Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-15 12:29:40

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7351) B-L-A-C-K válasza krx21 (#7349) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

A fényérzékelő be van kapcsolva, azaz így jóval leveszi a fényerőt, és ilyen beállításokkal nem olyan nagyon fényes. Ha fényérzékelőt kikapcsolnám már nekem is nagyon világos lenne.

(#7352) Tegla80 válasza B-L-A-C-K (#7351) üzenetére


Tegla80
addikt

En pont azt a ficsort(fenyerzekelo) kerestem napokig,h off-olni tudjam,mert elotte olyan .... volt a kepe barmit is tekertem.Miutan +lett ,meg a gamman is tudtam lejjebb venni es szamomra jobba tenni a kepet. (Sztem minden gyari alap kepi beallitas kuka amugy. :B Nalam tutira. :D )A veglegestol meg mindig messze van,de mar alakul...(nalam ,hetek,honapok mire nem piszkalom es csak nezem.... ;) )

[ Szerkesztve ]

Sony® & PlayStation®

(#7353) athomi válasza Peddy789 (#7296) üzenetére


athomi
veterán

Na, akkor én meg elhoztam az utolsó darabot. :) Dilemmáztam a Sony W705 és a Samsung H6400 között, de a Samu mellett csak az 5 év garancia szólt. Képminőségbe nekem forma-formának tűnt, viszont anyaghasználatban a Samsung szerintem a szokásos gagyizást hozza, míg a Sony anyaghasználata és dizájnja nagyon korrekt. Plusz 2" szólt még a Sony mellett.

Kíváncsi vagyok a Panasonic G30 mellett mennyire lesz szerethető. :))

[ Szerkesztve ]

(#7354) B-L-A-C-K válasza athomi (#7353) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Grat hozzá! Ha esetleg úgy döntesz kell az 5 év garancia erre is, akkor 1 éven belül van lehetőséged bővíteni.

(#7355) Etzel válasza #94529552 (#7348) üzenetére


Etzel
aktív tag

Köszi ez az ezt kerestem. Tudtam én hogy már 1x láttam az egyik review-ban mikor a tv után nézelődtem a neten.
Köszi meg1x ;)

(#7356) nismoka válasza Etzel (#7355) üzenetére


nismoka
addikt

A fehér egyensúly állításánál vigyázz mert a pontos értékek minden tv-nél mások, nálam is a pld a zöld (G gain) visszavételénél már sok volt a -13-as érték. De néztem egy másik 829-est azon megint más értéken volt jó, de tény hogy általában a 829-nél a zöldből érdemes kicsit visszavenni. Kb -5 től -13-ig (G gain) van a szórás ahogyan tapasztaltam.

[ Szerkesztve ]

(#7357) Etzel válasza nismoka (#7356) üzenetére


Etzel
aktív tag

Rendben, köszi szépen. Sztem úgy is látni fogom majd h mizu :)

(#7358) krx21 válasza Tegla80 (#7352) üzenetére


krx21
nagyúr

"(Sztem minden gyari alap kepi beallitas kuka amugy. "
Rossz beidegződés... Ez nem Samsung vagy Lg... A Sony-nak nagyon jó gyári beállításai vannak, ezt sok teszt ábrával lehet igazolni.. :K . Nem hiszem, hogy csak úgy tekergetve jobbat kihozna valaki belőle, erre igen jól figyel a Sony... 1-2 alapvető dolgot érdemes lejjebb venni ízlés szerint. De a tesztekben kalibrált "mindent OFF"-ra teszek is igen butaság... Ilyenkor biztos felsír 1-2 mérnők aki az x-reality pro enginnel dolgozott...

(#7359) B-L-A-C-K válasza krx21 (#7358) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Szerintem ezt abszolút TV, és ember függő, nekem pl egyik gyári beállítás sem jön be 829B-n...

(#7360) Etzel válasza krx21 (#7358) üzenetére


Etzel
aktív tag

Igen ezt én is csodáltam, hogy miért rakják az emberek sorra off-ra azokat a képjavító funkiókat amiket a sony fejlesztett ki a tv-hez? A legjobbat akarták kihozni belőle, gondolom nem felesleges "háttérben" futó hülyeség lett volna a mérnökök célja sem...

[ Szerkesztve ]

(#7361) krx21 válasza B-L-A-C-K (#7359) üzenetére


krx21
nagyúr

Vizsgáltad, hogy mit kellene látni és hogyan, vagy csak mentél a szemed kívánalma felé? Mert nem mindegy...
Megfelelő teszt ábrák szükségesek, hogy tájékozódjon az ember... Én is sokat "tekergettem" a W905-öt, mire rájöttem, hogy bizony a NORMAL úgy jó ahogy van, kisebb apró, ízlésnek megfelelő módosítással. Például a fekete korrekciót alacsonyra tettem...stb. De csak ismétlem magam, szerintem igen jók a Sony beállításai... Nem úgy mint pl: a Samsung, mert az tényleg nagyon elnagyolt és pontatlan, rengeteg részletet levág és sorolhatnám... Persze sok minden ízlés kérdése, ki milyen típusú megjelenítést szeret. (kontrasztosabb, lágyabb, szaturáltabb, fakóbb, stb...)

(#7360) Etzel: Igen, több triluminos TV kalibrált adatainál láttam pl: az élőszín OFF beállítást... No, evvel ki is kapcsoltuk a bővített színteret, tehát a triluminos panel teljesen felesleges lett... Ez olyan, mintha valaki vesz egy Porsche 911 Turbo-t és a következő sarkon meg kiveteti belőle a turbót, mert úgy tetszik neki... ;]

[ Szerkesztve ]

(#7362) B-L-A-C-K válasza krx21 (#7361) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Hát persze hogy a szemem után mentem, hiszem nem az a lényeg a szememnek tetsszen? :D Asszonynak is így tetszik, nekem is így tetszik, nem ez a lényeg?

(#7363) Askorp


Askorp
csendes tag

sziasztok, ma vegre megjott az 50w828...:D laptopot kotottem ra hdmi-vel, de miert nem erek el minden kepi beallitast?

(#7364) Dani Pécs válasza Etzel (#7360) üzenetére


Dani Pécs
tag

Itt vannak az egyes Motionflow beállítások leírásai, és hogy ajánlottak-e vagy sem.

A LED világítással ellátott TV-k esetében nem javasolt ezt kikapcsolni, ugyanis növeli a mozgóképfelbontást.

•“Off”: Doesn’t apply any motion-boosting technology. Motion resolution 300 as determined via the horizontally scrolling lines pattern in Chapter 31 of the FPD Benchmark Software disc.
•“True Cinema”: Ensures native 24p playback for 1080p/24 material such as Blu-ray movies. Motion resolution stays the same at 300, since there’s no MCFI/ BFI involved.
•“Standard”: Pure MCFI. Doubles motion resolution to 600. Not advised.
•“Smooth”: Pure MCFI with stronger intensity, which introduces more interpolation artefacts even though motion resolution did not increase beyond 600. Avoid.
•“Clear”: MCFI with a small component of BFI. Few interpolation artefacts with a mild decrease in on-screen luminance. Motion resolution 1080. Good for daytime general use.
•“Clear Plus”: MCFI with a higher proportion of BFI. Even less interpolation artefacts, but picture is darker than “Clear“. Motion resolution 1080. Suitable for night-time general viewing.
•“Impulse”: Pure BFI. Motion resolution 1080. May be too dim for most usage.

A fentiek alapján a Tiszta, valamint Tiszta Plusz a javasolt, amelyek közül az utóbbi sötétebb, az előbbi világosabb fényviszonyok között lehet ajánlott.

[ Szerkesztve ]

(#7365) nismoka válasza Askorp (#7363) üzenetére


nismoka
addikt

Options gomb / jelenet választás / tedd mondjuk Játék módra, vagy filmezéshez Mozi módra esetleg Általánosra. Mindegyik jelenet módhoz eltárolhatsz kép beállításokat.

[ Szerkesztve ]

(#7366) Etzel válasza Dani Pécs (#7364) üzenetére


Etzel
aktív tag

Köszi Dani. Megnézem úgy is ahogy te írtad!

(#7367) B-L-A-C-K válasza Etzel (#7366) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ha az én beállításaimat is megnézed elfelejtettem írni tegnap, hogy a fényérzékelő legyen bekapcsolva, ezt itt tudod bekapcsolni:

Beállítások -> Rendszerbeállítások -> Takarékosság -> Fényérzékelő

(#7368) krx21 válasza Dani Pécs (#7364) üzenetére


krx21
nagyúr

Micsoda marketing, a tiszta plusz este ajánlott, mintha arra lenne kitalálva... ;] Ott a led vibráltatás miatt feleződik a maximális fényerő, ezért a használata csak sötétben ajánlott... Így lenne helyes megfogalmazni a Sonynak...

(#7369) nismoka válasza krx21 (#7368) üzenetére


nismoka
addikt

Ezt nem a sony fogalmazta meg hanem a teszt oldal...

(#7370) superg válasza Askorp (#7363) üzenetére


superg
senior tag

Euronicsből rendelted?Mikor? Nekem holnap érkezik ugyanez pont 13 nap a rendelés leadásától mint az előző Sonynál.Kicsit izgulok a fekete miatt :))

(#7371) Nevil2 válasza superg (#7370) üzenetére


Nevil2
tag

Nekem még "csak" 11 nap telt el a megrendeléstől ... akkor ezek szerint szerdán megkapom :)

(#7372) Peddy789


Peddy789
őstag

Akinek van kedve soroljon fel pár alkamazást ami szerinte jó, hátha egyszer megtalálom :D a képéről is jöhet valami leírás, mert ahogy látom nemlehet keresni az appok között... érthetetlen

(#7373) Etzel válasza B-L-A-C-K (#7367) üzenetére


Etzel
aktív tag

;) :K

(#7374) krx21 válasza Peddy789 (#7372) üzenetére


krx21
nagyúr

Nincs olyan alkalmazás... :N

(#7375) Peat;) válasza B-L-A-C-K (#7346) üzenetére


Peat;)
veterán

A jó tulajdonságáról szól a topik 99%-a, attól hogy én a rosszat írom le nem jelenti azt hogy van más jobb a piacon az én igényeimnek. De már ezt is leírtam korábban, sőt még a jó tulajdonságait is. Nekem a (régigamer)htpc-m a tv-re van kötve, nincs monitorom, ebben a sony jó, most is állat ejtve játszottam a ryse játékot rajta. Konzolom is volt, most nem győztek még meg de lehet megint lesz, ahhoz is jó a tv.

A software szar, kevés tv adást nézek, pont ezért érint érzékenyen, mert eddig a kinézett adások kezdési időpontjában kapcsoltam be a tv-t...megtanultam hogy 2 percet elvesz az életemből a "türelem", megemésztettem, csak akkor szoktam vitába szállni ha valaki azt állítja ez megbocsájtható bűn..ne legyen az mert akkor a következő modellekben is ilyen marad.

A 3d-t agyba főbe elveri a sok éves lg 3d-je, kivéve a felbontást természetesen, de az sokkal kevésbé feltűnő mint egy akadozás vagy szellemkép, láttam már olyan embereket akik állították tökéletes a 3d, aztán csak mosolyogtam mi a tökéletes neki. Egyik mostani technológiai megoldás sem jó a 3d-re, ez tény, egyéni, szubjektív dolgok döntenek. De a fentebb más által is tapasztalt problémára nincs mentség, mert nem a technológia sajátossága hogy a motion opció minden beállításához változik a 3d minősége, nyugodtan átjöhetsz és megnézheted ha kételkedsz, hozhatsz anyagot, adott a tv, pc, médialejátszó.

Egyébként majdnem új tv-t eladni olyan mint autót, szívás a köbön. Szerencsére ennyire nem rossz a helyzet, eléggé pc függő vagyok(mint látjátok), amiben meg vagyok elégedve a tv-vel. A 4k, passzív 3d oledig kibírom vele :P

(#7376) gonczip


gonczip
tag

Sziasztok.

Adott egy Sony KDL50W829-es TV. Serviio-n nézem a sorozatokat mkv-ban, de a film mellé rakott feliratok (.srt) nem jelennek meg. (Van itthon egy LG Smart LED TV-m is, az simán kezeli a filmhez a feliratot)
Csak úgy lehet megjeleníteni a filmen a feliratot, ha egybemuxolom? Nincs rá valami más megoldás, hogy ne kelljen minden részbe beleintegrálni a feliratot?

(#7377) Askorp


Askorp
csendes tag

rament majdnem az egesz nap, de megerte :D szeretem :D kdlw828...

[ Szerkesztve ]

(#7378) Peddy789


Peddy789
őstag

Sajnos laggol a servio, nemjó így hogy a pc wifin van, egy ideig tök jó aztán beakad félpercenként 2-3secre, és egyre rosszabb, mintha tulmelegedne a router. talán ha kábelre kötöm jobblesz,aa vagy jobb router kéne?

(#7379) B-L-A-C-K válasza Peddy789 (#7378) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nekem a TV kábelen van, nincs gond...

(#7380) m3gtr válasza Askorp (#7377) üzenetére


m3gtr
senior tag

Ilyen műsorért kár volt ilyen tévét venni :DD

Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast

(#7381) Steel Lord válasza Askorp (#7377) üzenetére


Steel Lord
csendes tag

Jól megoldottad. :)

(#7382) B-L-A-C-K válasza Askorp (#7377) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Azt két lelógó kábelt el kell tüntetni onnan, told a TV-hez teljesen a két álló hangfalt, és mellette vezesd el...:)

(#7383) kovimre


kovimre
tag

Sziasztok!

Mi a véleményetek a KD-49X8505B tévéről? Sem tesztet, sem leírást nem találok róla, még itt a fórumban sem.

(#7384) McAdam6


McAdam6
tag

50w82x befér egy kombi hátuljába ?
Tetőcsomagtartón fektetve szabad szállítani ? (Plazmát nem szabad, azt tudom.)
Köszi.

(#7385) nismoka válasza McAdam6 (#7384) üzenetére


nismoka
addikt

befér, szabad.

(#7386) *Tata* válasza McAdam6 (#7384) üzenetére


*Tata*
senior tag

Itt látszik, mekkora kb. a doboza: [link]

(#7387) B-L-A-C-K válasza McAdam6 (#7384) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Kombiba? Egy nem kombiba a hátsó ülésre is befér simán...

*Tata*: Én akkor voltam bajba mikor az 55-ös Panát vittem vissza egy 5 ajtós 6-os golffal, na annak nagy a doboza, bár neked is ilyen van így tudod...:D

[ Szerkesztve ]

(#7388) *Tata* válasza B-L-A-C-K (#7387) üzenetére


*Tata*
senior tag

Nekem a futár hozta ;] , és még segített a lakásba becipelni is. :)
De bizony sokkal nagyobb mint a Sony-é. :K

(#7389) B-L-A-C-K válasza *Tata* (#7388) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Panát azt én intéztem, a Sony-nál már nekem is így volt...:)

(#7390) Warter válasza B-L-A-C-K (#7387) üzenetére


Warter
őstag

Én akkor voltam bajban, amikor a 60-as LG-t vittem vissza. Alig fért be a kocsiba.

(#7391) B-L-A-C-K válasza Warter (#7390) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Úgy lettél volna kemény ha azt mondod: Én akkor voltam bajban, amikor a 60-as LG-t vittem vissza a kispolskival. :DDD

(#7392) *Tata* válasza B-L-A-C-K (#7391) üzenetére


*Tata*
senior tag

Egy 60-as tv nagyobb majdnem mint a Polski padlólemeze. :DDD

(#7394) superg :K :DDD

[ Szerkesztve ]

(#7393) Warter válasza B-L-A-C-K (#7391) üzenetére


Warter
őstag

Keményen nézne kis egy 60-as tv a polski tetejére felerősítve. :DDD

(#7394) superg válasza *Tata* (#7392) üzenetére


superg
senior tag

Ja ott a tv-n kellene visszavinni a kis polskit :)

(#7395) Peddy789 válasza athomi (#7353) üzenetére


Peddy789
őstag

Grat hozzá, igen énis a 6400 és eközött dillemáztam hogy melyik legyen.

Hát 6400-nak kicsit jobb a menürendszere szerintem, viszont 705 meg 2"nagyobb, szebb fekete, 0 felhő, szebb keret, szebb láb, összeségében szerintem is jobb választás. Mondjuk aki nagyon akar 3D-t azt is megértem, de én ugyvotlam vele hogy szököévente 1 3D filmért nemérdemes beáldozni az input laggot, és jobb 2D minőséget

(#7396) athomi válasza Peddy789 (#7395) üzenetére


athomi
veterán

Köszi! :)

Bár engem érdekel a 3D, de 40"-os méretben nem hozott lázba, a 2D-s képminőséget meg alap hogy nem áldozzuk be a 3D miatt. :K

Holnap ha időm engedi írok pár sort a TV-ről.

[ Szerkesztve ]

(#7397) Peddy789


Peddy789
őstag

most akarunk tv szolgáltatást rendelni. Annyit nemtudok hogy mi az a mediacard?
Simán a bejövő kábelt ha rádugom a tvre akkor majd ő mutatja nekem az összes csatornát meg mindent gondolom.

(#7398) Nevil2 válasza McAdam6 (#7384) üzenetére


Nevil2
tag

Holnap érkezi az Euronicsba az 50W828-asom ... egy Clio II-be kellene betuszkolnom ... remélem, hogy lehajtott üléssel befér (a korábban linkelt videóban nagyon kicsinek látszik)... este már azon nézem a Barátok közt aktuális epizódját :Y

[ Szerkesztve ]

(#7399) McAdam6 válasza Nevil2 (#7398) üzenetére


McAdam6
tag

Akkor nemsokára remélem nekem is jön, elég lassúak...

(#7400) oszy válasza Nevil2 (#7398) üzenetére


oszy
veterán

Szerintem bele fog férni. Max. a jobb egyet is előre kell majd húzni.

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.