bírt magával.A '22-es már ki lett ugye költöztetve az új helyre, ami sokkal szellősebb, de nagyobb tömeg is volt. Az árnyékos helyek nyilván azonnal betelnek, aztán ha nincs aki hordja a söröket felváltva, mint egy nagyobb társaságnál, az ihat a napon.
A legnagyobb probléma szerintem azzal volt, hogy CBC-t akartak csinálni a srácok ebből is, és a napi 2 sört, napi 4-re emelték. Amivel nem lenne gond, de 3 óráig az egyik, 3 óráig a másik kettő van csapon. Ez azt eredményezte, hogy boldog-boldogtalan rohant a 12-14%os stoutokra meg a 9%-os NEIPA-kra és az első 3 órás etap végére több ember járni nem tudott. A "fear of missing out" győzött, és a második körre már csak lézengett a tömeg 60%-a.
Kajára a megnövekedett emberszám miatt 40-50 percet kellett várni, majd mikor közölték, hogy valami tokenre adják az emberek rendszeresen kiakadtak, mert ez nem volt feltüntetve sehol, csak a kasszáknál. A kaja nem-léte hozzájárult ahhoz, hogy nagyon sokan idő előtt elkenték a szájukat. És tudom, hogy az étel csak késlelteti a dolgot, de akkor is...
A másik gond, hogy szinte minden főzde NEIPA-t és Savat hozott. Pastry ez, pastry amaz. Pont. Egy-két stout, mead és kifújt. 20 percig keresgéltünk egy pofa lágert, mert már elegünk volt a hazy bélcsavaróktól. A mi társaságunk már eléggé ráunt ezekre, de a divathullám miatt a főzdék nem igazán mertek mást hozni. Az Arpus-os srácok ellopták a show-t a smoothie sörökkel, azok miatt a formák miatt megérte kimenni. De én speciel a savaktól és a NEIPÁktól olyan szinten vágtam tönkre a gyomromat, hogy 6 órakor haza kellett mennem szombaton. Nem rúgtam be, fizikailag fájt már inni, pedig addig csak 6(!) sör ment le, előtte nap meg 20 talán.
Emellett már a jegy is sokkal drágább volt, így egyre kevésbbé "éri meg", ha csak azt veszed alapul.
Idén már nem megyünk. Ez már nem nekünk való, a jegyek is horror áron vannak, és nem igazán látom, hogy mindenki ivósabb lágerekkel, egy-egy west coast IPA-val vagy egy kellemes porterrel készülne.
-
NoLF
veterán
válasz
Aranypatkány #24894 üzenetére
mindenképp megéri szvsz, feltéve hogy szereted a vibeot, esetleg dumálgatni a főzdék képviselőivel stb.
-
Frod
addikt
válasz
Aranypatkány #24770 üzenetére
Azokra azért nem, de bevallom jómagam a BYM tételeire szívesen szórom a 4.5-ket
De pl novemberben egy szülinapra ajándéknak én sokáig szemeztem a Mud Cake-kel, végül a csokis/kávés Night Shift lett belőle, de most így látva hogy 95e értékelés mellett áll ilyen jól, most már kíváncsi vagyok rá.
-
Frod
addikt
válasz
Aranypatkány #24735 üzenetére
Néhány recept miatt tartok itthon 1-2 barna Staro-t, de egyébként ez a lakossági szegmens teljesen kiesett az életemből. (Mondjuk mostanában már a kraft is, amilyen árakon szaladnak a tételek.)
-
Dilikutya
félisten
válasz
A Pilsner-t a jó magyar forintnak is köszönhetjük, mivel az import. De a 450-et soknak érzem, decemberben tuti 350 körül volt még a Sparban.
-
chatran
őstag
válasz
Honnan van az infó?
Mondjuk már az is a legalja, hogy egy Arany Ászok, Steffi, Kőbambi trió 280-290. -
Frod
addikt
válasz
Aranypatkány #24722 üzenetére
(sry, nem válasz akart lenni, csak félrenyomtam
)
Horizont x Category12 - Canadian Breakfast SourHát juharszirup ide, tőzegáfonya oda, én meg nem mondtam volna, hogy ez nem egy sima Breakfast Sour. Ami egyébként szerintem egy szuper jó gyümölcsös, savanyú sör, csak a saját ízlelésem ilyen tompa, úgyhogy e téren a csalódás. (Szóval tényleg jó, csak szerintem ugyanolyan)
Dealbreaker - San Diego Showdown
Cold Brew Coffee Raspberry Berliner Weisse - és akkor ezzel azt hiszem mindent elmondtam.
Savanyú, gyümölcsös, nagyon málnás, a háttérben pedig beúszik a kávé. Amikor haver mesélt róla, akkor nem tudtam elképzelni, hogy berliner weisse + kávé kombó, de ez nagyon működik!
(Van egy testvére, a vérnarancsos Berlin Showdown, azt csak kóstoltam, ott sokkal jobban jön a kávé, ha valakinek esetleg ez szempont) -
Daneeka
senior tag
válasz
Aranypatkány #24707 üzenetére
Ittam egy ilyet valamelyik nap, nem éreztem, hogy hozzátett volna valamit az idő.
-
jsk
senior tag
válasz
Aranypatkány #24711 üzenetére
Na ez meglepett
-
jsk
senior tag
válasz
Aranypatkány #24707 üzenetére
A palackozás dátuma tuti 18-as? Láttam, hogy a BS úgy árulja, de az gyanús nekem. A sima breakfast stout 21-es palackozás volt. Szétszedték az el nem adott adventi csomagokat. Abban voltak.
Így sikerült 4 Modern Times stoutot is vennem. Illetve egy 4,43-as stoutot 4000+ értékeléssel a háta mögött.
-
válasz
Aranypatkány #24643 üzenetére
Night shift szeriabol meg vettem 2000 alatt nem is annyira regen, most meg…
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
valtozo, az omnipollo lorelei BA erre kb 9-10 eur volt.
btw, lorelei 2021 a [link] 2021 (6th) + 2020 extra kevereke izvilagra, nagyon jo lett ha talaltok
-
Jhonny06
veterán
válasz
Magyar-vonalon? A külföldiek esetében nem vettem észre hatalmas emelkedést. A Beerside-on csomó jó cucc volt, csak ameddig eljutottam oda, hogy lett is volna időm kiválogatni őket, addigra lerabolták az egész shopot.
-
válasz
Aranypatkány #24594 üzenetére
Atyaeg az mennyire jo tetel volt, csakajoban kostoltam csaprol.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány #24594 üzenetére
Nekem a 2014-es lucfenyős ale&lager hibrid mai napig a csúcs. Mondjuk a hasonló hibrid Magyar Vándort is imádom, a lucfenyő sem rontotta el. És abból még 0,5L volt az üveges.
De a 15-ös füstölt duplabak is bejött, a többi annyira nem. Békésszentandráson nagyon jó söröket tudnak főzni, de a hagyományosabb vonal jobban megy nekik, mint a modernebb stílusok és a kísérletezés. Bár pont a kísérletező Alfa/Béta söreikkel le vagyok már maradva. -
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány #24467 üzenetére
Azt lehet tudni, miért nem főzik már ezeket?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #24467 üzenetére
Azokra így baráti körben is emlékszünk amiket én privatimportáltam a bőröndben
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #24445 üzenetére
nekem volt, talan egy edesre fozott Amagernel.
-
Dorian
félisten
válasz
Aranypatkány #24445 üzenetére
A kukorica-malátától
-
L4D1K
őstag
válasz
Aranypatkány #24438 üzenetére
Persze, Vivino
https://www.vivino.com/US-CA/en/
-
looser
addikt
válasz
Aranypatkány #24427 üzenetére
10 éve sokalltam érte a 4000 Ft-ot...Később már csak a kassza melletti polcon voltak az üres üvegek...
-
Frod
addikt
válasz
Aranypatkány #24404 üzenetére
Én elhiszem, hogy nagyon finomak, de ezt az árat - pláne a mostani helyzetben - nem igazán lehet értelmezni. (Mármint úgy értve, hogy 1 db sör ennyi.)
-
snecy20
nagyúr
válasz
Aranypatkány #24404 üzenetére
1db ennyi, vagy egy 6-os pakk?
-
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány #24338 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy ezek hogyan mérhetőek pl. egy 1500ft-os BYM-hoz. Mert amiket korábban vettem 3-4k-s árkategóriában és hypoltak voltak, azok egyáltalán nem voltak jobbak, mint egy BYM. Mostanában csak tőlük rendelek és elég sokat, ezért jutott eszembe.
Stout-nál megmaradtak nálam a külföldiek, de valahogy az IPA olyan, hogy szerintem nem lehet annyit kihozni ebből a kategóriából és egy bizonyos túl szinten pénzkidobásnak érzem a többletet. Míg egy stout-nál simán kifizetem a külföldiekért a 4-5k-t és még azt is mondom, hogy megérte. (Hozzátéve, hogy jóval kevesebb is fogy ezekből, mint mondjuk nyáron egy ipa-ból.)
-
red2652
újonc
válasz
Aranypatkány #24345 üzenetére
Beerrepublicon 6 ezer egy doboz, szóval itthon tényleg 7 ezerről fog indulni. De amúgy persze, gondolom egy darab 24-es karton lesz fajtánként, az meg úgyis elmegy.
-
red2652
újonc
válasz
Nagyon meglepődnék ha bármelyik is 7000 alatt lenne.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
nezzetek untappdot es best beforet
olyan par fozde van osszesen, ami csak jot foz.
-
olloczky
senior tag
válasz
Aranypatkány #24256 üzenetére
[link] jómúltkor én is ezt tapasztaltam. Neked melyik tételnél jött elő?
-
red2652
újonc
válasz
Aranypatkány #24236 üzenetére
Popihn, Piggy a legismertebbek, tőlük kóstoltam is párat, de van még rengeteg decens mikrofőzde.
-
jsk
senior tag
válasz
Aranypatkány #24236 üzenetére
Ritkán találkoztam eddig francia craft sörrel, de a Popihn sörei nagyon jók voltak.
-
jsk
senior tag
válasz
Aranypatkány #24196 üzenetére
Nincs. Azt eddig csak egyszer főzték, és nagyon keveset. A magamnak megrendeltekből adogattam el, mert sokan lemaradtak róla. Nagyot ment. "Állandó" söre lesz a BYM-nek. Az Fb-én kövesd őket, vagy hetente nézz rá a shop-ra.
-
olloczky
senior tag
válasz
Aranypatkány #24187 üzenetére
Ahhoz még nem volt szerencsém, csak a Yellow Haze-hez. De a clean hands és a better before is a kívánságlistámon van
-
olloczky
senior tag
válasz
Aranypatkány #24114 üzenetére
Koszi, lattam a postokat rola. Hol sikerult beszerezni?
-
válasz
Aranypatkány #24114 üzenetére
Áh, sejtettem, hogy ez is ipa :/
-
jsk
senior tag
válasz
Aranypatkány #24021 üzenetére
Az finom volt, de nem ájultam el tőle. A Gemenc hordós még a hűtőben van.
Nordic Vibe kimaradt, ami meglep, mert úgy emlékszem ittam🙂.
-
jsk
senior tag
válasz
Aranypatkány #23985 üzenetére
Magyarország akárki akármit mond nem vállalkozóbarát ország. Durva bürokrácia vesz körül, papír-papír hátán. Ilyen adó, olyan adó. A fizetésre rakódó terhek, stb. Ezek mind megjelennek az árban. A magyar főzdék mennyi gyártanak egy-egy tételből? Nem sokat. A Spar is jócskán rátesz, mert kraft. Mennyit gyárt egy Founders? 600000 hordót egy évben, az USA 12. legnagyobb főzdéje. Nagyüzem, meg is vásárolta a spanyol San Miguel. A sörei már a közelében sincsenek a csúcskraftnak. Sajnos.
Azonban tény, hogy ott olcsóbbak a jó sörök.
-
jsk
senior tag
válasz
Aranypatkány #23976 üzenetére
Az alapverzió nagyon rendben volt. Ezt most eltettem januárra, mert már nem fér el otthon. Szerintem érdemes megvenni, főleg hogy egyszeri főzetek.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány #23925 üzenetére
Én mindig ilyenből iszom a sört (kategóriától függetlenül). Nem igazán éreztem különbség az egyes kategóriák poharai között, szóval már nem érdekel, nekem ez bevált. Jó erős falú amúgy, szóval nem hátrány, hogy nehéz eltörni.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #23925 üzenetére
Stouthoz a konyakos pohar az egyik legjobb.
https://www.alza.hu/rona-brandys-es-konyakos-pohar-400-ml-universal-6-db-d6215542.htm
-
jsk
senior tag
válasz
Aranypatkány #23913 üzenetére
Igen, írtunk már erről. Más a kulturális közeg. Pozitívabban állnak hozzá a dolgokhoz. Európában kritikusabbak vagyunk.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #23903 üzenetére
Lehet nagyon jo vagy nagyon rossz is.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #23899 üzenetére
Sok kicsi sorfozde van USA-ban (tobb ezer), akik sok sort foznek kis adagokban, sokszor minden heten mast. Esetleg csak egy hordonyi van az egeszbol. Van tobb eleg ismert sor amibol keves a check-in, mert egyszeruen keveset foztek (pl barmelyik The Eighth State BA stout). Magyarorszagra ilyenek ugy kerulnek, hogy a fozde abbol kuld a rendeleskor, amibol eppen van.
-
L4D1K
őstag
válasz
Aranypatkány #23895 üzenetére
Most iszom csapolva. Nagyon jó de nem jobb sztem mint a No Memories vagy a Big Lies.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Aranypatkány #23897 üzenetére
csakajoban neha kapni kifejezetten ritka cuccokat is, amibol kapnak par uveggel.
-
jsk
senior tag
válasz
Aranypatkány #23895 üzenetére
Szerintem nem veri, szokásos BYM szint, de nem kiemelkedő.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #23887 üzenetére
Onmagukban vallalhatoak, de ha mar valaki ivott jol osszerakott imperial stoutot, egyertelmuen gyenge eresztesek sajnos azokhoz viszonyitva. Meg ha USA-t nem is nezzuk, europai mezonyben sincsenek sehol.
-
Dorian
félisten
válasz
Aranypatkány #23887 üzenetére
Fóti Romanov-ról mi a vélemény? Egyszer ittam, az volt az első imp. st. akkor oda meg vissza voltam tőle, de tapasztalat híján. Boris meg Iván is nagyon ízlett, a többi általam kóstolt nem igazán. Ja, még a Fehér nyúlnak volt egy ami bejött.
-
Nunder
őstag
válasz
Aranypatkány #23852 üzenetére
Auchanban tavaly volt hogy már 1200 forintért vettem a Night Shifteket, hordtam mindenkinek. Nyilván nem fogyott azt kiszórták, nekem még mindig van 4-5 üveggel vegyesen, 2 hete bontottam egy Sárga betűset, pazarul öszeért. Nem tudom, hogy most forgalmazni fogják-e őket mondjuk...
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #23849 üzenetére
Nem tudom hol latod azt a 2990 arat - az alapverzio 2290 a Horizont oldalan, a pastry 2390. Auchanban stb meg gondolom olcsobban is lesz kesobb.
-
L4D1K
őstag
válasz
Tegnap itt voltam, mert volt még pár db Bagoly 699-ért.
https://www.borfalu.hu/horizont-night-shift-vintage-2021-tennessee-bourbon-hordo-1631
2200. Bemész bepakolsz és távozol.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Volt, ahol ténylegesen ennyiért meg lehetett venni? Én szerintem mindig jóval 2000 felett vettem, minden bolt rádobja a hasznát. Szóval biztos nem volt 50%-os emelkedés.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Aranypatkány #23844 üzenetére
Próbáltam hasonlót, de szerintem a can-ek nem néznek ki jól. Inkább pár jobban kinéző üveg (pl. a Noa üvegje), vagy a growler-t is ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest