Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CsuCsu]
őstag
válasz olloczky #22987 üzenetére
A Horizont Hazy Queen nem rossz darab, de ha izlett probalj beszerezeni BYM NEIPA-kat, amik messze a legjobbak Magyarorszagon. Annal foljebb csak angol/USA darabok vannak, tobbszoros aron es nehezen beszerezhetoen.
Stout nem kene savanyu legyen, ott valami el lett rontva, hacsak nem valami dark sour volt, de nem annak tunik.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz olloczky #22987 üzenetére
Az egy jó, stabil sör, és valóban finom. És szerencsére elég jól elérhető, szemben a BYM sörökkel, amiket házhoz rendelni necces, mivel nem csak Szekszárdból és Budapestből áll a világ, amúgy meg kevés helyen lehet fellelni.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz olloczky #23016 üzenetére
BYM cuccokat probald ki, azok frissen Magyarorszagon kb verhetetlenek alekent. esetleg ott a Liquid cocaine es a Grey Joy, frissen, pale alekent. minden mas le van maradva kb.
az American Beauty es az Easy A egyike se kifejezetten jo sor.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz olloczky #23138 üzenetére
az a gouden carolus imperial blond a hopsinjoor lehetett.
belga ipak jellemzoen nem annyira erdekesek (jok). quad / double vonal jellemzeon jobb (rochefort, trappe, chimay, gouden carolus), ha szereted a savat akkor az oude geuze (vagy mas oude) szinten remek.
az a belga 10+ eve ott van, jo hely
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
MODERÁTOR
válasz olloczky #23274 üzenetére
Duff láger ha még lesz a lidiben. Illetve a soproni búzája nekem nagyon adja ebben a melegben.
Van a szekrényben egy Carolus Cuvée van de Keizer és egy Kasteel barista, de a 30+ fokban nem annyira kívánatos.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
perempe
addikt
válasz olloczky #23274 üzenetére
Kaptam két Veltins Grevensteiner Original-t, ami nem tart ki, szóval Krušovice.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
olloczky
senior tag
válasz olloczky #22920 üzenetére
ez volt az első kommentem pár hónapja, ahol a az ugar dupla ipáját lekeserűztem, azóta pedig egyik kedvencem lett. azt is írtam, hogy a tripla ipát így ki is hagyom. hát az tényleg kimaradt eddig, de a horizont quad ipáját most megvettem, szombaton tesztelem és pár napja írtam, hogy a dead rabbit is nagyon bejött, abból is vettem még egyet. szóval keserű all the way.
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
Xuja
kezdő
-
[CsuCsu]
őstag
válasz olloczky #23441 üzenetére
11% az mindenkinel TIPA meg egyebkent, nem tudom miert quad naluk. Gondolom marketing, mert TIPA-t mar foztek masok is Magyarorszagon, azzal nem lehet villogni. A TIPA-k jo sorok, de nem konnyu fozni oket a mezei IPA-hoz kepest. Keseru sem kell legyen, ha New England vonal. Mondjuk otthon egyedul a BYM fozott eddig olyan TIPA-t, ami tenyleg jo is (Big Lies), bar az 9.5%.
-
Dilikutya
félisten
válasz olloczky #23474 üzenetére
Én Szolnokon vettem ennyiért Flower Power-t. Ennyit megér, nem egy világmegváltó sör, de kellemes, ennyiért pláne. Teljes áron már nem biztos, hogy ezt venném, ha ott a Horizont Hazy Queen meg az Ugar Stróman. Kb. eddig minden FIRST sörről ezt gondolom, hogy teljes áron van jobb alternatívája.
Találtam az Intersparban valami fekete dobozos német sört is, az is kapott olyan 25% akciót, 280 körül van, ismeretlenül vettem le a polcról, de nagyon kellemes meglepetés volt, szűretlen, enyhén borostyános színű, jó malátás, a Hacker-Pschorr Kellerbier ugrott be egyből.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
looser
addikt
válasz olloczky #23483 üzenetére
Bakker, igazad van, arról pont elfeledkeztem, pedig ők Winkler beszállítói a rajongók mellett. Magának azért vesz időnként 1-1 Drehert vagy Sopronit :-))
Régebben ott volt csapon Primátor illetve valami 1L-es korsóban csapolt láger, talán az is cseh...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz olloczky #23571 üzenetére
A 2/4 borítékolható, talán a klasszik kisüzemi vonalon lesz 3/5, illetve a cseh/német nagyoknál. Engem továbbra is a kötelező pohár zavar (belépőjegy nincs ugye...) mert már törtem el poharat és akkor ha tovább akarok inni, akkor újabb nem-belépőjegy poharat kell vennem. A műanyagmentesítést üdvözlöm, de ennél a repohár is jobb, tartósabb és - legalábbis nekünk - gazdaságosabb. Van vagy 10 söröspoharam otthon, nem akarok újat, vagy használnék azok közül, ha csak üvegbe csapolnak.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Xuja
kezdő
válasz olloczky #23648 üzenetére
A pastry stout vonal az amit keresel, ebben sajnos a hazai kínálat nem túl széles, a Reketye porterei (Holding you, Dr- Banghard) ugranak be így első blikkre. A Mad is gyárt néha ilyet (Candy Man) de rájuk ink a BA a jellemző. Esetleg még a Milk Stout vonal van, itt a New York Mocaccino azért könnyen elérhető, de az is inkább a tejeskávé, mint a kakaós / sütisen édes vonal.
-
Dilikutya
félisten
válasz olloczky #23706 üzenetére
Passz, én Szegeden a Cirmiben ittam egyszer ilyet.
Talán (untappd-en visszakeresve, dátum alapján esélyes) Reketye Lacto Acid Bacteria volt. KEG-ben a héten is csapolták.
Meg elvileg az UGAR Red Speedo is az, ittam is, de nem rémlik, milyen volt. Viszont ez tuti könnyen elérhető boltban is.
F_Balazs: a Kronenburg import.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz olloczky #23787 üzenetére
Hidegkomlózásnál a komló egyéb aromáin van a hangsúly, nem a keserűségen. Forraláskor csak utóbbi érvényesül, hidegkomlózva viszont az adott komló egyéb ízjegyei is. Jellemzően a citrusos, trópusi gyümölcsös beütésű komlókat használják IPA-hoz.
-
red2652
újonc
Nem, az az édeskés íz nem alap az ilyen ipáknál. Annyi a bibi, hogy a magyar főzdék képtelenek normálisan megcsinálni. Egyszer kóstolj meg egy menő külföldi haze főzde hasonló termékét, garantáltan érezni fogod a különbséget. A Horizont és Fehér Nyúl féle quad ipa gyakorlatilag olyan, mint egy rossz barley wine. Édesek, maláta dominánsak, a komlózás pedig messze elmarad attól, amit egy ekkora sör megkívánna.
Másik probléma szerintem, hogy nem akarják túl drágára csinálni, ezért spórolnak a komlón. Így készül egy ilyen középszerű, kompromisszumos identitás zavaros édes valami. Az már csak hab a tortán, hogy a Pacific Squadban alapvetően tök jó, nem is olcsó komlók vannak. De mivel keveset és nem jól használnak belőle, így a végtermék sem lesz a legjobb, de legalább nem is lesz olcsó. Ebben a formában nettó pazarlás ilyen komlókat használni. Olyan ez, mint amikor a random hobbi gyúrós, aki abszolút ugatja a témát és nincs egy normális étrendje sem, megveszi a legdrágább táplálék kiegészítőket. Aztán se jól nem fog kinézni, de legalább jó sok pénzt kidob az ablakon.
-
looser
addikt
válasz olloczky #23794 üzenetére
Gondoltam belinkelem a KEG itallapját, mert pont tegnap néztem és volt (van) rajta BYM stuff, de sajnos nem a Big Lies, hanem az Evermind. Szerintem ezt sem fogod megbánni. És az a Hoppin Frog (27-es) is baromi jól hangzik, szerintem utoljára az ős-Csaka időkben ittam tőlük egy közös palackvásárlás során valamelyik (R)IS-üket... Kicsit elkapott a láz :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
olloczky
senior tag
Na az ajanlasotok alapjan megkostoltam a HP kelleribert. Nekem nagyon nem izlett.. szinre, illatra rendben volt, de ízében nekem savanykas volt. Már-már kukoricas borsodi, arany aszok szintu kortyerzete volt. Most vagy vmi szart fogtam ki megint mint anno az ogrebol ami először csapban vegezte, aztán meg nagyon izlett, vagy nem az en stilusom ez De ezen rajta van, hogy juliusi főzet tehat elvileg meg rendben van.
Ugyhogy ez most nekem nem jott be, ellenben a multkori munchener golddal.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz olloczky #23819 üzenetére
Ködfelhőt még nem kóstoltam. Tavasszal, még leánykori nevén Nyúlon innen/túl ittam, a sima nekem olyan semmi extra volt, a rozmaringos meg fura. Nem tudom, mennyit változtattak rajta az akkori recepthez képest.
-
Dilikutya
félisten
válasz olloczky #23829 üzenetére
Hogyne lehetne. Kőbányai, Soproni, Borsodi, Arany Fácán, ezek konstans minőség, kocsmában is vannak. A nagyon olcsó szarokat nem tudom, a polcsoron nem jutok el soha odáig, de szerintem van bőven választék.
Rocky Cellar tuti létezik még.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
-
olloczky
senior tag
válasz olloczky #23983 üzenetére
Értem most már a hype-ot körülötte. Szerintem tényleg az egyik legjobb magyar IPA. Ízében szerintem grapefruit, az alkohol egyáltalán nem tolakodik hiába 9.5% és gyönyörű habja van, ami hosszú percekig ugyanolyan marad. Tényleg zseniális. A weboldalon azt írják, hogy a Bright lies alap ipájuk ez csak felturbózva, szóval arra is rákóstolok mindenképpen. Eddig csak a Yellow Haze-t ittam tőlük, és az is nagyon ízlett.
Egyébként szerintem minden tulajdonsága megfelel ahhoz, hogy NEIPA legyen, nem értem, hogy miért is nem az. Valaki fel tud világosítani ezzal kapcsolatban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest