Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xaels: eXtremeRate | DualSense (PS5) Pro kontroller házilag
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
looser #23745 üzenetére
A Dry-ra nem emlékszem, de a Borsodi Búza szar volt. Utánanéztem, kukoricás volt az is. Amúgy a Szalon előbb főzött búzát.
A Borostyánról nem igazán van emlékem, ittam, de hogy milyen lehetett... pedig azért ha valami jó volt, megjegyzem, az pl. Amstel világos és bock is úgy maradt meg, hogy jók, a bock különösen. Sőt, fura kimondani, de volt az Amstelnek valami szűrt, kalóriacsökkentett söre, meglepően jó volt. -
looser
addikt
válasz
Dilikutya #23744 üzenetére
A Dry is eltűnt, ami talán egy Asahi klón akart lenni?... De a Borostyánt sajnálom és a búza is különleges volt abból a szempontból, hogy a rendszerváltás utáni nagyipari sörtermelés első tömegbúzája volt. Nem emlékszem az ízére, de gondolom egy szupermarketes sajátgyártású német búzához sem érne fel.
-
-
thesound
addikt
MS Pachamama
Phfűűű gyerekek, 10 karika füstölt kolbász cseppfolyósítva. Próbáltam magam rábeszélni, hogy ez finom. Nem. Számomra az egyik legrosszabb MS sör. Az illata füstölt kolbász, kis gyümölcsösséggel. Ízre, amíg a nyelveden van, picit édes (bodza), picit savanykás (maracuja), de ahogy lenyeled jön a füst és a grapefruit keserűsége és a végén fél perc múlva a pici csípősség (chili). Az alja már gyümölcsösebb volt és kevésbbé füstös (pedig fektetve volt a hűtőben, ha számít ez valamit). Ütősnek ütős (9%), mert 1,5 deci után keresztbeálltak a szemeim. Ennem kellett rá kettő gesztenye marcit
. Soha többet.
Ami furcsa, hogy páromnak meg ez ízlett az egyik legjobban és nem érezte rajta azt a füstös ízt/illatot.A Double Svartjuk viszont mennyei. Savanyúan gyümölcsös.
-
törölt tag
A Miller mikor kezdett el ennyire nyomulni? Azt látom, hogy nem egy mai sörről van szó, de én csak mostanában vettem észre, hogy külön hűtője van a Coopban, Sparban stb. Azt se tudtam eddig, hogy létezik.
Egy ismerősöm ajánlotta, hogy vízízű szar, nem keserű, nekem biztosan tetszeni fog. És valóban, egy íztelen vízlé, nekem emiatt pont tetszik. Én nem szeretem a klasszikus sör ízt, mert b*zi vagyok, én az ilyen Le Coq meg Somersby édes nyálakra vagyok rákattanva. Kézművesekből találtam 1-2-t ami nekem bejött, mert kb 0 volt az IBU-ja, meg a Dreher Pale Ale, Red Ale volt még ilyen amit iszogattam néha, a Gold is egész jó volt.
Ez a Miller viszont tényleg frankó, mínuszban mérhető IBU-val, ez frankó csajoknak, 18 éves hülyegyerekeknek, b*ziknak, meg olyanoknak mint én.Van ennek létjogosultsága, csak hát az ára...
A 300-as árért a 0.33 az nevetségesen drága, enyhén ízesített, enyhén szénsavas vízért. Másik baj vele az, hogy vízként is csúszik le, még melegen is iható. Pillanatok alatt eltűnik 4 üveg és már őszintére itta magát az ember. Ez veszélyes.
És még csak azt se mondhatja el az ember, hogy hát a sör egészséges tulajdonságait hasznosítja belőle, mert ahhoz beltartalom is kéne, az meg ebben nincs. -
red2652
újonc
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
red2652 #23731 üzenetére
ahogy tudom danokat eppen piszkaljak a norvegok es svedek, hogy ideje lenne nyitni. egy honapja meg nagyon komolyan vettek a covid igazolvanyt.
mondjuk kb egy A38 szintjere kell gondolni, csak mondjuk a hotellben is. szoval utazas elott kulfoldi fesztivalnal helyiektol mindenkepp utananeznek, hogy mi a szitu.
-
red2652
újonc
A Poppels ba elég korrekt volt, bár lehetett volna egy lehelletnyivel kevésbé édes. A Tempest OP nagy kedvencem. A noa scoopot nem rég kóstoltam. Nem volt rossz, de sok Omnipollo stouthoz hasonlóan "mű" volt egy kicsit. A két Tempest és a sour pedig az én hűtőmben is ott van. :)
Más:
Jön valaki idén valamilyen külföldi craft fesztre? Mbcc vagy Billies esetleg? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
F_Balazs #23729 üzenetére
akkor most mondjam, hogy nekem is van egy pici 0.25os Löwenbrau korsom, amibe nyaron 30fokban a passzolo sor szokott neha kerulni?
koxx: Poppels BA, wow. azt szerintem en se kostoltam.
az omnipollo sour inkabb erdekes volt, scoop nekem kimaradt mert azt ide foleg a sajat webshopbol lehetett elerni.
-
F_Balazs
aktív tag
válasz
#49155328 #23724 üzenetére
Egy munkatársam, ha szóba kerül a sör mint téma, rendszeresen el szokott dicsekedni vele, hogy ő nagyon igényes sörfogyasztó, és főleg - természetesen Bőcsi - Löwenbrau-t iszik... szintén az a kategória, aki talán észre sem veszi, hogy a világ egyik legnagyobb moslékját issza.
-
törölt tag
2005. Hát egy kicsit le vagyok maradva.
https://www.kisalfold.hu/sopron-es-kornyeke/soproni-sor-aszok-nelkul-536338/
-
törölt tag
Innye, annyira nem lehetsz szomjas.
Bár hétvégén vendégségben voltunk és a következő volt a menü:
1. Dreher gold
2. Staropramen
3. Soproni ászok
4. Steffl
5. Löwenbräu+ pálinkáztunk rendesen így már a 4,5-et leszartam.
Annyi legyen a mentségére, hogy neki sör sör, nem ért hozzá.
-
-
-
thesound
addikt
Baba alszik a babakocsiban, sétálgatunk, apa Sümegi barackos búzát iszogat és nézegeti mi legyen a következő 🙂
-
mekker
őstag
Amik mostanában bejöttek:
Pöhjala Virmalised IPA
In Vitro Douple IPA
Dealbreaker Clickbait - eléggé árbajnok Sparban
Varionica Neon Stout - ez valami horvát felsőpolcos sör volt, sajnos brutál tele volt nyomva szénsavval, pedig a sör maga egész különleges voltAldi/Lidli robbanós dobozú Mango Bayeket akciózott le, annak annyira nem örültem.
-
Aranypatkány
tag
Bitburger Festbiert itta valaki közületek? Lehet most is kapni a Spar/Intersparokban?
Érdemes venni?
-
Dr.Zoo
őstag
Nekem tegnap este sikerült csapról inni Kronenbourg Blanc-ot Szegeden a Bárka nevű helyen. Nagyon kellemes, és az ára is baráti volt!
(Igaz a MEE vándor gyűlésen ittunk mást is. 😂😂😂)
-
Dilikutya
félisten
válasz
olloczky #23706 üzenetére
Passz, én Szegeden a Cirmiben ittam egyszer ilyet.
Talán (untappd-en visszakeresve, dátum alapján esélyes) Reketye Lacto Acid Bacteria volt. KEG-ben a héten is csapolták.
Meg elvileg az UGAR Red Speedo is az, ittam is, de nem rémlik, milyen volt. Viszont ez tuti könnyen elérhető boltban is.
F_Balazs: a Kronenburg import.
-
-
galervin93
addikt
válasz
Dilikutya #23698 üzenetére
Lol, én meg azt hittem a fakó ízek meg az édesség fícsör, erre nem is az, aminek hittem. Mea culpa!
Egynek amúgy elment, sőt simán lecsúszott, apám biztosan szeretné pl. az édességét és hogy nincs keserűsége sem. De búzaként nekem a német, szinte savanyú, "erjesztett", harapni való darabok jönnek be.
-
Dorian
félisten
Zirci Levendulás:
Érdekes koncepció, amit ígér betartja, de kedvencem nem lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest