Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Sziasztok, most látom, hogy a PH-n is isznak sört
Gyors felsorolás-szerűen, amikről elég jó emlékeim vannak. Aláhúzva a kedvencek:Chimay
Duvel,
Gulden Draak
Gauloise (kedvenc gyümölcsös)
St. Benoit barna
Kasteel rouge
Blance de Namur blanche
Delirium Tremens
Delirium Red (másik kedvenc gyümölcsös)
La Trappe tripel
LeffeÉs a kézműves szekcióban:
Gallica (nem rajongok a lager-ért, pils-ért, ez viszont ízlett a kategóriájában)
Hopfanatic - Wite Hops, Trance
Monyo - Invisible Bikini, Flying Rabbit
De Molen- Bitch Black (ismeretlen, de nagy meglepetés)
Legenda - Bak Mici, Six Fingers, Pony
Robinsons - 9 Hop IPA
Mecénás - Gravity
Alakor sör
Horizont - Flamand Porter
Hara'Punk - Lemon? No, Thanks! , Mi újság, Wagner úr?
Bors - Sherwood, Skarlát Will
Békésszentandrási - Betyár Király, Szt András könnye, Black Rose
Bigfoot - Razzia, AlcatrasKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz mirci18 #12308 üzenetére
Leffét kifejezetten szeretem de akkor vettem utoljára amikor akciósan 400 alatt lehetett venni, talán fél éve. Azóta emelkedett az ára mindenhol, de ízre sztem éri a mostani árát is. Ritka kivétel azok közt amiből van világos és barna verzió, de Lefféből a világosat szeretem jobban mint a barnát.
Hoegarden nagyon érdekes ízű, nem rossz, de én búzából a hagyományos bajor jellegűeket szeretem jobban.
Magyar Stella viszont említésre sem érdemes.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz mirci18 #12329 üzenetére
"St Louis Kriek helyett vettem a Liefmanst mert állítólag az finomabb"
Lehet, de emlékeim szerint egy kategória. Kellemes nyári csajos gyümölcsös sör, ez már az a gyümölcsös sör ami inkább üdítő, mint sör, ellentétben pl a Gauloise-val vagy a Delirium Reddel.
Paulaner búza szokott lenni az Auchanban.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Tegnap este ezt kóstoltam meg:
(ha egy modi elforgatná, tök jó lenne )
Nekem nagyon bejött, tetszett, ízlett.
Kinézet szép, szép krémes habréteg képződött rajta, illata viszonylag enyhe kávés, ízében pedig váltja egymást sorrendben az étcsoki, a kávé és a pörköltesen kesernyés utóíz.
Már-már oktató jelleggel elkülönülnek és erőteljesek a kortyolástól az utóízig az ízhatások.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Gólem Mandarellát iszom (amerikai pale ale), nagyon ízlik!
Kinézete nem túl bizalomgerjesztő, zavaros, némi üledékkel, minimál habbal. Illata nagyon jó, mézédes. Kortya apró buborékos, pezsgő, íze citrusos, grapefruit, majd mandarinos, és a határozottan, de frissítően keserű utóiz. Nyári tengerpartra ideális
Góleméktől eddig a Sötét Bunkót ittam, az minden elismerésem mellett számomra túl keserű volt, az Unicum jutott eszembe, persze túlzás.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Na csak megoldottam tegnap este autó nélkül (egy vállalkozómmal elfuvaroztattam magam ) így most van otthon egy karton (24db) Lidlis belga sörpakk.
Még bontatlan, mert tegnap inkább Bock Ermitage-t pusztítottunk.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz juliabrilke #12502 üzenetére
Azt hittem én vagyok durva, h vettem még egy nagy kartonnal
Nekem a sima Piraat nem ízlik annyira, Nagyon átjön az alkohol-íz.
G.Draak meg édesebb kicsit mint kéne (pedig régen nagy kedvenc volt) de a 9000 változat elég finom. Az általam nem ismert Bornem viszont nagyon pozitív.
Persze ettől még nagyon megérte ennyiért minde egy szálig.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Legenda - Irish Stout
Azt hittem eddig, h igazán jó stout nincs 6% alkohol alatt, de ez megcáfolt.
Erőteljes karamellás-kávés illat, nagyszerű kesernyés korty íz, ami jó értelemben vett keserédes utóízbe vált.
Teljesen más műfaj, de azért simán kijelenthető, h a most forgó belga pakkban lévőket veri.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Hol lehet normális belgasörös kelyheket venni? Mármint nem megrendelni, hanem bemenni, megvenni. Tegnap az enyém elhalálozott...
-
Dorian
félisten
Végre vannak normális sörös kelyheim, vettem 2 Trappe és 2 Gauloise kelyhet.
Meg mellé "ráadásnak" ezeket:La Trappe - Isid'or
La Trappe - Quadrupel
Hercule imp. stout
Fóti Romanov imp. stoutKíváncsi vagyok rájuk...
-
Dorian
félisten
Rég nem ittam már, de múltkor vettem pár Leffét. Mát a harmadikat iszom, de vagy az én ízlésem kényesedett, vagy a Leffe minősége romlott. Egyszerűen nem ízlik...
-
Dorian
félisten
válasz Dr.Zoo #12629 üzenetére
Nem tudom. Régebben is ittam felsőbb kat. söröket, nyilván éreztem is, h a Leffe azért kicsit lejjebb van, de az árához mérten kifejezetten finomnak ítéltem. Most meg vmiért egyáltalán nem ízlett. Lehet, h csak kényesedtem, de elég más és összetettebb ízvilágra emlékszem.
Búzákkal kapcsolatban úgy vagyok, h elismerem a Hoegaarden vagy a Blanche de Namur erényeit, utóbbiból múltkor vettem két palackot is, de nekem a klasszikus bajor típusú búzák ízvilága sokkal jobban bejön, mint ezek a túlfűszerezett "limonádéfriss" belga jellegű búzák.
Viszont most nem tudtam a boltban megállni, a kutyák is kapnak
-
Dorian
félisten
Végre kimozdultam otthonról, Jókai u. 1, Felni bisztróba ültük be.
Hambihoz Mecénás Gravity, utána a dumához Mad Scientist Jam72 és csapolt Távoli Galaxis került sörre, jó voltKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Fóti Romanov Russian Imperial Stout
Na ez pont ilyen szibériai fogcsikorgató időkre való Igazán testes sör, ahol a korty közben az étcsokis jelleg folyamatosan fordul át a pörköltesen keresztül a határozottan keserűbe. A magas, 12%-os alkohol határozottan jelen van a háttérben, mégis csakis hozzá tesz az ízhez, és nem zavaróan jelentkezik, pedig 8-9%-tól felfelé ez elég sok sör hibája tud lenni.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz juliabrilke #12739 üzenetére
Miért, Mexikóban (a nem-turista részeken) láttál a tequilához citromot meg sót?
-
Dorian
félisten
Kicsit várnod kell rá, eszembe jutott, h febr. 4-én lesz a szülinapom, úgyh ezt elteszem akkorra ha már...
A Séf Sörét ittam tegnap nagyon finom és tartalmas APA, bár az ígért citrusos illatok helyett inkább elsőre virágos, de utána egyre erősebben a mézes illatok a jellemzőekKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Mad Scientist CCP-550
Eddig bírtam tartani a kíváncsiságom, milyen lehet egy kókuszos-kávés sör
Érdekes, mert nem éreztem kókuszt sem illatban, sem ízben, bár ez lehet az én ízlésbeli hiányosságom. Gyanítom, hogy a kókusz csak mint fűszer, a háttérben módosít az egész ízvilág karakterén.
A kávé persze megvan, de csak amennyi még nem túl sok, nem nyom el mindent, tulajdonképpen ez egy nagyon jól sikerült porter a megfelelő frissítő pezsgéssel, és kávéval megbolondított "porteres" ízvilággal.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Tegnap megbontottam az emlékezetes Lidlis belga sörakcióból a félretett második 4x6-os kartont. Végleg bebizonyosodott számomra, hogy a Piraat nemgyerbe. Egyszerűen ez a magas alkohol elnyom minden egyebet. A háromkomlós verzió egy fokkal jobb, de csak annyival.
Engem ez az ízvilág arra emlékeztet, amikor egyetemistaként beleeresztettük a feles vodkát az olcsó sörbe, hogy jó durva legyen. Mondjuk berúgáshoz tökéletes, amennyibe akciósan került, annyit simán megérKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Köszi, és Procinak is!
Ha egy szóval kéne jellemeznem, akkor a gejl lenne megfelelő. Ha ironikus akarok lenni, akkor csináltak egy tök jó portert, aztán a csoki - meggy ízesítéssel elcseszték
De igazából pontosan azt nyújtja, amit ígér: folyékony, feketeerdő tortát sörbe oltva, szóval ez csak az én egyéni szocproblémám, ízlésfüggő.Viszont utána a Penge Boris, hmm... Nem is lehet másképp, hiszen az imp. stout a sörök
királyacárja. (Mostanában, számomra)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Jhonny06 #12905 üzenetére
Szerintem a gyártója maga provokálta ki a feszültséghelyzetet amiből hírverést és nagyobb forgalmat, profitot remélt, be is jött neki. A Heinekenes több évtizede létező Csíki nevű márka mellé létrehozta az "Igazi Csíki" márkanevet, nyilvánvaló volt mi fog történni.
+ a tények folyamatos ferdítése is elég gusztustalan, a megnevezés tiltását úgy kommunikálta, h "be kell zúzni minden terméket, gyártóeszközt", ezt a sört az egyetlen magyar kézműves sörnek (ráadásul nem is az) titulálni, stb...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Dilikutya #12917 üzenetére
Már kiderült, hogy nem mondtak igazat, csak az eddigi címkével nem lehet forgalmazni.
A szabadalmi vitáról meg felesleges lenne beszélnünk, ezt döntsék el a szakjogászok, de tök sima, h átnevezik mondjuk "Csíkos sörre" vagy ahogy láttam vmi "Tiltott sörre" és megy minden tovább, úgyis tudja mindenki miről van szó.
Csíki meg Ciuc is egykutya (tavaly Erdélyben kipróbálgattam), viszont vmi román sör (nevére nem emlékszem) nekem nagyon ízlett.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Végül nem pénteken, hanem szerdán jártam a Rizmajerben, de nagy sör-tapasztalatról nem tudok beszámolni. 6,5-es Stouttal kezdtem, az nagyon finom volt, de aztán éhes voltam és elkövettem azt a hibát, "a legnagyobb" hamburger menüt kértem. Na az finom, de valami brutál óriási volt, és szabályosan rosszul lettem, mire elfogyott Így a további sörök megkóstolásának lőttek.
-
Dorian
félisten
Vettem Jam52-t. Jó, jó, de semmi különös. Jam72 nekem jobban ízlett, bár azt csapról ittam, ezt meg nem.
-
Dorian
félisten
Bigfoot 222:
Nem egy nagy dolog, aki valami különösebbre szomjazik ne ezt vegye,közepes, de árát éri.
A citrusos illatok-ízek elég enyhék, inkább keserűség dominál, a mai meleg estén, forró fürdő után viszont jól esik.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Na, én ma is bevásároltam... Mentünk egy kutyaiskolába, és mit látok pár utcányira? A Legenda sörfőzdét.
Úgyh vettem csapról "kimérve" 1,5 l 8,2-es tripla szilvát, meg 1l Irish Stoutot. Utóbbit már ittam üvegeset, az nagyon ízlett, előbbi meg valami új a tripla meggy nyomán. Most hétvégén a jó időben pont passzol. Amúgy bevallom többre számítottam, de nagyon kellemes erős és frissítő gyümölcsös sör, a nagy alkoholt alig érezni, a illatban és ízben a szilva dominál, grapefruitos utóízzel. Most megiszom a 1,5 litert és a mai napom sztem elég vidám leszKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Szombaton ittam Legenda Kelet India Társaság-ot. Igazából semmi különös: klasszikus-jellegű IPA a keserűbb fajtából, legjobban nyári rekkenő hőségbe tudom a helyét megtalálni.
Legenda Tripla Meggy: Belga típusú gyümölcsös ale, ez sokkal jobban ízlett, mint a tripla szilva múltkor. Talán az én ízlésemnek már túlságosan sok is a gyümölcsös jelleg a sör-jelleggel szemben, szinte gyümölcslé, viszont igazából tök jó, 8,2%-os tipikus csajbe@szatós pia
Belga gyümölcsösök közül nekem még mindig a Gauloise és a Delirium Red a nyerő.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz looser #13062 üzenetére
Én nem sorolnám őket az "elsővonalbeli" kisüzemiek közé, persze azért jók. De most kezdtünk kutyaiskolába járni és pár utcányira ott a Legenda sörfőzde, így adja magát, h minden hétvégén kipróbálok pár sörüket
Pony, Irish sout pl nagyon ízlik, és ez a meggyes is finom.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest